Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
25 Μαΐου 2023 11:03

15 Συστήματα και Υπηρεσίες ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά πάρκα

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
ANOIGMA solar panels roof solar cell 064fc489

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και που φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρικού κυκλώματος για την παραγωγή ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα, που σήμερα θεωρούνται ως μία από τις φιλικότερες λύσεις προς το περιβάλλον για την εξοικονόμηση ενέργειας, έρχονται δυστυχώς αντιμέτωπα με διάφορες προκλήσεις, αλλά και ένα σύνολο κινδύνων, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Οι κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή της Μεσογείου ευνοούν ιδιαίτερα την εκμετάλλευση ορισμένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου τα φωτοβολταϊκά πάρκα εξαπλώνονται ραγδαία στη χώρα μας. Θεωρούνται κρίσιμες εγκαταστάσεις, καθώς φιλοξενούν ακριβό εξοπλισμό και υλικά (φωτοβολταϊκά πάνελ, μετατροπείς, καλωδίωση από χαλκό, κ.λπ.).

Οι αυξανόμενες κλοπές των φωτοβολταϊκών μονάδων ανησυχούν τους αγρότες και τους γαιοκτήμονες σε ολόκληρη τη χώρα. Στα φωτοβολταϊκά πάρκα βρίσκουμε ένα κύριο μειονέκτημα, μία ευρεία περίμετρο με πολλά σημεία πιθανών εισόδων. Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, τα ηλιακά πάρκα πρέπει να διαθέτουν ισχυρά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Στα φωτοβολταϊκά πάρκα απαιτείται ένα ή περισσότερα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, που θα μπορούν να προειδοποιήσουν έναν επίδοξο εισβολέα, να τον καταγράψουν και να δώσουν συναγερμό σε πραγματικό χρόνο. Τα συστήματα ασφαλείας που τοποθετούνται σε τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις μπορεί να είναι κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης με ενσωματωμένα Video Analytics, συστήματα ελέγχου πρόσβασης, φράχτες με ενσωματωμένους αισθητήρες, δέσμες (beams), ραντάρ, οπτικές ίνες που τοποθετούνται υπόγεια ή κατά μήκος της περίφραξης και γενικότερα οποιαδήποτε συστήματα περιμετρικής ασφάλειας που θα αποτρέψουν έναν επίδοξο διαρρήκτη από το να εισέλθει στην εν λόγω εγκατάσταση.

Ας δούμε μερικά από τα συστήματα περιμετρικής ασφάλειας που χρησιμοποιούνται σε ηλιακά πάρκα.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Σύγχρονες κάμερες ασφαλείας, Video Analytics και Drones!

Οι παραδοσιακές τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης αντιμετωπίζουν τακτικά ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από πληθώρα εξωτερικών παραγόντων. Από έντονη βροχή και πτώση φύλλων, μέχρι και διερχόμενα ζώα. Τα σημερινά Video Analytics και οι σύγχρονες κάμερες ασφαλείας ενσωματώνουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που αγνοούν τους ψευδείς συναγερμούς και ειδοποιούν τους χειριστές για απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Εκτός από τις κάμερες, τα φωτοβολταϊκά πάρκα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση των drones για εναέρια επιτήρηση. Τα drones μπορούν να καλύψουν μεγάλες περιοχές γρήγορα και να παρέχουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο στον χειριστή. Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με κάμερες θερμικής απεικόνισης, οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν εισβολείς ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι.

Οπτικές ίνες

Μία οπτική ίνα μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος μιας περίφραξης, περίπου στο μέσο και παράλληλα προς το επίπεδο του εδάφους. Θα ειδοποιήσει άμεσα σε περίπτωση εισβολής, πριν ακόμα κάποιος πλησιάσει την περίφραξη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη στιγμιαία δόνηση που προκαλείται κατά το πέρασμα ενός ανθρώπου πάνω από το υπόστρωμα που βρίσκεται η οπτική ίνα, επηρεάζοντας το ποσοστό ισχύος της φωτοδέσμης, με αποτέλεσμα η μονάδα ελέγχου να δώσει συναγερμό. Ακόμα με την ίδια λογική, μπορούμε να την τοποθετήσουμε και σε ένα τοίχο (ανίχνευση κατά την αναρρίχηση), ακόμα και κάτω από το έδαφος, για να ανιχνεύσουμε έναν επίδοξο εισβολέα.

Η ανίχνευση μέσω οπτικών ινών είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιεί αποκλίσεις φωτός στα καλώδια οπτικών ινών για να μετρήσει απομακρυσμένα την ακουστική, τη θερμοκρασία και την ένταση. Μέσω της τεχνολογίας οπτικών ινών, μπορούν να ανιχνευτούν διαρροές αγωγών, κυκλοφορία οχημάτων, κίνηση πεζών, σεισμική δραστηριότητα, επικίνδυνες θερμοκρασίες και πολλά ακόμα από χιλιόμετρα μακριά. Οι οπτικές ίνες εφαρμόζονται στις μέρες μας για την παρακολούθηση χιλιάδων μιλίων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αγωγών, διεθνών συνόρων, υποδομών και υποδομών ζωτικής σημασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έλεγχος πρόσβασης

Αν ο χώρος που προστατεύεται διαθέτει περίφραξη και πόρτα, τότε ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης μπορεί να δώσει τη λύση. Ο έλεγχος πρόσβασης μέσω καρτών ασφαλείας ή με τη χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών, καθιστά τις πόρτες του φωτοβολταϊκού πάρκου ασφαλείς και διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να εισέλθει μέσω αυτών.

Δέσμες-Beams-Ραντάρ

Η μεγάλη αξία του ραντάρ οφείλεται στις σημαντικές δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις και με μεγάλη ακρίβεια. Τα ραντάρ θα ανιχνεύσουν μία κίνηση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μία περιοχή. Η ανθεκτικότητα τους σε εξωτερικούς χώρους, καθιστά τις εν λόγω συσκευές ιδανικές για παρακολούθηση μεγάλων εξωτερικών χώρων όπως ηλιακά πάρκα, λιμάνια, φυλακές, αεροδρόμια κ.ά.

Παρόμοια αποτελεσματικότητα παρουσιάζουν και τα μικροκυματικά beams, τα οποία τοποθετούνται περιφερειακά του χώρου και δίνουν συναγερμό σε περίπτωση που έναν εισβολέας περάσει μέσα από μία δέσμη/ακτίνα.

Τέλος, τα ηλιακά πάρκα θα πρέπει να διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει διαδικασίες για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως εισβολές, πυρκαγιές και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και το προσωπικό security.

Η χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, σε φωτοβολταϊκά πάρκα φαντάζει αναγκαία. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά το υλικό που διαθέτει η αγορά μας για την προστασία των εν λόγω εγκαταστάσεων.

ARK

Η παραγωγή “πράσινης” ενέργειας από τα ηλιακά πάρκα συμβάλλει στον στόχο προστασίας του περιβάλλοντος για τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, εξοικονομώντας τρισεκατομμύρια τόνους CO2, που σε διαφορετική περίπτωση θα διέφευγαν στην ατμόσφαιρα.

Για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο είναι δεδομένη η ανάγκη για την περιμετρική επιτήρηση στα φωτοβολταϊκά πάρκα, καθώς ο εγκατεστημένος εξοπλισμός σε αυτά κοστίζει από πολλές δεκάδες έως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η συμβολή της Cubitech στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα εξειδικευμένα προϊόντα της είναι αξιόπιστα και ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους επαγγελματίες εγκαταστάτες στην Ελλάδα και διεθνώς. Ως εκ τούτου, αξιοποιούνται κατά κόρον σε εγκαταστάσεις περιμετρικής ασφάλειας ηλιακών πάρκων και μάλιστα σε project υψηλού προφίλ και απαιτήσεων ασφαλείας.

Επιπλέον, η απόσβεση των υψηλών ποσών των επενδύσεων για την κατασκευή Φ/Β πάρκων, μαζί με το ζητούμενο για χαμηλό κόστος παραγωγής της βιώσιμης ενέργειας, είναι επίσης παράμετροι που κάνουν κρίσιμη όχι μόνο την αποτελεσματική φύλαξή τους, αλλά επιτάσσουν, ταυτόχρονα, να είναι ελεγχόμενο και χαμηλό το κόστος λειτουργίας τους.

Το εξειδικευμένο hardware της Cubitech μπορεί να συμβάλλει και σε αυτόν τον τομέα, μέσα από τις δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης του εξοπλισμού της με ευκολία και αξιοπιστία, απαλείφοντας σε μέγιστο βαθμό τις ανάγκες για μόνιμη απασχόληση προσωπικού, και ελαχιστοποιώντας τις περιπτώσεις που επιβάλλουν την κινητοποίηση των ομάδων δια ζώσης ελέγχου της περιμέτρου.

Με μέγιστο ενσωματωμένο επίπεδο αυτοματισμών, προκειμένου να ικανοποιούνται οι συνθήκες απρόσκοπτης λειτουργίας χωρίς συμβιβασμούς αξιοπιστίας και με χαμηλό κόστος κατασκευής, τα συστήματα φύλαξης της Cubitech είναι μελετημένα για να ικανοποιούν πλήρως ή και να υπερκαλύπτουν τις απαιτούμενες – κατά περίπτωση – προδιαγραφές. H εγκατάστασή τους δε, γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς δαπανηρές και χρονοβόρες εργασίες, όπως είναι, για παράδειγμα, οι χωματουργικές.

Προηγμένης τεχνολογίας ΙΡ θερμικές κάμερες υψηλής ανάλυσης έως 640×512, όπως είναι η CB-BI6490FT, περιλαμβάνονται στην γκάμα της Cubitech, για να εξυπηρετήσουν την αποτελεσματική επίβλεψη της περιμέτρου.

Η επιτυχής ανίχνευση των εν δυνάμει κινδύνων με πρακτικά μηδενικά false alarm, επιτυγχάνεται με ενσωμάτωση έξυπνων λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τον εντοπισμό δράσεων line crossing, εισβολής, εισόδου και εξόδου σε καθορισμένη περιοχή ή και άσκοπων κινήσεων, μαζί με πολλές άλλες.

Πλήθος προαιρετικών σταθερών φακών σε μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων είναι διαθέσιμοι, ενώ οι τρεις κανόνες μέτρησης θερμοκρασίας που υποστηρίζονται (spot, line, area), επιτρέπουν την κατάλληλη προσαρμογή του monitoring για την κάλυψη του πεδίου ενδιαφέροντος. Το εύρος θερμοκρασιών που καλύπτονται, είναι -20C∘⃘ ~ 150C∘⃘, ενώ πιστοποιημένη με IP66 είναι η ικανότητα λειτουργίας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι καταγραφές μπορούν να διατηρηθούν για εβδομάδες με χρήση state-of-the-art Network Video Recorder της Cubitech. Άριστο παράδειγμα είναι το 32 καναλιών rack mount CubisSVIP-N123280 NVR, με αμφίδρομο bandwidth 320Mbps/320Mbps, που μοιράζεται σε έως 32 IP κάμερες ανάλυσης έως 12MP. Το CubisSVIP-N123280 δέχεται έως και 8 σκληρούς δίσκους των 12ΤΒ ο καθένας, που μπορούν να μπουν σε συστοιχία Raid 5, 6 και 10 για μεγαλύτερη προστασία του ευαίσθητου περιεχομένου καταγραφής. Επίσης, μπορούν να το χειρίζονται απομακρυσμένα έως 8 χρήστες/διαχειριστές. Διαθέτει 16 εισόδους και 4 εξόδους alarm και 2 gigabit lan πόρτες.

