Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Νοεμβρίου 2023 22:25

Τα 20 κορυφαία Υβριδικά συστήματα συναγερμού της αγοράς

Οι συσκευές που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ασφάλειας και ευελιξίας!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
ANOIGMA HYBRID ALARM 8c48b5ef

Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων και άλλων κρίσιμων υποδομών. Τα υβριδικά συστήματα συναγερμού «παντρεύουν» τις ενσύρματες και ασύρματες τεχνολογίες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, προσαρμόσιμη και ευέλικτη λύση ασφαλείας. Αυτό που όμως κάνει τόσο ξεχωριστά τα εν λόγω συστήματα, είναι η ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των τελικών χρηστών.

Τα υβριδικά συστήματα συναγερμού παρέχουν πληθώρα λύσεων στις εγκαταστάσεις σήμερα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η ικανότητα προσαρμογής τους κατά την τοποθέτηση. Η δυνατότητα συνδυασμού ενσύρματων και ασύρματων περιφερειακών συσκευών μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών είτε αναφερόμαστε σε μικρά διαμερίσματα και βίλες, είτε σε εμπορικές εγκαταστάσεις. Μπορούν να προσαρμοστούν για να παρέχουν την προστασία που αναζητά ο εκάστοτε πελάτης και είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς συνδυάζουν την αξιοπιστία των ενσύρματων συνδέσεων με την ευελιξία των ασύρματων συσκευών. Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί σε ένα σύστημα που είναι στιβαρό και ταυτόχρονα ευέλικτο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρουμε πως τα εν λόγω συστήματα αποτελούν λύσεις value for money. Τα υβριδικά συστήματα συναγερμού επιτρέπουν στους εγκαταστάτες να προσφέρουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις στους πελάτες τους, εύκολες και γρήγορες στην εγκατάσταση. Η μείωση της καλωδίωσης σε ένα σπίτι δεν μειώνει μόνο τον χρόνο υλοποίησης του εκάστοτε project, μειώνει επίσης την πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας. Οι ασύρματοι αισθητήρες και οι συσκευές σε υβριδικά συστήματα δεν περιορίζονται από τη φυσική καλωδίωση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία.

Σε έναν κόσμο που συνδέεται όλο και περισσότερο με έξυπνες συσκευές, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού είναι επίσης συμβατά με συστήματα οικιακού αυτοματισμού. Οι χρήστες μπορούν ελέγξουν πλήρως τον φωτισμό, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τα ρολά και άλλες έξυπνες συσκευές για να δημιουργήσουν ένα έξυπνο περιβάλλον για το σπίτι ή το γραφείο, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά έξοδα (εξοικονόμησης ενέργειας). Τέλος, τα νέα εξελιγμένα συστήματα συναγερμού θα μειώσουν ή και θα εξαλείψουν τους ψευδείς συναγερμούς, που εξακολουθούν να αποτελούν μείζον πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και όχι μόνο.

Συμπερασματικά, τα εν λόγω συστήματα έχουν αναδιαμορφώσει το τοπίο της οικιακής ασφάλειας. Επιτρέπουν στους σύγχρονους εγκαταστάτες συστημάτων συναγερμού να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη υποδομή ασφαλείας, διατηρώντας παράλληλα τη διαδικασία εγκατάστασης απλή, ευχάριστη και οικονομικά αποδοτική. Η ευκολία που προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε την ασφάλεια του σπιτιού, καθιστώντας την πιο φιλική προς τον χρήστη.

Στο νέο αφιέρωμα του περιοδικού μας, παρουσιάζουμε τα κορυφαία υβριδικά συστήματα συναγερμού που θα βρείτε διαθέσιμα στην ελληνική αγορά!

Akatos.net

Την απάντηση στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για πρωτοποριακά συστήματα συναγερμού δίνει η Hikvision με το καινοτόμο σύστημα AX PRO. Το νέο επαναστατικό πάνελ συναγερμού είναι ιδανικό για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές και αποτελείται από ένα HUB και μια μεγάλη γκάμα ασύρματων ανιχνευτών και περιφερειακών. Έρχεται με πληθώρα τεχνολογιών, όπως η Tri-X και το IVaaS (Intruder Verification as a Service).

Το Tri-X επιτρέπει στις συσκευές να επικοινωνούν σε αποστάσεις που αγγίζουν μέχρι και τα 2.000 μέτρα σε ανοιχτό πεδίο – και αυτή η απόσταση μπορεί να επεκταθεί άλλες τέσσερις φορές, χρησιμοποιώντας ασύρματους επαναλήπτες. Το Tri-X λειτουργεί σε δύο κατευθύνσεις. Το HUB είναι ενσύρματο και συνδεδεμένο στο Hikvision Cloud μέσω διαδικτύου. Οι ανιχνευτές συνδέονται ασύρματα μέσω του πρωτοκόλλου Tri-X και στέλνουν συνεχώς αναφορές σημάτων για να υποδείξουν ότι όλα κυλούν ομαλά. Μόλις ένας από τους ανιχνευτές δεν ανταποκριθεί σε ένα αίτημα κατάστασης, το HUB θα ειδοποιήσει τον χρήστη μέσω Cloud. Επίσης, αν το HUB χάσει τη σύνδεση με το Cloud επειδή για παράδειγμα το διαδίκτυο είναι εκτός σύνδεσης στο σπίτι, τότε οι χρήστες θα λάβουν μία ειδοποίηση άμεσα στο smartphone τηλέφωνό τους.

akatos

Το HUB διαθέτει έως και 4 κανάλια επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση μιας σύνδεσης με το Cloud. Αλλά ακόμα και χωρίς σύνδεση όλων αυτών των καναλιών, το σύστημα συναγερμού θα συνεχίσει να λειτουργεί απροβλημάτιστα και απλά θα ενεργοποιήσει τη σειρήνα σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης. Αυτή η τεχνική καθιστά τον AX PRO ακόμη πιο αξιόπιστο.

Κάθε τεχνολογία του έχει αναπτυχθεί κατάλληλα, ώστε να διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον χρήστη, μετατρέποντας την τοποθέτηση του συστήματος σε παιχνιδάκι. Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις. Ένα πάνελ το οποίο υποστηρίζει 96 ζώνες και 32 partitions και ένα πάνελ με 64 ζώνες και 16 partitions αντίστοιχα.

Όλα τα διαθέσιμα πάνελ της εταιρείας έρχονται με δύο ενσωματωμένα SIM sockets για να εγγυηθούν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το ΚΛΣ, υποστηρίζουν TCP/IP, Wi-Fi και GPRS/3G/4G, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X/Cam-X. Τα νέα πάνελ συναγερμού υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση AES-128 έως 48 χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του εγκαταστάτη και του administrator και μεγάλη εμβέλεια επικοινωνίας με τα περιφερειακά τους.

Στην πρόσοψή τους διαθέτουν ενδείξεις LED που υποδεικνύουν την κατάσταση του συναγερμού, ενσωματώνουν εφεδρική μπαταρία λιθίου 4520mAh σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η διαχείρισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του γνωστού λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, Hik-Connect. Παράλληλα με τον πίνακα συναγερμού, η Hikvision έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ανιχνευτών και άλλων περιφερειακών συσκευών, κάνοντας το νέο πάνελ συναγερμού ιδανικό για οποιαδήποτε χρήση.

Η γκάμα αυτή αποτελείται από ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κραδασμών, επαφές πόρτας και παραθύρων κ.λπ. Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων, θα συναντήσουμε επίσης και τον ασύρματο ανιχνευτή PIR με ενσωματωμένη κάμερα, PIRCAM, ο οποίος προσφέρει εύρος ανίχνευσης 12 μέτρων, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων. Μαζί με το AX PRO, η Hikvision παρουσιάζει επίσης και τα Relay Module και Wall Switch, ώστε να μπορούν να προστεθούν στο σύστημα διαφορετικές επιλογές αυτοματισμών.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

Alpha Ltd

Από την Alpha Ltd διαθέσιμο θα βρείτε το Ricochet Expansion Pack της Texecom, που αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για την προσθήκη ασύρματων συσκευών της Texecom σε οποιοδήποτε σύστημα συναγερμού ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Alpha

Το πακέτο περιλαμβάνει έναν ασύρματο διανομέα Premier 8XP-W και έναν Premier IXP-W (Relay Interface EN GRADE 2, Class II), που μετατρέπει τις ασύρματες συσκευές της Texecom σε ενσύρματες εξόδους ρελέ με αναμετάδοση, παρέχοντας έως και 8 συνδέσεις ασύρματων συσκευών σε οποιοδήποτε σύστημα ασφαλείας.

Είναι συμβατό με συμβατικά πάνελ συναγερμού, όπως το Texecom Veritas. Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε και τις ασύρματες συσκευές Premier Elite Micro Contact-W, IMPAQ Plus-W, Premier Compact XT-W, Premier Compact QD-W και Premier Elite OH-W της Texecom. Η μικρή ασύρματη μαγνητική επαφή Premier Elite Micro Contact-W μπορεί να κρυφτεί στα περισσότερα πλαίσια παραθύρων uPVC, παρέχοντας διακριτική ασφάλεια.

Ο ασύρματος ανιχνευτής κραδασμού IMPAQ Plus-W με τεχνολογία VIBER™ Accelerometer αποτελεί μια μεγάλη αναβάθμιση στην απόδοση ανίχνευσης κραδασμών, ενώ ο ασύρματος ανιχνευτής κίνησης Premier Compact XT-W διαθέτει σφραγισμένο οπτικό αισθητήρα, ο οποίος τον προστατεύει από τη σκόνη και τα έντομα και παρέχει τη βέλτιστη απόδοση στο σύστημα ασφαλείας. Ο ασύρματος ανιχνευτής κίνησης Premier Compact QD-W με τετραπλό υπέρυθρο και εμβέλεια έως 12m, θα καλύψει με άνεση και μεγάλη αποτελεσματικότητα τις ανάγκες του συστήματος και τέλος, ο ασύρματος πυρανιχνευτής Premier Elite OH-W με οπτικό και θερμικό αισθητήρα και ενσωματωμένη σειρήνα 85dB(A) θα ανιχνεύσει τη φωτιά έγκαιρα, ακόμα και πριν την εξέλιξή της.

alpha 2

Texecom Connect: Συναγερμός και αυτοματισμοί στα χέρια του χρήστη

Η εφαρμογή Texecom Connect ενσωματώνεται με τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας της Texecom, Premier Elite Series, και παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης άμεσου ελέγχου του σπιτιού σας και της ασφάλειάς σας. Με την εφαρμογή Texecom Connect στο Android ή iOS κινητό σας θα αποκτήσετε πλήρη έλεγχο του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού και συγχρόνως θα μπορείτε να ελέγξετε, να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε όποια ηλεκτρική συσκευή επιθυμείτε.

Επίκεντρο της εφαρμογής αποτελεί το Timeline. Τόσο τα προηγούμενα, όσο και τα προγραμματισμένα συμβάντα παρουσιάζονται με σαφήνεια, παρέχοντας στον χρήστη άμεση πρόσβαση σε ανασκοπήσεις συμβάντων. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χειριστούν το σύστημα ασφαλείας τους όπως επιθυμούν. Κάποιοι χρήστες μπορεί να επιλέγουν μόνο να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν συμβαίνουν κάποια γεγονότα. Άλλοι θέλουν να διαχειρίζονται ενεργά την ιδιοκτησία τους και να κάνουν τακτικές αλλαγές στις λειτουργίες του συναγερμού.

Επιπλέον, το ημερολόγιο της εφαρμογής προσφέρει λεπτομερή ημερήσια εγγραφή των προηγούμενων δύο εβδομάδων. Με την πρόσβαση στο ημερολόγιο, οι χρήστες μπορούν να δουν την παρελθούσα δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των ενεργοποιήσεων των συσκευών, των σεναρίων αυτοματισμού στο σπίτι ή το γραφείο και των αλλαγών στη λειτουργία του συστήματος. Τα αρχεία καταγραφής της κάμερας μπορούν να προβληθούν απευθείας από το ημερολόγιο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης του χώρου.

Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σύστημα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν λειτουργίες αυτοματισμού στο σπίτι. Οι συσκευές μπορεί να είναι εξαρτήματα ασφαλείας ή προϊόντα αυτοματισμού οικιακών συσκευών. Οι συσκευές συναγερμού ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιακό αυτοματισμό, χωρίς να επηρεάζεται η ακεραιότητα του ίδιου του συστήματος συναγερμού ασφαλείας.

Alpha Ltd, τηλ.: 210-9579750.

ARK Security Marketplace

Στο www.arktech.gr, θα βρείτε άμεσα διαθέσιμη την πλήρη γκάμα υβριδικών συστημάτων συναγερμού της Satel. Η γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνει κεντρικές μονάδες συναγερμού, σειρήνες, ανιχνευτές, σταθμούς παρακολούθησης και set τηλεχειρισμού.

Οι συσκευές και το firmware που τις συνοδεύει βασίζονται σε πρωτοπόρες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες αναπτύσσονται εξ ολοκλήρου από το εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Satel.

