Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2023 09:03

Συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης

Προϊόντα και υπηρεσίες που θα βρείτε στην ελληνική αγορά

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 3 fcb20a7c

Στον τομέα της πυρασφάλειας, τα συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς αποτελούν τα κρισιμότερα εργαλεία για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιακών στοιχείων.

Τα συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης, που αποτελούν μια μακροχρόνια λύση για την ανίχνευση πυρκαγιάς, λειτουργούν διαιρώντας ένα κτίριο σε ζώνες, όπου κάθε ζώνη περιέχει πολλαπλές συσκευές όπως ανιχνευτές καπνού, αισθητήρες θερμότητας, χειροκίνητα σημεία κλήσης κ.λπ. Σε περίπτωση ενεργοποίησης συναγερμού, το σύστημα θα εντοπίσει τη ζώνη, αλλά όχι τη συγκεκριμένη συσκευή που ενεργοποιήθηκε. Αν και είναι αξιόπιστα και οικονομικά αποδοτικά, τα συμβατικά συστήματα έχουν περιορισμούς στον εντοπισμό της ακριβούς θέσης ενός συμβάντος, γεγονός που ενδεχομένως καθυστερεί τον χρόνο απόκρισης. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης, που προσφέρουν μια πιο εξελιγμένη προσέγγιση. Στην περίπτωση των διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων, κάθε συσκευή εντός του συστήματος έχει μια μοναδική διεύθυνση που παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τη θέση της ενεργοποιημένης συσκευής. Αυτή η προηγμένη λειτουργία ενισχύει σημαντικά τον χρόνο απόκρισης και την αποτελεσματικότητα των φορέων έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος πυρκαγιάς. Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα παρέχουν επίσης πρόσθετα δεδομένα, όπως η κατάσταση των συσκευών, αλλά και πληροφορίες για τυχόν σφάλματα, βοηθώντας στην προληπτική συντήρηση και στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Στον ολοένα εξελισσόμενο και πιο απαιτητικό σημερινό κόσμο, τα εν λόγω συστήματα θεωρούνται ένα από τα κρισιμότερα συστατικά των στρατηγικών πυρασφάλειας στον κατασκευαστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, των εμπορικών συγκροτημάτων, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και των δημόσιων ιδρυμάτων. Το σύγχρονο τοπίο απαιτεί όχι μόνο αποτελεσματική ανίχνευση πυρκαγιάς αλλά και «δράση». Έτσι, τα εν λόγω συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς ευθυγραμμίζονται με αυτή τη λογική / ανάγκη, αποτελώντας συχνά μέρος ευρύτερων συστημάτων διαχείρισης κτιρίων. Με άλλα λόγια, συνδυάζονται και διαλειτουργούν με άλλα συστήματα ασφαλείας και συστήματα φωτισμού έκτακτης ανάγκης, ενισχύοντας τη συνολική υποδομή ασφάλειας του εκάστοτε χώρου.

Επιπλέον, τα δεδομένα που παράγονται από διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα επιτρέπουν έξυπνες αναλύσεις και προγνωστική συντήρηση. Οι διαχειριστές κτιρίων και οι αρχές μπορούν να αναλύσουν την απόδοση του συστήματος, να εντοπίσουν τάσεις και να αντιμετωπίσουν προληπτικά πιθανά ζητήματα προτού κλιμακωθούν. Αυτή η προσέγγιση βάσει δεδομένων συμβάλλει σε ένα πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο οικοσύστημα πυρασφάλειας.

Στις σελίδες που ακολουθούν, το περιοδικό μας παρουσιάζει τη συνέντευξη του κου Άγγελου Ζωγράφου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΠΥΚΑ, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών. Ταυτόχρονα, θα ενημερωθείτε για τα κορυφαία συστήματα συμβατικής και διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης από τον χώρο της ελληνικής αγοράς, ενώ θα γνωρίσετε και μερικούς εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, που ειδικεύονται στον χώρο της πυρανίχνευσης.

Ampel Security

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των συστημάτων πυρανίχνευσης της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα, και μετά από σχετικό διαγωνισμό, η Ampel Security κλήθηκε να μελετήσει ένα σύγχρονο σύστημα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης για το πολυώροφο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Καραολή και Δημητρίου.

ampel 4

Μετά από διαγωνισμό, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα ανέθεσε στην εταιρεία Ampel Security την αντικατάσταση του υπάρχοντας συστήματος πυρανίχνευσης για την προστασία των χώρων του πολυ-επίπεδου κτιρίου της Πρεσβείας, αλλά και αυτών του προξενιού. Πιο συγκεκριμένα, με απόφασή της, η Πρεσβεία προέβη σε αντικατάσταση του υπάρχοντος συμβατικού συστήματος πυρανίχνευσης, με ένα σύγχρονο, τελευταίας γενιάς διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα, το οποίο παρέχει ακριβείς πληροφορίες και μεγάλη αξιοπιστία. Το εν λόγω σύστημα έρχεται με προηγμένες λειτουργίες που ενισχύουν σημαντικά τον χρόνο απόκρισης και την αποτελεσματικότητα των φορέων έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μίας πυρκαγιάς. Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα, γνωστά για τις πρωτοποριακές τους δυνατότητες, χρησιμοποιούν ψηφιακή τεχνολογία, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και δεδομένα, όπως η κατάσταση των συσκευών, αλλά και πληροφορίες για τυχόν σφάλματα, βοηθώντας στην προληπτική συντήρηση και στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Η Αmpel Security, μετά από μελέτη και αφού κατέγραψε με προσοχή όλα τα σημεία και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, τοποθέτησε το προηγμένο σύστημα πυρανίχνευσης που αποτελείται από διευθυνσιοδοτούμενο κεντρικό πίνακα με 2 loops και με πρόσθετη δυνατότητα να δέχεται έως 250 ανιχνευτές ανά loop και έως 32 πίνακες ελέγχου σε ένα δίκτυο. Επίσης, το νέο διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα απαίτησε νέα καλωδίωση – και ως εκ τούτου – πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση της υφιστάμενης με νέα, που αποτελείται από θωρακισμένα καλώδια ειδικού τύπου.

Επιπρόσθετα, το σύστημα διαθέτει και κατάλληλους αυτοματισμούς, ούτως ώστε σε περίπτωση σήμανσης συναγερμού, μια αυτοματοποιημένη διαδικασία να διασφαλίσει την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού. Άρα, σε περίπτωση πυρκαγιάς κλείνουν αυτόματα τα ηλεκτρομηχανικά κλαπέτα εξαερισμού για τη μείωση οξυγόνου και κατά συνέπεια για τον περιορισμό της φωτιάς, κατεβαίνει αυτόματα ο ανελκυστήρας στο ισόγειο, ηχούν οι σειρήνες συναγερμού και απασφαλίζουν όλες οι εσωτερικές πόρτες.

Όλες οι νέες συσκευές διαθέτουν πιστοποίηση EN 54-2, EN 54-4, EN 54-13 και πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που έθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανικής Δημοκρατίας. Επίσης, για την προστασία των χώρων τοποθετήθηκαν:

  • 180 ανιχνευτές καπνού.
  • 35 θερμοδιαφορικοί ανιχνευτές.
  • 39 μπουτόν σήμανσης συναγερμού φωτιάς.
  • 22 φαροσειρήνες εσωτερικού χώρου.
  • Ειδικά modules που μετατρέπουν τους απλούς πυρανιχνευτές σε διευθυνσιοδοτούμενους.

Ampel Security, τηλ.: 22910-72222.

ARK

Για την ακριβή ανίχνευση της θέσης οποιασδήποτε πυρκαγιάς και για την άμεση σηματοδότηση του συμβάντος, διαθέσιμο από την ARK, θα βρείτε διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης 2 βρόγχων της SATEL, “ACSP-402”. Το εν λόγω σύστημα πυρανίχνευσης αποτελεί την ιδανική επιλογή για απαιτητικές εφαρμογές, καθώς έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αποτελεσματικά μια πυρκαγιά άμεσα, ειδοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες με οπτικοακουστικά μέσα για την πρόληψη κινδύνου.

ARK 1

Η κύρια μονάδα του συστήματος υποστηρίζει δύο βρόχους, με 128 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές ανά βρόχο (256 περιφερειακά). Ανεξάρτητα από την καλωδίωση, όλες οι συσκευές βρόχου έχουν τις δικές τους μοναδικές διευθύνσεις, γεγονός που επιτρέπει τον γρήγορο και ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας όπου υπάρχει πυρκαγιά. Ο διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας ACSP-402 διαθέτει πρόσοψη με οθόνη LCD και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η εξ αποστάσεως διαχείριση και ο έλεγχος, όπου πραγματοποιείται με την προσθήκη του επαναλήπτη APSP-402 (ο επαναλήπτης  μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 1 km από τον πίνακα ελέγχου). Ακόμα, το πάνελ πυρανίχνευσης διαθέτει 8 εξόδους ρελέ προγραμματιζόμενες από τον εγκαταστάτη, εξόδους τροφοδοσίας 24 V (υποστηρίζει και τροφοδοτικό) και παρέχει χρονοδιάγραμμα παρουσίας προσωπικού, καθώς και αυτόματη εναλλαγή των λειτουργιών συναγερμού. Είναι ιδανικός για τοποθέτηση σε ξενοδοχειακές μονάδες, πολυώροφα γραφεία, δημόσια κτήρια, αεροδρόμια, εμπορικά καταστήματα, κ.λπ.

Το σύστημα ACSP μπορεί να διαμορφωθεί και να παραμετροποιηθεί μέσω της ενσωματωμένης οθόνης LCD, του πληκτρολογίου, αλλά και εξ αποστάσεως μέσω του λογισμικού ACSP. Ως μέρος της διαδικασίας αναγνώρισης, ο πίνακας ελέγχου εντοπίζει αυτόματα την τοπολογία και όλες οι συσκευές βρόχου και η δομή αντιστοιχίζεται αμέσως στο γραφικό περιβάλλον του λογισμικού. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτόματης αναγνώρισης, το σύστημα είναι έτοιμο για λειτουργία στη βασική του διαμόρφωση. Το λογισμικό βελτιώνει την αντιμετώπιση προβλημάτων της καλωδίωσης και άλλων παραμέτρων του συστήματος. Η απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω smartphone κινητού/tablet είναι εφικ΄τη μέσω της εφαρμογής Virtual APSP. Η εφαρμογή προσφέρει κρυπτογραφημένη επικοινωνία με τον πίνακα ελέγχου και σας επιτρέπει να δείτε τα συμβάντα συναγερμού και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη διαμόρφωση του όλου συστήματος.

