Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
22 Νοεμβρίου 2023 22:25

Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

Όταν η ασφάλεια γίνεται τέχνη!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma ajax 86364d7b

Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και παρουσιάζοντας μία νέα σειρά καινοτόμων προϊόντων με την ονομασία Superior.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά του CCTV, με τα επερχόμενα NVRs και τις κάμερες με ενσωματωμένα AI και τις καινοτόμες δυνατότητες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ παρουσίασε και τα διευρυμένα χαρακτηριστικά των συσκευών Fibra. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση ορισμένων νέων προϊόντων, όπως το FireProtect 2 AC, για τη βελτιωμένη ανίχνευση πυρκαγιάς, το νέο KeyPad TouchScreen για προηγμένο και βολικό έλεγχο και πολλά ακόμα!

Για μία ακόμα διαδοχική χρονιά, το νέο εικονικό event της Ajax Systems έκρυβε πολλές εκπλήξεις και μεταδόθηκε σε περισσότερες από 19 γλώσσες. Το event, που παρακολουθήσαμε στην Ελλάδα με ελληνικούς υπότιτλους, ξεκίνησε με τη φωνή του γνωστού star του Hollywood, Mark Hamill, του πρωταγωνιστή των ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars. Ο γνωστός star έχει δανείσει τη φωνή του στην εφαρμογή Air Alert, που μέσα σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο προϊόν λογισμικού Ajax, με περισσότερες από 22.000.000 λήψεις και σχεδόν 6.000.000 ενεργούς χρήστες.

1 8

Τα ηνία της εικονικής εκδήλωσης έλαβε ο CEO της εταιρείας, Valentine Hrytsenko, που έκανε μία σύντομη εισαγωγή για το όραμα και της αξίες της εταιρείας, αλλά και για το πώς η Ajax Security μέσα σε μόλις λίγα χρόνια κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων συναγερμού στην Ευρώπη. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την αντίληψη για τα συστήματα ασφαλείας, τόσο για τους τελικούς πελάτες, όσο και για τους επαγγελματίες. Για τον τελικό χρήστη, η ασφάλεια πρέπει να είναι απλή, βολική, αισθητική, μα πάνω από όλα να είναι μέρος του τρόπου ζωής του.

Για τους συνεργάτες μας, επαγγελματίες στον κλάδο της ασφάλειας εμείς δεν πρέπει να είμαστε απλά ένας ακόμη κατασκευαστής, με εκπτώσεις σε μία μαζική παραγγελία, αντίθετα, πρέπει να γίνουμε ένας συνεργάτης που νοιάζεται και δημιουργεί περισσότερα έσοδα, περισσότερες προοπτικές και περισσότερες ευκαιρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας. Σε αυτό που ίσως αξίζει να σταθούμε περισσότερο είναι ότι ο Valentine Hrytsenko ανακοίνωσε νέες αλλαγές, τονίζοντας πως το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας θα χωριστεί σε δύο μεγάλες ομάδες.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει το baseline, δηλαδή τις συσκευές Jeweller, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει προϊόντα για έργα, δηλαδή τις συσκευές Fibra και Superior, που θα είναι διαθέσιμες μόνο σε διαπιστευμένους συνεργάτες. Οι συσκευές Fibra και Superior είναι ιδανικές για πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως τράπεζες, δημόσιους χώρους, ιατρικά εργαστήρια, κοσμηματοπωλεία, ακόμα και οπλοπωλεία.

Superior: Νέα σειρά προϊόντων ασφαλείας για έργα

Ο Dave Tate, Country Manager της Ajax Systems με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πήρε τη σκυτάλη από τον CEO της εταιρείας, παρουσιάζοντας στο κοινό που παρακολουθούσε το εικονικό event τη νέα σειρά προϊόντων Superior. «Η συμμόρφωση με τα βιομηχανικά πρότυπα είναι το κλειδί για την απόκτηση πρόσβασης σε έργα μεγάλης κλίμακας, έτσι, είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε τη σειρά Superior, τις ασύρματες συσκευές ασφαλείας για έργα», τόνισε ο κος Tate.

