Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2022 09:40

Έγινε θεσμός η Creta Electronix 2022!

Θερμή η αποδοχή της από την αγορά της Κρήτης

Γράφει: Παναγιώτη Αποστολόπουλου
CRETA ELECTRONIX ANOIGMA cd7b1234

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Creta Electronix 2022, η πρώτη κλαδική έκθεση συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και ξενοδοχειακών λύσεων στην Κρήτη. Η τοπική αγορά και κοινωνία αγκάλιασε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της Libra Press και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πλούσια γκάμα εκθεμάτων της έκθεσης.

Τα περίπτερα των 37 εκθετών αποτέλεσαν πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες, παρέχοντας ιδανική ευκαιρία σε προμηθευτές και εγκαταστάτες να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και τεχνογνωσία. Οι συμμετέχοντες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών κλάδων.

Συγκεκριμένα, οι εκθέτες κατά αλφαβητική σειρά είναι οι ADESCO, AKATOS, ARK, BLUE TECHNOLOGIES, daiSAT, DIGITAL INNOVATIONS & ENSAT, ELECTROSYSTEMS, EUROGUARD, FLEX IT, FT ELECTRONICS, G.I. SECURITY, IDComs, KEEPER GROUP, LEMCO, MISTRAL ANTENNA SYSTEMS, NSC HELLAS, PARTNERNET, PGM, RAKSON, REVIVAL CONSULTING SERVICES S.A., SATSTORE, SIGMA SECURITY, SOLO SECURITY, TECNOHELLAS, ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ, ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY και ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ενώ οι κρητικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση είναι με αλφαβητική σειρά οι HOTEL TOOL BOX, SECURITY FORS, VISION MAVRIDAKIS, IP TELECOM, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, FAITAKIS GROUP και ΦΙΩΤΑΚΗΣ Ο.Ε.

Από τον ευρύτερο τομέα της ασφάλειας, εκτέθηκαν πολλά προϊόντα από ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (κάμερες, συναγερμοί, μπουτόν, κ.λπ.) και αναδείχθηκαν λύσεις και λογισμικά κυβερνοασφάλειας.

Από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης, οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με μια πλούσια προϊοντική αλυσίδα που περιελάμβανε ενισχυτές, splitters, βάσεις, τροφοδοτικά, κεραίες σημάτων, καλώδια, δικτυακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα και λύσεις Cloud. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις ξενοδοχειακές και ευρύτερα, στις τουριστικές εφαρμογές που εκτέθηκαν στην Creta Electronix 2022, στις οποίες επικεντρώθηκαν κυρίαρχα οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης.

Η αναγκαιότητα διεξαγωγής της Creta Electronix 2022 στο νησί, αποδεικνύεται από τις διασυνδέσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επαγγελματιών της Κρήτης και των εκθετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Creta Electronix 2022 καλωσόρισαν και οι ισχυροί τοπικοί παράγοντες της Κρητικής Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα της έκθεσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Meet and Relax Area, τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη. Αναλυτικότερα, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο κος Δοξαστάκης Ζαχαρίας, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στον τομέα Διοίκησης και Οργάνωσης. Από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Α’ Αντιπρόεδρος, κος Φραγκάκης Μανώλης.

Από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης μίλησε ο Πρόεδρος, κος Ταβερναράκης Γιώργος. Εκ μέρους του Συνδέσμου Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας, χαιρέτισαν ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, κος Αβραάμ Γρηγόρης και κος Μαλλιωτάκης Νίκος αντίστοιχα. Τέλος, σημαντική στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του κου Καραμαλάκη Μιχάλη, Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την πολύχρονη προσφορά του.

Η Libra Press, με τα περιοδικά της Security Report Ελλάδας και Κύπρου, Ψηφιακή Τηλεόραση και Techmail, ευχαριστεί όλους και όλες που συμμετείχαν στην έκθεση και εκφράζει την έντονη ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του project. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως υπάρχει η δυνατότητα – αλλά και η αναγκαιότητα – η έκθεση Creta Electronix 2022 να παγιωθεί ως θεσμός στο πέρας του χρόνου!

Ως εκ τούτου πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη η επανάληψη της έκθεσης κάθε δύο χρόνια, και συγκεκριμένα η επόμενη αναμένεται το 2024!

Keeper Group

Στην Creta Electronix 2022, το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει στο stand της KEEPER Group με τους κους Αλέξανδρο, Αντώνη και Κυριάκο Βουκάλη. «Οφείλαμε να έρθουμε στο νησί μας, καθώς διατηρούμε οικογενειακούς δεσμούς, ενώ έχουμε και πολλούς καλούς φίλους και συνεργάτες», τόνισε στον φακό του Security Report ο Εμπορικός Διευθυντής της KEEPER Group, Αλέξανδρος Βουκάλης!

Η εταιρεία ήρθε να παρουσιάσει στους επισκέπτες της Creta Electronix 2022 λύσεις για τον έλεγχο πρόσβασης, τη βιντεοεπιτήρηση και τον συναγερμό, αλλά και ένα πρωτοποριακό software για τη διαχείριση του προσωπικού με πλήρη υποστήριξη σε συστήματα Access Control και ρολόγια παρουσίας. Στο stand του ομίλου ωστόσο, οι επισκέπτες από την Κρήτη συνομίλησαν με τους κους Κυριάκο και Αντώνη Βουκάλη για τις υπηρεσίες του σύγχρονου Σταθμού Λήψεως και διαχείρισης Συμβάντων της Tecnohellas, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, ενώ μάθαμε και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MySwitch Supervisor, μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας.

Avax Paladin

Το Paladin μπορεί να πραγματοποιήσει την καταμέτρηση ωρών εργασίας, αργιών, αδειών και ρεπό, ώστε να εξοικονομήσει σημαντικές ώρες εργασίας από το λογιστήριο. Επιτρέπει τον καθορισμό αυτών που έχουν πρόσβαση στην καταχώρηση προγραμμάτων εργασίας και παράλληλα, ελέγχει για λάθη κατά την καταχώρηση, όπως υπερκαλύψεις ωρών. Το Paladin φιλοξενείται σε Servers της Avax. Συνεπώς, παρέχεται πρόσβαση στο Paladin από οποιαδήποτε τοποθεσία, χωρίς καμία ιδιαίτερη απαίτηση στην εγκατάσταση. Μπορεί να συνδεθεί με ρολόι παρουσίας προσωπικού και να πραγματοποιεί αυτόματους ελέγχους για την τήρηση του προγράμματος που έχει καταχωρηθεί. Σε περίπτωση διαφοράς ενημερώνει αυτόματα τους διαχειριστές του.

Σημαντικές δυνατότητες

  • Εύκολη διαχείριση του προσωπικού, καθώς και καταγραφή των αλλαγών (ημερομηνίες προσλήψεων – απολύσεων, έγγραφα κ.λπ.).
  • Αυτόματη καταμέτρηση ωρών εργασίας, άδειας, ρεπό, αργίας σε κάθε επεξεργασία προγράμματος εργασίας.
  • Καταμερισμός αρμοδιοτήτων και περιορισμών ανά υπεύθυνο τμήματος για τα προγράμματα εργασίας.
  • Αυτόματος έλεγχος για υπερκάλυψη ωρών ενός εργαζομένου μεταξύ διαφορετικών τμημάτων.
  • Συγχρονισμός με ρολόι παρουσίας και αυτόματος εντοπισμός διαφορών, όπως καθυστερήσεις, λανθασμένη καταχώρηση άδειας, κ.λπ.
  • Αναλυτική ημερήσια ενημέρωση για την επιχείρηση από την πρώτη σύνδεση.
  • Προσαρμογή αναφορών που θα εμφανίζονται κατά τη σύνδεση.
  • Εξαγωγή συγκεντρωτικών καταστάσεων σε προγράμματα μισθοδοσίας, όπως Epsilon, Data.
  • Εξαγωγή αλλαγών στα προγράμματα εργασίας σε μορφή συμβατή για αποστολή στον ΣΕΠΕ με ένα κλικ.
  • Εύκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες της επιχείρησης.

Tecnohellas

Η Tecnohellas είναι μέλος του KEEPER Group, ενός ομίλου με μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή συνεχή παρουσία στον τομέα της Ηλεκτρονικής Ασφάλειας. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο Σταθμό Λήψεως και Διαχείρισης Συμβάντων, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Η Tecnohellas είναι ο μοναδικός 24ωρος σταθμός, ο οποίος υλοποιήθηκε βάσει ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καταθέτοντας τα ανώτερα διαπιστευτήριά του εξαρχής.

Από την πρώτη στιγμή, ο Σταθμός εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να είναι συμβατός με όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς και να παρέχει δυνατότητα λήψης εικόνας. Η σύνδεση με τον προστατευόμενο χώρο γίνεται μέσω σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, κινητής τηλεφωνίας (GSM/GPRS) ή γραμμής Internet (ADSL) μέσω μισθωμένων γραμμών Οπτικής Ίνας και Ασύρματης Μικροκυματικής Ζεύξης που διαθέτει η εταιρεία.

H Tecnohellas διαθέτει Εξοπλισμό & Τεχνολογία Αιχμής. Ειδικότερα, διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων και δέκτες επικοινωνίας με όλα τα πρωτόκολλα των Συστημάτων Ασφαλείας της αγοράς, Λογισμικό Λήψης & Αναπαραγωγής Εικόνας CCTV, δέκτες Υποστήριξης των Τεχνολογιών RSC & RDV, γραμμές λήψης σημάτων PSTN, IP & GPRS, μισθωμένες Οπτικές Ίνες και γραμμές ασύρματης Μικροκυματικής Ζεύξης, γραμμές GSM, ισχυρή γεννήτρια ηλεκτροδότησης και ισχυρά διπλά UPS, IP τηλεφωνικό κέντρο με σύστημα αυτόματων κλήσεων και καταγραφή συνομιλιών, αντισεισμική κατασκευή κτιρίου εγκατάστασης του Σταθμού και ηλεκτρονικά Συστήματα Προστασίας των ίδιων της των εγκαταστάσεων από κακόβουλες ενέργειες (Access Control, CCTV, Alarm, Temperature Alarm & Protection, Security Doors, κ.λπ.).

MySwitch Supervisor

Ο κος Κυριάκος Βουκάλης εξήγησε στους επισκέπτες της Creta Electronix 2022 τα οφέλη του MySwitch Supervisor. Με το MySwitch Supervisor MSS-21, έχετε στην κατοχή σας μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Με μία εντολή στη συσκευή My Switch Supervisor MSS-21, ενεργοποιούνται δύο ρελέ ισχύος, που συνδέουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ρεύμα και τον αποσυνδέουν οριστικά, όταν το νερό ζεσταθεί.

Η συσκευή έχει δύο βαθμίδες λειτουργίας: η πρώτη βαθμίδα ενεργοποίησης είναι ο επιτηρητής, ο οποίος ελέγχει το ηλεκτρολογικό κύκλωμα του θερμοσίφωνα, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης και του θερμοστάτη. Εάν με τον έλεγχο λειτουργούν όλα σωστά και το νερό είναι κρύο, συνδέει τον θερμοσίφωνα με το ρεύμα και τον αποσυνδέει αυτόματα, όταν πια το νερό ζεσταθεί. Η δεύτερη βαθμίδα ενεργοποίησης αφορά στον χρονοδιακόπτη, ο οποίος λειτουργεί ως βαθμίδα ασφαλείας.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.


RAKSON Α.Ε.

Στην Creta Electronix 2022 συναντήσαμε τον κο Κωνσταντίνο Ραβάνη, ιδιοκτήτη της εταιρείας RAKSON A.E., καθώς και τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος της εταιρείας, κο Θοδωρή Λίτσα, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του περιοδικού μας για τα προϊόντα συναγερμού και θυροτηλεόρασης, καθώς και τις νέες συνεργασίες που έχει συνάψει η RAKSON το τελευταίο διάστημα!

