Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Φεβρουαρίου 2023 21:39

Θυροτηλεοράσεις IP

Τα μοντέλα που διατίθενται στην ελληνική αγορά

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
young woman delivering order 327e7c0e

Σήμερα, οι θυροτηλεοράσεις και γενικότερα οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών των πολιτών, όπως η ασφάλεια, η επικοινωνία και η άνεση, τόσο στον οικιακό, όσο και στον επιχειρηματικό τομέα. Τα τεχνολογικά άλματα έχουν επιτρέψει στις εν λόγω συσκευές να εξελιχθούν ακόμα περισσότερο και να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον διαβίωσης, ειδικά τώρα, που η αγορά στρέφει την προσοχή της περισσότερο στις IP λύσεις.

Η ζήτηση για θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων, ιδίως στην ελληνική αγορά, είναι ακόμα μεγάλη και οι επαγγελματίες τεχνικοί θα χρησιμοποιήσουν το παραδοσιακό ηλεκτρολογικό καλώδιο σε παλαιότερες εγκαταστάσεις με ότι αυτό τους προσφέρει. Ωστόσο, η παγκόσμια αγορά δείχνει όλο και περισσότερο να εγκαταλείπει το παραδοσιακό καλώδιο και να στρέφεται προς την λύση IP.

Η υιοθέτηση του πρωτοκόλλου TCP/IP από τους κατασκευαστές θυροτηλεοράσεων, έφερε νέες δυνατότητες στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Οι εν λόγω συσκευές προσφέρουν πολλές λειτουργίες, ειδικά όταν συνδυάζονται με την παρακολούθηση βίντεο, τον έλεγχο πρόσβασης, τα VMS, τους αυτοματισμούς οικίας ακόμα και τον ήχο.

Οι θυροτηλεοράσεις IP (αλλά όχι μόνο αυτές) δίνουν στον εκάστοτε χρήστη την επιλογή να λαμβάνει κλήσεις, να παρακολουθεί βίντεο και να ξεκλειδώνει/κλειδώνει την πόρτα και άλλα μέρη του σπιτιού από οπουδήποτε με ένα απλό άγγιγμα. Ένα από τα κλασικότερα παραδείγματα, είναι αυτό όπου οι χρήστες λαμβάνουν συχνά κλήσεις στις smartphone συσκευές τους για παραδόσεις πακέτων ή άλλων υπηρεσιών όταν απουσιάζουν από το σπίτι. Δεν κάνουν όμως μόνο αυτό. Οι νέες θυροτηλεοράσεις που βασίζονται στο συγκεκριμένο δικτυακό πρωτόκολλο, επιτρέπουν στους τελικούς κατόχους να ορίζουν και δικαιώματα χρηστών, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο προσωρινή πρόσβαση σε όσους τη χρειάζονται. Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας απλώς μια εφαρμογή για κινητά. Είναι αναμφίβολα μία πολύ πιο βολική διαδικασία, σε σύγκριση πάντα με αυτή των καρτών ή των παραδοσιακών κλειδιών.

Για να μην αδικήσουμε τις αναλογικές συσκευές, οφείλουμε να τονίσουμε πως σήμερα οι νέες θυροτηλεοράσεις έρχονται με μια φιλική προς τον χρήστη οθόνη που του επιτρέπει να αλληλοεπιδράσει και να περιηγηθεί στο μενού εύκολα και γρήγορα. Σήμερα τα πάνελ των συσκευών ενδοεπικοινωνίας προβάλλουν στον χρήστη διάφορες πληροφορίες όπως π.χ. ο καιρός, οι ειδήσεις, οι ανακοινώσεις κ.λπ., αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του συστήματος. Αυτές οι εύχρηστες λειτουργίες βοηθούν τους σύγχρονους καταναλωτές να εξοικειωθούν με τη χρήση συσκευών ενδοεπικοινωνίας IP, καθώς λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, όπως αυτός των σύγχρονων smartphone κινητών.

Με την εμφάνιση της τεχνολογίας IP, τα συστήματα θυροτηλεοράσεων έχουν μετατραπεί σε all in one συσκευές, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια των κτηρίων και των κατοικιών. Τα νέα συστήματα έχουν μειώσει το κόστος των εγκαταστάσεων και παράλληλα έχουν προσφέρει ευελιξία στην τοποθέτηση από τους εγκαταστάτες. Ο συνδυασμός βίντεο υψηλής ευκρίνειας, η κρυστάλλινη αμφίδρομη επικοινωνία ήχου με τον επισκέπτη και η απομακρυσμένη πρόσβαση, παρέχει αποτελεσματική διαχείριση της εισόδου των επισκεπτών, προστατεύοντας ταυτόχρονα τις εγκαταστάσεις από ανεπιθύμητες εισβολές.

Οι καινοτομίες αλλά και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος των θυροτηλεοράσεων έχει δώσει πολλά προτερήματα όσο αφορά την ασφάλεια ενός χώρου και είναι βέβαιο πως έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο της οπτικοακουστικής επιβεβαίωσης σε σχέση με τα παλιά θυροτηλέφωνα και τις θυροτηλεοράσεις.

Ας δούμε τα λύσεις που προσφέρει η ελληνική αγορά από τον χώρο των IP θυροτηλεοράσεων

Akatos.net

Σε αντίθεση με τα αναλογικά συστήματα ενδοεπικοινωνίας, οι IP θυροτηλεοράσεις βασίζονται σε ψηφιακή τεχνολογία, επιτρέποντάς τους να μεταδίδουν περισσότερα δεδομένα, όπως βίντεο. Αλλά οι σύγχρονες IP ενδοεπικοινωνίες δεν μεταδίδουν μόνο βίντεο και ήχο. Συνδέονται επίσης με την ηλεκτρονική ή μαγνητική κλειδαριά ενός κτιρίου ή άλλου χώρου, ενισχύουν την ασφάλεια, διευκολύνουν τον εγκαταστάτη, καθώς απαιτείται λιγότερη καλωδίωση και ικανοποιούν περισσότερες απαιτήσεις και ανάγκες των τελικών χρηστών. Στην εταιρία AKATOS θα βρείτε διάφορα προϊόντα IP Intercom της εταιρίας Hikvision. Εμείς ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα:

akatos 1

HIKVISION DS-KD8003-IME1: Πρόκειται για κεντρική IP μπουτονιέρα εισόδου με ενσωματωμένη έγχρωμη κάμερα High Definition 1080p και φακό fish eye 180°. Διαθέτει υπέρυθρο φωτισμό (IR), BLC, DNR, WDR, μικρόφωνο και μεγάφωνο 85dB, περιλαμβάνει μενού και φωνητικά μηνύματα, 1 μπουτόν κλήσης, αυτόματο οπίσθιο φωτισμό, ονοματεπώνυμο σε καρτελάκι και δέχεται τροφοδοσία PoE ή 12VDC. Επιπρόσθετα, έρχεται με θύρα Ethernet, RS485, έξοδο τροφοδοσίας για σύνδεση έως 8 modules, 2 εξόδους ρελέ 30VDC / 1A για έλεγχο ως 2 ηλεκτρικών κλειδαριών κυπρί, 4 εισόδους για σύνδεση ως 2 μαγνητικών επαφών και ως 2 μπουτόν εξόδου για πόρτες, διαιρούμενες κλέμες για τις εισόδους / εξόδους, tamper, ενσωματώνει Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP. Συνδυάζεται με όσα επιπρόσθετα module προϊόντα επιθυμεί ο χρήστης, όπως το DS-KD-KK (Επέκταση 6 μπουτόν θυροτηλεόρασης), το DS-KD-IN ( Φωτεινές ενδείξεις ), το DS-KD-KP (Πληκτρολόγιο), το DS-KD-M (Καρταναγνώστης), το DS-KD-DIS (Display φωτιζόμενη οθόνη LCD).

akatos 2

HIKVISION DS-KH9510-WTE1: Πρόκειται για ένα all-in-one εσωτερικού χώρου monitor, που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά λόγω της διάστασης του (10.1-inch) και της έγχρωμης οθόνης αφής (ανάλυση 1024 × 600) με αυτόματο οπίσθιο φωτισμό. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και λειτουργικά, αφού υποστηρίζει εφαρμογές Android (δέχεται και ως 2 android apps τρίτων, με χειροκίνητη εγκατάσταση), ενώ επιτρέπει την κεντρική διαχείριση από μια συσκευή του Video Intercom / CCTV (DVR, NVR και IP κάμερες) / Alarm / Access Control. Με την υπηρεσία HikConnect γίνεται λήψη εικόνας και notifications από τις συνδεδεμένες συσκευές μέσω cloud. Υποστηρίζει ξεκλείδωμα και απομακρυσμένα (για παράδειγμα από το κινητό τηλέφωνο), συνομιλία με τον επισκέπτη (built in microphone και speaker) καθώς και photo capture σε κάθε κλήση και voice mail σε αναπάντητες κλήσεις. Λειτουργεί με Ethernet και WiFi και δέχεται τροφοδοσία PoE ή 12VDC. Διαθέτει 8 προγραμματιζόμενες εισόδους και 2 εξόδους alarm, tamper, RS485, υποδοχή κάρτας MicroSD έως 32GB.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

AUTA HELLAS

Η AUTA κατασκευάζοντας συστήματα θυροτηλεφώνων και θυροτηλεοράσεων από το 1966, συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά, με τον σχεδιασμό, κατασκευή και διάθεση του νέου της πλήρως δικτυακού συστήματος θυροτηλεόρασης AUTA ONEX IP. Κουβαλάει την τεχνογνωσία ενός Ευρωπαϊκού εργοστασίου και ενσωματώνει λύσεις και καινοτομίες για τις απλές, αλλά ακόμα και τις ποιο απαιτητικές εγκαταστάσεις.

