Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2023 09:33

Ιατρική βοήθεια στα συστήματα συναγερμού: Οι 10 κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς

Επανάσταση στον κλάδο της οικιακής ασφάλειας

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 21f06e35

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο της οικιακής ασφάλειας, που σήμερα έχει υιοθετήσει πιο ολοκληρωμένες και «σωτήριες» λύσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες των τελικών χρηστών!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή και από τα παραδοσιακά συστήματα συναγερμού έχουμε στραφεί στα ολοκληρωμένα έξυπνα συστήματα εισβολής που συνεργάζονται με όλες τις διασυνδεδεμένες στο internet συσκευές, για να εξασφαλίσουν στους χρήστες απρόσκοπτη ασφάλεια και έξυπνες λειτουργίες. Μια τέτοια καινοτόμος εξέλιξη είναι η ενσωμάτωση της ιατρικής απόκρισης / βοήθειας στα προηγμένα συστήματα συναγερμού.

Το τοπίο της οικιακής ασφάλειας έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Τα μοντέρνα και σύγχρονα συστήματα συναγερμού επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να ελέγχουν και να παρακολουθούν το σύστημά τους εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας smartphone ή άλλες έξυπνες συσκευές.

Ταυτόχρονα, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στα εν λόγω συστήματα έχουν βελτιώσει συνολικά την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό και την αναγνώριση ανωμαλιών και προτύπων. Ύστερα, έρχεται το Cloud, η επαλήθευση συμβάντων μέσω βίντεο και η ενσωμάτωση του Internet οf Things, που επιτρέπει στα συστήματα συναγερμού ασφαλείας να αλληλοεπιδρούν με άλλες έξυπνες συσκευές.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την αναφορά και σε πολλές ακόμα εξελίξεις στα συστήματα συναγερμού, ωστόσο θα πρέπει να σταθούμε και σε μία ακόμα λειτουργία των εν λόγω συσκευών, αυτή της ιατρικής απόκρισης και βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που σήμερα σώζει ζωές.

συστήματα συναγερμού

Εκτός από την προστασία από διαρρήξεις και εισβολές, τα σημερινά συστήματα συναγερμού διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο και στην εξασφάλιση της παροχής έγκαιρης ιατρικής βοήθειας σε κρίσιμες καταστάσεις. Ας δούμε με ποιον τρόπο γίνεται αυτό.

Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνει τα προηγμένα συστήματα συναγερμού είναι η ικανότητά τους να εντοπίζουν επείγοντα περιστατικά ιατρικής φύσεως και να ενεργοποιούν άμεσα τις σχετικές ειδοποιήσεις. Εξοπλισμένα με διάφορους περιβαλλοντικούς αισθητήρες ή/και συνδεδεμένα με προσωπικές φορητές συσκευές προειδοποίησης, τα εν λόγω συστήματα μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πτώσεις, καρδιακές προσβολές κ.λπ.

Φανταστείτε ένα ηλικιωμένο άτομο που ζει μόνο του και ξαφνικά βιώνει ένα καρδιακό επεισόδιο. Σε αυτήν την περίπτωση, το προηγμένο σύστημα συναγερμού ή η φορητή συσκευή που είναι συνδεδεμένη με αυτό, θα ανιχνεύσει αυτόματα την έλλειψη κίνησης ή τον μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό / παλμό και στη συνέχεια, θα ειδοποιήσει αμέσως το Κέντρο Λήψης Σημάτων ή την εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία ιατρικής απόκρισης για την αποστολή ιατρικής βοήθειας, παρέχοντάς τους την ακριβή τοποθεσία και το ιατρικό ιστορικό του ατόμου.

3 6

Έγκαιρη απόκριση σε ευάλωτα άτομα: Τα ηλικιωμένα άτομα ή τα άτομα με ιατρικές παθήσεις μπορεί καλώς ή κακώς να είναι πιο επιρρεπή σε ιατρικά επείγοντα περιστατικά. Με την ενσωμάτωση των ιατρικών προειδοποιήσεων στα συστήματα συναγερμού, η ιατρική βοήθεια είναι δυνατή με το πάτημα ενός πλήκτρου. Αυτό διασφαλίζει πως τα ευάλωτα άτομα ή τα άτομα που ζουν ανεξάρτητα, θα έχουν βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό όπου ένα ηλικιωμένο άτομο πέφτει για κάποιον λόγο στο πάτωμα και δεν μπορεί να φτάσει το τηλέφωνο για να καλέσει βοήθεια. Στην περίπτωση αυτή, με το πάτημα του πλήκτρου που βρίσκεται στη φορητή συσκευή – και που φοριέται και ως μενταγιόν σε αρκετές περιπτώσεις – το άτομο θα ενεργοποιήσει μια επείγουσα κλήση μέσω του συστήματος ασφαλείας. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα είναι στον χώρο το ιατρικό προσωπικό για να παρέχει βοήθεια.

Απρόσκοπτη επικοινωνία με ιατρικές υπηρεσίες: Σε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, ο χρόνος είναι σημαντικός. Τα προηγμένα συστήματα συναγερμού ασφαλείας με δυνατότητες ιατρικής απόκρισης επικοινωνούν άμεσα με ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μεταδίδουν βασικές πληροφορίες, όπως την ακριβή τοποθεσία, τη φύση του προβλήματος και το ιατρικό ιστορικό. Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτό και την επαλήθευση βίντεο, τότε οι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση εξ αποστάσεως, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον ασθενή και να μειώσουν τον χρόνο απόκρισης.