Πέρα από τις κορυφαίες τεχνολογίες των συστημάτων σύλληψης και καταγραφής που ικανοποιούν κάθε απαίτηση και προδιαγραφή, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του εξοπλισμού που διαθέτει η Cubitech, είναι το επαγγελματικό κεντρικό σύστημα διαχείρισης cView. Τα χαρακτηριστικά, που το τοποθετούν χωρίς αντίπαλο στην κορυφή μιας ομάδας παρόμοιων συστημάτων, είναι το ειδικά σχεδιασμένο, για να είναι εύχρηστο και άμεσα κατανοητό, User Interface, για την εγκατάσταση και το configuration.

Το Cubitech cView αποτελεί ιδανικό κέντρο ελέγχου για την υλοποίηση ενός συστήματος υψηλής αξιοπιστίας, με ελάχιστο κόστος κατασκευής και συντήρησης, που είναι σχεδιασμένο για πλήρη και αποτελεσματική περιμετρική επιτήρηση σε φωτοβολταϊκά πάρκα, όπως και κάθε εγκατάστασης σε απομακρυσμένη τοποθεσία με υψηλές απαιτήσεις στην προστασία της.
ARK, τηλ.: 212-8082100.

Comelit Telergo Hellas

Για την COMELIT η παροχή αξιόπιστων λύσεων σε όλα τα επίπεδα αποτελεί προτεραιότητα. Τα συστήματα παρακολούθησης καμερών και συναγερμού μπορούν να ενοποιηθούν μεταξύ τους εξασφαλίζοντας ανώτατη ασφάλεια και παράλληλα διατηρώντας  ευκολία στην χρήση.

Κάμερες Advance της Comelit

H σειρά καμερών Advance σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για εξειδικευμένες ανάγκες όπου χρειάζεται υψηλού επιπέδου ανάλυση, επίβλεψη και ασφάλεια.

Λειτουργίες Καμερών:

  • Deep Video Analysis: θεμελιώδης τεχνολογία για αναγνώριση ατόμων, οχημάτων και αποφυγής ψευδών συναγερμών που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.
  • Προηγμένα Εργαλεία Ασφαλείας: Ανίχνευση διέλευσης γραμμής για την καταμέτρηση ατόμων ή οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από μία συγκεκριμένη περιοχή.
  • Δυνατότητα ορισμού ή περιορισμού περιοχών με στόχο την ανίχνευση εισβολέων σε ιδιωτική περιοχή, την αναγνώριση πινακίδων οχημάτων και την μετακίνηση ή τοποθέτηση αντικειμένων.
  • Διαχείριση έως και 30.000 καμερών από ένα σύστημα μέσω του λογισμικού ADVANCE και του APPLICATION.
  • Oι κάμερες Advance παρέχουν ανάλυση βίντεο 4Κ, τεχνολογία True WDR έως 120dΒ και αισθητήρα Ultra Starlight όπου σεσυνθήκες χαμηλού φωτισμού επιτυγχάνεται έγχρωμη απεικόνιση.
  • Μεγάλη γκάμα καμερών Bullet, Dome, PTZ, Fisheye, Multisensor, οι οποίες συνδέονται με NVR δυνατότητας έως και 128 καναλιών, αποθηκευτικό χώρο έως 128 ΤΒ , 16 θυρών POE και προηγμένες λειτουργίες όπως έξυπνη αναζήτηση και αναπαραγωγή.
  • Πλήρης  διαχείριση του συστήματος μέσω του Application.

Σύστημα Συναγερμού της Comelit

Η σειρά VEDO διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις τεχνολογικές και αισθητικές απαιτήσεις.

Πλεονεκτήματα των Ενοποιημένων Συστημάτων

  • Οι Kάμερες Αdvance συνδέονται σε high end επίπεδο με το σύστημα συναγερμού VEDO. Τα Alarm που δίνονται από τον συναγερμό επαληθεύονται και από τις κάμερες δίνοντας ζωντανή εικόνα από την ζώνη στην οποία χτύπησε ο συναγερμός.
  • Άμεση ενημέρωση για τα fault ή τα alarm του συστήματος στο κινητό.
  • Video Alarm Memory
  • Συμβατά για ενοποίηση με όλα τα συστήματα της Comelit (Automation, CCTV, Access , Fire, Door Entry).
  • Προγραμματισμός και δημιουργία σεναρίων βάση ώρας, ημερομηνίας κ.τ.λ
  • Πλήρη επεκτασιμότητα οποιουδήποτε συστήματος Comelit είτε καλωδιακά είτε ασύρματα.
  • Τα μέρη ενός ενοποιημένου συστήματος λειτουργούν πλήρως και ως αυτόνομα.

Στην Comelit διεξάγονται συνεχής εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές πεδίου, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων. Όλα τα προϊόντα διαθέτουν αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες όπως νερό, σκόνη και βανδαλισμούς (IP67 και IK10). Η υψηλή προστασία των προσωπικών δεδομένων επιτυγχάνεται με τα πιο προηγμένα πρότυπα CYBER SECURITY με πλήρη συμμόρφωση στην ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου και του GDRP.

H COMELIT προσφέρει στον επαγγελματία πέρα της εγγυημένης ποιότητας υλικών, άμεση τεχνική υποστήριξη, ηλεκτρονικά βοηθήματα και συμβουλευτική ανάπτυξης έργου.
Comelit Telergo Hellas, τηλ.: 210-9945560.

Divico Security

Λύσεις ασφαλείας για την προστασία της πράσινης ενέργειας! Τα φωτοβολταϊκά πάρκα αποτελούν σημαντική πηγή της ενέργειας που καταναλώνουν καθημερινά πολλές οικογένειες και επιχειρήσεις. Αποτελούν επίσης εγκαταστάσεις υψηλών απαιτήσεων καθώς βρίσκονται συνήθως σε απομονωμένες περιοχές. Τόσο η έκταση που καταλαμβάνουν όσο και ο όγκος τους εξοπλισμού τους κάνει την ασφάλειά τους απλή υπόθεση για… την Divico Security!

Η ομάδα της Divico Security προχωρά σε ειδικές μελέτες και προτείνει εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες με σκοπό την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη φύλαξη μίας τέτοιας επένδυσης. Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Το μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων.
  • Κάμερες με Video Analytics με AI και δέσμες beam.
  • Θερμικές κάμερες για άμεση ανίχνευση.

Αναλυτικότερα, το μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων είναι η ιδανική και με πολύ χαμηλό κόστος λύση για την περιμετρική ασφάλεια. Το σύστημα παρέχει αποκλειστικά η Divico Security και η λειτουργία του στηρίζεται σε ψηλό συρματόσχοινο. Η πυκνότητα των γραμμών αυξάνει τον βαθμό ασφαλείας ενώ για την λειτουργία του δεν απαιτείται σχεδόν καθόλου καλωδίωση!

Στηρίζεται μαγνητικά σε ειδικές βάσεις που τοποθετούνται ιδανικά ανά 25 μέτρα μέγιστο στην περίφραξη. Μία διάταξη σε αποστάσεις 35, 70, 110, 180cm από το έδαφος καθιστά αδύνατη την είσοδο οποιουδήποτε μέσα από την περίφραξη, και το καθιστά ιδανικότερο από άλλα συστήματα όπως φωτοκύτταρα ή το ακουστικό καλώδιο, όσον αφορά το πολύ χαμηλότερο κόστος και τα μηδενικά προβλήματα.

Ανιχνεύει:

  • Την παραμόρφωση του φράχτη περισσότερο από 4 cm.
  • Την βίαιη είσοδο με οποιοδήποτε τρόπο μέσα από τον φράχτη.
  • Το κόψιμο του συρματόσχοινου για να διέλθει κάποιος ενδιάμεσα.
  • Την παραμόρφωση του συρματόσχοινου περισσότερο από 4 cm.
  • Την συμπίεση του συρματόσχοινου περισσότερο από 4 cm.

Ταυτόχρονα με την εγκατάσταση των καμερών προτείνουμε την σύνδεση τους με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων  που λειτουργεί 24/7, 365 μέρες το χρόνο. Το 24ωρο Κέντρο της Divico Security αφορά ένα υπερσύγχρονο κέντρο με Video Verification που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τον λόγο ενεργοποίησης του συναγερμού στον χώρο σας.

Επιπρόσθετα το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security:

  • Επιβλέπει απομακρυσμένα τον χώρο και εξακριβώνει αν πρόκειται για ψευδές σήμα ή όχι.
  • Ο χειριστής μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα της ζώνης από την οποία προήλθε η παραβίαση.

Ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού ο χειριστής πραγματοποιεί άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες. Ελέγχουμε τον χώρο σας όταν κανείς άλλος δεν μπορεί ώστε να επιληφθούμε του οποιοδήποτε περιστατικού με ταχύτητα, επαγγελματισμό και εμπειρία.

Παράλληλα η εταιρία παρέχει τεχνική υποστήριξη για διάγνωση και επίλυση βλαβών, ενώ δίνει έμφαση και στην εγκατάσταση υψηλής ποιότητας εξοπλισμού για εξάλειψη των ψευδών συναγερμών.

Η ομάδα της Divico Security αποτελεί έναν εξειδικευμένο και αξιόπιστο συνεργάτη για να επιλέξετε στην προστασία της επιχείρησής σας με πιο πρόσφατο έργο της, το φωτοβολταϊκό πάρκο στον Βαθύλακκο Κοζάνης. Το πάρκο πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα cluster φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας 100 επενδυτές. Ενώ το πάρκο πρόκειται να καλύψει ενέργεια για 75.000 νοικοκυριά, αριθμό που υπερκαλύπτει τον πληθυσμό της δυτικής Μακεδονίας.

Η Divico Security εξειδικεύεται εδώ και 40 χρόνια στη μελέτη και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε ενεργειακά / φωτοβολταϊκά πάρκα όλων των ειδών. Επικοινωνήστε μαζί της στο www.divico.gr ή στο 210-2583310 για δωρεάν μελέτη του δικού σας πάρκου.
Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

ELS | Security & Automation Solutions

Στις μέρες μας ολοένα και συχνότερα αυξάνεται η ζήτηση για πολυεπίπεδη περιμετρική ασφάλεια στα φωτοβολταϊκά πάρκα . Τέτοια λύση μπορεί να είναι τα συστήματα συναγερμού με beams. Ειδικότερα, τα beams έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το επίπεδο των καιρικών συνθηκών και του φυσικού φωτισμού, ενώ μπορούν επίσης να επιτηρούν μεγάλες περιοχές που διαφορετικά θα απαιτούσαν πολλές κάμερες για να επιτευχθεί το ίδιο ποσοστό περιμετρικές κάλυψης.

