Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Απριλίου 2023 10:53

CCTV Testers

Όλες οι προτάσεις της ελληνικής αγοράς

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma erebna 8a2b673d

Τα CCTV Testers είναι κατά βάση συσκευές χειρός που έχουν σχεδιαστεί για τη δοκιμή, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη συντήρηση των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης. Προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες που μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και το προσωπικό ασφαλείας να διασφαλίσουν ότι οι κάμερες και τα καλώδια που έχουν τοποθετηθεί σε μία εγκατάσταση λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Ένα CCTV Tester έρχεται να καλύψει μια τεράστια ανάγκη των τεχνικών, προβάλλοντας εικόνα και καταγράφοντας βίντεο/φωτογραφία από κάμερες AHD, CVI, TVI και IP. Πληρέστατα σε δυνατότητες, σύγχρονα και πάνω από όλα φορητά, τα CCTV Testers είναι επαγγελματικά όργανα ιδανικά για τον έλεγχο εγκαταστάσεων CCTV, την αντιμετώπιση προβλημάτων, την καταγραφή βίντεο κ.λπ. Πάμε να δούμε σύντομα κάποια από τα κυριότερα οφέλη και χαρακτηριστικά τους.

Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος
Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των εν λόγω συσκευών είναι ότι εξοικονομούν χρόνο και χρήμα στους επαγγελματίες. Οι τεχνικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα CCTV testers αφενός για να επαληθεύσουν ότι οι κάμερες και τα καλώδια έχουν τοποθετηθεί σωστά και αφετέρου για να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα, ώστε να τα διορθώσουν αμέσως. Αυτό επιτρέπει εξοικονόμηση χρόνου αλλά και χρήματος, καθώς δεν χρειαζόμαστε πρόσθετο εξοπλισμό ή/και προσωπικό. Αντί να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη συντήρηση των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, οι ελεγκτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το υπάρχον προσωπικό.

Ευελιξία και φορητότητα
Τα σύγχρονα CCTV tester είναι εξαιρετικά εύχρηστα και φιλικά προς τον εγκαταστάτη, αλλά και σε χρήστες που θα τα πιάσουν για πρώτη φορά στα χέρια τους. Διαθέτουν εύχρηστο μενού, παρόμοιο με αυτό των σύγχρονων smartphone κινητών, γεγονός που επιτρέπει στους εγκαταστάτες να προσαρμοστούν εύκολα και γρήγορα τον τρόπο λειτουργίας τους. Η φορητότητά τους είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα, καθώς οι εγκαταστάτες μπορούν να τα μεταφέρουν πολύ εύκολα στον επιτηρούμενο χώρο ή σε δύσβατες περιοχές.

Δυνατότητες και χαρακτηριστικά
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός CCTV tester είναι η ενσωματωμένη οθόνη LCD στην πρόσοψή τους, συνήθως μεταξύ 2,5 και 7 ιντσών, η οποία επιτρέπει στους εγκαταστάτες να παρακολουθούν τη ροή του βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Μέσω αυτής της οθόνης και των διαθέσιμων θυρών που υπάρχουν στη συσκευή ο τεχνικός μπορεί να πραγματοποιήσει πληθώρα δοκιμών (αλλαγή φωτεινότητας, αντίθεση, βαθμονόμηση βίντεο, δοκιμή βίντεο, κ.λπ.).  Τα σύγχρονα tester διαθέτουν αυτόματη αναγνώριση μέσω πρωτοκόλλου IP και υποστηρίζουν καλωδιακή σύνδεση Ethernet, είτε ασύρματη μέσω Wi-Fi. Πέρα από τις βασικές λειτουργίες, υποστηρίζουν επιπρόσθετες δυνατότητες, όπως έλεγχο καλωδίου UTP, έλεγχο PTZ καμερών, ενώ λειτουργούν και ως πολύμετρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι κάμερες λαμβάνουν την απαραίτητη ισχύ. Επιπρόσθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή διαφόρων τύπων καλωδίων, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων ομοαξονικού και συνεστραμμένου ζεύγους.