4 4

Αμφίδρομη επικοινωνία: Ορισμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με χαρακτηριστικά αμφίδρομης επικοινωνίας, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους ή στα άτομα που χρειάζονται ιατρική βοήθεια να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο με το ιατρικό προσωπικό και να τους εξηγήσουν το πρόβλημά τους. Ο καθοριστικής σημασίας ρόλος της διαδραστικής επικοινωνίας με το ιατρικό προσωπικό μπορεί να σώσει από τα χειρότερα τα άτομα που υποφέρουν.

Σκεφτείτε μια κατάσταση όπου ένα άτομο με ιατρική πάθηση αποπροσανατολίζεται λόγω ενός ξαφνικού επεισοδίου. Όταν ενεργοποιείται η ιατρική ειδοποίηση, το σύστημα ασφαλείας δημιουργεί μια απευθείας σύνδεση ήχου μεταξύ του ατόμου και της υπηρεσίας που έχει αναλάβει την ιατρική βοήθεια. Ιατρικό ή άλλο εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να προσφέρει προφορικά οδηγίες στο άτομο, βοηθώντας το να παραμείνει ήρεμο και σε σταθερή κατάσταση μέχρι να φτάσει στον χώρο η ιατρική βοήθεια ή το ασθενοφόρο.

Αυτοματισμός ιατρικών ειδοποιήσεων: Με προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να ανιχνεύσουν τα «μη φυσιολογικά πρότυπα συμπεριφοράς». Για παράδειγμα, εάν ένας ηλικιωμένος παρεκκλίνει από την καθημερινή του ρουτίνα ή παρουσιάζει ακανόνιστες κινήσεις ή αν οι καρδιακοί του παλμοί έχουν αυξηθεί, τότε το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα μια ιατρική ειδοποίηση.

Σε κρίσιμες ιατρικές καταστάσεις, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Η προσθήκη της ιατρικής βοήθειας και απόκρισης στα συστήματα συναγερμού έχει όχι μόνο τη δυνατότητα να σώζει ζωές, αλλά και να μειώσει δραματικά τον χρόνο απόκρισης. Η απρόσκοπτη ροή πληροφοριών μεταξύ του συστήματος ασφαλείας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης επιταχύνει την άφιξη ιατρών ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού στον χώρο, επιτρέποντας την άμεση ιατρική φροντίδα. Τα σημερινά συστήματα ασφαλείας δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία από εισβολείς, αλλά επεκτείνουν τις δυνατότητές τους για να παρέχουν άμεση ιατρική βοήθεια και να σώσουν ανθρώπινες ζωές, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ας δούμε τις συνδρομητικές υπηρεσίες και τις συσκευές που στέλνουν σήμα ιατρικής φροντίδας που προσφέρει η ελληνική αγορά.

Atlas Security

Η Atlas Security εδώ και 32 χρόνια αποτελεί σήμερα την πρώτη επιλογή των συνδρομητών για την ασφάλειά τους. Έχοντας περισσότερους από 35.000 ενεργούς συνδρομητές και πάνω από 800 συνεργάτες, η Atlas Security είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Λήψης Σημάτων της χώρας. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού της Atlas Security διαθέτει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015. Το ISO 9001:2015 είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διασφάλιση ποιότητας μέσα στην επιχείρηση.

Υπηρεσία ιατρικής βοήθειας AtlasMed

Η Atlas Security έγινε η πρώτη εταιρεία ΚΛΣ στην Ελλάδα που προσφέρει 24ωρη πραγματική ιατρική βοήθεια μέσω του πλήκτρου ιατρικής ανάγκης στον συναγερμό, μέσω της καινοτόμου υπηρεσίας AtlasMed, σε συνεργασία με την Interamerican.

Τι προσφέρει η υπηρεσία AtlasMed;

Η Atlas Security προσφέρει μέσω της υπηρεσίας AtlasMed, 24ωρη ιατρική βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι και την επιχείρηση σε συνεργασία με την Interamerican Βοήθειας.

Τι εξασφαλίζετε με την υπηρεσία AtlasMed;

• Απεριόριστες τηλεφωνικές συνομιλίες όλο το 24ωρο με γιατρούς της Interamerican για κάθε ατύχημα ή έκτακτο πρόβλημα υγείας στο σπίτι ή την επιχείρησή σας.

• Απεριόριστες μεταφορές με ασθενοφόρο της Interamerican σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομείο της επιλογής σας, ιδιωτικό ή δημόσιο, για εσάς, την οικογένειά σας, όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας, αλλά και για όποιον βρίσκεται στον χώρο σας.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία AtlasMed;

Η υπηρεσία ιατρικής βοήθειας AtlasMed είναι ιδανική για κάθε σπίτι και επιχείρηση, καλύπτοντας εσάς και όλα τα μέλη της οικογένειάς σας ή της επιχείρησης, σε κάθε ατύχημα ή έκτακτο πρόβλημα υγείας. Πατώντας το πλήκτρο Medical στον συναγερμό σας, καλείτε αμέσως το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security και συνδέεστε με το συντονιστικό κέντρο της Interamerican που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων είναι στη διάθεσή σας για ιατρικές συμβουλές, καθώς επίσης έχετε και δυνατότητα άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο με τα ιδιόκτητα ασθενοφόρα της Interamerican σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

AtlasMed logo

Πρέπει να μιλήσω με γιατρό τώρα!

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε ένα θέμα υγείας και χρειάζεστε μία ιατρική συμβουλή, υπάρχει πάντα ένας γιατρός για εσάς να σας καθοδηγήσει 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλά να πατήσετε το πλήκτρο ιατρικής βοήθειας στον συναγερμό σας.

Χρειάζομαι μεταφορά με ασθενοφόρο τώρα!

Ακόμη κι αν χρειαστεί υγειονομική μεταφορά σε νοσοκομείο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Έχετε στη διάθεσή σας τον στόλο της Interamerican με ιδιόκτητα ασθενοφόρα σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού που σας μεταφέρουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, ανάλογα με την ασφάλισή σας.

