Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Νοεμβρίου 2023 22:24

Hikvision Smart IPC κάμερες

Υψηλή νοημοσύνη και κορυφαία απόδοση απεικόνισης

Γράφει: Θέμης Γάλλος, Τεχνική Υποστήριξη Πωλήσεων ΗΛΚΑ Α.Ε.
anoigma 1 fdf82549

H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν ένα δυνατό εργαλείο για τον κάθε εγκαταστάτη, προκειμένου να δώσει λύσεις σε εξειδικευμένες εφαρμογές.

Στην κατηγορία αυτή, ανήκει η κορυφαία δικτυακή dome κάμερα iDS-2CD7547G0/P-XZHSY 2.8-12,η οποία υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες DarkFighterS, PTRZ και Multi-intelligence. Ητεχνολογία DarkFighterS χρησιμοποιεί ένα προηγμένο μεγάλο αισθητήριο 1/1.8″, φακό confocal motorized zoom 2.8~12 mmκαι auto focus P-Iris μεsuper aperture F1.0, τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετική αναπαραγωγή χρωμάτων σε φωτισμό περιβάλλοντος έως και 0,0003 Lux, χωρίς πρόσθετο φωτισμό. Η νέα τεχνολογία PTRZ επιτρέπει την τηλεχειριζόμενη ρύθμιση του φακού όχι μόνο για pan, tilt και zoom, αλλά και για την περιστροφή του, ως προς τον διαμήκη άξονα θέασης (rotate), κάτι που βοηθά στην εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση της κάμερας (Εικόνα 1). Η τεχνολογία Multi-intelligence χρησιμοποιεί έναν πανίσχυρο μικροεπεξεργαστή και αλγόριθμους «βαθιάς εκμάθησης» (deep learning), για να παρέχει πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες σε μία μόνο κάμερα, όπως:

1 7

Aυτόματη αναγνώριση πινακίδων οχημάτων (ANPR): Η Hikvision παρέχει την απόλυτη λύση στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητου, καθώς μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

  • Λίστα αποκλεισμού και λίστα επιτρεπόμενων οχημάτων, έως 10.000 εγγραφές.
  • Καταγραφή οχημάτων χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας.
  • Αναγνώριση πινακίδας μοτοσικλέτας, μόνο σε σενάριο σημείου ελέγχου εισόδου / εξόδου.
  • Ανίχνευση χαρακτηριστικών οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του τύπου οχήματος, του χρώματος, της μάρκας κ.λπ., σε λειτουργία City Street.

Η κάμερα διαθέτει υπέρυθρο φωτισμό και ειδικό φίλτρο, που επιτρέπει την αναγνώριση πινακίδων ακόμα και στο σκοτάδι, χωρίς να «τυφλώνεται» από τους προβολείς των οχημάτων (Εικόνα 3).

Η κάμερα έχει ανανεωμένο web interface, από το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί βασική θέαση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο και διαχείριση των πρόσφατων συμβάντων – Smart Display. Κατά την αναγνώριση, η κάμερα αναλύει τα δεδομένα της εικόνας και δημιουργεί meta data ταυτόχρονα με δύο εικόνες που αποστέλλονται στο λογισμικό διαχείρισης. Επίσης, εφόσον υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα micrοSD, καταγράφεται η πλήρης εικόνα στην κάρτα. Στην περίπτωση που έχουμε NVR, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία ANPR, ξεκινάει η εγγραφή του συμβάντος με βάση τον αριθμό αυτοκινήτου. Διατίθενται 3 επίπεδα υλοποίησης, με αντίστοιχη διαφοροποίηση της παρεχόμενης λειτουργικότητας: α) μόνο με κάμερα, β) με κάμερα και κατάλληλο NVR, γ) με κάμερα, κατάλληλο NVR και λογισμικό iVMS-4200 ή HikCentral ή SDK.

Η κάμερα διαθέτει, επίσης, έξοδο Wiegand (CardID 26bit, SHA-1 26bit, Hik 34bit, 72bit), μέσω της οποίας η κάμερα μπορεί να συνδεθεί ως καρταναγνώστης με οποιοδήποτε σύστημα Access Control, επιτρέποντας τον έλεγχο διέλευσης οχημάτων, χωρίς την παρουσίαση κάρτας. Στην κάμερα μπορεί να φορτωθεί ένα αρχείο με τους επιτρεπόμενους αριθμούς πινακίδων και τον κωδικό, που θα αποστέλλεται, μέσω της εξόδου Wiegand, προς το σύστημα Access Control, για καθεμία από αυτές. Επίσης, η κάμερα υποστηρίζεται απ’ ευθείας από το σύστημα Access Control Net2 της Paxton.

2 7

Έλεγχος parking: Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο parking, παρέχοντας δύο επιλογές:

Στην περίπτωση της λειτουργίας μακρινής προβολής υποστηρίζει ανίχνευση κατάστασης θέσης στάθμευσης, (εάν είναι κενή ή κατειλημμένη), σε έως και 40 θέσεις. Επίσης, υποστηρίζει ανίχνευση διάρκειας στάθμευσης και δημιουργία συμβάντος, όταν ελευθερωθεί μία θέση στάθμευσης.

Στην περίπτωση της λειτουργίας κοντινής προβολής υποστηρίζει ανίχνευση κατάστασης θέσης στάθμευσης (εάν είναι κενή ή κατειλημμένη), σε έως και 4 θέσεις. Επίσης, υποστηρίζει αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας σταθμευμένων οχημάτων, δημιουργία συμβάντος όταν έχουμε ορίσει χρονικό όριο στάθμευσης και δημιουργία συμβάντος όταν ελευθερωθεί μία θέση στάθμευσης.

Περιμετρική προστασία: Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περιμετρική προστασία κρίσιμων περιοχών, καθώς υποστηρίζει τις λειτουργίες line crossing, intrusion και region entrance / exiting, με τη δημιουργία συμβάντος μόνο σε περίπτωση που ανιχνευθεί άνθρωπος ή όχημα.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό της κάμερας είναι η αντιδιαβρωτική προστασία NEMA 4X (anticorrosion) που παρέχει, κάτι που επιτρέπει την εγκατάστασή της σε περιοχές με μέτριες αντιδιαβρωτικές απαιτήσεις. Τα τυπικά σενάρια εφαρμογής περιλαμβάνουν παράκτιες περιοχές περίπου 2km μακριά από τις ακτές, καθώς και περιοχές οι οποίες επηρεάζονται από όξινη βροχή.

3 8

Στα αξιόλογα χαρακτηριστικά της κάμερας προσθέτουμε επίσης τα εξής: 140dB WDR, υβριδικός υπέρυθρος & λευκός φωτισμός εμβέλειας ως 30m, 3D DNR, HLC, EIS, BLC, defog, lens distortion correction, 4x ROI, H.265+, 5x video streams, 2x ενσωματωμένα μικρόφωνα, 1x ενσωματωμένο μεγάφωνο, 1x alarm input, 1x alarm output, RS485, έξοδος τροφοδοσίας 12V DC @ 100mA, υποδοχή κάρτας Micro SD/SDXC έως 1ΤΒ, ενσωματωμένο heater, -40°C~+60°C, αντιβανδαλιστική προστασία ΙΚ10, βαθμός στεγανότητας IP67 και τροφοδοσία PoE ή 12V DC ή 24VAC.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...