Τα CCTV Testers με άλλα λόγια, αποτελούν μία σύγχρονη λύση για τον περιοδικό έλεγχο υφιστάμενων, αλλά και νέων εγκαταστάσεων, εξοπλίζοντας τον τεχνικό με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια εγκατάσταση.

Το περιοδικό μας σάρωσε την ελληνική αγορά και σας παρουσιάζει όλες τις λύσεις που προσφέρονται από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δούμε με αλφαβητική σειρά ανά προμηθευτή το διαθέσιμο υλικό.

ΗΛΚΑ Α.Ε

ILKA 1

H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον επαγγελματία εγκαταστάτη – συντηρητή, για ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και κυρίως παραγωγικότερη εργασία, σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV.

To δημοφιλέστερο μοντέλο X7-ADH είναι ένα “All in one multi-function CCTV tester” και διαθέτει μοναδική οθόνη αφής Retina 7΄΄ και ανάλυσης 1920×1200, υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265 / H.264, κάμερες TVI ως 8MP / CVI ως 8MP / AHD ως 5MP, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), analog + video level meter, WiFi και πολλά άλλα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, τα οποία μπορείτε να δείτε σκανάροντας το σχετικό QR code που θα βρείτε παρακάτω.

Το κορυφαίο μοντέλο είναι το X9-ADH, διαθέτει μοναδική οθόνη αφής Retina 8΄΄ και ανάλυση 2048×1536, ρυθμιζόμενο σκιάδιο για αποφυγή αντανακλάσεων και προστασία της οθόνης, όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται (το tester γίνεται αυτόματα power off, όταν κλείσει το σκιάδιο). Υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265 /H.264, κάμερες TVI ως 8MP / CVI ως 8MP / AHD ως 5MP, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), analog + HD video level meter, WiFi, κ.λπ. Είναι η εξέλιξη του δημοφιλούς X7-ADH tester, περιλαμβάνοντας όλα τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και παρελκόμενά του, έχοντας επιπλέον μεγαλύτερη οθόνη, γραφίδα, σκιάδιο, ταχύτερο 4 Core επεξεργαστή, νέο φιλικότερο user interface με προεγκατεστημένες εφαρμογές από περισσότερους κατασκευαστές εκτός από Hikvisιon & Dahua, (π.χ. Uniview) και μενού για εύκολο downloading και εγκατάσταση άλλων (π.χ. Tiandy, TP-LINK, κ.λπ.), video level meter και για HD κάμερες (TVI/CVI/AHD) και όχι μόνο για CVBS, 2 θύρες Ethernet 1000 (μια για την κάμερα και μια για καταγραφικό, με λήψη διαγνωστικών για τη σύνδεση), BNC cable tester (attenuation test), HDMI output 4K αντί για 1080P, ενσωματωμένη βάση για επιτραπέζια στήριξη υπό κλίση, έξοδο 12VDC 3A για τροφοδοσία κάμερας αντί 2A, μπαταρία 7000mAh για αυτονομία ως 13~16 ώρες και δυνατότητα fast charging.

Το μοντέλο X9-MOVTADHS αποτελεί την πληρέστερη έκδοση του X9-ADH, η οποία περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του (βλέπετε ανωτέρω) και επιπλέον: υποστήριξη οπτικών ινών με optical powermeter (1625 / 1550 / 1490 / 1310 / 1300 / 850nm, -70 ~ +10 dBm, κ.λπ.) και visual fault locator για οπτικές ίνες multimode / singlemode σε απόσταση ως 10 km, TDR cable tester για εντοπισμό προβλημάτων σε καλώδια ομοαξονικά / δικτύου / τηλεφωνικά / RVV / κ.λπ., με μέτρηση της απόστασης του προβλήματος ως 1.2 km, υποστήριξη καμερών HD SDI / EX-SDI σε ανάλυση 1080p 50/60Hz, ψηφιακό πολύμετρο (μέτρηση τάσης dc/ac, αντίστασης, χωρητικότητας, έλεγχο συνέχειας / διόδων).