Atlas Security, τηλ.: 210-9600556.

Divico Security

cropped logo new divicob

Το Divico Go είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει προσωπικό συναγερμό για ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που εκτίθενται σε κίνδυνο και ζουν απομονωμένα. Πρόκειται για μια κινητή συσκευή προσωπικής βοήθειας με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 3G και παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS). Το Divico Go επιτρέπει στα αγαπημένα σας πρόσωπα να λάβουν άμεση βοήθεια όταν τη χρειάζονται και δεν έχουν πρόσβαση σε άλλη συσκευή, καλώντας ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Στόχος της Divico Security είναι να σας διαβεβαιώσει ότι θα είναι εκεί για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημά σας.

Είναι ιδανικό:
Για ανθρώπους που μένουν μόνοι και των οποίων η υγεία κινδυνεύει, αλλά θέλουν να ζουν ανεξάρτητα, γνωρίζοντας ότι η ασφάλειά τους καλύπτεται σε κάθε βήμα.
• Για όσους αναζητούν μοναδικές στιγμές περιπέτειας και είναι λάτρεις της αδρεναλίνης, αλλά θέλουν να αισθάνονται και ασφαλείς όταν βρίσκονται απομονωμένοι.
• Για ομάδες υψηλού κινδύνου που η ζωή τους εκτίθεται σε κίνδυνο και χρειάζονται άμεση επικοινωνία οποιαδήποτε στιγμή τους συμβεί οτιδήποτε.

Το Divico Go διαθέτει 2 λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες σας:

Divico SOS: Το Divico SOS λειτουργεί σαν κρυφό κουμπί πανικού, που όταν ενεργοποιείται στέλνεται σήμα συναγερμού στο 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico μαζί με την τοποθεσία σας. Η ομάδα της Divico θα είναι σε θέση να ακούσει την κατάστασή σας και να εκτελέσει τις ανάλογες ενέργειες χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον δράστη.

Divico Help: Πατώντας και κρατώντας και τα δύο κουμπιά στο Divico Help, θα σταλεί σήμα συναγερμού μαζί με την τοποθεσία σας στο 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico. Η ομάδα της εταιρείας θα κάνει την πρώτη επικοινωνία μαζί σας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα γνωρίζει την κατάστασή σας και την ακριβή τοποθεσία σας και έτσι, θα ειδοποιήσει άμεσα για αποστολή ιατρικής βοήθειας.
Divico Security, τηλ.: 210-2583310.

ELS | Security & Automation Solutions Ajax Button

– Υπηρεσία ιατρικής βοήθειας και αυτοματισμοί με ένα μόνο πάτημα!

Το Ajax Button είναι ένα μικρό μπουτόν που μπορείτε να στηρίξετε στον τοίχο, κάτω από το τραπέζι, να το κρεμάσετε στα κλειδιά σας ή να το έχετε στην τσέπη σας. Αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι η αυτονομία μπαταρίας έως και 5 χρόνια και η εμβέλεια επικοινωνίας με το hub έως 1.300m σε ανοιχτό χώρο.


Το Ajax Button, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:
Πλήκτρο Βοήθειας: Για να στείλετε σήμα ιατρικής ανάγκης στα Κέντρα Λήψης Σημάτων και φυσικά, μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας AtlasMed που παρέχεται μόνο από το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security.
Πλήκτρο Ελέγχου: Για τη ρύθμιση αυτοματισμών, όπως π.χ. ο έλεγχος συσκευών φωτισμού.
Πλήκτρο Πανικού: Για να στείλετε σήμα έκτακτης ανάγκης στο Κέντρο Λήψης Σημάτων, αλλά και να ειδοποιηθούν όλοι οι χρήστες της εφαρμογής.


Το Button υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία με το Hub. Φυσικά, το ενσωματωμένο LED σας ενημερώνει για την κατάσταση της μεταφοράς και της εκτέλεσης της εντολής σας. Για επιτοίχια ή επιτραπέζια τοποθέτηση χρειάζεται η βάση στήριξης Ajax Holder for Button. Διατίθεται σε 2 χρώματα: λευκό και μαύρο.
ELS σημαίνει εμπιστοσύνη, δέσμευση, ασφάλεια. Βρείτε τα πάντα με ένα κλικ στο www.electrosystems.gr.
ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

G.I. Security SA

Το Medical Alarm Range (σύστημα ιατρικού συναγερμού) της Vesta, που θα βρείτε διαθέσιμο από την G.I. Security, αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση 3 σε 1 που ενσωματώνει ιατρικό σήμα συναγερμού, ασφάλεια και έξυπνους αυτοματισμούς. Η νέα προϊοντική σειρά της εταιρείας αποτελείται από τρεις πίνακες ελέγχου: το Mobile PRO και τις σειρές MX και GX. Στα εν λόγω συστήματα μπορούν να προστεθούν περισσότερες από 30 συσκευές Vesta, όπως και διάφορες συσκευές Z-Wave διαφορετικών κατασκευαστών. Ας δούμε τι προσφέρει η κάθε σειρά προϊόντων.

Σειρά Mobile PRO

Η σειρά Mobile PRO είναι ένας πίνακας ελέγχου ιατρικού σήματος συναγερμού εσωτερικού / εξωτερικού χώρου, με ενσωματωμένο σύστημα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό μίας οικίας χάρη στον μικρό GPS locator που διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατός ο εντοπισμός του ατόμου που το μεταφέρει, όπως δυνατή είναι και η αμφίδρομη επικοινωνία μαζί του.

