Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Απριλίου 2023 10:46

H ΗΛΚΑ στην Salonica Electronix

Εντυπωσιακή συμμετοχή με πολλά νέα προϊόντα

Γράφει: Παναγιώτη Αποστολόπουλου
anoigma 1 3 f0ebf664

Βροντερό παρόν, για πρώτη φορά στη Salonica Electronix, έδωσε η εταιρεία ΗΛΚΑ, η οποία παρουσίασε στο κοινό των εγκαταστατών επαγγελματικές λύσεις για τη βιντεοεπιτήρηση, τον έλεγχο πρόσβασης, τον συναγερμό, κ.λπ. Η ΗΛΚΑ Α.Ε., μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στα συστήματα ασφαλείας στην Ελλάδα, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους και πλέον επώνυμους κατασκευαστές, οι οποίοι είναι όλοι, όπως και η εταιρεία, πιστοποιημένοι με ISO 9001. Η εταιρεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με παλιές και νέες συνεργασίες, αλλά και νέα προϊόντα από μεγάλους κατασκευαστές όπως η HIKVISION, EZVIZ ,UNV, DSC, SECOLINK και LENKENG.

H ΗΛΚΑ παρουσίασε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων στην Salonica Electronix, τα οποία αναμφίβολα τράβηξαν την προσοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Με πολλούς επισκέπτες της Β. Ελλάδος να συρρέουν στο περίπτερο της εταιρίας για να μάθουν περισσότερα για τις νέες, αλλά και τις υπάρχουσες σειρές προϊόντων, τα στελέχη της ΗΛΚΑ πραγματοποίησαν δεκάδες επιδείξεις και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τα προϊόντα και τις λύσεις που φέρνει ο κλάδος της βιντεοεπιτήρησης το νέο έτος.

Επιπρόσθετα, η έκθεση στη Θεσσαλονίκη αποδείχτηκε και ιδανική ευκαιρία για την εταιρία, καθώς παρουσίασε τις τελευταίες και πιο πρόσφατες συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού για λύσεις που αφορούν σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης, βιντεοεπιτήρησης, συστήματα ανίχνευσης εισβολής κ.λπ.

Στη Salonica Electronix 2023, την εταιρία ΗΛΚΑ Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κύριοι: Νικόλαος Γεωργούσης, Γιώργος Παληός, Νίκος Νούσης και ο κυριος Ιωάννης Βλάχος, ο οποίος δήλωσε στο περιοδικό μας:

«Ήταν τιμή και χαρά η παρουσία της ΗΛΚΑ ΑΕ στα πλαίσια της SALONIKA ELECTRONIX 2023, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με παλιούς και νέους φίλους & συνεργάτες και είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις συνεργασίες μας, αλλά και να δηλώσουμε πως είμαστε Δυναμικά δίπλα στον επαγγελματία εγκαταστάτη».

Η ομάδα της ΗΛΚΑ παρουσίασε  στο κοινό των εγκαταστατών της Β. Ελλάδος μία μεγάλη και νέα γκάμα προϊόντων. Ας δούμε μερικά από αυτά:

5 1

Νέα All in one multi-function CCTV testers

Τα CCTV testers που παρουσίασε η ΗΛΚΑ ΑΕ στην έκθεση κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές.

Πιο συγκεκριμένα στο stand της εταιρίας διαθέσιμο ήταν το X9-ADH,ένα κορυφαίο All in one multi-function CCTV tester, με μοναδική οθόνη αφής Retina 8΄΄ και ανάλυση 2048×1536. Έρχεται με ρυθμιζόμενο σκιάδιο για αποφυγή αντανακλάσεων και προστασία της οθόνης, όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται (το tester γίνεται αυτόματα power off, όταν κλείσει το σκιάδιο). Υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265 /H.264, κάμερες TVI ως 8MP / CVI ως 8MP / AHD ως 5MP, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), analog + HD video level meter, WiFi, κ.λπ.

Επίσης, το μοντέλο X9-MOVTADHS αποτελεί την πληρέστερη έκδοση του X9-ADH, η οποία περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που αναφέραμε παραπάνω και επιπλέον: υποστήριξη οπτικών ινών με optical, power meter (1625 / 1550 / 1490 / 1310 / 1300 / 850nm, -70 ~ +10 dBm, κ.λ.π.) και visual fault locator για οπτικές ίνες multimode / singlemode σε απόσταση ως 10 km, υποστήριξη καμερών HD SDI / EX-SDI σε ανάλυση 1080p 50/60Hz, ψηφιακό πολύμετρο, κ.λπ.