Το μοντέλο X51 PLUS είναι το οικονομικότερο multi-function CCTV tester, το οποίο  διαθέτει αναβαθμισμένη οθόνη αφής IPS 5.4΄΄και ανάλυσης 1920×1152 full HD, υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265 / H.264, κάμερες TVI / CVI / AHD ως 8MP, αναλογικές κάμερες CVBS, είσοδο HDMI και VGA (λειτουργεί και σαν monitor), WiFi, PoE & DC 12V power output, κ.λπ. Περισσότεροι από 500 επαγγελματίες εγκαταστάτες έχουν εμπιστευτεί μέχρι σήμερα κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα και όπως μας αναφέρουν, η επιλογή τους αποτελεί μία από τις καλύτερες αγορές εργαλείων που έχουν κάνει. Όλα τα παραπάνω μοντέλα θα τα βρείτε ετοιμοπαράδοτα στην ΗΛΚΑ Α.Ε.

Δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά και τα παρελκόμενά τους στην διεύθυνση http://bit.ly/42JlnKz  ή σκανάρετε το σχετικό QR code.

ΗΛΚΑ Α.Ε, τηλ.: 210-6071510.

KEEPER Group

Το DH-PFM900-E είναι μία φορητή συσκευή ελέγχου και προγραμματισμού καμερών παρακολούθησης και καταγραφικών. Υποστηρίζει αναλογικές κάμερες πρωτοκόλλων CVBS («κλασσική» αναλογική), υψηλής ανάλυσης (HDCVI , HDTVI & AHD) αλλά και τις δικτυακές (IP) κάμερες με υποστήριξη του πρωτόκολλου επικοινωνίας «ONVIF».

Έχει άνετη φωτιζόμενη οθόνη 4 ιντσών υψηλής ευκρίνειας (ανάλυσης 800×480 pixel), διπλό φακό τεχνολογίας LED ώστε να είναι εφικτή εργασία και στα σκοτεινότερα σημεία και μεγάλη αφαιρούμενη μπαταρία που επιτρέπει έως και 8 ώρες λειτουργίας με 3~4 ώρες φόρτισης (7.4V Li-Po μπαταρία, χωρητικότητας 22.2Wh) και ενσωματωμένο ψηφιακό πολύμετρο (AC/DC Volt, Ampere, ωμική αντίσταση, χωρητικότητα πυκνωτή, δίοδο, συνέχεια κυκλώματος).

Σε IP κάμερες (έως 12MP), με την χρήση QWERTY πληκτρολογίου, υποστηρίζει πληθώρα λειτουργιών για τον έλεγχο συνδεσιμότητας και καλής λειτουργίας του δικτύου σε φυσικό/υλικό (έλεγχος καλωδίωσης/συνδεσμολογίας), αλλά και λογικό επίπεδο (ρυθμίσεις, διευθυνσιοδοσία κ.λπ.), καθώς και λειτουργίες εύρεσης κάμερας στο δίκτυο, διάγνωσης σωστής επικοινωνίας, ρύθμισης της, αλλά και τη δυνατότητα αναπαραγωγής και καταγραφής (στιγμιότυπο ή βίντεο).

Επιπλέον, σε κάμερες τύπου «POE» όπου τροφοδοτούνται με ρεύμα απευθείας από το τοπικό δίκτυο, είναι εφικτός ο έλεγχος τροφοδοτούμενης συσκευής (PD) καθώς και της συσκευής παροχής τροφοδοσίας (PSE).

Σε “αναλογικές” (SD & HD έως και 8MP) ενσωματώνει λειτουργίες ρύθμισης της κάμερας (PTZ control), δοκιμή ήχου και δυνατότητα αναπαραγωγής αλλά και καταγραφής (στιγμιότυπο ή βίντεο).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο σωστής λειτουργίας ολόκληρης της αλυσίδας από την κάμερα μέχρι και το καταγραφικό, με δυνατότητα σύνδεσης της κάμερας (σήμα και ρεύμα) απευθείας πάνω του, καθώς και με την δυνατότητα εκπομπής δοκιμαστικού σήματος διαφόρων τύπων σε πρότυπο PAL ή  NTSC για να αποσταλεί στο καταγραφικό.

