Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 186
23 Μαρτίου 2023 20:38

Δυναμικότατη η επιστροφή της Salonica Electronix

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος και Χρίστος Κρανάκης
SALONICA SECURITY 14f8b286

Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix, μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Palace και αποτέλεσε «μαγνήτη» για τους τεχνικούς και τους εγκαταστάτες όχι μόνο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Κατά γενική ομολογία, η έκθεση ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την προσέλευση να προσεγγίζει τετραψήφιο αριθμό. Ο αριθμός των επισκεπτών, μάλιστα, έφτασε σε τόσο μεγάλα επίπεδα που ανάγκασε τους ανθρώπους της διοργάνωσης να «αγχωθούν» για το εάν θα φτάσουν τα υλικά της ρεσεψιόν!

Πιο αναλυτικά, η πρώτη μέρα της έκθεσης, Παρασκευή 10 Μαρτίου, κύλησε ομαλά με σημαντική μαζικότητα, αποτελώντας το εφαλτήριο για την «απογείωση» της έκθεσης κατά τη δεύτερη μέρα, το Σάββατο 11 Μαρτίου. Σε αυτή, πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για την πλέον μεγαλύτερη προσέλευση στα χρονικά της Salonica Electronix. Το κλίμα ήταν θετικό για όλους τους εκθέτες, οι οποίοι στο σύνολό τους φάνηκαν ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των επισκεπτών όσο και από το μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών ανάμεσά τους. Οι νέες γνωριμίες με τους βορειοελλαδίτες συνεργάτες των πάνω από 40 εταιρειών που συμμετείχαν ως εκθέτες ήταν πολλές και συχνές, ενώ σε όλα τα περίπτερα (που ξεπέρασαν τα 70) παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, ενδιαφέρον και ανάδραση. Ακόμα, θετικά πρέπει να αποτιμηθεί και η διοργάνωση σεμιναριακών ομιλιών από μερίδα εκθετών σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου. Κατά τη διάρκεια αυτών, επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας, της τηλεόρασης και των δικτύων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις μεγαλύτερες εταιρείες του εκάστοτε κλάδου και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και απόψεις μαζί τους.

Μαζί με τη Salonica Electronix, η επιτυχής διοργάνωση του CyberTechCon, του συνεδρίου για το Digital Transformation, το CyberSecurity και το Cloud, ανέδειξε πώς δύο διαφορετικοί κλάδοι της τεχνολογίας μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Χορηγοί της έκθεσης ήταν, οι εταιρίες Dahua, Personal Security, Paradox Hellas, DO IT, Devolo και Optronics.

Παρακάτω, παρατίθεται αναλυτικό αφιέρωμα όλων των εταιρειών που ειδικεύονται στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας και συμμετείχαν ως εκθέτες στη Salonica Electronix 2023.

G.I. Security S.A.

Με μεγάλη γκάμα προϊόντων και λύσεων για την ασφάλεια συμμετείχε στη Salonica Electronix 2023 η G.I. Security. Το Security Report βρέθηκε στο περίπτερο της G.I. Security και συνομίλησε με κορυφαία στελέχη της εταιρείας για τις λύσεις που παρέχει σε συστήματα συναγερμού, CCTV, ελέγχου πρόσβασης, περιμετρικής ασφάλειας, κ.λπ.

Συνεχίζοντας τις συνεργασίες και συνάπτοντας πολλές ακόμα νέες, με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής υλικών συστημάτων ασφαλείας, καμερών, πυρασφάλειας και Access Control (CADDX, RISCO, ARITECH, OPTEX, TAKEX, TIANDY, ZKTeco, WEBRO, TANE, UNIPOS, WINLAND, KERI, DIXIE, TVT, CQR, VENITEM, ASSA ABLOY, ALEPH, HESA, DETNOV, zeroWire, xGen, SIMA-SIRSEN, MITECH, COMNET, UTC/CARRIER, ULTRASYNC, RAPID, VESTA, κ.ά.), η G.I. SECURITY κατάφερε να κατακλίσει την αγορά με αξιόπιστο και επώνυμο υλικό, καθιστώντας την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της.

Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό που, εκτός από τις συνήθεις υπηρεσίες ενημέρωσης και διάθεσης προϊόντων στους πελάτες, παρέχει και βοήθεια στην ολοκληρωμένη παρουσία τεχνικών μελετών για πολύπλοκα και εξειδικευμένα έργα. Μέσα από την τεχνογνωσία και τη διαρκή εκπαίδευση, η G.I. Security είναι πάντα δίπλα στον εγκαταστάτη. Με την άψογη τεχνική κατάρτιση, τον επαγγελματισμό των στελεχών της, το φιλικό πρόσωπο, την άριστη εξυπηρέτηση και την άμεση ανταπόκριση, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου των εγκαταστατών. Ανάμεσα στα πολλά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσίασε η G.I. Security στη Salonica Electronix 2023, διακρίναμε τα εξής:

Risco LightSys PLUS: Τώρα, υπάρχει ένας νέος και καλύτερος τρόπος εγκατάστασης με το νέο LightSys PLUS της Risco. Το σύστημα συναγερμού της Risco επιτρέπει την έξυπνη και γρήγορη διαχείριση μιας επιχείρησης και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους και τα μεγέθη εγκαταστάσεων. Το LightSys PLUS έρχεται με νέο μηχανικό σχεδιασμό, 8 ενσωματωμένες ζώνες (έως 512), ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi + IP, είσοδο USB Type-C και πολλά ακόμα. Το νέο LightSYS+ είναι το τέλειο σύστημα για κάθε εγκαταστάτη και έρχεται με IP onboard Plug-on 4G και PSTN modules, 8-512 ζώνες, 32 ανιχνευτές κάμερας, 32 Partitions, 4-196 εξόδους και υποστήριξη 500 χρηστών.

CADDX NXG8: Η νέα υβριδική μονάδα της CADDX υποστηρίζει 8 ζώνες με δυνατότητα επέκτασης έως 48. Διαθέτει 2 ξεχωριστά bus για σύνδεση συμβατών περιφερειακών συσκευών, τόσο της σειράς NetworX, όσο και της σειράς xGen. Με την προσθήκη ασύρματου δέκτη (868MHz ή 433MHz) μπορεί να δεχθεί έως 48 ασύρματα αισθητήρια και 16 keyfobs. Ενσωματώνει 10/100Base-T IP/LAN για επικοινωνία με κέντρο λήψης σημάτων, προγραμματισμό και διαχείριση μέσω της εφαρμογής Ultrasync+. Δέχεται διπλασιασμό ζωνών, έχει 8 partitions, υποστηρίζει 100 χρήστες (με 4 ξεχωριστά profiles ανά χρήστη) και καταγράφει έως 1024 συμβάντα στη μνήμη του. Διαθέτει 4 εξόδους ανοικτού συλλέκτη, 1 έξοδο για σειρήνα (Bell) και μία για τροφοδοσία πυρανιχνευτών καπνού. Οι ζώνες μπορούν να υποστηρίξουν αντιστάσεις 3.3kΩ, 4.7kΩ και 4.1kΩ. Επίσης, υποστηρίζει συσκευές z-wave και έχει δυνατότητα προσθήκης 32 περιφερειακών συσκευών (24 πληκτρολόγια, 4 tablet max) και ενσωμάτωσης καμερών IP, οι οποίες είναι συμβατές με την εφαρμογή Ultrasync+.

Optex FlipX: Όπως μας ενημέρωσε ο κος Χατζησάββας, η νέα γενιά εσωτερικών ανιχνευτών της Optex FlipX είναι πλέον διαθέσιμη από την G.I. Security! Το βασικό μοντέλο της σειράς FlipX έρχεται με εμβέλεια που αγγίζει τα 12 μέτρα απόσταση και γωνία κάλυψης 85 μοίρες σε κουρτίνα, με περιστροφή φακού. Ο εσωτερικός ενσύρματος ανιχνευτής διπλής τεχνολογίας της Optex έρχεται με σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία στις εγκαταστάσεις. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα EN-50131, UL, INCERT, NFa2P, SBSC και UKCA, διαθέτει περιστρεφόμενο φακό και έρχεται με προκαθορισμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις (12 μέτρα εμβέλεια/85°). Περιστρέφοντας τον φακό, το σχήμα της περιοχής ανίχνευσης αλλάζει από ευρύ σε στενό-κουρτίνα, ενώ η νέα μέθοδος εντοπισμού ανθρώπου εξαλείφει τους ψευδοσυναγερμούς που προκαλούνται από άλλους παράγοντες. Η νέα αυτή πρωτότυπη μέθοδος ανίχνευσης, που είναι ενσωματωμένη στον εν λόγω ανιχνευτή, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργεί τις κατάλληλες περιοχές ανίχνευσης και να βελτιστοποιεί την ευαισθησία ανίχνευσης.

gi security 5

Κάμερες Tiandy για εικόνες υψηλής ευκρίνειας στο απόλυτο σκοτάδι: Το περίπτερο της G.I. Security φιλοξένησε και δεκάδες κάμερες του κορυφαίου κατασκευαστή Tiandy. Ένα από τα διαθέσιμα μοντέλα ήταν η TC-C32QN-I3, μία μεταλλική Bullet κάμερα με ανάλυση στα 2MP και με ψηφιακό WDR στα 120dB για να αποδίδει εικόνες υψηλής ευκρίνειας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Έρχεται με ελάχιστο φωτισμό (ευαισθησία) 0.02Lux@F2.0 και 2 IR LEDs που φτάνουν τα 30 μέτρα απόσταση, αποδίδοντας εικόνες ακόμα και σε συνθήκες με μηδαμινό φωτισμό. Υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης και αλγόριθμο συμπίεσης S+265 για μείωση του κόστους αποθήκευσης

G.I. Security S.A., τηλ.: 210-6040601.

Sigma Security

SIGMA 1 1

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Sigma Security στην Salonica Electronix 2023! Το περιοδικό μας είχε τη χαρά να συνομιλήσει με κους Αλέξανδρο και Βασίλη Φείδα, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της εταιρείας αντίστοιχα, αλλά και τον κ. Πέτρο Χριστοφοράτο, Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρείας. Τα προϊόντα που κυριάρχησαν στο stand της εταιρείας ήταν τα πρωτοποριακά συστήματα συναγερμού S-PRO, η σειρήνα DIONE, οι κάμερες της TVT, καθώς και η νέα σειρήνα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην έκθεση, η “IRIS POLICE”.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Salonica Electronix για ακόμα μία χρονιά», δήλωσε ο κος Χριστοφοράτος στο περιοδικό Security Report. « Ήρθαμε στην έκθεση για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα που παράγουμε όπως οι πίνακες συναγερμού, τα πληκτρολόγια και φυσικά οι νέες σειρήνες. Φυσικά, έχουμε έρθει να παρουσιάσουμε στο κοινό της Β. Ελλάδος και την υπόλοιπη γκάμα προϊόντων την οποία εισάγουμε, όπως τις κάμερες της TVT και τα συστήματα πυρανίχνευσης της INIM. Ωστόσο, θέλουμε να σταθούμε και σε ένα νέο προϊόν που έρχεται μετά την μεγάλη επιτυχία της σειρήνας DIONE POLICE, την IRIS POLICE», πρόσθεσε ο Διευθυντής Πωλήσεων της Sigma Security.

sigma 4 1

DIONE POLICE

Η Sigma Security εμπλουτίζει διαρκώς τη σειρά εξωτερικών σειρήνων DIONE με νέα μοντέλα. Μετά την προθήκη 6 νέων χρωματικών συνδυασμών, έρχεται να προσθέσει στη γκάμα της μια ακόμα πρωτοποριακή πρόταση, την DIONE POLICE.

Η DIONE POLICE ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και διαφοροποιείται πλήρως από τις κοινές σειρήνες που κυκλοφορούν στην αγορά μέχρι σήμερα. Συνδυάζει το design και το τεχνολογικό υπόβαθρο των προηγούμενων μοντέλων, με δύο νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά: εναλλασσόμενο LED κόκκινου και μπλε χρώματος, καθώς και έναν επιπλέον ήχο, που προσομοιώνουν τη σειρήνα περιπολικού οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί αποτρεπτικά για τον επίδοξο διαρρήκτη, καθώς τον αιφνιδιάζει, δημιουργώντας του την εντύπωση ότι έχει καταφτάσει η αστυνομία στον προστατευόμενο χώρο. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πιστοποίηση ασφάλειας GRADE 3, καθώς και τα 6 χρόνια εγγύησης από τη Sigma Security, καθιστώντας την DIONE POLICE κυρίαρχο προϊόν στις αυτόνομες εξωτερικές σειρήνες.

Στο stand της εταιρείας, οι επισκέπτες έλαβαν περισσότερες πληροφορίες και για τη σειρήνα IRIS FSD, που το περασμένο έτος απέσπασε τον ανώτερο βαθμό πιστοποίησης Grade 4! Η αυτοτροφοδοτούμενη και αυτοπροστατευόμενη ηλεκτρονική σειρήνα SIGMA IRIS LITE/B έρχεται με ενσωματωμένο FLASH, σε δύο αποχρώσεις (κόκκινο και μπλε), για εύκολο εντοπισμό του χώρου από τον οποίο προέρχεται ο συναγερμός. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό καλαίσθητου σχεδιασμού και ποιοτικής κατασκευής, και κατασκευάζεται βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών ασφαλείας. Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από υλικό μεγάλης αντοχής (polycarbonate), κατάλληλο για εξωτερική χρήση. Εσωτερικά προστατεύεται με μεταλλικό καπάκι από γαλβανισμένη λαμαρίνα (στην έκδοση Basic) και έχει προστασία από άνοιγμα του εξωτερικού καπακιού ή από αποκόλληση της σειρήνας από τον τοίχο. Διαθέτει ακουστική ισχύ 122dB στο 1m, είσοδο συναγερμού με πέντε διαφορετικούς ήχους, η οποία ενεργοποιείται με τη διακοπή θετικής ή αρνητικής τάσης και η εγκατάστασή της μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να τροφοδοτηθεί απαραίτητα από τον πίνακα.

sigma 2 1

Νέα σειρά καμερών με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη από την TVT!