AJAX

Η νέα σειρά προϊόντων περιλαμβάνει ανιχνευτές κίνησης, ανοίγματος και θραύσης κρυστάλλων, πλήκτρα πανικού, πληκτρολόγια και σειρήνες για εσωτερικούς / εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για ένα πλήρες σετ που συμβάλει στην καλύτερη προστασία των εγκαταστάσεων. Στην Ευρώπη υπάρχει το πρότυπο ασφάλειας EN50131 και όλα τα υλικά Ajax είναι πιστοποιημένα κατά EN50131 GRADE 2 (πιστοποίηση από ανεξάρτητα εργαστήρια). Ωστόσο, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν και τοπικά πρότυπα ασφάλειας.

Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το PD6662, στο Βέλγιο συναντάμε το INCERT, στη Σουηδία το SSF, στη Γαλλία το NFA2P. Σε όλα αυτά τα πρότυπα καλύπτονται τόσο πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, όσο και κάποιες πιθανές ευπάθειες των συστημάτων και για αυτόν τον λόγο η εταιρεία αποφάσισε να λάβει υπόψη όχι μόνο τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και τα τοπικά στη νέα σειρά προϊόντων Superior. Έτσι, η εταιρεία συνεργάστηκε με χιλιάδες επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βελτιώσει την απόδοση και την ασφάλεια των νέων και υφιστάμενων συσκευών της.

Ένα παράδειγμα αποτελούν οι μπαταρίες: Η Ajax αποφάσισε να εξοπλίσει τις συσκευές Superior με μπαταρίες Panasonic, που είναι γνωστές για την ανθεκτικότητά τους στις διάφορες θερμοκρασίες που επικρατούν σε έναν χώρο. Επίσης, ο Dave Tate ενημέρωσε το κοινό και για τις αλλαγές στο υλικό κατασκευής που πραγματοποιήθηκαν: «Εφαρμόσαμε τη λειτουργία αφόπλισης με ένα άγγιγμα, και τώρα, το KeyPad S Plus ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια καθυστέρησης της εισόδου, επιτρέποντάς σας να αφοπλίσετε το σύστημα με μία κίνηση, είτε με tag είτε με pass», προσθέτει ο κος Tate.

Οι ανιχνευτές ανοίγματος Superior διαθέτουν δύο διακόπτες reed για ευκολότερη και πιο άνετη εγκατάσταση, ενώ τα πλήκτρα πανικού περιλαμβάνουν τώρα λειτουργία επιτήρησης, η οποία αναφέρει την κατάσταση της συσκευής καθημερινά, εξασφαλίζοντας ότι οι συσκευές λειτουργούν πάντα σωστά. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολυάριθμες βελτιώσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία φέτος.

Πώς μπορεί όμως κάποιος να λάβει τα κατάλληλα διαπιστευτήρια και να εργαστεί με τη νέα γραμμή προϊόντων Superior; Μεταξύ άλλων, ο Country Manager αναφέρει: Πλήρης online εκπαίδευση και επιτυχής εκπαίδευση στο Ajax Academy. Μερικές από τις νέες διαθέσιμες συσκευές είναι το DoorProtect S Jeweller, το DoorProtect S Plus Jeweller, το GlassProtect S Jeweller, το MotionProtect S Jeweller, το CombiProtect S Jeweller, το MotionCam S (PhOD) Jeweller, το Button S Jeweller, το KeyPad S Plus Jeweller και οι σειρήνες StreetSiren S DoubleDeck Jeweller και HomeSiren S Jeweller. Οι εν λόγω συσκευές είναι διαθέσιμες και θα τις βρείτε από τον διανομέα σας.