Είναι ιδανικό για την εγκατάσταση πολλαπλών καμερών καθώς επιτρέπει στον εγκαταστάτη να προσαρμόσει το ακριβές πλάνο (κλήση, περιστροφή κ.λπ.) ή να εκτελέσει ρυθμίσεις όπως την εστίαση χωρίς να μετακινείται μεταξύ καταγραφικού και κάμερας, ενώ κρεμώντας το στον λαιμό ή τον καρπό του (ζυγίζει μόλις 540 γραμμάρια), διευκολύνει την εργασία και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

DHPFM907-E

Για τους πλέον απαιτητικούς επαγγελματίες, η πιο προηγμένη επιλογή είναι το DH-PFM907-E, ένα rugged Android tablet. Φυσικά υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες του PFM700-E, αλλά με την χρήση οθόνης αφής 7 ιντσών (ανάλυσης 1920×1200) γίνεται ακόμη πιο εύχρηστο και πρακτικό. Επιπλέον, ενσωματώνει Wi-Fi AC δέκτη με δυνατότητα ελέγχου της ποιότητας του σήματος (σε συχνότητες 2.4G/5G), tester οπτικής ίνας «Optical Power Meter» τύπου InGaA, είσοδο και έξοδο HDMI ενώ, όντας Android tablet (βασισμένο στο AOSP) επιτρέπει την προσθήκη εφαρμογών για πρακτικά απεριόριστη επεκτασιμότητα των λειτουργιών και δυνατοτήτων του (μέσω “APK sideloading” και εφόσον η εφαρμογή δεν απαιτεί υποστήριξη των Google Services). Τέλος, δέχεται δύο αφαιρούμενες μπαταρίες 18.5Wh για αυτονομία έως και 10 ώρες ενώ μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και με την χρήση μίας μόνο εκ των δύο μπαταριών για την μέγιστη δυνατή ευελιξία.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Microlink

Η Microlink, πάντα κοντά στον εγκαταστάτη και τις ανάγκες του, προσφέρει ένα CCTV tester τελευταίας γενιάς, με κορυφαίες προδιαγραφές σε ασυναγώνιστη τιμή. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον επαγγελματία εγκαταστάτη, για ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και παραγωγικότερη εργασία, σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης. Η Microlink λοιπόν, παρουσιάζει το ML-529, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό “All in one multi-function CCTV tester” και όχι μόνο.

Διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android και οθόνη IPS touch 4″, με ανάλυση 800×480. Είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα συμπίεσης H.265/H.264 για τις τεχνολογίες μετάδοσης ΤVI ως 8MP, CVI ως 8MP, AHD ως 8MP, αναλογικές κάμερες CVBS και ΡΤΖ έλεγχο. Υποστηρίζει IP κάμερες ως 4Κ (πλήρης συμβατότητα με Hikvision, Dahua, ONVIF κ.λπ.) και έλεγχο καλωδίων (cable tracer) με δυνατότητα δημιουργίας report για την ποιότητα λειτουργίας του καλωδίου του δικτύου.

Σε δικτυακό επίπεδο μπορεί να συνδεθεί σε Αccess Ρoint 2,4GHz ή να λειτουργήσει και σαν διακομιστής DHCP αν αυτό είναι απαραίτητο και δεν υπάρχει εγκατεστημένο ρούτερ. Μέσω ενσωματωμένου διαθέσιμου browser και chrome μπορούμε να ανατρέξουμε για  πληροφορία ή εγχειρίδιο από τον ιστό. Υποστηρίζει VLC player για εύκολο έλεγχο RTSP streaming, ενώ πολύ χρήσιμη είναι η λειτουργία Wi-Fi hot spot μέσω της οποίας μια κάμερα Wi-Fi μπορεί να συνδεθεί απ’ ευθείας πάνω στο tester. Χρήσιμη επίσης είναι η κάρτα με τις πληροφορίες δικτύου.

Διαθέτει φιλικό user interface με προεγκατεστημένες εφαρμογές και ΙΡ search tools από περισσότερους κατασκευαστές, όπως Hikvision & Dahua, και μενού για εύκολη λήψη και εγκατάσταση άλλων (π.χ. Tiandy, TP-LINK κ.λπ.), έρχονται να πλαισιώσουν μια εφαρμογή που στο παρελθόν γινόταν μόνο με χρήση υπολογιστή.