Η TVT σε μια διαρκή προσπάθεια εξέλιξης των προϊόντων της και υιοθέτησης νέων τεχνολογιών διαθέτει στην παγκόσμια και στην ελληνική αγορά την νέα σειρά καμερών IP Ε3Β. Οι νέες κάμερες ΙP, TD-9441E3B, TD-9544E3B ενσωματώνουν υψηλής ποιότητας αισθητήρα 1/3″ CMOS 4MP, Low Lux και ειδικού φακού την αποτύπωση εικόνας υψηλής ανάλυσης και απαράμιλλης ποιότητας ακόμη και τη νύχτα. Διαθέτουν ΙR LEDs μέγιστης εμβέλειας 30~40 μέτρων με δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας. Αυτό όμως που κάνει τις κάμερες αυτές να ξεχωρίζουν είναι η λειτουργία Intelligent Analytics η οποία ενσωματώνει υπερσύγχρονης τεχνολογίας λειτουργίες όπως: έξυπνη ανίχνευση κίνησης, παγίδευση περιοχής, ανίχνευση διέλευσης, αφαίρεση αντικειμένου, αλλαγή σκηνής, απώλεια ή εγκατάλειψη αντικειμένου, αναγνώριση και καταγραφή προσώπων, μέτρηση στόχων, ανίχνευση συγκέντρωσης πλήθους, κ.ά. Επιπροσθέτως. οι κάμερες της σειράς Ε3Β ενσωματώνουν το νέο πρωτόκολλο VSA2.0, το οποίο επιτρέπει την αναγνώριση και διαχωρισμό ανθρώπου, μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου οχήματος καθώς και το διαχωρισμό επιπλέον χαρακτηριστικών τους (Video Metadata). Η ενεργοποίηση των ανωτέρω «έξυπνων» λειτουργιών παρέχει δυνατότητα εγγραφής και πλήθος ειδοποιήσεων τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα σε Smartphone, Tablet ή ΗΥ. Τις παραπάνω κάμερες διαθέτει στην Ελληνική αγορά ο αντιπρόσωπος της ΤVT, Sigma Security SA.

Τέλος, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στο SIGMA Innovation Lab, το νέο εγχείρημα της Sigma Security, που υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη του κάθε επαγγελματία εγκαταστάτη, προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις προκλήσεις της αγοράς.

sigma 3 1

Η Sigma Security δημιούργησε το SIGMA Innovation Lab, ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, με σκοπό να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση στους επαγγελματίες του κλάδου των συστημάτων ασφαλείας. Το SIGMA Innovation Lab διοργανώνει εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου, οι οποίες χωρίζονται σε θεματικές ενότητες. Απαρτίζεται από 3 κυρίως θεματικές ενότητες, με σκοπό να καλύψει όλο το φάσμα γνώσεων που είναι απαραίτητο για την εξέλιξη και την επαγγελματική ανάπτυξη των τεχνικών. Οι ενότητες αυτές αφορούν στις τεχνολογίες και τα προϊόντα, τον σχεδιασμό και τη μελέτη και τέλος, τη διοίκηση και ανάπτυξη.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Keeper Group

Στη Salonica Electronix 2023, το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει στο stand της KEEPER Group με τους κους Αλέξανδρο και Κυριάκο Βουκάλη. «Η KEEPER πάντα στήριζε τις διοργανώσεις της Libra Press και αυτή ενδεχομένως να ήταν η καλύτερη έκθεσή της», τόνισε στον φακό του Security Report ο Εμπορικός Διευθυντής της KEEPER Group, κος Αλέξανδρος Βουκάλης. «Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από το κοινό της Β. Ελλάδας, ενώ συναντήσαμε και συνεργάτες ακόμα και από την Κύπρο, γεγονός που δηλώνει πως ο κόσμος ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις του κλάδου της ασφάλειας», συμπλήρωσε ο κος Βουκάλης.

Η Keeper παρουσίασε στους επισκέπτες της Salonica Electronix τις νέες λύσεις της Dahua, αλλά και προϊόντα για τον έλεγχο πρόσβασης, τη βιντεοεπιτήρηση και τον συναγερμό. Επίσης, η εταιρεία έδειξε στο κοινό και τις δυνατότητες του νέου πρωτοποριακού software για τη διαχείριση του προσωπικού με πλήρη υποστήριξη σε συστήματα Access Control και ρολόγια παρουσίας, το Paladin. Άξια αναφοράς, ωστόσο, είναι η νέα συνεργασία της KEEPER Group με την Hikvision: Από 6 Μαρτίου η KEEPER είναι επίσημος διανομέας Hikvision, ώστε οι επαγγελματίες της ασφάλειας να βρουν όλα αυτά που χρόνια αναζητούν.

Στο stand του ομίλου, επίσης, οι επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη συνομίλησαν με τον κo Κυριάκο Βουκάλη για τις υπηρεσίες του σύγχρονου Σταθμού Λήψεως και διαχείρισης Συμβάντων της Tecnohellas, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, ενώ μάθαμε και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MySwitch Supervisor, μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας τού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας.

Avax Paladin

Το Paladin μπορεί να πραγματοποιήσει την καταμέτρηση ωρών εργασίας, αργιών, αδειών και ρεπό, ώστε να εξοικονομήσει σημαντικές ώρες εργασίας από το λογιστήριο. Επιτρέπει τον καθορισμό αυτών που έχουν πρόσβαση στην καταχώρηση προγραμμάτων εργασίας και παράλληλα, ελέγχει για λάθη κατά την καταχώρηση, όπως υπερκαλύψεις ωρών. Το Paladin φιλοξενείται σε Servers της Avax. Συνεπώς, παρέχεται πρόσβαση στο Paladin από οποιαδήποτε τοποθεσία, χωρίς καμία ιδιαίτερη απαίτηση στην εγκατάσταση. Μπορεί να συνδεθεί με ρολόι παρουσίας προσωπικού και να πραγματοποιεί αυτόματους ελέγχους για την τήρηση του προγράμματος που έχει καταχωρηθεί. Σε περίπτωση διαφοράς ενημερώνει αυτόματα τους διαχειριστές του.

Σημαντικές δυνατότητες

  • Εύκολη διαχείριση του προσωπικού, καθώς και καταγραφή των αλλαγών (ημερομηνίες προσλήψεων – απολύσεων, έγγραφα κ.λπ.).
  • Αυτόματη καταμέτρηση ωρών εργασίας, άδειας, ρεπό, αργίας σε κάθε επεξεργασία προγράμματος εργασίας.
  • Καταμερισμός αρμοδιοτήτων και περιορισμών ανά υπεύθυνο τμήματος για τα προγράμματα εργασίας.
  • Αυτόματος έλεγχος για υπερκάλυψη ωρών ενός εργαζομένου μεταξύ διαφορετικών τμημάτων.
  • Συγχρονισμός με ρολόι παρουσίας και αυτόματος εντοπισμός διαφορών, όπως καθυστερήσεις, λανθασμένη καταχώρηση άδειας κ.λπ.
  • Αναλυτική ημερήσια ενημέρωση για την επιχείρηση από την πρώτη σύνδεση.
  • Προσαρμογή αναφορών που θα εμφανίζονται κατά τη σύνδεση.
  • Εξαγωγή συγκεντρωτικών καταστάσεων σε προγράμματα μισθοδοσίας, όπως Epsilon, Data.
  • Εξαγωγή αλλαγών στα προγράμματα εργασίας σε μορφή συμβατή για αποστολή στον ΣΕΠΕ με ένα κλικ.
  • Εύκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες της επιχείρησης.

Tecnohellas

Η Tecnohellas είναι μέλος του KEEPER Group, ενός ομίλου με μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή συνεχή παρουσία στον τομέα της Ηλεκτρονικής Ασφάλειας. Διαθέτει τον πλέον σύγχρονο Σταθμό Λήψεως και Διαχείρισης Συμβάντων, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Η Tecnohellas είναι ο μοναδικός 24ωρος σταθμός, ο οποίος υλοποιήθηκε βάσει ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καταθέτοντας τα ανώτερα διαπιστευτήριά του εξαρχής. Από την πρώτη στιγμή, ο Σταθμός εξοπλίστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να είναι συμβατός με όλα τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς και να παρέχει δυνατότητα λήψης εικόνας. Η σύνδεση με τον προστατευόμενο χώρο γίνεται μέσω σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, κινητής τηλεφωνίας (GSM/GPRS) ή γραμμής Internet (ADSL) μέσω μισθωμένων γραμμών Οπτικής Ίνας και Ασύρματης Μικροκυματικής Ζεύξης που διαθέτει η εταιρεία.

H Tecnohellas διαθέτει Εξοπλισμό & Τεχνολογία Αιχμής. Ειδικότερα, διαθέτει πρόγραμμα διαχείρισης σημάτων και δέκτες επικοινωνίας με όλα τα πρωτόκολλα των Συστημάτων Ασφαλείας της αγοράς, Λογισμικό Λήψης & Αναπαραγωγής Εικόνας CCTV, δέκτες Υποστήριξης των Τεχνολογιών RSC & RDV, γραμμές λήψης σημάτων PSTN, IP & GPRS, μισθωμένες Οπτικές Ίνες και γραμμές ασύρματης Μικροκυματικής Ζεύξης, γραμμές GSM, ισχυρή γεννήτρια ηλεκτροδότησης και ισχυρά διπλά UPS, IP τηλεφωνικό κέντρο με σύστημα αυτόματων κλήσεων και καταγραφή συνομιλιών, αντισεισμική κατασκευή κτιρίου εγκατάστασης του Σταθμού και ηλεκτρονικά Συστήματα Προστασίας των ίδιων της των εγκαταστάσεων από κακόβουλες ενέργειες (Access Control, CCTV, Alarm, Temperature Alarm & Protection, Security Doors, κ.λπ.).

MySwitch Supervisor

Ο κος Κυριάκος Βουκάλης εξήγησε στους επισκέπτες της έκθεσης τα οφέλη του MySwitch Supervisor. Με το MySwitch Supervisor MSS-21, έχετε στην κατοχή σας μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Με μία εντολή στη συσκευή My Switch Supervisor MSS-21, ενεργοποιούνται δύο ρελέ ισχύος, που συνδέουν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με ρεύμα και τον αποσυνδέουν οριστικά, όταν το νερό ζεσταθεί. Η συσκευή έχει δύο βαθμίδες λειτουργίας: η πρώτη βαθμίδα ενεργοποίησης είναι ο επιτηρητής, ο οποίος ελέγχει το ηλεκτρολογικό κύκλωμα του θερμοσίφωνα, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης και του θερμοστάτη. Εάν με τον έλεγχο λειτουργούν όλα σωστά και το νερό είναι κρύο, συνδέει τον θερμοσίφωνα με το ρεύμα και τον αποσυνδέει αυτόματα, όταν πια το νερό ζεσταθεί. Η δεύτερη βαθμίδα ενεργοποίησης αφορά στον χρονοδιακόπτη, ο οποίος λειτουργεί ως βαθμίδα ασφαλείας.

KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

RAKSON Α.Ε.

Στη Salonica Electronix 2023 συναντήσαμε τον κο Κωνσταντίνο Ραβάνη, Ιδιοκτήτη της εταιρείας RAKSON, καθώς και τον Υπεύθυνο του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας, κο Θοδωρή Λίτσα, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του περιοδικού μας για τα προϊόντα συναγερμού και θυροτηλεόρασης, καθώς και τις νέες συνεργασίες που έχει συνάψει η RAKSON τους τελευταίους μήνες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για μία ακόμα χρονιά στη Salonica Electronix και πιστεύουμε πως η έκθεση έχει γίνει θεσμός για το κοινό της Β. Ελλάδας. Είχαμε μία θερμή ανταπόκριση από το κοινό, καθώς και τη χαρά να συναντήσουμε δεκάδες φίλους και συνεργάτες, στους οποίους παρουσιάσαμε νέες, αλλά και υπάρχουσες λύσεις και υπηρεσίες ασφαλείας», τόνισε στην κάμερα του Security Report ο κος Λίτσας.

H Rakson συνεργάζεται με 26 εργοστάσια, καλύπτοντας τους πελάτες της με θυροτηλεοράσεις, θυροτηλέφωνα, συστήματα συναγερμού, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, προϊόντα ανίχνευσης θερμοκρασίας, οπτική ίνα για περιμετρική προστασία, συστήματα κραδασμού και πίεσης, αναγνώριση προσώπου και πινακίδας, έλεγχο εθνικών οδών και χώρων στάθμευσης, πυρανίχνευση, συστήματα εκκένωσης χώρων & συνεδρίων, access control, λογισμικά χρονοπαρουσίασης, καλώδια & μπαταρίες, αυτοματισμούς θυρών & ρολών, αυτοματισμούς ξενοδοχείων & νοσοκομείων, συστήματα ενδοεπικοινωνίας & ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψηλής ασφάλειας, φακούς & φωτιστικά εργασίας, ανιχνευτές μετάλλου χειρός και πύλες, περιστροφικές πύλες, συστήματα ακτινών Χ, συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων και παράδοσης δεμάτων.

