Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Δεκεμβρίου 2023 09:15

Αναλογικό CCTV

Τα πρότυπα μετάδοσης HD μέσω ομοαξονικού καλωδίου

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
cctv security camera ceiling 0a9514c1

Η αναλογική τεχνολογία HD στον κλάδο των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης (CCTV) έφερε την επανάσταση στην παρακολούθηση βίντεο, προσφέροντας εικόνες υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσω των παραδοσιακών ομοαξονικών καλωδίων. Τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης που βασίζονται στην τεχνολογία αναλογικού HD είναι σε πολλές περιπτώσεις προτιμότερα, ακόμα και από τις σύγχρονες IP κάμερες, καθώς εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα αναλογική υποδομή, πόσο μάλλον σε εγκαταστάσεις που υπάρχουν δεκάδες προ-εγκατεστημένες κάμερες παρακολούθησης. Οι σημερινές αναλογικές κάμερες καταγράφουν και μεταδίδουν σήματα βίντεο σε πολύ υψηλότερες αναλύσεις (720p έως 4K) από τις κάμερες που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν, χαρίζοντας στους χρήστες βελτιωμένη ευκρίνεια, μεγαλύτερη λεπτομέρεια και συνολικά καλύτερη ποιότητα βίντεο.

1 8

Εκεί όπου η χρήση IP καμερών μπορεί να μην είναι εφικτή ή οικονομικά αποδοτική, τα αναλογικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης έρχονται για να καλύψουν ακριβώς αυτά τα κενά. Η επένδυση σε αναλογικό εξοπλισμό είναι μία συμφέρουσα επιλογή, ιδίως όταν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Τα νέα αναλογικά συστήματα είναι υψηλής απόδοσης, οικονομικά προσιτά και παρέχουν εξαιρετικές εικόνες και δυνατότητες αποθήκευσης, χαρακτηριστικά δηλαδή, που ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις διαφόρων εγκαταστάσεων με προ-εγκατεστημένο εξοπλισμό.

Παρά τις συγκρίσεις που γίνονται με τις IP κάμερες, ιδίως στην ανάλυση, τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι αναλογικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας έχουν αγγίξει και αυτές υψηλές αναλύσεις, φτάνοντας μέχρι και τα 8MP (4K Ultra HD). Έρχονται με εντυπωσιακές δυνατότητες, όπως τεχνολογία WDR, χαμηλό φωτισμό και άλλα χαρακτηριστικά που παλαιότερα θα συναντούσαμε μόνο σε IP κάμερες, καθιστώντας τες κατάλληλες για ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά αναλογικών καμερών τυπικής ευκρίνειας.

Αυτές οι σύγχρονες αναλογικές κάμερες χρησιμοποιούν το υπάρχον ομοαξονικό καλώδιο. Μέσω του ομοαξονικού καλωδίου, το σήμα μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ελέγχου PTZ καμερών και ταυτόχρονα η μετάδοση ισχύος (με τις κάμερες PoC). Με τη χρήση κατάλληλων ενισχυτών, μπορούμε να επεκτείνουμε και την απόσταση μετάδοσης. Ας δούμε μερικά από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των αναλογικών καμερών.

2 8

Κόστος

Ο πιο προφανής λόγος για να επιλέξουμε μία αναλογική κάμερα είναι η τιμή, καθώς οι εν λόγω κάμερες είναι αρκετά φθηνότερες από τις IP. Αυτό γίνεται καλύτερα αντιληπτό σε μεγάλες εγκαταστάσεις, οι οποίες χρίζουν αναβάθμισης. Αν σκεφτούμε έναν χώρο όπου διαθέτει ας πούμε περισσότερες από 100 κάμερες, τότε η τεχνολογία αναλογικού HD είναι προτιμότερη, καθώς εκμεταλλεύεται την ήδη υπάρχουσα αναλογική υποδομή. Το κόστος μίας αναλογικής κάμερας είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τις IP κάμερες, επειδή οι αναλογικές κάμερες δεν ενσωματώνουν chip για τη διασύνδεση με το δίκτυο και άλλες παρόμοιες πλακέτες. Ο σχεδιασμός τους αυτός μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) για τον τελικό καταναλωτή, αλλά και το συνολικό κόστος εξυπηρέτησης / υπηρεσιών (TCS) για τον εγκαταστάτη. Επίσης, ορισμένες IP κάμερες απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ στην προσπάθειά τους να συμπιέσουν τις εικόνες υψηλής ευκρίνειας, κάτι που δεν χρειάζεται να κάνουν οι αναλογικές κάμερες.