AUTA 1 500x500 1

Το σύστημα AUTA ONEX IP είναι ξεχωριστό για τις δυνατότητές του όπως η αυτόματη απόδοση IP, όπου εκχωρείται από μόνη της στις συσκευές. Χωρίς καμία παρέμβαση του εγκαταστάτη στις IP επιταχύνεται σημαντικά η εγκατάσταση και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες σφάλματος. Διαθέτει τυπικές συσκευές IP με 48V PoE και δωρεάν APP απομακρυσμένης διαχείρισης με βάση το πρωτόκολλο SIP. Είναι πολύγλωσσο σύστημα (Ισπανικά, Αγγλικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά). Οι μπουτονιέρες εισόδου έχουν μεγάλη αντοχή στη σκόνη, το νερό και θερμοκρασία λειτουργίας από -40οC έως +70οC. Γίνεται αυτόματη λήψη εικόνων κατά την κλήση. Διαθέτει ενδοεπικοινωνία μεταξύ οθονών στο ίδιο διαμέρισμα και σε άλλα διαμερίσματα στο ίδιο ή διαφορετικό κτήριο. Υποστηρίζει μέχρι 32  συσκευές θυρωρού – φύλακα. Παρέχει ενδοεπικοινωνία βίντεο μεταξύ διαμερισμάτων και θυρωρείου και δυνατότητα ανακατεύθυνσης κλήσεων σε άλλο σημείο του κτηρίου (μόνιμη προώθηση). Διαθέτει  αναγνώστη  καρτών MiFare και QR Codes σε όλες τις μπουτονιέρες, με έλεγχο της κατάστασης της πόρτας. Υποστηρίζει διασύνδεση με σύστημα ελέγχου ανελκυστήρων, συναγερμού, CCTV, access control με Wiegand protocol. Τέλος, διαθέτει συναγερμό πανικού προς το θυρωρείο – φύλακα και λειτουργία εκκένωσης κτηρίου από το θυρωρείο – φύλακα.

Η AUTA είναι  μια Ισπανική εταιρεία που ιδρύθηκε το  1966. Με περισσότερα  από  50  χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή θυροτηλεφώνων, θυροτηλεοράσεων και μονάδων ελέγχου πρόσβασης για κτίρια, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους  Ευρωπαϊκούς  κατασκευαστές. Σε διεθνές  επίπεδο, είναι παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες, όπου η μάρκα AUTA είναι συνώνυμο με την τεχνολογία, το μοντέρνο σχεδιασμό, την ευελιξία και αξιοπιστία.

Με έδρα την Βαλένθια, είναι σε θέση να κατασκευάσει προϊόντα άριστης ποιότητας με τις υψηλότερες προδιαγραφές, και πιστοποιημένα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001. Συσκευές με κομψή σχεδίαση και διακριτικό design αποδεικνύονται οι καθημερινοί συνεργάτες δεκάδων χιλιάδων ευχαριστημένων πελατών στην Ελλάδα, αλλά και σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως έγχρωμα μόνιτορ θυροτηλεόρασης, θυροτηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, συστήματα ελέγχου πρόσβασης με κάρτα ή κωδικό, ηλεκτρικές κλειδαριές, εξαρτήματα αυτοματισμού και ελέγχου καμερών ασφαλείας, θυρών, γκαραζόπορτας, κλειδώματος, φωτισμού κ.ά.

auta hellas

Όλα τα προϊόντα AUTA καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 3 ετών με δυνατότητα επέκτασης και εγγύηση στην επάρκεια ανταλλακτικών, αλλά και στη συμβατότητα αυτών που αντικαθιστούν παλαιότερα μοντέλα για 10 χρόνια το λιγότερο. Αυτό καθιστά την AUTA ως ένα από τα ποιο αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά εργοστάσια κατασκευής και υποστήριξης προϊόντων μετά την πώληση, σε αντίθεση με εργοστάσια τρίτων χωρών.

Η εταιρεία μας –ως επίσημος αντιπρόσωπος και service της AUTA στην Ελλάδα, είναι σε θέση να αναλάβει την μελέτη, υλοποίηση και συντήρηση συστημάτων για κατοικίες από 1 είσοδο και 1 διαμέρισμα έως, συγκροτήματα κατοικιών και κτηρίων έως 15×254 εισόδους, και έως 77.000 διαμερίσματα.

AUTA HELLAS, τηλ.: 210-2516008.

Comelit Telergo Hellas

Το ViP σύστημα της COMELIT περιλαμβάνει ενσύρματα, ασύρματα, διαδικτυακά (μέσω Internet) και μεικτά συστήματα. Παρακάτω αναφέρονται οι δυνατότητες και οι λύσεις που προσφέρουν τα συστήματα θυροτηλεόρασης ViP της COMELIT TELERGO HELLAS και οι απαιτήσεις των ηλεκτρολογικών προ-εγκαταστάσεων. Σκοπός είναι να γίνει κατανοητός ο λόγος που η COMELIT πρωταγωνιστεί στα συστήματα ΙΡ θυροτηλεοράσεων.

Το σύστημα ΙΡ της Comelit

Το σύστημα θυροτηλεόρασης V.Ι.Ρ (Video Internet Protocol) είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα, στημένο από το RND τμήμα της Comelit και μεστωμένο από την χρόνια εμπειρία της. Η Comelit έφερε στον ελληνικό χώρο πρώτη φορά τα V.I.P συστήματα το 2007. Το σύστημα θυροτηλεόρασης είναι αυτό που έχει την ευθύνη της παθητικής ασφάλειας, αλλά και της διαχείρισης όλων των υποσυστημάτων του ολοκληρωμένου συστήματος της Comelit. Σε κάθε διαμέρισμα μέσω της εσωτερικής συσκευής θυροτηλεόρασης, ο χρήστης εκτός από το να επικοινωνεί με υψηλής ποιότητας εικόνας και ήχου (HD) με τους επισκέπτες του, μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις κάμερες κλειστού κυκλώματος, να ελέγχει το σύστημα συναγερμού και να διαχειρίζεται το σύστημα Home Automation.

telergo 1

Προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και ασύρματη λειτουργία της θυροτηλεόρασης Comelit VIP

  • Αναμονή 1 καλωδίου UTP cat5 από κάθε εξωτερική συσκευή (μπουτονιέρα) στο κοινόχρηστο κέντρο ασθενών ρευμάτων.
  • Αναμονή 1 καλωδίου UTP cat5 από κάθε τοπικό κέντρο ασθενών ρευμάτων των διαμερισμάτων στο κοινόχρηστο κέντρο ασθενών ρευμάτων.
  • Αναμονή 1 καλωδίου UTP cat5 από τις εσωτερικές συσκευές θυροτηλεόρασης του κάθε διαμερίσματος στο αντίστοιχο τοπικό κέντρο ασθενών ρευμάτων του.
  • Αναμονή 1 καλώδιο UTP cat5 από την συσκευής παροχής διαδικτύου (ROUTER) του κάθε διαμερίσματος στο τοπικό κέντρο ασθενών ρευμάτων του.
telergo 2

Για ποιο λόγο κάποιος να προτιμήσει τα IP συστήματα της COMELIT

  • Τα IP συστήματα προσφέρουν την υψηλότερη ανάλυση στην ποιότητα εικόνας και ήχου.
  • Η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία των συστημάτων V.I.P. είναι απεριόριστη.
  • Ένα σύστημα IP είναι επεκτάσιμο και κατά συνέπεια οι δυνατότητες του δεν έχουν όριο. Η νέα τεχνολογία που μπαίνει σταθερά όλο και περισσότερο στην ζωή μας το καθιστά ιδανικό προϊόν του μέλλοντος.
  • Ο χρήστης μπορεί να ακολουθήσει τις καινούργιες και σύγχρονες τάσεις  επεκτείνοντας το σύστημα του χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει συσκευή.
  • Η IP τεχνολογία καθιστά δυνατή την ενοποίηση όλων των συστημάτων του συναγερμού, των καμερών, του έξυπνου σπιτιού, της πυρανίχνευσης, της θυροτηλεόρασης διευκολύνοντας την καθημερινότητα και παρέχοντας άνεση και μέγιστη ασφάλεια. Η διαχείριση γίνεται εύκολα και γρήγορα είτε απομακρυσμένα μέσω του κινητού ή του tablet είτε με μία συσκευή από το σπίτι.
  • Το πιο σημαντικό είναι ότι όποτε το επιθυμεί ο τελικός χρήστης μπορεί χωρίς κόπο να επεκτείνει το σύστημα του και να προσθέσει ότι επιθυμεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι η φαντασία, διότι όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται χωρίς όριο από το σύστημα V.I.P της Comelit.
  • Η COMELIT εγγυάται συμβατότητα συστημάτων στο διηνεκές.
telergo 3

Οι θυροτηλεοράσεις IP της Comelit Telergo Hellas διαθέτει

Η Comelit Telergo Hellas διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων στα συστήματα IP. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε τα παρακάτω:

ULTRA: Η μπουτονιέρα του μέλλοντος, η αιχμή της τεχνολογίας.

  • Φτιάχτηκε ώστε να προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες όποιου την επιλέξει.
  • Η Ultra είναι η ουσία της ασφάλειας, της πολυτέλειας, της πρωτοπορίας και της αξιοπιστίας, φτιαγμένη με σκοπό να κάνει την καθημερινότητα του τελικού χρήστη πιο εύκολη.
  • Η Ultra ViP είναι 100% ιταλικής σχεδίασης και προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις είτε με μηχανικά πλήκτρα, είτε με αριθμητικό πληκτρολόγιο, είτε με τεχνολογία αφής.
  • Η Ultra φτιάχνεται από τα καλύτερα υλικά προσφέροντας υψηλό επίπεδο αντοχής σε ατμοσφαιρικούς παράγοντες και διαθέτοντας τεχνολογία κατά του θαμπώματος και του κιτρινίσματος.
  • Η Ultra είναι ιδανική για βίλες, μονοκατοικίες, μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών και επαγγελματικούς χώρους.
  • Μπορεί να λειτουργήσει ως Access Control και να επιτρέπει την είσοδο στους επισκέπτες είτε με την χρήση κωδικού, είτε με QR, είτε με την χρήση RF reader μπρελόκ.
  • Η ευρυγώνια κάμερα της μπουτονιέρας, 160° X 100° με ανάλυση 2ΜP, καλύπτει κάθε τυφλό σημείο και παρέχει άρτια εικόνα.
  • Η οθόνη touchscreen προσφέρει σχεδόν άπειρες επιλογές, για παράδειγμα την προσθήκη εταιρικού Logo ή την εύκολη πλοήγηση και την χρήση προσωπικού κωδικού.
  • Η ποιότητα ήχου είναι μοναδική ανεξάρτητα από το θόρυβο του περιβάλλοντος.

