Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
25 Απριλίου 2023 10:43

Με επιτυχία στέφθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Rakson και της Security Fors στο Ηράκλειο Κρήτης

Γράφει: Θοδωρής Λίτσας, υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Rakson και Αποστολόπουλος Παναγιώτης
anoigma 7 b58d4859

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα τεχνικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στις τεχνικές σχολές επιμελητηρίου στο Ηράκλειο Κρήτης στις 23 και 24 Μαρτίου από τις εταιρίες RAKSON Α.Ε. και SECURITY FORS, Γρηγόρης Αβραάμ Α.Ε. Το περιοδικό Security Report έδωσε το παρόν στο διήμερο σεμινάριο στις τεχνικές σχολές, όπου είχε τη χαρά να συνομιλήσει με στελέχη από τις δύο εταιρίες αλλά και με το κοινό των εγκαταστατών της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν τα πάντα για τη νέα σειρά προϊόντων θυροτηλεόρασης της Golmar, τα IP Video Intercom της Hikvision που είναι ιδανικά για διαμερίσματα, βίλες και γραφεία, αλλά και για το νέο σύστημα οικιακού αυτοματισμού της AVS Electronics, “Domotics”, που είναι συμβατό με τα Google Home και Alexa και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού σας από το κινητό!

Το κοινό, είχε επίσης την ευκαιρία να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού της Hikvision AX PRO, που έρχεται με μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών και τεχνολογίες που διευκολύνουν τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον χρήστη κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα νέα Video Analytics της Hikvision και τα προϊόντα AcuSense, που βασίζονται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, και  ταξινομούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται σε μία εικόνα. Τα VA της Hikvision ξεχωρίζουν τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που μπορεί να προκληθούν από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Συνολικά, το εκπαιδευτικό σεμινάριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου έμαθαν τα πάντα για τα πιο πρόσφατα προϊόντα ενδοεπικοινωνίας βίντεο, συναγερμού, βιντεοεπιτήρησης και όλη την προϊοντική γκάμα των εταιριών. Πάμε να δούμε ποια προϊόντα παρουσιάστηκαν στην εν λόγω εκδήλωση.

Προϊοντική γκάμα

Ο Θοδωρής Λίτσας, Υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Rakson, ανέλαβε τα ηνία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, παρουσιάζοντας στο κοινό τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των προϊόντων που διανέμει η Rakson στην ελληνική αγορά. Το σεμινάριο συμπεριλάμβανε τόσο εμπορική όσο και τεχνική εκπαίδευση και καλύφθηκαν οι παρακάτω κατηγορίες:

Golmar Supra: Μία νέα modular θυροτηλεόραση λανσάρει το 2023 η Golmar μέσω της πολυετούς συνεργασία της με την Rakson. Η Golmar Supra, μία αρθρωτή μπουτονιέρα, διαθέτει λευκό οπίσθιο φωτισμό, ευρείας γωνίας κάμερα με ψηφιακή προσαρμογή, βαθμούς προστασίας IP-54 για να λειτουργεί απροβλημάτιστα ακόμα σε ακραία καιρικά φαινόμενα και IK-07 για ανοχή σε χτυπήματα και έρχεται με χωνευτά κουτιά Stadio για 1, 2, 3 μηχανισμούς. Το εν λόγω μοντέλο θα το βρείτε διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, 2 καλωδίων και IP και συνοδεύεται από ευρεία γκάμα μηχανισμών όπως Θυρομεγάφωνο/ κάμερα, οθόνη, πληκτρολόγιο, NFC Access control, κ.λπ. Η στιβαρής κατασκευής μπουτονιέρα, φιλοξενεί στην πρόσοψή της μπουτόν με οπίσθιο φωτισμό, παρέχει μηνύματα προτροπής και λυχνίες ένδειξης κατάστασης, ένταση που ρυθμίζεται από τον αισθητήρα φωτός και κάμερα ευρείας γωνίας 130°, με ψηφιακή προσαρμογή, για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό. Επιτρέπει τον εξ αποστάσεως προγραμματισμό μέσω web browser (χωρίς dip-switch), καθώς και την απομακρυσμένη διαχείριση των ονομάτων και των καρτών. Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανισμού Access control είναι η μέγιστη χωρητικότητα 2.000 καρτών/ tags, τα 2 ρελέ (NO/NC) και σύνδεση εξωτερικού μπουτόν, το tamper ενάντια στον βανδαλισμό και η ευελιξία που προσφέρει τόσο στον εγκαταστάτη όσο και τον τελικό χρήστη.