3 8

Αναβαθμισμένη εμβέλεια

Μπορεί κατά κανόνα οι IP κάμερες να προσφέρουν μεγαλύτερες αποστάσεις όσον αφορά στη μετάδοση σήματος, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το αναλογικό σήμα έχει κάνει τεράστιες προόδους. Εταιρείες, όπως η Dahua και η Hikvision, έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει αναβαθμισμένες λύσεις όσον αφορά στο αναλογικό σήμα, εξαλείφοντας πλήρως προβλήματα του παρελθόντος, όπως την περιορισμένη εμβέλεια και την απώλεια σήματος (σε μεγάλες αποστάσεις).

Ασφάλεια

Η αναλογική καλωδίωση είναι από τη φύση της πιο ασφαλής στον κυβερνοχώρο, καθώς οι συσκευές δεν συνδέονται απευθείας στο internet. Επειδή δεν είναι υπολογιστές, αλλά είναι κυρίως συσκευές λήψης εικόνων, οι αναλογικές κάμερες είναι πιο απλές στη διαχείριση από τις κάμερες IP. Το γεγονός ότι οι IP κάμερες είναι ουσιαστικά υπολογιστές προσθέτει μία ακόμα πολυπλοκότητα, όπως η διαχείριση κωδικού πρόσβασης και η ενημέρωση λογισμικού για καθεμία κάμερα ξεχωριστά.

4 3

Απλότητα

Τα DVR προσφέρουν αναμφίβολα μεγαλύτερη ευελιξία κατά την εγκατάσταση και τη ρύθμιση, σε σχέση με τα περισσότερα IP συστήματα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο ευκολότερη και τη «ζωή» του τελικού χρήστη, ίσως και του εγκαταστάτη. Επίσης, η επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υποδομής ομοαξονικού καλωδίου αποτελεί ίσως τον ελκυστικότερο παράγοντα για τους καταναλωτές και τους εγκαταστάτες. Ωστόσο, για να γίνει αυτό απαιτείται ενδελεχής έλεγχος του καλωδίου για φθορές, πριν επαναχρησιμοποιηθεί.

5 1

Οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς

Τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά αρκετές αναλογικές τεχνολογίες HD, οι οποίες προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές. Κατασκευαστές, όπως η Hikvision, με τα Turbo HD και HDTVI, παρουσιάζουν τεχνολογίες αναλογικής μετάδοσης βίντεο HD που υποστηρίζουν αναλύσεις έως και 8MP. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της υψηλής ποιότητας βίντεο, της ευκολίας στην τοποθέτηση και της συμβατότητας με τα προηγούμενα αναλογικά συστήματα.

Το HDCVI (High Definition Composite Video Interface) της Dahua είναι μία άλλη αναλογική τεχνολογία HD, που υποστηρίζει αναλύσεις HD και Ultra HD. Έχει υιοθετηθεί ευρέως από τους εγκαταστάτες, κυρίως για την ικανότητά του να μεταδίδει βίντεο υψηλής ποιότητας σε μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα ομοαξονικά καλώδια. Επιπλέον, η τεχνολογία AHD (Analog High Definition) που αναπτύχθηκε από την Nextchip προσφέρει αναλύσεις HD και Full HD και παρέχει μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για την αναβάθμιση αναλογικών συστημάτων. Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στις τεχνολογίες αυτές.