Στο τμήμα της Θυροτηλεόρασης – Θυροτηλεφωνίας, η Rakson αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της BitronVideo από το 1990 και της Golmar από το 2010, δύο εταιρειών που αν και ευρωπαϊκές (ιταλική και ισπανική αντίστοιχα) έχουν αφήσει το στίγμα τους σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν αγκαλιαστεί θερμά και από το ελληνικό κοινό, λόγω της 65χρονης ιστορίας τους, των καινοτομιών τους, της υψηλής ποιότητας λύσεων που προσφέρουν, αλλά και της 34χρονης εμπειρίας της Rakson σε υποστήριξη και διάθεση συστημάτων θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνων. Αθροιστικά από τα 2 εργοστάσια, η Rakson διαθέτει ευρεία γκάμα 8 τεχνολογιών που περιλαμβάνει τόσο ψηφιακά συστήματα (2, 5, 6 καλωδίων και τύπου IP), όσο και αναλογικά (4+n, 1+n), δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 14 διαφορετικές μπουτονιέρες, 21 οθόνες, 14 θυροτηλέφωνα, καθώς και οικονομικές προτάσεις με 23 διαφορετικά έτοιμα kit θυροτηλεόρασης και 13 αντίστοιχα θυροτηλεφώνων.

Το 2020 ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Γαλλικό Οίκο Castel, ο οποίος ειδικεύεται σε συστήματα ενδοεπικοινωνίας για χώρους υψίστης ασφάλειας, όπως φυλακές, αεροδρόμια, καταφύγια, νοσοκομεία κ.ά.

RAKSON και HIKVISION δημιουργούν τη μεγαλύτερη ποικιλία θυροτηλεοράσεων

Η Rakson ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Hikvision δημιουργώντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση λύσεων θυροτηλεόρασης στην Ελληνική αγορά, με άριστη τεχνική υποστήριξη. Πλέον παρέχεται η μεγαλύτερη ποικιλία θυροτηλεοράσεων και θυροτηλεφώνων, που καλύπτουν την ενδοεπικοινωνία από μία κατοικία έως ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Όπως μας ενημέρωσε και ο Υπεύθυνος του Τεχνικού Τμήματος της εταιρείας, κος Λίτσας, μέσα από αυτή τη συνεργασία, η Rakson προσφέρει πλέον 35 kit θυροτηλεόρασης, 13 kit θυροτηλεφώνων, 31 μπουτονιέρες, 33 οθόνες, 14 θυροτηλέφωνα και 12 τεχνολογίες. Πιο συγκεκριμένα, η Rakson μέσω της συνεργασίας της με τη Hikvision, διαθέτει στην ελληνική αγορά τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των αναλογικών kit θυροτηλεόρασης της Hikvision. Η αναβάθμιση των νέων εκδόσεων εστιάζεται στην αυξημένη ανάλυση της κάμερας, η οποία πλέον έχει φτάσει τα 2MP με γωνία θέασης 66,2°. Επιπρόσθετα, η μπουτονιέρα του DS-KIS202-T είναι μη στεγανή, ενώ αυτή του DS-KIS203-T που περιλαμβάνει το νέο kit είναι στεγανή και κατάλληλη για εξωτερικό χώρο. Και τα 2 kit είναι αναλογικής τεχνολογίας 4 αγωγών, αποκλειστικά 1 κλήσης, με δυνατότητα επέκτασης σε έως 2 μπουτονιέρες και έως 3 εσωτερικές οθόνες. Στη συσκευασία τους περιλαμβάνεται τόσο το απαιτούμενο τροφοδοτικό 12V τύπου pack, το οποίο συνδέεται στην οθόνη, ώστε να τροφοδοτηθεί όλο το σύστημα, όσο και έτοιμο καλώδιο μήκους 5 μέτρων με έτοιμα τερματισμένα βύσματα, καθώς και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ, απλοποιώντας ιδιαίτερα την τοποθέτηση και συνδεσμολογία για τον εγκαταστάτη. Οι μπουτονιέρες ενσωματώνουν ρελέ N.O. για τον έλεγχο της κλειδαριάς, επιτρέποντας έτσι τη σύνδεσή τους με απλά κυπρί, ηλεκτρομαγνήτες, ηλεκτροπύρους, κλειδαριές ασφαλείας, κ.λπ. Τόσο οι μπουτονιέρες όσο και οι εσωτερικές οθόνες διαθέτουν λειτουργία echo-cancelation, για μείωση της ηχούς και του μικροφωνισμού κατά τη συνομιλία, με αποτέλεσμα την άριστη ηχητική επικοινωνία. Η οθόνη που περιλαμβάνεται και στα 2 kit είναι 7”, ανάλυσης 800×480, με φυσικά πλήκτρα χειρισμού λειτουργιών. Στα kit αυτά είναι εφικτό να συνδεθεί απευθείας πάνω στην οθόνη επιπλέον εξωτερική κάμερα τεχνολογίας CVBS, ώστε να προσφέρει μια 2η οπτική γωνία θέασης στον ένοικο. Τα kit αυτά είναι ιδιαίτερα προτιμητέα σε μονοκατοικίες και μεζονέτες, καταστήματα λιανικής, χώρους γραφείων, εισόδους εταιρειών, κ.λπ.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

ΗΛΚΑ Α.Ε.

Βροντερό παρόν, για πρώτη φορά στη Salonica Electronix, έδωσε η εταιρεία ΗΛΚΑ, η οποία παρουσίασε στο κοινό των εγκαταστατών επαγγελματικές λύσεις για τη βιντεοεπιτήρηση, τον έλεγχο πρόσβασης, τον συναγερμό, κ.λπ. Η ΗΛΚΑ Α.Ε., μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στα συστήματα ασφαλείας στην Ελλάδα, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους και πλέον επώνυμους κατασκευαστές, οι οποίοι είναι όλοι, όπως και η εταιρεία, πιστοποιημένοι με ISO 9001. Η εταιρεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με παλιές και νέες συνεργασίες, αλλά και νέα προϊόντα από μεγάλους κατασκευαστές όπως η HIKVISION, EZVIZ ,UNV, DSC, SECOLINK και LENKENG.

1 4

Στη Salonica Electronix 2023, την εταιρία ΗΛΚΑ Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κύριοι: Νικόλαος Γεωργούσης, Γιώργος Παληός, Νίκος Νούσης και ο κυριος Ιωάννης Βλάχος ο οποίος δώλωσε στο περιοδικό μας:

«Ήταν τιμή και χαρά η παρουσία της ΗΛΚΑ ΑΕ στα πλαίσια της SALONIKA ELECTRONIX 2023, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με παλιούς και νέους φίλους & συνεργάτες και είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις συνεργασίες μας, αλλά και να δηλώσουμε πως είμαστε Δυναμικά δίπλα στον επαγγελματία εγκαταστάτη».

Η ομάδα της ΗΛΚΑ παρουσίασε  στο κοινό των εγκαταστατών της Β. Ελλάδος μία μεγάλη και νέα γκάμα προϊόντων. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Νέα All in one multi-function CCTV testers

Τα CCTV testers που παρουσίασε η ΗΛΚΑ ΑΕ στην έκθεση κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές.

Πιο συγκεκριμένα στο stand της εταιρίας διαθέσιμο ήταν το X9-ADH,ένα κορυφαίο All in one multi-function CCTV tester, με μοναδική οθόνη αφής Retina 8΄΄ και ανάλυση 2048×1536. Έρχεται με ρυθμιζόμενο σκιάδιο για αποφυγή αντανακλάσεων και προστασία της οθόνης, όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται (το tester γίνεται αυτόματα power off, όταν κλείσει το σκιάδιο). Υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265 /H.264, κάμερες TVI ως 8MP / CVI ως 8MP / AHD ως 5MP, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), analog + HD video level meter, WiFi, κ.λπ.

2 4

Επίσης, το μοντέλο X9-MOVTADHS αποτελεί την πληρέστερη έκδοση του X9-ADH, η οποία περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που αναφέραμε παραπάνω και επιπλέον: υποστήριξη οπτικών ινών με optical, power meter (1625 / 1550 / 1490 / 1310 / 1300 / 850nm, -70 ~ +10 dBm, κ.λ.π.) και visual fault locator για οπτικές ίνες multimode / singlemode σε απόσταση ως 10 km, υποστήριξη καμερών HD SDI / EX-SDI σε ανάλυση 1080p 50/60Hz, ψηφιακό πολύμετρο, κ.λπ.

Ένα ακόμα προϊόν, το X51-PLUS, που διαθέτει μοναδική οθόνη αφής IPS 5΄΄ και ανάλυσης 1920×1200, υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265/H.264, κάμερες ως 8MP TVI/CVI/AHD, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), Wi-Fi, κ.λπ. Η συσκευή διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα, μία είσοδο BNC με αυτόματη ανίχνευση NTSC/PAL, μία είσοδο ήχου με λειτουργία έγγραφης και αναπαραγωγής ήχου, μία είσοδο HDMI με υποστήριξη σήματος μέχρι και 4K και σύνδεση δικτύου LAN και Wi-Fi (μπορεί να δείξει την εικόνα από μία Wi-Fi κάμερα, αλλά και να λειτουργήσει και σαν Wi-Fi hot spot).

3 2

DSC Power Series Neo & accessories

Η ΗΛΚΑ Α.Ε. στα πλαίσια της διαρκούς της ανάπτυξης και προσφοράς υψηλής αξίας λύσεων προς τους συνεργάτες της, ανέλαβε τη διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων της DSC, του ομίλου Johnson Controls. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, η εταιρία παρουσίασε τους δημοφιλείς υβριδικούς συναγερμούς DSC Power Series Neo. Ένα από τα διαθέσιμα μοντέλα, το DSC HS2016NKE. Η υβριδική κεντρική μονάδα συναγερμού Power Series Neo 16 ζωνών έρχεται σε μεταλλικό κουτί, με 6 ενσύρματες ζώνες στην πλακέτα, που μπορούν να επεκταθούν μέσω bus στις 16 ενσύρματες ή ασύρματες ζώνες. Διαθέτει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους (PGM) επεκτάσιμες έως τις 22 μέσω bus, σύνδεση ως 8 πληκτρολογίων, 2 περιοχές (partitions), 47 κωδικούς χρηστών + 1 κωδικός εγκαταστάτη και αρχείο 500 συμβάντων. Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται από πληκτρολόγιο και υπολογιστή. Η ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πλήρη γκάμα προϊόντων συναγερμού της DSC, έτσι διαθέσιμα από την εταιρία θα βρείτε και άλλα προϊόντα όπως τη σειρά LC-10x, που περιλαμβάνει ενσύρματους ανιχνευτές κίνησης, που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αξιοπιστία, την ποιότητα κατασκευής και την μοντέρνα και λεπτή σχεδίαση, νέους κωδικοποιητές GPRS & Dual Path LTE 4G και πολλά ακόμα προϊόντα. 

4 1

HIKVΙSION eDVRs

Το πρώτο mini υβριδικό καταγραφικό eDVR Turbo-HD παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρίας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το μοντέλο DS–E04HQHI–B, με ενσωματωμένο δίσκο 512 GB eSSD στερεάς κατάστασης (μνήμη flash) που αντέχει στις δονήσεις και έχει χαμηλή κατανάλωση. Διαθέτει 4 αναλογικές εισόδους HDTVI/AHD/CVI/CVBS για σύνδεση καμερών HD ως 4MP (μπορούν να συνδεθούν κάμερες TVI 5MP και 8MP σε όλες τις εισόδους, χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά θα αλλάξει αυτόματα η ανάλυσή τους σε 4MP). Υποστηρίζει 1 επιπλέον IP κάμερα ως 6MP και τις λειτουργίες audio over coaxial για σύνδεση καμερών με ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεταφορά του ήχου μέσα από το ίδιο καλώδιο που μεταφέρει και την εικόνα, καθώς και την λειτουργία audio over HDMI για την μεταφορά του ήχου του καταγραφικού, μέσω της θύρας HDMI σε monitors, που διαθέτουν αντίστοιχη είσοδο και ηχεία. Το eDVR DS-E04HQHI-B θα το βρείτε ετοιμοπαράδοτο στην ΗΛΚΑ Α.Ε.

UNV ColorHunter

Για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των νέων IP & αναλογικών καμερών   ColorHunter, είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερο της ΗΛΚΑ. Οι νέες κάμερες της σειράς ColorHunter έρχονται να συμπληρώσουν την πλούσια γκάμα δικτυακών και πλέον αναλογικών καμερών της Uniview.

H σειρά ColorHunter παρέχει έγχρωμη εικόνα ημέρα – νύχτα και αποτελεί μία προσιτή σειρά, που εισάγει ένα νέο τρόπο βιντεοεπιτήρησης, διαθέτοντας λευκό και υπέρυθρο φωτισμό.

Νέα πρακτικά WiFi NVRs με ενσωματωμένo monitor και ηχείο

Οι νέες πρακτικές συσκευές της σειράς NI-L1/W που λάνσαρε πρόσφατα η HΙKVISION, προσφέρουν μία συμπαγή λύση, για περιπτώσεις όπου ο χώρος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος (π.χ. περίπτερα). Πρόκειται για πολυσυσκευές που περιλαμβάνουν οθόνη, ηχείο, συσκευή καταγραφής IP καμερών (NVR) και WiFi router, σε μια πρακτική ενιαία μονάδα, compact διαστάσεων, με δυνατότητα επιτραπέζιας ή επίτοιχης τοποθέτησης. Ο ασύρματος σχεδιασμός της συσκευής (WiFi 2.4 GHz 300 Mbps με 2 κεραίες) σε συνδυασμό με την χρήση ασύρματων δικτυακών καμερών, μας απαλλάσσει από τις καλωδιώσεις, καθιστώντας το Monitor-NVR ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη, διατηρώντας το περιβάλλον τακτοποιημένο και καθαρό.