BIO-N και CODEPROX-N-Δύο νέες συσκευές access control από την Golmar: Η Golmar, φέρνει και δύο νέες Access Control μονάδες με την ονομασία BIO-N και CODEPROX-N. Η πρώτη συσκευή ενσωματώνει έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων τεχνολογίας Capacitive για υψηλή ακρίβεια, εξαιρετική απόκριση και αντοχή. Συγκεκριμένα η ανάλυση του αναγνώστη είναι 500 DPI, επιτυγχάνοντας ταχύτατη ανάγνωση σε <1 δευτερόλεπτο και πολύ χαμηλή πιθανότητα λανθασμένης ανάγνωσης (ψευδώς θετική ανάγνωση <0,01%, ψευδώς αρνητική ανάγνωση <0,1%). Η εσωτερική μνήμη του επιτρέπει την καταχώρηση έως 100 δακτυλικά αποτυπώματα/χρήστες. Επιπλέον η συσκευή ενσωματώνει αναγνώστη proximity 125kHz για κάρτες πρόσβασης (ProKey) και μπρελόκ (TagKey), με χωρητικότητα έως 900 καρτών/χρηστών. Η δεύτερη συσκευή ενσωματώνει αριθμητικό πληκτρολόγιο 12 πλήκτρων, επιτρέποντας την χρήση κωδικών πρόσβασης 4 έως 6 ψηφίων. Επιπλέον ενσωματώνει αναγνώστη proximity 125kHz για κάρτες πρόσβασης (ProKey) και μπρελόκ (TagKey), με χωρητικότητα έως 900 καρτών/χρηστών. Ο προγραμματισμός του γίνεται πολύ εύκολα με χρήση τόσο με χρήση master κάρτας (συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία), όσο και με master κωδικό. Για την ενεργοποίηση της κλειδαριάς η συσκευή διαθέτει 1 έξοδο ρελέ 3 επαφών (C,NC,NO) ρυθμιζόμενο είτε ως λειτουργία διακόπτη (εναλλαγή κατάστασης σε κάθε πρόσβαση) είτε ως λειτουργία παλμού με προγραμματιζόμενο χρόνο ενεργοποίησης.