6 1

Τεχνολογία AHD

Η τεχνολογία AHD (Analog High Definition) αναδείχθηκε με τα χρόνια ως μία από τις σπουδαιότερες τεχνολογικές εξελίξεις του CCTV, παρέχοντας μια αναλογική λύση υψηλής ευκρίνειας στα συστήματα βιντεοεπιτήρησης. Το AHD έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015 από την Nextchip, μια εταιρεία από τη Νότια Κορέα που ειδικεύεται στην παραγωγή chip / ημιαγωγών. Η εταιρεία προμηθεύει με τις τεχνολογίες της μεγάλους κατασκευαστές, όπως η Hanwha Techwin, και άλλες γνωστές εταιρείες του χώρου.

4 4

Η τότε καινοτόμος τεχνολογία είχε στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών αναλογικών συστημάτων CCTV και των λύσεων που βασίζονται σε IP, επιτρέποντας τη μετάδοση βίντεο υψηλής ευκρίνειας μέσω των υπαρχόντων ομοαξονικών καλωδίων. Πριν ακόμα το AHD κάνει την εμφάνισή του, τα αναλογικά συστήματα CCTV βασίζονταν κυρίως σε κάμερες τυπικής ευκρίνειας (SD), οι οποίες προσέφεραν περιορισμένη ανάλυση και ποιότητα εικόνας. Η έλευση της τεχνολογίας AHD έφερε επανάσταση στον αναλογικό τομέα, προσφέροντας σήματα βίντεο υψηλής ανάλυσης, που μέχρι ένα σημείο ανταγωνίστηκαν την ποιότητα εικόνας των καμερών IP. Με την υποστήριξη των αναλύσεων HD (720p) και Full HD (1080p), οι κάμερες AHD κατέγραψαν ευκρινέστερες εικόνες, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της παρακολούθησης βίντεο.

Η τεχνολογία AHD που εισήγαγε η Nextchip κέρδισε γρήγορα τον κόσμο του CCTV και της παγκόσμιας αγοράς, προσελκύοντας την προσοχή πολλών κατασκευαστών από όλο τον κόσμο. Η ευελιξία και η συμβατότητα του AHD με την υπάρχουσα ομοαξονική υποδομή έκανε το CCTV ελκυστική επιλογή τόσο για νέες εγκαταστάσεις όσο και για τις υπάρχουσες, αυτές δηλαδή που έχριζαν αναβάθμισης. Η ευκολία εγκατάστασης, η σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας και η συμβατότητα συνέβαλαν περαιτέρω στην ευρεία υιοθέτησή του, ειδικά στη χώρα μας, όπου η εν λόγω τεχνολογία κυριαρχεί ακόμα.

Σήμερα, η τεχνολογία AHD συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία CCTV. Προσφέρει μια εναλλακτική λύση, ιδιαίτερα σε σενάρια όπου η υπάρχουσα υποδομή ομοαξονικής καλωδίωσης είναι ήδη τοποθετημένη στις εγκαταστάσεις ή όπου ο προϋπολογισμός είναι σχετικά χαμηλός. Οι κάμερες AHD είναι διαθέσιμες σε πολλές εκδόσεις / τύπους, όπως dome, bullet, PTZ κ.λπ., ώστε να καλύψουν απαιτητικά σενάρια και εφαρμογές.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας AHD είναι η δυνατότητα μετάδοσης σε μεγάλες αποστάσεις. Οι κάμερες AHD μπορούν να μεταδώσουν αξιόπιστα σήματα βίντεο σε σημαντικά μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας ομοαξονικά καλώδια, επιτρέποντας την ανάπτυξη των συσκευών βιντεοεπιτήρησης σε εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Αυτή η δυνατότητα καθιστά την τεχνολογία AHD μία ευέλικτη επιλογή και λύση για κάθε τύπο εφαρμογής.

Όσον αφορά στην ποιότητα του βίντεο, η τεχνολογία AHD έχει γνωρίσει προόδους όλα αυτά τα χρόνια. Με την εισαγωγή των AHD 2.0 και AHD 3.0, έγιναν διαθέσιμες υψηλότερες αναλύσεις πέρα από το Full HD, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών 4MP, ακόμη και 5MP, γεγονός που επιτρέπει στις εν λόγω κάμερες να καταγράφουν ακόμα και τις παραμικρές λεπτομέρειες σε αποστάσεις έως και 500 μέτρων.

