Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2023 09:16

Προϊόντα CCTV της HOLOWITS

Έφτασε η νέα σειρά από την Oktabit!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 3 new 7f97e627

Η Oktabit Α.Ε., διακεκριμένη εταιρεία στον χώρο της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με 30 και πλέον έτη επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Holowits, έναν κορυφαίο κατασκευαστή εξοπλισμού και λύσεων AIoT με έδρα τη Σιγκαπούρη. Με αφορμή την εν λόγω συνεργασία, η Oktabit μας έστειλε για δοκιμή το δικτυακό καταγραφικό HWT-NVR800-A01-4P και τις PoE κάμερες HWT-D3250-10-SIU και HWT-D2150-10-SIU.

Η εταιρεία Holowits, σημαντικός πάροχος καινοτόμων προϊόντων CCTV, αναπτύσσει Al-enabled Software Defined Cameras (SDC), intelligent video storage, computing platforms, καθώς και υπηρεσίες Cloud. Στο ενεργητικό της καταγράφει ήδη μεγάλη επιτυχία με τα προϊόντα της στις αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Οι λύσεις της εφαρμόζονται με μεγάλη ποικιλία σεναρίων και με κοινό παρονομαστή την ευφυία και τις έξυπνες τεχνολογίες ανίχνευσης, που βρίσκουν τη θέση τους ολοένα και πιο συχνά στην έξυπνη πόλη, στις ευφυείς μεταφορές, στην εκπαίδευση, στην ενέργεια, στον κατασκευαστικό κλάδο κ.λπ. Μέσα από τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που θα βρείτε διαθέσιμη από την Oktabit, εμείς δοκιμάσαμε αυτό τον μήνα το NVR HWT-NVR800-A01-4P, την bullet κάμερα HWT-D2150-10-SIU και την dome κάμερα HWT-D3250-10-SIU, που έρχονται με ενσωματωμένο επεξεργαστή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά των εν λόγω προϊόντων.

Δικτυακό καταγραφικό HWT-NVR800-A01-4P
Το compact δικτυακό καταγραφικό της Holowits έρχεται σε μεταλλικό σασί διαστάσεων 54mm x 378mm x 227mm (Υ x Π x Β) και οι δυνατότητες συνδεσιμότητάς του περιλαμβάνουν μία έξοδο ήχου, 2 θύρες USB 2.0 (μία στην πρόσοψή του και μία στο πίσω μέρος της συσκευής), μία θύρα Ethernet 1 x 100/1000 Mbit/s, σχεδιασμένη για να προσφέρει υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και 4 θύρες PoE (10/100 Mbit/s Ethernet) που εξασφαλίζουν μείωση της καλωδίωσης και μεγάλη ευελιξία. Η ισχύς εισόδου του εν λόγω καταγραφικού κυμαίνεται από 100–240 V AC στα 50~60 Hz, με έξοδο 48V DC στα 1,2A. Επίσης, διαθέτει θύρες HDMI και VGA για ταυτόχρονη έξοδο 4K και υποστηρίζει έναν σκληρό δίσκο, που συνδέεται μέσω μιας θύρας SATA 2.0, με τους χρήστες να είναι σε θέση να επιλέξουν μεταξύ 4TB, 6TB ή 8TB χωρητικότητας ανά θύρα, για να προσαρμόσουν το NVR σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

To NVR υποστηρίζει 8 κανάλια (με ταχύτητα πρόσβασης 80Mbit/s ανά κανάλι), επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγξουν το εγγεγραμμένο υλικό με ταχύτητα αναπαραγωγής 64Mbit/s, εξασφαλίζοντας γρήγορη πρόσβαση σε κρίσιμα συμβάντα. Η διαθέσιμη θύρα HDMI 1.4 προσφέρει πληθώρα αναλύσεων, συμπεριλαμβανομένων των 1024×768, 1280×720, 1280×1024, 1440×900, 1920×1080, 2560×1440 και 3840×2160. Αντίστοιχα, μέσω της θύρας VGA, οι διαθέσιμες αναλύσεις είναι 1024×768, 1280×720, 1280×1024, 1440×900, 1920×1080, 1024×768, 1280×720, 1280×1024, 1440×900 και 1920×1080. Το NVR επιτρέπει ευέλικτες επιλογές προεπισκόπησης βίντεο, υποστηρίζοντας 1, 4, 6 ή 8 παράθυρα/κανάλια ταυτόχρονα, για να το προσαρμόσει ο χρήστης σύμφωνα με τα εκάστοτε σενάρια βιντεοεπιτήρησης.