5 1

HIKVISION AX-PRO

Η νέα σειρά ασύρματου συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO της HIKVISION εξελίσσεται στο ισχυρότερο και φιλικότερο σύστημα της αγοράς, με τη μεγαλύτερη γκάμα περιφερειακών, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης.

Τα ασύρματα περιφερειακά του AX PRO, που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένες μπαταρίες, χωρίς να απαιτούν καλωδιώσεις και υποστηρίζονται από διπλό σύστημα Tri-X & CAM-X αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας 868 ΜΗz, με διπλά wireless processors στον πίνακα AX PRO, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας περιφερειακών (έως 6 έτη) και ισχυρότερη εμβέλεια. Το σύστημα Tri-X χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τα ασύρματα αισθητήρια, επιτυγχάνοντας εμβέλεια, ανάλογα με το αισθητήριο, ως 2.000m, ενώ το σύστημα CAM-X για την επικοινωνία με τα PIR-CAMs, με εμβέλεια ως 800m (οι εμβέλειες αναφέρονται πάντα σε ανοικτό χώρο, χωρίς εμπόδια). Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες TDMA (Time Division Multiple Address) για την αποφυγή επικάλυψης εκπομπών, frequency hoping, με αυτόματη επιλογή ανάμεσα σε 50 κανάλια συχνοτήτων, για αποφυγή παρεμβολών, κρυπτογράφησης AES-128 και OTA (Over The Air) updates.

Hikvision IP Video Intercom

Η νέα Modular σειρά IP Video Intercom 2ης γενεάς της Hikvision, αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για ανακαίνιση παλαιών με υπάρχουσες καλωδιώσεις. Η νέα σειρά έρχεται με μοναδικό σχεδιασμό, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην εγκατάσταση και στη χρήση. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων κ.λπ. Το σύστημα θυροτηλεόρασης IP που προσφέρει η εταιρεία απαρτίζεται από το κεντρικό module της Hikvision, DSKD8003-IME1. Το κεντρικό module DS-KD8003-IME1 ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP με ευρυγώνιο φακό, ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Οι επισκέπτες είχαν ακόμα την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα συναγερμού της εταιρίας SECOLINK ,τις ασύρματες κάμερες EZVIZ που ξεχωρίσουν για το μοναδικό design και την ποιότητα τους  ,τις μοναδικές λύσεις  της LENKENG ,την νέα σειρά IP PTZ καμερών της HIKVISION TandemVu ColorVu, κ.λπ.

ΗΛΚΑ Α.Ε, τηλ.: 210-6071510.

PartnerNET

Το περιοδικό μας επισκέφτηκε το stand της PartnerNET στη Salonica Electronix 2023 και συνομίλησε με τον CEO της εταιρείας, κο Angelo Gentili και τον κο Αλέξανδρο Ζοβόλια, Senior Business Developer και Marketing Professional της PartnerNET για τα νέα Wi-Fi routers της Grandstream, τα Access Points και τα Switches της Alcatel, τις δικτυακές συσκευές της BroxNET και φυσικά, τα ολοκαίνουρια δικτυακά προϊόντα της Ruijie Networks.

Η PartnerΝET έχει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία δέκα χρόνια και ειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία με πολυετή εμπειρία στα ασύρματα δίκτυα και τις λύσεις τηλεπικοινωνίας. Η δύναμη της PartnerΝET βρίσκεται στις καινοτόμες ιδέες της και την πολυετή εμπειρία της στην αγορά τεχνολογίας. Η εταιρεία έχει βραβευθεί με κορυφαίες πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τεχνολογίας παγκοσμίως.

Εκπροσωπεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων κορυφαίων οίκων ICT παγκοσμίως, όπως: Grandstream, Alcatel, Htek, BeroNet, Patton, Allo, BroXnet, Seqrite, Storagevault, Char, Ruijie Networks, κ.ά., παρέχοντας ισχυρά εργαλεία για μια πιο αποτελεσματική και αποδοτική επιχείρηση.

Μερικά, λοιπόν, από τα προϊόντα που παρουσίασε η PartnerNET κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ήταν τα δύο Access Points προηγμένης τεχνολογίας Wi-Fi 6 της Ruijie-Reyee, τα RG-RAP2660 (G) και RG-RAP2260 (E). Αρχικά, το RG-RAP2660 (G) είναι ένα ισχυρό AP, που βασίζεται σε τεχνολογία Wi-Fi 6 για υψηλές ταχύτητες έως και 1.77Gbps και παρέχει δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων από 500 συσκευών ταυτόχρονα. Διαθέτει ενσωματωμένη κεραία Omni-directional, δύο θύρες 10/100/1000 Base-T, 2×2 @2.4GHz, 2×2 @5GHz MIMO και φόρτιση μέσω PoE. Το RG-RAP2260 (E), ο «μεγάλος αδελφός» του προηγούμενου μοντέλου, προσφέρει ταχύτητες έως και 3.2Gbps και δυνατότητα ενίσχυσης της ταχύτητας σύνδεσης με uplink στα 2.5Gbps. Διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένη κεραία Omni-directional και φόρτιση μέσω PoE. Ακόμη, μία θύρα 10/100/1000M/2.5G Base-T και μία 10/100/1000 Base-T και 4×4 @2.4GHz, 4×4 @5GHz MIMO. Τέλος, η εγκατάσταση επιπλέον Access Points της Ruijie-Reyee καθίσταται εύκολη χάρη στην τεχνολογία Reyee Mesh, αλλά και στο Ruijie Cloud App, μία εύχρηστη εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και διαχείρισης των APs του δικτύου σας εύκολα και γρήγορα.

Στο stand της PartnerNET, οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα και για τα γνώριμα προϊόντα της εταιρείας από γνωστούς κατασκευαστές, όπως το Alcatel Lucent OmniAccess Stellar AP1101, ένα πολύ-λειτουργικό dual-radio 802.11ac 2×2 MIMO, Wi-Fi access point (AP) που προσφέρεται για εγκατάσταση και ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους μεσαίας επισκεψιμότητας και μικρές επιχειρήσεις. Τα νέα Wi-Fi routers της Grandstream, όπως το GWN7052/GWN7052F, το οποίο είναι ένα ασφαλές dual-band router τεχνολογίας Wi-Fi 802.11ac, αλλά και τα κορυφαία IP τηλέφωνα της σειράς GRP της Grandstream, που είναι πλέον συμβατά με την υπηρεσία Zoom Phone.

Το GWN7062 διαθέτει dual-band 2 × 2 MU-MIMO με τεχνολογία DL/UL OFDMA και υποστηρίζει ασύρματη δικτύωση Mesh και ενσύρματες συνδέσεις AP για επέκταση του δικτύου. Η τροφοδοσία του προέρχεται από τον quad-core επεξεργαστή 64-bit 1.2GHz, μέσω του οποίου προσφέρει ταχύτητες Wi-Fi έως και 1,77Gbps σε έως και 256 ασύρματες συσκευές ταυτόχρονα, προσφέροντας ομαλή λειτουργία σε εφαρμογές απαιτητικού bandwidth, όπως βίντεο 4K Ultra HD, web meetings, videocalls, διαδικτυακά παιχνίδια και πολλά ακόμη, ενώ υποστηρίζει με άνεση πλατφόρμες οικιακών αυτοματισμών και έξυπνων γραφείων.

Το GWN7062 υποστηρίζει VPN για να δίνει τη δυνατότητα στους τηλεργαζόμενους υπαλλήλους να συνδέονται με ασφάλεια στο εταιρικό δίκτυο από το σπίτι τους ή το Wi-Fi δίκτυο ενός καταστήματος. Ακόμη, παρέχει χαρακτηριστικά ασφαλείας εταιρικού επιπέδου για τη διασφάλιση της πρόσβασης Wi-Fi και VPN, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών πιστοποιητικών ασφαλείας και random default passwords. Για την εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση, το GWN7062 διαθέτει ενσωματωμένο χειριστήριο στο web user interface του. Σύντομα, θα υποστηρίζεται και από το GWN.Cloud, τη δωρεάν πλατφόρμα διαχείρισης Wi-Fi Cloud της Grandstream, όπως και τα Access Points της σειράς GWN.

Οι ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες Wi-Fi 6, το Mesh Networking και οι ενσύρματες συνδέσεις AP με προηγμένες λειτουργίες, όπως VPN και υψηλό QoS, καθιστούν το GWN7062 ιδανικό router για κάθε αναπτυσσόμενο δίκτυο κατοικίας ή μικρής επιχείρησης.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

Intertech

Η Intertech, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας στην ελληνική αγορά, «ανέβηκε» στη Θεσσαλονίκη επιδεικνύοντας τα προϊόντα μερικών εκ των κορυφαίων συνεργατών της, όπως RICOH, Fanvil, Alcatel – Lucent και Yeastar.

Στο πρώτο περίπτερο της εταιρείας, αυτό που ήταν αφιερωμένο στη RICOH, οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεγάλης ποικιλίας Smart Lockers της RICOH. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μπορούσαν να μάθουν τα πάντα για τις σειρές 6000 και 6800, οι οποίες δύνανται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες σε μέγεθος, ενώ αμφότερες διασφαλίζουν 24ωρη προστασία συσκευών υψηλής αξίας, όπως τερματικά χειρός (HHT’s), φορητούς υπολογιστές, φορητές συσκευές κ.ά. Ακόμα, συγκεκριμένα για τη σειρά 6800, αξίζει να αναφερθεί πως οι Smart Lockers της μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, είναι αυτόματοι, συνδέονται με το Internet και μπορούν να κοσμηθούν εξωτερικά με το εκάστοτε εταιρικό logo. Την παράσταση, πάντως, «έκλεψαν» οι διαδραστικοί πίνακες της RICOH, χάρη στις φωτεινές εικόνες που έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο περίπτερο. Χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό της Ιntertech,οι επισκέπτες γνώρισαν από «πρώτο χέρι» τις δυνατότητες των Interactive Whiteboards Α6500, Α7500, Α8600 της RICOH. Πίνακες που θεωρούνται ιδανικοί για κάθε λειτουργία, όπως τηλεκπαίδευση, τηλεργασία και διεξαγωγή webinar, ενώ μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών είναι η δυνατότητα χρήσης δύο οθονών, που επιτρέπει την εκτέλεση διαφορετικών εφαρμογών και την παράθεση δύο εικόνων ταυτόχρονα, η υψηλή ευκρίνεια ήχου που βασίζεται στη σωστή τοποθέτηση μικροφώνων και ηχείων και τέλος, η 4K ανάλυση οθόνης (3840×2160) και η αντιθαμβωτική της προστασία, ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την παρουσίαση «ζωντανών» και λεπτομερών εικόνων.

Το δεύτερο περίπτερο της εταιρείας ήταν αφιερωμένο στα προϊόντα τηλεπικοινωνίας που προμηθεύει η Intertech. Εκεί, μεταξύ άλλων, εκτέθηκαν τα νέα τηλεφωνικά κέντρα και τα δικτυακά προϊόντα των Yeastar και Alcatel – Lucent, οι νέες συσκευές των Alcatel – Lucent και Fanvil Technology, αξεσουάρ VoIP συσκευών, IP θυροτηλέφωνα, δικτυακός εξοπλισμός, καθώς και συσκευές audio και video της Fanvil.

Intertech S.A., τηλ.: 210-9692300.

.

Grande Security

Στην έκθεση Salonica Electronix 2023 το περιοδικό μας είχε τη χαρά να βρεθεί στο περίπτερο της Grande Security και να συνομιλήσει με τις κες Μαίρη και Όλγα Ζουμπούλογλου και τον κο Φώτη Κρεμμύδα από την εταιρεία. Η εταιρεία παρουσίασε στο κοινό της Θεσσαλονίκης, και γενικότερα της Β. Ελλάδος, πληθώρα από λύσεις ασφαλείας. Μεταξύ αυτών το νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού και τη θυροτηλεόραση της Hikvision.

Το νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού εισβολής και βίντεο AX PRO της Hikvision, έρχεται με όλες εκείνες τις τεχνολογίες που θα διευκολύνουν τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον χρήστη κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης. Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις. Ένα πάνελ το οποίο υποστηρίζει 96 ζώνες και 32 partitions και ένα πάνελ με 64 ζώνες και 16 partitions αντίστοιχα. Όλα τα διαθέσιμα πάνελ της εταιρείας έρχονται με δύο ενσωματωμένα SIM sockets, για να εγγυηθούν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το ΚΛΣ, υποστηρίζουν TCP/IP, Wi-Fi και GPRS/3G/4G, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X/Cam-X. Τα νέα πάνελ συναγερμού υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση AES-128, έως 48 χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του εγκαταστάτη και του administrator και μεγάλη εμβέλεια επικοινωνίας με τα περιφερειακά τους. Στην πρόσοψή τους διαθέτουν ενδείξεις LED, που υποδεικνύουν την κατάσταση του συναγερμού, ενσωματώνουν εφεδρική μπαταρία λιθίου 4520 mAh σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η διαχείρισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του γνωστού λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, «Hik-Connect». Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε, επίσης, και τον ασύρματο ανιχνευτή PIR με ενσωματωμένη κάμερα, «PIRCAM», ο οποίος προσφέρει εύρος ανίχνευσης 12 μέτρων, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων.

grande 3

Το ΚΛΣ τη Grande

Η Grande Security, ένα από τα παλαιότερα κέντρα λήψης σημάτων στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας υψηλού επιπέδου υπεύθυνα, αδιάλειπτα και ταχύτατα, από το 1993 έως και σήμερα. Πάντα πρωτοπόρο σε νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες. Με συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό αιχμής τελευταίας γενιάς. Με χιλιάδες ευχαριστημένους συνδρομητές και συνεργάτες – εγκαταστάτες. Σε ιδιόκτητες σύγχρονες και ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας. Με πιστοποιήσεις ISO 9001:2008 και ISO 27001 σε εξέλιξη. Ένας πραγματικός και πιστός συνεργάτης 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες τον χρόνο. Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, το βασικό πακέτο σύνδεσης περιλαμβάνει τη λήψη όλων των σημάτων που παράγει ο συναγερμός από το ηλεκτρονικό κέντρο, για μια πλήρη βασική κάλυψη του προστατευόμενου χώρου.