Παρουσίαση και ρύθμιση IP θυροτηλεόρασης, Golmar & Hikvision: Ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Rakson κος Λίτσας, παρουσίασε στο κοινό τις παραμέτρους και τις ρυθμίσεις των IP θυροτηλεοράσεων της Golmar και της Hikvision. Το σύστημα G+ της Golmar χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τοπολογίας LAN δημιουργεί ένα σύστημα το οποίο έχει πρακτικά μηδενικούς περιορισμούς. Μπορεί να υποστηρίξει 98 κτήρια όπου κάθε κτήριο μπορεί να έχει έως 19 μπουτονιέρες, 799 διαμερίσματα και 9 μονάδες θυρωρού, άρα 1.862 μπουτονιέρες και 71.111 διαμερίσματα και 882 θυρωρούς στο σύνολο του. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων, ελέγχου φωτισμού κλιμακοστασίου, προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP 2.0, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 32 τύπου ONVIF 2.6), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC, κ.λπ. Αντίστοιχα, τo σύστημα IP της Hikvision το οποίο επίσης είναι κατάλληλο για μεγάλου μεγέθους και πολυπλοκότητας εγκατάσταση, προσφέροντας αυξημένες δυνατότητες ενσωμάτωσης και διεπαφής με άλλα συστήματα, όπως CCTV, Alarm, 3rd-party, κλπ. Μπορεί να υποστηρίξει έως 16 μπουτονιέρες σε κάθε κτήριο, 500 οθόνες ανά σύστημα, 6 οθόνες μέγιστο ανά διαμέρισμα και μονάδες θυρωρού. Διαθέτει λειτουργίες ελέγχου ανελκυστήρων,  προώθηση και επικοινωνία με συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα SIP, ενδοεπικοινωνία μεταξύ διαμερισμάτων και εντός του ίδιου διαμερίσματος (χωρίς επιπλέον υλικά ή καλωδίωση), σύνδεση σε Smartphone μέσω WiFi, μνήμη φωτογραφιών ή/και βίντεο, επιπλέον εξωτερικές κάμερες (έως 16 τύπου ONVIF 2.6 ανά οθόνη), λειτουργίες access control από την μπουτονιέρα, κεντρική διαχείριση θυρωρού μέσα από PC, κ.λπ.

8

IP Κάμερες και NVR με τεχνολογία AcuSence από τη Hikvsion: Πρόσφατα, η Rakson προχώρησε σε μία νέα στατηγική συνεργασία με τη Hikvision. Μέσω αυτής λοιπόν, διαθέσιμες στην ελληνική αγορά είναι οι IP κάμερες νέας γενιάς G2 της Hikvision. Οι κάμερες αυτές, που αποτελούν τμήμα της 2ης σειράς IP καμερών της Hikvision με την κωδική ονομασία “Pro Series”, διαθέτουν προηγμένα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά έξυπνων λειτουργιών. Τα νέα αυτά μοντέλα ενσωματώνουν αναβαθμισμένο αλγόριθμό αναγνώρισης ανθρώπων και αντικειμένων, επιτρέποντας τους να έχουν αυξημένη ακρίβεια και μειωμένες ψευδής ανιχνεύσεις σε λειτουργίες όπως διέλευση γραμμής, ανίχνευση εισβολής, είσοδος/έξοδος περιοχής, κλπ.  Στην παρουσίαση ωστόσο, μάθαμε και περισσότερα για τη νέα σειρά NVR με αναβαθμισμένες δυνατότητες AI analytics που είναι άμεσα διαθέσιμες από την Rakson. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει τα μοντέλα των σειρών DS-7xxxNXI-Κ1/2/4 , σε εκδόσεις των 4ων, 8, 16 και 32 καναλιών,  σε εκδόσεις με ενσωματωμένο PoE Output και χωρίς. Στην νέα σειρά αυτή έχουμε την υλοποίηση του Motion Detection 2.0 με προηγμένη κατηγοριοποίηση και αναζήτηση αντικειμένων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης , επιτρέποντας την γρήγορη και έγκυρη ταξινόμηση τους σε άτομα ή οχήματα και σήμανση λιγότερων ψεύτικων συναγερμών. Η αναβάθμιση αυτή εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια στις λειτουργίες προστασίας περιμέτρου, εισβολής, διέλευσης γραμμής, κ.λπ, με την ενημέρωση του χρήστη να γίνεται άμεσα με push notifications στην εφαρμογή ή με σύντομα μηνύματα. Για διευκόλυνση η λειτουργία αυτή είναι εξαρχής ενεργοποιημένη, δίνοντας όμως στον χρήστη τη δυνατότητα να ορίσει τις δικές του περιοχές ανίχνευσης και κανόνες. Επιπρόσθετα σημαντικό στοιχείο αποτελεί η ταξινόμησης των στόχων σε «Αρχεία Ατόμων» και «Αρχεία Οχημάτων», επιτρέποντας την ταχύτερη εύρεση του ζητούμενου συμβάντος βίντεο για δεδομένο χρόνο ή σημείο στην εικόνα.