  • Βελτιωμένο σύστημα έξυπνης φροντίδας, που συνδυάζει έναν ιατρικό πίνακα συναγερμού και έναν εντοπιστή PERS (4G / LTE).
  • Μεγάλη ακρίβεια τοποθεσίας του εντοπιστή GPS, ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, χάρη στην τοποθεσία Wi-Fi και την τεχνολογία A-GPS.
  • Ενσωμάτωση έξυπνου αισθητήρα πτώσης.
  • All-in-one εντοπισμός τοποθεσίας GPS και δυνατότητες τηλεφροντίδας, παρέχοντας προστασία για ηλικιωμένους εντός και εκτός σπιτιού.

Το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα ενός ατόμου ή τα μέλη της οικογένειας μπορούν να εντοπίσουν το άτομο με το GPS ανά πάσα στιγμή μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής My GPS Alert, η οποία επιτρέπει επίσης την αποστολή πληροφοριών μέσω e-mail ή SMS.

Σειρά MX

Η σειρά MX αποτελείται από ένα πάνελ για ιδιωτική χρήση με λειτουργίες ιατρικού συναγερμού και εισβολής. Επιτρέπει τις αμφίδρομες κλήσεις και ενσωματώνει ιατρικές συσκευές έκτακτης ανάγκης. Ξεχωρίζει το σύστημα ανίχνευσης αδράνειας, το οποίο παράγει αυτόματες ειδοποιήσεις σε περίπτωση έλλειψης κίνησης ή πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στον χώρο αποθήκευσης φαρμάκων.

  • Επικοινωνία με Κέντρα Λήψης: Contact ID και πρωτόκολλο BS.
  • Αναφορές συναγερμού μέσω GSM / 3G / LTE.
  • Εμβέλεια RF 2KM 868 F1.
  • Ισχυρό ηχείο 3W για αμφίδρομη επικοινωνία.
  • Δυνατότητα δημιουργίας συστήματος ενδοεπικοινωνίας έκτακτης ανάγκης πολλαπλών διαμερισμάτων.
  • Ολοκληρωμένη λειτουργία βοήθειας / άφιξης νοσοκόμων για να προσφέρει βοήθεια σε τέσσερα πιθανά σενάρια.
  • Στο σύστημα μπορούν να ενσωματωθούν έως και 40 αισθητήρες / συσκευές.
  • Πιστοποίηση EN50134 Class II.

Σειρά GX

Η σειρά GX είναι μια μονάδα ελέγχου που διαθέτει όλες τις λειτουργίες της σειράς MX, αλλά επιτρέπει επίσης την ενσωμάτωση ενός συστήματος οικιακού αυτοματισμού, που διευκολύνει την καθημερινή ζωή του ηλικιωμένου, με μια εύκολα προγραμματιζόμενη «ρουτίνα».

  • Ενσωματωμένη οθόνη LCD.
  • Σύζευξη ιατρικών συσκευών Bluetooth: Ο πίνακας υποστηρίζει ιατρικές συσκευές Bluetooth, όπως συσκευές παρακολούθησης αρτηριακής πίεσης / γλυκόζης αίματος, θερμόμετρα κ.λπ.
  • Έξυπνος αυτοματισμός σπιτιού.
  • Επιτρέπει έως και 100 συσκευές.
  • Παρακολούθηση τοποθεσίας: Ο πίνακας μπορεί να συνδυαστεί με το μενταγιόν Bluetooth BRPD-1.
  • Ασφάλεια και παρακολούθηση χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Οι τεχνολογίες Zig-Bee και Z-Wave στους οικιακούς αυτοματισμούς: Η τεχνολογία Zig-Bee λειτουργεί με σύστημα δικτύων χαμηλής κατανάλωσης, με πολύ χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων (250kbit/s) και είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο. Από την πλευρά της, η τεχνολογία Z-Wave λειτουργεί με δικτυακό σύστημα χαμηλής κατανάλωσης, στην προκειμένη περίπτωση, με πολύ χαμηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων (100kbit/s) και είναι ένα κλειστό πρωτόκολλο. Έχει μέγιστη εμβέλεια 100-200 μέτρα.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

LeGuard Monitoring

Ανέκαθεν υπήρχε η προδιάθεση άμεσης ενημέρωσης και κινητοποίησης σε ανάγκες ιατρικής βοήθειας των ανθρώπων και ιδιαίτερα ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ανθρώπων με χρόνια νοσήματα και παθήσεις. Σε ένα περιστατικό υγείας, η άμεση αντίδραση είναι τις πιο πολλές φορές αυτή που θα φέρει το θετικότερο αποτέλεσμα.

Με την άμεση ανάγκη, γενικότερα, είναι συνδεδεμένη και η ιδέα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας που μπαίνουν στα σπίτια. Ήταν εύκολο λοιπόν να υλοποιηθεί η ιδέα της έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης, μέσω του συστήματος συναγερμού που δραστηριοποιείται σε κάθε χώρο.

Προϋπόθεση ήταν η χρήση αδιάλειπτης συνδρομητικής υπηρεσίας ελέγχου του συναγερμού μέσω Κέντρου Λήψης Σημάτων και της 24ωρης διαθεσιμότητας έμψυχου δυναμικού, που είναι σε θέση να λάβει περιστατικό ιατρικής ανάγκης και να το μετατρέψει σε βοήθεια, ενημερώνοντας τις διαθέσιμες μονάδες υγείας. Ένα σύστημα ασφαλείας, που συνεργάζεται με υπηρεσία Κέντρου Λήψης Σημάτων, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σύστημα συναγερμού, μπορεί να γεφυρώσει την επικοινωνία, ανάλογα με την ανάγκη, με την αστυνομία ή το νοσοκομείο, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Το έμψυχο δυναμικό του κάθε ΚΛΣ είναι εκπαιδευμένο να αναλύει, να επεξεργάζεται και να δρομολογεί τα σήματα που λαμβάνει από τα συστήματα συναγερμού και να δημιουργεί αίσθημα αμεσότητας και σταθερότητας όλων των ηλεκτρονικών μορφών προστασίας και υποστήριξης προς τον άνθρωπο. Έτσι, με τον καιρό αναπτύχτηκαν διατάξεις, μέσω των οποίων η λειτουργία της παροχής ιατρικής βοήθειας έγινε ακόμα πιο άμεση και πιο ουσιαστική.