Grande Security Α.Ε, τηλ.: 210-2139999.

B&S Electronics

H «ντόπια» B&S Electronics δεν θα μπορούσε να λείπει από μια έκθεση στην «έδρα» της. Εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων και ένα ευρύ πελατολόγιο, υποδέχτηκε εκατοντάδες τεχνικούς, συνεργάτες και μη, αναδεικνύοντας το πλούσιο χαρτοφυλάκιό της που – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει συστήματα ασφαλείας, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), επαγγελματικά ηχητικά συστήματα, εξειδικευμένους αυτοματισμούς και τηλεφωνικά κέντρα.

bs electronics 1

H εταιρεία B&S Electronics έχει πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρονικών εφαρμογών και εγκαταστάσεων. Σκοπός της εταιρείας είναι η εισαγωγή, διάθεση και εγκατάσταση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως συστήματα ασφαλείας, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV), επαγγελματικά ηχητικά συστήματα, εξειδικευμένους αυτοματισμούς και τηλεφωνικά κέντρα.

Δραστηριοποιείται ενεργά σε ιδιωτικά ή δημόσια έργα, καθώς και στους τομείς της Εθνικής Άμυνας και των Σωμάτων Ασφαλείας προσφέροντας εξοπλισμό και παρέχοντας υπηρεσίες αποσκοπώντας να συνδράμει στη γενικότερη αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό τους.

bs electronics 2

Η εταιρεία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας, προσφέρει τα καλύτερα υλικά στις καλύτερες τιμές της ελληνικής αγοράς, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κανένα συμφέρον προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ διαθέτει εκατοντάδες γνωστούς κωδικούς προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Το προϊόν που ξεχωρίσαμε στο περίπτερο της B&S Electronics ήταν η πρωτοποριακή εξωτερική σειρήνα «IRENE», αλλά και η μεγάλη γκάμα αυτόνομων τροφοδοτικών σε μεταλλικά κυτία, που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν καταγραφικά.

bs electronics 3

Η εν λόγω σειρήνα διαθέτει ισχυρό δυναμικό μαγνητικό ηχείο με ακουστική ισχύ στα 120-125dB στο 1 μέτρο (εύρος συχνοτήτων λειτουργίας 900-3500Ηz), 3 επίπεδα έντασης και 5 διαφορετικούς ήχους συναγερμού, καθώς και ειδική βάση τοποθέτησης του ηχείου προς τον τοίχο για την αποφυγή δολιοφθοράς. Διαθέτει ειδική εσωτερική θέση τοποθέτησης έξτρα Buzzer 12V για δυνατότητα ηχητικών ειδοποιήσεων (π.χ. οπλισμού / αφοπλισμού), 15 SMD LEDs high power περιμετρικά της σειρήνας με οπτική γωνία 300°, τοποθετημένα σε μπάρες βακελίτη για σταθερότητα, 14 διαφορετικές λειτουργίες φλας των κεντρικών LEDs και 5 διαφορετικές λειτουργίες φλας των πλαϊνών LEDs.

B&S ELECTRONICS, τηλ.: 2310-860272.

Blue Technologies

blue technologies

Η Blue Technologies είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Ericsson-LG Enterprise και της σειράς προϊόντων iPECS στην Ελλάδα. Για τις λύσεις, τα προϊόντα και το προφίλ της εταιρείας, μας είπε περισσότερα ο κος Κουβαριώτης Ιωάννης, Μηχανικός Πωλήσεων της εταιρείας. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετείχαμε στη Salonica Electronics και έχουμε λάβει θετικό feedback από τους επισκέπτες της Β. Ελλάδος αυτές τις δύο μέρες», είπε στο φακό του SR ο κος Κουβαριώτης. «Επίσης ήρθαμε να παρουσιάσουμε και ένα αυτόνομο σύστημα θυροτηελόρασης από την DNAKE, που μπορεί να συνδεθεί με το τηλεφωνικό κέντρο, προσφέροντας μας μία ολοκληρωμένη λύση», συμπληρώνει ο Μηχανικός Πωλήσεων της εταιρείας.

Η Blue Technologies μαζί με την Ericsson LG Enterprise προσπαθούν να κάνουν τις επιχειρήσεις να υπερέχουν μέσω εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας παγκόσμιας κλάσης. Δημιουργούν κουλτούρα ομαδικής εργασίας για να μεταμορφώσουν οργανισμούς όλων των μεγεθών.

Το iPECS είναι το εμπορικό σήμα της Ericsson-LG Enterprise για λύσεις εταιρικής επικοινωνίας. Φέρνοντας στην αγορά το premium εμπορικό σήμα «iPECS», η Ericsson-LG Enterprise παρέχει πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων ενοποιημένων επικοινωνιών για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ καθιερώνει την ισχυρή θέση της, μέσω προηγμένης τεχνολογίας. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει το εμπορικό σήμα iPECS, ως ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων επιχειρηματικής επικοινωνίας στον κόσμο.

Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του συστήματος επικοινωνίας της επιχείρησης, το iPECS Cloud επιτρέπει την ενσωμάτωση όλων των εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας σε μία πλατφόρμα.

Το iPECS Cloud είναι μία λύση end-to-end που συμπεριλαμβάνει μεγάλο εύρος εφαρμογών και σημείων σύνδεσης. Χαρακτηριστικά enterprise grade PBX μπορούν να συνδεθούν στο Cloud, ενώ η εκκίνηση νέων επιχειρήσεων που βασίζονται στο Cloud είναι εφικτή με ελάχιστα έξοδα στησίματος.

Η iPECS 1000i Series, αποτελεί μία πλήρησειρά τηλεφωνικών συσκευών VoIP για την απρόσκοπτη επικοινωνία. Μπορείτε να μεταφέρετε το τηλεφωνικό σας κέντρο στο μέλλον μέσω της πλήρης σειράς IP τερματικών τηλεφώνων Ericsson-LG iPECS,η οποία καλύπτει όλες τις οργανικές σας ανάγκες, χάρη στην εξαιρετική HD ποιότητα ήχου και ευκολία χρήσης. Μία από τις εν λόγω συσκευές που συναντήσαμε στο περίπτερο της εταιρείας, το iPECS 1080i, έρχεται με εύχρηστο περιβάλλον εργασίας(Andoid λογισμικό), ήχο HD, έγχρωμη οθόνη αφής 7 “(1024 x 600), βίντεο HD με υψηλή ανάλυση (HD720p) και κάμερα 8M pixel, 2 θύρες Gigabit Ethernet και έως 48 προγραμματιζόμενα πλήκτρα.

Blue Technologies, τηλ.: 210-9901090.

Olympia electronics

olympia el 1

Με καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συμμετείχε η Olympia Electronics στην έκθεση Salonica Electronix 2023! Η φιλοσοφία της Olympia Electronics είναι να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, κορυφαίας τεχνολογίας & καινοτομίας σε ανταγωνιστικά επίπεδα τιμών. Η Olympia Electronics είναι μία Easy To Do Business With εταιρεία, με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Αποστολή της είναι να αποτελεί την καλύτερη ελληνική εταιρεία και να ανήκει μέσα στις πιο αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα της βιομηχανίας Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας.

Η Olympia Electronics, στοχεύοντας στην ποιότητα, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια διαδικασίες λειτουργίας, παραγωγής και ελέγχου, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διάθεση στην αγορά προϊόντων απόλυτα συμβατών με τα Ευρωπαϊκά (ΕΝ) και παγκόσμια πρότυπα ποιότητας και κατασκευής.

Για την παραγωγή της, η εταιρεία εφαρμόζει εξελιγμένα συστήματα «world class manufacturing» όπως lean manufacturing, TQM, 6 sigma κ.λπ. H εταιρεία εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης IQMS «oly q» το οποίο ενσωματώνει συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού και άλλα διαχειριστικά συστήματα. Προϊόντα της διαθέτουν πιστοποιητικά από φορείς όπως LPCB, BSI, EVPU, CNBOP, DEDAL, UL, BUREAU VERITAS κ.ά. Η Olympia Electronics έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα ISO 9001, IS0 45001, ISO 14001.

olympia el 2

Μερικά από τα προϊόντα που διαθέτει η εταιρεία

Η σειρά των πινάκων διευθυνσιοδοτούμενων φωτιστικών ασφαλείας GR-750x αποτελείται από 4 μοντέλα GR-7501, GR-7502, GR- και GR-7504 ενός, δύο, τριών και τεσσάρων βρόχων αντίστοιχα. Και τα 4 μοντέλα περιλαμβάνουν 4 προγραμματιζόμενες εισόδους, 2 προγραμματιζόμενες εξόδους, 1 έξοδο 24V παρακολούθησης, 1 μόνιμη εξόδου 24V, 2 προγραμματιζόμενες εξόδους και ένα προγραμματιζόμενο aux ρελέ. Ο πίνακας χρησιμοποιεί μπαταρίες 2 x 12V Lead Acid (Pb) για την εφεδρική λειτουργία του, ενώ τα διαθέσιμα κυκλώματα εξόδου βρόχου είναι: 1 για το GR7501, 2 για το GR-7502, 3 για το GR-7503 και 4 για το GR-7504. Σημαντική πληροφορία είναι πως κάθε κύκλωμα εξόδου βρόχου μπορεί να υποστηρίξει έως και 250 διευθυνσιοδοτούμενα φωτιστικά, ενώ όπου υπάρχουν «κενά» μπορεί να καλυφθούν μέσω της χρήσης ενός Wi-Fi extender.

Αναφορικά με τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακας πυρανίχνευσης 1,2,4 βρόχων, η σειρά BSR100X αποτελείται από 3 μοντέλα, BSR-1001, BSR-1002, BSR1004 (1, 2 και 4 βρόχων αντίστοιχα). Οι πίνακες της σειράς BSR-100x διαθέτουν εκτεταμένες λειτουργίες και δυνατότητες για τον έλεγχο του συστήματος πυρανίχνευσης (όπως σειρήνες, ρελέ εξόδων κ.ά.). Ο πίνακας μπορεί να προγραμματιστεί είτε μέσω του λογισμικού BSR-100x (για Η/Υ με Windows) είτε μέσω προγράμματος του υπολογιστή. Η σειρά BSR-100X θεωρείται κατάλληλη για τοποθέτηση σε μεσαίες και μεγάλες εγκαταστάσεις (πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία και εργοστάσια), χάρη στη δυνατότητα δημιουργίας δικτύου πινάκων πυρανίχνευσης (έως και 4 διασυνδεμένοι πίνακες και έως 8 διασυνδεμένοι επαναλήπτες).

Φυσικά, δίπλα στους διευθυνσιοδοτούμενους πίνακες πυρανίχνευσης, υπάρχουν και οι συμβατικοί της σειράς BS-16ΧΧ, η οποία είναι σχεδιασμένη σε εκδόσεις από 2 έως 16 ζώνες συμβατικών συσκευών και είναι πιστοποιημένη με βάση τα πρότυπα EN54-2 και EN-54-4.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY

Η MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY, που αποτελεί έναν από́ τους κορυφαίους παρόχους συστημάτων ασφαλείας από το 2000 με έδρα την Αθήνα, έδωσε δυναμικό παρόν στη Salonica Electronics 2023. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στους τομείς της εισαγωγής και εμπορίας συστημάτων ασφάλειας και προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας. Στόχος της όλα αυτά́ τα χρονιά είναι να αποτελεί την Νο1 επιλογή για τους εγκαταστάτες – συνεργάτες της και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από́ τις εξελίξεις. Για τους λογούς αυτούς η έρευνα, η κατασκευή́ και η τελική διάθεση καινοτόμων προϊόντων αποτελούν προτεραιότητά της.

Το προϊόν που κυριάρχησε στο stand της εταιρείας ήταν το νέο έξυπνο σύστημα συναγερμού που δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς πια για πιθανούς επίδοξους εισβολείς, ο MARS 832 GPRS. Διαθέτει πληκτρολόγιο αφής με 3 ζώνες σε λευκό ή μαύρο χρώμα, 8 ενσύρματες ζώνες και 32 ασύρματες 433MΗz (επεκτεινόμενο σε 128 ζώνες), 4 τμήματα, 8 πληκτρολόγια, 8 ασύρματα χειριστήρια, 30 χρήστες, 4 ασύρματες σειρήνες και 1 έξοδο για ενσύρματη σειρήνα (με έλεγχο καλής λειτουργίας). Έρχεται με 1 PGM και ασύρματες /ενσύρματες επεκτάσεις, με πολλές δυνατότητες ΚΛΣ SIA DC09 CID. Ο εν λόγω συναγερμός είναι απλούστατος στη χρήση του και στον προγραμματισμό του και έρχεται με πολλές δυνατότητες και με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά. Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω LAN & GPRS-GSM.

Η εταιρεία διατηρεί πολυετή και απευθείας συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους, όπως η Hikvision, Dahua, Tvt, Pulsar, Dmtek, Sonoff, των οποίων τα προϊόντα είχαμε την ευκαιρία να δούμε στη Salonica Electronics.