Το σύστημα συνοδεύεται από πληθώρα συσκευών μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

  • DCP-400: Ο ανιχνευτής DCP-400 μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης πυρκαγιάς, όταν υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με τον πίνακα πυρανίχνευσης ACSP-402.
  • WZ-400: Ο επαναλήπτης διαθέτει ένδειξη LED & λειτουργεί με τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης ACSP-402.
  • DRP-400: Ο ανιχνευτής DRP-400 μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης πυρκαγιάς όταν υπάρχει ορατός καπνός. Έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με τον πίνακα πυρανίχνευσης ACSP-402.
  • SPP-400: Η εσωτερική σειρήνα SPP-400 διαθέτει ηχητική ειδοποίηση και είναι συμβατή με τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης ACSP-402.
  • ROP-401: Το κομβίο χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς ROP-401 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης ACSP-402.
  • ACSP-RS: Το ACSP-RSI χρησιμοποιείται για τη γαλβανική απομόνωση του πίνακα ACSP-402 και του επαναλήπτη APSP-402.
  • ACSP-ETH: Η μονάδα ACSP-ETH επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του διευθυνσιοδοτούμενου συστήματος πυρανίχνευσης ACSP-402, χρησιμοποιώντας φορητή συσκευή ή υπολογιστή μέσω της εφαρμογής Virtual APSP.

www.arktech.gr

Comelit Telergo Hellas

Το σύστημα πυρανίχνευσης Comelit εγγυάται την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης πιθανών προβλημάτων (διαρροών, εστιών φωτιάς κ.λπ.). Η Comelit παρέχει την πιο προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία σε κάθε εγκαταστάτη και εγγυάται ότι ο σκοπός της ασφάλειας επιτυγχάνεται στο έπακρο. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της Comelit προσφέρει λύσεις για συνήθη και πιο απαιτητικά συστήματα.

Η Comelit βρίσκεται πάντα δίπλα στον εγκαταστάτη. Αυτό σημαίνει πως ακούει όλες τις απαιτήσεις και βρίσκει την ιδανική λύση για κάθε συγκεκριμένη ανάγκη. Παρέχει άμεση και συνεχή συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για όλα τα προϊόντα της Comelit (θυροτηλεόραση, smart home, περιμετρική προστασία, κάμερες, συναγερμό, Access Control, πυρανίχνευση).

Cloud Fire

Οι υπηρεσίες Cloud αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον τομέα της πυρανίχνευσης. Μέσω της εφαρμογής, προσφέρεται στους χρήστες η δυνατότητα διαρκούς ελέγχου και διαχείρισης του συστήματος Comelit, εγγυώμενη τη μέγιστη ασφάλεια.

telergo 3

Διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα πυρανίχνευσης
Κομψότητα, ασφάλεια και πρωτοπορία, με μία λέξη
LogiFire

Το LogiFire αποτελεί την απόλυτη τεχνολογική και αισθητική εξέλιξη της διευθυνσιοδοτούμενης σειράς πυρανίχνευσης από την Comelit. H αξιοπιστία και η απόδοσή του επιτρέπουν στην Comelit να κατέχει κεντρική θέση στον τομέα των συστημάτων πυρανίχνευσης και εκκένωσης.
Η σειρά LogiFire διαθέτει νέα σειρά πινάκων ελέγχου που μπορούν να επεκταθούν από 2 σε 8 βρόχους, οθόνη αφής 7 ιντσών, LED 200 ζωνών, δυνατότητα δικτύου με έως και 64 πίνακες ελέγχου, διεπαφή TCP/IP, πρωτόκολλο MODBUS, ενσωμάτωση με συστήματα φωνητικής εκκένωσης Evac.
Η πλήρης σειρά συσκευών της σειράς LogiFire, με την ευελιξία και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις εγκατάστασης και προγραμματισμού, καθιστούν την τέλεια επιλογή για την εγγύηση της ασφάλειας σε όλους τους χώρους όπου απαιτείται προστασία. Ο αισθητικός σχεδιασμός του προϊόντος είναι μοναδικός. Οι προσεκτικά σχεδιασμένες γραμμές του και η ουδέτερη / διακριτική εμφάνισή του το καθιστούν ιδανικό για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται με άλλες τεχνικές καινοτομίες, αλγόριθμους ανάλυσης για ψευδείς συναγερμούς και απλοποιημένες διαδικασίες καθαρισμού και συντήρησης.

Συμβατικό σύστημα πυρανίχνευσης
Eracle: Απλότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία

Η γκάμα της σειράς Eracle αποτελεί την ιδανική λύση για όλες τις εγκαταστάσεις. Παρέχεται ποικιλία διαμόρφωσης ανάλογα με τον αριθμό των απαιτούμενων ζωνών. Κάθε ένα από αυτά είναι συμβατά με όλες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη σειρά συμβατικών ανιχνευτών της Comelit.

Comelit Telergo Hellas, τηλ.: 210-9945560.

ELS | Security & Automation Solutions

Στην ELS θα βρείτε όλες τις λύσεις σε διευθυνσιοδοτούμενα και συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης με τα κορυφαία brands Maxfire και NSC. Με την πολυετή συνεργασία της με την πορτογαλική εταιρεία κατασκευής συστημάτων πυρασφάλειας Maxfire, διαθέτει όλες τις αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις στην πυρανίχνευση.

Ξεκινά από τη μικρότερη ανάγκη συμβατικού συστήματος έως 30 περιφερειακά ανά ζώνη και φτάνει μέχρι τη μεγαλύτερη ανάγκη διευθυνσιοδοτούμενου συστήματος έως 226 περιφερειακά ανά βρόχο. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στους πίνακες πυρανίχνευσης διαθέτει για διεθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση τους Stratus 1Z, 2Z, 2Z Plus, που διακρίνονται για την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους.

Οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης της Maxfire, Stratus 1Z και Stratus 2Z, είναι πιστοποιημένοι με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN 54-2 και EN 54-4 και προσφέρουν υψηλή αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία σε πληθώρα εγκαταστάσεων. Η οικογένεια προϊόντων περιλαμβάνει πίνακες 1 και 2 βρόχων. Ειδικότερα, ο ρυθμιζόμενος με 1 βρόχο πίνακας Stratus 1Z (ικανότητα βρόχου 99 μονάδες) διαθέτει μνήμη 4.095 γεγονότων με ημερομηνία και ώρα, καθυστέρηση της επιτηρούμενης εξόδου ηχητικής ειδοποίησης, που μπορεί να προγραμματιστεί από 0 έως 10 λεπτά και επιτρέπει τη σύνδεση διευθυνσιοδοτούμενων ηχητικών μονάδων στον βρόχο. Έρχεται με οθόνη LCD, πλήκτρο εκκένωσης και επιτρέπει τη σύνδεση έως 8 repeaters ή/και 8 πάνελ ελέγχου στο δίκτυο. Συνδέεται με εξωτερικό πληκτρολόγιο (standar PC-PS2). Με παρόμοιες δυνατότητες συναντάμε και τον ρυθμιζόμενο με 1 βρόχο πίνακα Stratus 2Z (ικανότητα βρόχου 199 μονάδες), ενώ ο πίνακας Stratus 2Z Plus έρχεται να καλύψει μεγαλύτερες απαιτήσεις με ικανότητα βρόχου 226 μονάδες (υπό προϋποθέσεις). Η σειρά προϊόντων έρχεται και με πληθώρα περιφερειακών συσκευών, όπως οι διευθυνσιοδοτούμενοι αισθητήρες καπνού ASD, θερμότητας ATD – που καταγράφει την αύξηση της θερμότητας – και ο πολυαισθητήρας ASTD – που διαθέτει τρεις διαφορετικούς τύπους αισθητήρων: οπτικού καπνού, θερμότητας και μονοξειδίου του άνθρακα (CO).

Συνέχεια έχουν οι συμβατικοί πίνακες πυρασφάλειας Crossfire 4K/8Κ, 4 ή 8 ζωνών, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι με CE EN54-2, EN54-4 και CPR και λαμβάνουν ρεύμα από το αξιόπιστο τροφοδοτικό μάρκας Meanwell. Διακρίνονται για την ευκολία στην εγκατάσταση, είναι plug and play και υποστηρίζουν εύκολο προγραμματισμό σε τυχόν παραμετροποίηση. Υποστηρίζουν έως και 30 ανιχνευτές ανά ζώνη, με συνεχή παρακολούθηση. Διαθέτουν 2 ανεξάρτητες επιτηρούμενες εξόδους για σειρήνες και κάθε έξοδος μπορεί να ενεργοποιηθεί από μία ή περισσότερες ζώνες με ρυθμιζόμενη καθυστέρηση. Διαθέτουν επίσης δύο εξόδους ρελέ, σφάλματος και συναγερμού, και μπορείτε να ρυθμίσετε ποιοι συναγερμοί και ποια σφάλματα ενεργοποιούν τα ρελέ. Υπάρχει επίσης μια έξοδος για επαναληπτικό πίνακα και μια έξοδος 24V. Τέλος, διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία μπαταρίας έως και 72 ώρες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Στη φαρέτρα της ELS προστέθηκε νέο brand για τη διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση. Ο λόγος για την πρόσφατη συνεργασία με τον γερμανικό κατασκευαστικό οίκο NSC Sicherheitstechnik GmbH. Η NSC αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα πυρανίχνευσης υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 54-2 / -4 / -13 και με πιστοποιήσεις από τον γερμανικό οργανισμό VdS, έναν από τους αυστηρότερους φορείς παγκοσμίως, ώστε να παρέχει τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες λύσεις στην αγορά. Τα συγκεκριμένα συστήματα πυρανίχνευσης διακρίνονται για τον γρήγορο εντοπισμό του σημείου πυρκαγιάς ή βλάβης. Παρακάτω, θα βρείτε τις σημαντικότερες λειτουργίες και δυνατότητες των πινάκων F1 και F2 Solution.

Οι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F2 (1 έως 2 βρόχοι) και Solution F1 (2 έως 18 βρόχοι) με μέγιστη καλωδίωση κάθε βρόχου έως 3500m, υποστηρίζουν οποιαδήποτε τοπολογία καλωδίωσης. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως οι πίνακες Solution F1 / F2 είναι πιστοποιημένοι και ως πίνακες κατάσβεσης σύμφωνα με το ΕΝ12094-1, αφού ενσωματώνοντας τις κάρτες κατάσβεσης της NSC, μπορούν να ελέγξουν από μία έως 8 περιοχές κατάσβεσης. Με το λογισμικό προγραμματισμού FAS Tool της NSC είναι δυνατό να προγραμματίσετε και να διαμορφώσετε τον πίνακα ελέγχου απλά και γρήγορα και να έχετε τη δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού και ειδοποιήσεων. Είναι multiprotocol και συνεργάζονται με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας των 2 κορυφαίων παγκοσμίως οίκων κατασκευής περιφερειακού εξοπλισμού πυρανίχνευσης Hochiki (ESP) και Apollo (XP95/Discovery). Κάθε βρόχος μπορεί να δεχτεί 126 συσκευές Apollo (ανιχνευτές, μπουτόν, modules κ.λπ.) ή 127 συσκευές Hochiki συν 127 βάσεις με ενσωματωμένη σειρήνα (μόνο Hochiki).

Η ομάδα της ELS βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους συνεργάτες της, παρέχοντας εξατομικευμένες προϊοντικές λύσεις, εμπορική και τεχνική υποστήριξη, καθώς και εκμάθηση μέσω hands-on σεμιναρίων και webinars.