Ένας συναγερμός, λοιπόν, έπρεπε να διαγνώσει την ανάγκη βοήθειας για να μπορέσει να ειδοποιήσει με τη σειρά του το ΚΛΣ. Ο πρώτος τρόπος δημιουργήθηκε με χειρισμό του ιδιοκτήτη και πατώντας το ανάλογο πλήκτρο κλήσης, το οποίο ανέκαθεν βρίσκεται στο πληκτρολόγιο χειρισμού του συναγερμού.

Στη συνέχεια και για να καλύψει περιπτώσεις χειριστών που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το πληκτρολόγιο με ευκολία, πιθανόν λόγω αδυναμίας κίνησης, το πλήκτρο κλήσης έγινε ασύρματο, δίνοντας τη δυνατότητα στον χειριστή να το φέρει μαζί του σε όποιο σημείο του χώρου και αν βρίσκεται προσφέροντάς του μοναδική αμεσότητα χρήσης. Σήμερα, τα συστήματα ασφαλείας και ανάλογα την έκδοση, είναι σε θέση να ελέγχουν, μέσω ανιχνευτών κίνησης, σε συνδυασμό με τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, τη ζωτικότητα των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στον χώρο που δραστηριοποιούνται, μηδενίζοντας κυριολεκτικά τους χρόνους αντίδρασης ενημέρωσης.

Τα Κέντρα Λήψης πλέον έχουν τη δυνατότητα και εφ’ όσον τους παρέχεται το δικαίωμα, να λάβουν σήμα συναγερμού διάρρηξης ή ιατρικής βοήθειας και μέσω καμερών που βρίσκονται στον χώρο, να επαληθεύσουν το περιστατικό και να δράσουν άμεσα, προσφέροντας ταυτόχρονα στον χειριστή μοναδική ψυχική ηρεμία και αίσθημα ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίστηκε και το μέσο επικοινωνίας, η τηλεφωνική γραμμή με dial-up κλήση, που έδωσε τη θέση της στη δικτυακή επικοινωνία μέσω LAN ή GPRS. Η μετάδοση του σήματος πλέον διαρκεί μονοψήφιο αριθμό δευτερολέπτων, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και η διαρκής ζεύξη των συστημάτων με τον σταθμό. Όλα τα παραπάνω μαζί εξασφαλίζουν πως ό,τι και αν συμβεί, η ανάγκη κάποιου συνανθρώπου μας θα ενεργοποιήσει χωρίς καμία καθυστέρηση τις απαραίτητες κινητοποιήσεις βοήθειας.

Η Microlink έχοντας πολυετή πείρα στον χώρο ως διανομέας και αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρονικής ασφάλειας, δημιούργησε τη LeGuard. Η LeGuard είναι ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, που μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους πίνακες ηλεκτρονικής ασφάλειας, ανεξάρτητα το μέσο μετάδοσης, προσφέροντας στον τελικό χρήστη υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Η επάνδρωση έγινε με αυστηρά κριτήρια των δυνατοτήτων και της οξυδέρκειας των χειριστών, οι οποίοι λειτουργούν υπό αυστηρές προδιαγραφές, με σκοπό το απόλυτο στην ποιότητα και την αμεσότητα εξυπηρέτησης του τελικού χρήστη.

Όταν λοιπόν απαιτείται επαγρύπνηση περιστατικού υγείας μέσω υπηρεσίας κεντρικού Σταθμού Λήψης Σημάτων Συναγερμού, η LeGuard αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές πρότασης για τον εγκαταστάτη, λόγω ποιότητας, ταχύτητας και τιμής.

LeGuard Monitoring, τηλ.: 210-5787486.

Paradox Next

Η πρωτοποριακή εφαρμογή προσωποποιημένης βοήθειας Help Button της Paradox Next σχεδιάστηκε με σκοπό την άμεση απόκριση, 24 ώρες το 24ωρο σε αίτημα βοήθειας, τηλεφωνικά, από τους χειριστές του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας της Paradox Next.

Δεν είναι ένα κουμπί ιατρικής βοήθειας ή πανικού μόνο. Έχει βασιστεί στην παροχή βοήθειας προς τον συνδρομητή που βρίσκεται εν κινήσει και όχι μόνο.

Είναι πολύ καλύτερο, σε στρεσογόνες καταστάσεις, να έχεις στο τηλέφωνο έναν έμπειρο χειριστή που θα διεκπεραιώσει το αίτημα με ψυχραιμία, ασφάλεια και επαγγελματισμό.

Θα σας καλέσει ώστε να δει το είδος βοήθειας που χρειάζεστε και ανάλογα θα καλέσει τις αρχές ή τους οικείους σας, δίνοντας το στίγμα του κινητού τηλεφώνου μαζί με οδηγίες για την καλύτερη προσέγγιση στο σημείο.

Η εφαρμογή στέλνει το στίγμα GPS από το κινητό σας στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και ο χειριστής μπορεί να δει στον χάρτη το σημείο που βρίσκεστε.

Να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή στέλνει το στίγμα ΜΟΝΟ σε περίπτωση που το επιλέξετε, πατώντας το αίτημα βοήθειας.