Επιπρόσθετα, στο stand της εταιρείας μάθαμε περισσότερα και για το νέο ΚΛΣ της LEGUARD. Το κέντρο λήψης σημάτων της LEGUARD ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του υπό́ την αιγίδα της Microlink Technology & Security, από τον κο Μοσχόπουλο Λεωνίδα, CEO της εταιρείας, και την κα Σταυροπούλου Αργυρώ, General Manager. Θέλοντας να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα, επένδυσαν σε υψηλές υπηρεσίες και παροχές, σε έμπειρο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο (άδεια Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προσωπικό́, στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας. Με το εφόδιο της πολυετούς πείρας στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας, δημιουργήθηκε ένας χώρος που καλύπτει και τηρεί́ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η LEGUARD MONITORING αναπτύσσεται συνεχώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία, την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό́ και την αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητά της είναι η προσφορά́ των υπηρεσιών της σε κορυφαίο βαθμό́.

Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού́ και εικόνας της LEGUARD MONITORING είναι συμβατό́ με όλους τους τύπους πινάκων συναγερμού́, καταγραφικών και καμερών, καθώς επίσης προσφέρει στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να βλέπουν live τα σήματα των πελατών τους δωρεάν. Με γνώμονα τη διασφάλιση της περιουσίας των συνδρομητών και την υπευθυνότητα και σοβαρότητα της δουλειάς, η LEGUARD MONITORING στοχεύει στο ύψιστο επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών της.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

Monitoreal

Η Monitoreal συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στη Salonica Electronix, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες λύσεις έξυπνης περιμετρικής προστασίας με τη χρήση αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης.

monitoreal 1

H Monitoreal προσφέρει Proactive Ασφάλεια με Video Analytics για όλους, επιτυγχάνοντας υψηλή αξιοπιστία, εύρυθμη λειτουργία, ασφάλεια δεδομένων και αξιοσημείωτη συμβατότητα με τα πιο γνωστά – και όχι μόνο – brands. H λύση της Monitoreal ήρθε να καλύψει μια σημαντική απαίτηση: Η έξυπνη ασφάλεια με video analytics να γίνει προσιτή στους οικιακούς χρήστες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Monitoreal δεν χρησιμοποιεί Cloud για την αποθήκευση ή επεξεργασία των δεδομένων, αλλά και για την παραμετροποίηση του συστήματος. Όλες αυτές οι ευαίσθητες διαδικασίες και πληροφορίες, δημιουργούνται και παραμένουν εντός της κεντρικής μονάδας, υπό την προστασία του διακομιστή. Ακόμα και οι ειδοποιήσεις, φτάνουν στον ενδιαφερόμενο μέσω snapshots, τα οποία αποστέλλονται σε ιδιωτικό κανάλι του Telegram, που δεν γνωρίζει κανένας εκτός του χρήστη και που είναι επίσης προστατευμένο με κωδικούς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο λόγος για αυτή τη προσέγγιση, δεν είναι άλλος από τις συνεχείς και επιτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις σε γνωστούς παρόχους υπηρεσιών Cloud, με αποτέλεσμα τη διαρροή προσωπικού υλικού, αλλά και η μη εξάρτηση από την λειτουργία του παρόχου αυτής της υπηρεσίας. Έτσι, εκτός του υψηλού επιπέδου ασφαλείας επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα και μεγαλύτερη ανεξαρτησία αδιάλειπτης επικοινωνίας.

monitoreal 2

Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων και της ιδιαίτερα απλής εγκατάστασης και χρήσης του συστήματος το κάνει ιδιαίτερο, προσιτό και επιτυχές. Η αναγνώριση και επικοινωνία με τις κάμερες, γίνεται εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων αυτόματα. Έχοντας τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο, είτε μέσω Ethernet, είτε μέσω Wi-Fi, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου εξυπηρετεί, χωρίς περιορισμούς, και αυξάνοντας τη φυσική του ασφάλεια. Με την τελευταία αναβάθμιση, είναι πλέον δυνατή η διαχείριση δύο διαφορετικών δικτύων, καλύπτοντας την ανάγκη απαιτητικότερων έργων, τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικό υποδίκτυο για τα συστήματα ασφαλείας. Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του λογισμικού, είναι η δυνατότητα επιλογής απεριόριστων ζωνών ενδιαφέροντος ανά κάμερα.

Με τη χρήση του νέου Wi-Fi Relay τεσσάρων καναλιών, το σύστημα μετατρέπεται αυτόματα σε μονάδα διαχείρισης αυτοματοποιημένων ενεργειών και μπορεί να συνεργαστεί με συστήματα συναγερμού, φωτισμού κ.ά. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές ενέργειες ανάλογα με το αντικείμενο που ανιχνεύεται. Τέλος, η κεντρική μονάδα μπορεί με τη χρήση webhooks να επικοινωνήσει με τεχνολογίες IoT μέσω IFTTT Applets, αλλά και με διάσημες πλατφόρμες VMS μέσω του κατάλληλου development σε server του πελάτη.

www.monitoreal.com

Lexis Πληροφορική

Η LEXIS είναι μία από τις πιο πεπειραμένες και εξειδικευμένες εταιρείες στον χώρο της μελέτης σύγχρονων τεχνολογιών εφαρμογής security και ολοκλήρωσης ενσύρματων και ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συστημάτων UPS, με συνεχή ανοδική πορεία από την ίδρυσή της (1986) και ηγετική παρουσία στους τομείς των δραστηριοτήτων της.

lexis 1

Σταθερά προσηλωμένη στις εξελίξεις των νέων τεχνολογιών αιχμής, η LEXIS προσφέρει σήμερα στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις (μελέτη, υλοποίηση, υποστήριξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συστημάτων αδιάλειπτης τάσης), καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πλήρη κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της σύγχρονης επιχείρησης.

Το περιοδικό μας συνάντησε την κα Λίλλυ Φιλοπούλου και τον κο Παύλο Φιλόπουλο από την LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και μίλησε για τις λύσεις και τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία στους επαγγελματίες. Η εταιρεία διαθέτει δικτυακό εξοπλισμό CCTV, συστήματα Voice over IP, συστήματα τηλεδιάσκεψης μέσω δικτύων IP, ενώ στην έκθεση παρουσίασε στους επισκέπτες τα UPS LEXPOWER.

lexis 2

UPS LEXPOWER: Τα UPS LEXPOWER είναι η νέα γενιά UPS της επιτυχημένης σειράς XPOWER TIGRA της LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Μέσα από συσσωρευμένη εμπειρία στα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η LEXIS δημιούργησε τα LEXPOWER UPS, συνδυάζοντας αξιοπιστία και οικονομική τιμή. Τα UPS LEXPOWER εξελίσσονται διαρκώς και παραμένουν στην αιχμή της τεχνολογίας, παρέχοντας προστασία από όλες τις ανωμαλίες του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από τη σειρά TigraSupreme ισχύος 6 & 10kVA.

LEXPOWER TIGRA PLUS-B 2KVA: Τα μοντέλα της σειράς TIGRA Plus της LEXPOWER είναι νέας τεχνολογίας ON-LINE διπλής μετατροπής UPS, ημιτονικής εξόδου για την προστασία των ευαίσθητων φορτίων από όλες τις ανωμαλίες του ηλεκτρικού δικτύου και πληροί το διεθνές πρότυπο ΙΕC-62040-3 Class VFI (Voltage Frequency Independent). Διαθέτουν συντελεστή ισχύος εξόδου 0.9 και στο standard εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται ενσωματωμένο και ευανάγνωστο LCD Display ενδείξεων και πληκτρολόγιο για έλεγχο της κατάστασης λειτουργίας του UPS. Ενσωματώνουν Static Bypass switch, USB θύρα επικοινωνίας και συνοδεύονται από δωρεάν automatic shutdown software για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux κ.λπ.). Όλα τα μοντέλα της σειράς TIGRA Plus διαθέτουν εξόδους Schuko.

LEXPOWER SUPREME 6KVA TOWER: Τα νέα UPS της LEXPOWER σειράς TIGRA Supreme 6 & 10 kVA TOWER & RT είναι υψηλής τεχνολογίας ON-LINE διπλής μετατροπής και παρέχουν στην έξοδο υψηλής ποιότητας εναλλασσόμενο ρεύμα ημιτονικής μορφής για την προστασία των ευαίσθητων φορτίων από όλες τις ανωμαλίες του ηλεκτρικού δικτύου. Κατασκευάζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα IEC 62040-1, IEC 62040-2, IEC 62040-3 (Voltage & Frequency Independent). Κατά τη διακοπή του Ηλεκτρικού Δικτύου, η έξοδος του inverter συνεχίζει χωρίς καμία διαταραχή (μηδενικός χρόνος μεταγωγής) να τροφοδοτεί μέσω των μπαταριών τα ευαίσθητα φορτία.

LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., τηλ.: 210-6777007.

ELS| Security & Automation Solutions

els1

H ELS, με «όπλο» τις πολλές και μεγάλες συνεργασίες με τους πλέουν αναγνωρισμένους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας και αυτοματισμού, ξεχώρισε στη φετινή Salonica Electronix. Το γωνιακό περίπτερο που έστησε η πολυάριθμη αντιπροσωπεία τής εταιρείας χαρακτηρίστηκε από έντονη κινητικότητα, με πολλούς επαγγελματίες να κοντοστέκονται για να μάθουν τις πάμπολλες πιστοποιημένες επιλογές που προσφέρει η ELS. Ανάμεσα σε αυτές δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσουν οι λύσεις της Ajax Systems. Από το 2016, η συνεργασία της ELS με την Ajax έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά του ασύρματου συναγερμού στην Ελλάδα. Εξέχουσα θέση στο περίπτερο της ELS, λοιπόν, έλαβε η σειρά συστημάτων συναγερμού της Ajax, Fibra. Αναφορικά με τη σειρά αυτή, αρκεί να αναφέρουμε πως τα μοντέλα της ακολουθούν το πρωτόκολλο επικοινωνίας δεδομένων μεταξύ HUB και ενσύρματων συσκευών AJAX, το οποίο παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία με αισθητήρες σε απόσταση 2.000 μέτρων, ενώ οι συσκευές Fibra καταναλώνουν δεκάδες μΑ, κάτι που στην πραγματικότητα είναι 100 φορές μικρότερο από τον μέσο όρο, άρα περισσότερες συσκευές σε μία μόνο γραμμή και μεγαλύτερη αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ακόμα, υποστηρίζουν οποιονδήποτε συνδυασμό συσκευών σε μία γραμμή, επιτρέποντας σας να συνδέσετε έναν αισθητήρα ή δεκάδες αισθητήρες, σειρήνες και πληκτρολόγια. Επίσης, το Fibra μπορεί να μεταδώσει φωτογραφίες επιβεβαίωσης από ανιχνευτές MotionCam μέσω καλωδίου 4 πυρήνων, τις ίδιες γραμμές δηλαδή που συνδέονται άλλοι αισθητήρες, σειρήνες και πληκτρολόγια. Εκτός της σειράς Fibra, στο περίπτερο της ELS, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και άλλα προϊόντα της Ajax Systems, όπως τα lightswitc, τα solobuttons κ.ά.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

ArkTech

arktech1

Tο περίπτερο της ARK ξεχώρισε στη Salonica Electronix 2023 και οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με την ομάδα της εταιρείας αναφορικά με τις λύσεις που μπορούν να προμηθευτούν μέσω του portal της. Παλιά «γνώριμη» της σειράς εκθέσεων της Salonica Electronix και της αγοράς της Βορείου Ελλάδας, η εταιρεία καλωσόρισε τους παλιούς και νέους συνεργάτες και φίλους της και παρουσίασε το εύρος των προϊόντων της, τις νέες συνεργασίες και τις επιλογές που έχει να προτείνει σε αυτούς. Όπως ενημέρωσε τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, η Ark συνεχίζει να επενδύει στο νέο της B2B portal «www.arktech.gr», στο οποίοι μπορούν να εγγραφούν αποκλειστικά επαγγελματίες του κλάδου και να κερδίσουν πρόσβαση σε εκατοντάδες προϊόντα από τα κορυφαία brands της αγοράς, σε ανταγωνιστικές τιμές και με αποκλειστικές προσφορές. Κατά τη διάρκεια των αγορών, το portal της Ark παρέχει και υπηρεσίες προσωπικού συμβούλου μέσω live επικοινωνίας και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

arktech2

Φυσικά, για ακόμα μία φορά την τιμητική της είχε η Ηilo, στα προϊόντα της οποίας εξειδικεύεται εδώ και καιρό η Ark. Από αυτά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην bullet κάμερα με κωδικό HL-BI4028FAD, η οποία συνοδεύεται με οπτική προειδοποίηση παραβίασης του οριοθετημένου χώρου, με εναλλαγή φωτεινής ένδειξης (κόκκινο/ μπλε) και ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση εισβολής με ήχο σειρήνας ή ηχογραφημένο μήνυμα, προσφέροντας έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι!

www.arktech.gr

FORCE

Στη Salonica Electronix 2023 συναντήσαμε τον κο Βερανούδη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Force και συζητήσαμε για τα προϊόντα και τις λύσεις που διανέμει η εταιρεία! Στο stand της Force βρήκαμε λύσεις για όλες τις απαιτήσεις: Από συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συστήματα βιντεοεπιτήρησης, μέχρι και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

force 1

Hikvision θυροτηλεόραση: Ένα από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στο περίπτερο της εταιρείας ήταν η modular θυροτηλεόραση της Hikvision. Το module της Hikvision DS-KD8003-IME1 φιλοξενεί μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP (ευρείας γωνίας 180 μοιρών) και έρχεται με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Κλειδαριές ξενοδοχείων & airbnb: Εκτός από τις λύσεις για το CCTV και την θυροτηλεόραση, η Force ήρθε στην έκθεση με μεγάλη γκάμα προηγμένων συστημάτων κλειδαριών ξενοδοχείου και airbnb. Η FORCE Security σας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσετε ασφάλεια και κομψότητα στο σύστημα των κλειδαριών που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε στο ξενοδοχείο σας ή στο aibnb σας, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