ARK 1
ARK 2

Το σύστημα συναγερμού INTEGRA αποτελεί την ιδανική λύση για μεγάλα project και εγκαταστάσεις, όπως μεγάλες οικίες, εργοστάσια, βιομηχανικούς χώρους, σχολεία κ.ά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες και προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες που αυξάνουν τη λειτουργικότητά του. Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με δύο τμήματα τροφοδοσίας, με αυξημένο ρεύμα φόρτισης συσσωρευτή, υποστηρίζουν ζώνες 3EOL και προγραμματισμό μέσω θύρας USB. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους έγκειται στην εκτεταμένη λειτουργικότητα κοινοποίησης SMS, που είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με μια εξωτερική μονάδα επικοινωνίας GMS.

  • Επιλογή για ενσύρματο, ασύρματο ή και υβριδικό σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εγκατάστασης.
  • Δυνατότητα για χειρισμό του συναγερμού από το κινητό μέσα από την εφαρμογή του INTEGRA Control.
  • Ζωντανή ενημέρωση της κατάστασης του συστήματος μέσα από την εφαρμογή του INTEGRA Control με άμεση αποστολή μηνυμάτων SMS και push notifications.
  • Εύκολος χειρισμός του κεντρικού πίνακα.
  • Δυνατότητα για προσθήκη τηλεχειριστηρίων.
  • Δυνατότητα για προσθήκη μέχρι και 256 συσκευών (ζωνών).
  • 64 χρονοδιακόπτες για αυτόματες λειτουργίες.
  • Δυνατότητα για διαχωρισμό του προστατευόμενου χώρου μέχρι και 32 περιοχές όπλισης (partitions).
  • Δυνατότητα για προσθήκη αυτόματου τηλεφωνητή GSM.
  • Δυνατότητα σύνδεσης με συστήματα έξυπνου σπιτιού, όπως ΚΝΧ.
  • Δυνατότητα λειτουργίας ως μέρος συστήματος ελέγχου φωτισμού και αυτοματισμού.
  • Δυνατότητα ελέγχου του συστήματος μέσω του δωρεάν λογισμικού γραφικών κατόψεων Guard.

Οι μονάδες INTEGRA πληρούν τις απαιτήσεις της βαθμίδας 2, η σειρά plus πληροί τις απαιτήσεις της βαθμίδας 3.

ARK 3

Περνάμε στις μονάδες VERSA της Satel, που καλύπτουν τις ανάγκες μικρών και μεσαίων συστημάτων συναγερμού. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσω μιας ευρείας γκάμας διαθέσιμων αξεσουάρ και ενσωματωμένων λειτουργιών. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της εν λόγω σειράς είναι οι επιλογές του ελέγχου συστήματος. Εκτός από τα πληκτρολόγια LED και LCD, οι κάρτες proximity, οι ετικέτες και τα μπρελόκ τηλεχειρισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η Satel βασίστηκε στις προδιαγραφές του CLC/TS50131-3 για να δημιουργήσει πίνακες πλήρους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του νέου πρότυπου EN50131. Ο καρπός της εργασίας τους είναι η νέα έκδοση firmware που ενσωματώνει όλες τις απαιτήσεις των τρεχόντων προτύπων για τις κεντρικές μονάδες. Για τον λόγο αυτό, οι μονάδες INTEGRA, VERSA, PERFECTA βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες μονάδες στον κόσμο που εξασφαλίζουν πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Οι μονάδες VERSA πληρούν τις απαιτήσεις της βαθμίδας 2, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα σπιτιών και απλά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε δημόσια κτίρια.

Η βαθμίδα αυτή παρέχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και την ευχρηστία. Το απαραίτητο συμπλήρωμα τέτοιων συστημάτων είναι οι ασύρματες συσκευές. Οι πίνακες VERSA είναι συμβατοί με δύο σειρές ασύρματων αισθητηρίων. Τη σειρά MICRA (οικονομική στα 433Mhz) και την ΑΒΑΧ, πλήρως αμφίδρομη, που πληροί επίσης τις απαιτήσεις των τρεχόντων ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Έτσι, μπορείτε να έχετε ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των ασύρματων και των παραδοσιακών εγκαταστάσεων και πληροί τις απαιτήσεις που περιέχονται στα πρότυπα. Τέλος, όλοι οι πίνακες VERSA είναι επεκτάσιμοι έως 30 ζώνες και διαθέτουν 3 προγράμματα όπλισης.

www.arktech.gr

Force Electronics

Η Force Electronics παρέχει προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας που είναι εύχρηστα και εξασφαλίζουν άνετο και εύκολο χειρισμό. Από την εταιρεία, θα βρείτε διαθέσιμη μεγάλη γκάμα υβριδικών συστημάτων συναγερμού από γνωστούς οίκους του εξωτερικού, όπως η Hikvision, η Napco, η Honeywell και η JR Security. Πάμε να δούμε τα κυριότερα συστήματα συναγερμού που διαθέτει η εταιρεία:

Hikvision AX PRO: Το ασύρματο σύστημα συναγερμού της Hikvision AX PRO, που πρόσφατα κυκλοφόρησε και σε μαύρο χρώμα (black series), βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις και kit, προσφέροντας ευελιξία στους εγκαταστάτες. Το kit DS-PWA64-KIT-WE, αποτελείται από τον ασύρματο πίνακα DS-PWA64-L-WE, το ασύρματο χειριστήριο DS-PKF1-WE, τον ασύρματο ανιχνευτή DS-PDP15P-EG2-WE και την ασύρματη μαγνητική επαφή DS-PDMC-EG2-WE.

Το AX PRO υποστηρίζει 32 ετικέτες (tags), 16 περιοχές, 64 ζώνες (έως 48 PIRCAM), μνήμη 5000 συμβάντων και είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα SIA DC09 (SIA level 2, Contact ID), ISUP, ISAPI (SDK) / Hik-IP Receiver & Hik-IP Receiver Pro (Sur-Gard & Ademco 685). Επίσης, υποστηρίζει επαλήθευση με βίντεο και τηλεχειριστήριο, κρυπτογράφηση AES-128 με αλλαγή συχνότητας και διαθέτει μία υποδοχή για κάρτα SIM, εξασφαλίζοντας αδιάληπτη επικοινωνία. Το HUB του συστήματος υποστηρίζει ασύρματο δίκτυο και Wi-Fi, παρέχει ενδείξεις κατάστασης συστήματος για όπλιση / αφόπλιση, συναγερμό, παραβίαση, tamper, σφάλμα, Cloud και τροφοδοσία και είναι συμβατό με τα εργαλεία προγραμματισμού Hik-Connect / Hik-ProConnect / Web Portal / IVMS4200 και Convergence Cloud.

Napco LIB-P432EX: Το LIB-P432EX της Napco αποτελεί την ιδανική λύση ενσύρματου / ασύρματου συναγερμού που σχεδιάστηκε για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών και προδιαγραφών, σε οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές. Ο πίνακας διαθέτει 4 ενσύρματες και 28 ασύρματες ζώνες ή 32 ασύρματες ζώνες, 4 προγραμματιζόμενες ζώνες επεκτάσιμες σε 8 με διπλασιασμό ζωνών, 4 partitions και 64 κωδικούς χρήστη.

Υποστηρίζει 3 εξόδους (Bell, PGM1, PGM2) και έως 16 εξωτερικές εξόδους (με τη χρήση μονάδας Relay), 10 ανεξάρτητα διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές GEM-X10KIT, ασύρματους πομπούς Gemini, ασύρματους ανιχνευτές καπνού Libra και άλλες ασύρματες συσκευές. Διαθέτει ημερολόγιο 400 γεγονότων, 2 προγραμματιζόμενους χρόνους καθυστέρησης εισόδου, 2 chime ανά ζώνη (προγραμματιζόμενη διάρκεια) και μπορεί να υποστηρίξει μέχρι 7 πληκτρολόγια.

Honeywell Galaxy Flex: Για να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις, οι τεχνικοί θα πρέπει απλώς να εμπιστευτούν το Galaxy Flex για τη βελτιστοποίηση της εγκατάστασης, καθώς και την ελαχιστοποίηση του χρόνου προγραμματισμού και του κόστους. Στο εσωτερικό του πίνακα υπάρχουν διαμορφωμένα εξαρτήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν ασύρματα πλακέτες επικοινωνίας, επεκτάσεις και άλλες μονάδες, οι οποίες απλά κουμπώνουν στον πίνακα, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο και το κόστος εγκατάστασης και καλωδίωσης.

Το Galaxy Flex μπορεί να παρακολουθείται απομακρυσμένα από ένα κεντρικό σημείο, χρησιμοποιώντας το λογισμικό RSS. Οι εγκαταστάτες μπορούν έτσι να παρέχουν στους πελάτες τους άμεση υποστήριξη και βελτιωμένες υπηρεσίες, καθώς και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Η κεντρική μονάδα διαθέτει 12 έως 20 ενσύρματες / ασύρματες ζώνες, μπορεί να δεχτεί 8 ασύρματους πομποδέκτες, καθώς και έως 4 πληκτρολόγια / καρταναγνώστες, 1 Galaxy touch center, 4 καρταναγνώστες proximity, 2 ελεγκτές πόρτας DCM και 5 PIR κάμερες.

Στη σειρά, θα συναντήσουμε και το πληκτρολόγιο Galaxy MK8 LCD, το οποίο είναι συμβατό με όλους τους πίνακες της σειράς Galaxy. Το Galaxy Flex 20 αποτελεί την ιδανική λύση για μικρές εφαρμογές έως 20 ζωνών, το Flex 50 παραδίδει υψηλή ευκαμψία σε μικρές έως μεσαίου μεγέθους εφαρμογές, όπου είναι απαραίτητη η ευκολία στην τοποθέτηση, καθώς και η λειτουργικότητα και το Flex 100 προσφέρει ένα υψηλά ανταγωνίσιμο σύστημα για μεγαλύτερες εφαρμογές, όπου απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός ζωνών και μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

JR Security 4G COMPACT-W: Ο 4G compact πίνακας συναγερμού προσφέρει μέσω ενός συμπαγή και κομψού σχεδιασμού όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για την ασφάλεια της οικίας ή του χώρου εργασίας σας. Προσφέρει επίσης εύκολη μέθοδο εγκατάστασης και συνδυάζει τους υψηλής ασφαλείας ανιχνευτές bus με τους ασύρματους ανιχνευτές.

Έρχεται με 64 ασύρματες ζώνες ή ζώνες bus-485, 4 εξόδους πλήρως διαμορφώσιμες, 16 κωδικούς χρήστη ON/OFF, ενώ επιτρέπει την επικοινωνία με το ΚΛΣ μέσω GSM, GPRS, PSTN και Ethernet, καθώς και τη λήψη εικόνων από περιφερειακές και ενσωματωμένες κάμερες. Διαθέτει 4 partitions, παρέχει τη δυνατότητα αποστολής φωνητικών μηνυμάτων σε 2 τηλεφωνικούς αριθμούς και διαθέτει ενσωματωμένη ηχητική συσκευή προειδοποίησης. Για τη διαχείριση και την εξ αποστάσεως παρακολούθηση, διαθέσιμη θα βρείτε την εφαρμογή για Android Smartphone από την εταιρεία.

Force Electronics, τηλ.: 2310-805180.

G.I. Security SA

Τα καινοτόμα πάνελ του συστήματος συναγερμού της Vesta προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφαλείας, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογίες επικοινωνίας (Ethernet και 2G / 4G). Διαθέτουν μεγάλη γκάμα περιφερειακών και ενσωματώνουν ασύρματους αυτοματισμούς, όπως Z-wave, zigbee, τα οποία επιτρέπουν τη σύνδεση οικιακού αυτοματισμού και στοιχείων IoT, καθώς και ενσωμάτωση με τις φωνητικές οδηγίες του Amazon Alexa ή του Google Home.

Το καινοτόμο σύστημα συναγερμού του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

Η Vesta της Climax αποτελεί ένα καινοτόμο brand ασύρματων συστημάτων ασφαλείας για οικίες και επιχειρήσεις που έρχεται με δυνατότητες ιατρικού συναγερμού, οικιακών αυτοματισμών και με μεγάλη γκάμα αξεσουάρ. Από την ίδρυσή της το 1985, η Climax παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, διατηρώντας στενή συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και εταιρείες ασφάλειας της Ταϊβάν σε όλο τον κόσμο και επιτυγχάνοντας πιστοποίηση ISO 9000 για τις εγκαταστάσεις και τα συστήματα παραγωγής και διαχείρισης της ποιότητας.

Επιπλέον, η Climax ξεχωρίζει ως πρωτοπόρος στην προώθηση της ποιότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, αποκτώντας και διατηρώντας τις πιστοποιήσεις ISO 9001, ISO 14001 και ISO 45001. Ως μέλος των ZigBee Alliance, Z-Wave Alliance και ULE Alliance, η Climax χαρακτηρίζεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ασύρματες επικοινωνίες και τη συνδεσιμότητα, αποτελώντας κορυφαίο πάροχο λύσεων ασφάλειας και τηλεφροντίδας στις αγορές της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.

Με συνολικά 320 ασύρματες ζώνες, οι πίνακες συναγερμού της Vesta προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και είναι πιστοποιημένοι κατά GRADE 2 και GRADE 3. Το ίδιο το πάνελ ενσωματώνει σειρήνα εσωτερικού χώρου και διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογίες επικοινωνίας. Η Vesta διαθέτει επίσης μια από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων, που αποτελείται από περισσότερες από 50 συσκευές περιφερειακών, συμπεριλαμβανομένων πληκτρολογίων, σειρήνων, αισθητήρων καπνού, ανιχνευτών PIR, PIRCAM, αισθητήρων θερμοκρασίας, μαγνητικούς, περιμετρικούς ανιχνευτές, αισθητήρες δόνησης και πλήκτρα έκτακτης ανάγκης.