Σειρά προϊόντων Fibra

Η σειρά ενσύρματων προϊόντων Fibra ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες πολλών – και τώρα η εταιρεία παρουσιάζει τις νέες συσκευές που αυξάνουν τις δυνατότητες του Fibra: Δυνατότητες για πολύπλοκες τοπολογίες, πρόσθετες τροφοδοσίες συσκευών, ενσωμάτωση ανιχνευτών τρίτων, αυτοματισμούς και ενισχυμένη προστασία γραμμών. «Καθεμία από τις οκτώ ψηφιακές γραμμές του Hub Hybrid μπορεί να υποστηρίξει δεκάδες συσκευές, επιτρέποντας στο Fibra να καλύπτει μικρές και μεγάλες εγκαταστάσεις», ανέφερε κατά τη διάρκεια του event ο Anton Reznichenko, Technical Product Manager της Ajax Systems, και πρόσθεσε: «Φυσικά, αυτό λειτουργεί όταν οι εξοικειωμένοι επαγγελματίες με τα συστήματα Ajax τοποθετούν τις γραμμές.

Τι γίνεται όμως αν οι γραμμές στην εγκατάσταση έχουν τοποθετηθεί πριν από μία δεκαετία και δεν είναι πολύ βολικές; Πιθανότατα, έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις αρκετές φορές. Για την αποτελεσματική δημιουργία και ενημέρωση συστημάτων οποιασδήποτε τοπολογίας, αναπτύξαμε το LineSplit».

3 9

Το LineSplit, όπως ενημερωθήκαμε από τον κο Reznichenko, χωρίζει μία γραμμή σε τέσσερις. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το LineSplit σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος της γραμμής Fibra, ακόμα και μετά από άλλο LineSplit. Κάθε γραμμή εξόδου μπορεί να έχει μήκος έως 2km και όταν πρόκειται για ανακαίνιση ή για εγκατάσταση νέου συστήματος ασφαλείας, το LineSplit κάνει τη διαδικασία ευκολότερη και πιο ευέλικτη, ανεξάρτητα από την εκάστοτε τοπολογία. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός δεν επηρεάζει την αξιοπιστία και την ταχύτητα της απόκρισης του συστήματος σε συναγερμούς.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σειράς είναι η εξαιρετική ενεργειακή της απόδοση – οι συσκευές Fibra καταναλώνουν μW – που είναι κατά εκατοντάδες φορές μικρότερη από τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς. Τα συστήματα που χρησιμοποιούν συνεστραμμένα ζεύγη ή καλώδια σήματος υψηλής ποιότητας συνήθως δεν χρειάζονται πρόσθετο τροφοδοτικό, καθώς η χωρητικότητα του Hub είναι επαρκής.

Ωστόσο, για τις παλαιότερες γραμμές, το τροφοδοτικό ενδέχεται να είναι ανεπαρκές λόγω της υψηλής αντίστασης των καλωδίων. Το LiniSupply, μία μονάδα για την τροφοδοσία των συσκευών Fibra είναι διαθέσιμο και διορθώνει αυτήν την κατάσταση! Η εταιρεία προσφέρει δύο εκδόσεις προϊόντων: Το LineSupply 45Watt με μία γραμμή εξόδου και με 75Watt με δύο γραμμές εξόδου.

4 6

Μία ακόμα συσκευή, το Transmitter Fibra, έρχεται για να εξυπηρετήσει δύο βασικούς σκοπούς: τη σύνδεση λειτουργικών συσκευών τρίτων κατασκευαστών στο σύστημα Ajax και τη σύνδεση συγκεκριμένων συσκευών που δεν περιλαμβάνονται ακόμα στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Ajax. Το Transmitter Fibra μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα με οποιαδήποτε συσκευή τρίτου κατασκευαστή και υποστηρίζει όλους τους τύπους σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του 3EOL, παρέχοντας 10 τύπους συμβάντων για τη συνδεδεμένη συσκευή. Μπορεί να ρυθμιστεί εξ αποστάσεως και αναφέρει τακτικά την κατάσταση της εκάστοτε συσκευής στο Hub.

