Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Φεβρουαρίου 2023 21:22

Hikvision IP Video Intercom

Δυνατότητες, λύσεις και εφαρμογές!

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 8 0954b054

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο για τις λύσεις IP Video Intercom της Hikvision που διοργάνωσε η ΗΛΚΑ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023.

Στο πρώτο τεχνικό σεμινάριο της χρονιάς για το IP Video Intercom της Hikvision, έγινε παρουσίαση των προϊόντων, αλλά και των λύσεων που προσφέρει η εν λόγω σειρά. Ο Νίκος Γεωργούσης, Technical Support Manager της ΗΛΚΑ Α.Ε., μαζί με τον Γιώργο Γρατσάνη, Product Support Engineer της Hikvision Europe B.V., ανέλυσαν σε βάθος τις λύσεις και τις δυνατότητες του πιο προηγμένου IP Video Intercom της αγοράς, στην αίθουσα εκπαιδεύσεων της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, οι εισηγητές παρουσίασαν τα νέα προϊόντα και τις δυνατότητές τους, προχώρησαν σε επίδειξη των ρυθμίσεων του συστήματος και επεξήγηση των λειτουργιών. Πάμε να δούμε όμως τα προϊόντα και τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν σήμερα στους τεχνικούς και τους τελικούς χρήστες.

Τα Modules

Η νέα Modular σειρά IP Video Intercom 2ης γενεάς της Hikvision, αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για ανακαίνιση παλαιών με υπάρχουσες καλωδιώσεις. Η νέα σειρά έρχεται με μοναδικό σχεδιασμό, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην εγκατάσταση και στη χρήση. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων κ.λπ. Το σύστημα θυροτηλεόρασης IP που προσφέρει η εταιρεία απαρτίζεται από το κεντρικό module της Hikvision, DSKD8003-IME1.

Το κεντρικό module DS-KD8003-IME1 ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP με ευρυγώνιο φακό, ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Το νέο module, ενσωματώνει επίσης παντουκατευθυντικό μικρόφωνο, για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Υποστηρίζει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12V DC ή μέσω PoE, επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και τη σκόνη.

Στη σειρά Modular ΙP Video Intercom της Hikvision έρχεται να προστεθεί μία νέα συσκευή, το touch screen module DS-KD-TDM, η οποία μπορεί να αντικαταστήσει 3 ή περισσότερα άλλα modules (card reader module, keypad module, info module κ.λπ.), καταλαμβάνοντας και λιγότερο χώρο. Πρόκειται για μία μονάδα επέκτασης πολλαπλών λειτουργιών, καθώς διαθέτει:

  • Αναγνώστη καρτών και tags προσέγγισης (RFID) τεχνολογίας Mifare για έλεγχο πόρτας.
  • Εικονικό αριθμητικό πληκτρολόγιο αφής για άνοιγμα πόρτας με κωδικό ή κλήση εσωτερικού σταθμού.
  • Δυνατότητα κλήσης εσωτερικού σταθμού από λίστα ενοίκων με αλφαβητική αναζήτηση.
  • Δυνατότητα κλήσης εσωτερικού σταθμού με εικονικά πλήκτρα κλήσης στην οθόνη.
  • Λειτουργία «διαφήμισης» με slide show ως 5 εικόνων jpeg, που ενεργοποιείται, όταν δεν υπάρχει κίνηση, σαν screen saver και απενεργοποιείται αυτόματα, όταν η κάμερα της μπουτονιέρας ανιχνεύσει κίνηση, εμφανίζοντας το αρχικό μενού στην οθόνη.

