DIABASTE DWREAN SEC 137
techmail
anga2023
DIGITAL TV 175
securityreport e mag odhgos 2021
29 Ιανουαρίου 2023 18:24

ZKTeco ZKBio Time ERGANI

Το προηγμένο σύστημα ωρομέτρησης προσωπικού στην Ελλάδα!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F01%252Fanoigma 5

Το «Εργάνη» είναι το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του οποίου ο κάθε εργοδότης υποχρεούται να γνωστοποιεί πρόσληψη, τερματισμό και δήλωση όρων εργασίας των υπαλλήλων του. Το εν λόγω σύστημα αποτελεί εργαλείο στατιστικής αποτύπωσης των μεγεθών της αγοράς εργασίας. Μέσω του πληροφοριακού αυτού συστήματος οι εργοδότες θα απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις που επί σειρά ετών αποτελούσαν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάται η αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή. Η ZKTeco έχει αναπτύξει το ZKBioTime ERGANI, μια λύση που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις συναλλαγές και τις συμφωνίες τους, ώστε να συμμορφώνονται με αυτόν τον κανονισμό με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Για πολλές εταιρείες στην Ελλάδα, ο ισχύων νόμος απαιτεί να διαθέτουν και να λειτουργούν ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων τους σε απευθείας σύνδεση με τον εθνικό διακομιστή ΕΡΓΑΝΗ, για παρακολούθηση του εργατικού δυναμικού σε πραγματικό χρόνο. Με το εν λόγω σύστημα, οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης έχει πλέον σε ζωντανό χρόνο και σε συνεχή βάση, ακριβή πληροφόρηση και λεπτομερή στοιχεία για τις ροές απασχόλησης (αναγγελίες προσλήψεων, καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οικειοθελείς αποχωρήσεις), την κατηγοριοποίηση των προσλήψεων/απολύσεων ανά τύπο σύμβασης, μέγεθος επιχείρησης, περιφέρεια κ.λπ. Με το ZKBioTime ERGANI της ZKTeco, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις συμφωνίες και να συμμορφώνονται με τον ισχύοντα νόμο στην Ελλάδα αποτελεσματικότερα.

Ο διακομιστής ERGANI απαιτεί τα δεδομένα των υπαλλήλων να καταχωρούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος είναι συμβατός με το λογισμικό της ZKTeco! Ο πιο συνηθισμένος τύπος διαπιστευτηρίων ενός υπαλλήλου είναι ένας κωδικός QR που δημιουργείται από τη δωρεάν εφαρμογή της ελληνικής κυβέρνησης Ergani CardScanner. Το λογισμικό ZKBioTime μπορεί να διαβάσει και να αποκωδικοποιήσει τον κωδικό QR που δημιουργείται από αυτήν την εφαρμογή. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν τα δεδομένα τους αποθηκευμένα και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για εσωτερική χρήση. Γι’ αυτό, το ZKBioTime ERGANI αποτελεί ιδανική λύση για τις ελληνικές εταιρείες.

Χαρακτηριστικά

Το ZKBio Time ERGANI διαβάζει και διαχειρίζεται τους κωδικούς ERGANI QR, χάρη στις συσκευές αναγνώρισης της ZKTeco, οι οποίες είναι σε θέση να επαληθεύουν τον κωδικό μέσω αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, παλάμης, προσώπου ή QR. Η εταιρεία διαθέτει τρεις συσκευές, συμβατές με το σύστημα, που επιτρέπουν την προσαρμογή της λύσης σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του έργου. Το ZKBio Time ERGANI διευκολύνει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου για τον έλεγχο ωρομέτρησης που θεσπίστηκε στην Ελλάδα το 2022. Για πιο απαιτητικές εφαρμογές, η ZKTeco επιτρέπει τη δημιουργία πιο προηγμένων συστημάτων ελέγχου γύρω από βασική λύση.

Πώς λειτουργεί

Τόσο το ZKBio Time ERGANI, όσο και οι συμβατές συσκευές με αυτό, επιτρέπουν την επιλογή γλώσσας διαχείρισης. Δύο από τις βασικές επιλογές είναι τα Αγγλικά και τα Ελληνικά (σύντομα διαθέσιμα). Το ZKBio Time ERGANI πρέπει να είναι εγκατεστημένο στον server. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ή οι χειριστές του εν λόγω συστήματος θα είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση του συστήματος (παρουσία, ώρα κ.λπ.) σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του συστήματος θα δημιουργήσουν προφίλ για κάθε εργαζόμενο ή θα εισάγουν απευθείας τα στοιχεία των υπαλλήλων από την υπάρχουσα βάση δεδομένων.

