Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
29 Ιανουαρίου 2023 18:25

Σεμινάριο G.I. Security

Τα πάντα για τη νέα μονάδα RISCO LightSYS+

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
gi d299c850

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, η G.I. Security διοργάνωσε τεχνικό σεμινάριο επιμόρφωσης για τις νέες προϊοντικές λύσεις της RISCO στο κέντρο εκδηλώσεων του Holiday Inn. Το σεμινάριο χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη μαζικότητα, καθώς οι επαγγελματίες τεχνικοί που συμμετείχαν ξεπέρασαν τους 80! Η συμμετοχή των τεχνικών γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε πως η εκδήλωση μεταδιδόταν μέσω livestream σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν διά ζώσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, η πολυμελής ομάδα της G.I. Security βρισκόταν επί ποδός για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παρευρισκομένων και να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του σεμιναρίου. Στο δια ταύτα της εκδήλωσης, τα εμπορικά και τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας LightSYS+ και των περιφερειακών συσκευών της, παρουσίασε ο έμπειρος κος Γιάννης Χουντάσης από το Τεχνικό Τμήμα της G.I. Security.

Η μονάδα RISCO LightSYS+ αποτελεί ένα επαγγελματικό υβριδικό σύστημα συναγερμού, κατάλληλο τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση, καθώς η εξειδικευμένη σχεδίαση και κατασκευή του, το καθιστά ιδανικό για κάθε τύπο και μέγεθος εγκατάστασης, καθώς επιτρέπει έως και 512 ζώνες σε ένα μόνο πάνελ. Το νέο LightSYS+ καταφέρνει να συνδυάσει τις (ήδη) αυξημένες δυνατότητες των προγενέστερων μοντέλων της RISCO, του LightSYS και του ProSYS Plus, ενώ έχει διαμορφωθεί υπό νέο μηχανικό σχεδιασμό, ο οποίος εγγυάται την πλήρη κάλυψη του PCB και των άλλων εξαρτημάτων.
Αναφορικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναβαθμισμένες δυνατότητες που παρέχει η μονάδα όταν συνδεθεί με περιφερειακές συσκευές ή/και ειδικά software, μεταξύ άλλων, αξίζει να σταθούμε στα παρακάτω:

Ασύρματη Οπτική Επαλήθευση: Το νέο LightSYS+ της RISCO επιτρέπει τη δυνατότητα ασύρματης οπτικής επαλήθευσης μέσω ενσωματωμένων καμερών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες το πλεονέκτημα της έγκαιρης ενημέρωσης σε περιστατικό παραβίασης. Η ασύρματη οπτική επαλήθευση επιτρέπει την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση, δίνοντας στους χρήστες μια αίσθηση ελέγχου και ηρεμίας, παρέχοντας μια πολύτιμη υπηρεσία για τα κέντρα παρακολούθησης, βοηθώντας τους να μειώσουν την ειδοποίηση ψευδών συναγερμών. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς αμέσως μετά την ανίχνευση οποιουδήποτε πιθανού σήματος παραβίασης, η κάμερα ενεργοποιείται για να τραβήξει μια σειρά από έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης και να τις στείλει μέσω της εφαρμογής web iRISCO στο smartphone του τελικού χρήστη ή στα κέντρα παρακολούθησης μέσω cloud.

Πληκτρολόγιο αφής που χαρίζει τον απόλυτο (και εύκολο) έλεγχο: Το αναβαθμισμένο πληκτρολόγιο αφής της μονάδας RisControl, επιτρέπει στους χρήστες (ανάλογα με τις αδειοδοτήσεις του καθενός) να διαχειρίζονται εύκολα την όλη εγκατάστασή τους από μία διεπαφή. Το RisControl είναι 8 ιντσών με γρήγορη απόκριση και μέσω αυτού ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγχει κάθε σπιθαμή του συστήματος συναγερμού του. Συγκεκριμένα, χάρη στα εικονίδια αφής μπορεί να λάβει μια γρήγορη σύνοψη ασφαλείας, να οπλίσει και να αφοπλίσει ζώνες του συστήματος και να παρακολουθήσει ζωντανά ή βιντεοσκοπημένα πλάνα που κατέγραψαν οι ενσωματωμένες στη μονάδα κάμερες.