Μερικά ακόμα καινοτόμα χαρακτηριστικά του εν λόγω συστήματος είναι ο ασύρματος μετατροπέας ζώνης και ο επαναλήπτης, ο οποίος επιτρέπει έως και 60 συσκευές (ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές κ.λπ.) ή 8 Pircams, με επανάληψη μεταξύ τους και φτάνοντας σε βεληνεκές μεγαλύτερο των 2 χλμ. Στο επίπεδο των συσκευών Z-wave, υπάρχουν και άλλα ασύρματα modules, όπως πρίζες, διακόπτες, συσκευές ελέγχου ρολών, θερμοστάτες και πολλά άλλα. Το σύστημα συναγερμού της Vesta είναι το μόνο ασύρματο σύστημα που είναι συμβατό με όλη την γκάμα των εξωτερικών ασύρματων ραντάρ της Optex με επιτηρούμενη λειτουργία και έλεγχο μπαταρίας και ρυθμίσεων οποιαδήποτε στιγμή.

Ασύρματη κεντρική μονάδα με ενσωματωμένο IP Ethernet + 2G, 320 ζωνών και ZWAVE

Τα συστήματα συναγερμού της Vesta χρησιμοποιούν την καινοτόμα και μοναδική τεχνολογία F1 της Climax και παρέχουν πρωτοφανή εμβέλεια επικοινωνίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) 2 χιλιομέτρων και μια εντυπωσιακή σειρά από premium χαρακτηριστικά. Μια σημαντική καινοτομία στην ασύρματη τεχνολογία RF της Climax έχει επεκτείνει μαζικά την εμβέλεια επικοινωνίας των συστημάτων F1 και ενίσχυσε την αξιοπιστία των συστημάτων της. Πρόκειται για έναν βέλτιστο συνδυασμό ρεκόρ εμβέλειας ραδιοσυχνοτήτων, μεγάλης αξιοπιστίας και αξιοσημείωτης διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως 10 χρόνια. Τα συστήματα της Vesta με τεχνολογία F1 είναι έξυπνα σχεδιασμένα για να φέρουν επανάσταση στον τρόπο που βιώνουμε την ασφάλεια.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Συμβατό Amazon Alexa και Google Home.
  • Ενσωματωμένο IP Ethernet + 2G.
  • 320 ασύρματες ζώνες.
  • Υποστηρίζει συσκευές RF 868-F1 (2 χιλιόμετρα εμβέλεια) και Z-Wave για ασύρματους αυτοματισμούς (προαιρετικό module zigbee).
  • Συνδεσιμότητα TCP/IP και 2G (προαιρετικό module για Wi-Fi).
  • Αμφίδρομη επικοινωνία έως 2 χιλιόμετρα.
  • Ολοκληρωμένη λύση με απομακρυσμένη διαχείριση.
  • 240 χρήστες.
  • 8 partitions.
  • Υποστηρίζει εξωτερική μπαταρία υψηλής χωρητικότητας (DEM-14M-BACKUP και DEM-7M-BACKUP).
  • Περιλαμβάνει γρήγορη υποδοχή mini USB για σύνδεση εξωτερικής μπαταρίας.
  • Αποστολή αναφορών μέσω CID/SIA, e-mail, SMS και push.
  • Εφαρμογή iOS και Android και πρόγραμμα από υπολογιστή. Υποστηρίζει λειτουργία από smart watch Android ή iOS.
  • EN50131 GRADE 2, Environmental Class II certified.

G.I. Security SA, τηλ.: 210-6040601.

Elasys

Τα συστήματα ασφαλείας Vision σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Digiflex Pty Ltd στην Αυστραλία με τις υψηλότερες προδιαγραφές και φημίζονται για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Οι πίνακες της σειράς Vision-X, Vision-XIP και Myalarm-XIP διαθέτουν από 16 έως 144 ενσύρματες – ασύρματες ζώνες μέσω RF αμφίδρομου δέκτη με υψηλή κρυπτογράφηση 128bit AES, με δυνατότητα ανεξάρτητου προγραμματισμού κάθε ζώνης αναλόγως των απαιτήσεων του εκάστοτε καλυπτόμενου χώρου. Επιπλέον, κάθε ασύρματη επαφή δέχεται δύο ανεξάρτητες ζώνες αμφίδρομης επικοινωνίας και έλεγχο μπαταρίας, η οποία διαρκεί έως 5 χρόνια.

Το σύστημα χωρίζεται σε έως 8 πλήρως ανεξάρτητα υποσυστήματα και δέχεται 990 χρήστες: Με κωδικό από 1 έως 8 ψηφία, τηλεχειρισμό, proximity και δακτυλικό αποτύπωμα.

Επίσης, διαθέτει 40 ενσύρματες – ασύρματες εξόδους, προγραμματιζόμενες από επιλογή 75 τύπων και 15 τρόπων λειτουργίας. Όλες οι ψηφιακές έξοδοι ελέγχονται και προστατεύονται από βραχυκύκλωμα και απώλεια, με ταυτόχρονη αναφορά σε ΚΛΣ και εφαρμογή IFOB CONTROL.

Το ενσωματωμένο Access Control ελέγχει έως 16 θύρες από τους εξουσιοδοτημένους χρήστες, για τον πλήρη έλεγχο των θυρών και έχει εφαρμογή σε εισόδους πολυκατοικιών, εισόδους διαμερισμάτων – οικιών, γκαραζόπορτες, θησαυροφυλάκια κ.λπ., όπου δηλαδή χρειάζεται πρόσβαση από εξουσιοδοτημένα άτομα.

Το σύστημα διαθέτει ακόμα 16 εβδομαδιαία χρονοπρογράμματα με 4 περιόδους ανά πρόγραμμα, με εφαρμογή σε υποσυστήματα, χρήστες, εξόδους και θύρες, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή για οπλισμό – αφοπλισμό, ενεργοποίηση – απενεργοποίηση εξόδων, έλεγχο χρηστών σε ημέρα και ώρα, καθώς και 8 μακροεντολές για την υλοποίηση σύνθετων εξατομικευμένων εφαρμογών. Έχει 4 ανεξάρτητες τροφοδοσίες με ηλεκτρονική ασφάλεια για την προστασία του συστήματος από τυχαίο γεγονός ή δολιοφθορά.

Τα συστήματα επικοινωνούν μέσω PSTN, Ethernet / Wi-Fi και GPRS 4G/LTE με Κέντρα Λήψης Σημάτων. Μέσω Ethernet / Wi-Fi και GPRS 4G/LTE και με την πλατφόρμα MyAlarm – το MyAlarm είναι ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων σε Cloud για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το MyAlarm ενημερώνει το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ενώ με την εφαρμογή IFOB Control σε συσκευές iOS και Android ενημερώνει τους χρήστες με e-mail, push notification, SMS και τηλεφωνική κλήση. Ο MyAlarm Cloud Server που εξυπηρετεί την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο Sydney (Server της Amazon), ενώ ο Ευρωπαϊκός Cloud Server βρίσκεται στην Φρανκφούρτη (Server της Amazon) και πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας δεδομένων και ασφαλούς λειτουργίας.

H υπηρεσία MyAlarm αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον επαγγελματία εγκαταστάτη, αλλά και για τον τελικό πελάτη. Με την εγγραφή του εγκαταστάτη στον ιστότοπο MyAlarm.eu.com (απαιτείται η έγκριση από την Digiflex Pty Ltd) αντιστοιχείται ένας μοναδικός 11ψήφιος αριθμός που αποτελεί το ID Εγκαταστάτη. Με χρήση του συγκεκριμένου ID γίνεται εύκολα η καταχώρηση του κάθε εγκατεστημένου συστήματος VISION-X στην υπηρεσία MyAlarm, εισάγοντάς το απλά μέσω του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, κάνοντας login στον ιστότοπο MyAlarm.eu.com, ο εγκαταστάτης, αφού εισάγει τα επιμέρους στοιχεία επικοινωνίας που επιθυμεί για το συγκεκριμένο σύστημα (ονομασία συστήματος, τηλέφωνο και όνομα επικοινωνίας κ.λπ.), βάσει των απαιτήσεων της εγκατάστασης, ορίζει το νέο σύστημα σε ένα από τα διαθέσιμα πλάνα συνδρομής MyAlarm που εξυπηρετεί τις ανάγκες του πελάτη του. Υπάρχουν 6 διαθέσιμα πλάνα MyAlarm με διαφορετικές interactive υπηρεσίες και λειτουργίες το καθένα.

Για τις ανωτέρω δυνατότητες και χαρακτηριστικά, τα συστήματα ασφαλείας Vision έχουν επιλεγεί και βρίσκονται εγκατεστημένα σε θησαυροφυλάκια, βίλες, μονοκατοικίες, διαμερίσματα, οικίες, επιχειρήσεις και σε χώρους όπου απαιτούνται αυτοματισμοί.

Elasys, τηλ.: 210-6430000.

Grande Security Α.Ε.

Από την Grande Security Α.Ε., θα βρείτε διαθέσιμα δύο πρωτοποριακά συστήματα συναγερμού για να καλύψετε πλήρως τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών σας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει το καινοτόμο σύστημα συναγερμού DSC Neo, που αποτελεί την εξέλιξη της σειράς PowerSeries και το νέο σύστημα συναγερμού της Hikvision AX PRO.

DSC PowerSeries Neo: Η σειρά Neo της DSC συνδυάζει την ενσύρματη παραδοσιακή τεχνολογία συναγερμών με την ευκολία της σύγχρονης ασύρματης επικοινωνίας. Το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με πληθώρα περιφερειακών ενσύρματων ή ασύρματων μονάδων και να εφαρμοστεί σε μικρές, αλλά και μεγάλες εγκαταστάσεις. Η ταχύτατη εγκατάσταση του συστήματος μειώνει κατά μέσο όρο τον χρόνο εφαρμογής έως 50% σε σχέση με ένα παραδοσιακό καλωδιακό σύστημα συναγερμού. Το μήκος ασύρματης επικοινωνίας μπορεί να φτάσει τα 2.000 μέτρα, προσφέροντας εύκολη επέκταση καθώς αλλάζουν οι ανάγκες.

Οι μπαταρίες των αισθητήρων χρειάζονται αλλαγή μόνο κάθε 5 έως 7 χρόνια, μειώνοντας τον χρόνο υποστήριξης και το κόστος. Το σύστημα βασίζεται στη βραβευμένη τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης PowerG, που χρησιμοποιείται από πληθώρα ασύρματων συσκευών παγκοσμίως, παρέχοντας ασφάλεια και σταθερότητα. Οι συσκευές που λειτουργούν με PowerG είναι ως επί το πλείστον αδρανείς. Ξυπνούν συχνά και περιοδικά, ενεργοποιώντας τον δέκτη τους για ένα κλάσμα ενός χιλιοστού του δευτερολέπτου, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να αποστέλλονται μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο, ανταποκρίνονται άμεσα σε ένα μεταδιδόμενο μήνυμα, καταναλώνοντας ενέργεια μικρότερη από 2μΑ.

Ως αποτέλεσμα, η εν λόγω τεχνολογία παρέχει στις συσκευές εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται και οι επαναλαμβανόμενες μεταδόσεις, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο ίδιο το δίκτυο. Η τεχνολογία βασίζεται σε πολυκάναλη μετάδοση με αυτόματη αλλαγή καναλιού και κρυπτογράφηση 128bit. Όσον αφορά στην αλληλεπίδραση με τον χρήστη, αλλά και τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης από τον τεχνικό, η σειρά Neo διαθέτει προηγμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές, όπως και για υπολογιστή.

Μέσω αισθητήρων κίνησης που ενσωματώνουν κάμερα, ο χρήστης μπορεί να ταυτοποιεί έναν συναγερμό με εικόνα από τον χώρο. Ένα από τα διαθέσιμα μοντέλα είναι ο πίνακας 8 ζωνών HS2128NKE, που έρχεται σε μεταλλικό κουτί (294mm x 367mm x 120mm) και μπορεί να επεκταθεί σε συνολικά 128 ασύρματες και ενσύρματες ζώνες. Δέχεται μέχρι 16 πληκτρολόγια (ενσύρματα / ασύρματα), υποστηρίζει 8 υποσυστήματα, έχει μνήμη 1000 συμβάντων και δέχεται 1000 κωδικούς χρηστών με τον Master Code. Διαθέτει 4 PGM επεκτάσιμα μέχρι τα 148 (HSM2204, HSM2208) και 94 κωδικούς χρήστη.

Hikvision AX PRO: Το νέο επαναστατικό πάνελ συναγερμού της Hikvision είναι ιδανικό για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές και έρχεται με τεράστια γκάμα περιφερειακών συσκευών και πληθώρα τεχνολογιών, όπως η Tri-X και το IVaaS (Intruder Verification as a Service), για να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Κάθε τεχνολογία του έχει αναπτυχθεί κατάλληλα, ώστε να διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον χρήστη, ενώ η τοποθέτηση πραγματοποιείται άμεσα μειώνοντας τον χρόνο εγκατάστασης. Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις και kit.