Τέλος, μάθαμε περισσότερα και για το LineProtect, μια μονάδα για την προστασία της γραμμής Fibra και των συσκευών από ηλεκτρικό σαμποτάζ. Εάν ένας εισβολέας προσπαθήσει να βλάψει το σύστημα ασφαλείας και, για παράδειγμα, προκαλέσει βλάβη βραχυκυκλώνοντάς τη StreetSiren Fibra, τότε η συσκευή LineProtect θα λάβει το κύριο βάρος της επίθεσης! Όλες οι συσκευές μεταξύ του LineProtect και του διανομέα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σημείο της γραμμής Fibra προστατεύοντας συσκευές μεταξύ αυτού και του Hub. Η γραμμή εξόδου από το LineProtect μπορεί να έχει μήκος έως και 2000m. Το LineProtect κληρονομεί όλα τα πλεονεκτήματα των έξυπνων συσκευών Ajax: Είναι εύκολο να ελέγξετε τη μονάδα από την εφαρμογή, να λάβετε ειδοποιήσεις συμβάντων και να διαμορφώσετε ή να δοκιμάσετε το LineProtect από απόσταση.

Πιστοποίηση GRADE 3 για την Ajax Systems: Επί του παρόντος, 16 συσκευές Fibra (Hub, μονάδες ενσωμάτωσης, πληκτρολόγια, σειρήνες, περιβλήματα και άλλες ενσύρματες συσκευές) πληρούν τις απαιτήσεις της πιστοποίησης GRADE 3. Μέχρι το τέλος του έτους, θα ανακοινωθούν και κάποιες άλλες συσκευές οι οποίες θα πληρούν τα εν λόγω κριτήρια. Αυτές οι συσκευές είναι αρκετές για να καλύψουν εγκαταστάσεις που απαιτούν ενισχυμένη προστασία.

5 5

KeyPad TouchScreen: Προηγμένος και βολικός έλεγχος

Καθώς τα συστήματα της Ajax Systems αναπτύσσονται, η ανάγκη για ένα προηγμένο πληκτρολόγιο αφής έγινε όλο και πιο εμφανής: Ένα πληκτρολόγιο που θα προσφέρει γραφικό περιβάλλον εργασίας, όπου όλες οι σημαντικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με μία ματιά και που θα μας επιτρέπει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του χώρου, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ομάδων. Μία τέτοια λύση είναι το νέο KeyPad TouchScreen.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ομάδα της Ajax Security δημιούργησε εκατοντάδες πρωτότυπα και επένδυσε χιλιάδες ώρες εργασίας με τους καλύτερους μηχανικούς και σχεδιαστές για ένα προϊόν που θα πληροί ακριβώς τις ανάγκες της αγοράς και των τελικών χρηστών. Το νέο πληκτρολόγιο αφής της Ajax μπορεί να λειτουργήσει έως και ενάμιση χρόνο με τη χρήση μπαταριών, ενώ αν κρίνεται αναγκαίο, μπορεί να συνδεθεί σε αυτό μονάδα τροφοδοσίας 12 Volt, χρησιμοποιώντας τις μπαταρίες ως εφεδρική πηγή ενέργειας. Χάρη στην ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, η εμβέλεια επικοινωνίας και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένουν αμετάβλητες.

Όπως και προηγουμένως, η πιστοποίηση της ταυτότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός κωδικού, κάρτας ή μπρελόκ, αλλά τώρα, ένα smartphone με την εφαρμογή Ajax μπορεί να χρησιμεύσει ως αναγνωριστικό χρήστη, απλά ξεκλειδώνοντας το κινητό και φέρνοντάς το κοντά στο πληκτρολόγιο!

Επιπρόσθετα, η μεγάλη οθόνη, οι τεχνολογίες DESFire και BLE και οι επιλογές κώδικα εξασφαλίζουν μια ασφαλή και αποτελεσματική εμπειρία χρήσης. Το πληκτρολόγιο παρέχει στους χρήστες έναν διαισθητικό τρόπο για τη διαχείριση των λειτουργιών ασφαλείας. Μπορούν να παρακολουθούν και να αλλάζουν την κατάσταση κάθε ομάδας ασφαλείας με ένα κλικ, ακόμη και αν το Hub διαθέτει 25 ομάδες.