Hikvision Turbo HD: Πιο ισχυρό από ποτέ!

Οι τεχνολογίες αναλογικού HD video για βιντεοεπιτήρηση, που χρησιμοποιούν ομοαξονικό καλώδιο για τη μεταφορά του σήματος από τις κάμερες προς το καταγραφικό, αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια για να επιλύσουν το πρόβλημα της χαμηλής ανάλυσης του συμβατικού αναλογικού video CVBS, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση έφθανε στα 960H (960×576), μόλις το1/4 από την ανάλυση 1080p (1920×1080) των προγραμμάτων Full HD της ψηφιακής τηλεόρασης. Η Hikvision, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής CCTV στον κόσμο, έχοντας βαρύνουσα άποψη στη βιομηχανία του CCTV και πιστεύοντας στις ανοικτές τεχνολογίες, δημιούργησε τη σειρά προϊόντων Turbo HD, υιοθετώντας το πρότυπο HDTVI από την αρχή. Αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην αγορά και το HDTVI σήμερα κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της παγκόσμιας αγοράς. Μάλιστα, οι τελευταίες εκδόσεις HDTVI ενσωματώνουν και την υποστήριξη των υπόλοιπων προτύπων: CVI, AHD και συμβατικό αναλογικό video CVBS. Τα βασικά χαρακτηριστικά του HDTVI, όπως μοναδικά υλοποιούνται στα προϊόντα των σειρών Turbo HD 3.0, 4.0 και 5.0 της Hikvision, είναι τα εξής:

Για τη μετάδοση του σήματος χρησιμοποιούνται τα ίδια ομοαξονικά καλώδια και ακροδέκτες BNC με τα αναλογικά συστήματα, κάνοντας εφικτή την εύκολη αναβάθμισή τους, με την αντικατάσταση μόνο του καταγραφικού και όσων από τις αναλογικές κάμερες χρειάζεται να αναβαθμιστούν σε HD.

Οι αποστάσεις μετάδοσης του σήματος της κάμερας φθάνουν έως 1200 μέτρα για 720p, 800 μέτρα για 1080p-3MP και 400m για 4~8MP με ομοαξονικό καλώδιο RG6, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και καλώδια mini-RG59/microcoaxial, καθώς UTP/twisted pair με χρήση ειδικών baluns χαμηλού κόστους, σε αποστάσεις ως 400m.

Πριν περάσουμε στο νέο Turbo HD 5.0 αξίζει να σημειώσουμε μερικά από κυριότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων Turbo HD 4.0, όπως η ανάλυση 4K (8MP), η κορυφαία συμπίεση βίντεο Η.265 Pro+, που είναι έως και 87,5% αποδοτικότερη από το Η.264 και 75% από το H.265, για ταχύτερη ως 8 φορές αποστολή στο δίκτυο (εξαιρετικά χρήσιμο στην Ελλάδα που έχουμε αργό internet) και έως 8 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους.

Η νέα σειρά Turbo HD 5.0 έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω, ενώ περιλαμβάνει και ορισμένα νέα προϊόντα που προσθέτουν επιπλέον λειτουργίες και νέες δυνατότητες. Μερικά από αυτά είναι οι γνωστές κάμερες ColorVu, που προσφέρουν έγχρωμη εικόνα μέρα νύχτα, ώστε να μην χάνεται καμία λεπτομέρεια και τα καταγραφικά AcuSense, με ενσωματωμένους αλγόριθμους Deep Learning, που αυξάνουν την αξιοπιστία ανίχνευσης συμβάντων μέσω της ανάλυσης του περιεχομένου του βίντεο. Σε όλα αυτά προστίθεται η δραστική μείωση των ψευδών συναγερμών και η ευελιξία κατά την επισκόπηση και κατά την αναπαραγωγή του βίντεο. Ας δούμε αναλυτικότερα τι προσφέρουν οι ColorVu κάμερες και τα καταγραφικά AcuSense.

