Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2023 09:36

Security Report, τεύχος 143

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F09%252FSEC %25CE%25A4143

Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Οκτωβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση.

Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή επαγγελματία της αγοράς, στους υπεύθυνους ασφαλείας και εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας και πλέον και σε ιδιώτες. Παράλληλα, κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα www.securityreport.gr, μπορείτε να διαβάζετε εντελώς δωρεάν όλο το περιοδικό ηλεκτρονικά.

Ιατρική βοήθεια στα συστήματα συναγερμού

Εκτός από την προστασία από διαρρήξεις και εισβολές, τα σημερινά συστήματα συναγερμού διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο και στην εξασφάλιση της παροχής έγκαιρης ιατρικής βοήθειας σε κρίσιμες καταστάσεις. Στο νέο τεύχος του περιοδικού μας, αναλύουμε τις συνδρομητικές υπηρεσίες και τις συσκευές που στέλνουν σήμα ιατρικής φροντίδας!

Wi-Fi Sensing
Οι εφαρμογές του Wi-Fi και της ασύρματης τεχνολογίας εξελίσσονται ραγδαία, και σήμερα η εν λόγω τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Ερευνητές και επιστήμονες από τον κλάδο της τεχνολογίας έχουν αναπτύξει νέους τρόπους για να κατανοήσουν καλύτερα τα σήματα Wi-Fi και να φτάσουν εντέλει σε αυτό που ονομάζουμε Wi-Fi Sensing (ανίχνευση Wi-Fi). Πολύ σύντομα, αυτή η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στα συστήματα ασφαλείας, στα αυτοκίνητα και στις συσκευές IoT που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αναγνώριση πινακίδων οχημάτων – Συγκρίνουμε τις παραδοσιακές κάμερες με τις ANPR
Το μεγαλύτερο δίλλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες τεχνικοί σε χώρους στάθμευσης εστιάζεται στο εάν θα επιλέξουν μία εξειδικευμένη κάμερα ANPR ή αν θα αρκεστούν σε μία παραδοσιακή κάμερα ασφαλείας, που καταγράφει πλάνα βίντεο, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται σε έναν κεντρικό σταθμό (serverbased ANPR). Μέσα από αναλύσεις ειδικών του κλάδου βρίσκουμε τις βασικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο επιλογών, η κατανόηση των οποίων είναι ουσιαστική για τη σωστή λήψη αποφάσεων.

Video Analytics – Εγκατάσταση τοπικά ή στο Cloud;
Όταν πρόκειται για τα Video Analytics, τότε καθεμία προσέγγιση έχει τα πλεονεκτήματά της, πάντα φυσικά με γνώμονα τις ανάγκες της επιχείρησης ή του οργανισμού. Το καλό στην περίπτωσή μας είναι πως δεν υπάρχει κακή επιλογή. Η τόσο υλοποίηση τοπικά, όσο και στους servers των προμηθευτών, προσφέρει μοναδικά οφέλη στους χρήστες.

Τεχνητή νοημοσύνη στις σύγχρονες κάμερες
Οι εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ραγδαίες και αυτός είναι ίσως ένας από τους κυριότερους λόγους που για κάποιους η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι συναρπαστικό, ενώ για άλλους δυνητικά ανησυχητικό. Εστιάζοντας στην τεχνητή νοημοσύνη ή πιο συγκεκριμένα, στα υποσύνολα της τεχνητής νοημοσύνης, που είναι γνωστά ως μηχανική και βαθιά μάθηση, τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν θεμελιωδώς την αξία των καμερών ασφαλείας.

ONVIF: Παρουσιάστηκε το πρώτο TLS Configuration
Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ONVIF διαβάζουμε πως το TLS Configuration είναι το πρώτο από μια νέα κατηγορία πρόσθετων, που θα επεκτείνει τη συμμόρφωση ONVIF, για να καλύψει συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης και ανάγκες των τελικών χρηστών, αλλά και των εγκαταστατών.

Προϊόντα CCTV της HOLOWITS: Έφτασε η νέα σειρά από την Oktabit!

Η Oktabit Α.Ε., διακεκριμένη εταιρεία στον χώρο της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με 30 και πλέον έτη επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα στρατηγική συνεργασία με την HOLOWITS, έναν κορυφαίο κατασκευαστή εξοπλισμού και λύσεων AIoT με έδρα τη Σιγκαπούρη. Με αφορμή την εν λόγω συνεργασία, η Oktabit μας έστειλε για δοκιμή το δικτυακό καταγραφικό HWT-NVR800-A01-4P και τις IP/δικτυακές κάμερες HWT-D3250-10-SIU και HWT-D2150-10-SIU.

Uniview F & Q3 Series: Νέες σειρές υβριδικών καταγραφικών
H Uniview είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων CCTV, με έδρα την Hangzhou της Κίνας, 4 R&D κέντρα, παραρτήματα ανά την υφήλιο και παρουσία σε 145 χώρες. Μέσα σε 15 μόνο χρόνια από την ίδρυσή της, έχει αναδειχθεί στον 3ο μεγαλύτερο σε πωλήσεις κατασκευαστή CCTV της Κίνας και τον 4ο παγκοσμίως, μένοντας όμως επικεντρωμένη στην IP τεχνολογία, από την οποία άλλωστε ξεκίνησε.

IP κάμερες της Tiandy: Τα πλεονεκτήματα της μοντέρνας τεχνολογίας που κυριαρχεί στην αγορά βίντεο
Η Tiandy είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος κατασκευαστής μοναδικών και καινοτόμων IP καμερών ασφαλείας και δικτυακών καταγραφικών, που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κόσμο της βιντεοεπιτήρησης. Ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα των εν λόγω καμερών.

Comelit Integration System

Η εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας, μεγιστοποιεί την ασφάλεια του χώρου και συμβάλλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας έως και στο ένα τρίτο (-30%). Το σύστημα αυτοματισμού της Comelit έχει αναπτυχθεί με στόχο να καλύπτει όλο το φάσμα αναγκών και απαιτήσεων ενός σύγχρονου σπιτιού, χώρου εργασίας κ.λπ., με πολύ μεγάλες δυνατότητες επέκτασης και αναβάθμισης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...