Το module διαθέτει μία φωτιζόμενη έγχρωμη οθόνη αφής LCD IPS 4΄΄ ανάλυσης 480×480 pixels και υποστηρίζει περισσότερες από 20 γλώσσες. Διαθέτει ακόμη ενσωματωμένο Wi-Fi Access Point, για απ’ ευθείας σύνδεση με H/Y και αναβάθμιση της συσκευής, 2 θύρες RS485 / τροφοδοσίας για σύνδεση με προηγούμενο και επόμενο module (παρέχονται έτοιμα καλώδια στις βάσεις τοποθέτησης), dip switch για καθορισμό διεύθυνσης (αριθμού) του module, αντιβανδαλιστική προστασία IK08, βαθμό στεγανότητας IP65, τροφοδοσία από το κεντρικό module, κατανάλωση 10W και διαστάσεις (ΠxBxY) 100x35x100 mm. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τη σειρά Stainless Steel Μodular IP Video Intercom.

Φυσικά, στη σειρά προϊόντων θα βρείτε διαθέσιμα πολλά ακόμα extension Modules, όπως τα Nametag DS-KD-KK, Keypad DS-KD-KP, DS-KD-N, Reader DS-KD-E, Info Panel DS-KD-Info, Indicator DS-KD-N, Blank DS-KD-BK κ.ά. Τέλος, η Hikvision δημιούργησε και τη νέα σειρά Stainless Steel από μπουτονιέρες Modular IP Video Intercom, η οποία λειτουργικά είναι ίδια με την κανονική σειρά, αλλά προσφέρει μια διαφορετική, περισσότερο πολυτελή εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι (brushed stainless steel), που αναβαθμίζει αισθητικά κάθε χώρο εισόδου.

Hikvision Villa Door Station

Στην κατηγορία IP Video Intercom Villa Door Station 2ης γενεάς της Hikvision έρχεται να προστεθεί ή νέα σειρά DS-KV8x13-WME1(B)/FLUSH, που περιλαμβάνει μπουτονιέρες που προορίζονται για χωνευτή τοποθέτηση. Πρόκειται για μπουτονιέρες με κορυφαίο design και ποιότητα κατασκευής, παρόμοιες με αυτές της σειράς DS-KV8x13-WME1(B) που ήταν για επιφανειακή στήριξη, η οποία περιλαμβάνει επίσης 3 μοντέλα με 1, 2 και 4 πλήκτρα κλήσης αντίστοιχα.

Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν ειδικές μεγάλες θήκες για την τοποθέτηση ταμπελών με τα ονόματα των ενοίκων, μεταλλικό περίβλημα με βαθμό στεγανότητας IP65 και αντιβανδαλιστική προστασία IK08. Παρέχουν έγχρωμη πεντακάθαρη εικόνα ημέρα και νύχτα, καθώς διαθέτουν έγχρωμη κάμερα HD 1080p υψηλής ευαισθησίας, με ευρεία γωνία θέασης 129° και υπέρυθρο φωτισμό (IR). Υποστηρίζουν συμπίεση Η.264, δυνατότητα sub-stream, μικρόφωνο και μεγάφωνο, noise suppression & echo cancellation, αναγνώστη καρτών proximity Mifare, έξοδο ρελέ για έλεγχο κλειδαριάς, 4 εισόδους alarm, υποδοχή κάρτας Micro SD/SDHC/SDXC έως 128GB, διακόπτη tamper, θύρα RS485 και 3 φωτεινές ενδείξεις λειτουργιών.

Οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο τοπικό δίκτυο καλωδιακά μέσω θύρας Ethernet ή ασύρματα μέσω Wi-Fi. Συνεργάζονται με όλα τα μοντέλα εσωτερικών σταθμών IP Video Intercom της Hikvision (indoor monitors), ενώ είναι πλήρως συμβατά και με Modular IP Intercom. Η μπουτονιέρα με 1 πλήκτρο κλήσης (DS-KV8113-WME1(B)/FLUSH) μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς εσωτερικό indoor station (μόνιτορ θυροτηλεόρασης), δίνοντας ειδοποίηση σε mobile συσκευή (π.χ. κινητό τηλέφωνο), με την εφαρμογή HikConnect.