7

Dahua HDCVI 10: Ένα νέο μονοπάτι στην εποχή του AI over-coax

Το έτος 2022 ήταν αυτό που σηματοδότησε τη 10η επέτειο της τεχνολογίας HDCVI της Dahua! Ως κορυφαίος πάροχος λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, η Dahua έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην καινοτομία, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, η οποία φυσικά οδηγεί στη γέννηση και την εξέλιξη των λύσεων HDCVI. Το περασμένο έτος, η εταιρεία αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο HDCVI 10, που διαθέτει νέες τεχνολογίες, όπως το AI-for-all, το Scheduled AI, τα Smart Dual Illuminators και τις Real 5MP κάμερες με έξοδο εικόνας 16:9!

Το HDCVI έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2012 και η Dahua παρουσίασε την πρώτη γενιά προϊόντων HDCVI το 2013. Το 2014, παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά καμερών και υβριδικών ομοαξονικών DVR, μαζί με το HD-over-coax 2.0. Μέσα στο πρώτο μισό του 2015, η Dahua είχε αυξήσει τις αποστάσεις μετάδοσης, είχε αναβαθμίσει την ομοαξονική εκπομπή και διέθετε λύσεις με ανάλυση 1080p. Το HDCVI έχει σχεδιαστεί ως ένα ανοικτό σύστημα και η Dahua έχει μοιραστεί ευρέως τις τεχνικές πληροφορίες και τα σχετικά πρωτόκολλα, ώστε να χρησιμοποιηθεί ευρέως και από τρίτους κατασκευαστές. Το 2019, η εταιρεία παρουσίασε το HDCVI 5.0, το οποίο διατήρησε όλα τα χαρακτηριστικά του συστήματος HD-over-Coax προσθέτοντας πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως η έξυπνη κωδικοποίηση H.265+ και στη συνέχεια, το 2020, το νέο HDCVI 6.0 plus, που έφερε νέα και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως το πρωτοποριακό super adapt, κωδικοποίηση ΑΙ, την ολοκαίνουρια τεχνολογία Smart Motion Detection 3.0 (SMD 3.0), έγχρωμες εικόνες 4Κ κ.λπ. Το ολοκαίνουριο HDCVI 10 ενσωμάτωσε την τεχνητή νοημοσύνη, ανοίγοντας ένα νέο μονοπάτι στην εποχή του over-coax AI! Πάμε να δούμε τις τεχνολογίες που προσφέρει το HDCVI10.
Τεχνητή νοημοσύνη για όλους: Το AI-for-all, όπως το ονομάζει η Dahua, σημαίνει πως σήμερα όλοι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς η εν λόγω τεχνολογία είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα XVR, ακόμα και στα μοντέλα με τις πιο προσιτές τιμές. Το 2021, η Dahua λάνσαρε τα καταγραφικά Cooper-I, μία entry level σειρά προϊόντων, που παρέχει στους χρήστες όλες τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, οι πελάτες και οι συνεργάτες της Dahua απολαμβάνουν όλα τα οφέλη των λειτουργιών AI σε προσιτές τιμές. Το HDCVI επιτρέπει την αναγνώριση ανθρώπων και οχημάτων και επιτρέπει στους χρήστες να εστιάσουν σε πραγματικές απειλές, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τον χρόνο εργασίας, και όλα αυτά χάρη στο SMD Plus. Επιπρόσθετα, το SMD Plus επιτρέπει γρήγορη και αποτελεσματική αναζήτηση στόχων. Τέλος, η AI κωδικοποίηση δίνει έμφαση στους ανθρώπους και τα οχήματα, εξοικονομώντας παράλληλα έως και 50% εύρος ζώνης και κόστος αποθήκευσης σε σύγκριση με το πρότυπο H.265. Σε αντίθεση με το H.265+, το οποίο υιοθετεί το Variable Bit Rate (VBR), το AI Coding χρησιμοποιεί σταθερό ρυθμό bit (CBR), το οποίο έχει σχετικά σταθερή ροή.
Scheduled AI: Στο παρελθόν, μόνο μία λειτουργία AI μπορούσε να ενεργοποιηθεί ανά κανάλι και οι χρήστες έπρεπε να διαμορφώσουν χειροκίνητα το σύστημα για να μεταβούν από τη μία λειτουργία στην άλλη. Τώρα, οι λειτουργίες AI μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με χρονικές περιόδους, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση. Ανάλογα με την περίσταση και τα σενάρια (καταστήματα, οικίες, βίλες, δημόσιοι χώροι κ.λπ.), οι χρήστες θα είναι σε θέση να ρυθμίσουν τους κανόνες AI στις κάμερες αυτόματα.