Κορυφαία ολοκληρωμένη επαγγελματική λύση για την περιμετρική προστασία των φωτοβολταϊκών αποτελεί η σειρά  ISEC beams  που θα την βρεις αποκλειστικά στην ELS. Τα χαρακτηριστικά που τα ξεχωρίζουν είναι οι φακοί Fresnel υψηλής ακρίβειας, η αδιαβροχοποίηση IP65 για προστασία από τις καιρικές συνθήκες και η ρύθμιση των φακών και στους δύο άξονες.

Μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση μέχρι και 250 μέτρα σε εξωτερικό χώρο ή 750 μέτρα σε εσωτερικό χώρο. Επίσης, ο φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου BEAM διαθέτει έως 4 δέσμες και τεχνολογία AND ή OR, επιτρέποντας σας να επιλέγετε υπό ποια συνθήκη θέλετε να δίνει alarm. Κόβοντας 2 γειτονικές δέσμες ή όλες. Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών συχνοτήτων. Ο χρόνος απόκρισης των BEAM είναι ρυθμιζόμενος σε 4 επίπεδα, για μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις συνθήκες του χώρου εγκατάστασης. Εύκολη ρύθμιση κλίσεων των υπέρυθρων δεσμών κατά 90 μοίρες στον οριζόντιο και κατά 10 μοίρες στον κατακόρυφο άξονα.

Η εξέλιξη της κατηγορίας είναι τα laser beams, καθώς έρχονται να αναβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά των κλασσικών beams. Αναλυτικότερα, τα laser beams αποφεύγουν τους ψευδοσυναγερμούς, καθώς κάθε laser beam έχει μοναδική συχνότητα μετάδοσης και λήψης, η οποία συγκεκριμένη λειτουργία μειώνει την παρεμβολή μεταξύ των δεσμών. Επιπρόσθετα, λειτουργούν με μη ορατό φως, το οποίο το κάνει πιο διακριτικό και ασφαλές.

Η αδιαβροχοποίηση αναβαθμίζεται με IP67 και μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση έως 500 μέτρα. Το επίπεδο πηγής φωτός laser είναι Class I, το οποίο θεωρείται ασφαλές για τα μάτια. Επίσης, έχουν αόρατο φως μήκους κύματος λέιζερ έως 980 nm (προαιρετικό ορατό κόκκινο φως 660 nm) και εύκολη ρύθμιση κλίσεων των laser δεσμών κατά 15 μοίρες στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα. Τέλος, διακρίνονται για την στιβαρότητα και τη διάρκεια ζωής τους, αφού είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα  και με διάρκεια ζωής πάνω από 150.000 ώρες, δηλαδή πάνω από 17 χρόνια!

Η ομάδα της ELS βρίσκεται δίπλα στον συνεργάτη εμπράκτως με πλήρη εμπορική και τεχνική κατάρτιση από το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού ενός απλού έως και του πιο απαιτητικού έργου, μέχρι και την aftersales υποστήριξη.
ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

ΗΛΚΑ Α.Ε

Η Hikvision, No1 κατασκευαστής στον κόσμο, παρέχει μία ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών πάρκων. Η Hikvision Solar Farm Solution είναι μια προηγμένη και αξιόπιστη λύση που σχεδιάστηκε για την προστασία των φωτοβολταϊκών πάρκων από κλοπές, βανδαλισμούς και άλλες δυνητικές απειλές ασφαλείας, η οποία προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων που την καθιστούν κορυφαία επιλογή.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της λύσης Hikvision Solar Farm Solution είναι η χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως η θερμική απεικόνιση, η ανάλυση που λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και η παρακολούθηση βασισμένη στο cloud, για να παρέχει σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση και προειδοποίηση για οποιεσδήποτε παραβιάσεις ασφαλείας.

Η λύση διαθέτει επίσης ένα σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης που προσφέρει συνεχή παρακολούθηση ημέρα και νύχτα 24/7 και κάλυψη όλου του φωτοβολταϊκού πάρκου. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η επεκτασιμότητα και η ευελιξία της. Μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες ασφαλείας οποιουδήποτε φωτοβολταϊκού πάρκου, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τοποθεσία του. Η λύση είναι επίσης εύκολη στην εγκατάσταση και συντήρηση, καθιστώντας την μια οικονομικά αποδοτική λύση ασφαλείας για φωτοβολταϊκά πάρκα. Αναλυτικά η λύση Hikvision Solar Farm Solution προσφέρει:

Περιμετρική προστασία: Οι θερμικές κάμερες της Hikvision καθώς και οι IP κάμερες τεχνολογίας AccuSence παρέχουν μία αξιόπιστη λύση περιμετρικής προστασίας, καθώς βασίζονται στην τεχνολογία Deep Learning που επιτρέπει τον διαχωρισμό ανθρώπων και οχημάτων από άλλα κινούμενα αντικείμενα, μειώνοντας σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς.

Για τον εντοπισμό εισβολέων που σκαρφαλώνουν ή διαπερνούν φράκτες ή τοίχους κατά μήκος της περιμέτρου ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι θερμικές κάμερες τελευταίας γενιάς HeatPro, οι οποίες λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού και περιβάλλοντος, καθώς δεν επηρεάζονται από το πλήρες σκοτάδι και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως την βροχή, την ομίχλη ή το χιόνι. Οι κάμερες αυτές διαθέτουν επίσης ενσωματωμένο στροβοσκοπικό φως και προειδοποίηση ήχου, που ενεργοποιούνται σε περίπτωση που ανιχνευθεί εισβολή.

Παρέχουν επίσης δυνατότητα διασύνδεσης με ένα σύστημα συναγερμού AX PRO της Hikvision, που είναι εγκατεστημένο στον ίδιο χώρο, για διπλή επιβεβαίωση συναγερμών και οπτική επαλήθευση. Οι κάμερες μπορούν να καταγράφονται τοπικά σε ένα DeepinMind NVR της Hikvision. Αυτό μπορεί να λαμβάνει επίσης πληροφορίες ανίχνευσης εισβολής και διέλευσης γραμμής από τις κάμερες και να αναγνωρίζει ανθρώπους και οχήματα στο βίντεο, μειώνοντας σημαντικά τους ψευδείς συναγερμούς, εξοικονομώντας κόστος και χρόνο σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα CCTV.

Ανίχνευση πυρκαγιάς: Στα φωτοβολταϊκά πάρκα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω του ηλεκτρικού εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος σε αυτά. Και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι θερμικές κάμερες της Hikvision, με ενεργοποιημένη την λειτουργία Fire Detection. Έτσι, μπορούμε να ελέγχουμε συγκεκριμένες περιοχές ή αντικείμενα του πάρκου στα οποία θέλουμε να έχουμε έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Παρακολούθηση θερμοκρασίας: Με τις θερμογραφικές κάμερες της Ηikvision μπορούμε να έχουμε συνεχή μέτρηση της θερμοκρασίας των panel, των καλωδιώσεων, των ηλεκτρικών πινάκων και άλλων κρίσιμων συσκευών της εγκατάστασης και όταν ξεπεραστεί το ανώτερο όριο που θα ορίσουμε για την κάθε συσκευή, να έχουμε έγκαιρη ειδοποίηση για να προλάβουμε τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς από υπερθέρμανση.

Χρήση έξυπνων καμερών PTZ: Σε διάφορα σημαντικά σημεία του πάρκου μπορούν να τοποθετηθούν οι διπλές έξυπνες PTZ κάμερες της HIKVISION, που περιλαμβάνουν στο ίδιο περίβλημα μια σταθερή πανοραμική κάμερα και μια speed dome με smart auto tracking, που παρακολουθεί αυτόματα τους κινούμενους στόχους εστιάζοντας σ’ αυτούς. Οι κάμερες PTZ μπορούν να διασυνδεθούν με τις κάμερες περιμετρικής προστασίας και όταν αυτές ανιχνεύουν εισβολή να τις κατευθύνουν στα αντίστοιχα σημεία, για πιο λεπτομερή παρακολούθηση του στόχου.

Ενεργή αποτροπή με προειδοποίηση ήχου: Με την χρήση των IP μεγαφώνων, τύπου κόρνας (DS-PA0103-A), σε συνδυασμό με NVRs της σειράς ΝΧΙ-Ι, όταν ενεργοποιείται συναγερμός από κάμερα του NVR, το ηχείο IP παράγει αυτόματα ηχητικά μηνύματα προειδοποίησης για να αποτρέψει τους εισβολείς. Με την χρήση του λογισμικού HIK-Central παρέχονται περισσότερες δυνατότητες, όπως διενέργεια ανακοινώσεων, αναπαραγωγή μηνυμάτων σε συγκεκριμένο χρόνο, χρήση ομάδας μεγαφώνων σαν σύστημα PA (Public Address), κ.λ.π.

Κεντρική Διαχείριση & απομακρυσμένη πρόσβαση: Η πανίσχυρη πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης video HikCentral της Hikvision, παρέχει στους φορείς λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πάρκων κεντρική διαχείριση των εγκαταστάσεών τους, με δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω cloud από οποιοδήποτε σημείο, για ζωντανή παρακολούθηση video, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA (Video Content Analysis), επιτήρηση εισόδων και έλεγχο εξόδων συσκευών, κ.α.

Εάν είστε ένας φορέας λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και αναζητάτε μια αξιόπιστη, ευέλικτη και αποδοτική λύση ασφάλειας, η λύση της Hikvision είναι μια εξαιρετική επιλογή που αξίζει να εξετάσετε. ΗΛΚΑ Α.Ε, τηλ.: 210-6071510.

KEEPER Group

H KEEPER έχοντας ήδη «στην φαρέτρα της» μερικά από τα μεγαλύτερα έργα σε φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα, σε διάφορες φάσεις υλοποίησης, αποτελεί το σημαντικότερο συνεργάτη λύσεων ηλεκτρονικής ασφάλειας αυτών πέρα από κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις, φέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την προστασία των Φ/Β πάρκων, έτσι ώστε να προσδίδεται ουσιαστική προστασία, λειτουργική και εύκολα διαχειρίσιμη, η οποία θα μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες του επενδυτή, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο απόσβεσης κάνοντας τελικά την επένδυση πιο συμφέρουσα.

Δεδομένου ότι η γεωγραφία της χώρας μας παρουσιάζει τεράστια ποικιλομορφία, είναι αναμενόμενο ότι το κάθε έργο θα έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητές, απαιτώντας τελείως διαφορετική προσέγγιση στον σχεδιασμό και τις λύσεις του.

Η KEEPER διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα σε συνεργασία με τον επαγγελματία εγκαταστάτη/ integrator να σχεδιάσουν την ιδανική λύση για το εκάστοτε έργο, προσφέροντας υψηλό βαθμό προστασίας και αξιοπιστίας.

