Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
22 Νοεμβρίου 2023 22:24

Hikvision Smart IPC κάμερες

Υψηλή νοημοσύνη και κορυφαία απόδοση απεικόνισης

Γράφει: Θέμης Γάλλος, Τεχνική Υποστήριξη Πωλήσεων ΗΛΚΑ Α.Ε.
anoigma 1 fdf82549

H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν ένα δυνατό εργαλείο για τον κάθε εγκαταστάτη, προκειμένου να δώσει λύσεις σε εξειδικευμένες εφαρμογές.

Στην κατηγορία αυτή, ανήκει η κορυφαία δικτυακή dome κάμερα iDS-2CD7547G0/P-XZHSY 2.8-12,η οποία υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες DarkFighterS, PTRZ και Multi-intelligence. Ητεχνολογία DarkFighterS χρησιμοποιεί ένα προηγμένο μεγάλο αισθητήριο 1/1.8″, φακό confocal motorized zoom 2.8~12 mmκαι auto focus P-Iris μεsuper aperture F1.0, τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων σε φωτισμό περιβάλλοντος έως και 0,0003 Lux, χωρίς πρόσθετο φωτισμό. Η νέα τεχνολογία PTRZ επιτρέπει την τηλεχειριζόμενη ρύθμιση του φακού όχι μόνο για pan, tilt και zoom, αλλά και για την περιστροφή του, ως προς τον διαμήκη άξονα θέασης (rotate), κάτι που βοηθά στην εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση της κάμερας (Εικόνα 1). Η τεχνολογία Multi-intelligence χρησιμοποιεί έναν πανίσχυρο μικροεπεξεργαστή και αλγόριθμους «βαθιάς εκμάθησης» (deep learning), για να παρέχει πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες σε μία μόνο κάμερα, όπως:

1 7

Aυτόματη αναγνώριση πινακίδων οχημάτων (ANPR): Η Hikvision παρέχει την απόλυτη λύση στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητου, καθώς μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

 • Λίστα αποκλεισμού και λίστα επιτρεπόμενων οχημάτων, έως 10.000 εγγραφές.
 • Καταγραφή οχημάτων χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας.
 • Αναγνώριση πινακίδας μοτοσικλέτας, μόνο σε σενάριο σημείου ελέγχου εισόδου / εξόδου.
 • Ανίχνευση χαρακτηριστικών οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του τύπου οχήματος, του χρώματος, της μάρκας κ.λπ., σε λειτουργία City Street.

Η κάμερα διαθέτει υπέρυθρο φωτισμό και ειδικό φίλτρο, που επιτρέπει την αναγνώριση πινακίδων ακόμα και στο σκοτάδι, χωρίς να «τυφλώνεται» από τους προβολείς των οχημάτων (Εικόνα 3).

Η κάμερα έχει ανανεωμένο web interface, από το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί βασική θέαση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο και διαχείριση των πρόσφατων συμβάντων – Smart Display. Κατά την αναγνώριση, η κάμερα αναλύει τα δεδομένα της εικόνας και δημιουργεί meta data ταυτόχρονα με δύο εικόνες που αποστέλλονται στο λογισμικό διαχείρισης. Επίσης, εφόσον υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα micrοSD, καταγράφεται η πλήρης εικόνα στην κάρτα. Στην περίπτωση που έχουμε NVR, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία ANPR, ξεκινάει η εγγραφή του συμβάντος με βάση τον αριθμό αυτοκινήτου. Διατίθενται 3 επίπεδα υλοποίησης, με αντίστοιχη διαφοροποίηση της παρεχόμενης λειτουργικότητας: α) μόνο με κάμερα, β) με κάμερα και κατάλληλο NVR, γ) με κάμερα, κατάλληλο NVR και λογισμικό iVMS-4200 ή HikCentral ή SDK.

Η κάμερα διαθέτει, επίσης, έξοδο Wiegand (CardID 26bit, SHA-1 26bit, Hik 34bit, 72bit), μέσω της οποίας η κάμερα μπορεί να συνδεθεί ως καρταναγνώστης με οποιοδήποτε σύστημα Access Control, επιτρέποντας τον έλεγχο διέλευσης οχημάτων, χωρίς την παρουσίαση κάρτας. Στην κάμερα μπορεί να φορτωθεί ένα αρχείο με τους επιτρεπόμενους αριθμούς πινακίδων και τον κωδικό, που θα αποστέλλεται, μέσω της εξόδου Wiegand, προς το σύστημα Access Control, για καθεμία από αυτές. Επίσης, η κάμερα υποστηρίζεται απ’ ευθείας από το σύστημα Access Control Net2 της Paxton.

2 7

Έλεγχος parking: Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο parking, παρέχοντας δύο επιλογές:

Στην περίπτωση της λειτουργίας μακρινής προβολής υποστηρίζει ανίχνευση κατάστασης θέσης στάθμευσης, (εάν είναι κενή ή κατειλημμένη), σε έως και 40 θέσεις. Επίσης, υποστηρίζει ανίχνευση διάρκειας στάθμευσης και δημιουργία συμβάντος, όταν ελευθερωθεί μία θέση στάθμευσης.

Στην περίπτωση της λειτουργίας κοντινής προβολής υποστηρίζει ανίχνευση κατάστασης θέσης στάθμευσης (εάν είναι κενή ή κατειλημμένη), σε έως και 4 θέσεις. Επίσης, υποστηρίζει αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας σταθμευμένων οχημάτων, δημιουργία συμβάντος όταν έχουμε ορίσει χρονικό όριο στάθμευσης και δημιουργία συμβάντος όταν ελευθερωθεί μία θέση στάθμευσης.

Περιμετρική προστασία: Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περιμετρική προστασία κρίσιμων περιοχών, καθώς υποστηρίζει τις λειτουργίες line crossing, intrusion και region entrance / exiting, με τη δημιουργία συμβάντος μόνο σε περίπτωση που ανιχνευθεί άνθρωπος ή όχημα.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της κάμερας είναι η αντιδιαβρωτική προστασία NEMA 4X (anticorrosion) που παρέχει, κάτι που επιτρέπει την εγκατάστασή της σε περιοχές με μέτριες αντιδιαβρωτικές απαιτήσεις. Τα τυπικά σενάρια εφαρμογής περιλαμβάνουν παράκτιες περιοχές περίπου 2km μακριά από τις ακτές, καθώς και περιοχές οι οποίες επηρεάζονται από όξινη βροχή.

3 8

Στα αξιόλογα χαρακτηριστικά της κάμερας προσθέτουμε επίσης τα εξής: 140dB WDR, υβριδικός υπέρυθρος & λευκός φωτισμός εμβέλειας ως 30m, 3D DNR, HLC, EIS, BLC, defog, lens distortion correction, 4x ROI, H.265+, 5x video streams, 2x ενσωματωμένα μικρόφωνα, 1x ενσωματωμένο μεγάφωνο, 1x alarm input, 1x alarm output, RS485, έξοδος τροφοδοσίας 12V DC @ 100mA, υποδοχή κάρτας Micro SD/SDXC έως 1ΤΒ, ενσωματωμένο heater, -40°C~+60°C, αντιβανδαλιστική προστασία ΙΚ10, βαθμός στεγανότητας IP67 και τροφοδοσία PoE ή 12V DC ή 24VAC.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Οι κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς! Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...