ELS σημαίνει Eμπιστοσύνη, Δέσμευση, Ασφάλεια.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

G.I. Security SA

Η G.I. Security SA διαθέτει τα συστήματα της ισπανικής εταιρείας Detnov, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων πυρανίχνευσης υψηλών προδιαγραφών. Τα προϊόντα και οι λύσεις της Detnov προσαρμόζονται για κάθε είδους εγκατάσταση, όπως γραφεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, πανεπιστημιουπόλεις, κτίρια κατοικιών κ.λπ. Η Detnov διαθέτει μια ομάδα επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πυροπροστασίας. Η ομάδα R&D σχεδιάζει κάθε προϊόν με προηγμένες τεχνολογίες και με τρόπο ώστε να είναι εξειδικευμένο για να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς. Η Detnov έχει τα δικά της εργαστήρια για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα (EMC / EMI) και τη βαθμονόμηση, η οποία της επιτρέπει να εγγυηθεί την ποιότητα όλων των προϊόντων της με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Ένα από τα διαθέσιμα προϊόντα της Detnov, ο διευθυνσιοδοτημένος πίνακας συναγερμού πυρκαγιάς με 1 βρόχο, CAD-150-1. Δέχεται έως 250 διευθύνσεις (ανιχνευτές, μονάδες, ηχητικά ή χειροκίνητα σημεία κλήσης) στον βρόχο και διαθέτει λειτουργίες αυτόματης αναζήτησης και αυτοδιάγνωσης, 250 προγραμματιζόμενες ζώνες, 20 ζώνες προβολής συναγερμών και σφαλμάτων, 6.000 αρχεία καταγραφής ιστορικού συμβάντων, δωρεάν λογισμικό διαμόρφωσης και συντήρησης, διαμόρφωση θύρας USB, 2 εξόδους εξουσιοδοτημένου ήχου και 2 διαμορφωμένες εξόδους ρελέ. Έρχεται με γραφική οθόνη LCD, βοηθητική έξοδο 24V 500mA, είναι κατασκευασμένος από ABS πλαστικό περίβλημα για τοποθέτηση σε τοίχο (έτοιμο για ενσωμάτωση) και υποστηρίζει πολύγλωσσο πληκτρολόγιο. Δυνατότητα δικτύωσης (F-Network ή S-Network) με έως και 32 πίνακες ελέγχου μέσω RS485 ή οπτικών ινών. Τέλος, διαθέτει έξοδο Modbus για ενσωματώσεις και αναγνωριστικό επαφής για σύνδεση με CMS (προαιρετικό). Ο απομακρυσμένος έλεγχος, η πρόσβαση και η διαχείριση του πίνακα μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν προστεθεί μια κάρτα TED-151-CL (Detnov Cloud). Πιστοποιείται με CPR EN54-2, EN54-4 και EN54-13. Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε στη σειρά και τους πίνακες CAD-150-2 (2 βρόχοι και 500 διευθύνσεις), CAD-150-4 (4 βρόχοι και 1.000 διευθύνσεις) και CAD-150-8 (8 βρόχοι και 2.000 διευθύνσεις).

gi security logo

Από την εταιρεία θα βρείτε επίσης μία σειρά συμβατικών συστημάτων πυρανίχνευσης. Ο συμβατικός πίνακας πυρκαγιάς 2 ζωνών CCD-102 έρχεται με πλαστικό περίβλημα ABS και μπορεί να δεχτεί έως 32 ανιχνευτές ανά ζώνη. Παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω USB για προγραμματισμό, έχει δύο εξόδους σειρήνων (500mA εκάστη), έξοδο συναγερμού και σφαλμάτων, βοηθητική έξοδο 24V (500mA), επαναφερόμενη έξοδος 24V (500mA) και 1 προγραμματιζόμενη εξωτερική είσοδο. Υποστηρίζει πολύγλωσσο πληκτρολόγιο και έρχεται με πιστοποιητικά CPR EN54-2, EN54-4 και EN54-13. Οι διαστάσεις του εν λόγω πίνακα είναι 443 x 268 x 109 mm. Διαθέσιμος είναι και ο πίνακας πυρανίχνευσης / κατάσβεσης μίας περιοχής 3 ζωνών CCD-103, που έρχεται με διασταύρωση για κατάσβεση και για πυρανίχνευση. Διαθέτει εξόδους για την ενεργοποίηση της φιάλης και έξοδο για την ενεργοποίηση του σήματος, 2 εισόδους για την παρακολούθηση της φιάλης, εισόδους χειροκίνητων εντολών, διακοπή και παύση, 2 εξόδους ήχου για τις δύο πιθανές καταστάσεις πυρόσβεσης και 3 τρόπους λειτουργίας πυρόσβεσης: χειροκίνητο, αυτόματο και ακυρωμένο. Διατίθεται ιστορικό αρχείο καταγραφής συμβάντων και παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω USB για προγραμματισμό και λήψη συμβάντων. Διαθέτει πιστοποιήσεις EN12094 / 1, CPR EN54-2 και EN54-4. Οι διαστάσεις του είναι 443 x 268 x 109 mm.
G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

Grande Security Α.Ε.

Από την Grande Security Α.Ε., θα βρείτε διαθέσιμη την πλήρη γκάμα διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων πυρανίχνευσης της Fireclass. Ο FC501 συνδυάζει την απλότητα ενός συμβατικού αναλογικού συστήματος και τα οφέλη της τεχνολογίας ενός ψηφιακού διευθυνσιοδοτούμενου πίνακα πυρανίχνευσης. Αποτελεί μία ενδεδειγμένη λύση για μικρομεσαίες εγκαταστάσεις, supermarket, αποθήκες, σχολεία, ξενοδοχειακές μονάδες, βιοτεχνίες κ.ά. Ο «υβριδικός» πίνακας πυρασφάλειας υποστηρίζει 3-6 κυκλώματα (οποιουδήποτε τύπου καλωδίωσης) σε έναν βρόχο (Loop) ή 128 διευθύνσεις σε έναν βρόχο κατανεμημένο σε 32 ζώνες, αποτελώντας ιδανική αλλά και μοναδική λύση για αναβάθμιση εγκατάστασης από αναλογικό σε διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα ανίχνευσης. Ενσωματώνοντας μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά, διευκολύνει σημαντικά τον τεχνικό στην εγκατάσταση και συντήρηση, όσο και τον τελικό χρήστη. Υποστηρίζει αυτόματη διευθυνσιοδότηση / ζωνοποίηση, διαθέτει μεγάλη οθόνη με πληκτρολόγιο στην πρόσοψη, αναλυτικό μενού με μηνύματα βοήθειας και USB interface για το upload ρυθμίσεων, απλοποιώντας ιδιαίτερα τη διαχείρισή του. Με το σύστημα αυτόματης διευθυνσιοδότησης (auto addressing), ο πίνακας είναι έτοιμος για λειτουργία σε μόλις 5 λεπτά, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στον τεχνικό. Το μήκος κάθε βρόχου μπορεί να ανέρχεται στα 2 χιλιόμετρα (ανάλογα τον τύπο συσκευών και τον τύπο καλωδίου). Ο πίνακας μπορεί να οδηγήσει μέχρι 4 επαναληπτικούς πίνακες (Repeaters) FC500REP και μέχρι 4 πολυλειτουργικές μονάδες (απομακρυσμένος χειρισμός – σύνδεση εκτυπωτή) FC500MFI. Μέσω της οθόνης και του πληκτρολογίου επιτυγχάνεται ο προγραμματισμός του, αλλά και η πρόσβαση στις ρυθμίσεις των περιφερειακών συσκευών, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται εξωτερική αυτόνομη μονάδα προγραμματισμού. Διαθέτει ενσωματωμένο PSTN τηλεφωνητή (ο μοναδικός στην κατηγορία του), IP module για απομακρυσμένη απεικόνιση του κεντρικού πίνακα ελέγχου μέσω LAN σε πραγματικό χρόνο και από οποιαδήποτε τοποθεσία, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως παρέχεται δωρεάν λογισμικό διαχείρισης / γραφιστικής απεικόνισης με πολυεπίπεδους χάρτες και τρισδιάστατη απεικόνιση. Το εν λόγω σύστημα αποτελεί ιδανικό συνδυασμό ελάχιστου κόστους και μέγιστων δυνατοτήτων.

GrandeSecurity NewLogo

Διαθέσιμοι από την εταιρεία είναι και οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες πυρανίχνευσης FC708D και FC718D, που έρχονται με μία πλήρως προγραμματιζόμενη έγχρωμη οθόνη αφής TFT, πολύ εύκολο περιβάλλον χρήστη (user interface), και με on-screen οδηγίες που παρέχουν τεράστια ευκολία κατά τον προγραμματισμό. Οι πίνακες συναγερμού πυρκαγιάς FC708D και FC718D μπορούν να υποστηρίξουν συνολικά έως και 1.000 διευθύνσεις, ενώ μπορούν να συνδεθούν και μεταξύ τους. Είναι εξοπλισμένοι με τέσσερις βρόχους SP (Shared Power), οι οποίοι μπορούν να διαμορφωθούν ως δύο βρόχοι υψηλής ισχύος (High Power) και μπορούν εύκολα να επεκταθούν σε 4 βρόχους HP ή 8 βρόχους SP. Ειδικότερα, οι διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες διαθέτουν έγχρωμη οθόνη αφής TFT 8,4”με πολύγλωσσο interface, LED κατάστασης, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για διάφορα συμβάντα του συστήματος και αρχείο καταγραφής που μπορεί να αποθηκεύσει έως 10.000 συμβάντα. Οι on-screen οδηγίες που παρέχουν οι πίνακες πυρανίχνευσης της Fireclass συμβάλουν στην ταχύτερη εκπαίδευση των χρηστών, ενώ τα πλήκτρα touch που βρίσκονται στο πάνελ δίνουν άμεση πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες του συστήματος, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον τελικό χρήστη.

Grande Security Α.Ε., τηλ.: 210-2139999.

KEEPER Group

Η KEEPER Group λανσάρει στην ελληνική αγορά τα αξιόπιστα και ιδιαίτερα δημοφιλή συμβατικά και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Fireclass, που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και συνοδεύονται από μια πλήρη γκάμα περιφερειακών της Tyco. Brands που ανήκουν στον όμιλο Johnson Controls, που είναι παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της ασφάλειας και της πυρανίχνευσης!

Ξεκινώντας από τη συμβατική (conventional) σειρά, έχουμε πίνακες με 2 έως και 24 ζώνες και είναι όλοι τους σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι σύμφωνα με τα πρότυπα EN54. Η σειρά J408 περιλαμβάνει πίνακες με μικροεπεξεργαστή και απευθύνονται σε μικρές έως μεσαίες εφαρμογές. Υποστηρίζουν έως και 32 ανιχνευτές ανά ζώνη και μπορούν να φτάσουν τους 256 ανιχνευτές στον πίνακα 24 ζωνών. Κάθε ζώνη ανίχνευσης έχει έξοδο επανάληψης συναγερμού (R) για επιλεκτική διαχείριση σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σύνδεση σε ζώνη συναγερμού. Ο πίνακας ελέγχου έχει εποπτευόμενες και μη εξόδους για σειρήνες, Alarm Out & Trouble. Μπορεί να συνδυαστεί με τις ειδικές diode bases για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της ζώνης, ακόμα και σε περίπτωση βλάβης ή απώλειας ενός ανιχνευτή. Το δωρεάν λογισμικό J400 Console διατίθεται σε περιβάλλον Windows και επιτρέπει τον περαιτέρω προγραμματισμό των συστημάτων, πέραν των πολύ βασικών λειτουργιών που είναι ήδη ενεργοποιημένες από το εργοστάσιο.

Η διευθυνσιοδοτούμενη (addressable) σειρά FC500 αποτελείται από πίνακες 1 ή 2 βρόχων (Loop) και μπορεί να υποστηρίξει από 128 έως 500 συσκευές ανά πίνακα. Η σειρά FC500 αποτελεί μια ιδανική λύση για μεγάλο εύρος εγκαταστάσεων, καθώς είναι μια “Out of the box” λύση, που προσφέρει την απλότητα αναλογικής πυρανίχνευσης και όλα τα πλεονεκτήματα μιας διευθυνσιοδοτούμενης.