H Rakson συνεργάζεται με 26 εργοστάσια, καλύπτοντας τους πελάτες της με Θυροτηλεοράσεις, Θυροτηλέφωνα, Συστήματα Συναγερμού, Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης, προϊόντα Ανίχνευσης Θερμοκρασίας, Οπτική Ίνα για περιμετρική προστασία, Συστήματα Κραδασμού και Πίεσης, Αναγνώριση προσώπου και πινακίδας, Έλεγχο εθνικών οδών και χώρων στάθμευσης, Πυρανίχνευση, Συστήματα Εκκένωσης Χώρων & Συνεδρίων, Access Control, Χρόνο-παρουσίαση, Καλώδια & Μπαταρίες, Αυτοματισμούς θυρών & ρολών, Αυτοματισμούς Ξενοδοχείων & Νοσοκομείων, Συστήματα ενδοεπικοινωνίας & ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψηλής ασφάλειας, Φακούς & Φωτιστικά εργασίας, Ανιχνευτές μετάλλου χειρός και πύλες, Περιστροφικές πύλες, Συστήματα ακτινών Χ, Συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων και παράδοσης δεμάτων.

Στο τμήμα της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας, η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (ιταλική και ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, λόγω της 65χρονης ιστορίας τους, των καινοτομιών τους, της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν, αλλά και της 34χρονης εμπειρίας της Rakson σε υποστήριξη και διάθεση συστημάτων θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνων.

Αθροιστικά από τα 2 εργοστάσια, η Rakson διαθέτει ευρεία γκάμα 8 τεχνολογιών που περιλαμβάνει τόσο ψηφιακά συστήματα (2, 5, 6 καλωδίων και τύπου IP), όσο και αναλογικά (4+n, 1+n), δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μπουτονιέρες, 21 οθόνες, 14 θυροτηλέφωνα, καθώς και οικονομικές προτάσεις με 23 διαφορετικά έτοιμα kit θυροτηλεόρασης και 13 αντίστοιχα θυροτηλεφώνων.

Το 2020 ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Γαλλικό Οίκο Castel, ο οποίος ειδικεύεται σε συστήματα ενδοεπικοινωνίας για χώρους υψίστης ασφάλειας, όπως φυλακές, αεροδρόμια, καταφύγια, νοσοκομεία κ.ά.

RAKSON και HIKVISION δημιουργούν τη μεγαλύτερη ποικιλία θυροτηλεοράσεων

Η Rakson ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Hikvision δημιουργώντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση λύσεων θυροτηλεόρασης στην Ελληνική αγορά, με άριστη τεχνική υποστήριξη. Πλέον παρέχεται η μεγαλύτερη ποικιλία θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων, που καλύπτουν την ενδοεπικοινωνία από μία κατοικία έως ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Όπως μας ενημέρωσε και ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της εταιρείας, κος Λίτσας, μέσα από αυτή τη συνεργασία, η Rakson προσφέρει πλέον 35 kit θυροτηλεόρασης, 13 kit θυροτηλεφώνων, 31 μπουτονιέρες, 33 οθόνες, 14 θυροτηλέφωνα και 12 τεχνολογίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Rakson μέσω της συνεργασίας της με τη Hikvision, διαθέτει στην ελληνική αγορά τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των αναλογικών kit θυροτηλεόρασης της Hikvision. Η αναβάθμιση των νέων εκδόσεων εστιάζεται στην αυξημένη ανάλυση της κάμερας, η οποία πλέον έχει φτάσει τα 2MP με γωνία θέασης 66,2°. Επιπρόσθετα, η μπουτονιέρα του DS-KIS202-T είναι μη στεγανή, ενώ αυτή του DS-KIS203-T που περιλαμβάνει το νέο kit είναι στεγανή και κατάλληλη για εξωτερικό χώρο.

Και τα 2 kit είναι αναλογικής τεχνολογίας 4 αγωγών, αποκλειστικά 1 κλήσης, με δυνατότητα επέκτασης σε έως 2 μπουτονιέρες και έως 3 εσωτερικές οθόνες. Στη συσκευασία τους περιλαμβάνεται τόσο το απαιτούμενο τροφοδοτικό 12V τύπου pack, το οποίο συνδέεται στην οθόνη ώστε να τροφοδοτηθεί όλο το σύστημα, όσο και έτοιμο καλώδιο μήκους 5 μέτρων με έτοιμα τερματισμένα βύσματα, καθώς και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ, απλοποιώντας ιδιαίτερα την τοποθέτηση και συνδεσμολογία για τον εγκαταστάτη.

Οι μπουτονιέρες ενσωματώνουν ρελέ N.O. για τον έλεγχο της κλειδαριάς, επιτρέποντας έτσι τη σύνδεση τους με απλά κυπρί, ηλεκτρομαγνήτες, ηλεκτροπύρους, κλειδαριές ασφαλείας, κ.λπ. Τόσο οι μπουτονιέρες όσο και οι εσωτερικές οθόνες διαθέτουν λειτουργία echo-cancelation, για μείωση της ηχούς και του μικροφωνισμού κατά τη συνομιλία, με αποτέλεσμα την άριστη ηχητική επικοινωνία. Η οθόνη που περιλαμβάνεται και στα 2 kit είναι 7”, ανάλυσης 800×480, με φυσικά πλήκτρα χειρισμού λειτουργιών. Στα kit αυτά είναι εφικτό να συνδεθεί απευθείας πάνω στην οθόνη επιπλέον εξωτερική κάμερα τεχνολογίας CVBS, ώστε να προσφέρει μια 2η οπτική γωνία θέασης στον ένοικο. Τα kit αυτά είναι ιδιαίτερα προτιμητέα σε μονοκατοικίες και μεζονέτες, καταστήματα λιανικής, χώρους γραφείων, εισόδους εταιρειών, κ.λπ.

Rakson, τηλ.: 210-9404000.


Sigma Security

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Sigma Security στην Creta Electronix 2022! Το περιοδικό μας είχε τη χαρά να συνομιλήσει με όλα τα στελέχη της Sigma Security και ιδιαίτερα με τον κο Χρήστο Φείδα, Ιδρυτή της εταιρείας και τους κους Αλέξανδρο και Βασίλη Φείδα, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της εταιρείας αντίστοιχα. Το προϊόν που κυριάρχησε στο stand της εταιρείας δεν ήταν άλλο από τη νέα πρωτοποριακή σειρήνα DIONE, για την οποία μας είπε περισσότερα ο κος Βασίλης Φείδας.

Η Sigma Security εμπλουτίζει διαρκώς τη σειρά εξωτερικών σειρήνων DIONE με νέα μοντέλα. Μετά την προθήκη 6 νέων χρωματικών συνδυασμών, έρχεται να προσθέσει στη γκάμα της μια ακόμα πρωτοποριακή πρόταση, την DIONE POLICE.

«Η DIONE POLICE ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και διαφοροποιείται πλήρως από τις κοινές σειρήνες που κυκλοφορούν στην αγορά μέχρι σήμερα», αναφέρει στην κάμερα του Security Report ο Αντιπρόεδρος της Sigma Security, κος Βασίλης Φείδας, και προσθέτει: «Συνδυάζει το design και το τεχνολογικό υπόβαθρο των προηγούμενων μοντέλων, με δύο νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά: εναλλασσόμενο LED κόκκινου και μπλε χρώματος, καθώς και έναν επιπλέον ήχο, που προσομοιώνουν τη σειρήνα περιπολικού οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί αποτρεπτικά για τον επίδοξο διαρρήκτη, καθώς τον αιφνιδιάζει, δημιουργώντας του την εντύπωση ότι έχει καταφτάσει η αστυνομία στον προστατευόμενο χώρο. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πιστοποίηση ασφάλειας GRADE 3, καθώς και τα 6 χρόνια εγγύησης από τη Sigma Security, καθιστώντας την DIONE POLICE κυρίαρχο προϊόν στις αυτόνομες εξωτερικές σειρήνες».

Στο stand της εταιρείας στην Creta Electronix 2022, οι επισκέπτες έλαβαν περισσότερες πληροφορίες και για τη σειρήνα IRIS FSD, που το περασμένο έτος απέσπασε τον ανώτερο βαθμό πιστοποίησης Grade 4! Η αυτοτροφοδοτούμενη και αυτοπροστατευόμενη ηλεκτρονική σειρήνα SIGMA IRIS LITE/B έρχεται με ενσωματωμένο FLASH, σε δύο αποχρώσεις (κόκκινο και μπλε), για εύκολο εντοπισμό του χώρου από τον οποίο προέρχεται ο συναγερμός. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό καλαίσθητου σχεδιασμού και ποιοτικής κατασκευής, και κατασκευάζεται βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών ασφαλείας.

Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από υλικό μεγάλης αντοχής (polycarbonate), κατάλληλο για εξωτερική χρήση. Εσωτερικά προστατεύεται με μεταλλικό καπάκι από γαλβανισμένη λαμαρίνα (στην έκδοση Basic) και έχει προστασία από άνοιγμα του εξωτερικού καπακιού ή από αποκόλληση της σειρήνας από τον τοίχο. Διαθέτει ακουστική ισχύ 122dB στο 1m, είσοδο συναγερμού με πέντε διαφορετικούς ήχους, η οποία ενεργοποιείται με τη διακοπή θετικής ή αρνητικής τάσης και η εγκατάστασή της μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να τροφοδοτηθεί απαραίτητα από τον πίνακα.

Τέλος, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στο SIGMA Innovation Lab, το νέο εγχείρημα της Sigma Security, που υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη του κάθε επαγγελματία εγκαταστάτη, προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις προκλήσεις της αγοράς.

Η Sigma Security δημιούργησε το SIGMA Innovation Lab, ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, με σκοπό να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση στους επαγγελματίες του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας. Το SIGMA Innovation Lab διοργανώνει εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίες χωρίζονται σε θεματικές ενότητες. Απαρτίζεται από 3 κυρίως θεματικές ενότητες, με σκοπό να καλύψει όλο το φάσμα γνώσεων που είναι απαραίτητο για την εξέλιξη και την επαγγελματική ανάπτυξη των τεχνικών. Οι ενότητες αυτές αφορούν στις τεχνολογίες και τα προϊόντα, τον σχεδιασμό και τη μελέτη και τέλος, τη διοίκηση και ανάπτυξη.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.


G.I. Security S.A.

Με μεγάλη γκάμα προϊόντων και λύσεων για την ασφάλεια έδωσε το «παρών» στην Creta Electronix 2022 η G.I. Security S.A. Το Security Report βρέθηκε στο περίπτερο της G.I. Security και συνομίλησε με κορυφαία στελέχη της εταιρείας για τις λύσεις που παρέχει σε συστήματα συναγερμού, CCTV, ελέγχου πρόσβασης, κ.λπ. Στον φακό του Security Report μίλησε ο κος Απόστολος Χατζησάββας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διοργάνωσης της Creta Electronix για τους κρητικούς εγκαταστάτες, αλλά και στα υπάρχοντα και νέα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία.

«Συνεχίζοντας τις συνεργασίες και συνάπτοντας πολλές ακόμα νέες με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής υλικών συστημάτων ασφαλείας, καμερών, πυρασφάλειας και Access Control (CADDX, RISCO, ARITECH, OPTEX, TAKEX, TIANDY, ZKTeco, WEBRO, TANE, UNIPOS, WINLAND, KERI, DIXIE, TVT, CQR, VENITEM, ASSA ABLOY, ALEPH, HESA, DETNOV, zeroWire, xGen, SIMA-SIRSEN, MITECH, COMNET, UTC/CARRIER, ULTRASYNC, RAPID, VESTA, κ.ά.), η G.I. SECURITY κατάφερε να κατακλίσει την αγορά με αξιόπιστο και επώνυμο υλικό, καθιστώντας την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της», τονίζει ο κος Χατζησάββας στον φακό του Security Report και στον εκθεσιακό χώρο της Creta Electronix 2022.

Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό που εκτός από τις συνήθεις υπηρεσίες ενημέρωσης και διάθεσης προϊόντων στους πελάτες, παρέχει και βοήθεια στην ολοκληρωμένη παρουσία τεχνικών μελετών για πολύπλοκα και εξειδικευμένα έργα. Μέσα από την τεχνογνωσία και τη διαρκή εκπαίδευση, η G.I. Security είναι πάντα δίπλα στον εγκαταστάτη. Με την άψογη τεχνική κατάρτιση, τον επαγγελματισμό των στελεχών της, το φιλικό πρόσωπο, την άριστη εξυπηρέτηση και την άμεση ανταπόκριση, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου των εγκαταστατών. Ανάμεσα στα πολλά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσίασε η G.I. Security στην Creta Electronix 2022, διακρίναμε τα:

Risco LightSys PLUS

Τώρα, υπάρχει ένας νέος και καλύτερος τρόπος εγκατάστασης με το νέο LightSys PLUS της Risco. Το σύστημα συναγερμού της Risco επιτρέπει την έξυπνη και γρήγορη διαχείριση μιας επιχείρησης και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους και τα μεγέθη εγκαταστάσεων. Το LightSys PLUS έρχεται με νέο μηχανικό σχεδιασμό, 8 ενσωματωμένες ζώνες (έως 512), ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi + IP, είσοδο USB Type-C και πολλά ακόμα. Το νέο LightSYS+ είναι το τέλειο σύστημα για κάθε εγκαταστάτη και έρχεται με IP onboard Plug-on 4G και PSTN modules, 8-512 ζώνες, 32 ανιχνευτές κάμερας, 32 Partitions, 4-196 εξόδους και υποστήριξη 500 χρηστών.

CADDX NXG8

Η νέα υβριδική μονάδα της CADDX υποστηρίζει 8 ζώνες με δυνατότητα επέκτασης έως 48. Διαθέτει 2 ξεχωριστά bus για σύνδεση συμβατών περιφερειακών συσκευών, τόσο της σειράς NetworX, όσο και της σειράς xGen. Με την προσθήκη ασύρματου δέκτη (868MHz ή 433MHz) μπορεί να δεχθεί έως 48 ασύρματα αισθητήρια και 16 keyfobs. Ενσωματώνει 10/100Base-T IP/LAN για επικοινωνία με κέντρο λήψης σημάτων, και προγραμματισμό και διαχείριση μέσω της εφαρμογής Ultrasync+.

Δέχεται διπλασιασμό ζωνών, έχει 8 partitions, υποστηρίζει 100 χρήστες (με 4 ξεχωριστά profiles ανά χρήστη) και καταγράφει έως 1024 συμβάντα στη μνήμη του. Διαθέτει 4 εξόδους ανοικτού συλλέκτη, 1 έξοδο για σειρήνα (Bell) και μία για τροφοδοσία πυρανιχνευτών καπνού. Οι ζώνες μπορούν να υποστηρίξουν αντιστάσεις 3.3kΩ, 4.7kΩ και 4.1kΩ. Επίσης, υποστηρίζει συσκευές z-wave και έχει δυνατότητα προσθήκης 32 περιφερειακών συσκευών (24 πληκτρολόγια, 4 tablet max) και ενσωμάτωσης καμερών IP, οι οποίες είναι συμβατές με την εφαρμογή Ultrasync+.

Optex FlipX

Όπως μας ενημέρωσε ο κος Χατζησάββας, η νέα γενιά εσωτερικών ανιχνευτών της Optex FlipX είναι πλέον διαθέσιμη από την G.I. Security! Το βασικό μοντέλο της σειράς FlipX έρχεται με εμβέλεια που αγγίζει τα 12 μέτρα απόσταση και γωνία κάλυψης 85 μοίρες σε κουρτίνα, με περιστροφή φακού. Ο εσωτερικός ενσύρματος ανιχνευτής διπλής τεχνολογίας της Optex έρχεται με σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία στις εγκαταστάσεις. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα EN-50131, UL, INCERT, NFa2P, SBSC και UKCA, διαθέτει περιστρεφόμενο φακό και έρχεται με προκαθορισμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις (12 μέτρα εμβέλεια/85°).

Περιστρέφοντας τον φακό, το σχήμα της περιοχής ανίχνευσης αλλάζει από ευρύ σε στενό-κουρτίνα, ενώ η νέα μέθοδος εντοπισμού ανθρώπου εξαλείφει τους ψευδοσυναγερμούς που προκαλούνται από άλλους παράγοντες. Η νέα αυτή πρωτότυπη μέθοδος ανίχνευσης, που είναι ενσωματωμένη στον εν λόγω ανιχνευτή, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί τις κατάλληλες περιοχές ανίχνευσης και να βελτιστοποιεί την ευαισθησία ανίχνευσης.

G.I. Security S.A., τηλ.: 210-6040601.


PartnerNET

Το περιοδικό μας επισκέφτηκε το stand της PartnerNET στην Creta Electronix 2022 και συνομίλησε με τον CEO της εταιρείας, Angelo Gentili, για τα νέα Wi-Fi router της Grandstream, τα Access Points και τα Switch της Alcatel, τις δικτυακές συσκευές της BroxNET και φυσικά, τα ολοκαίνουρια δικτυακά προϊόντα της Ruijie Networks, που όπως τόνισε ο κος Gentili θα απασχολήσουν έντονα την αγορά το επόμενο διάστημα.

Η PartnerΝET έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια και ειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία με πολυετή εμπειρία στα ασύρματα δίκτυα και  τις λύσεις τηλεπικοινωνίας. Η δύναμη της PartnerΝET βρίσκεται στις καινοτόμες ιδέες της και την πολυετή εμπειρία της στην αγορά τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει βραβευθεί με κορυφαίες πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογίας παγκοσμίως.

Εκπροσωπεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων κορυφαίων οίκων ICT παγκοσμίως, όπως: Grandstream, Alcatel, Htek, BeroNet, Patton, Allo, BroXnet, Seqrite, Storagevault, Char, Ruijie Networks, κ.ά., παρέχοντας ισχυρά εργαλεία για πιο αποτελεσματική και αποδοτική επιχείρηση.

Μερικά λοιπόν από τα προϊόντα που παρουσίασε η PartnerNET κατά τη διάρκεια της Creta Electronix, ήταν τα δύο Access Points προηγμένης τεχνολογίας Wi-Fi 6 της Ruijie-Reyee, τα RG-RAP2660 (G) και RG-RAP2260 (E). Αρχικά, το RG-RAP2660 (G) είναι ένα ισχυρό AP, που βασίζεται σε τεχνολογία Wi-Fi 6 για υψηλές ταχύτητες έως και 1.77Gbps και παρέχει δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων από 500 συσκευών ταυτόχρονα.

Διαθέτει ενσωματωμένη κεραία Omni-directional, δύο θύρες 10/100/1000 Base-T, 2×2 @2.4GHz, 2×2 @5GHz MIMO και φόρτιση μέσω PoE. Το RG-RAP2260 (E), ο «μεγάλος αδελφός» του προηγούμενου μοντέλου, προσφέρει ταχύτητες έως και 3.2Gbps και δυνατότητα ενίσχυσης της ταχύτητας σύνδεσης με uplink στα 2.5Gbps. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένη κεραία Omni-directional και φόρτιση μέσω PoE.

Ακόμη, μία θύρα 10/100/1000M/2.5G Base-T και μία 10/100/1000 Base-T και 4×4 @2.4GHz, 4×4 @5GHz MIMO. Τέλος, η εγκατάσταση επιπλέον Access Points της Ruijie-Reyee καθίσταται εύκολη χάρη στην τεχνολογία Reyee Mesh, αλλά και στο Ruijie Cloud App, μία εύχρηστη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και διαχείρισης των APs του δικτύου σας εύκολα και γρήγορα.

Στο stand της PartnerNET, οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα και για τα γνώριμα προϊόντα της εταιρείας από γνωστούς κατασκευαστές, όπως το Alcatel Lucent OmniAccess Stellar AP1101, ένα πολύ-λειτουργικό dual-radio 802.11ac 2×2 MIMO, Wi-Fi access point (AP) που προσφέρεται για εγκατάσταση και ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους μεσαίας επισκεψιμότητας και μικρές επιχειρήσεις.

Τα νέα Wi-Fi routers της Grandstream, όπως το GWN7052/GWN7052F, το οποίο είναι ένα ασφαλές dual-band router τεχνολογίας Wi-Fi 802.11ac, αλλά και τα κορυφαία IP τηλέφωνα της σειράς GRP της Grandstream, που είναι πλέον συμβατά με την υπηρεσία Zoom Phone!

Το GWN7062 διαθέτει dual-band 2 × 2 MU-MIMO με τεχνολογία DL/UL OFDMA και υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση Mesh και ενσύρματες συνδέσεις AP για επέκταση του δικτύου.

Η τροφοδοσία του προέρχεται από τον quad-core επεξεργαστή 64-bit 1.2GHz, μέσω του οποίου προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 1,77Gbps σε έως και 256 ασύρματες συσκευές ταυτόχρονα, προσφέροντας ομαλή λειτουργία σε εφαρμογές απαιτητικού bandwidth, όπως βίντεο 4K Ultra HD, web meetings, videocalls, διαδικτυακά παιχνίδια και πολλά ακόμη, ενώ υποστηρίζει με άνεση πλατφόρμες οικιακών αυτοματισμών και έξυπνων γραφείων.

Το GWN7062 υποστηρίζει VPN για να δίνει τη δυνατότητα στους τηλε-εργαζόμενους υπαλλήλους να συνδέονται με ασφάλεια στο εταιρικό δίκτυο από το σπίτι τους ή το Wi-Fi δίκτυο ενός καταστήματος. Ακόμη, παρέχει χαρακτηριστικά ασφαλείας εταιρικού επιπέδου για τη διασφάλιση της πρόσβασης Wi-Fi και VPN, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών πιστοποιητικών ασφαλείας και random default passwords. Για την εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση, το GWN7062 διαθέτει ενσωματωμένο χειριστήριο στο web user interface του. Σύντομα, θα υποστηρίζεται και από το GWN.Cloud, τη δωρεάν πλατφόρμα διαχείρισης Wi-Fi Cloud της Grandstream, όπως και τα Access Points της σειράς GWN.

Οι ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες Wi-Fi 6, το Mesh Networking και οι ενσύρματες συνδέσεις AP με προηγμένες λειτουργίες, όπως VPN και υψηλό QoS, καθιστούν το GWN7062 ιδανικό router για κάθε αναπτυσσόμενο δίκτυο κατοικίας ή μικρής επιχείρησης.

Ruijie-Reyee RG-RAP2260 (G) και RG-RAP2260 (E): Access Points για ισχυρά ασύρματα δίκτυα τεχνολογίας Wi-Fi 6

Η ταχύτητα, η σταθερότητα και η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλαπλών συσκευών είναι τα βασικά στοιχεία που αποδίδουν αξιοπιστία σε ένα επαγγελματικό δίκτυο Wi-Fi. Η επιλογή των κατάλληλων Access Points για την υλοποίηση ενός ασύρματου δικτύου είναι το σημείο κλειδί, που κάνει τη διαφορά. Η PartnerNET παρουσίασε στην Creta Electronix 2022 για πρώτη φορά, τα δύο νέα Access Points προηγμένης τεχνολογίας Wi-Fi 6 της Ruijie-Reyee, RG-RAP2660 (G) και RG-RAP2260 (E). Το RG-RAP2260 (G) παρέχει υψηλές ταχύτητες έως και 1.77Gbps και δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων από 500 συσκευές ταυτόχρονα. Διαθέτει ενσωματωμένη κεραία Omni-directional, δύο 10/100/1000 Base-T θύρες, 2×2 @2.4GHz, 2×2 @5GHz MIMO και τροφοδοσία μέσω PoE.