Έχει έξοδο 12V DC/ 3Α για τροφοδοσία κάμερας και μπαταρία 5000mAh για αυτονομία 10~12 ώρες με δυνατότητα fast charging. Οι πολύ μικρές διαστάσεις (ΠxΜxΥ) 125x80x30 χιλ. και το χαμηλό βάρος (310g), καθώς και ο σύνδεσμος για να φοριέται στον καρπό, το κάνουν ιδιαίτερα φιλικό στη λειτουργία και χρήση. Τέλος, διαθέτει θύρα RS-485 για χειρισμό κάμερας PTΖ, ενσωματωμένο μεγάφωνο για ακρόαση του μικροφώνου της κάμερας, καθώς και είσοδο microSD κάρτας για μεταφορά αρχείων.

Συμπερασματικά, το ML-529 συνδυάζει το μέγιστο της τεχνολογίας με το ελάχιστο της τιμής που η Microlink πάντα εγγυάται. Το CCTV Tester αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα εργαλείο ελέγχου για τις κάμερες ασφαλείας τους. Η συσκευή επιδέχεται SD κάρτα, ενώ στη συσκευασία θα βρούμε και θήκη για ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση. Το CCTV Tester περιέχει όλα τα απαραίτητα λειτουργικά εργαλεία για να επιτρέψει στον χρήστη να εκτελέσει ακριβή και αξιόπιστα τεστ στον CCTV εξοπλισμό του. Με ανάλυση 800Χ400 και ισχύ εξόδου 48V PoE/12V3A DC, η συσκευή εκτός από αποδοτική είναι και εξαιρετικά αξιόπιστη. Τέλος, οι διαστάσεις του CCTV Tester (12.3x3x8.1cm) το καθιστούν ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά για να το έχετε παντού και πάντα.

Η MICROLINK TECHNOLOGY & SECURITY εγγυάται τη διαθεσιμότητα και τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων τα οποία διαρκώς εμπλουτίζονται. Συνεργάζεται µε τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες της Παγκόσμιας αγοράς. Διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως:

  • Συστήματα Ασφαλείας  (καταγραφικά, κάμερες ασφαλείας, ενσύρματους και ασύρματους συναγερμούς, GSM/GPRS, PIR).
  • Συστήματα Ελέγχου πρόσβασης, Access Control, ωρομέτρηση προσωπικού.
  • Πρόσβαση με δαχτυλικό αποτύπωμα, ηλεκτρικές κλειδαριές.
  • Συστήματα Πυρανίχνευσης.
  • IP Τεχνολογία, Wi-Fi Smart Home.
  • Θυροτηλεόραση 2 καλωδίων.
  • Περιφερειακά, αναλώσιμα και πολλά ακόμα εξαρτήματα και εργαλεία όπως το CCTV tester.


Microlink, τηλ.: 210-5786534.

Rakson

Μέσω της συνεργασίας της Rakson με την Golmar, διατίθενται 2 προτάσεις για CCTV tester για εγκαταστάτες, μια απλούστερων & μια προηγμένων λειτουργιών:

Στην 1η κατηγορία έχουμε το μοντέλο TEST-MINI, ένα tester χειρός εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση,  το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 4”, με ανάλυση 800×480. Το πολύ μικρό του βάρος που ανέρχεται στα 320 γραμμάρια, το καθιστά ιδανικό εργαλείο για κάθε τεχνικό χωρίς να επιβαρύνει τις κινήσεις της εργασίας του. Η ενσωματωμένη μπαταρία του Li-Ion χωρητικότητας 2,4Ah, διαρκεί 8 ώρες υπό φυσιολογική χρήση με μια φόρτιση 4 ωρών. Για αποφυγή σπατάλης ενέργειας, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα σε ρυθμιζόμενο χρόνο 1-30 λεπτών. Είναι συμβατό με κάμερες μέγιστης ανάλυσης 8MP (4Κ), τόσο τεχνολογίας CVBS, HD-TVI,HD-CVI, AHD (PAL ή NTSC) όσο και τεχνολογίας IP, τις οποίες μπορεί να τροφοδοτήσει απευθείας μέσω εξόδου PoE,  με λειτουργίες αυτόματης αναζήτησης (IP discovery), δοκιμής (IPC test), αναπαραγωγής μέσω RTSP και ONVIF. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου καλωδίωσης ομοαξονικών και δικτύου, κατάστασης ζεύγους, έλεγχο απόστασης, απόσβεσης σήματος & καλωδιακής αντίστασης, τα αποτελέσματα των οποίων εμφανίζονται ψηφιακά μέσα στην οθόνη. Μπορεί να δοκιμάσει και να χειριστεί κάμερες PTZ, υποστηρίζοντας πάνω από 30 πρωτόκολλα RS485/232 με ρυθμιζόμενη ταχύτητα 600-115200bps, καθώς και κάμερες με εντολές μέσω ομοαξονικού καλωδίου (UTC). Επιπλέον, μπορεί να ανιχνεύσει και να ελέγξει τον ήχο από συμβατές πηγές, όπως π.χ. μικρόφωνα, ανεξάρτητα αν έχουν ενσωματωμένη είσοδο ήχου ή ενσωματώνονται σε κάμερες IP. Ακόμη διαθέτει κεραία Wi-Fi με ταχύτητα μεταφοράς 150Mbps και ενσωματώνει λειτουργίες διάγνωσης δικτύου, όπως Trace route, link, DHCP server, ping κ.λπ. Η συσκευή διαθέτει έξοδο 12V DC/ 3A για τροφοδοσία καμερών, ώστε να είναι εφικτή η άμεση εκκίνηση και δοκιμή τους χωρίς επιπλέον υλικά.

RAKSON 3

Στην 2η κατηγορία έχουμε το μοντέλο TEST-FULL, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 7” με ανάλυση 1280×800 και φωτισμό LED. Η μεγαλύτερη μπαταρία του χωρητικότητας 5Ah επιτρέπει τη χρήση του έως 10 ώρες με μια φόρτιση 6 ωρών. Υποστηρίζει κάμερες έως 8MP, ενώ πέρα από ομοαξονικού τύπου διαβάζει και κάμερες IP των πιο γνωστών κατασκευαστών, διαθέτοντας πρωτόκολλα H.264, H.265, ONVIF, RTSP κ.ά. Επιπλέον, επιτρέπει τη διάγνωση και την επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας τόσο μεμονωμένων καλωδίων LAN, όσο και ολόκληρου του δικτύου με έλεγχο ταχύτητας, απόκρισης, απόδοσης IP, καθώς και της σωστής τροφοδοσίας από PoE Switch. Συγκεκριμένα, για κάμερες PoE η θύρα δικτύου του μπορεί να τις τροφοδοτήσει απευθείας χωρίς την ύπαρξη άλλων υλικών. Ταυτόχρονα, εκτελεί λειτουργίες ελέγχου και αναζήτησης για την εύρεση καμερών IP ή άλλων δικτυακών συσκευών σε πολλαπλά υποδίκτυα, καθώς και σε ασύρματα δίκτυα με την ενσωματωμένη κεραία Wi-Fi  που διαθέτει. Για κάμερες με λειτουργίες PTZ, πέρα από τον άμεσο χειρισμό τους μέσω UTC ή RS485, ανιχνεύει και εντολές χειρισμού που αποστέλλονται από άλλες συσκευές, για την επιβεβαίωση λειτουργίας άλλων πληκτρολογίων ή joystick PTZ. Επιπλέον, διαθέτει είσοδο HDMI, έξοδο HDMI προς άλλες οθόνες με γεννήτρια χρωμάτων για τη διάγνωση αυτών, έξοδο 12V/2A για τροφοδοσία καμερών και έξοδο USB 2A για φόρτιση κινητών. Τέλος, έχει υποδοχή για κάρτα MicroSD, στην οποία καταγράφει και αναπαράγει φωτογραφίες ή βίντεο από τις δοκιμές του εγκαταστάτη. Το monitor έρχεται μαζί με θήκη προστασίας και μεταφοράς και πλήθος συνοδευτικών καλωδίων.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

Spartan Security

Η Spartan Security ως ολοκληρωμένος πάροχος ασφάλειας συνεργάζεται πανελλαδικά με ένα ευρύ και ισχυρό δίκτυο αξιόπιστων, καταξιωμένων και εξειδικευμένων τεχνικών στον συναγερμό, συμβούλων ασφαλείας και ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, με περισσότερους από 800 συνεργάτες. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, αλλά κυρίως των συνεργατών της, παρέχει τα πιο σύγχρονα εργαλεία. Η εταιρεία λοιπόν παρουσιάζει δύο επιλεγμένους CCTV testers.