Ο ενσωματωμένος βομβητής ειδοποιεί τους χρήστες για την καθυστέρηση εισόδου / εξόδου και αν για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια όπλισης, ο χρήστης βλέπει αμέσως την αιτία (π.χ. χαμηλή μπαταρία, ανοιχτό παράθυρο κ.λπ.). Επίσης, το πληκτρολόγιο διαθέτει 3 πλήκτρα πανικού, που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ειδοποιούν τους χρήστες για ένα συμβάν συναγερμού, πυρκαγιάς ή άλλου γεγονότος.

Μέχρι 6 πλήκτρα μπορούν να ανοίξουν με ένα πάτημα για τη δημιουργία σεναρίων, έτσι αν χρειαστεί να ανοίξετε την ηλεκτρική κλειδαριά, να ανεβάσετε τα ρολά, να κλείσετε το νερό ή να σβήσετε τα φώτα, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα, προσθέτοντας οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη λειτουργία στην οθόνη.

6 6

FireProtect 2 AC: Βελτιωμένοι ανιχνευτές πυρκαγιάς που τροφοδοτούνται από το δίκτυο

Πριν από λίγο καιρό, η Ajax Systems δημιούργησε μία νέα τεχνολογία υψηλού επιπέδου και την κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία έχει επαναπροσδιορίσει πλήρως τους ανιχνευτές πυρκαγιάς με το FireProtect 2, έναν ανιχνευτή που είναι ήδη διαθέσιμος σε δέκα μοντέλα με διαφορετικούς συνδυασμούς αισθητήρων και επιλογές μπαταριών, λειτουργώντας μέσα στο προηγμένο οικοσύστημα Ajax.

Για να καλύψει τις ανάγκες ακόμα περισσότερων χωρών, η εταιρεία λανσάρει τους ανιχνευτές πυρκαγιάς FireProtect 2 AC, που τροφοδοτούνται από το ηλεκτρικό δίκτυο. Όλα τα μοντέλα πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές πυρασφάλειας. Ο μελετημένος σχεδιασμός, το βελτιωμένο πάνελ τοποθέτησης με υποδοχές WAGO 221 και οι ρυθμίσεις εντός εφαρμογής κάνουν τη διαδικασία εγκατάστασης εύκολη και ευχάριστη!

Η Ajax Systems εισέρχεται στην αγορά του CCTV!

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος η εταιρεία, καθώς ο Aleksandr Konotopskyi αποκάλυψε στο κοινό των εγκαταστατών την είσοδο της εταιρείας σε μία απαιτητική αγορά, αυτή των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης! Στο πέμπτο Ajax Security Event, η εταιρεία, μέσω των στελεχών της, παρουσίασε τα νέα προϊόντα βίντεο Ajax, ξεκινώντας με το νέο δικτυακό καταγραφικό Ajax NVR.

Το νέο NVR αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας στον κόσμο του CCTV και ο Aleksandr Konotopskyi ξεκίνησε την παρουσίασή του εγκαθιστώντας τον σκληρό δίσκο στο NVR, συνδέοντας την τροφοδοσία και σκανάροντας τον κωδικό QR μέσω της εφαρμογής. Όλα μέσα σε λίγα λεπτά! Το Ajax NVR διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με 8 κανάλια και μία με 16 και κάθε κανάλι μπορεί να είναι 4Κ με συνολική χωρητικότητα 100Mbps.

Η εν λόγω συσκευή υποστηρίζει ONVIF και RTSP κάμερες, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στις επιλογές σας. Για επιπλέον κάμερες μπορείτε να προσθέσετε έως και 14 NVRs σε μία μόνο εγκατάσταση, γεγονός που σας επιτρέπει να βλέπετε από την εφαρμογή έως και 220 κάμερες σε ένα Video Wall. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η εμπειρία χρήστη, γι’ αυτό η Ajax Systems έδωσε βάση στη γρήγορη πρόσβαση στη ροή / σε ζωντανό βίντεο, στη γρήγορη αναζήτηση και αναπαραγωγή και συνολικά στον χειρισμό.

