Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Δεκεμβρίου 2023 10:46

Πιστοποίηση Access Control από την ZKTeco για 1η φορά στην Ελλάδα

Μία εξαιρετική διοργάνωση από την ARK!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 1 a9dbab8e

To πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο Access Control με την πιστοποίηση της ZKTeco πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του OTE Academy στο Μαρούσι. Το τεχνικό σεμινάριο, που φέρει την πιστοποίηση της ZKTeco, περιλάμβανε παρουσίαση όλων των Access Control λύσεων που διαθέτει η εταιρεία, hands-on εκπαίδευση στα συστήματα ελέγχου πρόσβασης και πολλές ακόμα δράσεις.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εγκαταστάτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τις επαρχίας – και άπαντες – έλαβαν εξειδικευμένες γνώσεις και επίσημη πιστοποίηση από την ίδια την ZKTeco!

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο πιστοποιημένο σεμινάριο ελέγχου πρόσβασης από την ZKTeco και την ARK το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του OTE Academy, που παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας για εκδηλώσεις και workshops. Στα δύο ολοήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια συμμετείχαν – ως εκπρόσωποι των εταιρειών τους – 50 εγκαταστάτες τεχνικοί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της χώρας.

Οι συμμετέχοντες, σε μία hands-on εμπειρία και πειραματιζόμενοι πάνω σε ένα ολοκληρωμένο kit του πίνακα C3-100 PRO, εκπαιδεύτηκαν άρτια στον προγραμματισμό του λογισμικού BioCVSecurity για τις λειτουργίες Access Control, Time & Attendance, Parking, Elevator και Visitor Management.

Οι επαγγελματίες των συστημάτων ασφαλείας είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να λύσουν τις απορίες τους με τους ανθρώπους της ARK και της ZKTeco. Στο τέλος της κάθε ημέρας, οι συμμετέχοντες πιστοποιήθηκαν μέσω γραπτής διαδικασίας αξιολόγησης, υπό την επίβλεψη της ομάδας της ARK και των ανθρώπων της ZKTeco, Silvia Barreiro Lopez, Business Development Manager, και Aaron Zhang, Product Manager Access Control για την Ευρώπη.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας για τη συμμετοχή τους σε αυτό το σεμινάριο πιστοποίησης και την ομάδα της ZKTeco, που ταξίδεψε από τη Μαδρίτη γι’ αυτό το εκπαιδευτικό διήμερο, που διοργανώσαμε. Έχουμε υποσχεθεί να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και το τηρούμε!», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κος Σταύρος Μουστάκας.

Το προφίλ και οι λύσεις της ZKTeco

Την εισαγωγή και την έναρξη του σεμιναρίου ανέλαβε η κα Λαμπρινή Θεoδωρακίδου, Operations Manager της ARK, η οποία καλωσόρισε το κοινό των εγκαταστατών και παρουσίασε το πρόγραμμα του τεχνικού σεμιναρίου. Τη σκυτάλη πήρε η Silvia Barreiro Lopez, Business Development Manager της ZKTeco, που σύστησε στο κοινό τις προϊοντικές λύσεις της ZKTeco. Την εκπαίδευση ανέλαβε ο Product Manager της ZKTeco, Aaron Zhang, σε συνεργασία με στελέχη της ARK.

Η ZKTeco είναι μια εταιρεία διεθνούς φήμης, που εξειδικεύεται στις πρωτοποριακές τεχνικές βιομετρικής αναγνώρισης και παρέχει προϊόντα και λύσεις έξυπνης διαχείρισης εισόδων, ελέγχου ταυτότητας, βιντεοεπιτήρησης κ.λπ. Τα προϊόντα της ZKTeco είναι κατάλληλα τόσο για μικρομεσαίες εφαρμογές, όσο και για μεγάλα projects, όπως δημόσιοι χώροι, εργοτάξια, κυβερνητικά γραφεία, σχολεία, αποθήκες, νοσοκομεία κ.λπ.

5

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις δικές της τεχνολογίες και έχει κατοχυρώσει πολύ σημαντικές άδειες ευρεσιτεχνίας για τα συστήματα και τις τεχνικές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ίριδας, προσώπου, φλέβας και παλάμης. Κατέχει, επίσης, διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνικών υπολογιστικής όρασης (machine vision), συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου, της αναγνώρισης συμπεριφορών, της αναγνώρισης αντικειμένων με ακτίνες Χ κ.λπ.

