Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
29 Ιανουαρίου 2023 18:25

Περιήγηση στα περίπτερα της Xenia 2022

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
Anoigma Xenia cd7f6805

Το περιοδικό Security Report δεν θα μπορούσε να λείπει από μία εκ των μεγαλύτερων εκθέσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Επί τρεις ημέρες η Xenia 2022 αποτέλεσε πόλο έλξης εκατοντάδων επαγγελματιών της εστίασης και έδωσε τη δυνατότητα σε πλήθος εκθετών να αναδείξουν την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Το Security Report σας ξεναγεί στον χώρο της έκθεσης και σάς μεταφέρει φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα που κυριολεκτικά «έκλεψαν την παράσταση».

Ηλεκτροκίνηση και ασφάλεια από τη Force

Δύο μεγάλα περίπτερα «κατέλαβαν» τα προϊόντα της Force που είναι χρήσιμα για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Οι δύο βασικοί τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η εταιρεία περιελάμβαναν τη μεταφορά προσωπικού και πελατών εντός των μεγάλων ξενοδοχειακών (και όχι μόνο) μονάδων, αλλά και την ασφάλεια.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, στο ένα περίπτερο της Force «πάρκαραν» μια σειρά ηλεκτροκινούμενων οχημάτων από ηλεκτρικά μονοθέσια σκουτεράκια μέχρι ποδήλατα, και από αμαξίδια πελατών για τη μεταφορά τους εντός των εγκαταστάσεων μέχρι διθέσια μηχανάκια με αστυνομικό φάρο για περιπολίες. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανέφερε ο κος Παναγιώτης Βερανούδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας, η Force προμηθεύει την τελευταία λέξη ηλεκτρικών σκούτερ της ESF Electro Mobility, τα οποία παρέχουν έως και 230km αυτονομία. Πολλά από αυτά συνοδεύονται από εγγύηση 8 χρόνων. Τα πλέον εντυπωσιακά και χρήσιμα διθέσια μηχανάκια ειδικής έκδοσης Police, σειράς E – R MAX R ή E – R MAX Μ, παρέχουν έως 230km αυτονομίας, και προαιρετικά ενσωματώνουν προσομοιωτή ήχου μοτοσυκλέτας υψηλών κυβικών, μπαγκαζιέρα, δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και ανιχνευτή τοποθεσίας. Από τα εκθέματα της εταιρείας δεν έλειπαν οι ηλεκτρικοί φορτιστές, τα ηλεκτρικά αμαξίδια pick-up και παρεμφερείς λύσεις ηλεκτροκίνησης.

Το δεύτερο περίπτερο της Force, επίσης αφιερωμένο στις ξενοδοχειακές μονάδες, επικεντρώθηκε σε πιο «παραδοσιακές» μορφές ασφάλειας, όπως συστήματα Access Control, χρηματοκιβώτια, κ.λπ. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα κλειδαριών ασφαλείας και άλλων συναφών με την ασφάλεια εξαρτημάτων. Ο κος Κωνσταντίνος Βερανούδης, δήλωσε στο Security Report πως η Force μπορεί να περηφανεύεται, καθώς παρέχει πολλές και ολοκληρωμένες λύσεις ελέγχου πρόσβασης και γενικότερα φύλαξης. Μεταξύ αυτών, υπήρχαν κλειδαριές ασφαλείας νέας τεχνολογίας που συνδέονται με Bluetooth, συστήματα πυρανίχνευσης, οθόνες σήμανσης, συστήματα θερμομέτρησης, αλλά και φωτεινές σημάνσεις κινδύνου. Ειδικά για τις τελευταίες, αξίζει να συγκρατήσουμε τη σειρά Luxury Series που καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας των ξενοδοχείων 5 αστέρων, καθώς οι σημάνσεις αυτής της σειράς είναι άκρως ορατές, ακόμα και σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής ορατότητας (π.χ. λόγω καπνού) και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε σκάλες, σκοτεινά δωμάτια κ.λπ.

H NETACMION με πολλές συνεργασίες στην Xenia 2022

Η NETACMION, εταιρεία που παρέχει πλούτο λύσεων στις επιχειρήσεις από το 2007, ανέδειξε ένα σημαντικό δείγμα των πολλών και μεγάλων συνεργασιών της στην Xenia 2022. Η NETACMION χώρισε το ευρύχωρο περίπτερό της σε κατηγορίες ανάλογα με τον συνεργαζόμενο προμηθευτή της.

