Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2023 09:11

IP κάμερες της Tiandy

Τα πλεονεκτήματα της μοντέρνας τεχνολογίας που κυριαρχεί στην αγορά βίντεο

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 1 65259d1d

Σήμερα, η βιντεοεπιτήρηση δεν αφορά μόνο στην παρακολούθηση, αφορά στη λήψη και στην επεξεργασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι IP κάμερες έχουν αναδειχθεί ως μία καινοτόμος λύση που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες των προκατόχων τους, δηλαδή των αναλογικών καμερών. Τα οφέλη των αναλογικών λύσεων είναι γνωστά σε όλους μας, ωστόσο, η ψηφιακή μετάβαση έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τα σπίτια μας, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους χώρους. Έτσι, οι IP κάμερες τείνουν να γίνουν μονόδρομος, τουλάχιστον σε νέα έργα και εγκαταστάσεις.

1 1

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των IP καμερών έγκειται στην ικανότητά τους να καταγράφουν εικόνες και βίντεο υψηλής ποιότητας. Σε αντίθεση με τις αναλογικές κάμερες, που μεταδίδουν αναλογικά σήματα, τα οποία μπορούν – σε ορισμένες περιπτώσεις – να υποβαθμιστούν όταν ταξιδεύει το σήμα σε μεγάλες αποστάσεις, οι IP κάμερες αξιοποιούν τη δύναμη της ψηφιακής μετάδοσης δεδομένων. Αυτό μεταφράζεται σε εικόνες μεγάλης ευκρίνειας, καθαρές και με πλούσιες λεπτομέρειες. Η βελτιωμένη ποιότητα εικόνας επιτρέπει την ακριβή αναγνώριση ατόμων και αντικειμένων σε μία σκηνή, καθιστώντας τις IP κάμερες την ιδανική επιλογή για εφαρμογές ασφαλείας, όπου και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει καθοριστικό ρόλο.

Επίσης, οι εν λόγω κάμερες λειτουργούν απρόσκοπτα και ενσωματώνονται πολύ εύκολα σε υπάρχουσες υποδομές δικτύων, γεγονός που επιτρέπει στους εγκαταστάτες και τους integrators να τροποποιήσουν και να προσθέσουν τις κάμερες παρακολούθησής τους χωρίς την ανάγκη επανακαλωδίωσης. Επιπλέον, τα συστήματα IP είναι επεκτάσιμα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να φιλοξενήσουν με την πάροδο του χρόνου πρόσθετο εξοπλισμό απροβλημάτιστα. Η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης των IP καμερών από απομακρυσμένο σημείο είναι μία ακόμα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις ροές της κάμερας από σχεδόν οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας smartphone, tablet ή υπολογιστή.

2 1

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι IP κάμερες προσφέρουν μια σειρά προηγμένων έξυπνων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων ανάλυσης. Αυτά περιλαμβάνουν την ανίχνευση κίνησης, την αναγνώριση προσώπου, την αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και τη δυνατότητα διαμόρφωσης ειδοποιήσεων για συγκεκριμένα συμβάντα. Αυτές οι εξελιγμένες δυνατότητες ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταποκρίνονται προληπτικά σε πιθανές απειλές. Έπειτα, έρχεται η αποθήκευση και η συμπίεση του βίντεο. Οι κάμερες IP χρησιμοποιούν τεχνικές συμπίεσης βίντεο τελευταίας τεχνολογίας, όπως το H.265, ελαχιστοποιώντας αποτελεσματικά το κόστος αποθήκευσης.

3 1

Μακροπρόθεσμη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας: Είναι βέβαιο πως το αρχικό κόστος των IP καμερών μπορεί να υπερβαίνει αυτό των αναλογικών καμερών, ωστόσο αυτό που πολλοί αγνοούν είναι η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους, που συχνά επισκιάζεται από την αρχική επένδυση. Οι IP κάμερες απαιτούν λιγότερη συντήρηση, προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και παρέχουν προηγμένες λειτουργίες που μπορούν να μεταφραστούν σε βελτιωμένη ασφάλεια και λειτουργική απόδοση. Επιπρόσθετα, συνεργάζονται απρόσκοπτα με άλλα συστήματα ασφάλειας και αυτοματισμού, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συναγερμούς και λογισμικά διαχείρισης βίντεο, ενισχύοντας τη συνολική ασφάλεια.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι IP κάμερες διατίθενται σε ποικίλες αναλύσεις και επιλογές, προσφέροντας στους χρήστες την ευελιξία να επιλέξουν το επίπεδο λεπτομέρειας που ταιριάζει στις εφαρμογές τους. Υπάρχουν δηλαδή κάμερες που φτάνουν και τα 24MP, γεγονός που μας επιτρέπει να μεγεθύνουμε ακόμα περισσότερο σε μία σκηνή και να δούμε λεπτομέρειες, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατο να ανιχνευθούν.