Όλα αυτά την καθιστούν ως έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων Access Control. Η ZKTeco διαθέτει πληθώρα προϊόντων, από standalone συσκευές για καταλύματα Airbnb, LPR συσκευές για την αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, turnstiles για τον έλεγχο πρόσβασης, μέχρι και καινοτόμες Cloud πλατφόρμες, όπως το ZKBioCVSecurity. Ας δούμε μερικές από τις δημοφιλέστερες συσκευές.

ZKBio Time ERGANI

Πρόκειται για μία εξατομικευμένη λύση ωρομέτρησης προσωπικού για την Ελλάδα! Το προηγμένο σύστημα ZKBio Time ERGANI διαβάζει και διαχειρίζεται τους κωδικούς ERGANI QR, χάρη στις συσκευές αναγνώρισης της ZKTeco, οι οποίες είναι σε θέση να επαληθεύουν τον κωδικό μέσω αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, παλάμης, προσώπου, RFID κάρτας ή QR code. Η εταιρεία διαθέτει τρεις συσκευές, συμβατές με το σύστημα, που επιτρέπουν την προσαρμογή της λύσης σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις του έργου.

Το ZKBio Time ERGANI διευκολύνει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του νόμου για τον έλεγχο ωρομέτρησης που θεσπίστηκε στην Ελλάδα το 2022. Για πιο απαιτητικές εφαρμογές, η ZKTeco επιτρέπει τη δημιουργία πιο προηγμένων συστημάτων ελέγχου γύρω από βασική λύση. Οι ολοκληρωμένες λύσεις και συσκευές που προσφέρει η ZKTeco παρέχουν διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, διασφαλίζοντας την ενοποίηση των ψηφιακών καρτών εργασίας με οποιαδήποτε επιχείρηση, όπως καταστήματα λιανικής, γραφεία, ξενοδοχεία κ.ά.

Τρεις από τις διαθέσιμες συσκευές που θα συναντήσετε από τη ZKTeco είναι η IN05-A (μία οικονομικά αποδοτική συσκευή ωρομέτρησης και παρακολούθησης, συμβατή με τους κωδικούς QR του ΕΡΓΑΝΗ), η SPEEDFACE-V4L (μία συσκευή αναγνώρισης πολλαπλών βιομετρικών στοιχείων) και το ZPAD PLUS (ένα τερματικό συλλογής δεδομένων Android).

ZKTeco ProMA Series

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη γκάμα standalone συσκευών, που καλύπτουν ακόμα και απαιτητικές εφαρμογές. Το ProMA είναι ένα αυτόνομο τερματικό πολυ-βιομετρικού ελέγχου πρόσβασης, ιδανικό για τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι κατασκευασμένο με ένα εξαιρετικά ανθεκτικό περίβλημα από κράμα αλουμινίου.

Η σειρά ProMA ενισχύει το επίπεδο προστασίας από το νερό και τη σκόνη, καθώς πιστοποιείται με βαθμό IP66, ενώ παρουσιάζει και μεγάλη ανοχή στα χτυπήματα και βανδαλισμούς (IK07). Στην προϊοντική σειρά, θα συναντήσουμε 3 μοντέλα, εξοπλισμένα με διαφορετικούς συνδυασμούς ελέγχου ταυτότητας, όπως αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, QR code και αναγνώριση RFID. Στα εν λόγω τερματικά, έρχεται να προστεθεί και η πιο πρόσφατη τεχνολογία αναγνώρισης, αυτή που πραγματοποιείται ανέπαφα, αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της παλάμης.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα τερματικά μπορούν να υποστηρίξουν έως και 10.000 δακτυλικά αποτυπώματα, 30.000 εικόνες προσώπων, 5.000 μοτίβα παλάμης και 50.000 κάρτες RFID. Επιπλέον, η ταχύτητα ελέγχου ταυτότητας αυτών των τερματικών είναι εκπληκτική, καθώς η αναγνώριση προσώπου πραγματοποιείται σε λιγότερο από 0,3 δευτερόλεπτα ανά πρόσωπο, η ανέπαφη αναγνώριση παλάμης σε λιγότερο από 0,35 (ανά χέρι) και η αναγνώριση RFID σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθιστούν τις εν λόγω συσκευές ιδανικές ακόμα και για πολύπλοκα σενάρια. Η σειρά υποστηρίζει το πρωτόκολλο επικοινωνίας ZKTeco PUSH και διαλειτουργεί πλήρως με την τελευταία υβριδική βιομετρική τεχνολογία της εταιρείας, καθώς και με την πλατφόρμα ZKBio CVSecurity V6600.

