DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
29 Ιανουαρίου 2023 18:25

Έξυπνες λύσεις από την Hikvision για την αυτοκινητοβιομηχανία

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 8 aa981edb

Με την αξία των αποθεμάτων να αγγίζει χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ευρώ, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τους βανδαλισμούς και να σταματήσουν οποιοδήποτε επίδοξη διαρρήκτη. Οι περιπολίες ωστόσο, αυξάνουν σημαντικά το κόστος.

Καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες κλοπές αυτοκίνητων, ειδικά στις μεγαλουπόλεις, όπου ο αριθμός των οχημάτων είναι τεράστιος. Οι κλοπές αυτοκινήτων βρίσκονται σταθερά εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των μορφών εγκληματικότητας. Η πανδημία, η οικονομική ύφεση και ο μειωμένος προϋπολογισμός για τη δημόσια ασφάλεια, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή τη θεαματική αύξηση κλοπών.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, η ουγγρική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων CarNet FOR-TOP Ltd έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει μια καινοτόμο λύση περιμετρικής προστασίας με τεχνητή νοημοσύνη από την Hikvision. Η εν λόγω λύση, όχι μόνο επιτρέπει την εξ αποστάσεως αποτελεσματική παρακολούθηση, αλλά επίσης αυτοματοποιεί και τις διαδικασίες ενοικίασης αυτοκινήτου για περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους και χρόνου. Όλα αυτά, προσθέτοντας έως και 100% απόδοση της επένδυσης (ROI) σε λιγότερο από οκτώ μήνες!

1 7

Η πρόκληση: Προστασία περιουσιακών στοιχείων και αυτοματισμοί

Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συχνά κατέχουν εκατομμύρια δολάρια/ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, εργαλείων, ακόμα και των κτιρίων. Ως αποτέλεσμα, αυτού του είδους οι επιχειρήσεις χρειάζονται συχνά έναν μεγάλο αριθμό προσωπικού security, ο οποίος θα παρακολουθεί το χώρο και θα πραγματοποιεί περιπολίες 24×7. Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στην περίπτωση αυτή δεν είναι άλλη από το κόστος, κάτι που είναι γνωστό στην CarNet FOR-TOP Ltd, η οποία είναι η επίσημη αντιπροσωπεία και το κέντρο σέρβις της Ford και της Peugeot στη εν λόγω χώρα. Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί 4 υποκαταστήματα στις περιοχές Győr, Sopron και Tatabánya της Ουγγαρίας -και απασχολεί περισσότερα από 100 άτομα- διαθέτει απόθεμα οχημάτων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Προσφέρει επίσης και υπηρεσίες ενοικίασης οχημάτων.

Για να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια του χώρου και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, η CarNet FOR-TOP Ltd χρειαζόταν νέα συστήματα για τη βελτίωση και την αυτοματοποίηση των λειτουργιών παρακολούθησης. Επιπλέον, η εταιρεία ήθελε να αυτοματοποιήσει τους ελέγχους των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που επιστρέφονται από πελάτες για να μειώσει την εξάρτηση από τις χειροκίνητες διαδικασίες και να μειώσει τις απαιτήσεις του προσωπικό και άρα του τελικού κόστους.

2 8

Η λύση: έξυπνη τεχνολογία βίντεο από την Hikvision

Για να αυτοματοποιήσει και να βελτιώσει την ασφάλεια του χώρου και τους ελέγχους ενοικίασης αυτοκινήτων, η CarNet FOR-TOP Ltd συνεργάστηκε με έναν τοπικό επαγγελματία εγκαταστάτη, ο οποίος εφάρμοσε μια έξυπνη λύση βίντεο με εξοπλισμό και λογισμικό της Hikvision. Η εν λόγω λύση αποτελείται από σταθερές κάμερες Hikvision AcuSense και μια συσκευή εγγραφής βίντεο δικτύου AcuSense (NVR), το DS-7732NXI-I4/4S, που αυτοματοποιεί την παρακολούθηση της περιμέτρου του καταστήματος. Αυτά τα προϊόντα που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη ενεργοποιούν ειδοποιήσεις «παραβίασης γραμμής» όταν μη εξουσιοδοτημένα άτομα εισέρχονται στο χώρο της CarNet FOR-TOP Ltd. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αποστέλλεται συναγερμός στο προσωπικό ασφαλείας (που βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία).

Τα νέα NVR της εταιρίας AcuSense, βασίζονται σε αλγόριθμους deep learning για δραστική μείωση των ψευδών συναγερμών και διευκόλυνση της επισκόπησης κατά την αναπαραγωγή. Οι συσκευές φιλτράρουν τους ψευδείς συναγερμούς με ακρίβεια 90%, ενώ χάρις την λειτουργία «quick target search», εξοικονομούν χρόνο κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης των ανθρώπων και των οχημάτων. Οι κάμερες Hikvision AcuSense από την άλλη, είναι εξοπλισμένες με την τεχνολογία DarkFighter, η οποία χαρίζει κρυστάλλινες εικόνες υψηλής ευκρίνειας, ακόμη και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι επίδοξοι παραβάτες θα καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας 24ώρες το 24ωρο. Η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις και η τεχνολογία AcuSense της Hikvision, με τις προηγμένες δυνατότητες VCA και βαθιάς εκμάθησης, μπορεί να δώσει την λύση ακόμα και στις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από την προστασία της περιμέτρου της τοποθεσίας, η λύση Hikvision βοηθά επίσης στην αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό των διαδικασιών ενοικίασης αυτοκινήτων της CarNet FOR-TOP Ltd, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής και της παράδοσης οχημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας βίντεο και τις θυροτηλεοράσεις της Hikvision, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους χειριστές που ενημερώνουν τους πελάτες τους από το που και το πώς θα παραλάβουν και θα παραδώσουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητά τους. Οι κάμερες Fixed Mini Bullet υψηλής ανάλυσης της Hikvision και άλλου τύπου κάμερες είναι τοποθετημένες σε διαφορετικές γωνίες, για τον ακριβή έλεγχο των οχημάτων που επιστρέφουν οι πελάτες. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω κάμερες για να δουν αν τα οχήματα τους έχουν υποστεί κάποια ζημιά.

3 6

Τα οφέλη: Μείωση του κόστους και γρήγορη απόδοση της επένδυσης

Χάρη στην έξυπνη λύση της Hikvision, η CarNet FOR-TOP Ltd έχει εξαλείψει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, βελτιώνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα της λειτουργίας της. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αυξήσει την ασφάλεια του χώρου, αφού με το ολοκληρωμένο σύστημα της Hikvision οι ύποπτοι εντοπίζονται σε πραγματικό χρόνο. Με πολύ λιγότερους ψευδείς συναγερμούς, το κόστος ασφάλειας έχει επίσης μειωθεί σημαντικά και οι ομάδες ασφαλείας στο κέντρο λειτουργίας μπορούν να επικεντρωθούν στις πραγματικές απειλές. Τέλος, Αξίζει να αναφερθεί πως και η εταιρία Hikvision παρείχε πλήρη τεχνική υποστήριξη στο κατάστημα της CarNet FOR-TOP Ltd, όπου φυσικά αυτό κρίθηκε αναγκαίο, διασφαλίζοντας ότι πληρούνται όλοι οι δείκτες απόδοσης ποιότητας, κόστους και χρόνου του έργου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design