PARADOX NEXT

Πώς δουλεύει;

Αρκεί να πατήσετε το κουμπί παρατεταμένα για 3 δευτερόλεπτα και ο κεντρικός σταθμός της Paradox Next θα λάβει το αίτημά σας σχεδόν ακαριαία. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα σας καλέσει τηλεφωνικά ο χειριστής για τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Οι χειριστές του κεντρικού σταθμού της Paradox Next δίνουν την απαραίτητη προτεραιότητα σε αιτήματα βοήθειας και θα σας εξυπηρετήσουν το συντομότερο δυνατό.

Η εφαρμογή δουλεύει κανονικά και στο εξωτερικό και η Paradox Next θα λάβει το αίτημά σας, εφόσον έχετε Internet στο κινητό. Θα σας καλέσει άμεσα και θα ειδοποιήσει τους δικούς σας ανθρώπους ή μπορεί να βοηθήσει αν χρειαστεί τις ξένες αρχές εφόσον καλέσουν στην Paradox Next.

Ως ο φύλακας άγγελός σας, η εφαρμογή είναι εκεί για να σας στηρίξει σε διάφορες περιπτώσεις, όπως αναφέρονται παρακάτω:

• Αν παρουσιαστεί ανάγκη ιατρικής φύσεως εντός ή εκτός οικίας, οι χειριστές της Paradox Next θα ενημερώσουν το Ε.Κ.Α.Β και θα δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και στη συνέχεια, θα ενημερώσουν και τους οικείους σας εφόσον τους έχετε δηλώσει στην εφαρμογή.

• Για την οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, οι χρήστες της εφαρμογής, που μπορεί να είναι έφηβοι ή γυναίκες, θα λάβουν την άμεση βοήθειά της, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές και τους οικείους.

• Είδατε ή κινδυνεύετε από πυρκαγιά; Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, ενημερώνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία άμεσα, δίνοντας τη διεύθυνση ή τη γεωγραφική σας θέση.

• Βρίσκεστε στο εξωτερικό και αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα; Οι χειριστές θα καλέσουν τους οικείους σας και θα τους ενημερώσουν για το περιστατικό, ώστε να σας καλέσουν ή θα βοηθήσουν τις τοπικές αρχές σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί.

• Είστε λάτρεις των extreme sport; Η Paradox Next είναι πάντα δίπλα σας, με ψυχραιμία, ώστε να κινήσει έναν μηχανισμό επικοινωνιών που σε άλλη περίπτωση θα ήταν «επικίνδυνα» χρονοβόρος.

• Χάλασε το αυτοκίνητό σας ή εμπλακήκατε σε ατύχημα και χρειάζεστε βοήθεια; Θα επικοινωνήσει η Paradox Next με όλους όσοι χρειάζεται δίνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας από τα επίσημα Application Stores της Google και της Apple. Μπορείτε να μπείτε στο website helpbutton.gr, όπου υπάρχει αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με την εφαρμογή μαζί με τα αντίστοιχα links για να συνδεθείτε και να την κατεβάσετε.

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων και Συναγερμού της Paradox Next είναι το μοναδικό πιστοποιημένο κέντρο στην Ελλάδα βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη δημιουργία και την ασφάλεια λειτουργίας και διαδικασιών EN 50518:2019 Category I.

Επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη σας και ζητήστε του προσφορά σύνδεσης του συναγερμού σας με το κέντρο της Paradox Next. Δείτε περισσότερα για την πιστοποίηση EN 50518:2019 στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/mrc5n74f

Paradox Next, τηλ.: 210-2817000.

Rakson

Μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας της Rakson με την Ιταλική εταιρεία GLT, υπάρχουν διαθέσιμα 3 συστήματα σήμανσης SOS και κλήσης νοσοκόμας με την ονομασία Easy-Call, Re-Call 3.0 και Ermes, τα οποία είναι απλά και αξιόπιστα συστήματα που μπορούν να εγκατασταθούν σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κλινικές, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία και βασικά σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο τύπος και η πηγή του συναγερμού.

RAKSON LOGO

Ξεκινώντας από το πιο προηγμένο εκ των τριών, το Easy-Call είναι ένα σύστημα BUS, αρθρωτό και εύκολα επεκτάσιμο. Διαθέτει πίνακα με οθόνη αφής 7” για να λαμβάνει κλήσεις συναγερμού που προέρχονται από τα τερματικά του κάθε δωματίου, οι οποίες εμφανίζονται σε λίστα και με σήμανση ώρα εκκίνησης του κάθε συναγερμού. Κάθε ελεγκτής δωματίου μπορεί να στείλει μέχρι και 4 διαφορετικούς συναγερμούς, 3 για χειριστήρια στα κρεβάτια των ασθενών και 1 για κορδόνι μπάνιου, με ξεχωριστή και ακριβή σήμανση προέλευσης του καθενός στο σύστημα.

Ταυτόχρονα, σε κάθε ελεγκτή δωματίου μπορεί να συνδεθεί επιπλέον φωτεινός ή φωτεινός & ηχητικός επαναλήπτης, ώστε να προσδιορίζεται από τον διάδρομο ποιο δωμάτιο είναι σε συναγερμό, ή εντός του δωματίου ποιο κρεβάτι είναι σε συναγερμό. Επιπλέον μπορεί να συνδεθεί και συσκευή επιπλέον εξόδων, για την ενεργοποίηση φωτισμού κρεβατιού ή άλλων λειτουργιών και αυτοματισμών. Είναι δυνατή η σύνδεση απευθείας επάνω στην οθόνη έως και 62 ελεγκτών δωματίου ή μπάνιου σε κάθε πίνακα με προσδιορισμό του χώρου από τον οποίο προέρχεται η κλήση συναγερμού στην κεντρική οθόνη. Χρησιμοποιώντας το δίκτυο EcoBus®, το σύστημα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και σε 31 κατανεμητές ορόφων, επιτυγχάνοντας έτσι μέγιστη διαμόρφωση 960 ελεγκτών δωματίων και συνολικά 4.800 συναγερμών!

Σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, κάθε συσκευή απομνημονεύει τους συναγερμούς και όταν η τάση επιστρέψει, τα ηχητικά και οπτικά σήματα αποκαθίστανται, ενώ είναι δυνατό να διατηρήσετε το σύστημα λειτουργικό, χρησιμοποιώντας μια εφεδρική μπαταρία στην κεντρική οθόνη. Πέραν της κύριας οθόνης (master) είναι δυνατόν να τοποθετηθούν και άλλες δευτερεύουσες οθόνες (slave) σε επιπλέον σταθμούς νοσοκόμας, γραφεία προϊστάμενου ή επιστάτη κ.λπ.

Η κύρια οθόνη επιτρέπει, επίσης, τη δυνατότητα σύνδεσης μιας κονσόλας υπολογιστή με συγκεκριμένο λογισμικό, όπου θα είναι δυνατή η απομνημόνευση των συμβάντων συναγερμού κάθε εισερχόμενης κλήσης. Το λογισμικό μπορεί να απομνημονεύσει τη διαμόρφωση του εγκατεστημένου εξοπλισμού και να προσαρμόσει τις σειρές αναγνώρισης ενός σήματος συναγερμού. Το σύστημα Easy-Call αναπτύσσεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, είναι εύκολα επεκτάσιμο, ακόμα και μετά την πρώτη εγκατάστασή του χωρίς να χρειάζεται εργασίες σε κανένα από τα προηγουμένως εγκατεστημένα προϊόντα.

Αντίστοιχα και το σύστημα Re-Call 3.0 βασίζεται πάνω στην ίδια αρχιτεκτονική, σε πιο απλοποιημένη μορφή με 2 υποδοχές EcoBus ανά οθόνη για έως 128 εισόδους συναγερμού συνολικά, και είναι πιο προσιτό για μικρότερες εγκαταστάσεις μειωμένων απαιτήσεων. Στο σύστημα αυτό επιπλέον παρέχεται και μια εναλλακτική απλούστερη οθόνη LCD, 4 χαρακτήρων, χωρίς αφή με μπουτόν στην πρόσοψή της.

Τέλος, έχουμε το σύστημα Ermes, το οποίο αποτελεί ένα stand-alone kit, εξαιρετικά εύκολο στην εγκατάσταση & στη χρήση, κατάλληλο για δημόσιες τουαλέτες εγκατεστημένες σε σχολεία, κλινικές, ενοικιαζόμενα δωμάτια & σπίτια, γραφεία, καφετέριες κ.ά. Αποτελείται από 2 συσκευές για κουτί χωνευτό 503: Εσωτερική συσκευή τερματικού λουτρών, με καλώδιο για κλήση έκτακτης ανάγκης & οπτικό σήμα και εξωτερική τερματική συσκευή μπάνιου, με οπτική / ακουστική ένδειξη & λειτουργία επαναφοράς κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Λειτουργεί με τροφοδοσία 230Vac. και περιλαμβάνει εφεδρική μπαταρία Ni-Mh με ενσωματωμένη λειτουργία φορτιστή.

Για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξειδικευμένων Έργων (Special Projects) της Rakson, ώστε να σχεδιάσετε μαζί τη βέλτιστη λύση για εσάς και τον πελάτη σας.

Rakson, τηλ: 210-9404000.

REFORM A.E.

logo reform@0.5x

Στον γρήγορα εξελισσόμενο κόσμο μας, η προσωπική ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας. Η εφαρμογή iAlert Plus προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα, προσφέροντας σιγουριά και ασφάλεια σε μια απρόβλεπτη εποχή. Είτε βρίσκεστε σε ταξίδι, είτε ανήκετε σε ευάλωτη ομάδα, το iAlert Plus προσαρμόζεται για να καλύψει τις μοναδικές σας ανάγκες, προσφέροντας αίσθηση ασφάλειας και άμεση πρόσβαση σε βοήθεια, όπου κι αν βρίσκεστε.

Ασφάλεια Παντού
Το iAlert Plus παρέχει ασφάλεια για κάθε στάδιο της ζωής σας. Είτε είστε ηλικιωμένος, νέος ενήλικας, αντιμετωπίζετε ιατρικά προβλήματα, ταξιδεύετε μόνοι σας ή εργάζεστε σε επάγγελμα υψηλού κινδύνου, αυτή η εφαρμογή είναι εδώ για να σας υποστηρίξει. Είναι μια προσιτή λύση που σας προστατεύει ανεξάρτητα από τον τόπο που βρίσκεστε.


Η Δύναμη του ‘Panic Button’
Το ‘κουμπί πανικού’ του iAlert Plus είναι η βασική του λειτουργία. Με ένα απλό πάτημα στο κινητό σας, μπορείτε να στείλετε άμεσο σήμα κινδύνου σε εξειδικευμένο Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας (ΚΕΑ). Αυτό το σήμα περιλαμβάνει την ακριβή σας τοποθεσία, πληροφορίες επικοινωνίας για επαφές έκτακτης ανάγκης, ένα προκαθορισμένο μήνυμα με οδηγίες και ένα σύντομο καταγεγραμμένο μήνυμα. Η εξειδικευμένη ομάδα ΚΕΑ αναλύει γρήγορα την τοποθεσία του περιστατικού, ελέγχει το μήνυμά σας και προωθεί τις πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές για άμεση αντίδραση.