ZKTeco ProBG3000

Πρόκειται για ένα σύστημα από τη σειρά προϊόντων Smart Vehicle and Inspection, που είναι ιδανικό για τη διαχείριση της εισόδου και εξόδου των οχημάτων από έναν χώρο στάθμευσης. Το ProBG3000 της ZKTeco είναι μία επαγγελματική μπάρα εισόδου / στάθμευσης με υψηλή απόδοση και ταχύτητα και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε χώρους φορτοεκφόρτωσης, γκαράζ, parking πολυκαταστημάτων κ.λπ.

Το εν λόγω σύστημα υιοθετεί έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης, που προσφέρει μεγάλη αξιοπιστία κατά τη λειτουργία και τη διέλευση οχημάτων, ενώ ο ενσωματωμένος πίνακας ελέγχου θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι εξοπλισμένο με LED ενδείξεις και η ταχύτητα ανοίγματος / κλεισίματος της μπάρας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη (από 0,9 δευτερόλεπτα έως 10 δευτερόλεπτα), καθώς και από τον αριθμό των οχημάτων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον χώρο.

Η διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις παραδοσιακές μπάρες / πύλες που θα συναντήσουμε στην αγορά, καθώς είναι σχεδιασμένο ώστε να απορροφά τους κραδασμούς και να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες (-40°C / +75°C).

ZKTeco C3-100 Pro

Αυτός είναι ο πίνακας Access Control, πάνω στον οποίο εκπαιδεύτηκαν οι συμμετέχοντες του πιστοποιημένου τεχνικού σεμιναρίου της ZKTeco. Η σειρά C3-Pro είναι μια σειρά πινάκων επόμενης γενιάς που διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ελέγχου πρόσβασης, όπως anti-passback, άνοιγμα πολλαπλών καρτών, εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, ενσωματωμένη επαλήθευση κάρτας και υποστηρίζει πρωτόκολλο Push σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να δεχτεί έως και 30.000 χρήστες.

ZKBioCVSecurity

Στο σεμινάριο, σταθήκαμε αρκετά στο ZKBioCVSecurity και όχι άδικα, καθώς αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα ασφαλείας που υιοθετεί την υβριδική βιομετρική και computer vision τεχνολογία της εταιρείας. Περιλαμβάνει πολλαπλές ενότητες, όπως χρονομέτρηση και παρακολούθηση, έλεγχο πρόσβασης, διαχείριση επισκεπτών, στάθμευση, έλεγχο ανελκυστήρα, FaceKiosk, έξυπνη διαχείριση βίντεο, μονάδα ανίχνευσης μάσκας και θερμοκρασίας, κατανάλωση Online / Offline, περιπολία, κέντρο λειτουργίας, κέντρο εξυπηρέτησης και πολλά ακόμα.

Το ZKBioCVSecurity τρέχει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα (Windows, Windows Server, Windows Enterprice κ.λπ.), διαθέτει μία καινοτόμα πλατφόρμα που υποστηρίζει 300.000 άτομα προσωπικό, κωδικούς χρήστη, RFID κάρτες, δακτυλικά αποτυπώματα και πρόσωπα και μπορεί να ελέγξει έως και 5.000 πόρτες και να υποστηρίξει έως 100.000 επισκέπτες μηνιαίως. Στο σύστημα αυτό, μπορούν επίσης να προστεθούν έως και 1.024 κάμερες παρακολούθησης και 50 Video Servers. Το ZKBioCVSecurity υποστηρίζει κρυπτογράφηση 256-bit AES για να διασφαλίσει την αξιόπιστη αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων.

Επίλογος

Για την ARK είναι δεδομένο το ενδιαφέρον για τη συνεχή εκπαίδευση των συνεργατών της, γι’ αυτό και μέσω της ARK Academy φροντίζει συνεχώς να τους ενημερώνει για τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα νέα συστήματα και τις τάσεις που καθημερινά διαμορφώνουν το τοπίο στην αγορά. Το διήμερο σεμινάριο έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και κατά τη διάρκειά του, προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες πλούσιο φαγητό, ποτό και φυσικά οι επίσημες πιστοποιήσεις της ZKTeco!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...