Τέλος, πολλές κάμερες IP υποστηρίζουν την τεχνολογία PoE, μια επαναστατική εξέλιξη στον κλάδο της ασφάλειας, που επέτρεψε τη μετάδοση δεδομένων και ενέργειας μέσω ενός μόνο καλωδίου Ethernet. Αυτό απλοποιεί την εγκατάσταση, εξαλείφει την ανάγκη για ξεχωριστές πηγές τροφοδοσίας και μειώνει σημαντικά την ακαταστασία των καλωδίων!

Αναμφίβολα, οι IP κάμερες είναι το μέλλον και αποτελούν μία επένδυση που διασφαλίζει ότι το σύστημα βιντεοεπιτήρησής μας παραμένει ευέλικτο και προσαρμόσιμο στις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Λύσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά και ακόμα περισσότερες δυνατότητες, θα βρούμε στην αγορά από έναν εκ των κορυφαίων κατασκευαστών στον κλάδο του security, την Tiandy! Πάμε να δούμε μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους.

4

Κάμερες Tiandy

Η Tiandy είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος κατασκευαστής μοναδικών και καινοτόμων IP καμερών ασφαλείας και δικτυακών καταγραφικών, που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης. Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα των εν λόγω καμερών.

Αλγόριθμος S+265: Η εταιρεία χρησιμοποιεί μοναδικές πατενταρισμένες τεχνολογίες, τόσο στα καταγραφικά της όσο και στις κάμερές της, όπως το S+265 που μειώνει έως και 70% το bandwidth σε σχέση με άλλες τεχνολογίες της αγοράς, προσφέροντας κρυστάλλινη εικόνα και λειτουργώντας απρόσκοπτα ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου.

Ποιότητα κατασκευής: Η Tiandy διαθέτει μοντέλα που είναι κατασκευασμένα από το εξαιρετικό υλικό κατασκευής Makrolon, ένα ειδικό πολυανθρακικό πολυμερές, το οποίο είναι σκληρότερο από το μέταλλο. Το Makrolon χαρίζει ανθεκτικότητα και είναι ιδανικό για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων.

Πολλαπλά Video Analytics: Η εταιρεία διαθέτει ενσωματωμένους αλγόριθμους για την προστασία της περιμέτρου, όπως τα Perimeter, Double Tripwire και Tripwire, την ανίχνευση πλήθους, το απολεσθέν αντικείμενο (Missing Object), την ανίχνευση ανθρώπου που τρέχει (running), το εγκαταλελειμμένο αντικείμενο, το παράνομο παρκάρισμα, το αντικείμενο που κινείται γρήγορα (Fast Moving), αλλά και το Loitering, το Blur Image, το Scene Change, ακόμα και την ανίχνευση κράνους. Η προσθήκη των προηγμένων Video Analytics απογειώνει τη λειτουργικότητα, κάνοντας την επιλογή Tiandy την ιδανική για κάθε εγκατάσταση ασφάλειας.

Εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι: Η TIANDY έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στον κλάδο της ασφάλειας. Ξεκινώντας από την ποιότητα εικόνας, η πρωτοποριακή τεχνολογία Super Star Light προσφέρει έγχρωμη απεικόνιση ακόμα και στο σκοτάδι, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Μετά από ανάπτυξη αρκετών ετών, η Tiandy κατασκευάζει κάμερες με τεχνολογία Super Starlight με το εντυπωσιακό 0.0002/4 Lux και διάφραγμα 1.0, για έγχρωμες εικόνες στο απόλυτο σκοτάδι. Οι καλύτερες εκδόσεις άλλων επώνυμων καμερών που θα συναντήσετε στην αγορά φτάνουν τα 0.002 Lux, με την Tiandy να είναι έως και 5 φορές πιο αποδοτική στο σκοτάδι. Τέλος, οι κάμερες της Tiandy, έρχονται με full ONVIF συμβατότητα, 3 χρόνια εγγύηση, τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, φίλτρο βελτίωσης εικόνας για την ομίχλη και προστασία από υπερτάσεις μέχρι 6.000 Volt. Οι κάμερες της TIANDY είναι προσιτές οικονομικά, με κόστος χαμηλότερο από αναλογικές κάμερες, χωρίς να συμβιβάζονται σε ποιότητα ή αξιοπιστία. Είναι, επίσης, συμβατές με το NDAA (National Defense Authorization Act), διευκολύνοντας την εγκατάσταση σε δημόσιες υπηρεσίες της Ελλάδας. Δοκιμάστε τες τώρα και ανακαλύψτε το μέλλον της ασφάλειας.

Την πλήρη γκάμα προϊόντων της Tiandy θα την βρείτε αποκλειστικά από την G.I. Security. Επίσης, δεν θα βρείτε τα προϊόντα της Tiandy σε e-shops. Με αυτό τον τρόπο, συνδυάζετε την αξιοπιστία με την αποκλειστικότητα. Τέλος, αξίζει να εμπιστευτείτε την Tiandy και για την μοναδική εγγύηση 3 χρόνων που παρέχει για τα προϊόντα της!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...