Οι δυνατότητες επεξεργασίας ήχου και βίντεο του HWT-NVR800-A01-4P είναι εξίσου αποτελεσματικές. Πιο συγκεκριμένα, το καταγραφικό υποστηρίζει τις μορφές ήχου G.711a και G.711u και τους αλγόριθμους συμπίεσης βίντεο H.264 και H.265, που μειώνουν το bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη σειρά πρωτοκόλλων δικτύου, όπως TCP, για αξιόπιστη μεταφορά δεδομένων, UDP για αποτελεσματική μετάδοση, RTSP για μετάδοση σε πραγματικό χρόνο, HTTP για επικοινωνία web, DNS, SNMP, NTP, SMTP για υπηρεσία e-mail, DHCP για αυτόματη εκχώρηση διευθύνσεων IP και φυσικά το ONVIF, για να συνεργάζεται απροβλημάτιστα με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Τέλος, το εν λόγω καταγραφικό μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ 0°C και +45°C και φέρει αρκετές πιστοποιήσεις συμμόρφωσης, όπως CE, RoHS, WEEE, CCC και CQC.

Μενού και δυνατότητες
Ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το δικτυακό καταγραφικό της Holowits, ο χρήστης ακολουθεί βήμα βήμα την καθοδηγούμενη και εύκολη διαδικασία ρύθμισης που απλοποιεί την αρχική διαμόρφωση των καμερών και του καταγραφικού. Από εκεί μπορεί να προβεί σε διάφορες ρυθμίσεις και να παραμετροποιήσει την ώρα, τους κωδικούς χρήστη, το μοτίβο κ.λπ. Μετά το πέρας των ρυθμίσεων, οδηγούμαστε στην αρχική οθόνη. Το καταγραφικό αναγνώρισε αυτόματα τις PoE κάμερες που συνδέσαμε σε αυτό και έτσι, δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ρυθμίσεις. Για τις ανάγκες της δοκιμής, στο καταγραφικό συνδέσαμε την bullet κάμερα HWT-D2150-10-SIU και την dome κάμερα HWT-D3250-10-SIU, των οποίων τα χαρακτηριστικά θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πατώντας αριστερό κλικ πάνω στα διαθέσιμα κανάλια, ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει μία μπάρα με επιλογές για την άμεση αναπαραγωγή, την άμεση εγγραφή, το zoom in, την παραμετροποίηση των χρωμάτων της εικόνας κ.ά. Επίσης, στο κάτω μέρος της κεντρικής οθόνης του καταγραφικού υπάρχουν επιλογές για την άμεση ρύθμιση του ελέγχου PTZ, την προβολή των διαθέσιμων καμερών και άλλων παραμέτρων του συστήματος. Για περισσότερες ρυθμίσεις, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει δεξί κλικ με το ποντίκι πάνω στην οθόνη, ώστε να εισέλθει στο κεντρικό μενού του καταγραφικού και στις επιλογές Live, Playback, Search, Intelligence, Settings και Backup. Ας δούμε μερικές από τις σημαντικότερες ενότητες του καταγραφικού και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν στον χειριστή.

Επιλογές εγγραφής: Το NVR προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εγγραφής για να καλύψει διάφορα σενάρια και εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να καταγράψει βίντεο χειροκίνητα ή με βάση ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, επιτρέποντας στους χρήστες να ορίζουν συγκεκριμένες χρονικές περιόδους για συνεχή εγγραφή. Επίσης, η εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει κάθε φορά που ανιχνεύεται μία κίνηση στον χώρο ή ακόμα και όταν ενεργοποιείται συναγερμός εισόδου/εξόδου (I/O).