Υπερέχει γιατί:

1. Διαθέτει Loop με «υβριδική» συμπεριφορά: Η παλιά συμβατική πυρανίχνευση μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα σε addressable με την υπάρχουσα καλωδίωση. Το κάθε Loop μπορεί να πάρει μέχρι και 6 ξεχωριστές Ζώνες. Maximum οι 32 αναλογικές συσκευές ανά ζώνη.

2. Υποστήριξη T connection: Δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον συσκευής, σε οποιοδήποτε σημείο του addressable Loop.

3. Auto-Addressing: Δυνατότητα αυτόματης διευθυνσιοδότησης συσκευών βάσει σειριακού συσκευής.

4. Auto-Mapping: Δυνατότητα αυτόματης χαρτογράφησης και εντοπισμού συσκευών στο Loop, χωρίς χρήση συσκευής προγραμματισμού.

5. High Power Loop: Για καταναλώσεις έως και 1000mA με maximum καλωδίωση στο Loop τα 2km.

6. Drift Compensation: Λειτουργία που επαναπροσδιορίζει το Level του Alarm, σε σχέση με το επίπεδο καθαρότητας του αισθητήρα του ανιχνευτή, έτσι ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του, χωρίς καμία έκπτωση στην αξιόπιστη λειτουργία του.

7. Ανιχνευτή Αερίου: Ειδική είσοδος σε κάθε πίνακα ή module στη Ζώνη 1 για ανιχνευτή αερίου 4-20 mA.

KEEPER GROUP LOGO

Επιπλέον, μπορούν να συνδεθούν μέσω RS485 μέχρι 8 Repeaters και μέχρι 7 Panel (clients) σε Master-Slave δίκτυο, που συνεπάγεται ότι το όλο σύστημα θα μπορεί να επιτηρεί μέχρι και 3.500 συσκευές. Το δωρεάν software επιτρέπει τη remote real time προβολή κάθε βρόχου, ζώνης και status συσκευών και δίνει τη δυνατότητα για remote χειρισμό βασικών λειτουργιών του Panel, όπως Reset, Silence, Evacuate. Διαθέτει δωρεάν γραφιστικό περιβάλλον με δυνατότητα εισαγωγής κατόψεων του χώρου και με δυνατότητα τοποθέτησης όλων των συσκευών ανά σημείο. Κάθε σημείο διαθέτει ένδειξη Alarm και έχει τη δυνατότητα προσάρτησης ενός Link, όπου θα ανοίγει αντίστοιχα π.χ. μια IP κάμερα για οπτική επιβεβαίωση της φωτιάς, ή ένα PDF με βασικές οδηγίες ενεργειών για τον εκάστοτε φύλακα.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Microlink

Η πυρανίχνευση αποτελεί μία πολύ αποτελεσματική πρακτική προστασίας των ανθρώπων, αλλά και των περιουσιών, από τον κίνδυνο πυρκαγιάς στον χώρο. Για την προστασία κυρίως επαγγελματικών κτιρίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων και εμπορικών καταστημάτων, τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης είναι η κατάλληλη επιλογή, καθώς σε αντίθεση με τα μη διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα καθορίζουν το σημείο έναρξης συναγερμού και καθιστούν εύκολη την άμεση επέμβαση. Ανιχνεύοντας έγκαιρα την οποιαδήποτε εστία καπνού, φωτιάς ή αερίου έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας για να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Έχει αποδειχθεί ότι συστήματα αυτού του είδους μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες καταστροφής σε κτιριακές εγκαταστάσεις και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ένα σύστημα πυρανίχνευσης αποτελεί κομβικό σύστημα ασφαλείας, έχοντας επιπλέον τη δυνατότητα να αποτρέψει την έναρξη μια πυρκαγιάς και τις καταστροφικές συνέπειές της.

Τα συμβατικά συστήματα πυρανίχνευσης χρησιμοποιούνται σε μικρού και μεσαίου μεγέθους συστήματα, έως 50 πυρανιχνευτών περίπου και είναι κατά βάση αυτά που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες εγκαταστάσεις. Η εγκατάσταση ενός συστήματος συμβατικής πυρανίχνευσης αποσκοπεί στην έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς και την έγκαιρη προειδοποίηση, είτε αυτόματα μέσω των ανιχνευτών είτε χειροκίνητα μέσω των κομβίων αναγγελίας σε όλους τους χώρους ενός κτιρίου.

Στα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης, που χρησιμοποιούνται κυρίως για μεγάλες εγκαταστάσεις, συνήθως από 50 πυρανιχνευτές και πάνω (π.χ. supermarket, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία κ.λπ.), συνδέονται πολλοί πυρανιχνευτές και μπουτόν σε κάθε ζώνη, αλλά με ξεχωριστή διεύθυνση, ώστε σε περίπτωση φωτιάς να γνωρίζουμε ακριβώς και τον χώρο και ποιος πυρανιχνευτής ή ποιο μπουτόν έδωσε συναγερμό και ενεργοποίησε συσκευές εξοπλισμού αναγγελίας, όπως σειρήνες, φάρους, κουδούνια κ.λπ. Τα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα, λόγω των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους, τείνουν να χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά, ενώ σε λίγα χρόνια θα επικρατήσουν στις μεσαίες και στις μικρές εγκαταστάσεις.

Τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με συστήματα συναγερμού, ώστε να σταλεί έγκαιρα σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων και ταυτόχρονα να εκτελέσει και άλλες ενέργειες, όπως ενημέρωση φύλακα, αποστολή e-mail, ενεργοποίηση κατάσβεσης. Στις μεγάλες εγκαταστάσεις συστημάτων πυρανίχνευσης, ο άμεσος έλεγχος καθώς επίσης και η άμεση τεχνική υποστήριξη είναι που καθιστούν πιο λειτουργικό και ασφαλές ένα σύστημα πυρανίχνευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, σας προτείνουμε την εγκατάσταση module επικοινωνίας TCP/IP, όπου συνδέονται κατευθείαν με την κεντρική πλακέτα του κέντρου και παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και πλήρους ελέγχου των κέντρων σε πραγματικό χρόνο.

Η Microlink διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων για να καλύψει κάθε ανάγκη. Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε τον νέο διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης της DMTECH FP9000 Α, με 8 ζώνες και με βασικό χαρακτηριστικό του τις 250 συσκευές ανά βρόχο (μέγιστη ταχύτητα βρόχου τα 100Ohm και μέγιστη κατανάλωση τα 500mA). Οι πίνακες πυρανίχνευσης DMTECH χαρακτηρίζονται για την ποιότητα κατασκευής τους και την προσιτή τιμή τους. Η σειρά διαθέτει μοντέλα με 2, 4 και 8 ζώνες, με πρόσοψη LED ή LCD οθόνη, υποστηρίζει μενού στα ελληνικά και με ενδείξεις στην πρόσοψη των μοντέλων.

• Γραμμή σύνδεσης θωρακισμένη με δύο σύρματα.
• Έξοδος για συνθήκες σφάλματος (τύπος ρελέ, C/NC/NO).
• Υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών.
• Θερμοκρασία λειτουργίας -10°C έως +40°C.
• Πιστοποίηση ΕΝ 54-2, ΕΝ54-4, ΕΝ 50130-4:2011, EN 55022:2006/A1:2007, EN 60950-1:2006/A11:2009.
• Διαστάσεις 25 x 30.5 x 9.5 m.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

NSC Hellas

Η NSC Hellas κατασκευάζει και αναπτύσσει συστήματα πυρανίχνευσης υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα πιο αναγνωρισμένα και διεθνή πρότυπα πιστοποίησης, όπως DIN EN, VdS και ISO9001. Επιπλέον αντικείμενό της είναι η διανομή συστημάτων αναγγελίας κινδύνου (PA/VA), πιστοποιημένα κατά ΕΝ54-16, καθώς και συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Ακόμα, διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών και τοξικών αερίων.

Ωστόσο, η τεχνολογία των συστημάτων πυρανίχνευσης είναι η σημαντικότερη ενασχόληση της NSC και η εμπειρία της σε αυτόν τον τομέα την καθιστά μια από τις κορυφαίες εταιρείες στη διεθνή αγορά της ασφάλειας.

Επιλέγοντας ένα εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευμένων τεχνικών και προγραμματιστών, η παραγωγική διαδικασία είναι συνυφασμένη με όλα τα κριτήρια υψηλής ποιότητας από τον σχεδιασμό έως την παραγωγή των προϊόντων, η οποία λαμβάνει χώρα στην έδρα της εταιρείας στο Bielefeld, της βόρειας Γερμανίας.

repeater

Αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας και ποικίλων δοκίμων είναι οι σειρές συστημάτων διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης Solution F1 και Solution F2, οι οποίες με πολλή επιτυχία είναι δυνατό να υφίστανται συνεχείς ενημερώσεις και βελτιώσεις, έτσι ώστε να είναι εφικτή η προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.

NSC Logo

O Solution F1 είναι μια σειρά από πίνακες πυρανίχνευσης νέας γενιάς 2 βρόχων, επεκτάσιμοι έως τους 18, οι οποίοι σχεδιάζονται και αναπτύσσονται για να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας με όλες τις απαραίτητες διεθνείς απαιτήσεις υψηλού επιπέδου, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα καθολικό και ευέλικτο προϊόν, τόσο από πλευράς τεχνικού σχεδιασμού συστήματος, όσο και από πλευράς αισθητικής σχεδίασης.

Αυτοί οι παράγοντες ικανοποιούν κάθε απαίτηση, αφού χάρη στην εξαιρετική τους ευελιξία, είναι σε θέση να προσαρμοστούν αβίαστα σε όλες τις ανάγκες του χρήστη και να δώσουν λύση σε κάθε project. Όλη η σειρά Solution F1 είναι συμβατή με τους πιο σύγχρονους αναλογικούς ανιχνευτές Hochiki και Apollo, δύο από τους πιο γνωστούς και μεγαλύτερους κατασκευαστές περιφερειακών στον κόσμο, προσφέροντας όλες εκείνες τις λειτουργίες που οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει στον περιφερειακό τους εξοπλισμό.

Οι πίνακες διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης Solution F2 είναι μια σειρά αναλογικών πινάκων πυρανίχνευσης ενός βρόχου νέας γενιάς, οι οποίοι είναι δυνατόν να κλιμακωθούν σε δύο βρόχους με προαιρετική κάρτα ενός βρόχου. Οι εν λόγω μονάδες ελέγχου πυρανίχνευσης εμπνεύστηκαν από την τεχνογνωσία και την εμπειρία των πινάκων πυρανίχνευσης Solution F1 και απευθύνονται σε μικρές και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις.

Επιπροσθέτως, οι πίνακες πυρανίχνευσης Solution F1 και Solution F2 μπορούν να εξοπλιστούν με κάρτα ελέγχου κατάσβεσης, πιστοποιημένη κατά EN 12094-1: 2003 από τον γερμανικό φορέα VdS.

Όσον αφορά στη συμβατική πυρανίχνευση, η NSC Hellas προσφέρει τους συμβατικούς πίνακες πυρανίχνευσης Firewall με προέλευση από την Πορτογαλία. Οι συμβατικοί πίνακες πυρανίχνευσης συνδυάζουν την τελευταία τεχνολογία με τον κομψό σχεδιασμό.

Υπάρχουν στη διάθεση του εγκαταστάτη πίνακες 4, 8, και 16 ζωνών, πιστοποιημένοι πάντα σύμφωνα με το ΕΝ54-2 και ΕΝ54-4, οι οποίοι προσφέρουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας, καθώς λειτουργούν με την ελάχιστη απαραίτητη κατανάλωση ρεύματος και εναλλακτικά, με μία μόνο μπαταρία.