Η πρώτη κατηγορία ανέδειξε τις αξιόπιστες λύσεις της LEMCO, η οποία διαθέτει πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή επαγγελματικού εξοπλισμού διανομής τηλεοπτικού σήματος μέσω RF, IP, αλλά και οπτικών ινών. Στο περίπτερο της NETACMION κυριάρχησαν τα HeadEnd SCL-824CT, SCL-424CT και HCL-824CT της LEMCO.

Η δεύτερη κατηγορία αφιερώθηκε στις οθόνες και τις επαγγελματικές λύσεις που προσφέρει η LG Electronics. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στις τηλεοράσεις 4K UHD Hospitality της LG, οι οποίες συνδέονται στο Pro:Centric Cloud, το οποίο βελτιώνει τη χρηστικότητα της λύσης CMS της επιχείρησης και τη μετάβαση υπηρεσιών στο διαδίκτυο του συστήματος (cloudification), ενώ προσφέρει διάφορα πρότυπα σχεδίασης, βελτιώνοντας τη συλλογή δεδομένων και την πλατφόρμα ανάλυσης με έναν ελκυστικό πίνακα ελέγχου. Ακόμα, το Pro:Centric επιτρέπει την εύκολη και απλή διαχείριση ξενοδοχειακού περιεχομένου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή του Netflix μπορεί να ενεργοποιηθεί από οποιονδήποτε διαθέτει συνδρομή στο Pro:Centric Direct.

Η τρίτη κατηγορία ανήκε στην ENSAT Technologies, από την οποία εκτέθηκαν προϊόντα και λύσεις, όπως splitters, Wi-Fi, FTTR, IPTV, Digital Signage, EOC και DOCSIS.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο περίπτερο εκτέθηκαν CCTV κάμερες, αλλά και τηλεοράσεις της Dahua.

Εφαρμογές για εταιρικά δίκτυα ξενοδοχείων από την TP-Link

Το περίπτερο της TP-Link αφιερώθηκε στην επίδειξη πολλών λύσεων για εταιρικά δίκτυα, οι οποίες επιτρέπουν εφαρμογές αναγκαίες για τους επαγγελματίες ξενοδόχους. Η ΤP-Link κέντραρε, όπως είναι λογικό, στη σειρά δικτυακών προϊόντων Omada, η οποία – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει Access Points, Switches και Gateways, τα οποία δύναται να συνδεθούν με πλατφόρμα Software Defined Networking (SDN), παρέχοντας 100% κεντρική διαχείριση cloud. Τα συστήματα Omada δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επεκτάσιμο δίκτυο, όπου όλα ελέγχονται από μία μόνο διεπαφή και παρέχονται απρόσκοπες ασύρματες και ενσύρματες συνδέσεις, ιδανικές για χρήση σε φιλοξενία, εκπαίδευση, καταστήματα λιανικής, γραφεία και άλλα.

Από τα πολλά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο, ξεχώρισαν δύο. Αρχικά, το ER7212PC 3-in-1 Gigabit VPN Router. Αυτό ενσωματώνει δρομολογητή, PoE Switch και Omada Controller, διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz με μνήμη DDR3 1GB με ικανοποιητική απόδοση για έως και 12 θύρες Gigabit, είναι εξοπλισμένο με θύρες WAN/LAN 2Gigabit SFP, θύρα WAN 1Gigabit RJ45 και θύρα WAN/LAN 1Gigabit RJ45, ενώ οι θύρες LAN είναι συμβατές με PoE+ RJ45 802.3 at/af και αποδίδουν συνολική τροφοδοσία 110W. Τέλος, υποστηρίζει συνδέσεις IPsec VPN, OpenVPN και L2TP/PPTP VPN.

Κατά δεύτερον, ξεχώρισε το Access Point υψηλής πυκνότητας, EAP660 HD, που θεωρητικά μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 300 πελάτες. Παρέχει εξαιρετικά γρήγορο Wi-Fi 6, διαθέτει αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων συσκευών, επιτρέπει την πρόσβαση στο cloud και στην εφαρμογή Omada για πιο εύκολη διαχείριση, διαθέτει θύρα Ethernet 2,5Gbps, ενισχύει τη συνολική απόδοση διαδικτύου, υποστηρίζει Power over Ethernet (802.3at) για άνετη ανάπτυξη και εγκατάσταση, και τέλος παρέχει πολλαπλές επιλογές ελέγχου ταυτότητας (SMS / Facebook Wi-Fi / Κουπόνι κ.λπ.).