Αποτελούν την πρώτη επιλογή όλων των σύγχρονων εγκαταστατών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV.

 Dahua PFM900-E

Το PFM900-E της Dahua είναι εργονομικό, φορητό εργαλείο, ιδανικό για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες που επιθυμούν να ελέγχουν το σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε μία εγκατάσταση. Ο φορητός σχεδιασμός του το καθιστά πολύ εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση, ενώ η IPS οθόνη των 4 ιντσών με ανάλυση 800×480 παρέχει καθαρές και κορυφαίας ποιότητας εικόνες. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Εργονομικός, φορητός σχεδιασμός με λειτουργία με το ένα χέρι.
  • Οθόνη IPS TFT 4 ιντσών, με ανάλυση 800×480.
  • Dual Codecs H.265 και H.264.
  • Πληκτρολόγιο QWERTY Flip-open με 45 πλήκτρα.
  • Υποστηρίζει μορφές IP, HDCVI, AHD, TVI και CVBS.
  • Έλεγχος ήχου και RS485.
  • Δοκιμές καλωδίου δικτύου TDR και λειτουργίες ψηφιακού πολυμέτρου.
  • PoE+ και 12V DC, 2A έξοδος ισχύος.
  • Μπαταρία ιόντων λιθίου 7,4W / 22Wh, έως και 8 ώρες κανονική λειτουργία.
  • Διπλός φακός LED.

Dahua PFM905-E

Πρόκειται για ένα CCTV tester με σταθερή λειτουργία και απλή διεπαφή χρήστη, με ενσωματωμένο ελεγκτή τοποθέτησης που βελτιώνει σημαντικά τη συνολική απόδοση λειτουργίας και την εμπειρία χρήσης. Έρχεται με έναν αφαιρούμενο ιμάντα καρπού, επιτρέποντας τον χειρισμό της συσκευής με το ένα μόνο χέρι και είναι κατάλληλο για περίπλοκα σενάρια. Ενσωματώνει λειτουργίες, όπως δοκιμές βίντεο και ήχου HDCVI/TVI/AHD/CVBS και πληροί τις περισσότερες απαιτήσεις επιτήρησης ασφαλείας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:

  • Οθόνη IPS 4”, ανάλυση 800×480, 16,7 εκατομμύρια χρώματα.
  • Υποστήριξη HDCVI/AHD/TVI/CVBS.
  • Υποστήριξη ελέγχου RS485 PTZ.
  • Υποστήριξη δοκιμής ήχου και ψηφιακής λειτουργίας πολυμέτρων.
  • Υποστήριξη τροφοδοσίας DC 12V/1A.
  • Διπλός φακός LED.
  • Αντικαταστάσιμη μπαταρία λιθίου 7,4V/10,4Wh, η οποία μπορεί να διαρκέσει 5 ώρες για κανονική χρήση.

Η φιλοσοφία της Spartan Security είναι να παρέχει αξιόπιστα, ποιοτικά και διαχρονικά προϊόντα και υπηρεσίες, προηγμένης τεχνολογίας, εύχρηστα για κάθε ηλικία και απλά στον προγραμματισμό, σε μια ιδανική αναλογία κόστους, αξίας και ποιότητας παραμένοντας πιστή στις τρεις γνώριμες αρχές της:

  • Ισχυρή τεχνική γνώση των εξελίξεων της διεθνούς αγοράς για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό λύσεων ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων.
  • Χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, με ακατάπαυστο ρυθμό επενδύσεων σε κάθε βήμα ανάπτυξης.
  • Παροχή εκπαίδευσης με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μια ξεκάθαρη επαγγελματική σχέση για κάθε συνεργάτη της.

Γνωστή για την έντονη πελατοκεντρική της φιλοσοφία, η Spartan Security στοχεύει πάντα στη δυνατότητα πολλαπλών και αξιόπιστων επιλογών για το εκλεκτό πανελλαδικό δίκτυο των συνεργατών της.