Όλοι οι υπάλληλοι καταχωρούνται στο σύστημα, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζονται ή όχι στο ΕΡΓΑΝΗ. Ανάλογα με την προεπιλογή, οι εγγραφές που δημιουργούνται από τους εργαζόμενους θα αποστέλλονται ή όχι στη βάση δεδομένων ΕΡΓΑΝΗ.

Συσκευές

Οι ολοκληρωμένες λύσεις και συσκευές που προσφέρει η ZKTeco παρέχουν διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, διασφαλίζοντας την ενοποίηση των Ψηφιακών Καρτών Εργασίας με οποιαδήποτε επιχείρηση, όπως καταστήματα λιανικής, γραφεία, ξενοδοχεία κ.ά. Τρεις από τις διαθέσιμες συσκευές που θα συναντήσετε από τη ZKTeco είναι η IN05 (μία οικονομικά αποδοτική συσκευή ωρομέτρησης και παρακολούθησης, συμβατή με τους κωδικούς QR του ΕΡΓΑΝΗ), η SPEEDFACE-V4L (μία συσκευή αναγνώρισης πολλαπλών βιομετρικών στοιχείων) και το ZPAD PLUS (ένα Android τερματικό συλλογής δεδομένων).

Επικοινωνώντας μέσω Wi-Fi, TCP/IP, 3G/4G και κεντρικού υπολογιστή USB, το IN05 της ZKTeco είναι μία οικονομικά αποδοτική συσκευή που εξασφαλίζει ομαλή σύνδεση και μεταφορά δεδομένων. Συνδέεται με τη νέα συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ZK, επαληθεύοντας με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα τους χρήστες του συστήματος. Η εκπληκτική ταχύτητα επαλήθευσης και η διαδικασία λειτουργίας του, καθιστούν την εν λόγω συσκευή ιδανική για γραφεία. Υποστηρίζει έως και 10.000 χρήστες και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 100.000 δεδομένα χρηστών, εκ των οποίων τα 3.000 είναι δακτυλικά αποτυπώματα.

Το SPEEDFACE-V4LM1 έρχεται με οθόνη αφής 4’’, μνήμη για 800 πρόσωπα, 800 παλάμες και 1.000 κάρτες proximity 125kHz και στο σύνολο του μπορεί να αποθηκεύσει έως 150.000 γεγονότα. Διαθέτει έξοδο alarm, μαγνητική επαφή για κατάσταση θύρας, πλήκτρο εξόδου και κλειδαριά, ενώ μπορεί να δεχτεί και δεύτερο reader.

Τέλος, το ZPad Plus, το νέο τερματικό πολλαπλών λειτουργιών συλλογής δεδομένων της ZKTeco που έρχεται με Android 6.0.1 και ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων SILK ID και/ή μονάδα RFID. Εξοπλισμένο με εσωτερική μπαταρία και οθόνη αφής 7”, το ZPad έρχεται με νέες δυνατότητες προσφέροντας μια ποικιλία λύσεων αναγνώρισης και διαχείρισης πληροφοριών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, 137

  Security Report, 137

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Pala...
 • Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Ανάλυση ροής κυκλοφορίας στα εμπορικά καταστήματα

  Σήμερα η επιτυχία και η κερδοφορία μίας επιχείρησης, ανεξάρτητα από τα προϊόντα που πουλάει και τις υπηρεσίες που προσφέρει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδά των πωλήσεων και από την ικανοπο...
 • Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Ο ρόλος των συστημάτων φωνητικής αναγγελίας κινδύνου PA/VA και η Απαιτητική σχεδίασή τους

  Η εκκένωση ή η μαζική ενημέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε  ένα κτίριο ή ένα εμπορικό κέντρο, σε διάφορους χώρους εκδηλώσεων όπως θέατρα και συναυλιακούς χώρους, σε σταθμούς μέσων μαζικής...
 • HIKVΙSION eDVRs

  HIKVΙSION eDVRs

  Η HΙKVISION παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο καταγραφικό eDVR με ενσωματωμένο δίσκο eSSD σε μορφή chip (μνήμη flash). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται οι δίσκοι SSD να αντικαταστήσουν τους κανονικούς σκληρ...
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design