Ένα ακόμα προϊόν, το X51-PLUS, που διαθέτει μοναδική οθόνη αφής IPS 5΄΄ και ανάλυσης 1920×1200, υποστηρίζει IP κάμερες ως 4K (πλήρης συμβατότητα με HIKVISION, DAHUA, ONVIF, κ.λπ.), συμπίεση H.265/H.264, κάμερες ως 8MP TVI/CVI/AHD, αναλογικές κάμερες CVBS, έλεγχο καλωδίων (cable tracer), Wi-Fi, κ.λπ. Η συσκευή διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα, μία είσοδο BNC με αυτόματη ανίχνευση NTSC/PAL, μία είσοδο ήχου με λειτουργία έγγραφης και αναπαραγωγής ήχου, μία είσοδο HDMI με υποστήριξη σήματος μέχρι και 4K και σύνδεση δικτύου LAN και Wi-Fi (μπορεί να δείξει την εικόνα από μία Wi-Fi κάμερα, αλλά και να λειτουργήσει και σαν Wi-Fi hot spot).

DSC Power Series Neo & accessories

Η ΗΛΚΑ Α.Ε. στα πλαίσια της διαρκούς της ανάπτυξης και προσφοράς υψηλής αξίας λύσεων προς τους συνεργάτες της, ανέλαβε τη διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων της DSC, του ομίλου Johnson Controls. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, η εταιρία παρουσίασε τους δημοφιλείς υβριδικούς συναγερμούς DSC Power Series Neo. Ένα από τα διαθέσιμα μοντέλα, το DSC HS2016NKE. Η υβριδική κεντρική μονάδα συναγερμού Power Series Neo 16 ζωνών έρχεται σε μεταλλικό κουτί, με 6 ενσύρματες ζώνες στην πλακέτα, που μπορούν να επεκταθούν μέσω bus στις 16 ενσύρματες ή ασύρματες ζώνες. Διαθέτει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους (PGM) επεκτάσιμες έως τις 22 μέσω bus, σύνδεση ως 8 πληκτρολογίων, 2 περιοχές (partitions), 47 κωδικούς χρηστών + 1 κωδικός εγκαταστάτη και αρχείο 500 συμβάντων. Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται από πληκτρολόγιο και υπολογιστή. Η ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πλήρη γκάμα προϊόντων συναγερμού της DSC, έτσι διαθέσιμα από την εταιρία θα βρείτε και άλλα προϊόντα όπως τη σειρά LC-10x, που περιλαμβάνει ενσύρματους ανιχνευτές κίνησης, που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αξιοπιστία, την ποιότητα κατασκευής και την μοντέρνα και λεπτή σχεδίαση, νέους κωδικοποιητές GPRS & Dual Path LTE 4G και πολλά ακόμα προϊόντα.

HIKVΙSION eDVRs

Το πρώτο mini υβριδικό καταγραφικό eDVR Turbo-HD παρουσίασαν τα στελέχη της εταιρίας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το μοντέλο DS–E04HQHI–B, με ενσωματωμένο δίσκο 512 GB eSSD στερεάς κατάστασης (μνήμη flash) που αντέχει στις δονήσεις και έχει χαμηλή κατανάλωση. Διαθέτει 4 αναλογικές εισόδους HDTVI/AHD/CVI/CVBS για σύνδεση καμερών HD ως 4MP (μπορούν να συνδεθούν κάμερες TVI 5MP και 8MP σε όλες τις εισόδους, χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά θα αλλάξει αυτόματα η ανάλυσή τους σε 4MP). Υποστηρίζει 1 επιπλέον IP κάμερα ως 6MP και τις λειτουργίες audio over coaxial για σύνδεση καμερών με ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεταφορά του ήχου μέσα από το ίδιο καλώδιο που μεταφέρει και την εικόνα, καθώς και την λειτουργία audio over HDMI για την μεταφορά του ήχου του καταγραφικού, μέσω της θύρας HDMI σε monitors, που διαθέτουν αντίστοιχη είσοδο και ηχεία. Το eDVR DS-E04HQHI-B θα το βρείτε ετοιμοπαράδοτο στην ΗΛΚΑ Α.Ε.

UNV ColorHunter

Για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των νέων IP & αναλογικών καμερών   ColorHunter, είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερο της ΗΛΚΑ. Οι νέες κάμερες της σειράς ColorHunter έρχονται να συμπληρώσουν την πλούσια γκάμα δικτυακών και πλέον αναλογικών καμερών της Uniview.