Αναπαραγωγή/αναζήτηση: Το εγγεγραμμένο υλικό, στη συνέχεια, θα είναι εύκολα προσβάσιμο για αναπαραγωγή. Οι χρήστες του εν λόγω συστήματος θα μπορούν να αναζητήσουν συγκεκριμένα συμβάντα με βάση την ημερομηνία και τον χρόνο, αλλά και με βάση τον τύπο εγγραφής ή ένα συμβάν AI, απλοποιώντας τη διαδικασία εντοπισμού ανθρώπων ή οχημάτων. Επίσης, μέσα από το μενού της αναπαραγωγής, υπάρχουν οι εξής δύο διαθέσιμες επιλογές: fast forward (2x, 4x, 8x ή 16x) και slow-down (1/16x, 1/8x, 1/4x ή 1/2x), που επιτρέπουν την εύκολη και ακριβή εξέταση των πλάνων που έχουν καταγράψει οι κάμερες παρακολούθησης που έχουμε συνδέσει με το καταγραφικό μας.
Συνοπτικά, οι δυνατότητες εγγραφής του NVR προσφέρουν μια ολοκληρωμένη σειρά επιλογών, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το σύστημα CCTV σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Είτε πρόκειται για συνεχόμενη καταγραφή, είτε για λήψη βίντεο που προκαλείται από την ανίχνευση κίνησης ή των λειτουργιών ΑΙ, το HWT-NVR800-A01-4P παρέχει όλες τις δυνατότητες για την αποτελεσματική διαχείριση και καταγραφή του υλικού βίντεο.

Intelligence: Στην κατηγορία αυτή αξίζει να σταθούμε περισσότερο, καθώς το καταγραφικό της Holowits έρχεται με πληθώρα έξυπνων λειτουργιών που όχι μόνο διασφαλίζουν την ασφάλεια μίας περιμέτρου, αλλά προσφέρουν και επιχειρηματική ευφυΐα στους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων. Ειδικότερα, μέσα από το μενού, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν προηγμένες λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων των motion detection, intrusion detection, tripwire crossing detection, audio abnormality detection, lens blocking detection, area entry/exit detection, fast movement detection, loitering detection, two-way head counting, queue length detection, head counting in an area, mask detection κ.λπ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι έξυπνες λειτουργίες του καταγραφικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τις ανάγκες των γραφείων και των οικιών, όσο και για τις ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες σημαντικές λειτουργίες, όπως ο χάρτης θερμότητας, η ανίχνευση συγχρωτισμού, η ανίχνευση της ουράς στο ταμείο ενός καταστήματος ή super market, ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισέλθει και εξέλθει από ένα κατάστημα και πολλά ακόμα. Στη συνέχεια, μέσα από την κατηγορία statistics analysis, το καταγραφικό θα δώσει στους χειριστές όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειάζονται, ώστε να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις που βελτιώνουν την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για ένα ισχυρό εργαλείο που προσθέτει ένα επίπεδο νοημοσύνης στην επιτήρηση και που υπερβαίνει την παραδοσιακή εγγραφή βίντεο για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα και μακροπρόθεσμα, σε αύξηση του τζίρου. Επιπρόσθετα, το καταγραφικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ταξινόμηση αντικειμένων, που θα βοηθήσει όχι μόνο στον εντοπισμό πιθανών απειλών, αλλά και στους μηχανισμούς απόκρισης όταν ένας συναγερμός ενεργοποιείται από π.χ. μη εξουσιοδοτημένα οχήματα ή άτομα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και το customer segmentation analysis, τη δυνατότητα ανάλυσης των πελατών, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κατανοήσουν και να κατηγοριοποιήσουν το αγοραστικό κοινό τους με βάση διάφορα κριτήρια. Αυτή η ανάλυση μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την προσαρμογή των προϊόντων, των υπηρεσιών και των στρατηγικών, μεγιστοποιώντας μακροπρόσθεσμα το κέρδος τους.

Γενικές ρυθμίσεις: Στο μενού των γενικών ρυθμίσεων του δικτυακού καταγραφικού, που στην πραγματικότητα χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος, οι χειριστές μπορούν να προσαρμόσουν και να ρυθμίζουν με ακρίβεια το σύστημά τους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Μέσα από το μενού, ο χειριστής μπορεί να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών, να προσαρμόσει την ανάλυση, τη διαμόρφωση της ευαισθησίας, να προγραμματίσει την ανίχνευση κίνησης και την απόδοση της κάμερας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού κ.ά. Σχεδιασμένο με γνώμονα την απλότητα, το μενού του καταγραφικού διασφαλίζει ότι, είτε έμπειροι χρήστες είτε χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά ένα καταγραφικό, θα καταφέρουν να πλοηγηθούν στο σύστημα με μεγάλη ευκολία.