Το RG-RAP2260 (E), ο «μεγάλος αδελφός» του προηγούμενου μοντέλου, προσφέρει ταχύτητες έως και 3.2Gbps και δυνατότητα ενίσχυσης της ταχύτητας σύνδεσης με 2.5Gbps uplink. Διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένη κεραία Omni-directional και τροφοδοσία μέσω PoE. Ακόμη, μία θύρα 10/100/1000M/2.5G Base-T και μία 10/100/1000 Base-T και 4×4 @2.4GHz, 4×4 @5GHz MIMO. Τέλος, η εγκατάσταση επιπλέον Access Points της Ruijie-Reyee καθίσταται εύκολη, χάρη στην τεχνολογία Reyee Mesh, αλλά και στο Ruijie Cloud App, μία εύχρηστη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και διαχείρισης των APs του δικτύου εύκολα και γρήγορα.

Χαρακτηριστικά RG-RAP2260 (G):

• Ασύρματο πρωτόκολλο: 802.11ax (Wi-Fi 6), 1775Mbps.

• Ενσωματωμένη κεραία Omni-directional.

• Μέγιστος αριθμός χρηστών: 512/100.

• Διαστάσεις: 194mm × 194mm × 35mm.

• Τροφοδοσία: 802.3at PoE, 12V/1.5A DC Adaptor.

• Πιστοποιήσεις: CE, ROHS.

• Θύρες δικτύου: 2 x 10/100/1000 Base-T.

• MIMO: 2×2 @2.4GHz, 2×2 @5GHz.

• Θερμοκρασίες λειτουργίας: 0°C~40°C.

• Βάρος: 0.56kg (δεν περιλαμβάνεται η βάση τοποθέτησης).

• Κατανάλωση ενέργειας: <15.3W.

• Εγγύηση: 3 έτη.

Χαρακτηριστικά RG-RAP2260 (Ε):

• Ασύρματο πρωτόκολλο: 802.11ax (Wi-Fi 6), 3202Mbps.

• Ενσωματωμένη κεραία Omni-directional.

• Μέγιστος αριθμός χρηστών: 512/120.

• Διαστάσεις: 220mm × 220mm × 35mm.

• Τροφοδοσία: 802.3at PoE, 12V/1.5A DC Adaptor.

• Πιστοποιήσεις: CE, ROHS.

• Θύρες δικτύου: 1 x 10/100/1000M/2.5G Base-T, 1 x 10/100/1000 Base-T.

• MIMO: 4×4 @2.4GHz, 4×4 @5GHz.

• Θερμοκρασίες λειτουργίας: 0°C~40°C.

• Βάρος: 1.05kg (δεν περιλαμβάνεται η βάση τοποθέτησης).

• Κατανάλωση ενέργειας: <25.4W.

• Εγγύηση: 3 έτη.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.


PGM

Στο περίπτερο της PGM στην Creta Electronix 2022, το περιοδικό Security Report συζήτησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κο Νικόλαο Αργυρό, ενώ συνομίλησε και με τον κο Βασίλη Σταυρίδη από την B&S electronics. Η PGM αποτελεί μία αμιγώς ελληνική και ταχέως αναπτυσσόμενη εισαγωγική εταιρεία, εξειδικευμένη στα συστήματα ασφαλείας. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας, προσφέρει τα καλύτερα υλικά στις καλύτερες τιμές της ελληνικής αγοράς χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κανένα συμφέρον προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ διαθέτει εκατοντάδες γνωστούς κωδικούς προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

«Έχουμε έρθει στο Ηράκλειο της Κρήτης για να παρουσιάσουμε λύσεις για όλες τις απαιτήσεις», τόνισε στο περιοδικό Security Report ο κος Νικόλαος Αργυρός και συμπλήρωσε: «Στην Creta Electronix 2022, παρουσιάζουμε τη νέα αναβαθμισμένη σειρήνα “IRENE”, στην οποία έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας και προστασίας, σύμφωνα με τις νέες μεθόδους κλοπής, καταστροφής και δολιοφθοράς, διατηρώντας παράλληλα όλα τα προηγούμενα στοιχεία λειτουργικότητας και αξιοπιστίας».

Λίγα λόγια για την πρωτοποριακή σειρήνα IRENE

Η εν λόγω σειρήνα διαθέτει ισχυρό δυναμικό μαγνητικό ηχείο με ακουστική ισχύ στα 120-125dB στο 1 μέτρο (εύρος συχνοτήτων λειτουργίας 900-3500Ηz), 3 επίπεδα έντασης και 5 διαφορετικούς ήχους συναγερμού, καθώς και ειδική βάση τοποθέτησης του ηχείου προς τον τοίχο για την αποφυγή δολιοφθοράς. Διαθέτει ειδική εσωτερική θέση τοποθέτησης έξτρα Buzzer 12V για δυνατότητα ηχητικών ειδοποιήσεων (π.χ. οπλισμού / αφοπλισμού), 15 SMD LEDs high power περιμετρικά της σειρήνας με οπτική γωνία 300°, τοποθετημένα σε μπάρες βακελίτη για σταθερότητα, 14 διαφορετικές λειτουργίες φλας των κεντρικών LEDs και 5 διαφορετικές λειτουργίες φλας των πλαϊνών LEDs.

Περιλαμβάνει εισόδους ξεχωριστής διέγερσης TRG / FIRE / FLS (διέγερση των εισόδων με θετική ή αρνητική εντολή, όπως επίσης και με εφαρμογή ή διακοπή τάσης), επιλογή συναγερμού ή όχι στην απώλεια τάσης, έξοδο Low Battery (LB), είσοδο προσωρινής απενεργοποίησης tamper για την αντικατάσταση της μπαταρίας, βοηθητική έξοδο Alarm OUT για ενεργοποίηση άλλων συσκευών (π.χ. προβολέων), πλήκτρα push για τον προγραμματισμό της σειρήνας και 4 dip switches για προγραμματισμό των παραμέτρων και δυνατοτήτων της σειρήνας.

Η συσκευή παρέχει ειδική θέση τοποθέτησης μπαταρίας 12V/2,3Ah με άγκιστρα συγκράτησης και ταινία τύπου σκρατς για μεγαλύτερη σταθερότητα (λειτουργεί και με μπαταρία 12V/1,3Ah), ειδικό κύκλωμα φόρτισης και επιτήρησης της μπαταρίας, προστασία σύνδεσης μπαταρίας από ανάποδη πολικότητα με ένδειξη LED, καθώς και πλαστικά άγκιστρα για τακτοποίηση των καλωδίων εσωτερικά της σειρήνας.

Η IRENE διαθέτει και στο καπάκι διακόπτη tamper αποκόλλησης από τον τοίχο με επιλογή χρήσης, έξτρα καπάκι προστασίας του κυκλώματος από κακόβουλες ενέργειες και υγρασία, καθώς και ενσωματωμένο αλφάδι για την ορθή τοποθέτησή της, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη. Ακόμα διαθέτει ανοξείδωτες βίδες συγκράτησης για το ηχείο και για το εξωτερικό περίβλημα.

Στην εγκατάσταση της σειρήνας δεν είναι απαραίτητη η άμεση σύνδεση της τροφοδοσίας από τον πίνακα του συναγερμού. Αυτό βοηθάει στις περιπτώσεις και τις εγκαταστάσεις όπου τοποθετείται πρώτα η σειρήνα και αργότερα ο πίνακας. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η σειρήνα διεγείρεται και χτυπάει ανάλογα με τον προγραμματισμό των dip switch που έχει επιλέξει ο εγκαταστάτης. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της σειρήνας, παρέχεται και δεύτερη έξοδος για την ενεργοποίηση προβολέων ή άλλων εφαρμογών.

Ωστόσο, στο περίπτερο της εταιρείας, οι επισκέπτες από την Κρήτη βρήκαν διαθέσιμη και μεγάλη γκάμα αυτόνομων τροφοδοτικών σε μεταλλικά κυτία, που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν καταγραφικά, επίτοιχες και επιδαπέδιες καμπίνες, οριζόντιους μεταλλικούς οργανωτές καλωδίων, τροφοδοτικά, UPS ράγας DIN και Switch της εταιρείας Target.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το τροφοδοτικό σε κουτί TPSWP-12050 με backup. Το αδιάβροχο τροφοδοτικό 13,8V DC – 5A έρχεται σε μεταλλικό κουτί με βαθμό στεγανότητας IP66 και με κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας 12V και έως 7Ah. Περιλαμβάνει ειδική κλειδαριά με λαστιχένια φλάντζα προστασίας από υγρασία και 3 πλαστικούς στυπιοθλήπτες. Ακόμη, διαθέτει ειδικές οπές για την εσωτερική τοποθέτηση όλων των modules της TARGET, καθώς και ενδεικτικά LED για AC POWER, DC OUTPUT και BATTERY CHARGE. Οι διαστάσεις του είναι 310 x 260 x 100 mm.

Συνεχίζουμε με το DRUPS-24020, το τροφοδοτικό-UPS ράγας DIN με ρυθμιζόμενη τάση εξόδου 24-26V DC / 2Α και ξεχωριστό κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας. Διαθέτει προστασία βραχυκυκλώματος, υπέρτασης, υψηλής θερμοκρασίας και βαθιάς εκφόρτισης μπαταρίας. Προσφέρει εξαιρετική υποβάθμιση παρασιτικών σημάτων για την αποφυγή πρόκλησης θορύβου στην εικόνα καταγραφής. Διαθέτει ενδεικτικό LED λειτουργίας και περιλαμβάνει καλώδια σύνδεσης μπαταρίας και μεταλλική βάση ράγας DIN.

Περνάμε στο WC-6406, την επίτοιχη καμπίνα 6U προς συναρμολόγηση (600 x 450 x 370 mm). Η καμπίνα παρουσιάζει αντοχή σε στατικό φορτίο έως 60kg, είναι κατασκευασμένη από υλικά κορυφαίας ποιότητας προσφέροντας μέγιστη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο και διαθέτει προστασία IP20. Κατασκευασμένη από 1,2mm χάλυβα ψυχρής έλασης, η καμπίνα έρχεται σε χρώμα RAL 9004, ενώ η μπροστινή πόρτα είναι κατασκευασμένη από γυαλί ασφαλείας, επιτρέποντας την άμεση, αλλά και ασφαλή εποπτεία του εξοπλισμού.

Επιπλέον, είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεμιστήρων για την ενίσχυση του εξαερισμού. Διαθέτει πόρτα που κλειδώνει (περιλαμβάνονται 2 κλειδιά) και 10 set βίδες & παξιμάδια εγκλωβισμού και επιλογή κατεύθυνσης ανοίγματος πόρτας (δεξιά-αριστερά).

Το FCOR-6632, είναι ένα συναρμολογούμενο rack ανοιχτού τύπου 32U. Διαθέτει 2 κολώνες και βάση στήριξης. Είναι κατασκευασμένο από κορυφαίας ποιότητας, ψυχρής έλασης, γαλβανιζέ ατσάλι, πάχους 2mm, προσφέροντας μέγιστη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο. Είναι ιδανική λύση για την εύκολη πρόσβαση, τη διαχείριση και την οργανωμένη τοποθέτηση του δικτυακού εξοπλισμού σε χώρους με περιορισμένες δυνατότητες, λόγω του ανοιχτού περίγυρου. Περιλαμβάνει 4 ρόδες (2 με φρένο και 2 χωρίς φρένο) και 10 set βίδες & παξιμάδια εγκλωβισμού και αντέχει μέγιστο στατικό φορτίο 300kg.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρείας συναντήσαμε και μεγάλη γκάμα PoE Switch. To PGM-SWP4/2 είναι ένα εξειδικευμένο διαχειριζόμενο PoE Switch, κατάλληλο για CCTV. Διαθέτει 4 θύρες Ethernet 100Mbps και 1 θύρα uplink 100Mbps. Υποστηρίζει VLAN και είναι αποτελεσματικό για την αποσυμφόρηση δικτύου για ασφαλέστερη μεταφορά δεδομένων. Είναι σχεδιασμένο για κάμερες IP υψηλής ευκρίνειας και συμμορφούμενο με το πρότυπο IEEE802.3af/at.