Κάνοντας χρήση των τελευταίων εξελίξεων στο Artificial Intelligence, τους «έξυπνους αλγορίθμους» και φυσικά, αξιοποιώντας την βαθιά γνώση και τεχνογνωσία μας, επιτυγχάνουμε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα στους επενδυτές για το έργο τους.

Σε έργο στην Αιτωλοακαρνανία, η Keeper με τους συνεργάτες της, έλυσε αποτελεσματικά τις πολλαπλές δυσκολίες μίας εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών κοινοτήτων Φ/Β πάρκων, συνολικής ισχύος άνω των 100MW. Ο όλος σχεδιασμός αξιοποίησε τη δύναμη των AI, προσφέροντας ολοκληρωμένη λύση CCTV με χρήση άνω των 1200 καμερών.

Η ενεργή αποτροπή παίζει το ρόλο του συστήματος ασφαλείας, ενώ η κεντρική παρακολούθηση, καταγραφή, αποθήκευση και διαχείριση γίνονται με χρήση πολλαπλών servers, εξασφαλίζοντας ότι το προσωπικό ασφαλείας γνωρίζει άμεσα και με ακρίβεια το σημείο της κοινότητας που χρήζει της προσοχής τους.

Παράλληλα, με τον έξυπνο σχεδιασμό του δικτύου οπτικών ινών, εξασφαλίστηκε η αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματοςμ ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Στο Νομό Κοζάνης, το φωτοβολταϊκό έργο συνολικής ισχύος άνω των 200 MW καλύφθηκε αποτελεσματικά με χρήση μόλις 400 συνολικά καμερών. Με τον στρατηγικό συνδυασμό ευφυών καταγραφικών, θερμικών & οπτικών καμερών, κινητών καμερών, για τα νευραλγικά σημεία και με την δύναμη του AI, το οποίο για άλλη μία φορά εκτελεί επικουρικά και χρέη συστήματος ασφαλείας, το όλο σύστημα παρέχει ολοκληρωμένη προστασία στο χώρο, κρατώντας το κόστος του έργου σε εντυπωσιακά χαμηλό επίπεδο, χωρίς όμως να θυσιαστεί η πληρότητα ή η αξιοπιστία του συστήματος! Φυσικά και εδώ η λειτουργία του υπό τις αντίξοες συνθήκες της εγκατάστασης εξασφαλίζεται με την χρήση οπτικών ινών.

keeper 4

Πέραν όμως από τα μεγάλα και πολυσύνθετα έργα, υπάρχουν τα δεκάδες μεσαία καθώς και τα εκατοντάδες μικρά, στα οποία η Keeper δίνει καθημερινά λύσεις με την χρήση καμερών ενεργής αποτροπής, εξωτερικών υπέρυθρων ή /και μικροκυματικών ανιχνευτών, καθώς και δεκάδων άλλων υλικών από διάφορες προϊοντικές κατηγορίες, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ανάγκες και τις λοιπές παραμέτρους του εκάστοτε έργου (οικονομικές και μη), πάντα σε συνεργασία με τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Για να ενημερωθείτε για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο επόμενο έργο σας παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Mega Sprint Guard

Τα τελευταία χρόνια οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν ανάγκη και προτεραιότητα στην καθημερινότητά μας. Σημαντικές επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά και Αιολικά πάρκα γίνονται συνεχώς, σε μια χώρα που έχουμε σε αφθονία τα στοιχεία αυτά και πλέον τα αξιοποιούμε. Σημαντικό στοιχείο μιας επιτυχούς επένδυσης αποτελεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων μιας και τα Πάρκα αναπτύσσονται μακριά από τον αστικό ιστό και ο κίνδυνος δολιοφθοράς, παραβίασης των χώρων και κλοπής εξοπλισμού είναι σοβαρός και υπαρκτός. Η Mega Sprint Guard έχει τη γνώση και την εμπειρία και συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη όλων των απαιτήσεων ασφάλειας ενός Φωτοβολταϊκού πάρκου σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας. Διαθέτοντας άρτια στελέχωση στο Τμήμα Σχεδιασμού της λύσης, η Megaguard παρέχει:

MegaGuard
  • Μελέτη του χώρο στον οποίο θα αναπτυχθεί το έργο (σχεδιαστικά).
  • Αξιολόγηση των τοπογραφικών και μηχανικών στοιχείων του Πάρκου (περίμετρος κάλυψης, κλίση εδάφους, γωνίες και πλευρές, τύπο περίφραξης, και πολλά ακόμη), και των περιβαλλοντικών συνθηκών (θερμοκρασία, βροχή, πάγος, ομίχλη κ.λπ.)
  • Επιλογή της βέλτιστης δυνατής λύσης με τα καλύτερα υλικά, το σωστό συνδυασμό τους και τα σωστά σημεία τοποθέτησης!

Το τμήμα μελετών, κοστολογεί το έργο και παρουσιάζει τη λύση σε μια ολοκληρωμένη και σωστά δομημένη συνέχεια. Το τεχνικό τμήμα Υλοποίησης, φροντίζει ώστε η εγκατάσταση να γίνει στο σωστό χρόνο, σε απόλυτη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους συνεργάτες σας και παραδίδει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους κανόνες της Τέχνης και της Τεχνικής. Η Mega Sprint Guard εφαρμόζει τη φιλοσοφία του Total Security Solution και συνδυάζει την Τεχνολογική υπεροχή με την Πλατφόρμα του Κέντρου Λήψης Σημάτων της, ώστε σε πραγματικό χρόνο να λαμβάνει σήμα από κάθε αίτιο και αφού προβεί σα διακρίβωση του περιστατικού, ενεργεί άμεσα σε κάθε απειλή.

Τεχνικός Σχεδιασμός:

  1. Το Σύστημα συναγερμού: Αποτελεί την καρδιά της ασφάλειας και χωρίζει την εγκατάσταση σε ζώνες ανίχνευσης, ώστε το κάθε αισθητήριο να μπορεί ανεξάρτητα να δώσει διακριτό συναγερμό και οι χειριστές του Κεντρικού Σταθμού, να αξιοποιήσουν την πληροφορία και να ενεργήσουν με, βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας που έχει αποφασιστεί.
    1. Αποτελείται από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης και τα συστήματα ηχητικής και οπτικής σήμανσης, τα συστήματα τροφοδοσίας και τα συστήματα μεταφοράς σημάτων.
    1. Από ανιχνευτές Δέσμης, ενεργούς ή μικροκυματικούς, που τοποθετούνται σε σειρά ακολουθώντας την περίμετρο της περίφραξης.
    1. Ανιχνευτές κίνησης για τα εσωτερικά σημεία των πάρκων (γραφεία, ενεργός εξοπλισμός κ.λπ.).
    1. Συστήματα Οπτικών ινών που τοποθετούνται επάνω στην περίφραξη (σε πυργοειδή, ευθεία ή κυματική διάταξη ανάλογα με το είδος της περίφραξης) και δημιουργούν μεγάλες ζώνες anticlimbing.
  2. Το δεύτερο πολύ σημαντικό σύστημα είναι το Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης (CCTV).
    1. Αποτελείται από ένα συνδυασμό σταθερών καμερών υψηλής ανάλυσης (ΑΙ), με σταθερούς αλλά και μεταβλητής εστίασης φακούς, με δυνατότητα καθαρής αποτύπωσης εικόνας και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. 
    1. Από κινητές κάμερες PTZ με δυνατότητα εστίασης (zoom) σε μεγάλες αποστάσεις για τη διακρίβωση περιστατικού.
    1. Θερμικές, ανάλογα με την περίπτωση κάμερες που ανιχνεύουν κίνηση ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
    1. Πανοραμικές (fisheye) κάμερες που μας δίνουν κομβική εικόνα σε γωνία θέασης 360°.
    1. Συστήματα NVR με μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης (TB storage) και διαχείρισης οπτικών δεδομένων, δυνατότητες που βασίζονται πλέον σε τεχνολογίες ΑΙ και Video Analytics.

Μπορεί όμως μια τεχνική λύση από μόνη της να προστατέψει μία εγκατάσταση; Την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα τη δίνει η Mega Sprint Guard με το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων και τις Υπηρεσίες Ένστολης Φύλαξης.

Οι συνδρομητές της εταιρίας μπορούν να έχουν έναν ‘’άγρυπνο φρουρό’’ φύλακα ασφαλείας, σε κάθε σημείο, πανελλαδικά, μέσα από τα δίκτυα σταθερής, κινητής ή δορυφορικής επικοινωνίας από τον Κεντρικό Σταθμό. Το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Megaguard μπορεί να παρακολουθεί την εγκατάσταση με ακρίβεια, χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της, αφού αξιοποιεί τα πλέον αξιόπιστα software με Video Analytics και σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό που τοποθετούμε στο Πάρκο, εξασφαλίζετε ότι τίποτα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Αμέσως μόλις εντοπιστεί ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τα συστήματα ειδοποιούν τον Κεντρικό Σταθμό και άμεσα γίνεται οπτική επιβεβαίωση διαμέσου των σταθερών και κινητών καμερών του χώρου ενώ υπάρχει δυνατότητα και ηχητικής παρέμβασης με κάμερες active deterrence ή συστήματα PA. Τα ειδικά λογισμικά που χρησιμοποιεί το Κέντρο Λήψης Εικόνας και Σημάτων μας ενσωματώνουν ένα ισχυρό σύστημα ανάλυσης εικόνων βίντεο σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα PSIM όπου αντιλαμβάνεται:

  • Ανίχνευση κίνησης.
  • Ανίχνευση παραβίασης περιμέτρου.
  • Ανίχνευση αλλαγής φόντου που ενεργοποιείται αυτόματα όταν γίνεται προσπάθεια να γυρίσει τυφλωθεί η κάμερα.
  • Ανίχνευση για απώλειας ποιότητας βίντεο που ενεργοποιείται όταν η ποιότητα της εικόνας επιδεινώνεται λόγω θολώματος,  λερώματος, κ.λπ.
  • Ανίχνευση εγκαταλειμμένων αντικειμένων που ενεργοποιείται όταν κάποιο αντικείμενο εμφανίζεται στη σκηνή και παραμένει ακίνητο για κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Ανίχνευση διέλευσης μιας νοητής ή υπαρκτής γραμμής διαχωρισμού ζώνης ασφαλείας που ενεργοποιείται όταν ένα κινούμενο αντικείμενο διασχίζει την εικονική γραμμή στην καθοριζόμενη από το χρήστη κατεύθυνση.
  • Ανίχνευση έναρξης κίνησης που καταγράφει την κίνηση σε μια περιοχή που καθορίζεται από το χρήστη.
  • Ανίχνευση διακοπής κίνησης που ενεργοποιείται όταν κάποιο αντικείμενο σταματά και παραμένει ακίνητο για κάποιο χρονικό διάστημα εντός της καθορισμένης από το χρήστη περιοχής.
  • Ανίχνευση εμφάνισης ή εξαφάνισης αντικειμένου που ενεργοποιείται όταν οποιοδήποτε αντικείμενο εμφανίζεται ή εξαφανίζεται εντός μιας περιοχής που καθορίζεται από το χρήστη.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό για την ασφάλεια του κάθε Φωτοβολταϊκού Πάρκου, αναφέρουμε το πρόγραμμα συντήρησης των Συστημάτων Ασφαλείας. Το Τεχνικό τμήμα, είναι πάντα δίπλα στην εγκατάσταση με προγράμματα Προληπτικής (2 φορές το χρόνο) ή επανορθωτικής, όποτε απαιτηθεί συντήρησης και ανταποκρίνεται στο βέλτιστο δυνατό χρόνο, Πανελλαδικά. Η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα ουσιώδης δεδομένων των καιρικών συνθηκών και συμβάλει στη διατήρηση του επιπέδου ασφάλειας της εγκατάστασης και στην αποφυγή των ψευδό-συναγερμών.
MEGA SPRINT GUARD A.E, τηλ.: 2310-471000.