ComelitTelergo

comelit1

«Άρωμα» από τη γειτονική Ιταλία έφερε η ομάδα της TELERGO SECURITY Ε.Π.Ε. Η Telergo, η οποία ξεκίνησε την πορεία της στον ελληνικό χώρο στις αρχές του ’90 έχει βραβευτεί επανειλημμένα από το ιταλικό εργοστάσιο COMELIT για την πρωτοποριακή της δράση και τις υψηλές πωλήσεις της. Η ομάδα της COMELIT – TELERGO, αποτελούμενη από τον ιδρυτή της εταιρείας, κο Γεράσιμο Μοναστηριώτη και τον γιο του, Χρήστο, ανέδειξε λύσεις από τον χώρο των θυροτηλεοράσεων και των συστημάτων ασφαλείας. Μερικά από τα εκθέματα που ξεχωρίσαμε από το περίπτερο της εταιρείας ήταν η μοντέρνα μπουτονιέρα Comelit Quadra που έρχεται με minimal σχεδιασμό σε τρία διαφορετικά χρώματα και η οποία σχεδιάστηκε ως η καλύτερη λειτουργική λύση για κατοικίες με έως και 4 κλήσεις. Η Μπουτονιέρα Comelit Ikall, που αποτελεί μία σύγχρονη λύση για ένα ευρύ φάσμα επιλογών με ευέλικτη τεχνολογία και καθαρές, ελκυστικές γραμμές, έρχεται με πρωτοποριακό και απλό τρόπο επικοινωνίας χάρη στα μηνύματα ενημέρωσης κατάστασης. Τέλος, είδαμε το Comelit Visto Wi-Fi επιτρέπει στον τελικό χρήστη να βλέπει, να ακούει και να μιλάει με τους επισκέπτες της εγκατάστασής του εύκολα από το smartphone του.

comelit2

Ακόμα, οι επισκέπτες της Salonica Electronix είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο σύστημα συναγερμού Comelit Secur Hub. Ο συναγερμός Secur Hub είναι ένα ολοκληρωμένο ασύρματο σύστημα ασφαλείας ικανό να καλύψει ένα πλήρες φάσμα απαιτήσεων προσφέροντας κορυφαία απόδοση, από την ανίχνευση έως τη σηματοδότηση και ενημέρωση, όλα στην υπηρεσία του χρήστη. Το σύστημα συναγερμού αυτό, είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει από μικρά διαμερίσματα έως μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών με τεχνολογία που συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την ευκολία χρήσης σε αρμονία με την ιταλική αισθητική, ώστε να ταιριάζει σε κάθε αρχιτεκτονικό έργο.

comelit3

Comelit Telergo Hellas, τηλ.: 210-9945560.

Divico Security

divico1

Ιδρυμένη το 1982 από τον κο Βυργιώτη Δημήτριο, η Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου. Στην πολυετή πορεία της έχει τιμήσει πολλές εκθέσεις της σειράς Electronix, κάτι που έκανε και φέτος στη Salonica Electronix 2023. Στη φετινή έκθεση, λοιπόν, μιλήσαμε με τον κο Χρήστο Βυργιώτη, Business Development Manager της Divico Security, σχετικά με τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Στο περίπτερο της εταιρείας, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα πάντα για το Divico Portal και τα πλεονεκτήματα τα οποία η νέα εφαρμογή αυτή προσφέρει στους εγκαταστάτες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του portal αυτού, δίνεται η δυνατότητα στους εγκαταστάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών στους οποίους έχουν κάνει εγκατάσταση το σύστημα ασφαλείας και είναι συνδεδεμένοι με το κέντρο λήψεως σημάτων της Divico.

divico2

Το Divico Go είναι ένα έταιρο πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας που επίσης αναδείχθηκε στην έκθεση. Το Divico Go συνιστά μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει προσωπικό συναγερμό για ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που εκτίθενται σε κίνδυνο και ζουν απομονωμένα. Πρόκειται για μια κινητή συσκευή προσωπικής βοήθειας με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 3G και παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS).

Επίσης, στο περίπτερο της εταιρείας βρήκαμε και νέες λύσεις για την περιμετρική ασφάλεια, όπως το νέο μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων που έχει πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα περίφραξης, όπως τα φωτοκύτταρα ή το ακουστικό καλώδιο. H λειτουργία του στηρίζεται σε ψηλό συρματόσχοινο, το οποίο τοποθετείται σε ύψος ανάλογα με τον βαθμό ασφαλείας που θέλουμε να επιτύχουμε.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

Adesco

adesco1

Η εταιρεία Adesco, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 και από τότε καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον σημαίνοντες «παίχτες» στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων ασφαλείας, συμμετείχε για ακόμα μία φορά στην έκθεση της Salonica Electronix. Η ομάδα της Adesco, αποτελούμενη (και) από τους ιδρυτές της εταιρείας, κους Δημήτρη Ναούμη και Γιώργο Ξωμεριτάκη, έστησε ένα εντυπωσιακό γωνιακό περίπτερο, μέσα από το οποίο ανέδειξε στους επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας τις ποικίλες λύσεις που προμηθεύει η εταιρεία. Μία από τις λύσεις που ξεχώρισαν, ήταν η συσκευή επικοινωνίας LTE-M πολλαπλών δικτύων MN02-LTE-M. Η συσκευή αυτή έχει τη δυνατότητα λειτουργίας στα υπάρχοντα δίκτυα 2G/4G/NB-IoT, αλλά είναι έτοιμη να λειτουργήσει και στα νέα δίκτυα LTE-M/5G, όταν τα προαναφερθέντα καταργηθούν. Η συσκευή συνοδεύεται από αυξημένες δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης των συστημάτων ασφαλείας, όπως πλήρης και μερική όπλιση, αφόπλιση, bypass & real status ζωνών για DSC (PC series), Honeywell (Vista), Caddx (NX series). Άλλες συσκευές επικοινωνίας LTE-M που εκτέθηκαν στο περίπτερο της Adesco περιελάμβαναν τις MQ03-4I-DTMF, MQ03-4I-LAN-DTMF, MQ03-LTE-M,MQ03-LTE-1S-LAN και MQ03-LTE-M-EN54.

Adesco, τηλ.: 210-2912915.

shop4security

Η εταιρεία shop4security, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της εταιρείας Teletek Electronics, συμμετείχε στη Salonica Electronix 2023 με μεγάλη επιτυχία! H εταιρεία shop4security συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της από το 2013 όπου ιδρύθηκε ως εμπορική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή & χονδρική πώληση Συστημάτων Συναγερμού, Συστημάτων Πυρανίχνευσης  & Συστημάτων CCTV.

shop4security 1

Εισάγει διανέμει και υποστηρίζει τα προϊόντα  από μεγάλους κατασκευαστές παγκοσμίως δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα και στην υποστήριξη των προϊόντων που προωθεί στην Ελληνική αγορά, έχοντας πάντα ως γνώμονα την συνεχή ικανοποίηση των πελατών της στο μέγιστο δυνατό βαθμό εξασφαλίζοντας την προώθηση προϊόντων  υψηλής ποιότητας που έχουν την καλύτερη σχέση Τιμής & Ποιότητας.

Η εταιρεία shop4security είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της εταιρείας Teletek Electronics για  την Ελλάδα & Κύπρο. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου λειτουργούν άρτια οργανωμένα τμήματα πωλήσεων ,τεχνικής & γραμματειακής υποστήριξης όπως και αίθουσα σεμιναρίων.

Για περισσότερα από 25 χρόνια η εταιρεία Teletek Electronics με 2 εργοστάσια κατασκευής στην Ευρώπη αυξάνει την αναγνωρησιμότητα της στην παγκόσμια αγορά ,ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στο σχεδιασμό και στην παραγωγή συστημάτων ασφαλείας & πυρανίχνευσης εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά στην Ευρώπη, είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις διεθνείς πιστοποιήσεις  σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς κατά ΕΝ , διαθέτουν την σήμανση CE, διαθέτοντας  πιστοποιήσεις από παγκόσμιους φορείς πιστοποίησης.

Shop 4 Security, τηλ.: 210-2813515.

ATLAS SECURITY

Στο περίπτερο της ATLAS SECURITY στη Salonica Electronix, η κα Δήμητρα Απόδιακου και ο κος Θοδωρής Θεοδωρόπουλος μας μίλησαν για όλες τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΛΣ της εταιρείας!

atlas 1

Από τις διαθέσιμες υπηρεσίες, ξεχώρισε το καινοτόμο AtlasMED, αλλά και η νέα συσκευή επικοινωνίας GPRS Atlasbox. Η Atlas Security προσφέρει για όλους 24ωρη Ιατρική Βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι και την επιχείρηση, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ. Όλα τα μέλη της οικογένειας και όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απολαμβάνουν πραγματική Ιατρική Βοήθεια πατώντας απλά ένα πλήκτρο στον συναγερμό. Με το πάτημα του πλήκτρου στον συναγερμό, σας καλεί αμέσως το Κέντρο της Atlas Security και σας συνδέει με το συντονιστικό κέντρο της INTERAMERICAN που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμη κι αν χρειαστεί υγειονομική μεταφορά σε νοσοκομείο, έχετε στη διάθεσή σας ιδιόκτητα ασθενοφόρα της INTERAMERICAN.

atlas 2

Με τη συσκευή επικοινωνίας GPRS Atlasbox εξασφαλίζετε τη μέγιστη ασφάλεια που είχατε ποτέ στον χώρο σας. Τη συσκευή GPRS Atlasbox την προμηθεύεστε από τον πιστοποιημένο εγκαταστάτη σας με ενσωματωμένη την GlobalSim, στο πρόγραμμα που εσείς έχετε επιλέξει. H συσκευή Atlasbox με ενσωματωμένη την κάρτα GlobalSim αναλαμβάνει τη μεταφορά όλων των σημάτων από τον συναγερμό σας στο Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω ασύρματης σύνδεσης στο δίκτυο GPRS, στα πιο οικονομικά προγράμματα της αγοράς.

ATLAS SECURITY, τηλ.: 210-9600556.

ALPHA LTD

Με τα πρωτοποριακά συστήματα συναγερμού της TEXECOM και με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης συμμετείχε η ALPHA LTD στη Salonica Electronix 2023. Τα κορυφαία συστήματα της Texecom επιτρέπουν τον απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών και την αυτοματοποίηση αυτών, ώστε, για παράδειγμα, να μπορεί να προγραμματίσει ο χρήστης πότε θέλει να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μία συσκευή αυτόματα.

alpha 1

Πιο συγκεκριμένα, το ασύρματο KIT συναγερμού 64 ζωνών της κορυφαίας εταιρείας Texecom αποτελείται από την κεντρική μονάδα συναγερμού Premier Elite 64-W, μία μονάδα επικοινωνίας, ασύρματους ανιχνευτές κίνησης, πληκτρολόγιο, κ.λπ. Στο περίπτερο της εταιρείας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και για τον πίνακα συναγερμού Grade 3 της Texecom, premier Elite 168. Φυσικά από το περίπτερο της εταιρείας δεν θα μπορούσε να λείπει και η νέα σειρά ανιχνευτών κίνησης Capture της Texecom, που παρέχει την υψηλότερη και πιο αξιόπιστη απόδοση με την ευκολότερη εγκατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ.

alpha 2

Προσαρμόζεται αυτόματα στην θερμοκρασία του δωματίου και μεγιστοποιεί την απόδοση PIR, ενώ η ευαισθησία τού ανιχνευτή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με το περιβάλλον εγκατάστασης παρέχοντας μεγαλύτερη ακρίβεια ανίχνευσης.

alpha 3

Φιλτράρει τις διαταραχές στο παρασκήνιο ρυθμίζοντας αυτόματα την ευαισθησία τού ανιχνευτή ανάλογα με το περιβάλλον του, μετρά τα επίπεδα φωτός στο δωμάτιο και απορρίπτει όποιες ενεργές πηγές λευκού φωτός υπάρχουν (π.χ. προβολείς αυτοκινήτου, άμεσο ηλιακό φως) και εξαλείφει ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από ξαφνικά σοκ στον ανιχνευτή που ενεργοποιεί ηλεκτρικά σήματα. Κάθε μοντέλο Capture συνοδεύεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής για ελαττώματα υλικών, κατασκευής και απόδοσης.

Alpha Ltd, τηλ.: 210-9579750.

AUTA HELLAS

auta 1

Η AUTA HELLAS συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στη Salonica Electronix και είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της AUTA, μιας Ισπανικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1966. Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή θυροτηλεφώνων, θυροτηλεοράσεων και μονάδων ελέγχου πρόσβασης για κτίρια, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς κατασκευαστές. Σε διεθνές επίπεδο, είναι παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες, όπου η μάρκα AUTA είναι συνώνυμο με την τεχνολογία, τον μοντέρνο σχεδιασμό, την ευελιξία και αξιοπιστία. Ένα από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στο stand της εταιρείας, το AUTA ONEX IP! Το εν λόγω σύστημα είναι ξεχωριστό για τις δυνατότητές του, όπως η αυτόματη απόδοση IP, όπου η διεύθυνση IP εκχωρείται από μόνη της στις συσκευές. Χωρίς καμία παρέμβαση του εγκαταστάτη στις IP επιταχύνεται σημαντικά η εγκατάσταση και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες σφάλματος. Διαθέτει τυπικές συσκευές IP με 48V PoE και δωρεάν APP απομακρυσμένης διαχείρισης με βάση το πρωτόκολλο SIP. Είναι πολύγλωσσο σύστημα (Ισπανικά, Αγγλικά, Πορτογαλικά και Γαλλικά). Οι μπουτονιέρες εισόδου έχουν μεγάλη αντοχή στη σκόνη, το νερό και θερμοκρασία λειτουργίας από -40°C έως +70°C.

auta 2

AUTA HELLAS, τηλ.: 210-2516008.