PGM, τηλ.: 210-5777800.


akatos.net

Στην Creta Electronix 2022 και στο stand της akatos.net, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Sales & Project Manager, κο Μιχάλη Κακαβιάτο και την Sales Manager, κα Νεφέλη Κακαβιάτου, η οποία μας ενημέρωσε για τα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία στην έκθεση.

«Η akatos.net έδωσε το παρών στην Κρήτη με ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, όπως κλειστά κυκλώματα ασφαλείας, θυροτηλεοράσεις, συσκευές Access Control και ασύρματα πάνελ συναγερμού», δήλωσε στο Security Report η κα Κακαβιάτου. «Στο περίπτερο μας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα προϊόντα, όπως το NVR της Hikvision που ταυτόχρονα είναι και monitor, τις κάμερες και τα τροφοδοτικά της ACTRON, το ασύρματο σύστημα συναγερμού AX PRO της Hikvision που προσφέρει στον εγκαταστάτη έυκολη και γρήγορη τοποθέτηση και πολλά ακόμα», προσθέτει η Sales Manager της εταιρείας. Ας δούμε ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στην Creta Electronix 2022.

Actron Κάμερες

Στο περίπτερο της εταιρείας βρήκαμε τις νέες κάμερες Actron. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το μοντέλο DM-5MP-CF-AU, μία αναλογική κάμερα (TVI/AHD/CVI), η οποία προσφέρει έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Η Ultra Low Light κάμερα της εταιρείας έρχεται με White Warm Light που αγγίζει τα 25 μέτρα, διαθέτει υψηλή ανάλυση 2592×1944 και τεχνολογίες DWDR και DNR, αποδίδοντας εικόνες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Διαθέτει βαθμό στεγανότητας IP67 για να μπορεί να λειτουργήσει σε εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και τροφοδοτείται με DC12V ±10%. Με παρόμοιες δυνατότητες συναντήσαμε και την κάμερα DM-8MP-CF-AU, η οποία διαθέτει ανάλυση 8MP και ενσωματωμένο μικρόφωνο για υψηλή ποιότητα ήχου μέσω ομοαξονικού καλωδίου.

AX PRO

Το νέο επαναστατικό πάνελ συναγερμού, που παρουσίασε η akatos.net στην έκθεση του Ηρακλείου, είναι ιδανικό για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές και αποτελείται από ένα Hub και μια μεγάλη γκάμα ανιχνευτών και περιφερειακών. Έρχεται με πληθώρα τεχνολογιών, όπως η Tri-X και το IVaaS (Intruder Verification as a Service). Κάθε τεχνολογία έχει αναπτυχθεί κατάλληλα, ώστε να διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον χρήστη, μετατρέποντας την εγκατάσταση του συστήματος σε παιχνιδάκι.

Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO μπορεί να υποστηρίξει έως και 96 ασύρματες συσκευές εμβέλειας 2km. Παράλληλα με τον πίνακα συναγερμού, η Hikvision έχει επίσης αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ανιχνευτών και άλλων περιφερειακών συσκευών, κάνοντας το νέο πάνελ συναγερμού ιδανικό για οποιαδήποτε χρήση. Η γκάμα αυτή αποτελείται από ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κραδασμών, επαφές πόρτας και παραθύρων κ.λπ.

Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων συμπεριλαμβάνεται και ο ασύρματος ανιχνευτής PIR με ενσωματωμένη κάμερα, εύρος ανίχνευσης 12 μέτρων, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων. Μαζί με το AX PRO, διατίθενται και τα Relay Module και Wall Switch, που μπορούν να προσθέσουν στο σύστημα διάφορες επιλογές αυτοματισμών.

EZVIZ LC1C

Η LC1C, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη βιντεοεπιτήρηση εξωτερικών χώρων, καθώς ενσωματώνει κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως διπλό προβολέα 2.000 lumens ώστε να κάνει τη νύχτα μέρα, PIR, ανίχνευση κίνησης για την αποφυγή ψευδών συναγερμών, αμφίδρομη επικοινωνία, σειρήνα 100dB κ.λπ. Διαθέτει επίσης αισθητήρα starlight με ανάλυση 2MP και υπέρυθρα LED με εμβέλεια 25 μέτρα. Μπορεί να δεχτεί κάρτα SD μέγιστης χωρητικότητας 256GB για την καταγραφή βίντεο και λειτουργεί απρόσκοπτα σε εξωτερικούς χώρους.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.


Blue Technologies

Η Blue Technologies είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Ericsson-LG Enterprise και της σειράς προϊόντων iPECS στην Ελλάδα. Για τις λύσεις, τα προϊόντα και το προφίλ της εταιρείας μας είπε περισσότερα ο κος Κωνσταντίνος Νιργιαννάκης, Managing Director και ο κος Κιντής Χαράλαμπος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας στην Creta Electronix 2022.

«Η ομάδα μας έχει περισσότερα από 32 χρόνια εμπειρίας στην ICT αγορά. To 2014 ιδρύσαμε την Blue Technologies, με στόχο την ισχυροποίησή μας στην αγορά PBX/Τηλεφωνίας της Ελλάδας. Αυτό επετεύχθη μέσω των προηγμένων συστημάτων ενοποιημένων επικοινωνιών που παρέχονται από την Ericsson-LG για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις και συστήματα που βασίζονται στο cloud telephony», ανέφερε στο  Security Report ο κος Νιργιαννάκης.

Λίγα λόγια για την Blue Technologies και το πρωτοποριακό iPECS

Η Blue Technologies μαζί με την Ericsson LG Enterprise προσπαθούν να κάνουν τις επιχειρήσεις να υπερέχουν μέσω εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας παγκόσμιας κλάσης. Δημιουργούν κουλτούρα ομαδικής εργασίας για να μεταμορφώσουν οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Το iPECS είναι το εμπορικό σήμα της Ericsson-LG Enterprise για λύσεις εταιρικής επικοινωνίας. Φέρνοντας στην αγορά το premium εμπορικό σήμα «iPECS», η Ericsson-LG Enterprise παρέχει πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων ενοποιημένων επικοινωνιών για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ καθιερώνει την ισχυρή θέση της μέσω προηγμένης τεχνολογίας. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει το εμπορικό σήμα iPECS, ως ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων επιχειρηματικής επικοινωνίας στον κόσμο που είναι.

Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του συστήματος επικοινωνίας της επιχείρησης, το iPECS Cloud επιτρέπει την ενσωμάτωση όλων των εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας σε μία πλατφόρμα.

Το iPECS Cloud είναι μία λύση end-to-end που συμπεριλαμβάνει μεγάλο εύρος εφαρμογών και σημείων σύνδεσης. Χαρακτηριστικά enterprise grade PBX μπορούν να συνδεθούν στο Cloud, ενώ η εκκίνηση νέων επιχειρήσεων που βασίζονται στο Cloud είναι εφικτή με ελάχιστα έξοδα στησίματος.

Το iPECS Cloud με μια ματιά

  • Φιλοξενείται & υποστηρίζεται τοπικά.
  • Διαθέτει ισχυρά τηλεφωνικά χαρακτηριστικά.
  • Υποστηρίζει ενημερώσεις λογισμικού.
  • Παρέχει γεωγραφική ευελιξία.
  • Παρέχει πρόσβαση σε πύλη χρέωσης πελατών.
  • Διαθέτει γέφυρα ηχοδιάσκεψης UC, FAX σε email.
  • Διαθέτει αυτόματο σύστημα υποδοχής, τηλεφωνητή, καταγραφή κλήσης.
  • Διαθέτει υπηρεσία αυτόματης φραγής κλήσεων.
  • Παρέχει ενισχυμένη διαχείριση κλήσεων με την κονσόλα αυτόματης υποδοχής iPECS IP.

Η προϊοντική γκάμα

«Η Ericsson LG μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς διαθέτει τεράστια προϊοντική γκάμα που απευθύνεται από μικρομεσαίες εταιρείες μέχρι και μεγάλους οργανισμούς που φιλοξενούν στο εσωτερικό τους χιλιάδες εργαζόμενους», αναφέρει στο Security Report ο κος Κιντής Χαράλαμπος, Διευθυντής Πωλήσεων της Blue Technologies. Ο κος Κιντής συνεχίζει με την προϊοντική γκάμα της εταιρείας λέγοντας: «Η γκάμα περιλαμβάνει συστήματα, τα οποία απευθύνονται κατά βάση στην παραδοσιακή τηλεφωνία, ενώ δεν λείπουν και σύγχρονα μοντέλα IP ή υβριδικά, καθώς και virtual και Cloud συστήματα», συμπληρώνει.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης πλούσια σειρά εφαρμογών cloud που ενισχύουν την παραγωγικότητα, αυξάνουν την αφοσίωση των πελατών και επιτρέπουν την παρακολούθηση της κατάστασης του hardware και των πόρων του συστήματος.

Οι εφαρμογές iPECS cloud εκτελούνται εύκολα σε προγράμματα περιήγησης, ώστε να χρησιμοποιούνται από οπουδήποτε. Διαθέτει φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία, που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης που επιταχύνουν τις καθημερινές διαδικασίες και μειώνουν τα σφάλματα. Χάρη στην παρακολούθηση των add-ons, είναι εφικτή η αποτελεσματική χρήση των πόρων του συστήματος.

Blue Technologies, τηλ.: 210-9901090.


Solo Security

Με επιτυχία συμμετείχε στην πρώτη έκθεση Creta Electronix 2022 για τα συστήματα ασφαλείας και τον ξενοδοχειακό κλάδο η Solo Security στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το περιοδικό μας συνομίλησε με τον κo Βασίλη Καραγιαννάκη για τις λύσεις της AMC Electronics, της οποίας είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα η Solo Security.

Η Solo Security Systems ιδρύθηκε το 2004 από τον σημερινό Managing Director, κο Βασίλη Καραγιαννάκη, και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση ολοκληρωμένων Συστημάτων Ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, οι όποιες καλύπτουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη.

«Είμαστε αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της AMC, η οποία διαθέτει ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων σε συστήματα συναγερμού και άλλα προϊόντα, ωστόσο στην Creta Electronix 2022 ήρθαμε να δείξουμε το LARIO HUB, ένα πλήρως ασύρματο σύστημα συναγερμού», δήλωσε ο κος Καραγιαννάκης στο Security Report. Ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά του εν λόγω συναγερμού.

AMC Lario Hub: Ο έξυπνος ασύρματος πίνακας συναγερμού

Ο Lario είναι ο νέος έξυπνος πίνακας συναγερμού της AMC, ο οποίος προγραμματίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω εφαρμογής για smartphone. Το app έρχεται με οδηγίες εγκατάστασης που διευκολύνουν τον τεχνικό και συνολικά την όλη εγκατάσταση. Ο πίνακας ελέγχου Lario για να ελεγχθεί από την εφαρμογή (iOS/Android), πρέπει να συνδεθεί με μονάδα GPRS/4G. Διαθέτει 64 ασύρματες ζώνες, 64 κωδικούς χρήστη, υποστηρίζει 3 περιοχές, διαθέτει Wi-Fi και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.000 γεγονότα.

Το Lario είναι ένας πλήρως ασύρματος πίνακας ελέγχου συναγερμού με συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω μιας ενσωματωμένης μονάδας Wi-Fi (απευθείας στην πλακέτα), που υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας και με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (4G). Το hub μπορεί να προγραμματιστεί μέσω της εφαρμογής Lario, που είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS.