H σειρά ColorHunter παρέχει έγχρωμη εικόνα ημέρα – νύχτα και αποτελεί μία προσιτή σειρά, που εισάγει ένα νέο τρόπο βιντεοεπιτήρησης, διαθέτοντας λευκό και υπέρυθρο φωτισμό.

Νέα πρακτικά WiFi NVRs με ενσωματωμένo monitor και ηχείο

Οι νέες πρακτικές συσκευές της σειράς NI-L1/W που λάνσαρε πρόσφατα η HΙKVISION, προσφέρουν μία συμπαγή λύση, για περιπτώσεις όπου ο χώρος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος (π.χ. περίπτερα). Πρόκειται για πολυσυσκευές που περιλαμβάνουν οθόνη, ηχείο, συσκευή καταγραφής IP καμερών (NVR) και WiFi router, σε μια πρακτική ενιαία μονάδα, compact διαστάσεων, με δυνατότητα επιτραπέζιας ή επίτοιχης τοποθέτησης. Ο ασύρματος σχεδιασμός της συσκευής (WiFi 2.4 GHz 300 Mbps με 2 κεραίες) σε συνδυασμό με την χρήση ασύρματων δικτυακών καμερών, μας απαλλάσσει από τις καλωδιώσεις, καθιστώντας το Monitor-NVR ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη, διατηρώντας το περιβάλλον τακτοποιημένο και καθαρό.

HIKVISION AX-PRO

Η νέα σειρά ασύρματου συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού AX PRO της HIKVISION εξελίσσεται στο ισχυρότερο και φιλικότερο σύστημα της αγοράς, με τη μεγαλύτερη γκάμα περιφερειακών, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης.

Τα ασύρματα περιφερειακά του AX PRO, που τροφοδοτούνται από ενσωματωμένες μπαταρίες, χωρίς να απαιτούν καλωδιώσεις και υποστηρίζονται από διπλό σύστημα Tri-X & CAM-X αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας 868 ΜΗz, με διπλά wireless processors στον πίνακα AX PRO, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας περιφερειακών (έως 6 έτη) και ισχυρότερη εμβέλεια. Το σύστημα Tri-X χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τα ασύρματα αισθητήρια, επιτυγχάνοντας εμβέλεια, ανάλογα με το αισθητήριο, ως 2.000m, ενώ το σύστημα CAM-X για την επικοινωνία με τα PIR-CAMs, με εμβέλεια ως 800m (οι εμβέλειες αναφέρονται πάντα σε ανοικτό χώρο, χωρίς εμπόδια). Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες TDMA (Time Division Multiple Address) για την αποφυγή επικάλυψης εκπομπών, frequency hoping, με αυτόματη επιλογή ανάμεσα σε 50 κανάλια συχνοτήτων, για αποφυγή παρεμβολών, κρυπτογράφησης AES-128 και OTA (Over The Air) updates.

Hikvision IP Video Intercom

Η νέα Modular σειρά IP Video Intercom 2ης γενεάς της Hikvision, αποτελεί ιδανική επιλογή για νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για ανακαίνιση παλαιών με υπάρχουσες καλωδιώσεις. Η νέα σειρά έρχεται με μοναδικό σχεδιασμό, πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην εγκατάσταση και στη χρήση. Είναι ιδανική λύση για μονοκατοικίες, βίλλες, πολυκατοικίες, γραφεία, επιχειρήσεις, συγκροτήματα κτιρίων κ.λπ. Το σύστημα θυροτηλεόρασης IP που προσφέρει η εταιρεία απαρτίζεται από το κεντρικό module της Hikvision, DSKD8003-IME1. Το κεντρικό module DS-KD8003-IME1 ενσωματώνει μία fisheye κάμερα ανάλυσης 2MP με ευρυγώνιο φακό, ενώ έρχεται και με τεχνολογίες νυχτερινής όρασης και WDR για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με πολλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Οι επισκέπτες είχαν ακόμα την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα συναγερμού της εταιρίας SECOLINK ,τις ασύρματες κάμερες EZVIZ που ξεχωρίσουν για το μοναδικό design και την ποιότητα τους  ,τις μοναδικές λύσεις  της LENKENG ,την νέα σειρά IP PTZ καμερών της HIKVISION TandemVu ColorVu, κ.λπ.

  • ΗΛΚΑ Α.Ε.
  • τηλ.: 210-6071510.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...