Υπάρχει διαθέσιμο πάνελ που υποστηρίζει 96 ζώνες και 32 partitions και πάνελ με 64 ζώνες και 16 partitions αντίστοιχα. Όλα τα διαθέσιμα HUB της εταιρείας έρχονται με δύο ενσωματωμένα SIM sockets, για να εγγυηθούν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το ΚΛΣ, υποστηρίζουν TCP/IP, Wi-Fi και GPRS/3G/4G, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X/Cam-X. Επιπρόσθετα, τα HUB του συναγερμού υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση AES-128, έως 48 χρήστες συμπεριλαμβανομένου του εγκαταστάτη και του administrator και μεγάλη εμβέλεια επικοινωνίας με τα περιφερειακά τους.

Στην πρόσοψή τους, διαθέτουν ενδείξεις LED, που υποδεικνύουν την κατάσταση του συναγερμού, ενσωματώνουν εφεδρική μπαταρία λιθίου 4520mAh σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η διαχείρισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του γνωστού λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, Hik-Connect. Παράλληλα με τον πίνακα συναγερμού, η Hikvision έχει επίσης αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ανιχνευτών και άλλων περιφερειακών συσκευών, κάνοντας το νέο πάνελ συναγερμού ιδανικό για οποιαδήποτε χρήση. Η γκάμα αυτή αποτελείται από ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κραδασμών, επαφές πόρτας και παραθύρων κ.λπ. Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων θα συναντήσουμε επίσης και τον ασύρματο ανιχνευτή PIR με ενσωματωμένη κάμερα, PIRCAM, ο οποίος προσφέρει εύρος ανίχνευσης 12m, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων.

Grande Security Α.Ε., τηλ.: 210-2139999.

ΗΛΚΑ Α.Ε.

Από την ΗΛΚΑ Α.Ε., θα βρείτε διαθέσιμη τη νέα σειρά υβριδικών συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού της Secolink. H Secolink κατασκευάζει μια σειρά υβριδικών συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη ευκολία στην εγκατάσταση και τη χρήση τους. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι συμβατά με το πρότυπο EN50131 GRADE 2 και έχουν δοκιμασθεί στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά για την αξιοπιστία τους.

Έχουμε επιλέξει για την ελληνική αγορά τα 4 καλύτερα μοντέλα υβριδικών κεντρικών μονάδων της Secolink, που διαθέτουν ποικιλία χαρακτηριστικών, υποστηρίζουν έως 64 ζώνες και είναι ικανά να καλύψουν, με τον καλύτερο τρόπο, τις περισσότερες εγκαταστάσεις:

ilka secolink 1

Η κεντρική μονάδα best seller PAS832 διαθέτει χαρακτηριστικά κατάλληλα για τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Πρόκειται για έναν ενσύρματο πίνακα συναγερμού, που μετατρέπεται σε υβριδικό με προσθήκη ασύρματου δέκτη bus EXT116S ή πληκτρολογίου KM25 και υποστηρίζει 8 ενσύρματες ζώνες ή 16 με διπλασιασμό, που μπορούν να επεκταθούν, μέσω bus στις 32 ενσύρματες ή ασύρματες ζώνες. Διαθέτει ενσωματωμένο κωδικοποιητή / τηλεφωνητή PSTN και δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης προς τον πίνακα, για τη λήψη πληροφοριών με φωνητικά μηνύματα στα ελληνικά.

Οι μονάδες συναγερμού P32 & P64 είναι οι ισχυρότερες κεντρικές μονάδες, με ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη και υποστήριξη 32 ή 64 ζωνών, αντίστοιχα. Υποστηρίζουν 7 ενσύρματες ζώνες ή 14 με διπλασιασμό, επεκτάσιμες μέσω bus σε 32 ζώνες (μοντέλο P32) ή 64 (μοντέλο P64).

ilka secolink 2

Ο υβριδικός πίνακας S16_eT αποτελεί την εξυπνότερη λύση για μικρότερες εφαρμογές με compact διαστάσεις, πολλές ενσωματωμένες λειτουργίες και πολύ εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Διαθέτει ενσωματωμένο αμφίδρομο ασύρματο δέκτη 868MHz, 5 ενσύρματες ζώνες ή 10 με διπλασιασμό. Διαθέτει ακόμη ενσωματωμένο κωδικοποιητή κινητής τηλεφωνίας 2G / LTE M1 (4G) με κάρτα eSIM, για σύνδεση IP με Κέντρα Λήψης Σημάτων και σύνδεση στο Cloud, για διαχείριση μέσω εφαρμογής και ενσωματωμένη σειρήνα.

Τα πληκτρολόγια της Secolink είναι το σήμα κατατεθέν της, με εντυπωσιακές οθόνες LCD πολλαπλών γραμμών, επιλεγόμενο ελληνικό ή αγγλικό μενού, φιλικό στον χρήστη και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Διατίθενται 3 μοντέλα: το KM24A διαθέτει μεγάλη ευανάγνωστη μπλε φωτιζόμενη οθόνη, ενώ το KM24G διαθέτει LCD οθόνη με υψηλότερη ανάλυση. Το πληκτρολόγιο KM25 διαθέτει λεία ενιαία επιφάνεια, μεγάλη ευανάγνωστη μπλε φωτιζόμενη οθόνη, υψηλής ανάλυσης, πλήκτρα αφής, ενσωματωμένο proximity reader και ενσωματωμένο αμφίδρομο ασύρματο δέκτη 868MHz 16 ζωνών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει έναν ενσύρματο πίνακα PAS832 σε υβριδικό. Τα πληκτρολόγια KM24A και KM24G διαθέτουν ενσωματωμένο μεγάφωνο με φωνητικές αναγγελίες στα ελληνικά.

Όλες οι μονάδες είναι επεκτάσιμες μέσω bus, με αμφίδρομους ασύρματους δέκτες, επεκτάσεις εισόδων / εξόδων και επιπλέον επιτηρούμενα τροφοδοτικά. Παρέχεται επίσης μια πλήρης σειρά αμφίδρομων ασύρματων χειριστηρίων και περιφερειακών.

Όλα τα συστήματα μπορούν να συνδεθούν στο internet, μέσω του κωδικοποιητή Wi-Fi / Ethernet WL800 και κινητής τηλεφωνίας LTE (4G) GSV1_ET, o οποίος είναι και universal. Οι κωδικοποιητές αυτοί δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Cloud ALARMSERVER.NEΤ, η οποία επιτρέπει στους τελικούς χρήστες, με τη χρήση της εφαρμογής SECOLINK Pro, διαθέσιμης σε συσκευές iOS & Android, να μπορούν να χειρίζονται απομακρυσμένα το σύστημά τους, να επιτηρούν σε πραγματικό χρόνο την κατάστασή του και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις (push notifications) σε διάφορα συμβάντα. Επίσης, η πλατφόρμα Cloud είναι χρήσιμη και στους εγκαταστάτες για απομακρυσμένη ενημέρωση των ρυθμίσεων των συστημάτων συναγερμού και την παρακολούθηση της απόδοσής τους, μέσω των εφαρμογών για PC, MASCAD και MASCAD Pro, της Secolink.

Οι υπηρεσίες Cloud παρέχονται δωρεάν για 2 χρόνια με την αγορά του κωδικοποιητή Wi-Fi WL800, ενώ μόλις για 6 μήνες με την αγορά του κωδικοποιητή Ethernet LAN8. Ο κωδικοποιητής κινητής τηλεφωνίας (LTE – 4G) GSV1_ET και ο πίνακας συναγερμού με ενσωματωμένο κωδικοποιητή κινητής τηλεφωνίας (LTE – 4G) S16_eT παρέχονται με ηλεκτρονική κάρτα eSIM και περιλαμβάνουν δωρεάν (πληρωμένα) τέλη κινητής τηλεφωνίας για 2 χρόνια. Για όσο διαρκεί η σύνδεση eSIM προσφέρεται και δωρεάν σύνδεση στο Cloud ALARMSERVER.NET της Secolink, οπότε είναι διπλό το όφελος. Για κάθε σύστημα με ενεργή συνδρομή στο Cloud ALARMSERVER.NET επιτρέπεται η χρήση της εφαρμογής SECOLINK Pro σε 10 συσκευές iOS & Android, χωρίς επιπλέον χρέωση.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.


ΗΛΚΑ Α.Ε.

Από την ΗΛΚΑ Α.Ε. θα βρείτε διαθέσιμα τα υβριδικά συστήματα συναγερμού Power Series Neo & Power Series Pro από την DSC. Η DSC, κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων συναγερμού, διαθέτει την best seller σειρά Power Series Neo, η οποία περιλαμβάνει κεντρικές μονάδες συναγερμού με υποστήριξη από 16 έως 128 ζώνες και με πλούσια χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν κατάλληλες για τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Όλοι οι ενσύρματοι πίνακες της σειράς μετατρέπονται εύκολα σε υβριδικούς, με την προσθήκη ασύρματου δέκτη, μέσω bus PowerG HSM2HOST8 ή με τη χρήση των πληκτρολογίων PowerG HS2LCD(RF), που περιλαμβάνουν ασύρματο δέκτη.

Συνεργάζεται με όλα τα πληκτρολόγια της σειράς neo (LED, LCD, με έγχρωμη οθόνη αφής 7″, ασύρματα), τα οποία διαθέτουν και 1 είσοδο ζώνης ή έξοδο PGM. Η μέγιστη απόσταση καλωδίωσης bus φτάνει τα 305m. Ο προγραμματισμός γίνεται από πληκτρολόγιο της σειράς Neo HS2LCD και H/Y, τοπικά με χρήση PCLINK ή απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής DLS. Διατίθενται 4 μοντέλα κεντρικών μονάδων σε μεταλλικό κουτί: HS2016NKE (6-16 ζώνες), HS2032NKE (8-32 ζώνες), HS2064NKE (8-64 ζώνες) και HS2128NKE (8-128 ζώνες). Η σειρά neo περιλαμβάνει επίσης ενσύρματες επεκτάσεις 8 ζωνών (HSM2108), ενσύρματες επεκτάσεις 8 εξόδων (HSM2208), ενσύρματες επεκτάσεις 4 εξόδων & τροφοδοτικό (HSM2204), καθώς επίσης και συσκευές προγραμματισμού.

Εκτός από την best seller σειρά Power Series Neo, η DSC διαθέτει και την professional σειρά Power Series Pro, με τις πανίσχυρες κεντρικές μονάδες που υποστηρίζουν από 32 έως 248 ζώνες και διαθέτουν πιστοποίηση κατά EN50131 GRADE 3. Όλοι οι ενσύρματοι πίνακες της σειράς μετατρέπονται εύκολα σε υβριδικούς, με την προσθήκη ασύρματου δέκτη bus PowerG HSM2HOST8 ή πληκτρολογίου PowerG HS2LCD(RF)PRO, που περιλαμβάνει ασύρματο δέκτη. Ο προγραμματισμός γίνεται από πληκτρολόγιο της σειράς Pro HS2LCDPRO, H/Y, τοπικά με χρήση PCLINK ή απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής DLS ή μέσω Smartphone και της εφαρμογής AlarmInstall, σε συνδυασμό με το module HSM3WIFI. Εναλλακτικά, μέσω της USB θύρας του κεντρικού πίνακα και καλώδιο OTG.

Συνεργάζεται με τα LCD πληκτρολόγια της σειράς neo (HS2LCDPROE6 & HS2LCDRFPRO8E1), τα οποία διαθέτουν και 1 είσοδο ζώνης ή έξοδο PGM. Διατίθενται 2 μοντέλα κεντρικών μονάδων σε μεταλλικό κουτί και τροφοδοτικό HS65WPS 18V DC 3.6A: HS3032-KIT1EN (8-32 ζώνες) και HS3128KIT1EN (8-128 ζώνες). Η σειρά περιλαμβάνει επίσης πλακέτα επέκτασης 8 ενσύρματων προγραμματιζόμενων ζωνών (HSM3408), καθώς επίσης και πλακέτα επέκτασης Corbus, με 4 προγραμματιζόμενες εξόδους & τροφοδοτικό 2Α. Κάθε πλακέτα επέκτασης που υποστηρίζει το πρωτόκολλο Corbus, μπορεί να επεκτείνει το bus έως 1.200m και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως 4 πλακέτες επέκτασης σε σειρά.

Οι πίνακες και των δύο σειρών διαθέτουν ενσωματωμένο κωδικοποιητή PSTN, ενώ μπορούν να συνδεθούν και στο internet, μέσω της ενσωματωμένης θύρας Ethernet (μόνο στην σειρά Power Series Pro), ή/και με την προσθήκη κωδικοποιητών στο bus 3G9080-EU(GPRS 3G) ή LE9080 (GPRS LTE/4G) ή TL880N3GAT-EU N (Ethernet, GPRS), για σύνδεση με Κέντρα Λήψης Σημάτων και σύνδεση Cloud, για διαχείριση μέσω εφαρμογής ConnectAlarm σε συσκευές iOS & Android. Οι ασύρματοι δέκτες και τα ασύρματα περιφερειακά διαθέτουν την τεχνολογία PowerG, η οποία παρέχει: κρυπτογράφηση 128 bit AES, Frequency hopping multichannel (4), TDMA synchronized communication technology, επιτηρούμενη αμφίδρομη επικοινωνία, αυτόματη προσαρμογή ισχύος για την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και εμβέλεια ασυρμάτων έως 2km.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.