Μέσω ενός πρωτοποριακού timeline, οι χρήστες μπορούν να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος ή τι ενεργοποίησε έναν συναγερμό. Η τεχνολογία πίσω από αυτό ονομάζεται Ajax JetSparrow και είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος του όλου συστήματος, καθώς είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση, την αποθήκευση και τη διαχείριση βίντεο.

7 6

Περνάμε τώρα στις κάμερες που λανσάρει η εταιρεία το νέο έτος. Η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στο ευρωπαϊκό club των κατασκευαστών συστημάτων βιντεοεπιτήρησης, στεκόμενη δίπλα στη Σουηδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τρεις νέες κάμερες θα βρείτε διαθέσιμες από τους επίσημους διανομείς σας στην Ελλάδα, μία Bullet, μία Turret και μία MiniDome, σε δύο διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις (λευκό / μαύρο).

Με συμπαγές μεταλλικό περίβλημα, οι κάμερες πληρούν το επίπεδο προστασίας IP65 και μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όλα τα εξαρτήματα είναι τέλεια προσαρμοσμένα και διαθέτουν ειδικά κατασκευασμένα βύσματα για την προστασία των ηλεκτρονικών σε συνθήκες ψύχους και υψηλής υγρασίας. Η εγκατάσταση και οι ρυθμίσεις γίνονται πολύ εύκολα, σαρώνοντας απλά τον κωδικό QR και τοποθετώντας την κάρτα μνήμης. Καθένα από τα διαθέσιμα μοντέλα είναι γεμάτο με μία από τις τέσσερις πιθανές παραμετροποιήσεις: φακός με γωνία θέασης 85 ή 105 μοιρών και ανάλυση αισθητήρα 3Κ ή 4Κ.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τεχνολογία True WDR, η οποία εξισορροπεί τον φωτισμό σε δύσκολες συνθήκες και αποκαλύπτει βασικές λεπτομέρειες. Η φωτεινότητα, το βάθος των χρωμάτων και η αντίθεση μπορούν επίσης να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες μας. Επιπρόσθετα, διαθέτουν υπέρυθρο οπίσθιο φωτισμό και ένα πρωτοποριακό οπτικό σύστημα, που τονίζει τις κοντινές και τις μακρινές περιοχές προς την οπτική γωνία της κάμερας για να μη χάνεται καμία λεπτομέρεια. Έρχονται με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να αναγνωρίζουν ανθρώπους, οχήματα και κατοικίδια ζώα και διαθέτουν υποδοχή για SD κάρτες μέγιστης χωρητικότητας 256GB.

8 6

Το κεφάλαιο βιντεοεπιτήρηση έκλεισε με την ομιλία του γνωστού στο ελληνικό κοινό Σπύρου Αθανασιάδη, Business Development Manager για την Ελλάδα. «Ο κόσμος της επιτήρησης με βίντεο ήταν πάντα ένας αγώνας δρόμου, αγώνας δρόμου για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μέχρι πρόσφατα όλα ήταν θέμα του ποιος θα καταφέρει να προσφέρει την πιο ευκρινή εικόνα και η τεχνολογία μας έχει φτάσει σε ένα σημείο, όπου σχεδόν κάθε κάμερα μπορεί να το κάνει.

Ωστόσο, σήμερα, η πραγματική καινοτομία έγκειται στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης βίντεο και στην εμπειρία χρήστη», είπε ο κος Αθανασιάδης και πρόσθεσε: «Στην Ajax καταλαβαίνουμε την αξία της ιδιωτικότητας, για αυτόν τον λόγο παρέχουμε διαφανείς ρυθμίσεις απορρήτου για όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες του πελάτη, λεπτομερή αρχεία καταγραφής συμβάντων και την απόλυτη προστασία του λογαριασμού. Για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμού του χρήστη, έχουμε εφαρμόσει τις απόλυτες λειτουργίες ασφαλείας στην εφαρμογή Ajax, όπως είναι ο έλεγχος ενεργών συνδέσεων, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και η είσοδος μέσω κωδικού πρόσβασης ή βιομετρικών στοιχείων».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...