8

Λειτουργία έξυπνου φωτισμού – Smart Dual Illuminators: Η τεχνολογία που ακούει στο όνομα Smart Dual Illuminators είναι στην πραγματικότητα η δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς των χρωμάτων μιας εικόνας από το υπέρυθρο σε Full Color mode όταν εντοπιστεί ένας πιθανός δράστης. Η εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας IR και της λειτουργίας του λευκού φωτός παρουσιάζει πολλά οφέλη, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία έξυπνου φωτισμού (προεπιλεγμένη λειτουργία), το συμπληρωματικό λευκό φως θα ανάψει μόνο όταν ο στόχος εντοπιστεί από τη λειτουργία SMD Plus του XVR. Φυσικά, η όλη διαδικασία συμβάλλει και στη μείωση της φωτορύπανσης.

Πραγματική ανάλυση στα 5MP: Οι κάμερες HDCVI με «πραγματικό» 5MP είναι από τις πρώτες συσκευές της βιομηχανίας της ασφάλειας με έξοδο βίντεο 16:9. Ταιριάζουν καλύτερα σε κοινές οθόνες HD και επιτυγχάνουν υψηλή απόδοση χωρίς παραμόρφωση. Μία τέτοια κάμερα υποστηρίζει μετάδοση 5MP σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας στους χρήστες μεγαλύτερη ευκρίνεια, περισσότερες λεπτομέρειες και πιο ευχάριστη οπτική εμπειρία. Οι δυνατότητες μίας Starlight κάμερας με Real 5MP είναι αμέτρητες, καθώς αυτή παρέχει στους χρήστες φωτεινές και καθαρές εικόνες ακόμα και τη νύχτα.

9

Το μέλλον της αναλογικής τεχνολογίας

Το μέλλον της αναλογικής τεχνολογίας στην αγορά της παρακολούθησης παρουσιάζει προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Παρόλο που τα συστήματα που βασίζονται σε IP τεχνολογία έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα, η αναλογική τεχνολογία παραμένει ανταγωνιστική για τους λόγους που αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας. Τεχνολογίες, όπως το AHD (Analog High Definition), το Turbo HD και το HDCVI (High Definition Composite Video Interface), θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, προσφέροντας όχι μόνο υψηλότερες αναλύσεις, αλλά και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Σίγουρα, στο εγγύς μέλλον θα δούμε τα αναλογικά συστήματα HD να υπερβαίνουν τις παραδοσιακές αναλύσεις 4K και να γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά προς τους χρήστες. Επιπλέον, η βιομηχανία δημιουργεί όλο και αποτελεσματικότερα πρότυπα συμπίεσης βίντεο. Αυτό πρακτικά θα επιτρέψει στις αναλογικές συσκευές να υιοθετήσουν προηγμένους κωδικοποιητές για τη βελτιστοποίηση των απαιτήσεων χρήσης του εύρους ζώνης και αποθήκευσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ανάπτυξη της αναλογικής τεχνολογίας μπορεί να επηρεαστεί από την αυξανόμενη κυριαρχία των IP συστημάτων. Καθώς η τεχνολογία IP συνεχίζει να εξελίσσεται, προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη επεκτασιμότητα, ευελιξία και προηγμένες λειτουργίες.

Φυσικά, η αναλογική τεχνολογία θα παραμείνει ανταγωνιστική και πρώτη επιλογή σε σενάρια όπου το κόστος της αναβάθμισης της υποδομής ή τα προβλήματα συμβατότητας παίζουν καθοριστικό ρόλο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που ...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...