Iascom

Καθώς οι ανάγκες των περισσοτέρων πλέον εγκαταστάσεων δεν περιορίζονται μόνο σε καλωδιακά περιφερειακά, υπάρχει πολλές φορές η ανάγκη για επεκτασιμότητα στο σύστημα που να δίνει λύσεις σε όλες τις ανάγκες. Αυτό περιλαμβάνει ίσως έξτρα ασύρματες παγίδες σε ανοίγματα, ανιχνευτές κίνησης ακόμη και μπρελόκ είτε για όπλιση / αφόπλιση είτε για κάποιο μπουτόν πανικού.

Η νέα σειρά ασύρματων infinity της Arrowhead έχει έρθει για να δώσει αυτές τις λύσεις με τον πιο εύκολο τρόπο. Στον πίνακα ESl-2, μπορούμε να προσθέσουμε ασύρματα περιφερειακά σε κάποιες ή σε όλες τις 16 ζώνες που διαθέτει. Στον πίνακα EC-I, όμως, έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές, καθώς η μονάδα αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι τις 248 ζώνες.

Προσθέτοντας τον δέκτη Infinity Link σε οποιονδήποτε από τους νέους πίνακες της Arrowhead, έχουμε μια πληθώρα περιφερειακών για να μετατρέψουμε το σύστημά μας σε υβριδικό. Σε αυτά περιλαμβάνονται αρχικά το Infinity Input, η ασύρματη μαγνητική επαφή της Arrowhead με συχνότητα 868MHz, GFSK modulation, τοποθέτηση είτε καλωδιακά με εξωτερική μαγνητική επαφή είτε απευθείας σε οποιοδήποτε άνοιγμα, εμβέλειας έως 500 μέτρα σε ανοιχτό χώρο, διάρκεια μπαταρίας έως 5 έτη και πλήρης επιτήρηση από τον πίνακα (Tamper Low Battery, Alarm). Αντίστοιχα ισχύουν και για το Infinity Motion, ο οποίος είναι υπέρυθρος παθητικός ανιχνευτής, κατασκευασμένος σε συνεργασία με την Optex, εμβέλειας 12 μέτρων με 78 ζώνες ανίχνευσης, λειτουργεί με μπαταριά CR123A έχει μεγάλη ανοχή θερμοκρασίας από -20°C έως +50°C και διαθέτει αγνόηση κατοικίδιων.

Αν κάποιος χρειάζεται έναν τηλεχειρισμό για τον συναγερμό του με ειδικές λειτουργίες τότε την γκάμα συμπληρώνει το Infinity Remote, το οποίο διαθέτει 4 προγραμματιζόμενα κουμπιά με κρυπτογράφηση διπλού τύπου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όπλιση, αφόπλιση, πανικό, ακόμη και για διαχείριση των εξόδων του πίνακα συναγερμού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μπρελόκ έχει τη λογική της διπλής ανάδρασης, το οποίο σε κάθε πάτημα του πλήκτρου θα δονηθεί, αλλά και θα ανάψει η πράσινη ένδειξή του ως επιβεβαίωση ότι έχει «μιλήσει» επιτυχώς με τη μονάδα.

Τέλος, αν θέλουμε να κάνουμε το σύστημα μας βάση για τον αυτοματισμό ενός χώρου μπορούμε να προσθέσουμε το Infinity Output. Το συγκεκριμένο περιφερειακό είναι ουσιαστικά ένα ασύρματο Relay ενός καναλιού, με χρήση που είτε θα ακολουθήσει απευθείας τον προγραμματισμό της μονάδας ESL ή EC-i και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε χρήστη συνδεδεμένο στο σύστημα, π.χ. εφαρμογή, πληκτρολόγιο, χειριστήριο, είτε σε λειτουργία Standalone, όπου το κάθε Infinity Output μπορεί να «πάρει» πάνω του ένα Infinity Remote και έτσι να έχουμε απευθείας τηλεχειρισμό στο κάθε περιφερειακό.

Αυτό μας δίνει λύσεις σε απομακρυσμένη, αλλά και τοπική διαχείριση φωτισμού, θυρών, διακοπτών, θερμοστατών και ό,τι άλλο μπορούμε ή θέλουμε να διαχειριστούμε σε ένα σύγχρονο «έξυπνο σπίτι». Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με δυνατότητα χρήσης μέσω της εφαρμογής Elite Cloud και απομακρυσμένο προγραμματισμό.

Iascom, τηλ.: 210-4935500.

KEEPER Group

Η KEEPER Group συνεργάζεται με κορυφαία brands του εξωτερικού και μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, έχει καταφέρει να συνάψει αποκλειστικές συνεργασίες με κάποια από τα σπουδαιότερα εργοστάσια κατασκευής συστημάτων συναγερμού. Μερικές από τις πιο εξέχουσες συνεργασίες σε ό,τι αφορά στα συστήματα συναγερμού είναι η αποκλειστική αντιπροσώπευση της Tecnoalarm, η στρατηγική συνεργασία με την Ajax Systems, αλλά και η διάθεση των καινοτόμων συστημάτων συναγερμού της Hikvision AX PRO και της Nova Alarm. Ας δούμε μερικά από τα κορυφαία συστήματα συναγερμού που θα βρείτε άμεσα διαθέσιμα από την KEEPER Group.

Tecnoalarm Evolution: H υβριδική σειρά συστημάτων συναγερμού της Tecnoalarm ακούει στο όνομα Evolution. Με δύο διαθέσιμα μοντέλα, τους EV4-24 & EV10-50, μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απαίτηση μέχρι και 50 ζώνες συναγερμού, οι οποίες μπορεί να είναι απλές αναλογικές, addressable (bus) ή ασύρματες, ενώ διαθέτει και μία επιπρόσθετη 24ωρη ζώνη δολιοφθοράς (tamper), προστασία έναντι ανοίγματος ή αποκόλλησης από τον τοίχο, 8 σενάρια οπλισμού, ενσωματωμένο LAN και 4G GSM/GPRS.

Το GSM μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεφωνητής για την ενημέρωση του χρήστη μέσω φωνητικών μηνυμάτων στα ελληνικά μέσω δικτύου VoLTE, ενώ ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα όπλισης / αφόπλισης του συστήματος μέσω κλήσης. Όσον αφορά στο κομμάτι του αυτοματισμού, η σειρά Evolution μπορεί να διαχειριστεί έως 36 εντολές, όπου εκτός από τις κλασσικές ON/OFF εντολές, πλέον μπορεί να διαχειριστεί ηλεκτρικά ρολά και ηλεκτρικές περσίδες.

Ακόμα ένας αυτοματισμός είναι η δυνατότητα να διατηρεί τη θερμοκρασία του χώρου στο ιδανικό επίπεδο, ελέγχοντας το καλοριφέρ ή/και το κλιματιστικό, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, χάρη στην ικανότητα διασύνδεσής του με την Alexa, την ψηφιακή βοηθό της Amazon, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει φωνητικά το σύστημά του απ’ όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται – προϋποθέτει δυνατότητα πρόσβασης στο Amazon Account του!

Ajax Hub Hybrid: Tο Hub Hybrid έρχεται σε βολικό περίβλημα τόσο από άποψη καλωδίωσης, όσο και σχεδιασμού και επιτρέπει τοποθέτηση και σύνδεση εφεδρικής μπαταρίας χωρητικότητας έως 7ah, καθώς και χώρο για στερέωση με ασφάλεια. Δύο tamper βοηθούν στην ανίχνευση ανοίγματος και απόσπασης από τον τοίχο, έτσι αν κάποιος πειράξει το hub, όλοι οι χρήστες του συστήματος και ο Σταθμός Παρακολούθησης θα ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο. Το νέο hub διαθέτει 8 εισόδους για ενσύρματη σύνδεση, υποστηρίζοντας οποιαδήποτε συσκευή Fibra, και μπορεί να χειριστεί έως 100 συσκευές (οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι ενσύρματη ή ασύρματη).

Πρόκειται για ένα σύνολο εισόδων που δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον μετάδοσης δεδομένων. Επιτρέπει την εύκολη δημιουργία τοπολογίας αστέρα με οποιονδήποτε αριθμό συσκευών ανά γραμμή ή τη χρήση 8 εισόδων ως ζώνες τυπικού συναγερμού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού. Διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες SIM και θύρα Ethernet για να βρίσκεται πάντα σε σύνδεση, ενώ σε περίπτωση βλάβης ενός καναλιού μεταβαίνει σε άλλο χωρίς καθυστερήσεις. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία με 2G και μία με υποστήριξη 3G και 4G.

Hikvision Hybrid AX PRO: Ο AX PRO αποτελεί μία ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση στον χώρο των ασύρματων / υβριδικών συστημάτων ασφαλείας. Εφοδιασμένος με πιστοποίηση GRADE ΙΙ και μία πλήρη γκάμα ασύρματων αισθητήρων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και δυνατότητα δημιουργίας σεναρίων αυτοματισμού, είναι σε θέση να υλοποιήσει μεγάλο κύκλο εργασιών και απαιτήσεων του εγκαταστάτη.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι η δυνατότητα προγραμματισμού και διαχείρισής του από τον εγκαταστάτη απομακρυσμένα μέσω της ενιαίας online πλατφόρμας Hik-Partner Pro, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω web browser και εφαρμογή smartphone κινητού και ενσωματώνει όλη τη Hikvision οικογένεια, καθώς και η δυνατότητα διασύνδεσής του με άλλα υλικά της Hikvision, επιτρέποντας μοναδικές εφαρμογές, όπως τη χρήση ενός Smart Event κανόνα κάμερας τύπου Acusense ως μία ακόμη ζώνη στον AX PRO.

Τέλος, ο χρήστης απολαμβάνει μία εξαιρετικά απλοποιημένη, ενοποιημένη εμπειρία, καθώς μέσω μίας μόνο εφαρμογής, της Hik-Connect, διαχειρίζεται CCTV, θυροτηλεόραση, Access Control και φυσικά, τον AX PRO του.

Nova Alarm: Το προηγμένο σύστημα ασφαλείας Nova Alarm είναι ένα επαγγελματικό σύστημα συναγερμού, με περισσότερα από 14 έτη αξιόλογης παρουσίας στην ελληνική αγορά και διατίθεται αποκλειστικά από την KEEPER Group. Τα υβριδικά συστήματα της Nova Alarm έρχονται προγραμματισμένα από πριν, με ελληνικό μενού στα πληκτρολόγια, στο πρόγραμμα υπολογιστή και στο APP. Ακολουθώντας λοιπόν τις τάσεις της αγοράς, αναβαθμίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του και έρχεται να μας παρουσιάσει νέους πίνακες & modules επικοινωνίας που κάνουν τη διαφορά.

keeper 9

Οι νέοι υβριδικοί πίνακες S_Panels με on-board 4G communicator, ενσωματώνουν μία σειρά από προηγμένες τεχνολογίες με σκοπό τη μείωση του κόστους του υλικού και των υπηρεσιών, προσφέροντας λύσεις σε πολλά έργα και «compact» εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα στα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Τα νέα universal 4G modules επικοινωνίας GSV1_peT (eSIM) και GSV0_e προσφέρουν APP και επικοινωνία με το ΚΛΣ. Το γεγονός ότι διαθέτουν DTMF Receiver on-board τονίζει τον universal χαρακτήρα τους, καθώς βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους κεντρικούς πίνακες συναγερμού, που διαθέτουν τηλεφωνητή PSTN που υποστηρίζει CID.
Το νέο Wi-Fi module WL800, προσφέρει APP & επικοινωνία με το ΚΛΣ.

Όλα τα παραπάνω modules επικοινωνίας είναι πλήρως συμβατά μέσω bus σύνδεσης με τα συστήματα Nova Alarm, DSC – PC5xx, PC14xx, PC15xx, PC16xx, PC18xx KEYBUS – και Paradox – SP4xxx, SP6xxx, SP7xxx, EVOxxx, MG5xxx.

Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι η universal χρήση τους προσφέρει APP σε οποιοδήποτε σύστημα συναγερμού, δίνοντας δυνατότητα για όπλιση / αφόπλιση του συστήματος, καθώς και ενημέρωση κατάστασης alarm, κάνοντας πλέον σαφές ότι τα νέα modules επικοινωνίας απευθύνονται σε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων συναγερμού, τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των ασύρματων και ενσύρματων συστημάτων. Τα υβριδικά συστήματα συναγερμού προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια, καθώς συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα τόσο των ενσύρματων όσο και των ασύρματων συστημάτων, καθιστώντας τα μια ασφαλή και αξιόπιστη λύση για την προστασία της περιουσίας. Μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες κάθε χώρου, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη καλωδίωσης, και εγκαθίστανται εύκολα, καθώς δεν απαιτούν εκτεταμένη καλωδίωση.

MICROLINK

Η κατάλληλη επιλογή ενός υβριδικού συναγερμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του χώρου εγκατάστασης. Εάν ο χώρος είναι μεγάλος, θα χρειαστείτε ένα σύστημα με περισσότερες ζώνες. Οι ζώνες είναι τμήματα του χώρου που μπορούν να παρακολουθούνται ξεχωριστά. Με περισσότερες ζώνες, μπορείτε να τοποθετήσετε περισσότερους αισθητήρες, ώστε να μπορείτε να καλύψετε ολόκληρο τον χώρο. Όπως σε όλα τα συστήματα, η αυτονομία σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα των συστημάτων συναγερμού. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ο συναγερμός θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ειδοποιώντας τον ιδιοκτήτη ή το ΚΛΣ για το συμβάν και θα συνεχίσει να λειτουργεί ο συναγερμός μέχρι να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εύκολη επεκτασιμότητα είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα των υβριδικών συστημάτων συναγερμού. Μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του χρήστη με την προσθήκη νέων αισθητήρων, συσκευών και λειτουργιών. Η εύκολη επεκτασιμότητα επιτυγχάνεται με τη χρήση ασύρματης τεχνολογίας. Οι αισθητήρες και οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν ασύρματα στην κεντρική μονάδα του συστήματος, χωρίς την ανάγκη εκτεταμένης καλωδίωσης.