MAXI: Το νέο σημείο αναφοράς για τις θυροτηλεοράσεις υψηλού επιπέδου.

  • Η COMELIT την σχεδίασε με μορφή tablet και μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο ή σε βάση γραφείου. Διαθέτει 7’’ οθόνη αφής και είναι ιδιαίτερα εύχρηστη.
  • Η Μaxi ViP είναι ένα βήμα μπροστά και προσφέρει στον τελικό χρήστη την ευχέρεια διαχείρισης όλου του σπιτιού από την συσκευή θυροτηλεόρασης.
  • Το Maxi ManageR διαχειρίζεται σε επίπεδο λογισμικού όλα τα υποσυστήματα ενός χώρου (οικίας, κτιρίου κ.ά.).
  • Ο τελικός χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την θυροτηλεόραση του και να διαχειρίζεται το σύστημα συναγερμού, το σύστημα θυροτηλεόρασης, το σύστημα ελέγχου εισόδου, το σύστημα πυρανίχνευσης, το σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και το σύστημα αυτοματισμού. Έτσι επιτυγχάνεται η ενοποίηση της διαχείρισης των επιμέρους συστημάτων ασφαλείας και οικιακού αυτοματισμού σ’ ένα ολοκληρωμένο σύστημα Comelit HomE Integration.

Comelit Telergo Hellas, τηλ.: 210-9945560.

ELS | Security & Automation Solutions

Η τάση των IP θυροτηλεοράσεων αυξάνεται συνεχώς, καθώς η θυροτηλεόραση δεν αφορά αποκλειστικά μια απλή επικοινωνία που περιλαμβάνει μόνο τον έλεγχο πρόσβασης ενός σημείου, αλλά πολλά περισσότερα. H ένταξη του πρωτοκόλλου TCP/IP, διεύρυνε τους ορίζοντες στην αγορά. Ενδεικτικές λειτουργίες είναι η απομακρυσμένη παρακολούθηση, η ανέπαφη πρόσβαση και η δυνατότητα διαχείρισης του συστήματος από πολλαπλούς χρήστες. Στην ELS, μέσω της μεγάλης διαθεσιμότητας, ποικιλίας, αλλά και του καταρτισμένου προσωπικού, θα βρεις τα κατάλληλα προϊόντα για την IP θυροτηλεόραση σε Dahua και Hikvision που προσφέρουν μεγάλο πλεονέκτημα, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για κατοικίες. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην ευελιξία αλλά και την επεκτασιμότητα των προϊόντων, θα μπορέσεις να ικανοποιήσεις ακόμα και το πιο απαιτητικό σου έργο, καθώς οι λύσεις που προσφέρουμε επιτρέπουν στον τελικό χρήστη να χρησιμοποιήσει την IP θυροτηλεόραση μέσω των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, ενδοεπικοινωνίας, access control και όχι μόνο. Στην ELS έχουμε τα προϊόντα, έχουμε τη γνώση και σας δίνουμε τη λύση! Ενδεικτικά τα παρακάτω προϊόντα είναι η εξέλιξη του door station με τις βασικές λειτουργίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

ELECTROSYSTEMS Dahua

DAHUA VTO7541G-S2: Εξωτερικός ψηφιακός σταθμός αναγνώρισης προσώπου

Το premium outdoor station ήρθε για να δώσει μία σύγχρονη και μοντέρνα λύση τόσο για κατοικίες όσο και για επιχειρήσεις. Έχει Οθόνη 8” ιντσών  IPS υψηλής ευκρίνειας με ανάλυση εικόνας 2 MP. Διαθέτει αναγνώριση προσώπου με μέγιστη χωρητικότητα τα 20.000, δακτυλικού αποτυπώματος με μέγιστη χωρητικότητα τα 10.000, κωδικού πρόσβασης και καρταναγνώστη με μέγιστη χωρητικότητα 10.000. Υπάρχει πλήρης αμφίδρομη επικοινωνία. Η διαχείριση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής για smartphones και της πλατφόρμας. Διαθέτει, duress, tamper και fire alarm. Είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα IPv4, DNS, RTSP, RTP, TCP, UDP και SIP, πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP66 παρουσιάζοντας μεγάλη ανοχή στο νερό και τη σκόνη και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -20°C και +60°C.

ELECTROSYSTEMS Hikvision

Το τερματικό έρχεται με ακρίβεια επαλήθευσης προσώπου άνω του 99% και μπορεί να αναγνωρίσει αξιόπιστα τα άτομα που εισέρχονται και εξέρχονται από έναν χώρο με μεγάλη ταχύτητα. Ο χρόνος σύγκρισης προσώπων δεν διαρκεί περισσότερο από 0,2 δευτερόλεπτα ανά άτομο, εξασφαλίζοντας γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες επαλήθευσης. Επιπλέον, το τερματικό έχει χαμηλό ποσοστό ψευδούς αναγνώρισης, μικρότερο του 0,1%, κάτι που εγγυάται υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Τέλος, το τερματικό υποστηρίζει πλήρη αμφίδρομη επικοινωνία, επιτρέποντάς του να μεταδίδει και να λαμβάνει δεδομένα ταυτόχρονα. Υποστηρίζει χωνευτή και επιφανειακή τοποθέτηση.

HIKVISION DS-KD9203-E6 /DSKD9203-FE6: Door Station αναγνώρισης προσώπου με οθόνη 4.3’’

Η εξέλιξη του door station, καθώς έχει αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος, κωδικού πρόσβασης και υποδοχή καρταναγνώστη. Βασικά χαρακτηριστικά είναι, η ανάλυση εικόνας 2MP και η γωνία θέασης είναι 120 μοίρες. Αναγνωρίζει λίστα επαφών με χωρητικότητα αναγνώρισης 5.000 προσώπων και 25.000 καρτών και υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης. Διαθέτει διεπαφή δικτύου με μία αυτοπροσαρμοζόμενη θύρα Ethernet 10/100/1000 Mbps, επιτρέποντας εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο για απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο.

Έρχεται με επίπεδο προστασίας IP65, διασφαλίζοντας ανθεκτικότητα στη σκόνη, το νερό και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, κάτι που το καθιστά ιδανική λύση για υπαίθριες εγκαταστάσεις ή σκληρά εσωτερικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, από -30°C έως +60°C. Η συσκευή είναι συμπαγής, με διαστάσεις 373 mm × 124 mm × 43,7 mm, καθιστώντας εύκολη την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση σε στενούς χώρους. Τέλος, υποστηρίζει προστασία σε τυχόν προσπάθεια παραποίησης δεδομένων (anti-spoofing) και υποστηρίζει χωνευτή και επιφανειακή τοποθέτηση.
ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

G.I. Security SA

Διαθέσιμες από τη G.I. Security, οι νέες θυροτηλεοράσεις τεχνολογίας IP και 2 καλωδίων της Safire για υφιστάμενες αλλά και νέες εγκαταστάσεις. Η Safire, είναι ένας ευρωπαϊκός κατασκευαστής συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης βίντεο που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες εγκαταστάτες συναγερμού. Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα θυροτηλεοράσεων τεχνολογίας IP και 2 καλωδίων, η οποία ικανοποιεί από βασικές, μέχρι και πολύπλοκες εγκαταστάσεις ( βίλλες, πολυώροφα κτήρια, γραφεία, σπίτια, κ.λπ.).

GI Security 1

Πιο συγκεκριμένα, στην IP modular γκάμα προϊόντων θυροτηλεόρασης θα συναντήσουμε τις μεταλλικές μπουτονιέρες SF-VI112-IPW-1MF (1 διαμέρισμα), SF-VI112-IPW-2MF(2 διαμερίσματα) και SF-VI112-IPW-4MF (4 διαμερίσματα). Οι εν λόγω μπουτονιέρες διαθέτουν σώμα από κράμα αλουμινίου, πρωτοποριακό σχεδιασμό και προστασία IP65 και ΙΚ08 για προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα και χτυπήματα αντίστοιχα. Ενσωματώνουν αναγνώστη καρτών mifare για εύκολη πρόσβαση, Noise suppression και echo cancellation τεχνολογίες για να απορρίπτουν τα ηχητικά κύματα που φτάνουν στο μικρόφωνο από ανάκλαση, καθώς και συμπίεση Η.264 για να μειώσουν τις απαιτήσεις του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου. Στην πρόσοψή τους συναντάμε 3 ενδείξεις LED και κάμερα με ανάλυση 2MP και τεχνολογία IR για εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Τροφοδοτούνται με 12 VDC ή απευθείας με καλώδιο Ethernet, καθώς υποστηρίζουν τεχνολογία PoE. Στην IP σειρά θα συναντήσουμε και τα monitor SF-VIDISP01-7WIP (7”) και SF-VIDISP05-10WIP-A (10”). Το SF-VIDISP01-7WIP έρχεται με πολύχρωμη οθόνη αφής TFT 7 ιντσών με ανάλυση 1024×600 και υποστήριξη Wi-Fi 802.11 b/g/n. Διαθέτει μία θύρα RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και +50°C. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και το monitor SF-VIDISP05-10WIP-A. Όλα τα monitor υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SIP, που επιτρέπει την μεταφορά πληροφοριών είτε μέσω του διαδικτύου, είτε μέσω ενός τοπικού δικτύου. Τέλος, διαθέσιμο και το Wi-Fi IP Video Door Station «SF-VI111-IPW-1MF», μία συσκευή ιδανική για βίλλες και μονοκατοικίες με βαθμό στεγανότητας IP65, ενσωματωμένο καρταναγνώστη και κάμερα στα 2MP με τεχνολογία True WDR για απόδοση εικόνων ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό.