Ασύρματος συναγερμός Hikvision AX-PRO: To AX PRO, το προηγμένο σύστημα συναγερμού της Hikvision, εγγυάται την ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων σας, με συνεχή προστασία και πραγματική διασφάλιση 24 ώρες την ημέρα. Με ακριβή εντοπισμό και άμεση οπτική επαλήθευση του συναγερμού, το AX PRO είναι το πρώτο ασύρματο σύστημα συναγερμού για σπίτια και επιχειρήσεις που ενσωματώνει και ενοποιεί ολοκληρωμένη προστασία, έξυπνο αυτοματισμό, ασφάλεια βίντεο, θυροτηλεόραση, έλεγχο πρόσβασης και άλλες λειτουργίες. Με την εξουσιοδότησή του χρήστη, ο εγκαταστάτης μπορεί να παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κατάσταση των συσκευών και του συστήματος ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε. Επιπλέον, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή δικτύου, ο εγκαταστάτης μπορεί πρώτα να ελέγξει εξ αποστάσεως τα προβλήματα και ακόμη και να τα επιλύσει χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στο σπίτι ή στο γραφείο σας, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος. Με το AX PRO, οι ιδιοκτήτες κατοικιών ή επιχειρήσεων μπορούν να επαληθεύουν τους συναγερμούς παρακολουθώντας βίντεο κλιπ ή απεικόνιση GIF όταν βρίσκονται μακριά από την ιδιοκτησία τους, ώστε να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και να εφησυχάζονται με πραγματική σιγουριά. Μαζί με την άμεση οπτική επαλήθευση για πλήρη προστασία από εισβολή, το AX PRO βοηθά να παρακολουθείτε κάθε γωνιά του χώρου σας, εντός και εκτός, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης προειδοποίησης για καπνό και φωτιά, διαρροές νερού ή αερίου και πολλά άλλα. Ο κομψός, μοντέρνος σχεδιασμός ταιριάζει σχεδόν σε κάθε περιβάλλον σπιτιού ή γραφείου. Τέλος, το σύστημα AX PRO είναι ιδανική επιλογή για οικογένειες με κατοικίδια. Με την υποστήριξη αλγορίθμων βαθιάς μάθησης, έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει μόνο ανθρώπινη εισβολή, και ο συναγερμός δεν θα ενεργοποιηθεί από τα κατοικίδιά σας.

Ασύρματες συσκευές αυτοματισμού “Domotics” από την AVS Electronics: Μια νέα σειρά συσκευών κτηριακού αυτοματισμού με αμφίδρομη ασύρματη επικοινωνία είναι διαθέσιμη από τον ιταλικό κατασκευαστή AVS Electronics, αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οποίου αποτελεί η Rakson. Πλέον μέσα από το σύστημα συναγερμού μπορούμε σε κάθε οικιακό, επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο να δημιουργούμε προσαρμοσμένα σενάρια και ρουτίνες αυτοματισμού, να ελέγχουμε ηλεκτρικές συσκευές υψηλής και χαμηλής τάσης (γκαραζόπορτες, τέντες, παντζούρια, κα), να ανάβουμε και να σβήνουμε τα φώτα ή να αυξομειώνουμε  την ένταση τους (λειτουργία dimmer), να επιβλέπουμε την κατανάλωση των συνδεδεμένων συσκευών, να παρακολουθούμε την θερμοκρασία όλων των επιμέρους χώρων, και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Η σειρά myAVS Domotics περιλαμβάνει τις παρακάτω ασύρματες συσκευές:

  • το MDS201 για διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών, που διαθέτει μια έξοδο ρελέ 10A / 250VAC.
  • το MDS202 για διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών, που διαθέτει δυο εξόδους ρελέ 4A / 250VAC έκαστη.
  • το MDR201 για διαχείριση μηχανισμών για ρολά, στόρια, τέντες, κλπ που διαθέτει δυο εξόδους ρελέ 4A / 250VAC έκαστη.
  • το MDD201 για διαχείριση και ρύθμιση (dimmer) συσκευών φωτισμού με μια έξοδο 1A / 250VAC.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα έχουν ενσωματωμένο μετρητή ισχύος και τάσεως του ηλεκτρικού ρεύματος, με δυνατότητα διακοπής της παροχής αν ξεπεράσει το όριο που έχει ορίσει ο χρήστης, και υποδοχή για προαιρετικό αισθητήρα θερμοκρασίας χώρου (με ακρίβεια 0,1°C) για λειτουργία ως θερμοστάτης.

Perseo 3.0 – Προηγμένο σύστημα διαχείρισης ξενοδοχείων από τη GLT: Πάντα ενημερωμένη με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του αυτοματισμού ξενοδοχείων, ο Ιταλικός Οίκος GLT έχει τελειοποιήσει ένα εξαιρετικά αξιόπιστο και ακριβές σύστημα ελέγχου πρόσβασης & αυτοματισμού ξενοδοχείων με την ονομασία Perseo 3.0. Αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου πρόσβασης που εγγυάται μέγιστη αξιοπιστία και εξαιρετική άνεση για τους επισκέπτες. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί προηγμένους τεχνολογικά και αισθητικά αναγνώστες για να διαβάσει τις κάρτες που παρέχουν πρόσβαση σε δωμάτια και για να ρυθμίζει τη θέρμανση και τον κλιματισμό μέσα στα δωμάτια, καθώς και τυχόν επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες και παροχές. Μέσα από  λογισμικό διαχείρισης μπορεί να προγραμματιστεί, για παράδειγμα, η λειτουργία της θέρμανσης και του φωτισμού κάθε δωματίου αλλά και επιμέρους κοινόχρηστων χώρων του κτηρίου, μειώνοντας την ενεργειακή σπατάλη με συνεπή τρόπο. Ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχει έλεγχος πρόσβασης σε χώρους προσωπικού, ή σε χώρους επαυξημένων υπηρεσιών πελατών (γυμναστήριο, σάουνα, παρκινγκ, κ.λπ). 

Easy-Call-Σύστημα κλήσης νοσοκόμας από την GLT: Ένα νέο σύστημα σήμανσης SOS και κλήσης νοσοκόμας με την ονομασία Easy-Call είναι διαθέσιμο από την Ιταλική εταιρείας GLT, η οποία αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από τη Rakson. Πρόκειται για ένα απλό και αξιόπιστο σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί  σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κλινικές, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία και βασικά σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο τύπος και η πηγή του συναγερμού. Είναι ένα σύστημα BUS, αρθρωτό και εύκολα επεκτάσιμο. Διαθέτει πίνακα με οθόνη αφής 7” για να λαμβάνει κλήσεις συναγερμού που προέρχονται από τα τερματικά του κάθε δωματίου, οι οποίες εμφανίζονται σε λίστα και με σήμανση ώρα εκκίνησης του κάθε συναγερμού. Κάθε ελεγκτής δωματίου μπορεί να στείλει μέχρι και 4 διαφορετικούς συναγερμούς, 3 για χειριστήρια στα κρεβάτια των ασθενών και 1 για κορδόνι μπάνιου, με ξεχωριστή και ακριβή σήμανση προέλευσης του καθ’ ενός στο σύστημα. Ταυτόχρονα σε κάθε ελεγκτή δωματίου μπορεί να συνδεθεί επιπλέον φωτεινός ή φωτεινός & ηχητικός επαναλήπτης, ώστε να προσδιορίζεται από τον διάδρομο ποιο δωμάτιο είναι σε συναγερμό, ή εντός του δωματίου ποιο κρεβάτι είναι σε συναγερμό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...