NSC Hellas, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2311-821295 / Αθήνα, τηλ.: 210-2201458.

Olympia Electronics

Η οικογένεια διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων πυρανίχνευσης BSR-1001, BSR-1002 και BSR-1004 είναι σχεδιασμένη με 1, 2 και 4 διευθυνσιοδοτούμενους βρόχους, αντίστοιχα. Οι πίνακες είναι κατασκευασμένοι με βάση τα πρότυπα EN 54-2 και EN 54-4, ενώ έχουν λάβει πιστοποίηση κατά EVPU.

Οι πίνακες παρέχουν τα πλεονεκτήματα των διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων, όπως είναι η σημειακή αναγνώριση συναγερμού, η ευκολότερη καλωδίωση, καθώς και η δυνατότητα ελέγχου των ανιχνευτών καπνού για παρουσία σκόνης, ενώ αποτελούν την εξέλιξη της αξιόπιστης οικογένειας διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων BSR-2104 και BSR-2114 (2 και 4 βρόχων αντίστοιχα).

Olympia electronics LOGO

Οι πίνακες BSR-100X ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως αυτόματη διευθυνσιοδότηση των συσκευών (Soft Addressing), μεγαλύτερη ανοχή ρεύματος στον βρόχο (που οδηγεί στη δυνατότητα μακρύτερων καλωδιώσεων ή στην υποστήριξη περισσότερων φαροσειρήνων ανά βρόχο). Χαρακτηρίζονται επίσης από αυξημένες δυνατότητες δικτύωσης σε σχέση με την προηγούμενη υλοποίηση, αφού παρέχουν τη δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να χειρίζεται απομακρυσμένα τον κάθε πίνακα ξεχωριστά μέσω του Olympia Gateway και τη δυνατότητα επιτήρησης μέσω IP, με τη σύνδεση του κάθε πίνακα σε Ethernet δίκτυο μέσω της κάρτας δικτύωσης GR-8530. Επίσης, χαρακτηρίζονται από αυξημένες δυνατότητες προγραμματισμού και ελέγχου σε σχέση με συμβατικά ή άλλα διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα.

Επιπλέον, μία καινοτομία του συστήματος είναι η υλοποίηση ενός απομονωτή γραμμής σε κάθε διευθυνσιοδοτούμενη συσκευή ξεχωριστά, κατασκευασμένου με βάση το πρότυπο ΕΝ 54-17. Αυτή η ενσωμάτωση του απομονωτή οδηγεί σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, μιας και η γραμμή βρόχου προστατεύεται από τυχόν βραχυκυκλώματα και δυσλειτουργίες που μπορεί να εμφανίσουν οι συσκευές, ενώ έχει ως αποτέλεσμα ευκολότερη σχεδίαση εγκατάστασης, καθώς και απλοποιημένη καλωδίωση.

Κάθε διευθυνσιοδοτούμενος βρόχος του πίνακα μπορεί να δεχτεί μέχρι 150 συσκευές, όπως ανιχνευτές καπνού, κομβία πυρασφάλειας ή φαροσειρήνες με μέγιστο ρεύμα βρόχου σε κανονική λειτουργία και συναγερμό τα 400mA. Κάθε πίνακας BSR-100X διαθέτει τέσσερις εξόδους συμβατικών φαροσειρήνων 24V DC με μέγιστη παροχή ρεύματος 300mA έκαστη, ενώ διαθέτει εξόδους 24V DC για την τροφοδότηση συσκευών που δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν από τον βρόχο, όπως ανιχνευτές αερίων ή πυροκουρτίνες. Επίσης, υπάρχει μία προγραμματιζόμενη έξοδος ρελέ, η οποία μπορεί να δώσει ένδειξη τριών καταστάσεων (Κανονική λειτουργία, Συναγερμός, Βλάβη), καθώς και η δυνατότητα για σύνδεση δύο επιπλέον καρτών BS-613, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν στο σύστημα επιπλέον 4 προγραμματιζόμενα ρελέ έκαστη.

Το οικοσύστημα των διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων BSR-100X χαρακτηρίζεται από πληρότητα, μιας και από την αρχή το σύστημα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες συσκευές, ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση και εγκατάσταση. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με σημειακούς ανιχνευτές καπνού και θερμότητας / θερμοδιαφορικούς, καθώς και συσκευές εισόδου / εξόδου, που επιτρέπουν τη διασύνδεση συμβατικών ανιχνευτών άλλου τύπου, καθώς και τη διαχείριση απομακρυσμένων συσκευών μέσω των επαφών ρελέ που διαθέτουν, χωρίς την απαίτηση για απευθείας καλωδίωση από τα ρελέ του πίνακα. Επίσης, η σειρήνα του συστήματος είναι στεγανή με δυνατότητα επιλογής μεταξύ 32 τόνων, ώστε να καλύπτει κάθε απαίτηση σήμανσης και εγκατάστασης.

Olympia Electronics 3

Περισσότερες πληροφορίες για τα διευθυνσιοδοτούμενα και τα συμβατικά συστήματα ασφαλείας της Olympia Electronics θα βρείτε στο site της εταιρείας.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

Paradox Hellas A.E.

H Paradox Hellas A.E. δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με την κατασκευή πιστοποιημένων συστημάτων πυρανίχνευσης. H γκάμα των συμβατικών πυρανιχνεύσεων αποτελείται από τις σειρές πινάκων Matrix, Neon και Fighter. Συνεχίζουμε με τον πίνακα κατάσβεσης Fighter XT και τέλος, με τον διευθυνσιοδοτημένο πίνακα SMARTX. Ακόμα, παράγει τροφοδοτικά για εφαρμογές πυρανίχνευσης 2,5Α και 4,5Α. Όλοι οι παραπάνω πίνακες διανέμονται στην ελληνική αγορά, αλλά παράλληλα εξάγονται και σε ένα δίκτυο 20 χωρών. Όλοι οι πίνακες συνοδεύονται από τις ανάλογες πιστοποιήσεις. H Paradox Hellas A.E. είναι επίσης αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Hochiki για τους διευθυνσιοδοτημένους πίνακες Latitude.

Πρώτη συμβατική σειρά πινάκων πυρανίχνευσης, που κυκλοφορεί στην αγορά πάνω από 20 χρόνια είναι η σειρά Matrix 2000 για εγκαταστάσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Διατίθεται σε διάφορα μοντέλα ανάλογα με τον αριθμό των ζωνών και τον αριθμό των εξόδων. Ξεκινάει από πίνακες 4 έως 24 ζωνών. Υπάρχει η δυνατότητα οι πίνακες να συνοδεύονται από 4 έως 24 εξόδους που υποστηρίζουν τις λειτουργίες cross-zoning ή έξοδο ανά ζώνη. Πιστοποίηση ΕΝ54-2 και ΕΝ54-4.

Η δεύτερη συμβατική σειρά είναι η Neon που αποτελείται από πίνακες 2, 4 ή 8 ζωνών με 2 ή 4 εξόδους σειρήνων και προορίζεται για μικρού μεγέθους εγκαταστάσεις. Υποστηρίζεται από switching τροφοδοτικό 2,5Α. Διαθέτει resetable έξοδο τροφοδοσίας που τον κάνει ιδανικό και για εγκαταστάσεις με ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων. Διπλός τρόπος τερματισμού εισόδων (ζωνών): Με αντίσταση ή με ενεργή επιτήρηση (Active End Of Line). Υποστηρίζει λειτουργίες, συναγερμού, προσυναγερμού, Day/Night, Cross-zoning, Walk test, κουδούνι διαλείμματος σχολείου. Πιστοποίηση ΕΝ54-2 και ΕΝ54-4.

Η τρίτη συμβατική σειρά είναι η Fighter που προορίζεται για μεγάλες εγκαταστάσεις. Είναι ιδανική για εργοστασιακούς χώρους ή για σύμπλεγμα κτιρίων. Φτάνει τις 72 ζώνες και τις 72 εξόδους, αφού υποστηρίζει τεχνολογία bus για απομακρυσμένη εγκατάσταση έως και 8 επεκτάσεων ζωνών, 8 επεκτάσεων εξόδων, 16 επιτηρούμενων τροφοδοτικών και 8 πληκτρολογίων / επαναλήπτων. Διαθέτει πληκτρολόγιο με LCD οθόνη. Είναι δυνατή η επικοινωνία με ΚΛΣ μέσω PSTN με Contact ID. Αποθήκευση έως και 1.000 συμβάντων. Υποστηρίζει λειτουργίες Day/Night, Cross-zoning, Walk test. Πιστοποίηση ΕΝ54-2, ΕΝ54-4.

Ο πίνακας Fighter XT διαθέτει τη λειτουργία Cross-zoning / κατάσβεσης για μία περιοχή κατάσβεσης 8 ζωνών ή για δύο περιοχές κατάσβεσης των 4 ζωνών. Διαθέτει πληκτρολόγιο με LCD οθόνη. Είναι δυνατή η επικοινωνία με ΚΛΣ μέσω PSTN με Contact ID. Αποθήκευση έως και 1.000 συμβάντων. Με τη βοήθεια του ειδικού sequential extinguishing activator module της εταιρείας, ο πίνακας καθίσταται ιδανικός και για σταδιακής ενεργοποίησης κατασβέσεις. Υποστηρίζει πυροκροτητές κανονικής και χαμηλής αντίστασης. Πιστοποίηση ΕΝ54-2, ΕΝ54-4 & ΕΝ 12094-1:2003.

Ο διευθυνσιοδοτημένος πίνακας SMARTX έχει χωρητικότητα 16 ή 32 ζώνες και ένα loop. Υποστηρίζει τα πρωτόκολλα ESP της Hochiki και S90, XP95, DISCOVERY της Apollo. Διαθέτει κωδικοποιητή για σύνδεση με ΚΛΣ. Διαθέτει πληκτρολόγιο με LCD οθόνη. Αποθηκεύει έως και 2.000 συμβάντα. Υποστηρίζει λειτουργίες, Day/Night, Cross-zoning, Walk test, protection equipment, routing equipment. Για μεγαλύτερα έργα υποστηρίζει δίκτυο 8 πινάκων και 7 επαναληπτών. Διαθέτει πιστοποίησεις ΕΝ54-2 και ΕΝ54-4.

Όλες οι σειρές υποστηρίζονται από τον επαναλήπτη KSDA με LCD οθόνη, τεσσάρων γραμμών και 80 χαρακτήρων, για λειτουργίες επίβλεψης, χειρισμού και προγραμματισμού των συστημάτων.

Ενιαία πλατφόρμα προγραμματισμού και απομακρυσμένης παρακολούθησης όλων των παραπάνω πινάκων μέσα από το λογισμικό SmartView. Με τη χρήση μιας μόνο εφαρμογής, ο μηχανικός εγκατάστασης και ο τελικός χρήστης μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα πυρανίχνευσης.

Διαδραστικά σχέδια με τις κατόψεις ορόφων του εκάστοτε χώρου παρέχουν λεπτομερή και ακριβή στοιχεία για το τι συμβαίνει στην προστατευόμενη περιοχή.

Οπτική επιβεβαίωση του συναγερμού από τις ήδη εγκατεστημένες κάμερες στον χώρο.

Η σειρά Latitude της Hochiki έρχεται να δώσει λύση σε μεγάλα έργα όπου απαιτούνται διευθυνσιοδοτημένοι πίνακες από 2 έως 16 loops. Η ανάπτυξη του συστήματος γίνεται με την προσθήκη καρτών των 2 loops. Διατίθενται σε εκδόσεις των 0,48, 96 ή 144 ζώνων, καθώς επίσης και με την προσθήκη θερμικού εκτυπωτή συμβάντων.

Υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας δικτύου με πίνακες και επαναλήπτες Vision.

Το λογισμικό χειρισμού και εποπτείας τελικού χρήστη L@titude υποστηρίζει μέχρι 128 πίνακες ανεξαρτήτων loops. Υποστηρίζει δύο οθόνες υπολογιστή για προβολή 2D κατόψεων στη μία και ενεργά συμβάντα και διαχείριση συστήματος στην άλλη.

Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

Rakson A.E.

Οι λύσεις διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης της Rakson προέρχονται από την ιταλική εταιρεία Elkron, η οποία διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία από το 1974. Η σειρά FAP500 αποτελείται από μια ομάδα πινάκων ψηφιακής διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης, πιστοποιημένων σύμφωνα με τον κανονισμό EN54, η οποία περιλαμβάνει 4 μοντέλα: το FAP541 με 1 loop, το FAP544 EVO με 2 loop που επεκτείνεται στα 4, το FAP548 EVO με 4 loop που επεκτείνεται στα 8, και το FAP5416 RVO με 8 loop που επεκτείνεται στα 16. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν έως 128 συσκευές ανά loop, οι οποίες μπορούν να κατανεμηθούν σε 480 ξεχωριστές ζώνες αυτόνομα προγραμματιζόμενες, με αυτόματη αναγνώριση των συνδεδεμένων στο loop συσκευών (ανιχνευτών, μπουτόν, μονάδων I/O κ.λπ.), διαθέτουν απομονωτή βραχυκυκλώματος (isolator) και υποστηρίζουν 3 τρόπους συνδεσμολογίας:
1) Πλήρες κλειστό loop.
2) Ανοικτή γραμμή (που δεν επιστρέφει πίσω στον πίνακα) με σύνδεση in/out των υλικών.
3) Ανοικτή γραμμή με παράλληλη σύνδεση των υλικών.

Η υποστήριξη ανοικτών γραμμών χωρίς loop (open line) αποτελεί μια ιδιαίτερα βολική λειτουργία για την αντικατάσταση παλαιών εγκαταστάσεων συμβατικής πυρανίχνευσης, χωρίς να χρειάζεται να αλλαχθεί η καλωδίωση και να γίνει loop, επιτρέποντας έτσι την αναβάθμιση παλαιών εγκαταστάσεων, αλλάζοντας μόνο τα υλικά. Η κάθε ζώνη του πίνακα μπορεί να προγραμματιστεί ξεχωριστά ως άμεση ή με καθυστέρηση στην 1η ανίχνευση, ως άμεση ή με καθυστέρηση σε πολλαπλές μόνο ανιχνεύσεις, ως αυτόματης επαναφοράς, ως 1 συναγερμού μόνο, ή ως ζώνη ξενοδοχείου με πολλαπλές ανιχνεύσεις και 2 χρόνους καθυστέρησης. Ο προγραμματισμός και η καθημερινή επίβλεψη του πίνακα μπορεί να γίνει μέσω του ενσωματωμένου πληκτρολογίου και της LCD οθόνης στην πρόσοψη του πίνακα. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης κανονικού πληκτρολογίου H/Y για ευκολότερο χειρισμό, σύνδεσης εκτυπωτή για αμεσότερη εξαγωγή των συμβάντων, σύνδεσης Η/Υ μέσω της θύρας USB ή της θύρας LAN για τον προγραμματισμό μέσω λογισμικού, αλλά και για την επίβλεψη του πίνακα με χρήση γραφικών χαρτών, καθώς και για την επιτήρηση και ειδοποίηση μέσω Cloud στην εφαρμογή κινητών My Elkron Family. Έτσι, επιτυγχάνεται ενοποιημένη παρακολούθηση όλων των συστημάτων πυρανίχνευσης και συναγερμού της Elkron. Επιπλέον μέσω της θύρας RS485 μπορούν να συνδεθούν έως και 16 απομακρυσμένοι πίνακες χειρισμού και επίβλεψης, όπως επίσης και άλλοι πίνακες πυρανίχνευσης ή κατάσβεσης με λειτουργία Master / Slave. Για τη σειρά αυτών των πινάκων υπάρχει μια πληθώρα διευθυνσιοδοτούμενων συσκευών, όπως πυρανιχνευτές (οπτικών, θερμικών, θερμοδιαφορικών, συνδυαστικών), πλήκτρα αναγγελίας (θραύσης, με επαναφορά), μονάδες διεπαφών (εισόδου, εξόδου, επέκτασης με συμβατικούς ανιχνευτές), σειρήνες και φωτεινές επιγραφές (απλών, αυτοτροφοδοτούμενων, αυτόνομων), και πολλά άλλα.

Επειδή όμως η χρήση loop δεν είναι εφικτή σε όλες τις εγκαταστάσεις, για τις υπόλοιπες περιπτώσεις η Rakson διαθέτει και λύσεις συμβατικής πυρανίχνευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν τις σειρές προϊόντων CFN και CCG. Η σειρά πινάκων CFN είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο EN54 και έχει μοντέλα 2, 4, 6, 8, 16 ζωνών. Κάθε ζώνη μπορεί να δεχθεί έως 32 υλικά με τα 20 από αυτά να μπορούν να είναι ενεργά (να τροφοδοτούνται από τη ζώνη με 24V) και καθεμία ζώνη ξεχωριστά μπορεί να προγραμματιστεί ως άμεσου συναγερμού ή προσυναγερμού (σιωπηλή ειδοποίηση στην 1η ανίχνευση και κανονικό συναγερμό στη 2η ανίχνευση). Όλα τα μοντέλα ενσωματώνουν 2 εξόδους επιβλεπόμενες (με τάση 24V) για τη σήμανση συναγερμού και προσυναγερμού (με προγραμματιζόμενη καθυστέρηση ενεργοποίησης), με αντίστοιχες 2 εξόδους ρελέ (NC-NO) για τις ίδιες λειτουργίες, καθώς και αντίστοιχες εξόδους όσες και οι υποστηριζόμενες ζώνες για την επανάληψη του συναγερμού της καθεμίας ξεχωριστά. Κοινά χαρακτηριστικά διαθέτει και η σειρά CCG, η οποία διαθέτει μοντέλα 2, 4, 8 και 12 ζωνών, επίσης πιστοποιημένων σύμφωνα με το πρότυπο EN54. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους πίνακες CFN με επιπλέον 2 επιβλεπόμενες εξόδους των 30V για σύνδεση υλικών, όπως ηλεκτρομαγνητών συγκράτησης θυρών, αυτόνομων σειρήνων κ.λπ. Και οι 2 σειρές διαθέτουν εκτεταμένες σειρές συμβατών περιφερειακών, πιστοποιημένα με το EN54, όπως πυρανιχνευτές (οπτικών, θερμικών, θερμοδιαφορικών, συνδυαστικών), πλήκτρα αναγγελίας (θραύσης, με επαναφορά), μονάδες διεπαφών (εισόδου, εξόδου), σειρήνες και φωτεινές επιγραφές (απλές, αυτοτροφοδοτούμενες, αυτόνομες), και άλλα.

Συμπληρωματικά από την Elkron έχουμε και μια μεγάλη γκάμα ανιχνευτών αερίων (μονοξειδίου, φυσικού αερίου, LPG, ατμών καυσίμων κ.λπ.), πιστοποιημένη κατά EX II 3GD και 2GD για χρήση σε επικίνδυνους χώρους πιθανής έκρηξης.

Τέλος, για τις περιπτώσεις που η διέλευση καλωδίων δεν είναι εφικτή, η Rakson διαθέτει και λύσεις ασύρματης πυρανίχνευσης. Πρόκειται για τη σειρά Riello Fire της AVS Electronics, που είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το EN54-25. Βάση του συστήματος είναι o κεντρικός πίνακας διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης XFIRE (με 1 ή 2 loop), πάνω στον οποίο συνδέονται αμφίδρομοι πομποδέκτες 32 συσκευών και μέγιστης εμβέλειας 150m σε ανοικτό χώρο, ενώ για την αύξηση της εμβέλειας κάθε δέκτης μπορεί να συνδεθεί με έως 7 αναμεταδότες σήματος. Τα συμβατά με το σύστημα ασύρματα προϊόντα περιλαμβάνουν ανιχνευτές (καπνού, θερμοκρασίας, διπλής ανίχνευσης), βάσεις ανιχνευτών με ενσωματωμένη σειρήνα, ηλεκτρομαγνήτη συγκράτησης πόρτας, σειρήνες απλές ή και με φάρο, μονάδες εξόδου για σύνδεση με καλωδιακά υλικά, οπτικό επαναλήπτη και πλήκτρα αναγγελίας.
Rakson, τηλ.: 210-9404000.

Sigma Security

Οι διευθυνσιοδοτημένοι πίνακες πυρανίχνευσης, οι οποίοι κατασκευάζονται από τον Ιταλικό Οίκο INIM Εlectronics και διανέμονται στην Ελλάδα από τον αντιπρόσωπό τους, Sigma Security, αποτελούν την ιδανική λύση για μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις, συνδυάζουν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά με φιλική προς τον χρήστη λειτουργία και δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω του INIM Cloud.

Υπάρχουν τρία βασικά μοντέλα: 1 βρόχου και 64 σημείων, 1 βρόχου και 240 σημείων ή 2 βρόχων και 240 σημείων (ανάλογα με το μοντέλο). Έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών πρωτοκόλλων (Inim, Apollo, Argus) και διαθέτουν τροφοδοτικό 1,5A ή 4A με δυνατότητα φόρτισης μπαταρίας.

Διαθέτουν πρωτόκολλο HORNET+ για διασύνδεση πολλαπλών πινάκων ή επαναληπτών, θύρα TCP/IP για απομακρυσμένη διαχείριση, δικτύωση μεταξύ πινάκων ή σύνδεση με λογισμικό παρακολούθησης BMS, ή πρωτόκολλου MODBUS, USB για προγραμματισμό μέσω δωρεάν λογισμικού Previdia Studio, καθώς και δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας microSD για την απεικόνιση τοπογραφικών χαρτών, αποθήκευση και ανάκτηση ρυθμίσεων, αποθήκευση του αρχείου καταγραφής έως 2000 συμβάντων. Έρχονται με 4 προγραμματιζόμενες εισόδους / εξόδους και έξοδο Relay.

Διαθέτουν έγχρωμη οθόνη αφής 4,3″ με εικονίδια και πλήκτρα για εκτέλεση βασικών εντολών, 30 πολύχρωμα ενδεικτικά LED (ανάλογα με το μοντέλο) για τη σηματοδότηση κατάστασης 30 ζωνών, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης καναλιού κατάσβεσης (ανάλογα με το μοντέλο) με πιστοποίηση EN12094-1. Επίσης, διαθέτει δυνατότητα προγραμματισμού λογικών εξισώσεων και χρονικών προγραμμάτων για παρακάμψεις και ενεργοποιήσεις.

Η INIM Electronics παρέχει επίσης πλήρη σειρά ενσύρματων διευθυνσιοδοτημένων ανιχνευτών, κομβίων αναγγελίας πυρκαγιάς, σειρήνων, καθώς και πλήρη σειρά προγραμματιζόμενων modules εισόδου / εξόδου.

Τη σειρά των διευθυνσιοδοτημένων συστημάτων πυρανίχνευσης έρχεται να συμπληρώσει το ασύρματο σύστημα FireVibes. Το FireVibes είναι ένα ασύρματο σύστημα για εγκαταστάσεις πυρασφάλειας, ιδανικό για τις εγκαταστάσεις που αποδεικνύονται δύσκολες για την τοποθέτηση καλωδίων ή τη σύνδεση συσκευών.