Αυτό καθιστά τη διαδικασία επέκτασης του συστήματος πολύ πιο απλή και γρήγορη. Η εύκολη επεκτασιμότητα είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για τα υβριδικά συστήματα συναγερμού, καθώς επιτρέπει στους εγκαταστάτες να προσαρμόσουν το σύστημα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους των χρηστών.

Επιπλέον, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες και χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μια δημοφιλή επιλογή για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν:

  • Ανίχνευση κίνησης.
  • Ανίχνευση ανοίγματος θυρών και παραθύρων.
  • Ανίχνευση πυρκαγιάς.
  • Ανίχνευση διαρροής νερού.
  • Ειδοποίηση μέσω SMS, τηλεφώνου, e-mail ή APP.
  • Εφεδρική σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • Σύνδεση με ΚΛΣ.

Η Microlink διαθέτει σε αποκλειστικότητα τον MARS 832. Ένα έξυπνο, υβριδικό σύστημα συναγερμού με μοντέρνο σχεδιασμό, με γνώμονα την ασφάλεια και τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Διατίθεται σε LAN, GPRS και GSM. Με απλό και εύχρηστο smart install για τον εγκαταστάτη και φιλικό, έξυπνο περιβάλλον για τον χρήστη. H εγκατάσταση και η χρήση μπορεί να γίνει από υπολογιστή ή την αποκλειστική εφαρμογή για Android / iOS.

Διαθέτει ακόμα πληκτρολόγιο αφής με 3 ζώνες, 8 ενσύρματες ζώνες, +32 ασύρματες 433Mhz επεκτεινόμενο σε 128 ζώνες, 8 τμήματα, 8 πληκτρολόγια, 8 ασύρματα χειριστήρια, 32 χρήστες, 4 ασύρματες σειρήνες, 32 ασύρματους διακόπτες, 1 έξοδο για ενσύρματη σειρήνα (με έλεγχο καλής λειτουργίας), PGM και ασύρματες / ενσύρματες επεκτάσεις με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να συμπληρωθεί με μια μεγάλη γκάμα περιφερειακών: Ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές κραδασμών, ανιχνευτές φυσικού αερίου, σειρήνες, τηλεχειριστήρια, συμβατές κάμερες, επέκταση ζωνών, ασύρματα relay, ασύρματες έξυπνες πρίζες κ.λπ. Καλύπτεται με εγγύηση 2 ετών.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

Olympia Electronics

H Olympia Electronics αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και βρίσκεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες της Ευρώπης. Με εξειδίκευση στην παραγωγή συστημάτων φωτισμού ασφαλείας, πυρανίχνευσης και συναγερμών, η εταιρεία τονίζει την πρωτοπορία, την καινοτομία και την υψηλή ποιότητα στον τομέα της.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, παρουσιάζει τον υβριδικό αντικλεπτικό πίνακα συναγερμού BS-468/A/WL, την τελευταία και πιο προηγμένη εκδοχή του αντικλεπτικού πίνακα BS-468/A. Αυτός ο πίνακας υιοθετεί μια υβριδική φιλοσοφία σχεδίασης ζωνών, προσφέροντας εκτεταμένες δυνατότητες επιτήρησης μέσω εφαρμογών κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας αντικλεπτικού συναγερμού BS-468/A/WL διαθέτει 8 ενσύρματες ζώνες και 32 ασύρματες ζώνες. Έχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 8 πληκτρολογίων και κάθε πληκτρολόγιο διαθέτει μία ενσύρματη ζώνη για τη σύνδεση μαγνητικών επαφών.

Οι 32 ασύρματες ζώνες του πίνακα BS-468/A/WL επιτρέπουν τη σύνδεση των αντικλεπτικών αισθητήρων. Η κάθε ασύρματη ζώνη συνδέεται με έναν μοναδικό αισθητήρα, όπως είναι ένας ανιχνευτής PIR ή μια μαγνητική επαφή, ενώ για να είναι δυνατή η σύνδεση απαιτείται η συσκευή να υπάρχει σε ασύρματη έκδοση, με ενσωματωμένο πομποδέκτη και μπαταρίες για την παροχή τροφοδοσίας.

Η Olympia Electronics διαθέτει τον υπέρυθρο ασύρματο ανιχνευτή κίνησης BS-470, ο οποίος είναι κατάλληλος για την επιτήρηση δωματίων διαστάσεων έως 12m με ιδανικό ύψος τοποθέτησης τα 2,4m. Διαθέτει δυνατότητα επιλογής ευαισθησίας για την εξάλειψη των ψευδοσυναγερμών λόγω μικρών κατοικίδιων ζώων, καθώς και δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης με εξωτερική μαγνητική επαφή.

olympia 3

Επίσης, η επιτήρηση πορτών και παραθύρων γίνεται με τη χρήση της ασύρματης μαγνητικής επαφής BS-471. Η μαγνητική επαφή BS-471 διαθέτει μπαταρία λιθίου για την παροχή ρεύματος και επιπλέον είσοδο για ενσύρματη σύνδεση εξωτερικής μαγνητικής επαφής. H χρήση ενσύρματων μαγνητικών επαφών επιτρέπει τη μείωση του τελικού κόστους παράλληλα με την απλοποίηση της εγκατάστασης.

Επιπλέον, ο πίνακας BS-468/A/WL μπορεί να συνδεθεί και με το ασύρματο πληκτρολόγιο ελέγχου BS-477. Το BS-477 επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος από απομακρυσμένο σημείο της εγκατάστασης, χωρίς την απαίτηση όδευσης νέου καλωδίου. Το πληκτρολόγιο BS-477 επίσης διαθέτει μπαταρίες λιθίου για μακροχρόνια απρόσκοπτη λειτουργία, ενώ έχει λειτουργία ελέγχου εμβέλειας.

Το BS-477 μπορεί να ελέγξει την ποιότητα του σήματος στα σημεία όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι ασύρματες περιφερειακές συσκευές. Το BS-477 όταν βρίσκεται στη λειτουργία ελέγχου εμβέλειας, δείχνει στην οθόνη του μία ένδειξη αντίστοιχη με την ισχύ του σήματος στο σημείο που βρίσκεται. Ένδειξη πάνω από 30 θεωρείται καλό επίπεδο σήματος, ενώ κάτω του 19 το σήμα δεν είναι επαρκές για να μην υπάρχει απώλεια ασύρματων πακέτων επικοινωνίας, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την εγκατάσταση.

Στις ενσύρματες ζώνες του BS-468/A/WL μπορούν να συνδεθούν όλες οι απαιτούμενες αντικλεπτικές συσκευές, όπως ανιχνευτές PIR, μαγνητικές επαφές πόρτας / παραθύρων ή ακόμα και εξωτερικοί ανιχνευτές δέσμης. Η σύνδεση των περιφερειακών συσκευών μέσω καλωδίων προσφέρει το πλεονέκτημα της εύκολης εγκατάστασης σε νέα σπίτια, ενώ η καλωδιακή εγκατάσταση επιτρέπει την εξάλειψη των ψευδοσυναγερμών και των παρεμβολών ανάμεσα στην επικοινωνία μεταξύ του πίνακα και των συσκευών.

Η χρήση ασύρματης επικοινωνίας προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα τόσο στον τελικό χρήστη όσο και στον εγκαταστάτη. Οι ασύρματες ζώνες του υβριδικού πίνακα BS-468/WL/A διαθέτουν προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, ώστε να προστατεύεται το σύστημα συναγερμού από κακόβουλες επιθέσεις, ενώ είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από άλλες οικιακές συσκευές, όπως φούρνοι μικροκυμάτων, φωτισμός ή άλλα συστήματα τηλεχειρισμού.

Επιπλέον, ο πίνακας BS-468/A/WL διαθέτει εφαρμογή κινητού τόσο για iOS όσο και για Android οικοσυστήματα. Η εφαρμογή επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του πίνακα απομακρυσμένα, με χρήση κάρτας επικοινωνίας GSM.

Olympia Electronics, τηλ.: 23530-51200.

Paradox Hellas

Η καναδική εταιρεία Paradox κατασκευάζει υβριδικά συστήματα συναγερμού από το 1999. Σήμερα, ο συνδυασμός της τεχνολογίας bus και της ασύρματης τεχνολογίας καθιστούν τις σειρές MG, SP και EVO ιδανικές για χώρους με μηδενική ή υποτυπώδη καλωδιακή υποδομή. Ας δούμε τις λύσεις που προσφέρει η Paradox Hellas με τη διάθεση των προϊόντων Paradox:

Σειρά SP: Η σειρά SP της Paradox διαθέτει κέντρα συναγερμού 4, 5, 8 και 16 ζωνών, τα οποία μπορούν να επεκταθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου. Όλη η σειρά SP υποστηρίζει την επαναστατική λειτουργία StayD και διαθέτει έως 16 ζώνες (επέκταση με χρήση ZX8SP έως 32 ζώνες), 4 PGM επάνω στην πλακέτα (μπορεί να υποστηρίξει έως και 16 PGM), 1 ρελέ συναγερμού, 2 υποσυστήματα, 32 κωδικούς χρήστη και έρχεται με 1.5A switching τροφοδοτικό.

Υποστηρίζει τις συσκευές PCS250 και PCS300, ενώ το IP module επιτρέπει την άμεση αναβάθμιση του προγράμματος μέσω του 307USB και του λογισμικού Babyware και προσφέρει πολλαπλούς τηλεφωνικούς αριθμούς (3 για τον κεντρικό σταθμό, 5 για προσωπική κλήση και 1 για αναφορά pager). Έχει μνήμη 256 συμβάντων και χωράει σε μεταλλικά κουτιά με διαστάσεις: 20 x 25.5 x 7.6 cm και 28 x 28 x 7.6 cm. Όλη η σειρά SP μπορεί να δεχτεί τον ασύρματο πομποδέκτη 32 ζωνών RX1, όπως και τον RTX3, που είναι συμβατός με τα κέντρα Spectra SP, Digiplex και Digiplex EVO.

paradox 3

EVOHD+: Το EVOHD είναι η βελτιωμένη έκδοση του EVO192 και είναι ο πυρήνας του συστήματος Insight. Παρέχει πιο γρήγορο και αξιόπιστο κωδικοποιητή σε γραμμές VoIP στα 1.200 baud και μεγάλο τροφοδοτικό 3.5A με γρήγορη προσαρμοστική φόρτιση της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή 75V/A, τα 2A της τροφοδοσίας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη βοηθητική έξοδο AUX και στη φόρτιση της μπαταρίας 7ah μέσα σε λίγες ώρες.

Ο πίνακας έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί αναφορές προς τον κεντρικό σταθμό μέσω IP, GSM, GPRS, τηλεφωνικής γραμμής ή με όποιο συνδυασμό όλων των παραπάνω. Σχεδιασμένο για εύκολη εγκατάσταση και πολλαπλή επέκταση επιπρόσθετων συσκευών, το EVOHD μπορεί να υποστηρίζει μέχρι και 254 περιφερειακές συσκευές και 192 ζώνες. Ο πίνακας διαθέτει ένα πολύ ευέλικτο προγραμματισμό ζωνών, που μας δίνει τη δυνατότητα να αριθμήσουμε τις ζώνες με όποια σειρά θέλουμε, ανεξάρτητα από τη φυσική τους θέση.

MG5050+: Απολαύστε έναν νέο τρόπο ζωής με το υποψήφιο για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χαρακτηριστικό StayD, που προσφέρουν τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας MG5000 και MG5050. Το επαναστατικό χαρακτηριστικό StayD αντιπροσωπεύει μια εντελώς αντεστραμμένη φιλοσοφία, η οποία επιλύει όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει τα συστήματα ασφαλείας μέχρι σήμερα. Ένα σύστημα StayD είναι πάντα οπλισμένο και αφοπλίζεται εν μέρει μόνο κατά την είσοδο ή έξοδο από έναν χώρο – το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει με ένα τυπικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο είναι πάντα αφοπλισμένο και πρέπει να οπλιστεί για να παρέχει προστασία.

Το Magellan μπορεί να ασφαλίσει δύο ξεχωριστούς χώρους με ένα μόνο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι σας μπορεί να είναι αφοπλισμένο, ενώ το γκαράζ να παραμένει οπλισμένο 24 ώρες την ημέρα. Ασφαλίστε το υπόστεγο, το τρέιλερ ή το πάνω διαμέρισμα και διπλασιάστε τον βαθμό ασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι στην πισίνα, στο γραφείο, στο σπίτι, στο χρηματοκιβώτιο ή στην αποθήκη έχετε πρόσβαση μόνο εσείς ή όσοι επιλέξετε ή ότι ένας χώρος οπλίζεται αυτόματα την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Έλεγχος συστήματος με βάση μια εφαρμογή: Η εφαρμογή BlueEye σάς δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στο σύστημα ασφαλείας σας. Το BlueEye παρέχει μεγάλη λειτουργικότητα και πληροφορίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εφαρμογή διατίθεται σε πολλές γλώσσες και επιτρέπει να συνδεθείτε εύκολα στο σύστημα ασφαλείας σας και να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις του. Χάρη στον έλεγχο όπλισης / αφόπλισης, τον έλεγχο PGM και τη ζωντανή κατάσταση συστήματος, το BlueEye μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε κινητό iPhone, iPod Touch, iPad ή Android σε απομακρυσμένο πληκτρολόγιο. Τώρα μπορείτε να ελέγχετε το σύστημα ασφαλείας Paradox από την αγαπημένη σας συσκευή!