Μέσα από την εφαρμογή είναι εφικτός ο προγραμματισμός και η δοκιμή των περιφερειακών συσκευών του συστήματος (ο εγκαταστάτης μπορεί να τις ενεργοποιήσει για να βεβαιωθεί αν λειτουργούν σωστά), όπως εφικτή είναι και η δημιουργία χρηστών, με τον καθένα από αυτούς να μπορεί να λάβει ξεχωριστά δικαιώματα. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το ιστορικό και γενικότερα όλα τα event του συστήματος, να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα σύμφωνα με τις νέες διαθέσιμες εκδόσεις, κ.λπ.

Είναι εξοπλισμένος με μπαταρία Λιθίου που εγγυάται περισσότερες από 24 ώρες αυτονομίας. Επιτρέπει αμφίδρομη επικοινωνία, έρχεται με μονάδα GPRS/4G, είναι συμβατός με όλα τα ασύρματα περιφερειακά της σειράς 800 και διαθέτει εμβέλεια 1km για επικοινωνία με τα περιφερειακά. Μερικές από τις διαθέσιμες συσκευές είναι οι εξής:

CM800mini: Πολύ μικρή μαγνητική επαφή με 2 πλήρως διαμορφώσιμες εισόδους, που διαθέτει tamper.

800 ΝΜ: Μαγνητική επαφή με 3 πλήρως διαχωρίσιμες και ρυθμιζόμενες εισόδους, που διαθέτει επίσης προστασία tamper.

IF800 – IF800/P: Ανιχνευτής υπερύθρων με εμβέλεια 15 μέτρων (γωνία 90°), που διαθέτει προστασία tamper και ανοσία σε κατοικίδια έως 15 κιλών (IF800/P).

IF800/T: Ανιχνευτής κουρτίνας υπερύθρου, με ρυθμιζόμενο εύρος από 1 έως 5 μέτρα. Είναι ιδανικός για πόρτες και παράθυρα και γενικότερα όπου είναι απαραίτητη η ανίχνευση μιας κίνησης που συμβαίνει μόνο προς μία κατεύθυνση. Διαθέτει προστασία κατά του ανοίγματος και πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP54.

IFV800: Wi-Fi ανιχνευτής PIR με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης, που μεταδίδει το βίντεο του συναγερμού στην εφαρμογή AMC Plus.

Είδαμε επίσης πολλές ακόμα περιφερειακές συσκευές, όπως ανιχνευτές καπνού, εξωτερικούς ανιχνευτές PIR, repeaters, εσωτερικές και εξωτερικές σειρήνες, keyfobs, σεισμικούς ανιχνευτές, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων κ.λπ.

SOLO SECURITY, τηλ.: 210-2750595.


ΠΕΡΣΕΑΣ Security

Με νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα κατέβηκε η ΠΕΡΣΕΑΣ Security στην Creta Electronix 2022! Στο περίπτερο της εταιρείας συναντήσαμε τον κο Μιχάλη Σηφάκη και συζητήσαμε για τα νέα πλάνα της, τις νέες συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και τη νέα υπηρεσία CCTV Monitoring.

«Καθημερινά κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επεκτείνουμε το δίκτυο συνεργατών μας για να προσφέρουμε στους εγκαταστάτες αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε στο περιοδικό Security Report ο κος Σηφάκης και πρόσθεσε: «Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της ΠΕΡΣΕΑΣ έχει γιγαντωθεί, ωστόσο σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι η νέα μας υπηρεσία CCTV Monitoring μέσω της οποίας παρακολουθούμε μέσω καμερών τις εγκαταστάσεις των συνεργατών μας, μία υπηρεσία που πρέπει να εξετάσουν όλοι οι εγκαταστάτες στον χώρο της ασφάλειας». Ας μάθουμε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΠΕΡΣΕΑΣ Security.

Λίγα λόγια για το ΚΛΣ της εταιρείας

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε συνεργασία με πολλαπλούς παρόχους τηλεφωνίας και Internet και με την ταυτόχρονη χρήση (πολλαπλά πανίσχυρα UPS και 2 γεννήτριες Diesel), η ΠΕΡΣΕΑΣ εξασφαλίζει μόνιμα την 24ωρη επικοινωνία με τους συνδρομητές της. Ακόμα και σε περίπτωση δολιοφθοράς των εγκαταστάσεών της, η ΠΕΡΣΕΑΣ Security έχει προνοήσει, δημιουργώντας έναν δεύτερο χώρο μεταβίβασης (routing) των σημάτων, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες την ασφάλεια που υπόσχεται. Συγκεκριμένα, το Server Room λειτουργεί με έναν πολύ σημαντικό κανόνα: Εφεδρεία.

Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει 4 δέκτες λήψεως σημάτων, 2 Mirrored Servers τελευταίας τεχνολογίας, 2 φυσικά τηλεφωνικά κέντρα και 2 UPS 20KVA, τα οποία λειτουργούν παράλληλα. Τις ανάγκες τροφοδοσίας συμπληρώνει μία γεννήτρια 40KVA για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Τα σήματα έρχονται από δύο διαφορετικούς παρόχους και από δύο διαφορετικούς κατανεμητές (KV), τα οποία μετάγονται αυτόματα στο GSM δίκτυο σε περίπτωση βλάβης. Όλο το Κέντρο λειτουργεί με τεχνολογία VoIP, διαθέτει 30 επεκτάσιμες γραμμές και είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει έως και 50.000 συνδρομητές.

Μερικές από τις υπηρεσίες του ΚΛΣ της Περσέας Security:

• 24ωρη παρακολούθηση σημάτων από όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς.

• Έλεγχος ωραρίου καταστημάτων.

• 24ωρη παρακολούθηση CCTV.

• Αυτόματο backup των σημάτων.

• Ημερήσια/εβδομαδιαία/μηνιαία reports των σημάτων ασφαλείας.

• Τεχνική υποστήριξη για όλα τα συστήματα ασφαλείας.

• Αδιάλειπτη GPRS επικοινωνία με τους 3 μεγαλύτερους παρόχους.

• Άμεση επέμβαση στον χώρο για έλεγχο και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

• Αποτροπή παράνομης εισόδου σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα σε εγκαταστάσεις.

• Μελέτη και έλεγχος του φυλασσόμενου χώρου από επόπτες της εταιρείας.

• Πλατφόρμα Σημάτων HTTP.

• Οπτική ανάλυση και επιβεβαίωση συμβάντων και δυνατότητα αποστολής εικόνας-βίντεο.

• Global GPRS module, κατάλληλο για τις πιο επικίνδυνες εγκαταστάσεις ασφαλείας.

• Άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση πτώσης τάσης του ρεύματος (AC).

• Έλεγχος σημάτων IP/GPRS έως και κάθε 30”.

• Φιλοξενία συνδρομητών κάτω από την επωνυμία του πελάτη (min 500 συνδρομητές).

• Άμεση ενημέρωση συνδρομητών με e-mail για όλα τα σήματα.

R-CONNECT – Global GPRS module με Grade 4

Το R-CONNECT είναι ένα Global GPRS module, το οποίο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον εγκαταστάτη. Το R-CONNECT είναι πιστοποιημένο με επίπεδο ασφαλείας Grade 4, κατάλληλο και για τις πιο επικίνδυνες εγκαταστάσεις. Διαθέτει Global SIM με δυνατότητα αυτόματης αλλαγής παρόχων σε περίπτωση χαμηλού σήματος και συνεχούς επικοινωνίας (pinging) με το Κέντρο Λήψης Σημάτων για άμεση ενημέρωση σε περίπτωση δολιοφθοράς. Λειτουργεί και με τους τρεις παρόχους Internet (Cosmote, Vodafone, Wind) και μεταβαίνει αυτόματα από τον έναν στον άλλον σε περίπτωση απώλειας δικτύου ή χαμηλού σήματος.

Η συνδεσμολογία του είναι πολύ απλή με 4 μόνο καλώδια, 2 για τροφοδοσία, 2 για τα TIP/RING και ένα επιπλέον για απομακρυσμένη όπλιση/αφόπλιση, η οποία γίνεται από την αποκλειστική εφαρμογή που διατίθεται για Android και iPhone κινητά. Κατεβάζοντας την εφαρμογή RCONTROL παρέχεται άμεσος έλεγχος στον συναγερμό. Μπορούμε να οπλίσουμε/αφοπλίσουμε και να είμαστε συνέχεια ενήμεροι για την κατάσταση της οικίας ή της επιχείρησής μας. Όλα τα δεδομένα κάνουν χρήση του δικτύου 4G. Με ταχύτητες μέχρι και 150Mbps ενημερωνόμαστε άμεσα για ό,τι συμβεί. Ακόμα και σε περίπτωση που βρισκόμαστε εκτός δικτύου ή δεν ακούμε το κινητό μας, το ΚΛΣ θα ενημερώσει και αμέσως θα στείλει την άμεση δράση.

Η εφαρμογή διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία για τον συνδρομητή και μία ξεχωριστή για τον εγκαταστάτη, από όπου και μπορεί να βλέπει την κατάσταση των R-CONNECT όλων των πελατών του. Κυκλοφορούν και ειδικές εκδόσεις με τις οποίες δύναται απομακρυσμένος προγραμματισμός συγκεκριμένων μονάδων, όπως της Paradox, Caddx, DSC κ.ά. Τέλος, η συνδρομή είναι πάγια, χωρίς κρυφές χρεώσεις με απεριόριστο όγκο δεδομένων.

ZeroG

Η νέα υπηρεσία Global GPRS «ZeroG» της ΠΕΡΣΕΑΣ Security έρχεται με μηδενικά τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους συνεργαζόμενους εγκαταστάτες! Η νέα υπηρεσία έρχεται να εξαλείψει τις μηνιαίες χρεώσεις των GPRS συσκευών, κρατώντας την ποιότητα της υπηρεσίας σε άριστο επίπεδο με υποστήριξη πολλαπλών παρόχων. Προσφέρει αδιάλειπτη ασύρματη επικοινωνία σε όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς, χωρίς να χρειάζεται προγραμματισμό. Ακόμα και σε περίπτωση δολιοφθοράς, η συσκευή δηλώνει την παρουσία της ανά δέκα λεπτά στο ΚΛΣ, έτσι ώστε να είστε πάντα ενήμεροι.

ΠΕΡΣΕΑΣ SECURITY, τηλ.: 210-9518000.


ARK

Το περιοδικό Security Report επισκέφθηκε το stand της ARK στην Creta Electronix 2022 και συζήτησε με τον κο Κωνσταντίνο Φωκά, Sales Team Leader της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο portal www.arktech.gr και τις λύσεις που μπορούν να προμηθευτούν μέσω αυτού οι συνεργάτες της, ενώ στάθηκε και στην ευρεία γκάμα προϊόντων με την επωνυμία hilo.

Η ομάδα της ARK καλωσόρισε τους παλιούς και νέους συνεργάτες και φίλους στην Creta Electronix 2022 και παρουσίασε το εύρος των προϊόντων της, τις νέες συνεργασίες και τις επιλογές που έχει να προτείνει.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τη Libra Press που διοργάνωσε την έκθεση, ευχαριστούμε τους φιλόξενους Κρητικούς συνεργάτες μας, και φυσικά όλους τους νέους φίλους που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε», αναφέρει στο Security Report ο κος Φωκάς. Ο Sales Team Leader της εταιρείας προσθέτει: «Το ARK Security Marketplace είναι 100% εστιασμένο, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας σε επίπεδο χονδρικής πώλησης. Θέλοντας να δώσει μία νέα προοπτική με στοχευμένες υπηρεσίας και ένα “One Stop” σημείο συνάντησης για τη χονδρική, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του νέου B2B portal www.arktech.gr».