Ο μεταφραστής πρωτοκόλλου, ο οποίος συνδέεται και τροφοδοτείται απευθείας από τον βρόχο με πρωτόκολλο INIM, επιτρέπει την επικοινωνία με έως 128 ασύρματες συσκευές. Αυτό μπορεί να είναι είτε απευθείας είτε μέσω επαναλήπτη. Οι επεκτάσεις επιτρέπουν την επέκταση της εμβέλειας της ασύρματης επικοινωνίας. Επιπλέον, επιτρέπουν τη δημιουργία εναλλακτικών δικτύων που παρέχουν, σε περίπτωση βλάβης ή παρεμβολών, εναλλακτικές ασύρματες διαδρομές επικοινωνίας.

Η ασύρματη επικοινωνία είναι αμφίδρομη και ικανή να εγγυηθεί απόσταση μετάδοσης έως και 200 μέτρα μεταξύ μεταφραστών / επεκτάσεων και συσκευών, και έως 1.000 μέτρα μεταξύ μεταφραστών και επεκτάσεων.

Ο προγραμματισμός των περιφερειακών γίνεται μέσω του δωρεάν λογισμικού FireVibes/STUDIO.

Tα διαθέσιμα ασύρματα περιφερειακά περιλαμβάνουν οπτικούς ανιχνευτές καπνού, θερμοδιαφορικούς ανιχνευτές, ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας, κομβία αναγγελίας πυρκαγιάς, μονάδες εισόδου / εξόδου και σειρήνες.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Simon Technologies

Ο πίνακας πυρανίχνευσης AVENAR 8000 επιτρέπει μεικτή λειτουργία για την τεχνολογία αναλογικής διευθυνσιοδότησης, όπως και για τη συμβατική τεχνολογία. Υποστηρίζει περιφέρεια σύνδεσης είτε σε τοπολογία στελέχους, είτε σε τοπολογία βρόχου. Ανιχνευτές πυρκαγιάς αναλογικής διευθυνσιοδότησης, κομβία αναγγελίας πυρκαγιάς, συσκευές σηματοδοσίας, είσοδοι και έξοδοι αναγνωρίζονται και βρίσκονται υπό τη διαχείριση του πίνακα πυροπροστασίας ως μεμονωμένα στοιχεία. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της δομής του κτιρίου, τα περιφερειακά ομαδοποιούνται ως προς το λογισμικό σε λογικές ζώνες. Ο πίνακας πυρανίχνευσης, ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου δομοστοιχειωτής κατασκευής, χρησιμοποιεί λειτουργικές μονάδες που κουμπώνουν σε υποδοχές επάνω σε ράγα. Η ράγα διασφαλίζει την τροφοδοσία με ρεύμα και τη δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας με τις λειτουργικές μονάδες. Διατίθεται μια ευρεία γκάμα λειτουργικών μονάδων, οι οποίες παρέχουν βρόχους με δυνατότητα διεύθυνσης, συμβατικές ζώνες, εισόδους και εξόδους και διεπαφές προς ποικίλες συσκευές. Ο πίνακας πυρανίχνευσης μπορεί να εξοπλιστεί με 46 λειτουργικές μονάδες, από τις οποίες 32 το μέγιστο μπορεί να είναι μονάδες βρόχου αναλογικής διευθυνσιοδότησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν εξατομικευμένο πίνακα πυροπροστασίας, κατάλληλο για μεσαίας έως μεγάλης κλίμακας εφαρμογές. Για τη συναρμολόγηση του πίνακα πυροπροστασίας διατίθενται δύο διαφορετικοί τύποι περιβλημάτων:

• Περίβλημα επίτοιχης στερέωσης.

• Περίβλημα στερέωσης σε πλαίσιο.

Τα λεπτά περιβλήματα επιτοίχιας τοποθέτησης προορίζονται για απευθείας τοποθέτηση σε τοίχο. Τα περιβλήματα στερέωσης σε πλαίσιο απαιτούν ένα πρόσθετο πλαίσιο μεταξύ του περιβλήματος και του τοίχου. Το πλαίσιο επιτρέπει χώρο για καλωδίωση, μετατροπείς μέσων και μεγαλύτερες μπαταρίες κ.ά. Με ειδικά kit εγκατάστασης επιτρέπεται και η εγκατάσταση σε ικριώματα των 19″. Και οι δύο τύποι περιβλημάτων έχουν τη δυνατότητα επέκτασης με έως και τέσσερα περιβλήματα για την αύξηση του αριθμού των υποδοχών για τα λειτουργικά δομοστοιχεία. Ο ελεγκτής του πίνακα είναι το κεντρικό εξάρτημα του πίνακα πυροπροστασίας. Σε μια έγχρωμη οθόνη εμφανίζονται όλα τα μηνύματα. Μια οθόνη αφής προορίζεται για τον χειρισμό ολόκληρου του συστήματος. Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή προσαρμόζεται στις διάφορες καταστάσεις. Αυτό επιτρέπει τη σωστή λειτουργία, η οποία είναι απλή, σαφής, και επίσης στοχευμένη και διαισθητική. Πίνακες και πληκτρολόγια της σειράς AVENAR και της σειράς FPA-5000 (MPC-xxxx-B και MPC-xxxx-C) μπορούν να συνδυάζονται σε ένα δίκτυο πινάκων με τη χρήση των διεπαφών Ethernet και του διαύλου CAN. Το απομακρυσμένο πληκτρολόγιο προορίζεται για τον αποκεντρωμένο χειρισμό του πίνακα ή δικτύου πινάκων. Η ενσωμάτωση σε συστήματα μεγάλης κλίμακας μπορεί να γίνεται μέσω διεπαφής Ethernet στον Bosch Πίνακα ιεράρχησης (UGM) ή σε Building Integration System (BIS). Η ενσωμάτωση σε συστήματα διαχείρισης τρίτων είναι δυνατή με τη διαθεσιμότητα του διακομιστή OPC και του kit ανάπτυξης λογισμικού. Μια διεπαφή δεδομένων επιτρέπει την παρακολούθηση και τον πλήρη έλεγχο Bosch συστημάτων φωνητικού συναγερμού. Αυτό καθιστά τον πίνακα πυροπροστασίας μια πλήρη λύση ασφαλείας. Ο πίνακας πυροπροστασίας διαμορφώνεται σε φορητό υπολογιστή, με το FSP-5000-RPS λογισμικό προγραμματισμού. Το λογισμικό προγραμματισμού επιτρέπει περαιτέρω προσαρμογή, π.χ. στις ειδικές για τη χώρα απαιτήσεις και κανονισμούς.

Το AVENAR panel 8000 είναι ένας πλήρως δομοστοιχειωτός πίνακας πυροπροστασίας για μεσαία έως μεγάλα συστήματα. Όλα τα μέρη του πίνακα διατίθενται ξεχωριστά, προκειμένου να παρέχεται πλήρης ευελιξία και προσαρμοσμένες λύσεις για σύνθετες εφαρμογές. Το λογισμικό Safety Systems Designer υποστηρίζει τον σχεδιασμό του πίνακα πυροπροστασίας. Το λογισμικό παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και τον αριθμό των περιβλημάτων, των δομοστοιχείων, των διεπαφών των διαφόρων συστημάτων και τον υπολογισμό του ενεργειακού ισοζυγίου.

  • Πλήρως δομοστοιχειωτός πίνακας πυροπροστασίας, επεκτάσιμος σε έως και 32 βρόχους, παρέχει προσαρμοσμένες λύσεις για μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους εφαρμογές.
  • Οθόνη υψηλής ανάλυσης με φωτεινά χρώματα προς υπόδειξη συναγερμών και συμβάντων.
  • Οθόνη αφής 8″ με σταθερά και προγραμματιζόμενα κουμπιά, τα οποία προσαρμόζονται στις εκάστοτε απαιτήσεις.
  • Ενσωματωμένος διακόπτης Ethernet για δικτύωση και διασυνδέσεις με απομακρυσμένες υπηρεσίες, διαχείριση κτιρίων και συστήματα φωνητικού συναγερμού.
  • Δυνατότητα προσαρμογής σε τοπικές απαιτήσεις και κανονισμούς.

Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ – Υπηρεσίες Πυρανίχνευσης

Care Security

Η Care Security ιδρύθηκε το 1992 από τον κο Ρήγα Ραφτόπουλο και έκτοτε δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιδιωτικών εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας, σύμφωνα με τους Ν.2518/1997 και Ν.3707/2008. Διαθέτει άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, με αριθμό πρωτοκόλλου 3015/39/60/3370-α’ και όλοι οι τεχνικοί της εταιρείας διαθέτουν άδεια τύπου Β’ άρθρο 3, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και αξιοπιστία προς τους πελάτες της.

Αναλαμβάνει επαγγελματικές εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατέχει μεγάλη εξειδίκευση στη μελέτη, στον σχεδιασμό, στην εγκατάσταση και στον προγραμματισμό συστημάτων υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα παραμένει διαρκώς ενημερωμένη για τις εξελίξεις και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις της.

Από το 2005, η Care Security απέκτησε νέο αίμα με τη σημαντική παρουσία του κου Νίκου και του κου Θοδωρή Ραφτόπουλου, όπου τα δύο αδέλφια αφού απέκτησαν το Πτυχίο Ηλεκτρονικού (που απαιτείται για τον κλάδο) ανέλαβαν όλη τη διαχείριση της εταιρείας, όσον αφορά στη διοίκηση, το marketing, αλλά και την τεχνική υπηρεσία που είναι το σημαντικότερο όλων.

Συστήματα Πυρανίχνευσης: Με τους σύγχρονους ανιχνευτές καπνού, θερμοκρασίας ή αερίου που διαθέτουν υψηλής ποιότητας και μεγάλης εμβέλειας αισθητήρες, η άμεση ανίχνευση κινδύνου πυρκαγιάς μπορεί να γίνει πράξη. Όλα τα συστήματα της Care Security περιλαμβάνουν εσωτερική σειρήνα πυρανίχνευσης για την άμεση ειδοποίηση των κατοίκων σε περίπτωση κινδύνου, όπως και κουμπί ενεργοποίησης.

Τι προσφέρει

  • Αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης με προηγμένους αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας.
  • Λαμβάνονται υπόψη πάντα οι ανάγκες του εκάστοτε χρήστη ή της εκάστοτε εγκατάστασης.
  • Ο σχεδιασμός της πυρανίχνευσης γίνεται σύμφωνα με τα ανάλογα ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές εξοπλισμού υψηλής ποιότητας.
  • Αναλόγως των απαιτήσεων, χρησιμοποιείται αναλογική ή διευθυνσιοδοτούμενη πυρανίχνευση.
  • Εξατομικευμένος σχεδιασμός συστήματος πυρανίχνευσης σε περιπτώσεις ύπαρξης στον χώρο Α.Μ.Ε.Α. ή παιδιών.
  • Αποστολή σήματος πυρκαγιάς στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων 24/7 για άμεση τηλεφωνική ενημέρωση της Πυροσβεστικής και των ατόμων που έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι.

Πιστοποιήσεις

  • Άδεια λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας από την ελληνική αστυνομία.
  • Πιστοποίηση αδειούχου εγκαταστάτη. Η Care Security είναι μέλος του Συνδέσμου Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας, Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε.
  • Πιστοποιημένος εγκαταστάτης των συστημάτων Paradox, Dahua.
  • Μελέτη, εμπορία, εγκατάσταση και συντήρηση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας βάσει των διαδικασιών TÜV HELLAS (TÜV NORD) A.E.