Ευελιξία – Οικονομία: Με τα συστήματα ασφαλείας της Paradox προσφέρεται, επί σειρά ετών, ευελιξία και οικονομία ακόμα και στις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Η αποδεδειγμένη αξιοπιστία των συστημάτων, και η τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία μαζί με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών, μπορεί να δώσει οικονομικές λύσεις ασφάλειας σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και βιομηχανικές περιοχές, οι οποίες μπορούν να αναβαθμιστούν μέχρι και τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας που μπορεί να απαιτεί κάθε χώρος.

Η εταιρεία πραγματοποιεί συχνά τεχνικά σεμινάρια παρουσίασης και εκπαίδευσης των συνεργατών για την ενημέρωσή τους σε νέα προϊόντα και επικαιροποιημένες τακτικές ασφάλειας. Επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων της Paradox Hellas για να ενημερωθείτε περισσότερο.

Paradox Hellas, τηλ.: 210-2855000.

Shop 4 Security

Η σειρά υβριδικών πινάκων Eclipse της κατασκευάστριας εταιρείας Teletek Electronics, έχοντας δείξει τα διαπιστευτήριά της στην ελληνική αγορά αρκετά χρόνια τώρα, διακρίνεται για την πολύ καλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος, για την πληθώρα επιλογών στο κομμάτι της επικοινωνίας και του απομακρυσμένου χειρισμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την υψηλή τεχνολογία και για τις γρήγορες αποκρίσεις χωρίς προβλήματα τόσο για τον χειριστή, όσο και για τον τεχνικό εγκαταστάτη.

Καλύπτει μικρές, μεσαίες και μεγάλες ανάγκες με υψηλό βαθμό πιστοποίησης GRADE 2 και GRADE 3, ξεκινώντας με τον πίνακα Eclipse 8+ (με 8 ζώνες στην κυρίως πλακέτα, διπλασιαζόμενες στις 16 ζώνες) συνεχίζοντας με τον επόμενο της σειράς Eclipse 16 (με 16 ζώνες φορτωμένες στην κυρίως πλακέτα) και προχωρώντας με τους μεγάλους πίνακες της σειράς Eclipse 32 & Eclipse 99 (με 8 ζώνες στην κυρίως πλακέτα, όπου χτίζοντας με επεκτάσεις των 8 ζωνών ή με διπλασιασμό φτάνουμε τις 32 ή τις 99 ζώνες, ανάλογα με τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν).

Όλοι οι παραπάνω υβριδικοί πίνακες Eclipse πλαισιώνονται με την αναβαθμισμένη σειρά ασυρμάτων Pax Series, με δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 4 ασύρματων επεκτάσεων (868Mhz) στο bus του συστήματος, όπου κάθε ασύρματη επέκταση μπορεί να πάρει έως 32 ασύρματα. Διακρίνεται για την καλή εμβέλεια (έως 1500 μέτρα σε ανοιχτό χώρο, πρωτόκολλο επικοινωνίας Beacon+), αλλά και την καλή αισθητική των περιφερειακών συσκευών του συστήματος.

Οι πίνακες προσφέρουν πολύ φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον για τον χρήστη συνδυάζοντας υψηλής αισθητικής πληκτρολόγια (LED, LCD, αφής & TFT) με ελληνικό μενού. Ο απομακρυσμένος χειρισμός του συστήματος μέσω της εφαρμογής Home ProTTEct διακρίνεται για την πολύ καλή και σταθερή λειτουργία μέσα από ένα πολύ εύχρηστο μενού για τον χρήστη, δίνοντας πληθώρα επιλογών για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Ο προγραμματισμός του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε τοπικά μέσω πληκτρολογίου & υπολογιστή, είτε απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής με πολύ καλή και σταθερή απόκριση.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής ARM CORTEX 32 bit, όπου προσφέρει στο σύστημα εξαιρετική υπολογιστική απόδοση και κορυφαία απόκριση, επικοινωνία των περιφερειακών συσκευών μέσω bus έως 1km, αυτόματη καταχώρηση των περιφερειακών κατά την εκκίνηση του συστήματος, μέτρηση ωμικής αντίστασης κάθε ζώνης με λεπτομερή απεικόνιση της επικοινωνίας των περιφερειακών συσκευών για εύκολη αναζήτηση σφαλμάτων με ενδείξεις λειτουργίας για τυχόν βραχυκύκλωμα, χαμηλή μπαταρία ή σφάλμα στην καλωδίωση.

Τέλος, όλη σειρά Eclipse διατίθεται με 4 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας και υποστηρίζεται με την καλύτερη δυνατή υποστήριξη με μεγάλη εμπειρία σε μεγάλα έργα έχοντας χτίσει μια μεγάλη reference list μεγάλων έργων, από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο για όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, την εταιρεία Shop 4 Security.

Shop 4 Security, τηλ.: 210-2813515.

Sigma Security

Η Sigma Security προσηλωμένη στη συνεχή προσπάθειά της να παρέχει αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας, σχεδιάζει και παράγει στην Ελλάδα τη σειρά συστημάτων ασφαλείας S PRO, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφάλεια. Η σειρά περιλαμβάνει τρεις πίνακες συναγερμού: S PRO 32, S PRO 64 και S PRO 80, κάθε ένας εξοπλισμένος με προηγμένες λειτουργίες που εξασφαλίζουν την πλήρη προστασία του προστατευόμενου χώρου.

SIGMA

Υβριδική αρχιτεκτονική: Η σειρά S PRO αποτελεί ένα υβριδικό σύστημα συναγερμού, συνδυάζοντας ενσύρματες και ασύρματες ζώνες για μέγιστη ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το σύστημα σε οποιονδήποτε χώρο, ανεξάρτητα από τη δομή του.

Μεγάλη επεκτασιμότητα: Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε από 32 έως 80 ζώνες (συμπεριλαμβανομένων και ασύρματων ζωνών) και έως 18 προγραμματιζόμενες εξόδους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη προσαρμογή στον χώρο που θέλετε να καλύψετε.

Απόρριψη ψευδών συναγερμών: Οι πίνακες S PRO διαθέτουν ειδικό αλγόριθμο, όπου ανιχνεύει τους εσφαλμένους συναγερμούς που προέρχονται από τους υπέρυθρους ανιχνευτές κίνησης και τους απορρίπτει. Δίνει συναγερμό μόνο στην περίπτωση που δεχθεί μία εντολή συναγερμού διάρκειας 4 δευτερολέπτων και άνω ή δύο εντολές συναγερμού διάρκειας 1 έως 3 δευτερολέπτων, μέσα σε χρόνο 30 δευτερόλεπτων.

Εύκολος χειρισμός μέσω smartphone: Με τη δωρεάν εφαρμογή S Mobile Cloud, ο τελικός χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται το σύστημα από οποιοδήποτε μέρος με το κινητό του. Από την όπλιση και την αφόπλιση, μέχρι τον έλεγχο της θερμοκρασίας και τον χειρισμό αυτοματισμών, η εφαρμογή προσφέρει άνεση και ασφάλεια.

Τεχνολογία All Day Secure: Μία από τις πρωτοποριακές λειτουργίες των συστημάτων S PRO είναι το All Day Secure. Αυτή η λειτουργία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κινείται ελεύθερα στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, έχοντας το σύστημα μόνιμα οπλισμένο. Μπορεί, για παράδειγμα, να ανοίξει μία πόρτα ή ένα παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος ή ακόμα και να βγει στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να αφοπλίσει το σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι απόλυτα προστατευμένος κάθε στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να οπλίσει περιμετρικά το σύστημα και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα.

Προηγμένη επικοινωνία: Οι πίνακες S PRO υποστηρίζουν επικοινωνία μέσω TCP/IP και GSM/GPRS, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Απομακρυσμένη διαχείριση: Όλοι οι προγραμματισμοί του συστήματος μπορούν να παραμετροποιηθούν από απόσταση με τη χρήση του λογισμικού S Load, χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε στην εγκατάσταση.

Δυνατότητα αναβάθμισης: Οι πίνακες, τα πληκτρολόγια και τα περιφερειακά του συστήματος μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για ευελιξία στην εγκατάσταση.

Υψηλή αξιοπιστία: Τα συστήματα ασφαλείας S PRO διακρίνονται για την επαγγελματική τους ποιότητα και προηγμένη τεχνολογία. Για τον λόγο αυτό, η Sigma Security παρέχει εγγύηση 6 ετών με άμεση αντικατάσταση της ελλαττωματικής πλακέτας σε περίπτωση βλάβης.
Η σειρά υβριδικών συστημάτων συναγερμού S PRO αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση που ενσαρκώνει την αξιοπιστία και την εξελιγμένη τεχνολογία, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στους τελικούς χρήστες, καθώς και απεριόριστες δυνατότητες και ευελιξία στους εγκαταστάτες.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Simon Technologies

Η Simon Technologies παρουσιάζει το PRX1024 της EL.MO., την υβριδική μονάδα συναγερμού εισβολής με 16 εισόδους που μπορούν να επεκταθούν σε 1024 εισόδους και προηγμένα χαρακτηριστικά, που το καθιστούν ιδανική επιλογή τόσο για οικιακές όσο και για εμπορικές εφαρμογές. Βασισμένο σε μια πλατφόρμα SOM, η μονάδα ελέγχου συναγερμού της σειράς ξεχωρίζει για την αρθρωτή αρχιτεκτονική της και τη δυνατότητα συνεργασίας με συστήματα αυτοματισμού, αλλά και προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών.

Ενσωματώνει 2 ξεχωριστές και ανεξάρτητες σειριακές γραμμές RS485 ULTRABUS/TERABUS για τη σύνδεση των έξυπνων συσκευών της EL.MO. (πληκτρολόγια, αισθητήρες, σειρήνες κ.λπ.), 2 υποδοχές για τη σύνδεση μονάδων της σειράς Villeggio/Pregio, GSM/LTE και MDPSTN για σύνδεση με τηλεφωνική γραμμή και υποδοχή LAN RJ-45 10/100 Mbps για σύνδεση με συστήματα τηλεχειρισμού και επίβλεψης, όπως το e-Connect ή το GLOBALPRO.

Το PRX1024 έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται πολλαπλούς τύπους εισόδων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων μονών, διπλών, τριπλών και τετραπλών ρυθμίσεων end-of-line (EOL), οι οποίες μπορούν να επεκταθούν για να φιλοξενήσουν έως και 1024 εισόδους.

Με τις λειτουργίες διαχωρισμού και εκτεταμένου διαχωρισμού, μπορείτε ακόμη και να επεκτείνετε τις ενσωματωμένες εισόδους σε 32, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το σύστημα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Όλα αυτά μπορούν να επιλεγούν μέσω του λογισμικού BrowserOne. Μία από τις πιο καινοτόμες πτυχές της εν λόγω συσκευής είναι η δυνατότητα προγραμματισμού έως και 255 λογικών διαγραμμάτων μέσω ενός επεξεργαστή γραφικών με προσομοιωτή στο BrowserOne.

Επίσης, το PRX1024 της EL.MO. μπορεί να υποστηρίξει έως και 1024 κωδικούς χρήστη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να προσαρμόσετε και να διαχειριστείτε την πρόσβαση στο σύστημά σας. Με 32 συσκευές ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων πληκτρολογίων της εταιρείας, όπως το KARMA και το AURA, θα έχετε πλήρη ευελιξία στον τρόπο αλληλεπίδρασης με το σύστημα συναγερμού σας. Ακόμα, το πάνελ συναγερμού έρχεται με προηγμένο προγραμματισμό και καταγραφή συμβάντων. Το αρχείο καταγραφής συμβάντων μπορεί να καταγράψει έως και 5.000 γεγονότα, διασφαλίζοντας ότι έχετε πλήρη καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων του συστήματος.

Επιπρόσθετα, οι ενημερώσεις λογισμικού εκτελούνται εύκολα μέσω USB ή Ethernet, χρησιμοποιώντας το BrowserOne. Το σύστημα υποστηρίζει διάφορες μονάδες επικοινωνίας, όπως MDGSME ή MD4GE για συνδέσεις GSM/GPRS ή LTE, MDPSTN για συνδέσεις αναλογικών τηλεφωνικών γραμμών και MDRS232 για διασύνδεση με συστήματα Konnex. Αυτές οι επιλογές σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη σας. Με πιστοποιήσεις από τα πρότυπα IMQ-Sistemi di Sicurezza και INCERT και τήρηση των προτύπων EN50131-3, EN50131-6, EN50136-2, EN50131-10, T031, ο συναγερμός πληροί τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας.

simon technologies 4

Με τις προηγμένες δυνατότητες, τις εκτεταμένες επιλογές εισόδου και εξόδου και τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή, το PRX1024 της EL.MO. δίνει τον πλήρη έλεγχο του προστατευόμενου χώρου. Είτε θέλετε να προστατέψετε το σπίτι, την επιχείρηση ή οποιονδήποτε άλλο χώρο, το PRX1024 αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

Solo Security

Η Solo Security παρουσιάζει τα υβριδικά συστήματα συναγερμού της AMC! Όλα τα συστήματα συναγερμού του ιταλικού οίκου AMC έχουν κατασκευαστεί εξ αρχής ως υβριδικά. Με αυτήν τη φιλοσοφία ξεκίνησε αρχικά η εταιρεία, ώστε ο τελικός καταναλωτής να μην έχει περιορισμό σε περίπτωση που θέλει να προσθέσει ζώνες και περιφερειακά.