Κάμερες Holowits
Για τις ανάγκες του review, η Oktabit μάς έστειλε τις HWT-D2150-10-SIU και HWT-D3250-10-SIU, δύο κάμερες στις οποίες αξίζει να σταθούμε στην υπολογιστική τους ισχύ (1 TOPS), που αγγίζει τις 1 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντάς τους να χειρίζονται σύνθετες εργασίες επεξεργασίας εικόνας με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ξεκινάμε με την bullet κάμερα HWT-D2150-10-SIU, που είναι εξοπλισμένη με 1.0GB μνήμης DDR4, διευκολύνοντας την ομαλή λειτουργία και την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων. Η εν λόγω κάμερα έρχεται με αισθητήρα εικόνας CMOS 1/2,7″, φακό μεταβλητής εστίασης 2,8-12 mm και υψηλή ανάλυση στα 5MP (2560×1920 pixel), παρέχοντας υψηλής ποιότητας και λεπτομερείς εικόνες. Επίσης, η κάμερα ενσωματώνει υπέρυθρα εμβέλειας 50 μέτρων, καταγράφοντας ευκρινείς εικόνες ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ έρχεται και με επιλογές ψηφιακού (16x) και οπτικού zoom (4x), επιτρέποντας στους χειριστές να εστιάσουν σε συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος. Ωστόσο, οι δυνατότητές της εκτείνονται πέρα από την απλή λήψη εικόνων, καθώς μπορεί να εντοπίσει και να αναγνωρίσει στόχους, καθώς και χαρακτηριστικά αυτών, να αναλύσει συμπεριφορές, οχήματα (χρώμα, τύπο και μοντέλο), να παρακολουθεί την είσοδο ή την έξοδο από την επιτηρούμενη περιοχή, ακόμα και να ανιχνεύσει οχήματα που λειτουργούν με μπαταρία! Με εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας που εκτείνεται από -30°C έως +60°C, η εν λόγω κάμερα θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ πιστοποιείται και με βαθμό στεγανότητας IP67, για να αντέχει στο νερό και τη σκόνη. Τέλος, η κάμερα συμμορφώνεται με το πρότυπο DORI (Ανίχνευση, Παρατήρηση, Αναγνώριση και Ταυτοποίηση) σύμφωνα με το EN 62676-4.

Με παρόμοιες δυνατότητες έρχεται και η dome κάμερα HWT-D2150-10-SIU. Ένα από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η εναλλαγή πολλαπλών αλγορίθμων, που στην πράξη, επιτρέπει στην κάμερα να προσαρμόζεται και να χρησιμοποιεί διαφορετικούς AI αλγορίθμους, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Αυτή η προσαρμοστικότητα την καθιστά ιδανική για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από ανάλυση συμπεριφοράς και ανάλυση ροής πλήθους, μέχρι ανίχνευση στόχου/ατόμου, ταξινόμηση αντικειμένων, αναγνώριση οχημάτων κ.λπ. Οι δυνατότητες απεικόνισης της κάμερας είναι εντυπωσιακές και πλούσιες σε λεπτομέρειες, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα CMOS 1/2,7″ και την ανάλυση που αγγίζει τα 2560×1920 (5MP).

Και τα δύο μοντέλα της Holowits υποστηρίζουν τεχνολογία WDR στα 120dB, μία δυνατότητα που διασφαλίζει πως τα αντικείμενα στο προσκήνιο θα αναγνωρίζονται ακόμα και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό. Επίσης, έρχονται με τεχνολογία 2D/3D noise reduction για τη μείωση του θορύβου που μπορεί να παρουσιαστεί στην εικόνα κατά τη διάρκεια της επιτήρησης.

  • Oktabit
  • Δημητρίου Γούναρη 26, 153 43 Αγία Παρασκευή
  • τηλ.: 211-8888000
  • fax: 210-6001310
  • site: http://www.oktabit.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...