Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2022 09:28

Χρήστος Φείδας

Συνέντευξη με τον ιδρυτή της Sigma Security

Γράφει: Παναγιώτη Αποστολόπουλου
Feidas Chris anoigma bc9b7f73

Με ποιοτικά προϊόντα, που αντέχουν σε βάθος χρόνου, μοντέρνο σχεδιασμό, πολύ μεγάλη ευκολία χρήσης και καινοτόμες λειτουργίες, η Sigma Security αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες εταιρίες κατασκευής και διάθεσης συστημάτων ασφαλείας της ελληνικής αγοράς.

Ιθύνον νους ένας άνθρωπος που απλά επέλεξε να ακολουθήσει αυτό που του αρέσει καλύτερα να κάνει. Ο κος Χρήστος Φείδας ξεκίνησε με τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας το 1972 και δημιούργησε την Sigma Security το 1977. Η αφοσίωση του στην έρευνα και στην ανάπτυξη δεν άργησε να φέρει τους πρώτους καρπούς, με τα πρώτα ελληνικά προϊόντα να εμφανίζονται στην αρχή της δεκαετίας του 80.

1 new

Η Sigma Security φέτος διανύει επιτυχώς το 45ο έτος της λειτουργίας της, έχοντας χαράξει την δική της ιστορία στον χώρο των Συστημάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα. Στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων της επιτυχημένης πορείας της έχει συνδεθεί τόσο από το ευρύ κοινό, όσο και από τους συνεργάτες της με έννοιες όπως η καινοτομία, η ειδίκευση και η αξιοπιστία. Με αφορμή τα 45 χρόνια επιτυχιών, ο κος Χρήστος Φείδας, μίλησε στο περιοδικό μας για την πορεία της Sigma Security στον κλάδο της ασφάλειας, τα προϊόντα που ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τα νέα σχέδια της εταιρίας.

2 12

-Πείτε μας λίγα λόγια για σας. Πώς ξεκινήσατε και πώς φτάσατε μέχρι σήμερα να είστε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα;

-Η πορεία της Sigma ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 1977, σαν ατομική επιχείρηση, με δραστηριότητα τις εγκαταστάσεις συστημάτων συναγερμού σε αυτοκίνητα και την επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών και για 45 έτη έχει μία σημαντική παρουσία στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας. Αυτό οφείλεται στην διαρκή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία ανταποκρινόταν πάντοτε στις ανάγκες της αγοράς και τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, καινοτομούσαν, με λειτουργίες που μέχρι και σήμερα παραμένουν μοναδικές.

Είναι η πρώτη και, ίσως η μοναδική Ελληνική εταιρία, η οποία έχει σχεδιάσει και παράγει μία πλήρη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων συναγερμού. Ο συνολικός αριθμός των προϊόντων που παράγουμε υπερβαίνει τα 50 είδη.

-Πώς αποφασίσατε το 1997 να μπείτε σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική αγορά, όπως αυτή των συστημάτων ασφαλείας;

-Αφορμή για την ενασχόλησή μου με τα συστήματα ασφαλείας, στάθηκε η εργασία μου, κατά την διάρκεια των σπουδών μου, σε μία εταιρία η οποία ασχολούνταν με εγκαταστάσεις συστημάτων συναγερμού. Ήταν η αιτία που μου έδωσε την ώθηση να ασχοληθώ με κάτι πολύ πρωτοποριακό και, ταυτόχρονα, άγνωστο στο ευρύ κοινό, εκείνη την εποχή.

3 new

-Ποια είναι πιστεύετε τα σημαντικότερα βήματα – σταθμοί που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Sigma Security;

-Η σχεδίαση και παραγωγή του πρώτου πίνακα συναγερμού, ο πρώτος τηλεφωνικός επιλογέας με συνθετητή φωνής, ο πρώτος πίνακας παγκοσμίως, με ενσωματωμένο κωδικοποιητή και τηλεφωνητή μαζί, η πρώτη σειρήνα με ενσωματωμένο ανιχνευτή αφρού, κραδασμών και κλίσης, η οποία είναι πιστοποιημένη με τον ανώτερο βαθμό ασφαλείας (Grade 4), το πρώτο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο ανιχνευτή καρτών RFID, πρόσοψη από γυαλί και πλήκτρα αφής, η πρωτοποριακή, για την εποχή που κυκλοφόρησε, σειρά επαγγελματικών πινάκων S PRO και δεκάδες άλλα προϊόντα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην καθιέρωση της εταιρίας στην συνείδηση των πελατών μας.

-Ποιο είναι πιστεύετε το πιο πετυχημένο προϊόν που έχετε διαθέσει μέχρι σήμερα, αυτό που σας «καθιέρωσε» κατά κάποιο τρόπο στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας;

-Βασικά, ο πρώτος πίνακας με τον οποίο συστηθήκαμε στην αγορά, ο Ζ-4, ο θρυλικός πίνακας MC-08, ο αντικαταστάτης του Apollo καθώς και η συνέχεια του Apollo, ο πίνακας S PRO! Βασικό χαρακτηριστικό και πολύ δυνατό σημείο όλων αυτών, ήταν και παραμένει η αξιοπιστία και η αντοχή τους στον χρόνο, σε συνδυασμό με τον πλέον εύχρηστο τρόπο χειρισμού που υπάρχει σε σύστημα συναγερμού.

-Σκοπεύετε στο μέλλον να επενδύσετε ακόμη περισσότερο στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή νέων προϊόντων;

-Στη Sigma, θεωρούμε ότι οι επενδύσεις είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και επιβίωσή της σε ένα δύσκολο περιβάλλον, στο οποίο έχει να ανταγωνισθεί τα μεγαθήρια της παγκόσμιας αγοράς και, δυστυχώς, της προκατάληψης η οποία υπάρχει για τα Ελληνικά προϊόντα.

Για τον λόγο αυτό,επενδύουμε διαρκώς σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μηχανολογικό εξοπλισμό! Μάλιστα αυτή την περίοδο, θέτουμε σε λειτουργία την πλήρως αυτοματοποιημένη σειρά παραγωγής SMT με νέα, τελευταίας τεχνολογίας, μηχανήματα.

-Εκτός από την ελληνική αγορά, η Sigma Security έχει διεισδύσει και στις αγορές του εξωτερικού εξάγοντας προϊόντα. Πείτε μας λίγα λόγια.

-Τα τελευταία χρόνια, με την πιστοποίηση των προϊόντων μας από οίκους του εξωτερικού, έχουμε ξεκινήσει εξαγωγές σε χώρες της νότιας Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής. Και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να εξάγουμε τα προϊόντα μας και σε άλλες χώρες.

-45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά με τους Αλέξανδρο και Βασίλη Φείδα, να βρίσκονται στο «τιμόνι» της εταιρείας. Ποια είναι τα πλάνα της νέας γενιάς;

-Πράγματι, τον Σεπτέμβριο που πέρασε, η Sigma έκλεισε 45 παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Ήταν χρόνια δύσκολα και, ταυτόχρονα δημιουργικά. Υπήρξαν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Με την νέα γενιά στο τιμόνι της εταιρίας, η οποία έχει νέες, φρέσκες, ιδέες και πολύ φιλοδοξία, είμαι σίγουρος ότι το μέλλον θα είναι αντάξιο του παρελθόντος. Στόχος των συνεχιστών του έργου που ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια, είναι να πάει η εταιρία μπροστά και να γιορτάσουν και εκείνοι μαζί με τα παιδιά τους τα επόμενα 45 χρόνια, με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...