GI security 2

Σε ότι αφορά τις θυροτηλεοράσεις 2 καλωδίων, εκεί θα συναντήσουμε το κεντρικό module της Safire SF-VIMOD-CAM-2 με ενσωματωμένη fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP και ευρεία γωνία 180 μοιρών. Το συγκεκριμένο module έρχεται με Omnidirectional μικρόφωνο για να συλλέγει ήχο από όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις, καθώς και ενσωματωμένο μεγάφωνο στα 85dB (σε απόσταση 20cm). Διαθέτει συμπίεση βίντεο H.264 και συμπίεση ήχου G.711U, είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/IP και RTSP και διαθέτει ένα tampering alarm, 2 ρελέ και 4 εισόδους I/O. Τροφοδοτείται με 12 VDC ή μέσω PoE, επιτρέποντας την εξάλειψη περιττών καλωδίων, λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και +60°C και έρχεται με προστασία IP65 για να αντέχει στο νερό και στη σκόνη.

Για το εν λόγω σύστημα, διαθέσιμο θα βρούμε το μόνιτορ SF-VIDISP01-7W2, με οθόνη αφής TFT 7”, 8 εισόδους και 2 εξόδους alarm και ενσωματωμένη υποδοχή για TF κάρτα μέγιστης χωρητικότητας 32GB. Μέσω της εφαρμογής, το όλο σύστημα σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε εξ’ αποστάσεως την πόρτα, να παρακολουθήσετε ζωντανό βίντεο από όλα τα door station που έχετε συνδέσει, καθώς και από τις κάμερες παρακολούθησης.

Μαζί με τις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, διαθέσιμα από τη G.I. Security θα βρείτε και άλλα παρελκόμενα όπως βάσεις για τις μπουτονιέρες, modules με πληκτρολόγια για την πρόσβαση μέσω κωδικού, μετατροπείς και πολλά ακόμα.

Η G.I. SECURITY ή Greece Intenational Security ιδρύθηκε το 1978 στην Παιανία Αττικής και σύντομα καθιερώθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις Συστημάτων Ασφαλείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία G.I. SECURITY S.A. δραστηριοποιείται μόνο στην Χονδρική Πώληση, Διανομή και Υποστήριξη των προϊόντων που εισάγει. Στόχος της είναι να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους τομείς της Ηλεκτρονικής Ασφάλειας. Εξειδικεύεται στην εισαγωγή και διάθεση, στην Ελληνική, Βαλκανική και Κυπριακή αγορά, συστημάτων ασφαλείας των κορυφαίων και πιο αναγνωρισμένων κατασκευαστικών οίκων του εξωτερικού.
G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

ΗΛΚΑ Α.Ε

Η HIKVISION διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων intercom, προσφέροντας ποικιλομορφία λύσεων, υψηλό design, μοναδικά χαρακτηριστικά καθώς και ευκολία εγκατάστασης και χρήσης. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων, κ.λπ. Πρόκειται για την δημοφιλή σειρά Modular IP Video Intercom 2ης γενεάς, η οποία περιλαμβάνει συσκευές Ethernet – PoE, για εγκαταστάσεις σε περιβάλλον δικτύου Ethernet ή συσκευές 2 καλωδίων, προκειμένου να χρησιμοποιείται όχι μόνο σε νέες εγκαταστάσεις αλλά και για την ανακαίνιση παλαιών εγκαταστάσεων με υπάρχουσες καλωδιώσεις.

ILKA 1

Σε μια εγκατάσταση μπορούν να αναμιχθούν συσκευές και των δύο μεθόδων διασύνδεσης (Ethernet & 2 καλωδίων), καθώς η βάση της τεχνολογίας είναι η ίδια (IP), ανεξάρτητα από τον τρόπο διασύνδεσης.

Σε ένα σύστημα μπορούμε να έχουμε από 1 ως 9 εξωτερικούς σταθμούς εισόδου (μπουτονιέρες), καλύπτοντας και ανάγκες συγκροτημάτων κτιρίων, με πολλαπλές εισόδους.

Οι κύριοι εσωτερικοί σταθμοί (κύρια μόνιτορς θυροτηλεόρασης), που αντιστοιχούν στα διαμερίσματα των ενοίκων του κτιρίου ή του συγκροτήματος, μπορούν να είναι από 1 ως περισσότερα από 500. Σε κάθε διαμέρισμα, εκτός από το κύριο μόνιτορ, μπορούμε να έχουμε ως και ακόμη 5 μόνιτορς (επεκτάσεις), καθώς επίσης και 1 επιπλέον ατομική, για το διαμέρισμα μπουτονιέρα στην εξώπορτά του, αντί για κουδούνι.

Η μπουτονιέρα είναι αρθρωτής (modular) κατασκευής, που «κτίζεται» ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σημείου της εγκατάστασης, περιλαμβάνοντας από 1 έως 9 modules. Κάθε μπουτονιέρα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον το βασικό Master IP Module, που διατίθεται σε 2 εκδόσεις (Ethernet – PoE και 2 καλωδίων), ανάλογα με τον τρόπο διασύνδεσης που θα επιλεγεί και περιλαμβάνει την κάμερα, το μικρόφωνο, το μεγάφωνο, 1 πλήκτρο κλήσης, τον έλεγχο των κλειδαριών και τη θύρα Ethernet ή το interface 2 καλωδίων, αντίστοιχα. Η μπουτονιέρα μπορεί να συμπληρωθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, με επιπλέον προαιρετικά modules, όπως επέκταση 6 πλήκτρων κλήσης (μπορεί να χρησιμοποιηθούν όσες επεκτάσεις χρειάζονται για να καλυφθεί ο αριθμός των ενοίκων), module ενδείξεων, module πληκτρολογίου, module αναγνώστη καρτών, module με οθόνη LCD και πλήκτρα ελέγχου, κενό module,  καθώς και το νέο Touch screen module, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει 3 ή περισσότερα modules (card reader module, keypad module, info module, κ.λπ.) καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο. Για την τοποθέτηση των modules, διατίθενται 2 κατηγορίες βάσεων, επίτοιχες και χωνευτές, ικανές να φιλοξενήσουν η κάθε μια από 1, 2 ή και 3 modules. Για τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στις οποίες απαιτείται η χρήση περισσότερων modules (ως 9), μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες βάσεις σε σειρά, η μια δίπλα από την άλλη, σε διάταξη π.χ. 2×2 (για 4 modules), 3×2 ή 2×3 (για 6 modules), 3×3 (για 9 modules).

Η σειρά συμπληρώνεται από 8 μόνιτορς με έγχρωμες οθόνες αφής 7΄΄ ~ 10΄΄, WiFi, υψηλή ανάλυση και μοναδικό design, που διαθέτουν νέο φιλικό user interface V2.0 plug & play με εικονίδια, ελληνικό μενού και ελληνικά φωνητικά μηνύματα. Τα επτά από αυτά υποστηρίζουν σύνδεση Ethernet και τροφοδοσία PoE ή 12VDC, ενώ το όγδοο, σύνδεση και τροφοδοσία μέσω 2 καλωδίων.

Δύο από τα παραπάνω μόνιτορς είναι τα νέα Android Indoor Stations 2ης γενεάς, με τα οποία μπορούμε να έχουμε κεντρική διαχείριση όλων των συστημάτων της εγκατάστασης: Alarm / CCTV (DVR, NVR και IP κάμερες) / Video Intercom / Access Control, από μια συσκευή και με πολύ φιλικό τρόπο.

Για τη διασύνδεση των επιμέρους συσκευών Ethernet-PoE (μπουτονιέρες – μόνιτορς) μεταξύ τους, χρησιμοποιούνται κοινά Ethernet switches, ενώ για τις συσκευές 2 καλωδίων, οι ειδικοί διανομείς 2 καλωδίων DS-KAD706 & DS-KAD706-S. Για κάθε κύριο μόνιτορ (διαμέρισμα) της εγκατάστασης, προβλέπεται και ένας λογαριασμός cloud στο Hik-Connect. Στην περίπτωση

πολυκατοικιών, η απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω mobile συσκευών γίνεται ανεξάρτητα για κάθε διαμέρισμα, αξιοποιώντας τις ατομικές συνδέσεις WiFi και Internet του διαμερίσματος.

Η HIKVISION δημιούργησε και τη νέα σειρά Stainless Steel από μπουτονιέρες Modular IP Video Intercom, η οποία λειτουργικά είναι ίδια με την κανονική σειρά αλλά προσφέρει μια διαφορετική, περισσότερο πολυτελή, εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι (brushed stainless steel), που αναβαθμίζει αισθητικά κάθε χώρο εισόδου.

ΗΛΚΑ Α.Ε, τηλ.: 210-6071510.

KEEPER GROUP

Η Dahua, ο παγκοσμίου φήμης κατασκευαστής διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων IP θυροτηλεοράσεων, οι οποίες με την χρήση του διεθνούς πρωτοκόλλου SIP παρέχουν δυνατότητες ενοποίησης με πολλαπλά συστήματα.

keeper

Για τον τελικό χρήστη προσφέρουν κορυφαία αισθητική, ευχρηστία και αξιοπιστία ενώ για τον εγκαταστάτη, εξαιρετική ευελιξία καθώς επιτρέπουν τον συνδυασμό IP υλικών Ethernet/POE συνδεσμολογίας με IP υλικά δύο καλωδίων κατά το δοκούν.

Επιπλέον, για την μέγιστη δυνατή ευελιξία και αισθητική ομοιομορφία, διαθέτουν υλικά που ενσωματώνουν και τους δύο τρόπους συνδεσμολογίας, επιτρέποντας την χρήση του ίδιου υλικού σε «υβριδικές» εγκαταστάσεις όπου συνδυάζουμε υφιστάμενη και νέα καλωδίωση σε ένα ενοποιημένο σύστημα.

keeper 2

Η λύση ξεκινά με τις μπουτονιέρες όπου η Dahua προσφέρει υλικά μονής κλήσης όπως την VTO2202-S2 για χρήση σε μονοκατοικίες, μπουτονιέρες πολλαπλών κλήσεων με πληκτρολόγιο ή μπουτόν για μεζονέτες και μικρές πολυκατοικίες όπως την VTO3311Q-WP ενώ υπάρχει και η modular VTO4202F-x-S2 που «χτίζεται» με τον συνδυασμό “modules” 1, 2 ή 5 κουμπιών, οθόνη, πληκτρολόγιο, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος ή καρταναγνώστη, επιτρέποντας μας να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης.

keeper 3

Και για τις δύο μεθόδους συνδεσμολογίας, η ίδια καλωδίωση μπορεί να μεταφέρει στις συσκευές μας δεδομένα και ρεύμα, μειώνοντας τον αριθμό των υλικών που θα απαρτίζουν την εγκατάσταση, απλοποιώντας την σημαντικά και περιορίζοντας το ενδεχόμενο βλάβης λόγω προβληματικής τροφοδοσίας.
Οι μπουτονιέρες έχουν ενσωματωμένο ρελέ «ξηρής επαφής» το οποίο επιτρέπει την χρήση οποιασδήποτε μεθόδου ξεκλειδώματος, από το κλασσικό κυπρί σε ηλεκτρομαγνήτη ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε να ελέγξουμε.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης δεύτερου BUS ρελέ για το ξεκλείδωμα δεύτερης πόρτας με την ίδια μπουτονιέρα.