Σε μεγάλες υπαίθριες ιδιοκτησίες, πάρκα και γενικότερα όπου η τροφοδοσία ενός εξοπλισμού φαντάζει αδύνατη, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις ηλιακές κάμερες με πολλαπλούς τρόπους. Τα εργοτάξια, τα μεγάλα εθνικά πάρκα, τα αγροκτήματα και τα ακίνητα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την βιντεοεπιτήρηση και γενικότερα την ασφάλεια.

Η παρακολούθηση μεγάλων εξωτερικών χώρων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο οι κάμερες που διαθέτουν ηλιακά πάνελ έρχονται για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις αυτές. Δεδομένου ότι μια ηλιακή κάμερα συλλέγει την ενέργεια μέσω του ενσωματωμένου πάνελ της, το ζήτημα της έλλειψης γραμμών ρεύματος ή ηλεκτρικής ενέργειας δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Εφόσον ο εγκαταστάτης τοποθετήσει τον εξοπλισμό με το ηλιακό πάνελ στη σωστή θέση, τότε η κάμερα θα μπορεί να συλλέξει την απαιτούμενη ισχύ για όσο χρειάζεται και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα.

Οι περισσότερες solar κάμερες διαθέτουν επίσης και εφεδρική μπαταρία, για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και με χαμηλή ηλιοφάνεια ή συννεφιά. Ένα ακόμη όφελος από τη χρήση των εν λόγω καμερών είναι η δυνατότητά τους να επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας 4G. Οι 4G κάμερες, αυτές δηλαδή με υποδοχή για SIM, μπορούν να αποθηκεύουν όλες τις εγγραφές βίντεο, αλλά και στιγμιότυπα εικόνων απευθείας στο cloud, λύνοντας ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό του internet!

Η Microlink δημιούργησε τρείς προτάσεις για την υλοποίηση τέτοιων αναγκών. Παρουσιάζει λοιπόν τρία φωτοβολταϊκά πάνελ με ενσωματωμένη μπαταρία. Πιο συγκεκριμένα από την εταιρία θα βρείτε διαθέσιμα τα εξής μοντέλα:

1. ML-5882S με ηλιακό πάνελ 60W και μπράτσο στήριξης με ενσωματωμένη μπαταρία 30Ah. Έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει κάμερες συνολικής κατανάλωσης 800mA για δύο συνεχόμενες μέρες χωρίς φόρτιση.

  • Ισχύς: 12V 60W 30Ah.
  • Υποστηρίζει έως μία 4G κάμερα.
  • Διαστάσεις(Πλ.xΥxΜ): 67.5×53.8cm.

2. ML-5881S με ηλιακό πάνελ 60W και μπράτσο στήριξης με ενσωματωμένη μπαταρία 40Ah. 30% παραπάνω παροχή ενέργειας και διάρκεια λειτουργίας σε σχέση με το 5882S και μπορεί να λειτουργήσει τρεις μέρες, ακόμα και με συννεφιά.

  • Ισχύς: 12V 60W 40Ah.
  • Υποστηρίζει έως 2 4G κάμερες.
  • Διαστάσεις(Πλ.xΥxΜ): 67.5×53.8cm.

3. ML-5886S με ηλιακό πάνελ 120W και μπράτσο στήριξης με ενσωματωμένη μπαταρία 60Ah. Εδώ πλέον έχουμε μια πηγή ενέργειας υψηλών απαιτήσεων που μπορεί να υποστηρίξει την αδιάλειπτη λειτουργία μιας κάμερας speedome ή την κεντρική μονάδα ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ή μία ασύρματη κεντρική μονάδα συστήματος συναγερμού. Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τις πέντε μέρες με συννεφιά.

  • Ισχύς: 12V 120W 60Ah.
  • Υποστηρίζει MARS 832 με ασύρματα περιφερειακά ή 1 Speedome.
  • Διαστάσεις(Πλ.xΥxΜ): 67.5×53.8cm.

Τρείς λοιπόν επιλογές για να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα με βάση τις ανάγκες σας. Φυσικά, όταν αναφερόμαστε σε μεγάλες εγκαταστάσεις, μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις λύσεις.

Πάρα πολλές είναι οι ανάγκες που βρίσκουν εφαρμογή αυτά τα πάνελ με back-up. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε εφαρμογές κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, αναλογικά ή ΙΡ, συστήματα συναγερμού σε απομακρυσμένες από ηλεκτροδότηση θέσεις, μεταφορά δικτύου και ίντερνετ με κεραίες AP & Bridge. Για ακόμα μία φορά σε απαιτητικές συνθήκες η Microlink έχει τη λύση.
Microlink, τηλ.: 210-5786534.

NSC-Hellas

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και τα φωτοβολταϊκά συστήματα διακρίνονται πλέον από μικρές οικιακές μονάδες έως μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία σχεδιάζονται για εμπορικούς σκοπούς, όπως την παροχή ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύονται για την ανάπτυξη τέτοιων συστοιχιών, αλλά και η ευρεία διάδοση των ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, φέρνουν στο προσκήνιο προβληματισμούς σχετικούς με την ασφαλή λειτουργία των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών.

Πιθανές απειλές μεταξύ άλλων, μπορούν να αποτελέσουν τόσο οι φυσικές καταστροφές όσο και οι αστοχίες εγκατάστασης ή συντήρησης. Ελλαττωματικοί ηλιακοί συλλέκτες, λανθασμένη αποθήκευση μπαταριών, βραχυκυκλωμένα καλώδια, διαβρωμένα στοιχεία της εγκατάστασης που δεν έχουν συντηρηθεί κατάλληλα, μπορούν να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση συλλεκτών, μπαταριών ή ακροδεκτών τερματισμού και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Η πρόκληση πυρκαγιάς μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μια απειλή, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ίδιου του Φ/Β πάρκου, όσο και για το κοντινό φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να κινδυνέψει άμεσα. Σε περιπτώσεις όπου τα Φ/Β πάνελ έχουν τοποθετηθεί σε οροφές κτιρίων, η ακραία υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμη και σε κοντινά ηλεκτρικά δίκτυα.

Επιπλέον, εάν σε μια εκτεταμένη πυρκαγιά τέτοιου είδους συμπεριλάβουμε την δευτερογενή εκπομπή τοξικών αερίων, τα οποία εκλύονται από την καύση οργανικών υλών σε ένα πάνελ, τότε η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου και να αποβεί μοιραία ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή.

Η λύση ανίχνευσης μεταβολών της θερμοκρασίας με την χρήση οπτικής ίνας, ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις ανίχνευσης που υπάρχουν σήμερα σε εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ, τόσο όσο αφορά την προστασία του ίδιου του συλλέκτη, όσο και των συστοιχιών μπαταριών, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί παράλληλα με τα μεταλλικά στοιχεία στήριξης.

Ένα εύκαμπτο, πυράντοχο καλώδιο διατομής περίπου 5 χιλιοστών, αποτελεί το περίβλημα δύο ή τεσσάρων μονότροπων οπτικών ινών οι οποίες με την σειρά τους χρησιμεύουν στην απόδοση φυσικών φαινομένων σχετικών με την άνοδο της θερμοκρασίας που προκαλεί μια υπερθέρμανση ή μια πυρκαγιά.

Οι οπτικές ίνες χρησιμοποιούν το φαινόμενο Raman, κατά το οποίο παρατηρείται μερική μεταβολή συχνότητας και φάσης της διερχόμενης ακτινοβολίας φωτός, όταν η θερμοκρασία του καλωδίου μεταβληθεί. Έτσι λοιπόν ανά μέτρο διερχόμενου καλωδίου μπορούμε να έχουμε είτε ανίχνευση θερμικού ορίου, είτε ανίχνευση ανόδου θερμοκρασίας (rise of heat), είτε συνδυασμό αυτών των δύο περιπτώσεων. Το καλώδιο ανίχνευσης μπορεί να ανιχνεύσει τη θερμότητα σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος του και να παρέχει ακριβή εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών ή συμβάντων.

Δεν επηρεάζεται από γρήγορες αλλαγές θερμοκρασίας ή εποχιακές διακυμάνσεις και μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε συμβατικό ή διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς.

Μόλις το καλώδιο φτάσει σε μια θερμοκρασία, η οποία έχει προκαθοριστεί από τον χρήστη, αποστέλλεται ένα σήμα πυρκαγιάς σε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου, ο οποίος μπορεί να διαχωρίσει την εγκατάσταση σε ζώνες και να παράγει συναγερμούς για κάθε ζώνη ξεχωριστά. Τα σήματα αυτά με την σειρά τους μπορούν να μεταφερθούν σε κεντρικό πίνακα πυρανίχνευσης ή άλλο σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα ειδοποιήσει έγκαιρα τον χρήστη για το συμβάν απειλής.

Το καλώδιο ανίχνευσης μπορεί να εγκατασταθεί κατά μήκος της υψηλότερης διαμήκους ράβδου στήριξης του μεταλλικού σκελετού ενός ηλιακού πάνελ για να παρέχει αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική ανίχνευση. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιστρώσεις καλωδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας επικάλυψης νάιλον, που συνιστάται για εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ, η οποία προστατεύει το καλώδιο από την υπεριώδη ακτινοβολία και παρέχει πρόσθετη μηχανική προστασία.

Η NSC Hellas μπορεί να σας προσφέρει πιστοποιημένες κατά ΕΝ54 λύσεις γραμμικής πυρανίχνευσης, από το στάδιο της μελέτης έως το στάδιο της παράδοσης σε πλήρη λειτουργία.

NSC-Hellas, Θεσσαλονίκη: Τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα: Τηλ.: 210-2201458.