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ με πλούσιο ξενοδοχειακό εξοπλισμό

Η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ παρευρέθηκε στην Xenia, εκθέτοντας ευρεία γκάμα προϊόντων, κατάλληλη να καλύψει κάθε ανάγκη ενός ξενοδοχείου. Συνδυάζοντας στιλ και ποιότητα, η γκάμα της ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ περιελάμβανε από το πιο – φαινομενικά – απλό (π.χ. ποικιλία ποτηριών) μέχρι το πλέον σύνθετο και εξεζητημένο προϊόν (π.χ. οπλοκιβώτια). Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο κομμάτι του luxurious και του custom service, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ εξέθεσε δίσκους σερβιρίσματος, κούπες στις οποίες μπορεί να αποτυπωθεί το εκάστοτε εταιρικό logo, πολυτελή ποτήρια ιδανικά για χαλάρωση σε πισίνα ή spa, διαφόρων μεγεθών mini bar, αλλά και μια σειρά από συσκευές και εργαλεία καλλωπισμού, όπως καθρέφτες, σεσουάρ κ.ά. Όσον αφορά στο κομμάτι της ασφαλείας, σημαντικό να προβλεφθεί από μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, η ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ, χάριν στην πολυετή της εξειδίκευση στον τομέα, εξέθεσε μια ευρεία γκάμα χρηματοκιβωτίων, οπλοκιβωτίων για τη φύλαξη πιστολιών και καραμπίνας, smart lockers κατάλληλα για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία επιτρέπουν και την καταγραφή ιστορικού κινήσεων.

Αναφορικά με την παρουσία της ΛΕΩΝ ΕΛΛΑΣ στην έκθεση, η κα Ιωάννα Σχίζα, CFO, δήλωσε στο Security Report ικανοποιημένη τόσο με το άνοιγμα του κύκλου επαφών και υποψήφιων συνεργατών της εταιρείας, όσο και με την προσέλευση επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σχίζα φάνηκε πως «ξέρουν τι αναζητούν».

Η VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ με σύγχρονες λύσεις ασφαλείας

Η κρητική εταιρεία VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ, συνεργαζόμενη επιτυχώς εδώ και πάνω από 25 χρόνια με επίσημες αντιπροσωπείες προϊόντων ασφαλείας και όχι μόνο, έδωσε δυναμικό «παρών» στην Xenia 2022. Εκπροσωπώντας επάξια την κατασκευάστρια εταιρεία VIMLOC, η VISION ΜΑΥΡΙΔΑΚΗΣ παρουσίασε στους επισκέπτες της έκθεσης ηλεκτρονικές κλειδαριές ασφαλείας, mini bar χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και «παραδοσιακά» και «συρταρωτά» χρηματοκιβώτια. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην ηλεκτρονική κλειδαριά της VIMLOC, την HG 10-V1. Η κλειδαριά αυτή, αποτελεί μια σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή ελέγχου εισόδου, ειδικά για ενοικιαζόμενα καταλύματα τύπου Airbnb και μικρά ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν reception. Ο λόγος είναι ότι επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν άμεση πρόσβαση στο δωμάτιό τους είτε με κωδικό είτε με κάρτα, χρησιμοποιώντας το Bluetooth του κινητού τους. Ακόμα, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να κλειδώσουν την πόρτα τους, κάνοντας ένα απλό swipe up. Τέλος, παρέχει δυνατότητα ξεκλειδώματος τόσο με δακτυλικό αποτύπωμα ή μηχανικό κλειδί, όσο και απομακρυσμένα μέσω Wi-Fi από τον διαχειριστή του καταλύματος.

Ερωτηθείσα για τις εντυπώσεις της εταιρείας από την Xenia 2022, η κα Φραντζέσκα Μαυριδάκη, χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση των επισκεπτών, ενώ σημείωσε την υψηλή συμμετοχή ιδιοκτήτων Airbnb.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...