Προσφέρονται μοντέλα πλαστικής κατασκευής καθώς και από μέταλλο, όπως ανοδιωμένο κράμα αλουμίνιου, ενώ διατίθενται μοντέλα πιστοποιημένα με βαθμούς προστασίας έως και IP65 και IK08 αυξάνοντας την αξιοπιστία τους σε εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Για την σύνδεση των POE υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα οποιοδήποτε POE switch που υποστηρίζει τα standard 802.3af/at (αν και προτείνονται τα πολύ ποιοτικά switches της Dahua όπως το PFS3006-4GT-60-V2), ενώ για τα IP υλικά δύο καλωδίων, το VTNS2003B-2 γίνεται το «νευρικό σύστημα» της εγκατάστασης μας, καθώς όλα τα υλικά συνδέονται στην είσοδο του με παράλληλη συνδεσμολογία, ενώ με τις δύο Ethernet θύρες που διαθέτει, επιτρέπει την επικοινωνία των υλικών μας με το ευρύτερο δίκτυο, δίνοντας μας απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω κινητού ή tablet (Android ή iOS) με την χρήση της εφαρμογής DMSS και προσφέροντας μας την δυνατότητα ειδοποίησης κλήσης, συνομιλίας και ξεκλειδώματος της πόρτας, ακόμα και όταν απουσιάζουμε από τον χώρο!

Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με την χρήση θυροτηλεοράσεων όπως οι VTH2621G-WP & VTH2622G-W. Ανάλογα με τις ανάγκες μας, υπάρχει η δυνατότητα η μπουτονιέρα να κάνει κλήση σε μία ή περισσότερες θυροτηλεοράσεις ταυτόχρονα, ενώ πέραν από την κάμερα της ίδιας της μπουτονιέρας, μπορούμε να εμφανίσουμε στην οθόνη την εικόνα IP κάμερας (ή καναλιού καταγραφικού) την οποία μπορεί να επικαλεστεί ο χρήστης με το πάτημα ενός κουμπιού, δίνοντας του την δυνατότητα πληρέστερης εποπτείας του χώρου.

Επιπλέον, με την χρήση του ενσωματωμένου Wi-Fi, μπορούμε να συνδέσουμε την ίδια την θυροτηλεόραση στο Wi-Fi του εκάστοτε χώρου, επιτρέποντας την χρήση της Cloud υπηρεσίας ακόμα και σε πολυκατοικίες ή συστεγαζόμενους επαγγελματικούς χώρους όπου δεν διατίθεται «κοινόχρηστη σύνδεση Internet».

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα «ενδοεπικοινωνίας» όπου οποιαδήποτε θυροτηλεόραση μπορεί να κάνει «κλήση» σε οποιαδήποτε άλλη του ίδιου ή διαφορετικού διαμερίσματος ή ακόμα και στην εφαρμογή του κινητού!

Στην KEEPER, ως ο παλαιότερος προμηθευτής προϊόντων Dahua στην Ελλάδα με βαθιά γνώση και εμπειρία, βρισκόμαστε στο πλευρό του επαγγελματία εγκαταστάτη σε κάθε στάδιο του έργου σας, από τον σχεδιασμό του με το έμπειρο τμήμα πωλήσεων, στην υλοποίηση του με το εξειδικευμένο τμήμα τεχνικής υποστήριξης.
KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

Microlink

Τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας βίντεο IP της Hikvision είναι από τα κορυφαία της αγοράς και θεωρούνται οι πλέον ιδανικές λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας. Από την Microlink Technology, διαθέσιμη θα βρείτε τη μεταλλική δικτυακή μπουτονιέρα DS-KD8023-E6, ένα νέο, καινοτόμο προϊόν της Hikvision από τη σειρά Pro, που προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία πρόσβασης και την ασφάλεια.

microlink 2

Η δικτυακή μπουτονιέρα της Hikvision DS-KD8023-E6, προσφέρει προηγμένη ασφάλεια και άνεση για το κτίριο ή το σπίτι σας. Σχεδιασμένη για χρήση με το σύστημα ενδοεπικοινωνίας IP της Hikvision, η εν λόγω μπουτονιέρα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο υψηλής ποιότητας και διαθέτει κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό που συνδυάζεται άψογα με οποιαδήποτε αρχιτεκτονική. Η μπουτονιέρα είναι ιδανική για χρήση τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό ενός χώρου, καθώς πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP65. Η DS-KD8023-E6 έχει σχεδιαστεί για εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση. Διαθέτει στιβαρό μεταλλικό περίβλημα, το οποίο παρέχει στιβαρή προστασία από βανδαλισμούς και παραβιάσεις. Επιπλέον, το θυροτηλέφωνο είναι εύκολο στη χρήση, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για συστήματα ελέγχου πρόσβασης κτιρίων.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της μπουτονιέρας είναι η κάμερα των 2MP, η οποία παρέχει βίντεο και εικόνες υψηλής ποιότητας που σας επιτρέπουν αν αναγνωρίσετε με μεγάλη ευκρίνεια τους επισκέπτες που βρίσκονται στο εξωτερικό της οικίας ή του γραφείου σας. Η κάμερα διαθέτει επίσης αυτόματη εναλλαγή ημέρας/νύχτας, εξασφαλίζοντας καθαρές και λεπτομερείς εικόνες ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, ενώ περιλαμβάνει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, επιτρέποντας την αμφίδρομη επικοινωνία.

Η DS-KD8023-E6 διαθέτει 8 εισόδους συναγερμού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση διαφόρων συσκευών, όπως επίσης και 2 εξόδους συναγερμού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση εξωτερικών συστημάτων. Ο μεταλλικός σταθμός πόρτας είναι εξοπλισμένος με μια αυτοπροσαρμοζόμενη διεπαφή δικτύου RJ45 10/100/1000 Mbps, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλες δικτυακές συσκευές ασφαλείας, ενώ διαθέτει και μια διεπαφή RS-485, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση με άλλες συσκευές με δυνατότητα RS-485, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης ή κάμερες ασφαλείας.

Στην πρόσοψή της η συσκευή διαθέτει 14 φυσικά πλήκτρα και υποστηρίζει PoE για εύκολη και άνετη εγκατάσταση, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόσθετα καλώδια τροφοδοσίας. Τέλος, υποστηρίζει τη χρήση κωδικού πρόσβασης και ελέγχου ταυτότητας κάρτας, παρέχοντάς σας πολλαπλές επιλογές για τον έλεγχο της πρόσβασης σε γραφεία και οικίες.

Στην πρόταση της Microlink για τον αποτελεσματικό έλεγχο πρόσβασης, έρχεται να προστεθεί και το Ultra-slim monitor DS-KH8350-WTE1 που είναι εξοπλισμένο με μία έγχρωμη «touch screen» οθόνη 7’’ IPS LCD, με ανάλυση 1024×600. Το μόνιτορ διαθέτει με τη σειρά του ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο, μία θύρα 1 RJ-45 10/100 Mbps self-adaptive και διαθέτει 8 εισόδους alarm. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε και μία υποδοχή για SD κάρτα για τοπική αποθήκευση βίντεο χωρητικότητας 32GB. Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, όπως και το μοντέλο DS-KH8350-TE1, έχουν κερδίσει βραβείο Red Dot για την πρωτοποριακή τους σχεδίασή. Τα monitor επιτρέπουν τη λήψη στιγμιοτύπου βίντεο και κατά τη διάρκεια της βιντεο-κλήσης, παρέχουν απομακρυσμένο ξεκλείδωμα της πόρτας μέσω client software και εφαρμογής για κινητό, και παράλληλα επιτρέπουν την ζωντανή παρακολούθηση βίντεο από όλους τους εξωτερικούς σταθμούς βίντεο και τις κάμερες που μπορεί να διαθέτει μια εγκατάσταση.

