Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
22 Νοεμβρίου 2023 22:23

Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 2 67604a24

Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους. Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών είναι ο πυρήνας της δραστηριότητας της CPI: Με έναν μεγάλο αριθμό συμβολαίων, παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς βάσει SLA (Service Level Agreement), ενώ υλοποιεί συγκεκριμένα projects. Σε συνδυασμό με τα προϊόντα που εισάγει, η εταιρεία προσφέρει σήμερα λύσεις που απαντούν στις ανάγκες των πελατών της, εξασφαλίζοντάς τους αυξημένη αποδοτικότητα, αποτελεσματική μείωση κόστους και υψηλή επιστροφή στην επένδυσή τους.

1 9

Τον περασμένο Ιούλιο, η CPI ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία Milestone Systems, έναν παγκόσμιο ηγέτη του IP Video Management Systems. Η Milestone Systems είναι παγκόσμιος leader στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού διαχείρισης βίντεο (VMS) για σκοπούς επιτήρησης και ασφάλειας. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και παρέχει πλατφόρμες λογισμικού που επιτρέπουν στους οργανισμούς να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά βίντεο από ένα ευρύ φάσμα καμερών και συσκευών IP.

Για τις αξίες, τους κύριους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, αλλά και για τη νέα στρατηγική συνεργασία με την Milestone Systems, μας είπε περισσότερα ο κος Άλκης Ζαμπετάκης, IP Surveillance Product Manager της CPI SA.

K. Ζαμπετάκη, θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε λίγα λόγια για τη CPI. Περιγράψτε μας την αποστολή της εταιρείας, τις αξίες και τους κύριους τομείς δραστηριότητάς της.

Είμαστε στην αγορά της Πληροφορικής πάνω από 30 χρόνια, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις εκτύπωσης, ψηφιοποίησης εγγράφων, εποπτείας και ασφάλειας, ενώ διαθέτουμε εξοπλισμό για την αγορά του retail, του ΗΟ.RE.CA., αλλά και την εκπαίδευση. Όσον αφορά στις υπηρεσίες, παρέχουμε ΙΤ υπηρεσίες, όντας αποκλειστικός Service Provider της Dell και της Lenovo, ενώ, παράλληλα, έχουμε συνεργασία και με άλλους πολυεθνικούς Service Providers, αναλαμβάνοντας έργα πανελλαδικά. Τέλος, παρέχουμε υπηρεσίες Managed Print Services (MPS), με μεγάλο αριθμό συμβολαίων για τις εκτυπωτικές ανάγκες των πελατών.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προσθέτουμε αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα εξειδικευμένο προσωπικό με μεγάλη τεχνογνωσία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Εκτός από το Sales, η CPI επενδύει τόσο στο Presales όσο και στο After-Sales Support, κάτι που αποτελεί και το βασικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Παράλληλα, οι ισχυρές σχέσεις που δημιουργήσαμε με το δίκτυο συνεργατών από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας πανελλαδικά.

-Πρόσφατα, η CPI προχώρησε σε μία νέα στρατηγική συνεργασία με τη Milestone Systems, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού διαχείρισης βίντεο. Πού στοχεύει αυτή η νέα συνεργασία;

Τον Ιούλιο ανακοινώσαμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τη Milestone Systems, έναν παγκόσμιο ηγέτη του IP Video Management Systems. Η Milestone Systems είναι παγκόσμιος leader στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού διαχείρισης βίντεο (VMS) για σκοπούς επιτήρησης και ασφάλειας. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και παρέχει πλατφόρμες λογισμικού που επιτρέπουν στους οργανισμούς να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά βίντεο, από ένα ευρύ φάσμα καμερών και συσκευών IP.

2 9

Η CPI δραστηριοποιείται στην αγορά του Surveillance από το 2006, ως διανομέας των κατασκευαστών AXIS & Vivotek, με τους οποίους η πλατφόρμα VMS της Milestone είναι απόλυτα συμβατή, παρέχοντας δωρεάν plug-ins για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των συσκευών, τόσο σε επίπεδο hardware, όσο και στα Video Analytics που διαθέτουν, οπότε η επιλογή ήταν στρατηγικής σημασίας. Με τη συνεργασία αυτή, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας του Surveillance, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση hardware και software προϊόντων στο κανάλι συνεργατών μας.

-Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της Milestone Systems έναντι του ανταγωνισμού;

Το εύχρηστο περιβάλλον είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και με τεράστια δυνατότητα επεκτασιμότητας, η open platform τεχνολογία, η συμβατότητα με πάνω από 13.000 συσκευές IP και το ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης των εφαρμογών είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Milestone Systems. Παράλληλα, η τεχνογνωσία και ο επαγγελματισμός με τον οποίο διαχειρίζονται τα projects τους δικαίως τους φέρνουν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς.

-Από τη μεγάλη γκάμα λύσεων της Milestone Systems, ποιες λύσεις ξεχωρίζετε;

Η προϊοντική γκάμα της Milestone Systems είναι πλήρως εφοδιασμένη από τις διάφορες εκδόσεις VMS XProtect έως και τα ready to run NVRs Husky, που προσμετρούν πάνω από 500.000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

3 10

Οι λύσεις της Milestone Systems είναι ιδανικές για επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, κτίρια, σώματα ασφαλείας και κάθετες αγορές, όπως ο τομέας της υγείας (Xprotect Hospital Assist), για ελεγχόμενη πρόσβαση (Xprotect Access Control) και retail (Xprotect retail), όπου η καταγραφή και η διαχείριση συμβάντων είναι σημαντική. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Milestone Systems παρέχει όχι μία, αλλά 5 διαφορετικές εκδόσεις on-premise της εφαρμογής XProtect, καθώς και μία Cloud έκδοση για τους λάτρεις του «σύννεφου». Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι υπάρχει και μία δωρεάν έκδοση XProtect για 8 IP κάμερες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εγκαταστάτης τόσο για τη γνωριμία και την απόκτηση εμπειρίας πάνω στην πλατφόρμα της Milestone, όσο και για τη χρήση της ως επαγγελματική λύση σε μια εγκατάσταση με περισσότερες από μία IP κάμερες διαφορετικού κατασκευαστή.

-Για ποιους λόγους να επιλέξει ένας υποψήφιος πελάτης τη CPI που διαθέτει τις λύσεις της Milestone;

Η εμπειρία της CPI σε μεγάλα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την αγορά της Ασφάλειας. Το Xprotect της Milestone σε συνδυασμό με τα plug-ins των Technology Partners μπορούν να καλύψουν πλήθος κάθετων αγορών και λύσεων, σχεδιασμένων στις ανάγκες του τελικού χρήστη. Στη CPI γνωρίζουμε καλά τα συστατικά μιας επιτυχημένης σύνθεσης προϊόντων που θα αποτελέσουν τον άξονα της καθετοποιημένης λύσης. Με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών Presales, η CPI είναι σε θέση να καθοδηγήσει τον συνεργάτη της σε μια επιτυχημένη πώληση υψηλών προδιαγραφών.

 • CPI SA
 • Ραφαηλίδου 1 & Αγρινίου, 177 78 Ταύρος, Αθήνα
 • τηλ.: 210-4805800
 • fax: 210-4805801
 • site: http://www.cpi.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report Μαρτίου

  Security Report Μαρτίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
 • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

  Οι κορυφαίες λύσεις της ελληνικής αγοράς! Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες...
 • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

  Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
 • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

  Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
 • Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

  H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
 • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

  Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...