Ταυτοποίηση μέσω βίντεο: Μιλώντας για την καταγραφή βίντεο, το σύστημα της RISCO προσφέρει ενισχυτικά τη λύση  VUpoint Video Solution, ένα ανώτερο σύστημα εγγραφής plug & play, το οποίο προσδίδει τη δυνατότητα ειδοποίησης (push video) σε πραγματικό χρόνο με εικόνες και βιντεοσκοπημένα κλιπάκια 30 δευτερολέπτων που αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του χρήστη. Μέσω της δυνατότητας αυτής ο χρήστης δύναται όχι απλά να αναλάβει άμεσα δράση χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και να επαληθεύσει την ορθότητα της ειδοποίησης μέσω οπτικού υλικού. Επιπλέον, το περιβάλλον εργασίας του VUpoint είναι φιλικό προς τον χρήστη και βασίζεται σε Windows, επιτρέποντας στους τελικούς χρήστες να παρακολουθούν τα βίντεο και από την άνεση του σπιτιού τους.

Απομακρυσμένη διαχείριση μέσω Cloud: Ακόμα μία χαρακτηριστική ιδιότητα του LightSYS+ είναι η εύκολη σύνδεση και διαχείρισή του μέσω Cloud, το οποίο διατίθεται από τη RISCO (προς το παρόν) δωρεάν. Με τη σύνδεση στο Cloud της RISCO, ο κάθε εγκαταστάτης μπορεί να διαμορφώνει και να διαχειρίζεται εξ αποστάσεως τα συστήματα RISCO και να εκτελεί αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Σύνδεση με πάσης φύσεως ανιχνευτές

Η μονάδα LightSYS+ συνοδεύεται από μια σειρά επαγγελματικών ανιχνευτών εσωτερικού χώρου Grade 3 και 2. Ορισμένα παραδείγματα τέτοιων ανιχνευτών είναι τα παρακάτω:

Anti-Cloak ανιχνευτές: Ικανοί να αναγνωρίζουν «καμουφλαρισμένους» παραβάτες.

Σεισμικούς ανιχνευτές: Κατάλληλοι για 24ωρη προστασία θησαυροφυλάκιων, χρηματοκιβωτίων, ΑΤΜ και μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

ShockTec ανιχνευτές: Ψηφιακής φύσεως για άμεση αναγνώριση κραδασμών πόρτας και παραθύρων και για καθολική περιμετρική προστασία 24 ωρών.

Πιο συνοπτικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας κωδικοποιημένα είναι τα εξής: IP onboard Plug-on 4G και PSTN modules, 8-512 ζώνες, 32 ανιχνευτές κάμερας, 32 Partitions, 4-196 εξόδους, 500 χρήστες, Grade 2 και Grade 3.

Φυσικά, η μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με μια μεγάλη ποικιλία επεκτάσεων ικανών να καλύψουν κάθε απαίτηση του τελικού χρήστη. Ο κος Χουντάσης παρουσίασε πάμπολλες επιλογές επεκτάσεων, όπως επέκταση ζωνών, επέκταση μονής ζώνης, ασύρματο δέκτη, ενισχυτή τάσης, εξωτερική μονάδα Audio Listen / Audio Talk, ενώ αποκάλυψε πως σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η επέκταση Plug-in Voice.
Ο κος Χουντάσης ολοκλήρωσε την παρουσίασή του, δείχνοντας στην πράξη τις δυνατότητες που υποστηρίζει το διαχειριστικό λογισμικό της μονάδας, όσο και την ευκολία με την οποία μπορεί ο τεχνικός ή ο τελικός πελάτης να διαχειριστεί κάθε λειτουργία του συστήματος ασφαλείας.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικά παρακολούθησης από τη γραμματεία, ενώ όσοι επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σε τιμή γνωριμίας τη μονάδα LightSYS+.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...