Παρακολούθηση της Τοποθεσίας για 7 Ημέρες
Με τη λειτουργία παρακολούθησης της τοποθεσίας για 7 ημέρες, το iAlert Plus εξασφαλίζει ότι οι αγαπημένοι σας και το ΚΕΑ γνωρίζουν πάντα πού βρίσκεστε. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να αποδειχθούν ανεκτίμητα σε περιπτώσεις ανάγκης, μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης και προσφέροντας σημαντική βοήθεια.


Ανάκτηση της Προσωπικής Σας Ταυτότητας
Σε κρίσιμες καταστάσεις, είναι σημαντικό να έχετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας προσβάσιμες. Το iAlert Plus διαθέτει τη λειτουργία ‘Who Am I’, η οποία σας επιτρέπει να ανακτήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα αμέσως. Αυτή η λειτουργία αποθηκεύει μια σύντομη ιστορία της υγείας σας, ένα αρχείο με τα πρόσφατα γεγονότα και τα δεδομένα της τοποθεσίας των τελευταίων 7 ημερών. Αυτό εξασφαλίζει ότι, σε περίπτωση ανάγκης, οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν γνωρίζουν τις ξεχωριστές ανάγκες σας.


Κρίσιμες Ειδοποιήσεις
Η εφαρμογή προσφέρει και κρίσιμες ειδοποιήσεις, ενημερώνοντας τους χρήστες για εκτάκτους κινδύνους σε πραγματικό χρόνο. Λαμβάνετε αναλύσεις και πληροφορίες από το ΚΕΑ σχετικά με καιρικές συνθήκες, επείγουσες καταστάσεις κι άλλες κρίσιμες πληροφορίες. Αυτή η λειτουργία εξασφαλίζει ότι είστε πάντα ενήμεροι και μπορείτε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για να παραμείνετε ασφαλείς.


Προσιτή Ασφάλεια
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του iAlert Plus είναι η προσιτότητά του. Αντίθετα με άλλες συσκευές ασφαλείας ή παρακολούθησης SOS, αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη συσκευή που ήδη έχετε – το κινητό σας. Μπορείτε να τη λάβετε δωρεάν από το App Store και το Play Store, με προγράμματα συνδρομής διαθέσιμα σε προσιτό κόστος.


REFORM AE , 210 7777991 , www.reform.gr , sales@reform.gr

Sigma Security

Sigma Health Aid: Κοινωνική ευαισθησία και προστασία για ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας.

Η Sigma Security, με έμφαση στην κοινωνική ευαισθησία, παρέχει υπηρεσίες βοήθειας προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προβλήματα υγείας. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

SIGMA TRITON WHITE DISPLAY

Τα συστήματα ασφαλείας της Sigma Security, Aeolus και S PRO, ενσωματώνουν την πρωτοποριακή τεχνολογία Health Aid. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την άμεση αποστολή σημάτων ανάγκης για ιατρική βοήθεια.

Η ενεργοποίηση του σήματος ανάγκης μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Μέσω του πληκτρολογίου του συστήματος ασφαλείας: Ο ηλικιωμένος ή ο ασθενής πιέζει ταυτόχρονα τα δύο πλήκτρα με το εικονίδιο του σταυρού, στο πληκτρολόγιο του συστήματος ασφαλείας.

Με τη χρήση ασύρματου μπουτόν πανικού: Ο ηλικιωμένος ή ο ασθενής πατά το ασύρματο μπουτόν πανικού.

Και στις δύο περιπτώσεις ενημερώνεται ο πίνακας συναγερμού και αναλαμβάνει να στείλει ένα ειδικό σήμα βοήθειας στο Κέντρο Λήψης Σημάτων. Με τη λήψη του σήματος, το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού επικοινωνεί άμεσα με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (166) και με τους συγγενείς του ηλικιωμένου ή του ασθενούς.

Η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας. Η τεχνολογία Health Aid της Sigma Security συμβάλλει στην προστασία αυτών των ανθρώπων και στην παροχή τους την γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια που χρειάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Sigma Security, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εταιρείας.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.


Tecnohellas

Η Tecnohellas, ο Σταθμός Διαχείρισης Συμβάντων της Keeper Group, έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει σήματα συναγερμού με ενσωματωμένη την τοποθεσία, από το κουμπί βοήθειας / πανικού που βρίσκεται στην εφαρμογή για κινητά του συστήματος Ajax.

tecnohellas 4

Μόλις ο χρήστης πατήσει το κουμπί βοήθειας / πανικού μέσα από την εφαρμογή του Ajax, η Tecnohellas επικοινωνεί άμεσα με τον υπεύθυνο του συστήματος συναγερμού και ταυτόχρονα, λαμβάνει αυτόματα την ακριβή τοποθεσία του κινητού τηλεφώνου, άρα και του χρήστη που χρειάζεται βοήθεια, με προϋπόθεση ο χρήστης να έχει ενεργοποιημένο τον εντοπισμό της τοποθεσίας στο κινητό του.

Έτσι, ο εκπαιδευμένος χειριστής της Tecnohellas μπορεί να στείλει ό,τι είδους βοήθεια χρειάζεται ο χρήστης (π.χ. ιατρική βοήθεια, οδική βοήθεια, αστυνομία), ακόμα και χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος την ακριβή τοποθεσία του.

Με αυτή τη δυνατότητα, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές και εκτός του χώρου στον οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το σύστημα συναγερμού.

Το κουμπί βοήθειας με Γεωεντοπισμό (Geolocation) της εφαρμογής του Ajax, σε συνδυασμό με την πολυετή τεχνογνωσία της Tecnohellas, προσφέρουν πραγματική ασφάλεια και απόλυτη προστασία, όπου και αν βρίσκεται ο χρήστης!

Tecnohellas, τηλ.: 210-2412365.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που ...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...