ARK Security Marketplace – www.arktech.gr

Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας στην Creta Electronix 2022, στο νέο B2B site μπορούν να εγγραφούν μόνο επαγγελματίες του κλάδου, ώστε να έχουν πρόσβαση στα εκατοντάδες προϊόντα από τα κορυφαία brands της αγοράς, με ανταγωνιστικές τιμές, αποκλειστικές προσφορές, προσωπικό σύμβουλο που θα δίνει λύσεις και θα συμμετέχει σε μελέτες, live επικοινωνία και πολλά ακόμη. Η Cubitech παραμένει ως brand name, αλλά πλέον είναι μόνο κατασκευαστής συστημάτων επιτήρησης και καταγραφής, της οποίας τα προϊόντα διανέμονται μέσα από το B2B της ARK.

Οι εγγεγραμμένοι επαγγελματίες της ασφάλειας στο ARK Security Marketplace, πέρα από την πρόσβαση που έχουν σε κορυφαία προϊόντα με καταπληκτικές τιμές, έχουν και μοναδικά προνόμια! Με την εγγραφή τους στο νέο B2B site, αποκτούν πρόσβαση στο ARK ACADEMY, ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε συσκευές και συστήματα ασφαλείας που συνδυάζει webinars και hands-on σεμινάρια, σε διάφορα μαθησιακά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, κάθε μήνα τα μέλη του νέου marketplace επωφελούνται από νέες προσφορές και μοναδικές ευκαιρίες, ενώ για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα ή συμβουλή τεχνικής φύσεως, ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα είναι πάντα εκεί για να δώσει άμεσα την καλύτερη λύση. Στην ARK θα συναντήσετε προϊοντικές λύσεις από κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους, όπως Hikvision, AJAX, ALEPH, SATEL, SUPREMA, URFOG, Honeywell και πολλούς ακόμα σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές χονδρικής. Τα νέα προϊόντα hilo, που συνδυάζουν με άψογο τρόπο την υψηλή ποιότητα και την ανταγωνιστική τιμή, είναι επίσης διαθέσιμα μέσα από το νέο B2B portal ARKTECH.

Νέες Active Deterrence κάμερες hilo!

Όπως ανέφερε στο Security Report ο κος Φωκάς, η ARK ήρθε στην Creta Electronix 2022 για να παρουσιάσει τις νέες Active Deterrence κάμερες της hilo. Μία από αυτές, η bullet κάμερα με κωδικό HL-BI4028FAD έρχεται με οπτική προειδοποίηση παραβίασης του οριοθετημένου χώρου, με εναλλαγή φωτεινής ένδειξης (κόκκινο/ μπλε) και ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση εισβολής με ήχο σειρήνας ή ηχογραφημένο μήνυμα, προσφέροντας έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι! Ενσωματώνει αισθητήρα 1/3” Progressive Scan CMOS, με σταθερό φακό 2.8mm και υψηλή ανάλυση στα 4MP.

Είναι συμβατή με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ROI, defog, BLC, HLC, 3D DNR και υποστηρίζει έξυπνες λειτουργίες, όπως αναγνώριση προσώπου, ανίχνευση ανθρώπων/οχημάτων, κ.λπ. Διαθέτει Smart IR που αγγίζουν τα 25 μέτρα απόσταση, μπορεί να δεχτεί κάρτα MicroSD μέγιστης χωρητικότητας 256GB και υποστηρίζει αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο που μειώνει το bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου.

www.arktech.gr


ELS | Security & Automation Solutions

Από το 2016 η συνεργασία της ELS με την Ajax έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά του ασύρματου συναγερμού στην Ελλάδα! Ο πρωτοποριακός αυτός ασύρματος συναγερμός μαζί με την πλήρη γκάμα προϊόντων του παρουσιάστηκε από την ELS | Security & Automation Solutions στην Creta Electronix 2022.

Το Security Report βρέθηκε στο stand της ELS και συνομίλησε με τον κo Στέλιο Κολολό, τον κo Ιωάννη Ανδρέου και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας για τα προϊόντα που φιλοξένησε η ELS στο περίπτερό της στην Creta Electronix 2022!

Σκοπός της ELS είναι να γνωρίσουν οι συνεργάτες της από όλη την Ελλάδα, και ειδικότερα η αγορά της Κρήτης, τον ασύρματο συναγερμό και τα οφέλη που προσφέρει στις εγκαταστάσεις. Με αρκετές βαλίτσες επίδειξης του συναγερμού Ajax, η ELS καλωσόρισε τους επισκέπτες στην έκθεση και τους παρουσίασε τα υπάρχοντα, αλλά και τα νέα προϊόντα που εισάγει η εταιρεία το 2022-2023.

Ένα από τα προϊόντα που ήταν διαθέσιμο στο stand της εταιρείας ήταν το Ajax Hub 2. Το νέο Hub διαχειρίζεται όλες τις συσκευές Ajax του συστήματος ειδοποιώντας τους χρήστες για ανοιχτές πόρτες, σπασμένα παράθυρα, πυρκαγιά, πλημμύρα, προσφέροντας ταυτόχρονα οπτική επαλήθευση συναγερμού! Σε περίπτωση που κάποιος διαρρήκτης εισέλθει στο εσωτερικό του σπιτιού, το Hub 2 μεταδίδει εικόνες από τους ανιχνευτές MotionCam και ειδοποιεί άμεσα το κέντρο λήψης σημάτων.

Το νέο ασύρματο πάνελ συναγερμού Hub 2 χρησιμοποιεί Ethernet ή μία από τις 2 κάρτες SIM για να εγγυηθεί την παράδοση του σήματος συναγερμού, ενώ τα πρωτόκολλα συμπίεσης και μετάδοσης εγγυώνται τη γρήγορη αποστολή φωτογραφιών, ακόμα και με μία αδύναμη σύνδεση Internet. Με το Hub 2, θα γνωρίζετε αμέσως εάν ένας ανιχνευτής αντιμετωπίζει προβλήματα ή αν έχει υποστεί βλάβη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά χάρη στην εφεδρική μπαταρία.

Το νέο Hub επικοινωνεί με τις συσκευές του συστήματος ασφαλείας χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες σε αποστάσεις 2.000 μέτρων και το αμφίδρομης τεχνολογίας πρωτόκολλο Jeweller για την κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων που αποστέλλονται. Σε περιπτώσεις παρεμβολών ή μπλοκαρίσματος, το πάνελ συναγερμού αλλάζει τη συχνότητα και ειδοποιεί τον χρήστη, και φυσικά το ΚΛΣ. Για τη σύνδεση του πάνελ αρκούν μόνο λίγα λεπτά και μία σύνδεση στο δίκτυο. Από την εταιρεία παρουσιάστηκε και το νέο Starterkit cam, το οποίο αποτελείται από το Hub 2, τον ανιχνευτή κίνησης PIR με ενσωματωμένη κάμερα Ajax MotionCam, τον μαγνητικό ανιχνευτή πόρτας και παραθύρου Ajax DoorProtect και το τηλεχειριστήριο με πλήκτρο πανικού Ajax SpaceControl.

Φυσικά, στο περίπτερο της εταιρείας διαθέσιμη ήταν όλη η γκάμα συσκευών της Ajax, όπως τα Ajax Door Protect, Ajax Street Siren, Ajax Glass Protect, Ajax Fire Protect, Ajax Keypad και πολλά ακόμα.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.


EUROGUARD

Στην Creta Electronix 2022 το περιοδικό μας Security Report συνάντησε τον κο Απόστολο Καραγιάννη και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, όπου συζήτησε για τις νέες υπηρεσίες του πρωτοποριακού ΚΛΣ της EUROGUARD.

Η EUROGUARD κατάφερε να προσαρμόσει τις υπηρεσίες της στον σύγχρονο τρόπο ζωής, στις ανάγκες που γεννιούνται καθημερινά, συμβαδίζοντας πάντα με τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, για να καθιερωθεί ως η πιο αξιόπιστη και πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα της. Εξελίσσει το Κέντρο Λήψης Σημάτων & Διαχείρισης Εικόνας σε «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Η EUROGUARD συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και τεχνικές εταιρείες τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας και CCTV, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας με τους συνεργάτες της. Τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών της είναι οι πελάτες των εταιρειών φύλαξης – εγκαταστατών, στους οποίους παρέχεται καθημερινή ενημέρωση με e-mail, τηλεφωνική κλήση ή και με SMS.

Όλοι οι συνεργάτες της EUROGUARD, εκτός της πληθώρας υπηρεσιών που τους παρέχεται, απολαμβάνουν κατηγοριοποιημένες ενημερώσεις για συναγερμούς, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, σήματα χαμηλής τάσης μπαταρίας, διακοπή της επικοινωνίας των συνδεδεμένων συναγερμών με το ΚΛΣ, προβλήματα τηλεφωνικών γραμμών των πελατών τους και καθυστερήσεις 24ώρων test.

Έχουν πρόσβαση στο Kerveros Live και στις ηχογραφημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, για να μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι online ενημέρωση στους πελάτες τους και να επεξεργάζονται ή και να αποθηκεύουν σε ιδιόκτητα μέσα τα δεδομένα επικοινωνίας τους. Επίσης, έχουν online πρόσβαση στις καρτέλες των πελατών τους με τους αριθμούς των τηλεφώνων τους, τα ονόματα των ατόμων επικοινωνίας, τα εισερχόμενα σήματα και τις καταχωρημένες παρατηρήσεις και μπορούν να αναπαράγουν και να εκτυπώνουν λίστες με όλα τα στοιχεία, σήματα, τηλέφωνα και αριθμό τηλεφωνημάτων, ακόμα και στατιστικά με διαγράμματα για προβλήματα, οπλισμούς/αφοπλισμούς κ.ά. Επιπρόσθετα, μπορούν να:

  • Παρακολουθούν από τον χώρο τους τα πάντα για τους πελάτες τους συνδεόμενοι σαν απομακρυσμένοι χρήστες χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα και να κωδικοποιούν και να ομαδοποιούν τους πελάτες τους.
  • Έχουν ξεχωριστό τηλεφωνικό νούμερο για κάθε εταιρεία – εγκαταστάτη, με ξεχωριστό ηχογραφημένο μήνυμα και προαπαντήσεις.
  • Στέλνουν αναφορές με e-mail προς τους τελικούς πελάτες.
  • Παρακολουθούν όλα τα σήματα χωρίς περιορισμό.

EUROGUARD, τηλ.: 8012221957.


ΣΚΕΑ – Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας

Στην Creta Electronix 2022, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑ, κος Γρηγόρης Αβραάμ, μίλησε στο Security Report για τον πρωταρχικό στόχο του Συνδέσμου Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας, που δεν είναι άλλος από την προάσπιση των δικαιωμάτων των εταιρειών, την εκπαίδευση που πραγματοποιείται μέσω τεχνολογικών σεμιναρίων και φυσικά τη νομιμοποίηση των εταιρειών και του προσωπικού τους.

«Η έκθεση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο νησί μας, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε την Creta Electronix 2022, καθώς αποτέλεσε σημείο ενημέρωσης για τους εγκαταστάτες και γενικότερα τους επισκέπτες που έδωσαν το παρών το διήμερο αυτό», σχολιάζει ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑ, κος Γρηγόρης Αβραάμ.

Ο Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014 με 21 ιδρυτικά μέλη. Είναι το νόμιμο κρητικό συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου. Αποτελεί την οργανωμένη παρουσία στον κλάδο με μέλη του μεγάλες και μικρές εταιρείες, που έχουν αντικείμενο δραστηριότητας την κατασκευή, εμπορία, συντήρηση, εγκατάσταση, μελέτη συστημάτων ασφαλείας ή την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Από την ίδρυσή του αποτέλεσε τον επίσημο εκφραστή της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρηματιών που επέλεξαν ως πεδίο δράσης τους την ίδρυση ή λειτουργία εταιρειών ασφαλείας.