PartnerNET

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι μία από τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογικές επενδύσεις της σύγχρονης εποχής και έχουν παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Από το 2010 που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων με επιδοτούμενη τιμή, έχουμε δει πραγματοποίηση μεγάλων εγκαταστάσεων, μικρών αλλά και οικιακών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία με βάσει τις παραγγελίες πάνελ, αλλά και τις προσφορές όρων σύνδεσης από την ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ το 2023, η εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών θα κυμανθεί από 7,3 GW έως 7,8 GW, το οποίο δείχνει ότι η Ελλάδα θα προσεγγίσει τον στόχο που θέτει το ισχύον Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), κατά επτά χρόνια νωρίτερα, αντί δηλαδή το 2030. Για το τέλος της δεκαετίας εκτιμάται ότι η εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς θα κυμανθεί μεταξύ 13,6 GW και 16,3 GW. Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε το μεγάλο πάρκο των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη.

Με όλη αυτήν την συνεχόμενη ανάπτυξη στην ηλιακή ενέργεια και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, η ανάγκη για ασφαλή πάρκα είναι επιτακτική.

PartnerNET Final CMYK

 Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ιδανική λύση παρακολούθησης είναι:

● Να συνδέεται και να συνεργάζεται με την υπάρχουσα πλατφόρμα επικοινωνίας μας. Αυτό θα κάνει ευκολότερο τον έλεγχο, την καταγραφή και την πρόσβαση στην πληροφορία.

● Να χρησιμοποιεί τεχνολογία FHD. Δεν υπάρχει χειρότερο σε ένα σύστημα παρακολούθησης από την κακής ποιότητας εικόνα.

● Να έχει λογισμικό διαχείρισης που να αναδεικνύει τις δυνατότητες των συσκευών. Όσο πιο άμεση και πλήρης η χρήση της συσκευής από το λογισμικό, τόσο καλύτερα.

● Να έχει μια αποκλειστική συσκευή εγγραφής. Ένα αρχείο με καταγραφές από την περίμετρό μας σε ένα network video recorder (NVR) ή έναν server, είναι απαραίτητο για να ανατρέξουμε όταν κάτι προκύψει.

● Να έχει προδιαγραφές αντοχής σε όλες τις καιρικές συνθήκες και βανδαλισμού. Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο για εξωτερικές συσκευές παρακολούθησης, αλλά δεν ισχύει πάντα.

● Nα έχει πιστοποίηση IP-66.

Στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει η συνεχόμενη και αδιάκοπη πρόσβαση σε ίντερνετ για τις λειτουργίες της κάμερας και όχι μόνο. Δημιουργώντας wireless link με τα προϊόντα της PartnerNET, τα οποία μπορούν να φτάσουν και τα 5 Km εμβέλεια (wireless bridge), παρέχεται σταθερό ίντερνετ ακόμα και σε δύσβατα σημεία. Επίσης είναι απαραίτητο τα switch τα οποία θα χρησιμοποιηθούν να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες (κρύο, ζέστη κ.λπ.).

Δε χωράει αμφιβολία ότι η προστασία της περιουσίας μας είναι μια έξυπνη κίνηση. Χάρη στην εντυπωσιακή τεχνολογία στα συστήματα παρακολούθησης, η απόκτηση μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής λύσης, είναι πιο εύκολη και πιο οικονομική από ποτέ με την PartnerNET, τον κορυφαίο πάροχο ICT λύσεων και έμπειρο value added διανομέα. Έρχεται να δώσει τις καλύτερες λύσεις παρακολούθησης, καταγραφής και access control που λειτουργούν και συνεργάζονται αρμονικά κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης, για τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 2107100000 και στο www.partnernet-ict.com.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

Rakson A.E.

Μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων εργοστασίων της Rakson παρέχεται στην ελληνική αγορά μια πληθώρα λύσεων  περιμετρικής προστασίας που ξεφεύγουν από τις συνήθεις  προτάσεις που αφορούν beams, barriers, εξωτερικούς ανιχνευτές, κ.ά. και περιλαμβάνουν:

Rakson Logo ReCreation AI

Οπτική ίνα περίφραξης της ETER:  Εγκέφαλος του συστήματος ανίχνευσης αποτελεί ένα κέντρο ανάλυσης οπτικών σημάτων στο οποίο συνδέονται και τα δυο άκρα της οπτικής ίνας, και το οποίο συνεχώς αναλύει τη διάθλαση του οπτικού σήματος που διατρέχει την ίνα. Οποιαδήποτε αλλαγή στη διάθλαση, που μπορεί να επέλθει όταν η ίνα καμφθεί έντονα, συστραφεί, τσακιστεί, κοπεί, κ.ά., αυτή σηματοδοτείται ως συναγερμός. Η ίνα έρχεται ήδη από το εργοστάσιο τερματισμένη με τους κατάλληλους ακροδέκτες (τύπου ST) για σύνδεση πάνω στο κέντρο ανίχνευσης.

Το κέντρο απαιτεί μια τροφοδοσία 12V DC (100mA) και διαθέτει έξοδο (NO/NC) για σύνδεση με το κέντρο του συναγερμού. Μόλις τεθεί σε λειτουργία πραγματοποιεί μια διαδικασία αυτόματης βαθμονόμησης χωρίς να απαιτείται κάποια εξειδικευμένη εργασία από τον εγκαταστάτη. Το μέγιστο συνολικό μήκος του loop της οπτικής ίνας είναι τα 1.200μ  αποτελώντας μια μακροχρόνια και σταθερή λύση η οποία δεν γερνάει, δεν σκουριάζει, και το σήμα της δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Καλώδιο ανίχνευσης κραδασμών της ETER: Αποτελεί μια ακόμη πιο προηγμένη αλλά ταυτόχρονα και πιο απλούστερη στην εγκατάσταση λύση. Το καλώδιο αυτό τοποθετείται απευθείας επάνω στην περίφραξη, με μέγιστο μήκος κάθε ζώνης ανίχνευσης έως 300 μέτρα. Με χρήση τεχνολογίας ανάλυσης DSIGP® αποκλείει τις φυσιολογικές δονήσεις της περίφραξης που προέρχονται από αέρα, βροχή και άλλες φυσιολογικές καιρικές συνθήκες, καθώς και τυχόν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ξεχωρίζοντας και σηματοδοτώντας μόνο τις πραγματικές απόπειρες παραβίασης ή σκαρφαλώματος της περίφραξης.

Στο κέντρο ανάλυσης συνδέεται το καλώδιο ανίχνευσης. Το κέντρο διατίθεται με μια ζώνη για 300μ περίφραξης προς μια πλευρά, ή για δυο ζώνες 300μ προς κάθε πλευρά ξεχωριστά (σύνολο 600μ κάλυψης) και στο τέλος του καλωδίου τοποθετείται παθητική συσκευή τερματισμού. Το κέντρο ανάλυσης επιτρέπει να ρυθμιστεί η επιθυμητή ευαισθησία και ανοχή του συστήματος, και διαθέτει εξόδους NC τόσο για την κάθε ζώνη ξεχωριστά όσο και για προστασία Tamper.

Τέλος, για εγκατάσταση σε σημεία έντονων μεταπτώσεων στη θερμοκρασία ή ισχυρών ανέμων, το σύστημα διαθέτει ως παρελκόμενο συσκευή μετρητή ταχύτητας ανέμου με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας, το οποίο συνδέεται απευθείας επάνω στο κέντρο ανάλυσης, το ενημερώνει για απότομες μεταβολές, ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η ευαισθησία του, διασφαλίζοντας ακόμη μικρότερη πιθανότητα ψευδούς συναγερμού.

RAKSON optiki ina

Μικροκυμματικά Beam της AVS Electronics: Beam βασισμένο αποκλειστικά και μόνο στην ανίχνευση μέσω μικροκυμματικής τεχνολογίας, που μπορεί να καλύψει αποστάσεις αναλόγως του μοντέλου 60 μέτρων το BM60HP, 120 μέτρων το BM120HP και 200 μέτρων το BM120HP. Καθ’ ότι λειτουργεί μόνο με αυτή την τεχνολογία, δεν έχει τις παθογένειες των υπέρυθρων beam, πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεται και δεν δίνει ψεύτικους συναγερμούς από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ήλιο, ομίχλη, υγρασία, βροχή, χιόνι.

Επιπρόσθετα η ζώνη ανίχνευσης του ανοίγει, και μεταξύ πομπού και δέκτη έχει το σχήμα μιας μπάλας του ράγκμπι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα τοίχο ανίχνευσης από το έδαφος και μέχρι ύψους από 1,2 μέτρα στο 60μετρο μοντέλο έως 4 μέτρα στο 200μετρο μοντέλο, με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την υπερπήδηση του από τον επίδοξο εισβολέα ή την έρπηση από κάτω. Μέσω της συνεχούς μελέτης και ανάλυσης των επιπέδων μικροκύμματος, ο ανιχνευτής μπορεί να ξεχωρίσει την κίνηση εισβολέα από την προσπάθεια κάλυψης, από την τοποθέτηση εμποδίου σε ενδιάμεση απόσταση και από την πρόκληση παρεμβολών στη συχνότητα του.

Η ρύθμιση του είναι πολύ εύκολη καθότι σαν ανιχνευτής έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και να προγραμματιστεί μέσω υπολογιστή. Μέσα από το λογισμικό του βλέπουμε σε εμφάνιση παλμογράφου τα επίπεδα ανίχνευσης του αισθητήρα ξεχωριστά, και σε συνδυασμό με τη μνήμη 1920 συμβάντων, κάνει τη ρύθμιση του ακριβέστατη στο μέγιστο επίπεδο.

RAKSON kalodio kradasmon 2

Υπέρυθρα Beam από την ALEAN: Η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα RA-60D (2πλής δέσμης – 60 μέτρων), RA-100D (2πλής δέσμης – 100 μέτρων), RA-150T (3πλής δέσμης – 150 μέτρων) και RA-250Q (4πλής δέσμης – 250 μέτρων). Ξεχωρίζει από άλλες προτάσεις του ανταγωνισμού για την αυξημένη απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων δεσμών του κάθε ανιχνευτή, που σε συνδυασμό με τους μη-σφαιρικούς φακούς Fresnel για ισχυρή εστίαση της υπέρυθρης δέσμης, και τον ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή που πραγματοποιεί αυτόματη προσαρμογή (AGC) της ευαισθησίας του, επιτυγχάνουν εξαιρετικό φιλτράρισμα του σήματος για εξαιρετική απόδοση υπό το ηλιακό φως και αυξημένη ανοσία απέναντι στους ψεύτικους συναγερμούς.

Το περίβλημα τους είναι από υψηλής ποιότητας και πυκνότητας πλαστικό με Anti-UV χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα IP65 και αντοχή σε υψηλές, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες (-25οC – +55°C) με την τοποθέτηση θερμαντικού στοιχείου αυτόματης ενεργοποίησης στους -5οC.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

S&K Security Systems

Η S&K Security Systems πρώτο-ασχολήθηκε με την ασφάλεια των Φωτοβολταϊκών Σταθμών στα τέλη του 2007 όταν άρχισαν να εμφανίζονται στον Ελλαδικό χώρο. Όπως αντιλαμβάνεστε στην αρχή θεωρήθηκε ως άλλη μια εγκατάσταση που χρειάζεται περιμετρική προστασία. Σύντομα βέβαια, διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έπρεπε να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι οι οποίες δεν χρειαζόταν να ληφθούν υπόψιν σε μια περιμετρική προστασία σε αστικό ιστό.