Spartan Security, τηλ.: 210-9232437.

Stam Electronics

Το PS-6800ACT της ANGA είναι ένα 4 σε 1 CCTV tester με σύγχρονες τεχνολογίες και λειτουργίες που το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για όλους τους εγκαταστάτες και τους επαγγελματίες τεχνικούς. Η συμπαγής και ελαφριά συσκευή έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τύπων καμερών. Έρχεται με οθόνη 5’’, ανάλυσης 800×480, υποστηρίζει κάμερες AHD, CVI, TVI και CVBS με ανάλυση 2 έως 8 MP, αλλά και λειτουργίες όπως έλεγχο PTZ καμερών, έξοδο DC 12V/USB 5V, zoom/focus, έλεγχο UTP καλωδίων (100-150 μέτρα) και συσκευών ήχου, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον επαγγελματία τεχνικό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης CCTV εξοπλισμού και όχι μόνο! Ειδικότερα, το PS-6800ACT υποστηρίζει κάμερες AHD σε ανάλυση 720p/ 1080p/ 3MP/ 4MP/ 5MP και 8MP, κάμερες TVI σε ανάλυση 720p/ 1080p/ 3MP/ 4MP/ 5MP και 8MP και κάμερες CVI σε ανάλυση 720p/ 1080p/ 3MP/ 4MP και 8MP, ενώ είναι συμβατό και με τα πρωτόκολλα PELCO-D/P επιτρέποντας τον έλεγχο PTZ καμερών μέσω RS485. Η συμβατότητά του το καθιστά ιδανικό εργαλείο για εγκαταστάτες και τεχνικούς που εργάζονται με μια ποικιλία διαφορετικών κατασκευαστών. Το PS-6800ACT είναι σε θέση να προσαρμόζεται αυτόματα σε λειτουργίες σήματος NTSC και PAL, παρέχοντας ευελιξία σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων. Η ενσωματωμένη μπαταρία χαρίζει στη συσκευή έως και 8 ώρες αυτονομία για τη δοκιμή καμερών, καλωδίων και άλλου εξοπλισμού, μετά από την πλήρη φόρτισή της. Είναι επίσης εξοπλισμένο με έξοδο DC 12V/1A, επιτρέποντας στους χρήστες να τροφοδοτούν τις συνδεδεμένες κάμερες απευθείας από τη συσκευή, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε καταστάσεις όπου οι πηγές ενέργειας είναι περιορισμένες ή δυσπρόσιτες. Επιπρόσθετα, το ANGA PS-6800ACT προσφέρει έλεγχο OSD, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν περίπλοκες ρυθμίσεις απευθείας από το tester.

Στη πρόσοψη της συσκευής θα συναντήσουμε 4 ενδείξεις λειτουργίας, καθώς και 5 πλήκτρα (zoom±, focus± και πλήκτρο για την περιήγηση στο μενού) και στο πάνω μέρος της συσκευής υποδοχές για την τροφοδοσία, τον έλεγχο καλωδίων κ.λπ. Η συσκευή έρχεται σε διαστάσεις 38x103x41 mm, υποστηρίζει 12 διαφορετικές γλώσσες και ζυγίζει μόλις 0,5kg.  Τέλος, το ANGA PS-6800ACT έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και επιπέδων υγρασίας, με εύρος θερμοκρασίας τους 10-50℃ και εύρος υγρασίας 30%-90%. Αυτό σημαίνει ότι ο ελεγκτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα περιβάλλοντα και κάτω υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, γεγονός που το καθιστά ένα αξιόπιστο και ευέλικτο εργαλείο για τεχνικούς και εγκαταστάτες.

Συνολικά, το PS-6800ACT είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και αποδοτικό CCTV tester, αλλά και ένα απαραίτητο εργαλείο για εγκαταστάτες και τεχνικούς. Η υποστήριξη πολλαπλών τεχνολογιών και τύπων καμερών σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μπαταρία και την έξοδο DC 12V/1A, επιτρέπουν στην εν λόγω φορητή συσκευή να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων.
Stam Electronics, τηλ.: 210-6002159.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...