Οι κεντρικές μονάδες της εταιρείας AMC «χτίζονται», που σημαίνει ότι σε όλες τις μονάδες μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάρτες επέκτασης ζωνών, κάρτες επέκτασης PGM, IP module και GPRS module. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι και 64 ασύρματες ζώνες σε οποιαδήποτε μονάδα μέσω του δέκτη EXPR800 ή μέσω του πληκτρολογίου με ενσωματωμένο δέκτη K-radio800. Αυτό είναι εφικτό από την πιο μικρή μονάδα μέχρι και την πιο μεγάλη.

Συγκεκριμένα, η μονάδα των 4 ζωνών μπορεί να φτάσει μέχρι 16 ενσύρματες ζώνες και 64 ασύρματες, ενώ οι μεγαλύτερες μονάδες φτάνουν τις 64 ενσύρματες και τις 64 ασύρματες ζώνες. Αξίζει να επισημάνουμε ότι στις ασύρματες ζώνες μπορούμε να τοποθετήσουμε παραπάνω από μία συσκευή, στην ίδια όμως ζώνη. Το καινοτόμο στοιχείο της εταιρείας είναι η IP πλακέτα (IP1/W) που συνδέεται μέσω του ασύρματου δικτύου Wi-Fi, δηλαδή χωρίς να πρέπει να έχουμε καλώδιο δικτύου στη μονάδα συναγερμού.

Υπάρχουν 2 τύποι μονάδων: Η σειρά K και η σειρά Χ. Και οι 2 σειρές διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και επιπλέον τηλεφωνική γραμμή PSTN on board για επικοινωνία contact ID (multi-format) σε κεντρικό σταθμό. Η σειρά K μπορεί να μας καλέσει στο κινητό μας και να καταλάβουμε ότι έχουμε συναγερμό μέσω απλών ηχητικών σημάτων (beeps), ενώ η σειρά X διαθέτει τηλεφωνητή στα ελληνικά, όπου μας ενημερώνει περιγραφικά από ποια ζώνη χτύπησε ο συναγερμός, π.χ. Radar κρεβατοκάμαρας master. Ο καταναλωτής μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος συναγερμού από το τηλέφωνο του μέσω DTMF, χωρίς να επιβαρύνεται η αγορά κάποιας επιπλέον πλακέτας.

Το ιδιαίτερο τεχνικό χαρακτηριστικό της μονάδας Χ είναι οι αποσπώμενες «κλέμμες» σε περίπτωση αντικατάστασης της πλακέτας.

Σε όλα τα συστήματα της εταιρείας AMC, υπάρχει η δυνατότητα Video Verification, δηλαδή σε περίπτωση συναγερμού ο χρήστης μπορεί να δει σε ζωντανό χρόνο τι γίνεται στον χώρο μέσω της κάμερας με ενεργό Radar συναγερμού IF-800V.

Ο τελικός χρήστης μπορεί να χειρίζεται και να λαμβάνει σε push notifications τα πάντα για τον συναγερμό στο κινητό του τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής AMC Plus, που διατίθεται δωρεάν. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης οπλίζει – αφοπλίζει το σύστημά του, κάνει by pass τις ζώνες κ.λπ. Επίσης, ο χρήστης λαμβάνει σε push notifications τη διάρρηξη, ποιος χρήστης όπλισε ή αφόπλισε, λαμβάνει φωτογραφίες από τον χώρο κατά τη διάρρηξη και μπορεί να δει με μια ματιά αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα και ενημερώσεις που χρειάζεται το σύστημα συναγερμού του.

Ο προγραμματισμός των μονάδων μπορεί να γίνει με 3 τρόπους. O πρώτος είναι τοπικά από το πληκτρολόγιο. Όλα τα πληκτρολόγια είναι LCD 32 χαρακτήρων σε ελληνική γλώσσα, τα οποία διαθέτουν 2 terminal είτε για ζώνη είτε για pgm. Υπάρχει και touch screen πληκτρολόγιο 4,3″. O δεύτερος τρόπος προγραμματισμού είναι τοπικά μέσω υπολογιστή με το κλειδί προγραμματισμού COM/S της AMC. Τέλος, ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει και απομακρυσμένα μέσω Cloud. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει η μονάδα να είναι συνδεδεμένη στο Cloud μέσω πλακέτας IP, xgprs ή IP-Wi-Fi.

Όλες οι μονάδες της εταιρείας AMC διαθέτουν tamper προστασίας στην πλακέτα, tamper προστασίας στο πληκτρολόγιο και στην εξωτερική σειρήνα (χωρίς να καταλαμβάνουν ζώνη), GRADE ασφαλείας, EN 50131 και τα απαραίτητα πιστοποιητικά αυτών.

Solo Security, τηλ.: 210-2750595.

Spartan Security

Διαθέσιμο από τη Spartan Security το ευέλικτο και εύχρηστο σύστημα συναγερμού εισβολής και βίντεο AX PRO της Hikvision. Ο εν λόγω συναγερμός έρχεται με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και δυνατότητες, ώστε να διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον χρήστη κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης. Κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, το AX PRO βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις με πληθώρα περιφερειακών συσκευών.

Ένα πάνελ το οποίο υποστηρίζει 96 ζώνες και 32 partitions και ένα πάνελ με 64 ζώνες και 16 partitions, αντίστοιχα. Όλα τα διαθέσιμα πάνελ της εταιρείας έρχονται με δύο ενσωματωμένα SIM sockets, για να εγγυηθούν την αδιάλειπτη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το ΚΛΣ, υποστηρίζουν TCP/IP, Wi-Fi και GPRS/3G/4G, αλλά και τη νέα γενιά ασύρματων πρωτοκόλλων Tri-X/Cam-X, καθώς και την πρωτοποριακή τεχνολογία IVaaS.

Το Tri-X επιτρέπει στις συσκευές να επικοινωνούν σε αποστάσεις που αγγίζουν μέχρι και τα 2.000 μέτρα σε ανοιχτό πεδίο – και αυτή η απόσταση μπορεί να επεκταθεί άλλες τέσσερις φορές, χρησιμοποιώντας ασύρματους επαναλήπτες. Αντίστοιχα, η τεχνολογία IVaaS της Hikvision έρχεται στην ουσία για να συνδυάσει τα συστήματα CCTV και συναγερμού εισβολής σε μια ενιαία πλατφόρμα, στέλνοντας ένα βίντεο 7 δευτερολέπτων μέσω e-mail ή μέσω της εφαρμογής σε περίπτωση συναγερμού, για να μπορέσει ο χρήστης να επιβεβαιώσει το συμβάν.

Η τεχνολογία επιτρέπει την εξαγωγή ζωντανών ροών βίντεο απευθείας από το HUB, με το οποίο συνδέονται οι κάμερες. Ακόμα και αν ο εισβολέας καταστρέψει τον ανιχνευτή ή την κάμερα, το βίντεο θα μεταδοθεί και θα αποθηκευτεί με ασφάλεια στο HUB.

Τα νέα πάνελ συναγερμού υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση AES-128, έως 48 χρήστες συμπεριλαμβανομένου του εγκαταστάτη και του administrator και μεγάλη εμβέλεια επικοινωνίας με τα περιφερειακά τους. Στην πρόσοψή τους, διαθέτουν ενδείξεις LED, που υποδεικνύουν την κατάσταση του συναγερμού, ενσωματώνουν εφεδρική μπαταρία λιθίου 4520mAh σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και η διαχείρισή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του γνωστού λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, Hik-Connect.

Στη μεγάλη γκάμα προϊόντων, θα συναντήσουμε επίσης και τον ασύρματο ανιχνευτή PIR με ενσωματωμένη κάμερα, PIRCAM, ο οποίος προσφέρει εύρος ανίχνευσης 12m, φωτισμό υπερύθρων για δυνατότητες νυχτερινής όρασης και εσωτερική μνήμη για αποθήκευση στιγμιότυπων. Ο συναγερμός είναι συμβατός και μπορεί να διαλειτουργήσει με όλες τις συσκευές και τα συστήματα Hikvision, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, των συσκευών ελέγχου πρόσβασης, των θυροτηλεοράσεων κ.λπ.

spartan security 3

Με το AX PRO όμως μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα. Μπορείτε να συνδέσετε ένα σύνολο έξυπνων συσκευών ελέγχου, για να διαχειριστείτε τον φωτισμό, τον κλιματισμό και τις ηλεκτρικές σας συσκευές μέσω έξυπνων κανόνων. Μερικά από τα περιφερειακά του AX PRO είναι:

Ανιχνευτής κουρτίνας: Με εξαιρετικό εύρος ανίχνευσης και πρωτοποριακές τεχνολογίες για την προστασία των παραθύρων και των πορτών.

Κουμπί πανικού: Διακριτικό και φορητό, που επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον συναγερμό.

Μαγνητική επαφή: Η μαγνητική επαφή είναι εύκολη στην τοποθέτηση και καλύπτει διάφορες ανάγκες (παράθυρα, πόρτες κ.λπ.)

Ανιχνευτής περιβάλλοντος: Με ενσωματωμένους αισθητήρες, προστατεύει την οικία 24/7 και στέλνει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση διαρροής νερού, καπνού και απότομης αύξησης της θερμοκρασίας.

Ανιχνευτής θραύσης κρυστάλλου: Προστατεύει τα παράθυρα και ειδοποιεί τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε εισβολή.

Αυτόνομη ασύρματη πιεζοηλεκτρική σειρήνα εξωτερικού χώρου: Αυτόνομη ασύρματη πιεζοηλεκτρική σειρήνα εξωτερικού χώρου, με μοντέρνο σχεδιασμό, σε λευκό χρώμα με μπλε strobe light. Διαθέτει επιλεγόμενη ακουστική ισχύ από 90 ως 110 dB, με δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών ήχων.

Spartan Security, τηλ.: 210-9232437.

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Εγκατάσταση Συστημάτων Συναγερμού

Karavanas Security

Ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας

KARABANAS LOGO

Η εταιρεία Κaravanas Security ιδρύθηκε το 2006 με κύριο γνώμονά της την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας τόσο για τις οικίες όσο και για τις επιχειρήσεις. Στο πέρασμα των χρόνων θεμελίωσε σωστές βάσεις για να μπορέσει να καλύψει και τον πιο απαιτητικό πελάτη της, πραγματοποιώντας συνεργασίες με τους πιο αναγνωρισμένους και αξιόπιστους οίκους συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 9.500 πελάτες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Φθιώτιδας, κατατάσσοντάς την νούμερο ένα επιλογή για την κάλυψη των αναγκών της κάθε οικογένειας στον τομέα της ασφάλειας.

Συνεργάζεται με τους πιο αξιόπιστους οίκους συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο και παρέχει υπηρεσίες, όπως εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, κάμερες IP, Κέντρο Λήψης Σημάτων και Εικόνας, συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφαλείας και επίβλεψη καταστημάτων.

Συστήματα συναγερμών

Η αίσθηση ασφάλειας που μας προσφέρει ο χώρος μας, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας τόσο για την σωματική μας ακεραιότητα όσο και για την ψυχική μας υγεία. Η καλύτερη λύση είναι η εγκατάσταση του κατάλληλου συναγερμού, ο οποίος θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες. Η Κaravanas Security εξειδικεύεται τόσο στην εγκατάσταση συναγερμών σε οικίες όσο και σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε τεχνική απαίτηση, καθώς διαθέτει τις γνώσεις, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό. Κάποια από τα προϊόντα ασφαλείας που προσφέρει είναι ασύρματοι και ενσύρματοι συναγερμοί, περιμετρικά συστήματα, κλειστά κυκλώματα καμερών, συστήματα πυρανίχνευσης και συστήματα τεχνητής ομίχλης. Οι συναγερμοί τοποθετούνται έπειτα από δωρεάν μελέτη εγκατάστασης.

Ο ειδικευμένος συνεργάτης της εταιρείας θα προτείνει τον κατάλληλο τύπο συναγερμού για το σπίτι ή την επιχείρησή σας, βάσει των απαιτήσεων του χώρου και των αναγκών σας. Παράλληλα, οι συναγερμοί μπορούν να συνδυαστούν με μία σειρά από υπηρεσίες που αυξάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι, ο συναγερμός που θα επιλέξει ο πελάτης, πέρα από τη σύνδεσή του με το Κέντρο Λήψης Σημάτων, μπορεί να συνδεθεί με το Κέντρο Λήψης Εικόνας εφόσον είναι τοποθετημένες κάμερες ασφαλείας στον χώρο, να συνδυαστεί με την υπηρεσία της Άμεσης Επέμβασης, αλλά και να καλυφθεί από ένα συμβόλαιο συντήρησης.

Η μόνη ασφαλής λύση είναι το σύστημα συναγερμού να είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων με αποτέλεσμα την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων.

Karavanas Security, τηλ.: 22311-00010.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...