Οι Φωτοβολταϊκοί Σταθμοί παρουσιάζουν χαρακτηριστικά παρόμοια με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις (ηλεκτρικός θόρυβος), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι οι περιοχές που αναπτύσσονται είναι συνήθως καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα βλάστησης (λόγω της χρήσης λιπασμάτων) και το περιβάλλον είναι όξινο ή αλκαλικό που σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για την επιλογή των υλικών. Τέλος, ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας είναι και οι καιρικές συνθήκες, αλλά και το ότι είναι συνήθως εκτός του αστικού ιστού, που αυτό συνεπάγεται ότι είναι συνήθως πολύ μακριά από τις αναγκαίες υποδομές.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι οι ανιχνευτές δέσμης (Beams) δεν είναι κατάλληλοι για αυτές τις εγκαταστάσεις λόγω ότι είναι ευαίσθητοι στις καιρικές συνθήκες (απευθείας έκθεση στον ήλιο, στην έντονη βροχόπτωση, στην ομίχλη, στην χιονόπτωση κ.λπ.), στη βλάστηση (απαιτούν συχνότερη χλοοκοψία), αλλά και λόγω των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνταν να δημιουργηθούν για την εγκατάστασή τους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω η S&K Security systems θεώρησε ότι η πιο λογική αντιμετώπιση θα ήταν να μετατραπεί ένα παθητικό σύστημα ασφαλείας (ο φράχτης) σε ενεργό σύστημα ασφαλείας.

MicAlert – IronClad – WallAlert

Ο αισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε όλους τους τύπους φράχτη (Τσιμεντένιους, Μεταλλικούς, Γυψοδανίδας, Μεταλλικά πάνελ , κάγκελο κ.λπ.) παρέχοντας εξαιρετική προστασία, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει την προσπάθεια αναρρίχησής, το ανασήκωμα του φράχτη, το χτύπημα του φράχτη (ρυθμιζόμενη δύναμη), αλλά και το κόψιμο του φράχτη. Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του συστήματος είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό για την εγκατάσταση του. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά κάνουν το σύστημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό:

  • Απευθείας τοποθέτηση πάνω στον φράχτη (δεν υπάρχει ανάγκη υποδομών) παρέχει προστασία σε φράχτη ύψους 3μ.
  • Δεν χρειάζεται καμία συντήρηση καθώς ο αισθητήρας ρυθμίζεται συνεχώς από τον αναλυτή.
  • Η επισκευή του δεν απαιτεί εκπαίδευση, αλλά ούτε και ειδικά εργαλεία (χρειάζεσαι μόνο ένα κουτί διακλάδωσης και έναν κόφτη).
  • Ο κάθε αναλυτής παρέχει 2 ζώνες μέγιστου μήκους 500μ η κάθε μία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε έναν αναλυτή ανά ένα χιλιόμετρο με αποτέλεσμα να μειώνουμε εξαιρετικά την ανάγκη υποδομών.
  • Για κάθε ζώνη υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστούν 22 επίπεδα ευαισθησίας μέσω των μικροδιακοπτών του ελεγκτή ή μέχρι 500 επίπεδα με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επιπλέον όλων αυτών, λόγω των ενσωματωμένων έξυπνων ΑΙ αλγόριθμών, αλλά και της ενσωματωμένης βάσης δεδομένων, υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον παραμετροποιήσεων στην λειτουργία του φράχτη.
  • Δυνατότητα προστασίας κάθε τύπου πόρτας (ανοιγόμενη ή συρόμενη). Σχεδόν όλα τα συστήματα εξαιρούν την πόρτα και απαιτούν την χρήση κάποιου ανιχνευτή για την προστασία της.

Εκτός των ανωτέρων υπάρχουν και άλλα 2 συστήματα: To RaySense & To Seismo. Το Raysense μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε υπέργεια (πάνω στον φράχτη) παρέχοντας σημειακή ανίχνευσης (ακρίβεια 3 μέτρων) είτε υπόγεια παρέχοντας και κατηγοριοποίηση λ.χ. κατεύθυνση κίνησης, κατηγοριοποίηση (ζώο, άνθρωπός αυτοκίνητο) και δυνατότητα απεικόνισης σε χάρτη (Google Maps), όλα αυτά σε μήκος 100km καθιστώντας το, το μοναδικό στον κόσμο.

To Seismo Alert είναι ένα σύστημα που τοποθετείται μόνο υπόγεια και μπορεί να ανιχνεύσει την κατεύθυνση της κίνησης και να κατηγοριοποιεί τον εισβολέα. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατο να αναπτυχθούν όλα τα χαρακτηριστικά αλλά και τα πλεονεκτήματα όλων των ανωτέρων συστημάτων σε ένα άρθρο, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά χαρακτηριστικά που δεν έχουν αναφερθεί εδώ για οικονομία χρόνου και χώρου.

Τέλος, όπως προαναφέραμε ένα βασικό πρόβλημα που υπάρχει στους Φωτοβολταικούς Σταθμούς είναι ο ηλεκτρικός «θόρυβος», ο οποίος είναι αναλογικός με το μέγεθός και την ισχύ του σταθμού. Η S&K Security Systems για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου προχώρησε σε ευρεία χρήση των οπτικών ινών.

Ως γνωστό η οπτική ίνα παρουσιάζει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως προστασία έναντι ηλεκτρικών θορύβων (παρέχοντας έτσι την δυνατότητα στους κατασκευαστές να την τοποθετούν ακόμα και κοντά σε καλώδια μέσης τάσης), δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις και τέλος προστασία έναντι εξωτερικών επεμβάσεων. Με την σχεδίαση, κατασκευή και διανομή ειδικών μετατροπέων, αξιοποιήσαμε τις οπτικές ίνες δίνοντας στους κατασκευαστές την δυνατότητα να μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα μεγάλης κλίμακας με τις ελάχιστες δυνατές υποδομές.

Εξίσου σημαντικό για την ασφάλεια των φωτοβολταϊκών Σταθμών είναι και η διασφάλιση της επικοινωνίας τους. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι εγκαταστάσεις είναι απομακρυσμένες εγκαθιστούμε κεραίες με ικανότητα ενίσχυσης του σήματος από 9dBi έως 35dBi διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι θα υπάρξει δυνατότητα επικοινωνίας του σταθμού σε οποιαδήποτε περιοχή χωρίς την ανάγκη χρήσης δορυφορικών κατόπτρων.

Φυσικά ο σταθμός θα πρέπει να προστατευθεί από εξωτερικές επιθέσεις, αλλά και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των συντηρητών, των σταθμών επιτήρησης αλλά και του επενδυτή. Για τον λόγω αυτό εκτός των Cloud υπηρεσιών που παρέχονται πολλές φορές από τους κατασκευαστές των επιμέρους εξοπλισμών παρέχουμε VPN κανάλι επικοινωνίας με κάθε σταθμό διασφαλίζοντας ότι ο κατασκευαστής ή ό πελάτης δεν θα έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα του αλλά και στην κάθε επιμέρους συσκευή που διαθέτει δικτυακή σύνδεση.

Η S&K Security Systems σε αυτά τα σχεδόν 15 χρόνια έχει συμμετάσχει στην κατασκευή σταθμών συνολικής ισχύος άνω του 1,5GW (πάνω από 400 σταθμούς), σε πάνω από 10 χώρες, κάτι που την καθιστά εξειδικευμένη σε αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις.
S&K Security Systems, τηλ.: 210-5558108.

SIGMA Security

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή μας έχουν εγκατασταθεί πολλά φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, εκτός αστικού ιστού, καθιστώντας τις ευάλωτες σε κλοπές. Για την προστασία τους απαιτούνται λύσεις επίβλεψης και ασφαλείας υψηλής ποιότητας.

Έχουν διεξαχθεί εκτεταμένες μελέτες σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, που έχουν οδηγήσει στην επιλογή κατάλληλων λύσεων προστασίας. Για την ασφαλή παρακολούθηση αυτών των εγκαταστάσεων, είναι απαραίτητη η χρήση κεντρικών μονάδων ασφαλείας, όπως η σειρά S PRO, της Sigma Security, που μπορούν να συνδεθούν με κέντρο λήψεως σημάτων συναγερμού μέσω Internet, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο SIA IP DC-9, ενώ παράλληλα προσφέρουν διαχείριση μέσω της δωρεάν εφαρμογής SMobile Cloud.

Για την περιμετρική προστασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνολογίες, όπως οι δέσμες υπέρυθρων τύπου 4ΒΗ-75F, 4ΒΗ-150F και 4BH-250F. Ανάλογα με το μήκος της περιμέτρου του πάρκου, οι δέσμες αυτές μπορούν να καλύψουν επαρκώς το σύνολο της περιοχής και να παρέχουν αξιόπιστη προστασία, μέσω ειδικού κυκλώματος αλλαγής συχνότητας και αποφυγής ψευδών συναγερμών. Σε περιπτώσεις ισχυρής χιονόπτωσης ή παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά κυκλώματα θέρμανσης για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Επιπλέον, ο κλωβός ελέγχου του πάρκου προστατεύεται με ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας όπως το ΗYPERION DT-15W ή τοDT-820 και πυρανιχνευτές τύπου ΙΝΙΜ ΙD100.

Το σύστημα ασφαλείας ενισχύεται από ένα εξειδικευμένο CCTV σύστημα του οίκου TVT. Οι κάμερες της TVT διαθέτουν ανάλυση επίβλεψης και καταγραφής που κυμαίνεται από 2ΜΡ έως 8ΜΡ (4Κ), καθώς και ειδικά υβριδικά καταγραφικά 4, 8, 16 ή ακόμη και 32 καμερών της σειράς TD-2xxx NS-HP, που επιτρέπουν απομακρυσμένη ειδοποίηση και παρακολούθηση μέσω ειδικής δωρεάν εφαρμογής ή λογισμικού διαχείρισης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο αριθμός των καμερών που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από το μέγεθος του πάρκου. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές κάμερες τεχνολογίας ΙΡ με δυνατότητα Intelligent Video Analysis και λειτουργία Ενεργού αποτροπής (Active deterrence) και κάμερες SPEED DOME με λειτουργία Smart Tracking. Οι προτεινόμενες κάμερες διαθέτουν ενσωματωμένους προβολείς υπέρυθρων που επιτρέπουν τη νυχτερινή λήψη και απεικόνιση.

Η μεταφορά δεδομένων επικοινωνίας με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων και αποστολή ειδοποιήσεων, αλλά και εικόνας από τις κάμερες CCTV, γίνεται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G/4G με χρήση ειδικού Router τύπου RUT-240 του Οίκου Teltonika.