Τροφοδοτούνται μέσω PoE, ώστε να διευκολύνουν την εγκατάσταση, λειτουργούν σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και + 55°C, και έρχονται με τις πιστοποιήσεις FCC, IC, CE, C-TICK, ROHS, REACH, WEEE, UL, CB και RCM. Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και το στήριγμα-πλαίσιο εγκατάστασης DS-KD-ACW2, το οποίο στηρίζει τους υπόλοιπους μηχανισμούς του συστήματος θυροτηλεόρασης και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

PartnerNet

Η έξυπνη λύση ενδοεπικοινωνίας που παρέχει η Akuvox εξοικονομεί χρόνο και χρήματα τόσο στους τελικούς πελάτες όσο και τους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Με εξαιρετική ποιότητα ήχου και βίντεο, αλλά και πλούσιες λειτουργίες και εφαρμογές ενδοεπικοινωνίας, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να επικοινωνήσουν με τους επισκέπτες από οποιοδήποτε σημείο μέσω της smartphone συσκευής τους, να ξεκλειδώσουν την πόρτα εξ αποστάσεως, να λάβουν ειδοποιήσεις push συναγερμού και πολλά ακόμα! Τα προϊόντα της εταιρίας μπορούν να συνεργαστούν και με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών, όπως IP κάμερες και αισθητήρες συναγερμού για τη ζωντανή μετάδοση του βίντεο και την ενίσχυση της ασφάλειας του σπιτιού.

partnernet 2

Από την PartnerNet διαθέσιμες θα βρείτε τις συσκευές της εταιρίας R20A-2 (Door phone) και C313W-2 (monitor). Ξεκινάμε με το Door phone R20A-2, ένα εξαιρετικό προϊόν της Akuvox, σχεδιασμένο να παρέχει απρόσκοπτο και ασφαλή έλεγχο πρόσβασης σε κατοικίες ή εμπορικά κτίρια. Με το μικρό του μέγεθος, το R20A-2 μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τοίχο, καθιστώντας το ιδανική λύση για διάφορα περιβάλλοντα κτηρίων.  Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της εν λόγω συσκευής είναι η εξαιρετική ποιότητα ήχου και εικόνας. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα ενδοεπικοινωνίας που προσφέρουν μόνο ηχητική επικοινωνία, το R20A-2 επιτρέπει στους ιδιοκτήτες και τους ένοικους να βλέπουν και να επικοινωνούν με τους επισκέπτες εξ αποστάσεως, εξασφαλίζοντας μεγάλη άνεση και μία νέα εμπειρία χρήσης. Η συσκευή φιλοξενεί έναν αισθητήρα 1/2.7” CMOS με έναν ευρυγώνιο φακό στα 2MP ανάλυση και υπέρυθρο φωτισμό που παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο σταθμός R20A-2 διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως υποστήριξη απομακρυσμένου ξεκλειδώματος, αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία με τεχνολογία echo cancelation, ενσωμάτωση με κάμερες IP για ζωντανή ροή βίντεο και είναι συμβατός με τα δικτυακά πρωτόκολλα Protocols support: IPv4, HTTP, HTTPS, FTP, SNMP, DNS, NTP, RTSP, RTP, TCP, UDP, ICMP, DHCP και ARP. Τέλος, η συσκευή υποστηρίζει SIP v1 (RFC2543), SIP v2 (RFC3261) και κωδικοποιητές ήχου G.711a, G.711μ, G.729 και G.722, επιτρέποντας μία κρυστάλλινη αξιόπιστη και γρήγορη φωνητική επικοινωνία.

Το πολυλειτουργικό monitor επικοινωνίας Akuvox C313W-2, έρχεται με λειτουργικό σύστημα Linux, παρέχοντας κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας μέσω πρωτοκόλλου SIP 2.0. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του C313W-2 είναι η οθόνη υψηλής ευκρίνειας που παρέχει καθαρές και ζωντανές εικόνες. Η οθόνη αφής 7 ιντσών επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται εύκολα στο μενού και να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του όλου συστήματος. Η οθόνη είναι επίσης εξοπλισμένη με ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο για αμφίδρομη ακουστική επικοινωνία με τους επισκέπτες, διασφαλίζοντας καθαρές και ομαλές συνομιλίες. Μέσα από το monitor οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ακινήτου τους σε πραγματικό χρόνο μέσω των IP καμερών. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες έξυπνου οικιακού αυτοματισμού, όπως σε χειριστήρια φωτισμού και θερμοκρασίας απευθείας στην οθόνη. Αυτό, καθιστά το εν λόγω monitor έναν κεντρικό κόμβο για την έξυπνη διαχείριση του σπιτιού. Το C313W-2 είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα IPv4, HTTP, HTTPS, FTP, SNMP,DNS, NTP, RTSP, RTP, TCP, UDP, ICMP, DHCP, ARP και υποστηρίζει αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο Η.264 που μειώνει τις απαιτήσεις του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου.

Συνολικά, τα προϊόντα ενδοεπικοινωνίας της Akuvox αποτελούν ιδανική επιλογή που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα ήχου και εικόνας, βολικές λειτουργίες που βασίζονται σε εφαρμογές και εύκολη ενσωμάτωση με συστήματα τρίτων κατασκευαστών. Η συμβατότητά τους με τις περισσότερες καλωδιώσεις παλαιών κτιρίων, μαζί με τις επιλογές απομακρυσμένης διαχείρισης του συστήματος, καθιστούν τις εν λόγω συσκευές εξαιρετική επιλογή τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα έργα.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

Rakson A.E. (2 SELIDES)

Η Rakson έχει επιτύχει να αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των συστημάτων θυροτηλεόρασης και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Στο σκέλος της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (Ιταλική και Ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης ιστορίας τους, αλλά και λόγω των καινοτομιών τους και της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν. Επιπλέον από το 2020 αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Γαλλικής εταιρείας Castel, που εξειδικεύεται σε προηγμένες και εξεζητημένες λύσεις θυροτηλεόρασης και ενδοεπικοινωνίας, ενώ από το 2022 αποτελεί και Premium partner της Hikvision στον τομέα της Θυροτηλεόρασης, εταιρεία ευρέως γνωστή για την έμφαση και τεχνογνωσία της στα συστήματα IP. 

RAKSON Castel XELLIP

Από τα παραπάνω θα αναφερθούμε στα απόλυτα ψηφιακά συστήματα θυροτηλεόρασης βασισμένα σε τεχνολογία δικτύου IP που προσφέρουν οι Golmar, Hikvision & Castel:

Το σύστημα G+ της Golmar χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τοπολογίας LAN δημιουργείται ένα σύστημα το οποίο έχει πρακτικά μηδενικούς περιορισμούς. Μπορεί να υποστηρίξει 98 κτήρια όπου κάθε κτήριο μπορεί να έχει έως 19 μπουτονιέρες, 799 διαμερίσματα και 9 μονάδες θυρωρού, άρα 1.862 μπουτονιέρες και 71.111 διαμερίσματα και 882 θυρωρούς στο σύνολο του. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων, ελέγχου φωτισμού κλιμακοστασίου, προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP 2.0, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 32 τύπου ONVIF 2.6), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC κλπ. Πατώντας στην τυπική τοπολογία του δικτύου IP, μπορεί να συνδεθεί χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή δικτύου του κτηρίου, ή να συνδεθεί αυτόνομα ως ένα ανεξάρτητο σύστημα. Δεν απαιτεί περίπλοκες γνώσεις δικτύων ούτε κάποιον κεντρικό διακομιστή (server) για να λειτουργεί, ο προγραμματισμός του γίνεται εύκολα μέσα από web-interface όπως επίσης και η αναβάθμιση του Firmware του για την απόκτηση νέων δυνατοτήτων.

RAKSON Golmar G


Για το σύστημα αυτό υπάρχουν διαθέσιμες 4 μπουτονιέρες:
PCM, προσωπική μπουτονιέρα διαμερίσματος (ορόφου) 1 κλήσης αποκλειστικά,
Sixty5, πλήρως coded μπουτονιέρα από αλουμίνιο, προστασίας IP65 & ΙΚ07.  Ενσωματώνει κάμερα 720p, ευρείας γωνίας 120ο, λευκά LED φωτισμού, πληκτρολόγιο, RFID αναγνώστη και οθόνη TFT 4,3” για προβολή πληροφοριών, οδηγιών και της λίστας ονομάτων με εύκολη πλοήγηση.
Nexa Aluminium: κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 1,8 χιλιοστών και η Nexa Inox κατασκευασμένη από ανοδιωμένο ατσάλι, πάχους 2,5 χιλιοστών, κατηγορίας ANSI 304. Και οι δύο είναι πλήρως modular μπουτονιέρες με μπουτόν, με παρελκόμενα Γείσο, Επίτοιχο κουτί και Πλαγιομετώπη. Ενσωματώνουν έγχρωμη κάμερα 120ο ρυθμιζόμενης γωνίας, με ελληνικά φωνητικά μηνύματα κατάστασης συστήματος, δυο ρελέ κλειδαριάς. Ως παρελκόμενα δέχεται πληκτρολόγιο, NFC reader και αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, οθόνη TFT πληροφοριών, μηχανισμό για ακουστικά βαρηκοΐας, κα.
Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν οι παρακάτω συσκευές για τον ένοικο να επιλέξει:
-Το θυροτηλέφωνο Art-1, ανοιχτής ακρόασης, επίτοιχης τοποθέτησης και τα 2, με πλήκτρα αφής .
-Την οθόνη Art4TH, με έγχρωμη TFT οθόνη 4,3”, με ακουστικό, με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής .
-Την οθόνη Art7, με έγχρωμη TFT οθόνη 7”, ανοιχτής ακρόασης , με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με πλήκτρα αφής και ενισχυτή επαγωγικού βρόγχου.
-Την οθόνη Art7W, με έγχρωμη TFT οθόνη αφής 7”, ανοιχτής ακρόασης, με μνήμη φωτογραφιών και βίντεο (με MicroSD), με ενσωματωμένη λειτουργία WiFi όπου μέσω Cloud σύνδεσης μεταφέρουν την κλήση (εικόνα, ήχος και χειρισμός κλειδαριάς) σε Smartphones και Tablets τα οποία θα έχουν εγκαταστήσει την κατάλληλη εφαρμογή.
– Την οθόνη Art7AW με ίδιες δυνατότητες με την Art7W που όμως τρέχει λειτουργικό Android και επιτρέπει εγκατάσταση 3ων εφαρμογών για διαχείριση οικιακών αυτοματισμών & επιτήρηση καμερών CCTV. 
Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, ενεργοποίησης φώτων κλιμακοστασίου, είσοδο για κουδούνι ορόφου, έξοδο για φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη.

RAKSON Hikvision Product Range

Ακολουθεί το σύστημα IP της Hikvision το οποίο επίσης είναι κατάλληλο για μεγάλου μεγέθους και πολυπλοκότητας εγκατάσταση, προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες ενσωμάτωσης και διεπαφής με άλλα συστήματα, όπως CCTV, Alarm, 3rd-party, κλπ. Μπορεί να υποστηρίξει έως 16 μπουτονιέρες σε κάθε κτήριο, 500 οθόνες ανά σύστημα, 6 οθόνες μέγιστο ανά διαμέρισμα και μονάδες θυρωρού. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων,  προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 16 τύπου ONVIF 2.6 ανά οθόνη), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC, κλπ. Και αυτό το σύστημα αντίστοιχα επιτρέπει την αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής δικτύου του κτηρίου ή την αυτόνομη σύνδεση ως ένα ανεξάρτητο σύστημα. Και εδώ δεν απαιτείται κεντρικός διακομιστής (server)και αυξημένες γνώσεις δικτύων, και η αυτόματη αναζήτηση και πλήρη παραμετροποίηση των υλικών μέσω του iVMS-4200 ελαχιστοποιεί τη δυσκολία εγκατάστασης.