Ο Σύνδεσμος έχει ως κυρίαρχο σκοπό τη διαφύλαξη, τη μελέτη και την προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Σκοπός επίσης του Συνδέσμου είναι η συνένωση όλων των επιχειρήσεων ασφαλείας της νήσου Κρήτης, έτσι ώστε από κοινού να επιδιώξουν την προστασία, κατοχύρωση και προαγωγή των επαγγελματικών τους συμφερόντων, τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας μεταξύ τους, την ανάπτυξη του πολιτιστικού τους επιπέδου, καθώς και τη συμμετοχή τους στα κινήματα Ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών.

www.skea.gr


Adesco

Ο κος Δημήτριος Ναούμης και ο κος Γεώργιος Ξωμεριτάκης από την Adesco μίλησαν στο Security Report στην Creta Electronix 2022 για τις συσκευές επικοινωνίας και διασύνδεσης IoT που παρέχει η εταιρεία στους συνεργάτες της.

Η εταιρεία Adesco δημιουργήθηκε από τους κους Δημήτρη Ναούμη και Γιώργο Ξωμεριτάκη, και από την αρχή είχε ως στόχο να καταστεί ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής προϊόντων ασφαλείας. Το κοινό τους όραμα είναι να καταστήσουν την Adesco πρότυπη εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών IoT στην Ελλάδα, αλλά γιατί όχι και εκτός συνόρων. Μία από τις συσκευές επικοινωνίας LTE-M που ήταν διαθέσιμη στο stand της εταιρείας ήταν το MN02-LTE-M.

Η συσκευή επικοινωνίας LTE-M πολλαπλών δικτύων MN02-LTE-M, έχει τη δυνατότητα λειτουργίας στα υπάρχοντα δίκτυα 2G/4G/NB-IoT, αλλά είναι έτοιμη να λειτουργήσει και στα νέα δίκτυα LTE-M/5G, όταν καταργηθούν τα παλιά. Με αυξημένες δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης των συστημάτων ασφαλείας, όπως πλήρης & μερική όπλιση, αφόπλιση, bypass & real status ζωνών για DSC (PC series), Honeywell (Vista), Caddx (NX series).

Adesco, τηλ.: 210-2912915.


ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες και δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις ασφαλείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε σύγχρονης επιχείρησης και κατοικίας. Στο πλούσιο πελατολόγιό της ανήκουν μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμοί του δημοσίου, αλλά και χιλιάδες ιδιώτες, οι οποίοι την εμπιστεύονται καθημερινά για την προστασία της περιουσίας τους.

Στην Creta Electronix 2022 μιλήσαμε με τους ιδιοκτήτριες της εταιρείας, κα Μαρία Σωτηρίου και κα Ευτυχία Σχίζα, για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουν στον ξενοδοχειακό κλάδο και όχι μόνο.

Με πολυετή εξειδίκευση στην προστασία και ασφάλεια, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ προσφέρει ολοκληρωμένες πρωτοποριακές λύσεις που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής και υψηλή ποιότητα. Η συνεργασία της εταιρείας με τους κορυφαίους προμηθευτές χρηματοκιβωτίων και η προσεκτική μελέτη των αναγκών κάθε πελάτη, επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει λύσεις κατάλληλες, ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες τους.

ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ, τηλ.: 210-6844600.


VISION MAVRIDAKIS

Με απόλυτη επιτυχία συμμετείχε στην Creta Electronix 2022 στην Κρήτη για τα συστήματα ασφαλείας και τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό η VISION MAVRIDAKIS! Για την επίτευξη των στόχων της, η VISION MAVRIDAKIS επενδύει διαρκώς σε άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Τα στελέχη της μελετούν τις ανάγκες κάθε εφαρμογής, σχεδιάζουν, προτείνουν και υλοποιούν ολοκληρωμένες λύσεις, τις οποίες υποστηρίζουν και μετά την υλοποίηση. Οι προτεινόμενες λύσεις είναι πλήρεις, εύχρηστες, αξιόπιστες και μακράς διάρκειας.

Η επιλογή των καλύτερων εταιρειών από όλοn τον πλανήτη, η πλήρης γκάμα υλικών, η μεγάλη εμπειρία, το εξειδικευμένο προσωπικό και η συνεχής έρευνα και ενημέρωση, διασφαλίζουν την άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, καλύπτοντας κάθε ανάγκη σε οποιοδήποτε κτίριο.

Η εταιρεία συνεργάζεται με επιτυχία για περισσότερα από 25 χρόνια με επίσημες αντιπροσωπείες προϊόντων ασφάλειας. Συνδυάζει πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσει συστήματα που ενσωματώνουν τις λειτουργίες που απαιτούνται για την προσωποποιημένη κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης ασφαλείας.

Στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών τηλεπικοινωνίας των πελατών της, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, συνδυάζοντας τα παγκοσμίως καταξιωμένα για την ποιότητά τους τηλεφωνικά κέντρα της Panasonic, με αξιόπιστες εφαρμογές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πριν και μετά την πώληση.

Επίσης, διαθέτει και λύσεις για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και αντιπροσωπεύει, εμπορεύεται και υποστηρίζει όλη την γκάμα των προϊόντων με τα σήματα Vimloc και Rextar.

VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ, τηλ.: 28210-71240.


NSC Hellas

Το Security Report συνάντησε στην Creta Electronix 2022 τον κο Καραθάνο Άγγελο, Γενικό Διευθυντή της NSC Hellas, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τα γνωστά και αξιόπιστα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης Solution F1/F2, τα νέα Συστήματα αναγγελίας/φωνητικού συναγερμού της NSC, MILO, και τον νέο πίνακα πυρανίχνευσης που θα είναι σύντομα διαθέσιμος από την εταιρεία!

Αναφορικά με τους πίνακες πυρανίχνευσης της εταιρείας, η σειρά Solution F1 αποτελείται από πίνακες πυρανίχνευσης νέας γενιάς 2 βρόχων, επεκτάσιμους ως 18. Η σειρά Solution F2 αποτελείται από αναλογικούς πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης ενός βρόχου νέας γενιάς, επεκτάσιμους σε δύο βρόχους, με προαιρετική κάρτα ενός βρόχου (loop).

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες προϊόντων που προσφέρει η NSC είναι αυτή των συστημάτων αναγγελιών/φωνητικού συναγερμού εκκένωσης (PA/VA – Public Address/Voice Alarm), για την έγκαιρη εκκένωση κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Τα συστήματα αναγγελιών/εκκένωσης εγκαταστάσεων είναι ειδικά σχεδιασμένα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά, για να καθοδηγούν τους ανθρώπους σε ασφαλή, ελεγχόμενη και γρήγορη διαφυγή από τις εγκαταστάσεις. Σε αντίθεση με την ήχηση των απλών σειρήνων ενός συστήματος πυρανίχνευσης, που ίσως σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν πανικό, τα συστήματα αναγγελιών/εκκένωσης αναπαράγουν κάποιο προ-ηχογραφημένο μήνυμα, ή γίνεται ζωντανή μετάδοση μηνυμάτων από κάποιον υπεύθυνο, με ακριβείς οδηγίες για την εκκένωση του χώρου ή την καθοδήγηση σε ασφαλή έξοδος διαφυγής.

Το NSC MILO είναι ένα οικονομικά αποδοτικό και πλήρως πιστοποιημένο σύστημα αναγγελιών-εκκένωσης, σύμφωνα με το EN 54-16. Απευθύνεται σε έργα μεγαλύτερων απαιτήσεων και έχει δυνατότητα επέκτασης σε έως 1024 ζώνες.

NSC Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.


REVIVAL

Η παρουσία της Revival Consulting Services S.A. στην Creta Electronix 2022 αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους κρητικούς επισκέπτες! Το περιοδικό Techmail επισκέφθηκε το περίπτερο της Revival Consulting Services και της Cactus, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κους Γιώργο Αντύπα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Revival Consulting Services, Ανέστη Σταμάτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cactus, Δημήτρη Αγγελούδη, Πρόεδρο της Cactus, Χαράλαμπο Κωνσταντάτο, ICT και GDPR Manager, και Σπύρο Αντύπα, Business Intelligence Advisor, για το αντικείμενο δραστηριότητας των δύο εταιρειών, οι οποίες πλέον συνεργάζονται για να παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές και τεχνολογικές υπηρεσίες, ώστε να δημιουργηθούν αξιόπιστες λύσεις, κατάλληλες για κάθε επιχείρηση.

Ο κος Γιώργος Αντύπας ευχαρίστησε τη Libra Press για την πρόσκληση της Revival Consulting Services στην Creta Electronix 2022 και τόνισε πως στηρίζει κάθε νέα τάση που πηγαίνει στην Κρήτη, αφού είναι ένα νησί όπου ο ξενοδοχειακός και ο τεχνολογικός τομέας ανθίζουν.

Revival Consulting Services, τηλ.: 210-5156800.


FlexIT

Στο περίπτερο της FlexIT στην Creta Electronix 2022 είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον κο Θωμά Σπανό, IT Solutions Architect της εταιρείας, για να συζητήσουμε για ευέλικτες και οικονομικές ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρεία παρέχει πλάνα που μπορούν να συνδυαστούν για να προσφέρουν σε μια επιχείρηση τη μέγιστη λειτουργικότητα και ασφάλεια, επιτρέποντας παράλληλα την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και την απόκτηση απόλυτου έλεγχου.

Η FlexIT είναι μια δυναμική εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία που μεταμορφώνει μια επιχείρηση μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, επιτρέποντάς της να γίνει πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική. Προσφέρει λύσεις υψηλής τεχνολογίας σε χαμηλό κόστος, εξασφαλίζοντας σε κάθε επιχείρηση μείωση λειτουργικών εξόδων, αύξηση παραγωγικότητας, ασφάλεια πληροφοριών και παρακολούθηση και συντήρηση του Πληροφοριακού Συστήματος.

Διαθέτει είκοσι χρόνια εμπειρίας σε σχεδιασμό και υποστήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων, λειτουργεί ένα εξελιγμένο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σύστημα εποπτείας και απομακρυσμένης διαχείρισης, ενώ το Help Desk και οι άρτια καταρτισμένοι συνεργάτες της είναι δίπλα σε κάθε πελάτη για να παρεμβαίνουν όποτε χρειαστεί.

FlexIT, τηλ.: 210-7105611.


Security FO.R.S.

Η SECURITY FO.R.S – ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ Α.Ε. ξεκίνησε την επιτυχημένη και ανοδική της πορεία στην Κρήτη το 1982. Έχοντας ως έδρα το Ηράκλειο και καλύπτοντας όλη την Ελλάδα όσον αφορά στην ασφάλεια των επιχειρήσεων, οικιών και προσώπων, εδραιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στον χώρο, τόσο με τη συνέπεια της, όσο και με τις άψογες σχέσεις της με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής συστημάτων ασφαλείας παγκοσμίως.

Ο κος Νίκος Καζαντζάκης, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας μίλησε στο περιοδικό μας στην Creta Electronix 2022 για την πολυετή παρουσία της εταιρείας στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας, αλλά και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που η SECURITY FO.R.S παρέχει σήμερα.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις και τη νέα τεχνολογία, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών ασφαλείας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η πορεία αυτή κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για πληρέστερη υποστήριξη των πελατών της, μέσω της εμπορίας, εγκατάστασης και συντήρησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως:

  • Ολοκληρωμένα συστήματα συναγερμού.
  • Συστήματα περιμετρικής κάλυψης.
  • Συστήματα πυρανίχνευσης και κατάσβεσης.
  • Κλειστά κυκλώματα τηλεοράσεως (CCTV).
  • Μεταφορά και μετάδοση εικόνας (ασύρματα, ενσύρματα, μέσω δικτύων, μέσω Internet).
  • Συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας.
  • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης και χρονοπαρουσίας (Access Control).
  • Αντικλεπτικά συστήματα προστασίας εμπορευμάτων.
  • Θυροτηλεοράσεις κατοικιών και κτιριακών συγκροτημάτων.
  • Τηλεφωνικά κέντρα, Fax, ασύρματα τηλέφωνα.

SECURITY FORS, τηλ.: 2810-314476.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...