Η παραμετροποίησή τους γίνεται με απλό τρόπο, μέσω της εφαρμογής iVMS-4200 ή μέσω Web. Υποστηρίζει τροφοδοσία PoE ή 12V DC και η μέγιστη κατανάλωση φτάνει τα 10W. Προαιρετικά, αν απαιτείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το μεταλλικό προστατευτικό κάλυμμα βροχής – σκιάδιο DS-KABV8113-RS/FLUSH.

Τα Monitor

Σε ότι αφορά στα διαθέσιμα monitor της σειράς, διαθέσιμο θα βρούμε το DS-KH6320-WTE1. Το εν λόγω μόνιτορ είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ TFT LCD, με ανάλυση 1024×600. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive, 8 εισόδους alarm και είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP, SIP και RTSP. Ενσωματώνει υποδοχή για TF κάρτα χωρητικότητας έως 32GB, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και 50°C και οι διαστάσεις του είναι 200x140x15,1 mm. Έχει ενσωματωμένο Wi-Fi και συνδέεται στο Cloud της Hikvision, HikConnect, για απομακρυσμένο έλεγχο και λειτουργία της θυροτηλεόρασης.

Συνεχίζουμε με το Ultra-slim monitor DS-KH8350-WTE1, που είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 7’’ IPS LCD, με ανάλυση 1024×600. Η οθόνη διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και 8 εισόδους alarm. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε και μία υποδοχή για SD κάρτα για τοπική αποθήκευση βίντεο χωρητικότητας έως 32GB. Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, έχει κερδίσει βραβείο Red Dot για την πρωτοποριακή του σχεδίαση.

Τέλος, διαθέσιμα θα βρούμε και τα all in one managing monitors 2ης γενεάς της Hikvision DS-KH9310-WTE1(B) και DS-KH9510-WTE1(B). Με αυτά μπορούμε να έχουμε κεντρική διαχείριση όλων των συστημάτων της εγκατάστασης από μια συσκευή και με πολύ φιλικό τρόπο: Alarm /CCTV (DVR, NVR και IP κάμερες) / Video Intercom / Access Control. Υποστηρίζεται μεταξύ άλλων το AX PRO και το AX HUB, καθώς και τα τερματικά Access Control ΜinMoe. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν ισχυρότερο επεξεργαστή SoC, διπλάσια μνήμη (2GB), υποστήριξη Android 10 και των τελευταίων εκδόσεων HikConnect και νέο λειτουργικότερο user interface. Διατίθενται 2 μοντέλα: To DS-KH9310-WTE1(B) με οθόνη 7΄΄ και το μοντέλο DS-KH9510-WTE1(B) με μεγάλη οθόνη 10.1΄΄, για ακόμη ευκολότερη διαχείριση και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Διαθέτουν οθόνη αφής IPS, ανάλυσης 1024×600. Και τα δύο μοντέλα είναι συμβατά με την υπηρεσία HikConnect για λήψη εικόνας και notifications από τις συνδεδεμένες συσκευές μέσω cloud. Υποστηρίζουν ξεκλείδωμα με ένα πλήκτρο, photo capture σε κάθε κλήση και voice mail σε αναπάντητες κλήσεις.

Δέχονται και android apps τρίτων με χειροκίνητη εγκατάσταση. Επίσης, διαθέτουν θύρα Ethernet και Wi-Fi, ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, 8 προγραμματιζόμενες εισόδους και εξόδους alarm, tamper, θύρα RS485, υποδοχή κάρτας MicroSD, βάση στήριξης για τοίχο, τροφοδοσία PoE ή 12V DC και κατανάλωση 8W. Οι διαστάσεις για το monitor 7΄΄ είναι (ΠxBxY) 187×25,7×137 mm και για το 10.1΄΄ (ΠxBxY) 254×26,7×166 mm. Διατίθενται μόνο σε λευκό χρώμα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...