Για το σύστημα αυτό υπάρχουν διαθέσιμες 4 σειρές μπουτονιέρων:
-Τη σειρά KV6 για χρήση σε μονοκατοικίες ή ως προσωπική μπουτονιέρα διαμερίσματος (ορόφου) 1 κλήσης αποκλειστικά, με ανάλυση κάμερας 2Mp, γωνίας 129ο, προστασία IP65 (μοντέλο DS-KV6103-PE1(C)) και προαιρετικά ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών (μοντέλο DS-KV6113-PE1(C)) και WiFi (μοντέλο DS-KV6113-WPE1(C)).
-Τη σειρά KV8 για χρήση σε έως 4 διαμερίσματα με ανάλυση κάμερας 2Mp, προστασία IP65 & ΙΚ08, με ενσωματωμένο αναγνώστη Mifare και WiFi, διαθέσιμη με 1, 2 ή 4 μπουτόν (μοντέλα DS-KV8113/ 8213/8413-WME1(C) αντίστοιχα.
-Τη σειρά KD9 που περιλαμβάνει μπουτονιέρες coded panels (για απεριόριστο αριθμός διαμερισμάτων) με ενσωματωμένη αναγνώριση προσώπου και λειτουργίες access control, είτε με φυσικά πλήκτρα (μοντέλα KD9203-xxx), είτε με οθόνη αφής 8” και 10” (μοντέλα DS-KD9403-xxx και  DS-KD9633-xxx αντίστοιχα). Όλα τα μοντέλα ενσωματώνουν κάμερα 2MP ευρείας γωνίας 120ο, με ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών και προαιρετικά αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων).
-Τη σειρά KD8003 που αποτελεί την επεκτάσιμη (modular) σειρά μπουτονιερών και είναι διαθέσιμη σε 4 παραλλαγές: χωνευτή, επίτοιχη, πλαστική μαύρη ή inox, και διαθέτουν ως παρελκόμενα Γείσο, Επίτοιχο κουτί και Πλαγιομετώπη. Ενσωματώνουν έγχρωμη κάμερα HD 180ο fish-eye, με ελληνικά φωνητικά μηνύματα κατάστασης συστήματος, δυο ρελέ κλειδαριάς, διεπαφή RS485 και προστασία IP65. Ως παρελκόμενα δέχεται μονάδα 6 πλήκτρων, πληκτρολόγιο, Mifare & ΕΜ readers, οθόνη TFT πληροφοριών και κλήσης, καθώς και οθόνη αφής λειτουργίες πληροφοριών, κλήσης, πληκτρολογίου πρόσβασης, και ενσωματωμένου αναγνώστη καρτών.
Από την μεριά του διαμερίσματος, υπάρχουν οι παρακάτω σειρές συσκευών για τον ένοικο να επιλέξει:
-Τη σειρά οθονών KH6, με TFT LCD 7” ανάλυσης 1024×600, που περιλαμβάνει τα μοντέλα  DS-KH6220-LE1 (σε λευκό και σε μαύρο) με φυσικά πλήκτρα χωρίς οθόνη αφής, τα μοντέλα DS-KH6320-LE1 (σε λευκό και σε μαύρο) χωρίς πλήκτρα με οθόνη αφής, καθώς και τα μοντέλα με δυνατότητα μνήμης και υποστήριξη εφαρμογής για smartphone είτε καλωδιακά (μοντέλο DS-KH6320-TE1) είτε μέσω WiFI (μοντέλο DS-KH6320-WTE1), και τις αντίστοιχες νεότερες εκδόσεις με λεπτότερα bezels (μοντέλα DS-KH6350-TE1 και  DS-KH6350-WTE1).
– Τη σειρά οθονών KH8, με TFT LCD 7” ανάλυσης 1024×600, οθόνη αφής αλλά και 1 φυσικό πλήκτρο για το εύκολο άνοιγμα της κλειδαριάς, λειτουργία μνήμης και εφαρμογής σε smartphones είτε καλωδιακά (μοντέλο DS-KH8350-TE1) είτε μέσω WiFi (μοντέλο DS-KH8350-WTE1), καθώς και αντίστοιχο μοντέλο με οθόνη 10” (DS-KH8520-WTE1).
-Τη σειρά οθονών KH9 διαθέσιμη σε 2 διαστάσεις οθόνης 7” και 10” (μοντέλα DS-KH9310-WTE1(B) και DS-KH9510-WTE1(Β) αντίστοιχα, και τα 2 με οθόνη αφής, επικοινωνίας με εφαρμογή Smartphone μέσω WiFi, ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Android 10, με υποστήριξη για 3-party εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού και ενσωματωμένη την εφαρμογή Hik-Connect για διασύνδεση με άλλα συστήματα της Hikvision (όπως CCTV, Alarm, κ.λπ.).
Όλες οι οθόνες έχουν Ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτόκλησης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, 8 εισόδους alarm (για μίνι οικιακό συναγερμό ή για κουδούνι ορόφου), 2 εξόδους ρελέ στις σειρές KH8 και KH9 για σειρήνες ή φωτεινό/ ηχητικό επαναλήπτη, και σύνδεση με 16 κάμερες IP CCTV.

Τέλος έχουμε το σύστημα XELLIP της Castel, το οποίο εκμεταλλευόμενο την τεχνολογία IP  προσφέρει προηγμένες και ευέλικτες λύσεις διαχείρισης κλήσεων. Συγκεκριμένα κάθε μπουτόν μπορεί να καλεί ταυτόχρονα έως 10 διευθύνσεις IP, οι οποίες μπορεί να είναι οθόνη θυροτηλεόρασης, λογισμικό σε H/Y, τηλεφωνικό κέντρο SIP, ή εφαρμογή smartphone μέσω cloud. Ο προηγμένος προγραμματισμός του μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε πλήθος σεναρίων κλήσης, όπως πχ. 1) κλήση στην οθόνη και αν δεν απαντήσει σε Χ χτυπήματα τότε κλήση στο PC ή στην εφαρμογή, ή 2) κλήση σε 1 PC (π.χ. reception) και μετά το πέρας του ωραρίου, κλήση σε άλλο PC (π.χ. φύλακα) και αν δεν απαντήσει τότε κλήση στην εφαρμογή, ή 3) κλήση ταυτόχρονα και σε οθόνη και στο SIP κέντρο και σε PC, και αν δεν απαντήσουν κλήση στην εφαρμογή, και άλλα πολλά. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Cloud υποστήριξη της εφαρμογής κινητών, όπου αν αντιληφθεί ότι το κινητό είναι εκτός δικτύου και δεν μπορεί να γίνει η προώθηση, προτρέπει στον επισκέπτη να αφήσει ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο αποστέλλεται μετέπειτα ως επισυναπτόμενο αρχείο το email του χρήστη. 
Οι διαθέσιμες μπουτονιέρες του συστήματος, διαθέτουν κάμερα ανάλυσης 2MP και ευρείας γωνίας 170ο , με ONVIF για καταγραφή σε NVR. Είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι (Inox) 316L, υψηλής αντοχής IK09 και IP65, και διαθέτουν ενδείξεις LED και επαγωγικό βρόγχο βαρήκοων για άτομα ΑΜΕΑ. Διατίθενται σε έκδοση με έως 10 μπουτόν κλήσης, ενώ για μεγαλύτερο αριθμό διαμερισμάτων επιλέγονται τα μοντέλα coded panel με οθόνη λίστας ενοίκων. Και οι 2 παραπάνω εκδοχές μπορούν να ενσωματώσουν λύσει access control, με πληκτρολόγιο, με card reader ή με Bluetooth (BLE) reader.
Για το διαμέρισμα ή το γραφείο διατίθεται συσκευή με TFT οθόνη αφής 7”, με 4 επιπλέον πλήκτρα άμεσων λειτουργιών, κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας ABS πλαστικό, πιστοποίησης IP40, επιτοίχιας ή επιτραπέζιας τοποθέτησης. Επιπλέον, υπάρχουν 2 παραλλαγές του παραπάνω μοντέλου, μια με υποστήριξη συσκευών αυτοματισμού Yokis και μια με Yokis integration και δυνατότητα παρακολούθησης CCTV IP καμερών.

Όλα τα παραπάνω συστήματα και τεχνολογίες συνοδεύονται: 1) από την εγγύηση ποιότητας των μεγάλων αυτών κατασκευαστικών οίκων με μακρόχρονη εμπειρία και 2) την υποστήριξη της Rakson με εμπειρία από το 1988 στην θυροτηλεόραση την οποία επιλέγουν πάνω από 1.600 πελάτες οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει τα συστήματα μας μέχρι τώρα σε πάνω από 60.000 εγκαταστάσεις με πάνω από 600.000 διαμερίσματα.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

Sigma Security

O Οίκος Shenzhen TVT Digital Technology Co., Ltd σε μια διαρκή προσπάθεια εξέλιξης των προϊόντων και υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, διαθέτει στην παγκόσμια και Ελληνική αγορά ένα νέο σύστημα IP θυροτηλεόρασης και ασφάλειας.

Sigma 1 1

Η νέα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας ΙP/WiFi, θυροτηλεόραση TD-E3110, ενσωματώνει θυροτηλεόραση, έλεγχο πρόσβασης, συναγερμό και τηλεχειρισμό, επιτρέποντας στους χρήστες να δίνουν πρόσβαση στο κτίριο μόνο σε εξουσιοδοτημένα άτομα, είτε βρίσκονται μέσα στο κτίριο, είτε εκτός. Ο έλεγχος της απομακρυσμένης διαχείρισης της θυροτηλεόρασης γίνεται μέσω smartphone, tablet ή pc, με εικόνα και αμφίδρομο ήχο από βίντεο κλήση ή με το ξεκλείδωμα της πόρτας σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής SuperCam Plus.