IASCOM

iascom 1

Στην Salonica Electronix 2023 το περιοδικό μας είχε τη χαρά να συναντήσει τον κο Παναγιώτη Τοπαλούδη από την IASCOM και να μάθει περισσότερα για το EliteControl ESL-2 της ArrowHead, ένα πάνελ συναγερμού για οικιακούς και εμπορικούς χώρους με Access Control δυνατότητες! Το σύστημα συναγερμού αποτελεί ιδανική επιλογή για οικιακούς, εμπορικούς χώρους ή για αναβάθμιση παλιών εγκαταστάσεων, καθώς έρχεται με δυνατότητες ελέγχου πρόσβασης. Το ESL-2 EliteControl διαθέτει 8/16 διπλασιαζόμενες ζώνες, 4 προγραμματιζόμενες εξόδους, 1.5Α έξοδο τροφοδοτικού και μπορεί να δεχτεί πληθώρα αισθητήρων, ενώ λειτουργεί και ως σύστημα οικιακού αυτοματισμού, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγξει τα ρολά ασφαλείας, τις γκαραζόπορτες, τις αυτόματες πύλες, τους θερμοστάτες, τον φωτισμό, κ.λπ. Επιπλέον, μέσω του Wiegand – IF2 το σύστημα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες σύστημα Access Control με έλεγχο πρόσβασης μέσω κάρτας ή κωδικού, ενώ με την κάρτα επέκτασης που περιλαμβάνει, μπορεί να προσθέσει 4 ακόμη εξόδους πλήρως ελεγχόμενες και προγραμματιζόμενες. Ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του πληκτρολογίου αφής KP-TOUCH-W 5” ή μέσω της εφαρμογής EliteControl για smartphone κινητά (διαθέσιμο για iOS και Android).

Iascom, τηλ.: 210-4935500 & 210-4929097.

NSC Hellas

Το Security Report συνάντησε στη Salonica Electronix 2023 τον κο Καραθάνο Άγγελο, Γενικό Διευθυντή της NSC Hellas, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τα γνωστά και αξιόπιστα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης Solution F1/F2, τα νέα συστήματα αναγγελίας/φωνητικού συναγερμού της NSC, MILO, και τον νέο πίνακα πυρανίχνευσης που θα είναι σύντομα διαθέσιμος από την εταιρεία!

nsc hellas 1

Αναφορικά με τους πίνακες πυρανίχνευσης της εταιρείας, η σειρά Solution F1 αποτελείται από πίνακες πυρανίχνευσης νέας γενιάς 2 βρόχων, επεκτάσιμους ως 18. Η σειρά Solution F2 αποτελείται από αναλογικούς πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης ενός βρόχου νέας γενιάς, επεκτάσιμους σε δύο βρόχους, με προαιρετική κάρτα ενός βρόχου (loop).

Τέλος, μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες προϊόντων που προσφέρει η NSC είναι αυτή των συστημάτων αναγγελιών/φωνητικού συναγερμού εκκένωσης (PA/VA – Public Address/Voice Alarm), για την έγκαιρη εκκένωση κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Τα συστήματα αναγγελιών/εκκένωσης εγκαταστάσεων είναι ειδικά σχεδιασμένα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιά, για να καθοδηγούν τους ανθρώπους σε ασφαλή, ελεγχόμενη και γρήγορη διαφυγή από τις εγκαταστάσεις. Σε αντίθεση με την ήχηση των απλών σειρήνων ενός συστήματος πυρανίχνευσης, που ίσως σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν πανικό, τα συστήματα αναγγελιών/εκκένωσης αναπαράγουν κάποιο προ-ηχογραφημένο μήνυμα ή γίνεται ζωντανή μετάδοση μηνυμάτων από κάποιον υπεύθυνο, με ακριβείς οδηγίες για την εκκένωση του χώρου ή την καθοδήγηση σε ασφαλή έξοδος διαφυγής.

nsc hellas 2

Το NSC MILO είναι ένα οικονομικά αποδοτικό και πλήρως πιστοποιημένο σύστημα αναγγελιών-εκκένωσης, σύμφωνα με το EN 54-16. Απευθύνεται σε έργα μεγαλύτερων απαιτήσεων και έχει δυνατότητα επέκτασης σε έως 1024 ζώνες.

NSC Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

Solo Security

solo 1

Το περιοδικό μας συνομίλησε με τον κo Βασίλη Καραγιαννάκη για τις λύσεις της AMC Electronics, της οποίας είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα η Solo Security. Η Solo Security Systems ιδρύθηκε το 2004 από τον σημερινό Managing Director, κο Βασίλη Καραγιαννάκη, και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση ολοκληρωμένων Συστημάτων Ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, οι όποιες καλύπτουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη.

solo 2

«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε μετά από καιρό στη Salonica Electronics και ήρθαμε με σκοπό να παρουσιάσουμε στο κοινό της Β. Ελλάδος το LARIO HUB, ένα πλήρως ασύρματο σύστημα συναγερμού και τις κάμερες Visar», δήλωσε ο κος Καραγιαννάκης στο Security Report.

SOLO SECURITY, τηλ.: 210-2750595.

SIGNAL Electronics Security

signal1

Η SIGNAL ELECTRONICS SECURITY, εταιρεία που προμηθεύει την ελληνική αγορά με τα προϊόντα μερικών εκ των μεγαλύτερων και γνωστότερων διεθνών εταιρειών στον κλάδο της ασφάλειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση Salonica Electronix 2023. Μέσα από το περίπτερο της, η εταιρεία επικεντρώθηκε κυρίαρχα στο σύστημα WeR@Home της ισραηλίτικης Essence Group. Το WeR@Home αποτελεί μια ασύρματη ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης ασφαλείας και έξυπνου σπιτιού και αποτελείται από την κεντρική μονάδα (HUB), η οποία διαθέτει είσοδο LAN καθώς και υποδοχή κάρτας SIM για πρόσβαση σε δίκτυα 3G/4G, με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στο LAN να κυμαίνονται στα 384kBps downlink και 120kBps uplink. Οι περιφερειακές συσκευές του συστήματος, μπορεί να φτάσουν τις 232 και συνδέονται με την κεντρική μονάδα (HUB) μέσω ασύρματης επικοινωνίας DSSS 2.4GHz με κρυπτογράφηση AES 128 bit, ενώ η εμβέλεια μπορεί να φτάσει έως και 600 μέτρα σε ανοιχτούς χώρους. Το ΗUB διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 3,7V 1400Ah που παρέχει αυτονομία στο σύστημα έως και τρεις ώρες και είναι πλήρως συμβατό με περιφερειακά αυτοματισμού με πρωτόκολλο Z-Wave και Ζ-Wave plus. Τέλος, μέσω του «έξυπνου» συστήματος που διαθέτει μπορεί να καλύψει όλα τα επιθυμητά σενάρια αυτοματισμών με τη δημιουργία κάθε σεναρίου-κανόνα να είναι εξαιρετικά απλή και να ολοκληρώνεται εντός λίγων λεπτών.

signal2

Signal Electronics Security, τηλ.: 210-9576351.

EUROGUARD

eurogaurd1

Στη Salonica Electronix 2023 το περιοδικό μας συνάντησε τον κο Απόστολο Καραγιάννη, τον γιό του, Κωνσταντίνο, και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας Euroguard που παρευρέθηκαν στον χώρο. Το περίπτερο της εταιρείας ήταν κυρίαρχα επικεντρωμένο στην υψηλών προδιαγραφών υπηρεσία περιπολίας της εταιρείας, QR Patrol. Το QR-Patrol συνιστά ένα καινοτόμο σύστημα που επικεντρώνεται στις φυλάξεις και στις περιπολίες και ενσωματώνει τις προηγμένες τεχνολογίες beacon και Internet οf Things. Η λειτουργία της υπηρεσίας αυτής, καθίσταται εύκολη και ασφαλής μέσω της χρήσης ενός απλού smartphone και αυτοκόλλητων ετικετών που περιλαμβάνουν ένα μοναδικό QR Code. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: Ο φύλακας κατά την προγραμματισμένη περιπολία σαρώνει την ετικέτα και η ενέργεια του μεταδίδεται αμέσως στο κέντρο λήψης σημάτων δίνοντας τη δυνατότητα πλήρους και έγκαιρης ενημέρωσης του ιδιοκτήτη της εκάστοτε εγκατάστασης.

Εκτός από την υπηρεσία QR-Patrol, στο περίπτερο της Euroguard, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες και προϊόντα που δύναται να τους παρέχει η εταιρεία.

EUROGUARD, τηλ.: 8012221957.

Sector Security

sector 1

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Sector στην έκθεση Salonica Electronix 2023. Η Sector αποτελεί ένα από τα παλαιότερα Ελληνικά εταιρικά σχήματα στο χώρο των συστημάτων και υπηρεσιών ασφαλείας. Από το 1976 η εταιρεία σχεδιάζει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύγχρονα και ποιοτικά συστήματα ασφαλείας, πυρανίχνευσης και κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, τηλεφωνικά συστήματα, συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συστήματα προστασίας εμπορευμάτων, μεγαφωνικής αναγγελίας, οπτικών ινών, κ.λπ.

sector 2

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Sector (Κεντρικός Σταθμός), ένα από τα αρτιότερα και ασφαλέστερα της χώρας, διαθέτει εξοπλισμό λήψης σημάτων συναγερμού σε όλα τα γνωστά πρωτόκολλα. Η λήψη σημάτων συναγερμού και εικόνας πραγματοποιείται μέσω του αστικού σταθερού τηλεφωνικού δικτύου, αλλά και κινητής τηλεφωνίας, GPRS ή 3/4G.

Ειδικά εκπαιδευμένο & εξειδικευμένο προσωπικό επανδρώνει το Επιχειρησιακό Κέντρο της Sector. Οι χειριστές του Κεντρικού Σταθμού παρακολουθούν και ελέγχουν σε 24ωρη βάση την καλή λειτουργία των συστημάτων και επεμβαίνουν σε περίπτωση διάρρηξης ή τεχνικής βλάβης. Ο Κεντρικός Σταθμός της Sector εφαρμόζοντας την ψηφιακή τεχνολογία διαθέτει εξοπλισμό λήψης που μπορεί να δεχθεί εκατοντάδες είδη σημάτων.

Sector Security, τηλ.: 2310-351 400.

OMNINET

Με επιτυχία συμμετείχε στη Salonica Electronix 2023 η εταιρεία OMNINET, παρουσιάζοντας λύσεις για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και όχι μόνο!

omninet 1

Η ΟΜΝΙNET ιδρύθηκε το 1992 με την επωνυμία ΟΜΝΙΤΕΚ ΕΠΕ και απέκτησε το σημερινό της όνομα το 2000 και έγινε γνωστή κυρίως στον χώρο της χονδρικής ως αντιπρόσωπος περιφερειακών, από οίκους του εξωτερικού, για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σήμερα οι δραστηριότητές της εστιάζονται στους τομείς:

  • Yποστήριξη εταιρειών (sites, domain names, λογισμικό, εμπορική διαχείριση και μηχανογράφηση, εξοπλισμός σε Η/Υ κ.λπ.).
  • VoIP Tηλεπικοινωνίες.
  • Smart Home (ΙοΤ).
  • Εκδηλώσεις (πυροτεχνήματα, μπαλόνια, επαγγελματικός ήχος και εικόνα).
OMNINET 2

Η ΟΜΝΙΝΕΤ διαθέτει cluster βάσεων δεδομένων SQL, καθώς και NoSQL, με κόμβους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την υποστήριξη απαιτητικών έργων. Η γενική άδεια τηλεπικοινωνιών που διαθέτει της επιτρέπει να παρέχει διάφορες υπηρεσίες από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών.

Omninet, τηλ.: 212-2131000.

Λεζάντες

ΣΕΗΘ

Ο ΣΕΗΘ έδωσε το παρόν στην Salonica Electronix 2023! Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νομού Θεσσαλονίκης, γνωστός ως Σ.Ε.Η.Θ. αποτελεί έναν πρωτοπόρο και ιστορικό σύνδεσμο επαγγελματιών με σημαντικούς αγώνες για την διεκδίκηση, τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος των ηλεκτρολόγων και την αναβάθμιση του. Ξεκινώντας με 22 Ηλεκτρολόγους και καταστηματάρχες το 1929 που οργάνωναν τις συγκεντρώσεις τους στο καφενείο της εποχής, «Μικρο Κρύσταλ», μετεξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα συνδικαλιστικά όργανα της πόλης. Σήμερα αριθμεί 600 περίπου μέλη.

Seith

Ο Σ.Ε.Η.Θ. διασφαλίζει πρώτιστα το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου έναντι κάθε ανειδίκευτου που απλά δηλώνει «ηλεκτρολόγος» χωρίς να κατέχει τη σχετική άδεια εξάσκησης επαγγέλματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχοντας ως κύριο στόχο και μέλημα την ασφάλεια του καταναλωτή. Σημαντική είναι η συνεισφορά του στον κλάδο, με τη συνεχή επιμόρφωση των μελών του, την ανάπτυξη του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου αλλά και η συνεισφορά στην τοπική κοινωνία ευρύτερα.

www.seith.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...