Επιπλέον, το παραπάνω σύστημα μπορεί να ενισχυθεί με την παρουσία προσωπικού ασφαλείας για τακτικές επιθεωρήσεις. Η επιτήρηση των περιπολιών του προσωπικού ασφαλείας και η διασφάλιση της συμμόρφωσης με το ωράριο ελέγχου μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση ειδικών τερματικών περιπολίας, όπως το WM-5000L4D ή το WM-5000V4S, και ειδικού δωρεάν λογισμικού ελέγχου περιπολιών του Οίκου JWM. Ειδικότερα, το τερματικό WM-5000L4D διαθέτει δυνατότητα αποστολής δεδομένων, στο Cloud, σε πραγματικό χρόνο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και παροχής σημάτων SOS σε περίπτωση που ο φύλακας δεχθεί επίθεση.
Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Simon Technologies

Μία ευρεία γκάμα λύσεων και προϊόντων της εταιρίας CIAS, θα βρείτε διαθέσιμη από την Simon Technologies, για την προστασία των ηλιακών πάρκων αλλά και άλλων κρίσιμων υποδομών. Πιο συγκεκριμένα από την εταιρία διαθέσιμες θα συναντήσετε τις εξωτερικές ψηφιακές δέσμες μικροκυμάτων για περιμετρική προστασία “ERMO 482X PRO 3.0”, το SIOUX PRO2, την ολοκαίνουργια έκδοση του συστήματος ανίχνευσης εισβολής που τοποθετείται σε φράχτη, το NEWTON PLUS, ένα barrier με υβριδικές ακτίνες υπερύθρων, και πολλά ακόμα. Ας δούμε τι λύσεις διαθέτει η εταιρία:

ERMO 482X PRO 3.0: Οι ψηφιακές δέσμες μικροκυμάτων ERMO 482X PRO, αποτελούν την ιδανική επιλογή για την προστασία κρίσιμων υποδομών (υψηλού κινδύνου) όπως πυρηνικοί σταθμοί, φυλακές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις – και στην περίπτωση μας- φωτοβολταϊκά πάρκα. Η σειρά προϊόντων έρχεται με τεχνολογία ψηφιακής ανάλυσης σήματος και εμβέλεια στα 50, 80, 120, 200, 250 και 500 μέτρα. Τα κανάλια διαμόρφωσης και η πλήρης περιβαλλοντική παρακολούθηση που εκτελείται από τον μικροεπεξεργαστή που φιλοξενούν στο εσωτερικό τους οι συσκευές, καθιστούν αδύνατη την «κάλυψη» τους.

Επιπρόσθετα, ο εσωτερικός μικροεπεξεργαστής χρησιμοποιεί τεχνική “fuzzy logic” για να αναλύσει το λαμβανόμενο σήμα ανιχνεύοντας ακόμα και την παραμικρή κίνηση και εξαλείφοντας ταυτόχρονα τους ψευδείς συναγερμού. Χάρη στην ψηφιακή ανάλυση, οι ψηφιακές δέσμες της εταιρίας μπορούν να συγκρίνουν τα λαμβανόμενα σήματα με αυτά που παράγονται από έναν εισβολέα (σύγκριση μοντέλων συμπεριφοράς).

Επίσης, παρακολουθούν συνεχώς το λαμβανόμενο σήμα, πραγματοποιώντας μια πλήρη περιβαλλοντική ανάλυση, η οποία δίνει στη μονάδα επιπρόσθετες δυνατότητες σε σύγκριση με αυτές που χρησιμοποιούν την παραδοσιακή ανάλυση. Το ERMO482X3PRO διαθέτει επίσης ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το λογισμικό WAVETEST, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο κάθε κεφαλής TX ή RX τοπικά ή απομακρυσμένα μέσω RS485 ή μέσω IP. Το λογισμικό έχει αμέτρητές λειτουργίες και δυνατότητες και μερικές από αυτές είναι η ποιότητα λήψης σε πραγματικό χρόνο του λαμβανόμενου σήματος, καθώς και η προβολή όλων των συμβάντων που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη των εκάστοτε συσκευών.

Διαθέσιμο είναι και το ERMO482, που αποτελείται από έναν πομπό και έναν δέκτη, που όταν τοποθετηθούν ο ένας απέναντι στον άλλο, δημιουργούν μια ζώνη προστασίας, οι διαστάσεις της οποίας αλλάζουν ανάλογα με τον τύπο της κεραίας, την απόσταση μεταξύ των κεφαλών και τη ρύθμιση της ευαισθησίας. Διατίθεται με εμβέλεια 50, 80, 120 και 200 ​​μέτρων.

SIOUX PRO2: Το SIOUX PRO2 είναι η ολοκαίνουργια έκδοση του συστήματος ανίχνευσης εισβολής που τοποθετείται σε φράχτες για περιμετρική προστασία. Από το 2012, έχει εγκατασταθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του εκάστοτε έργου. Το σύστημα Sioux έχει επίσης λάβει και πολυάριθμα βραβεία. Το σύστημα, το οποίο ανιχνεύει τη στρέψη, την μετακίνηση, την κάμψη ακόμα και την κοπή του φράχτη, περιλαμβάνει έως και 140 αισθητήρες MEMS, ευαίσθητους και στους τρεις χωρικούς άξονες.

Αυτοί οι αισθητήρες συγκεντρώνονται σε ομάδες των 7, με κάθε σύμπλεγμα να αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα και 6 slave αισθητήρες. Κάθε κύριος αισθητήρας λαμβάνει από τους Slave αισθητήρες του το σχετικό ηλεκτρικό σήμα. Με την πρωτοποριακή λειτουργία Touch&Zone, οι 280 αισθητήρες MEMS της συστοιχίας μπορούν να χωριστούν σε έως και 80 ζώνες συναγερμού.

NEWTON PLUS/LIGHT: Το NEWTON PLUS είναι μία ενεργή δέσμη με υβριδικές ακτίνες υπερύθρων που χρησιμοποιεί τη τεχνολογία d.i.s. 100 Ηz (διπλή σάρωση). Κάθε «κυψέλη» ενσωματώνει τη διπλή λειτουργία του πομπού και του δέκτη. Αντίστοιχα, το NEWTON LIGHT, που διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις (αυτόνομη για γρήγορη και απλή εγκατάσταση ή σε μορφή kit για τοποθέτηση σε πύργο), έρχεται με ειδικό φίλτρο για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, οθόνη και είναι πολύ εύκολο στη ρύθμιση και την τοποθέτηση.

Σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 8 διαφορετικές συχνότητες και ταυτόχρονα να ρυθμίσετε τον χρόνο διακοπής μεταξύ 50 και 250 msec.
Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

Solo Security

Η εταιρία Solo Security είναι ικανή να καλύψει επαρκώς κάθε ανάγκη της αγοράς, μικρής ή μεγάλης κλίμακας έργων και φυσικά έργα που αφορούν στην ασφάλεια των φωτοβολταϊκών πάρκων και γενικότερα της περιμετρικής προστασίας. Ανάμεσα σε πολλά προϊόντα αυτής της κατηγορίας, η Solo Security έχει επιλέξει τα πιo «value for money» υλικά που μπορούν να σταθούν επαρκώς στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και στις δυσκολίες του χώρου της κάθε εγκατάστασης – εφαρμογής.

H εταιρία προτείνει τα τα Beam της εταιρείας Alean για τα οποία υπάρχει τεράστια γκάμα που μπορεί να καλύψει πραγματικά την κάθε ανάγκη. Από πιο οικονομικές λύσεις μέχρι πιο επαγγελματικές. Σαφώς όλα τα Beam της Alean είναι με συχνότητα για αποφυγή των ψευδών συναγερμών και διατίθενται από διπλά beams 40m (AL-ABT40) μέχρι 3πλά (AL-ABE150), αλλά και 4πλά beam 250m (AL-ABH250). Η Solo Security δεν περιορίζεται μόνον εδώ. Επειδή υπάρχουν εφαρμογές – φωτοβολταϊκά πάρκα με πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις οι οποίες δεν καλύπτονται από τα κλασσικά beams, εισάγει και τους ανιχνευτές laser (AL-LASER500).

Εδώ πλέον η τεχνολογία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Τα laser beams μπορούν να δουλέψουν ακόμα και αν βρίσκονται μέσα σε νερό κάλυψης 1 μέτρου. Με βαθμό στεγανότητας IP67, χρόνο ζωής των Laser τις 150.000 ώρες και κάλυψη μέχρι 500m, οι εν λόγω συσκευές είναι ιδανικές για τοποθέτηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Πέραν τούτου, η εταιρία Solo Security διαθέτει εξωτερικά radar της AMC Elettronica (AM-SOUTDOOR T) κατάλληλα για δύσκολες χρήσεις.

Δε μιλάμε για ένα απλό ανιχνευτή 2 υπερύθρων και ενός μικροκύματος. Μιλάμε για ένα ανιχνευτή πλήρως προγραμματιζόμενο μέσω υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πλήρως από το πρόγραμμα να χαρτογραφήσουμε την περιοχή και να την σετάρουμε στον ανιχνευτή μας οπότε και να αποφεύγουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τους ψευδείς συναγερμούς. Εκτός όμως του συναγερμού η Solo Security είναι σε θέση και μέσω του CCTV να καλύψει τις ανάγκες ενός φωτοβολταϊκού πάρκου.

Η κάμερα της εταιρίας Visar by TVT (VSC IPT8SD32IRPOE) στα 8MP με πολύ υψηλή ανάλυση 3840×2160 και IR πάνω από τα 200m μπορεί να δει τέλεια στο απόλυτο σκοτάδι. Διαθέτει 32x οπτικό zoom, τεχνολογίες HDR, 3D DNR και Smart IR, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Το σημαντικό στοιχείο της κάμερας αυτής είναι το Smart detection και perimeter protection, όπως και το Smart tracking, που ανιχνεύει και παρακολουθεί τόσο τους ανθρώπους όσο και τα οχήματα.

Πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP66 για να αντέχει στο νερό και τη σκόνη, διαθέτει μία σειρά από Intelligent Video analytics για την ανίχνευση ύποπτων συμπεριφορών, κ.λπ. και υποστηρίζει αλγόριθμο και συμπίεσης Η265+, για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου. Τέλος, πέραν των ακριβών λύσεων μέσω PTZ καμερών η εταιρία Solo Security διαθέτει επίσης κάμερες τύπου bullet, με ανάλυση 5MP – 2592 x 1944 (VSC IPT5BLE2AMZ), φακό 7-22mm, συμπίεση Η.265+, προστασία IP67 και υπέρυθρα που αγγίζουν τα 100 μέτρα απόσταση.

Πολύ σημαντικά στοιχεία που διακρίνουν τις εν λόγω κάμερες, είναι οι τεχνολογίες 3D DNR, true WDR, HLC, BLC, Defog, NIR, Smart IR και ROI coding. Από αυτές, δεν λείπουν φυσικά τα Intelligent analytics και η υποστήριξη των 3 streams. Στην εταιρία Solo Security θα βρείτε επίσης προϊόντα περιμετρικής προστασίας (κουρτίνες, ραντάρ κ.λπ.) σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και λύσεις που αφορούν μικρές καθημερινές εφαρμογές όπως οικίες, καταστήματα, γραφεία και επιχειρήσεις.
Solo Security, τηλ.: 210-2750595.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...