H θυροτηλεόραση ΤD-E3110 διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 1/2.8″ Progressive Scan CMOS ανάλυση (1920×1080) 2MP, φακό 2.1mm@F2.2 και ευρεία γωνία 170 μοιρών, ενώ ενσωματώνει τεχνολογία νυχτερινής όρασης και WDR, προσφέροντας εικόνα υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Διαθέτει επίσης, προβολέα λευκού φωτός με εμβέλεια 1 μέτρο και υπέρυθρα Led, με εμβέλεια 3 μέτρα. Υποστηρίζει πρωτόκολλο συμπίεσης H.265+/H.265/ H.264+/H.264/MJPEG, μετάδοση πολλαπλής ροής σε πραγματικό χρόνο, συνδεσιμότητα Wi-Fi με συχνότητα 2.4GHz και LAN με εύρος μετάδοσης 100MBPs.

Sigma 2 1

Διαθέτει ενσωματωμένο καρταναγνώστη RFID πρωτοκόλλου ISO14443A/B, με συχνότητα 13.56MHz, απόσταση ανίχνευσης 3 εκατοστά και δυνατότητα αναγνώρισης καρτών RFID Mifare, Desfire, FM1208, GIcard. Επιτρέπει την πρόσβαση με προσέγγιση καταχωρημένης έγκυρης κάρτας ή μέσω της εφαρμογής SuperCam Plus.

Διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία, είσοδο συναγερμού και μαγνητικής επαφής και έξοδο Tamper και είσοδο μπουτόν εξόδου για την απελευθέρωση της πόρτας και έξοδο Relay για έλεγχο ηλεκτρικής κλειδαριάς. Διαθέτει προγραμματιζόμενη είσοδο ή έξοδο Wiegand και θύρα RS-485. Υποστηρίζει πρωτόκολλο επικοινωνίας ΟΝVIF, UDP, IPv4, IPv6, DHCP, NTP, RTSP, PPPoE, DDNS, SMTP, FTP, UPnP, HTTPS, HTTP.

Υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης από browser και λογισμικό διαχείρισης, ενώ επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση έως 3 απομακρυσμένων χρηστών. Έχει δυνατότητα εγγραφής σε κάρτα SD έως 256GB και ενσωματώνει πλήθος λειτουργίες Intelligent analytics, όπως αναγνώριση και αποθήκευση προσώπου, ανίχνευση αλλαγής σκηνής, ανίχνευση αλλοίωσης της εστίασης ή της εικόνας. H θυροτηλεόραση ΤD-E3110 διαθέτει βαθμό προστασίας ΙΡ65.

Την υψηλής αισθητικής και υπερσύγχρονης τεχνολογίας, θυροτηλεόραση TD-E3110 διαθέτει στην Ελληνική αγορά ο αντιπρόσωπος της ΤVT, Sigma Security SA.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Spartan Security

Με σταθερή την πεποίθησή μας πως απαραίτητη προϋπόθεση για μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία είναι η προσήλωση στις τεχνολογικές εξελίξεις και οι ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την διεθνή έρευνα για συνεργασίες με τις πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις του κλάδου της ασφάλειας.

Η Spartan Security ως ο κορυφαίος  πάροχος ηλεκτρονικής ασφάλειας προχωράει δυναμικά στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, ως επίσημος distributor της BAS-IP στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στη Μ. Βρετανία και επιχειρεί με απόλυτη εξειδίκευση στο χώρο της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφώνου από το 2008.

spartan 1

Η BAS-IP επικεντρώνεται στην εξέλιξη υψηλών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας και της ενδοεπικοινωνίας. Η ανάπτυξη τεχνολογικών εξαρτημάτων, σε συνάρτηση με τον μοναδικό σχεδιασμό μπορεί να καλύψει κάθε απλή ή εξειδικευμένη απαίτηση σε οποιαδήποτε χώρο. Οι anti-vandal κατασκευές από υλικά όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι και βαριά μέταλλα, καθώς και ο  ασύγκριτος σύγχρονος σχεδιασμός της, καθιστούν την BAS-IP εντελώς διαφορετική και ελκυστική από κάθε άλλο είδος του χώρου. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, ενδοεπικοινωνία, ταυτοποίηση μέσω κινητού, θερμομέτρηση, ανέπαφη χρήση, δυνατότητα προσαρμογής εμφάνισης, εφαρμογή κινητού για απομακρυσμένη διαχείριση και πολλά περισσότερα.

Spartan 2

Με τα προϊόντα της BAS-IP ο χρήστης είναι σε θέση να ελέγχει τα εσωτερικά monitor μέσω του smartphone ή tablet, όπως επίσης να προωθεί κλήσεις από την θυροτηλεόραση προς το κινητό του τηλέφωνο με την βοήθεια των πιο σύγχρονων app. Με δεδομένη την ανάγκη της ενσωμάτωσης των θυροτηλεοράσεων με τις ΙP CCTV και με τα Smart Home, τα προϊόντα της BAS-IP διευκολύνουν  τον χρήστη μέσα από την δυνατότητα μιας φιλικής κι  εύχρηστης λειτουργίας, ενώ συνεργάζονται αποτελεσματικά με όλα τα περιφερειακά συστήματα. Να σημειωθεί πως εκτός από κωδικούς και κάρτες εισόδου, ο έλεγχος κατά την είσοδο μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω οθονών αφής και αναγνώρισης προσώπου, κάτι που καθιστά το προϊόν μοναδικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Οι ευέλικτες, προσιτές προτάσεις για την μέγιστη ασφάλεια σχεδιάζονται λεπτομερώς από την ομάδα της Spartan Security με οδηγούς, την εμπειρία, την αφοσίωση και την προσήλωση στις εξατομικευμένες καινοτομίες, με σύγχρονο και εκλεπτυσμένο design.

Πάγια φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε αξιόπιστα, ποιοτικά και διαχρονικά προϊόντα και υπηρεσίες, προηγμένης τεχνολογίας, εύχρηστα για κάθε ηλικία και απλά στον προγραμματισμό, σε μια ιδανική αναλογία κόστους, αξίας και ποιότητας παραμένοντας πιστοί στις τρείς γνώριμες αρχές μας:

  • Ισχυρή τεχνική γνώση των εξελίξεων της διεθνούς αγοράς για ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό λύσεων ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων.
  • Χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, με ακατάπαυστο ρυθμό επενδύσεων σε κάθε βήμα ανάπτυξης.
  • Παροχή εκπαίδευσης  με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μια ξεκάθαρη επαγγελματική σχέση για κάθε συνεργάτη.

Γνωστή για την έντονη πελατοκεντρική της φιλοσοφία, η Spartan Security στοχεύει πάντα στην δυνατότητα πολλαπλών και αξιόπιστων επιλογών για το εκλεκτό πανελλαδικό δίκτυο των συνεργατών της.

Spartan Security, τηλ.: 210-9232437.

Vector Security Ltd

Με τον ερχομό του νέου έτους, η Dahua ξεκίνησε δυναμικά, ανατρέποντας τις κοινές πλέον λύσεις θυροτηλεόρασης στην παγκόσμια αγορά. Η Vector Security φέρνει την νέα γενιά E.A.C.H series. H νέα γενιά συνδυάζει όλα τα βασικά τεχνολογικά «καλούδια» της “έμπειρης” προηγούμενη 2-wire και IP υβριδικής λύσης μαζί με τις νέες προσθήκες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω.

Vector 1

Μετάδοση εικόνας με 3 είδη καλωδίου: Μετάδοση εικόνας και ρεύματος έως 200m μέσω 2-καλωδίων ή μέσω απλού ηλεκτρολογικού καλωδίου ή έως 100 μέτρα μέσω UTP καλωδίου, όπως είναι ήδη γνωστό από την προηγούμενη γενιά. Έχουμε λοιπόν κάμερα 2MP HD video, οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ μέσω wi-fi και φυσικά όλα αυτά γίνονται απλά και γρήγορα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά αφού την νέα θυροτηλεόραση της Dahua μπορείς να την παραμετροποιήσεις και να την συνδέεις στον πελάτη plug & play, πιο εύκολα από ποτέ.

vector 2

Συνδεσμολογία: Η συνέχεια έχει πιο πολύ ενδιαφέρον, καθώς η νέα γενιά E.A.C.H series φέρνει καινοτομίες που μέχρι τώρα καμία άλλη λύση στην αγορά δεν τις προσφέρει, δεν είναι άλλη από την δυνατότητα να συνδέσεις έως και 2 κάμερες αναλογικές HDCVI κατευθείαν επάνω στην οθόνη VTH5123H-W μέσω καλωδίου, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα καταγραφικό πλέον. Τον ρόλο του καταγραφικού (εν μέρη) παίρνει η οθόνη, όπου αναλαμβάνει την ψηφιοποιήση της εικόνας και καταγραφή σε Micro SD. Επιπλέον, η οθόνη σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις και άλλους ενσύρματους ανιχνευτές για πλήρη κάλυψη του χώρου. Έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις έως και 6 συσκευές συνολικά (οθόνη και εξωτερική μονάδα VTO) σε μία εγκατάσταση με της κατάλληλες μετρήσεις και αποστάσεις.

vector 3

Ευκολία: Η νέα γενιά προσφέρει όπως είπαμε ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη παραμετροποίηση Plug & Play, μειώνοντας έτσι τον χρόνο εγκατάστασης και αυξάνοντας την αποδοτικότητα του εγκαταστάτη. Προσφέρει επίσης, 24/7 εποπτεία και παρακολούθηση του συστήματος μέσω δωρεάν εφαρμογής της Dahua, DMSS ώστε να έχει τον έλεγχο ο πελάτης στα χέρια του ανά πάσα στιγμή. Τα νέα γραφικά, οι πλούσιες λειτουργίες και το απλοποιημένο μενού αυξάνουν την εμπειρία χρήσης του πελάτη βελτιώνοντας επίσης και την χρηστικότητα του συστήματος.

vector 4

Η νέα σειρά θα είναι σύντομα διαθέσιμη από την Vector Security ΑΕ για παραγγελίες και δοκιμές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Κρήτη – Κύπρο ή στο 210-4925473, Αγίου Σάββα 2, Αθήνα.

Vector Security Ltd, τηλ.: 210-4925473.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...