Care Security, τηλ.: 210-8312571.

GMS Security

Η εταιρεία GMS SECURITY δραστηριοποιείται στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας από το 1998 και στελεχώνεται από άτομα με πολύχρονη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση. Η GMS Security είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας που διαθέτει άδεια λειτουργίας από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αριθμό αδείας 3015/39/60/2334-ε. Κατέχει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση ISO 9001:2015 για τη μελέτη, εγκατάσταση, πώληση και παροχή υπηρεσιών στα συστήματα ασφαλείας.

Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί ο μεγάλος αριθμός συστημάτων ασφαλείας / πυρασφαλείας και κατάσβεσης που έχει εγκαταστήσει.

Η GMS Security συνεργάζεται με αξιόπιστους και καταξιωμένους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας, πυρασφάλειας, κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) και ελέγχου εισόδου / εξόδου (Access Control). Σχετικά με τα προϊόντα πυρανίχνευσης, η εταιρεία εγκαθιστά τα προϊόντα πυρανίχνευσης της Kentec Electronics, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης.

Ο πίνακας Kentec Taktis Fire είναι το πιο ισχυρό και εξελιγμένο αναλογικό διευθυνσιοδοτούμενο panel. Είναι έξυπνο και τεχνικά άρτιο, διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες ενσωμάτωσης και δικτύωσης για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών μικρών έως μεγαλύτερων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Η αρχική του έκδοση είναι τέτοια που μπορεί να αναδιαμορφωθεί για να υλοποιήσει πολλές άλλες εφαρμογές ελέγχου και ένδειξης, με άμεση ενσωμάτωση σε έξυπνα κτίρια. Διαθέσιμος σε παραλλαγές τεσσάρων και οκτώ υποδοχών, ο πίνακας ελέγχου πυρκαγιάς Taktis κυμαίνεται από 2 έως 16 βρόχους ανίχνευσης. Ο πίνακας έχει τη δυνατότητα να δικτυώσει έως και 32 panel (εκκρεμεί έγκριση για δίκτυα έως και 127 panel), καθιστώντας τον ιδανικό για τις μεγαλύτερες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων, σχολείων, νοσοκομείων, supermarket, κρίσιμων υποδομών και μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Ο πίνακας μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά πρωτόκολλα για να δώσει στους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες τη μέγιστη επιλογή στον σχεδιασμό των συστημάτων τους και η κλιμακούμενη φύση του προϊόντος παρέχει το υψηλότερο επίπεδο μελλοντικών δυνατοτήτων και δυνατοτήτων δικτύωσης. Ο πίνακας Taktis έχει πλέον εγκρίσεις EN 54-13. Η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι τα εξαρτήματα του συστήματος πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι συμβατά και επικοινωνούν μεταξύ τους στα πιο κρίσιμα στάδια μιας λειτουργίας συναγερμού πυρκαγιάς, παρέχοντας στους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες πλήρη σιγουριά ότι τα συστήματα ανοιχτού πρωτοκόλλου πολλαπλών κατασκευαστών θα λειτουργούν μαζί με απόλυτη αξιοπιστία.

Οι δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης που προσφέρει το VR Nimbus μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένες κλήσεις βλαβών, μείωση ανεπιθύμητων συναγερμών και βελτιωμένη συνολική εξυπηρέτηση του τελικού χρήστη. Αποκτήστε πρόσβαση σε δεδομένα από όλα τα συστήματά σας, αξιολογήστε την απόδοση, ελέγξτε την κατάσταση και λάβετε αποφάσεις με βάση γεγονότα, όχι υποθέσεις. Το VR Nimbus επιτρέπει στο σύστημά σας να αναφέρει συμβάντα σε πραγματικό χρόνο στο Cloud Nimbus, για να σας επιτρέψει να δείτε την πιο πρόσφατη αναφορά κατάστασης μέσω οποιασδήποτε συσκευής με δυνατότητα ιστού. Η μεγάλη, έγχρωμη γραφική οθόνη με λειτουργία οθόνης αφής, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του συστήματος συναγερμού πυρκαγιάς σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες.

Οι επαναλήπτες Taktis Vision μπορούν να διαμορφωθούν, ώστε να προσφέρουν πλήρη απεικόνιση και έλεγχο για να αναπαράγουν τη λειτουργικότητα του πίνακα ελέγχου πυρκαγιάς ή να λειτουργούν ως μια απλή συσκευή οθόνης για εφαρμογές όπου η πρόσβαση για τον έλεγχο του συστήματος συναγερμού πυρκαγιάς θα ήταν ακατάλληλη.

Το σύστημα Addressable Matrix χρησιμοποιεί ευέλικτους οδηγούς φωτός οπτικών ινών για να φωτίζει περιοχές σε κάτοψη, τοποθετημένες πάνω από ένα πλέγμα υψηλής ανάλυσης. Αυτό το μοναδικό σύστημα απαλλάσσει εντελώς από την καλωδίωση και επιτρέπει τη μετακίνηση, την αφαίρεση ή την προσθήκη ενδείξεων επί τόπου χωρίς την ανάγκη καλωδίωσης. Είναι ιδανικό για κτίρια, όπως νοσοκομεία, όπου η διάταξη του κτιρίου μπορεί να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου. Παρέχει σαφή γεωγραφική ένδειξη ενεργοποίησης συναγερμού πυρκαγιάς ή άλλου συστήματος που επιτρέπει τον γρήγορο εντοπισμό της πηγής συναγερμού ή άλλων συμβάντων.

GMS Security, τηλ.: 210-5024326.

Intelecta

Η εταιρεία Intelecta δραστηριοποιείται στον χώρο των Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και των Συστημάτων Ασφαλείας, στοχεύοντας πάντα στην παροχή ολοκληρωμένων και σύγχρονων υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και στις προσδοκίες του εκάστοτε πελάτη. Αναλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την κατασκευή και την επίβλεψη ηλεκτρολογικών έργων και συστημάτων ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών, συνδυάζοντας το χαμηλό κόστος με άψογα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο παράδοσης των εργασιών. Κίνητρό της είναι οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της. Στόχος της είναι η παροχή υπηρεσιών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συστημάτων ασφαλείας και αυτοματισμών, υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, στον ελάχιστο χρόνο. Το προσωπικό της εταιρείας είναι πλήρως εξειδικευμένο, έχοντας την πιο σύγχρονη τεχνική κατάρτιση. Αναλαμβάνει με ευθύνη και συνέπεια κάθε είδους ηλεκτρολογική εργασία, από βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέχρι συστήματα αυτόματου ελέγχου.

Το όραμα της Intelecta

  • Να σχεδιάζει ολοκληρωμένες ολιστικές λύσεις με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των πελατών της.
  • Να παρακολουθεί και να υιοθετεί νέες τεχνολογίες, τεχνικές και μεθόδους, ώστε να εξελίσσεται και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών της.
  • Να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, προσφέροντας ποιοτικά, σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογίας.
  • Να παρέχει αξιοπιστία με ασφαλείς και πρωτοποριακές λύσεις.
  • Να μένει πιστή στον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Να κοιτάζει ψηλά, στοχεύοντας ψηλότερα προς όφελος των πελατών της.

Πολιτική ποιότητας: Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίζει ότι οι απαιτήσεις και προσδοκίες των πελατών της ικανοποιούνται στον μέγιστο βαθμό και το όνομά της να αποτελεί εξασφάλιση για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Η εταιρεία φροντίζει να αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και βρίσκεται σε διαρκή εκσυγχρονισμό των υποδομών και του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς. Παράλληλα, μεριμνά και για τη συνεχή κατάρτιση των εργαζομένων της.

Η εταιρεία έχοντας ως βασικό μέλημα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και τη συνεχή βελτίωση στον τομέα δραστηριοποίησής της, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, σύμφωνο με τις απαιτήσεις του προτύπου EN ISO 9001:2015.

Το σύστημα περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας που επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και τις σχέσεις της με τους πελάτες. Η πολιτική ποιότητας που έχει θεσπίσει η εταιρεία εφαρμόζεται και τηρείται σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης εντός της και είναι απόλυτα κατανοητή από όλο το σύνολο του προσωπικού, ενώ έχει κοινοποιηθεί και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη.

Συστήματα πυρανίχνευσης: Η πυρανίχνευση αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες ασφάλειας, τόσο σε μια οικία όσο και σε μια επιχείρηση. Η πυρανίχνευση λειτουργεί προληπτικά και ειδοποιεί έγκαιρα σε περίπτωση ανίχνευσης φωτιάς, καπνού ή κάποιου άλλου αερίου. Μετά από ενδελεχή μελέτη της εγκατάστασης και του χώρου που επιθυμεί να προστατεύσει ο πελάτης, οι τεχνικοί της εταιρείας προτείνουν τους κατάλληλους ανιχνευτές και δίνεται ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα, καθώς και στην αξιοπιστία των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση.

Με το τέλος της εγκατάστασης γίνονται από τους τεχνικούς οι απαραίτητες δοκιμές, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η σωστή και αδιάκοπη λειτουργία του συστήματος. Επιπλέον, οι τεχνικοί της Intelecta προσφέρουν βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν οι χρήστες να χειρίζονται ορθά και να συντηρούν το σύστημα πυρανίχνευσης.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει και εγκαθιστά συστήματα πυρανίχνευσης που έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και μπορούν να συνδεθούν με 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση και προστασία 24 ώρες το 24ωρο.

Intelecta, τηλ.: 210-2407150.

TECHFORALL

Η εταιρεία TECHFORALL ιδρύθηκε από τον Καρκόγλου Ιωάννη το 2009, έχοντας στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Μετά από 15 έτη παρουσίας, αποτελεί σήμερα την κορυφαία επιλογή για έργα συστημάτων ασφαλείας και ενεργητικής πυροπροστασίας. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και τα έργα που αναλαμβάνει καλύπτουν ολόκληρη τη Μακεδονία.

Με πείρα 25 και πλέον ετών, όργανα μέτρησης τελευταίας τεχνολογίας και 2 πλήρως εξοπλισμένα κινητά συνεργεία, η TECHFORALL είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ακόμη και το πιο απαιτητικό έργο. Ακολουθώντας πιστά τις τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις, προσαρμοσμένες αποκλειστικά στις ανάγκες του κάθε πελάτη, χρησιμοποιώντας υλικά από καταξιωμένους κατασκευαστικούς οίκους, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της αξιοπιστίας και της ποιότητας. Η TECHFORALLεφαρμόζει το πρότυπο EN ISO9001:2015, πιστοποιημένο από τον φορέα TÜV HELLAS και έτσι διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη, τόσο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Από το 2019, η TECHFORALL είναι επίσημος συνεργάτης της NSC HELLAS A.E., υποκαταστήματος του Γερμανικού οίκου NSC Sicherheitstechnik Gmbh. Η NSC σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα πυρανίχνευσης υψηλών προδιαγραφών, τα οποία συμμορφώνονται πλήρως με τα ευρωπαϊκά / γερμανικά πρότυπα και κατασκευάζονται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της εταιρείας που εδρεύει στο Bielefeld της Γερμανίας. Οι μηχανικοί της TECHFORALLείναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στα προϊόντα της NSC, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη απόδοση και την ορθή λειτουργία των συστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.techforall.gr.

TECHFORALL, τηλ.: 2310-428083.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...