Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
6 Δεκεμβρίου 2023 09:11

Πώς να αντιμετωπίσετε τα ασταμάτητα reboot σε DVR και NVR;

Γράφει: Χρίστος Κρανάκης
anoigma 4 3e02980b

Μια συνήθης δυσλειτουργία των DVR (Digital Video Recorder) και NVR (Network Video Recorder) που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι οι επαναλαμβανόμενες επανεκκινήσεις των καταγραφικών άνευ εντολής του ιδιοκτήτη. Κοινώς, έχει καταγραφεί ότι πολλές συσκευές DVR και NVR απενεργοποιούνται και επανενεργοποιούνται από μόνες τους ξανά και ξανά σε διάστημα μερικών λεπτών. Φυσικά, όσο αυτό δεν διορθώνεται, το σύστημα ασφαλείας σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και η επιχείρηση ή οικία σας μένει αφύλακτη.

Αναφορικά με τους λόγους που αυτό μπορεί να συμβαίνει, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό ή το σκληρό δίσκο της συσκευής. Φυσικά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό σας. Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι – πιο απλοί – λόγοι που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του DVR/NVR και αναγκάζουν τη συσκευή σε επαναλαμβανόμενες επανεκκινήσεις. Ως εκ τούτου, η παρακάτω λίστα πιθανών προβλημάτων ενδέχεται να φανεί άκρως βοηθητική στον προσδιορισμό και την επίλυση του προβλήματος.

1 4

Προβλήματα τροφοδοσίας

Εάν η τάση που παρέχεται στη συσκευή σας είναι χαμηλότερη από την απαιτούμενη ή/και ασταθής, τότε είναι πιθανό το DVR/NVR σας να επανεκκινείται αυτόματα εξαιτίας αυτού.

Αρχικά, επιχειρήστε να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από οποιαδήποτε παροχή τάσης (προστατευτικά υπέρτασης ή UPS) και βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει το σωστό προσαρμογέα ρεύματος και ότι αυτός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Σε περίπτωση που ο προσαρμογέας που έχετε επιλέξει δεν είναι ο κατάλληλος ή υπολειτουργεί, τότε δεν παρέχεται η απαιτούμενη ισχύς ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το καταγραφικό. Επιπλέον, θα ήταν συνετό να ελεγχθεί και η πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας.

Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τον καταγραφέα και αποσυνδέστε τον από οποιαδήποτε κάμερα είναι συνδεδεμένος. Στη συνέχεια επανασυνδέστε όλα τα μέρη του κυκλώματος ένα προς ένα. Αποσυνδέοντας τις κάμερες, τις οθόνες ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή είναι συνδεδεμένη στο DVR/NVR και στη συνέχεια επανασυνδέοντάς τα, ενδέχεται να επιλύσετε το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται προχωρήστε στα επόμενα βήματα της λίστας.

2 4

Προβλήματα υπερθέρμανσης

Η υπερθέρμανση αποτελεί μία ακόμα πιθανή αιτία της αυτόματης επανεκκίνησης των DVR/NVR. Για να ελέγξετε εάν η συσκευή σας κινδυνεύει από υπερθέρμανση, μπορείτε να προβείτε σε δύο βασικά βήματα.

Πρώτον, ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα της συσκευής σας. Ο ανεμιστήρας είναι υπεύθυνος για τη ψύξη του επεξεργαστή της μητρικής πλακέτας, επομένως εάν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί σωστά (π.χ. δεν περιστρέφεται ή είναι σκονισμένος), η CPU αναμένεται να θερμανθεί προκαλώντας – μεταξύ άλλων – αυτόματες επανεκκινήσεις του καταγραφέα.  

Δεύτερον, εάν και εφόσον ο ανεμιστήρας λειτουργεί ικανοποιητικά, ελέγξτε εάν υπάρχουν πιθανοί εξωτερικοί παράγοντες που δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. κακός αερισμός, σφιχτό περίβλημα, μηχανήματα πλησίον του DVR/NVR που εκπέμπουν θερμότητα).

Μία πιθανή υπερθέρμανση δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική αχρήστευση της μητρικής πλακέτας του καταγραφικού σας.

3 4

Προβλήματα ρυθμίσεων

Εάν ακόμα δεν έχετε βρει την πηγή του προβλήματος, πιθανότατα αυτό οφείλεται στο λάθος προγραμματισμό των αρχικών ρυθμίσεων. Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

Αλληλεπικαλυπτόμενες διευθύνσεις IP: Εάν ο καταγραφέας σας μοιράζεται την ίδια διεύθυνση IP με κάποια άλλη συσκευή στο τοπικό σας δίκτυο, αυτό μπορεί να οδηγεί σε συνεχόμενα reboot.

Επιλογές αυτόματης επανεκκίνησης: Ορισμένα καταγραφικά ενδέχεται να έχουν ρυθμιστεί για κυκλικές επανεκκινήσεις (π.χ. μια φορά τη βδομάδα). Συχνά, η επιλογή αυτή της ρύθμισης προκαλεί προβλήματα αυτόματων reboot σε λάθος προγραμματισμό. Γενικά, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα συνεχόμενων reboot συνίσταται η απενεργοποίηση της λειτουργίας προγραμματισμένων επανεκκινήσεων.

Ενημερώσεις  Λογισμικού: Όπως και στις πιο απλές ηλεκτρονικές συσκευές, είναι σημαντικά να ελέγξετε εάν απαιτείται κάποιο update του λογισμικού που χρησιμοποιεί το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται η χρήση ενημερωμένου λογισμικού που αποδέχεται η εταιρεία κατασκευής.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...