Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Ιανουαρίου 2024 10:24

Divico Security

Η ασφαλής επιλογή για περισσότερα από 40 χρόνια!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
ANOIGMA NEW 36325217

Το περιοδικό Security Report ταξίδεψε στην πόλη της Πάτρας και είχε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού της Divico Security. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Βυργιώτης, ξενάγησε τη δημοσιογραφική μας ομάδα στις εγκαταστάσεις του ΚΛΣ και μας παρουσίασε τον διαθέσιμο εξοπλισμό, καθώς και τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχει η Divico Security στους συνεργάτες και τους πελάτες της. Ακόμα, με τα στελέχη της εταιρείας, συζητήσαμε τις εξελισσόμενες προκλήσεις του τοπίου της ασφάλειας.

1 new

Η Divico Security διαθέτει ένα από τα κορυφαία και πιο σύγχρονα Κέντρα Λήψεως Σημάτων και Εικόνας στην Ελλάδα που λειτουργεί με αυστηρές προδιαγραφές 24/7, όλο τον χρόνο, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Όλες οι επικοινωνίες που πραγματοποιεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων γίνονται μέσα από δίκτυο οπτικών ινών και κάνοντας χρήση προγραμμάτων με τεχνητή νοημοσύνη για υψηλότερη απόδοση. Επίσης, την ομάδα που στελεχώνει το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico Security απαρτίζουν άρτια εκπαιδευμένοι χειριστές που γνωρίζουν την επεξεργασία και τη διαχείριση των σημάτων άμεσα!

2 NEW2

Η Divico Security δραστηριοποιείται από το 1982 στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Στην πολυετή πορεία της, την έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και οργανισμοί. Το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων με μεγάλη ακρίβεια και επαγγελματισμό προβαίνει στην ειδοποίηση των Αρμοδίων Αρχών και όποιων άλλων προσώπων πρέπει να ειδοποιηθούν όταν υπάρχει ανάγκη. Επιπρόσθετα, το ΚΛΣ μπορεί να διαχειριστεί ποικίλα σήματα συναγερμού, όπως διάρρηξης, πυρκαγιάς, προσωπικής απειλής ή έλεγχο ωραρίου. Επιπλέον, μπορεί να διαχειριστεί και σήματα καλής λειτουργίας του συναγερμού σας ή σήματα διακοπής ρεύματος.

3 5

Οι άνθρωποι πίσω από το όνομα

Η ομάδα είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κεφάλαιο της Divico Security. Συγκεκριμένα, είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος για καινοτομία, τις ίδιες αρχές και αξίες. Η αξιοκρατία, ο σεβασμός αλλά και η διαρκής επιθυμία για εξέλιξη, αποτελούν τη βάση της εταιρικής της κουλτούρας. Συγχρόνως, την εταιρεία στελεχώνει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό που είναι πάντα πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει και να σας δώσει τις λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Τμήμα έρευνας & ανάπτυξης

Πρωταρχικός στόχος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Divico Security είναι η κατανόηση των αναγκών των πελατών της, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες τους. Η εταιρεία διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο τμήμα και το κατάλληλο καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, για την παροχή μίας ορθής μελέτης. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών που πληρούν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία φροντίζει για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών και του εξοπλισμού της με τη χρήση νέων τεχνολογιών και πιο εξελιγμένων πρακτικών.

4 3

Η κτιριακή υποδομή της Divico Security

Την κτιριακή υποδομή της εταιρείας, που πρόσφατα επισκέφτηκε το περιοδικό μας, συνθέτουν ο Κεντρικός Σταθμός Λήψεως Σημάτων, τα γραφεία, η αποθήκη, τα εργαστήρια και το parking. Αναλυτικότερα, η Divico Security έχει γραφεία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 750m2 με έδρα την Πάτρα. Παράλληλα, έχει παραρτήματα σε Αθήνα και Κύπρο, ενώ οι ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να μπορεί να στεγαστεί με απόλυτη ασφάλεια το Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Επιπρόσθετα, φροντίζει συνεχώς για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, των υποδομών και των χώρων της με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Προτεραιότητά της είναι να εξασφαλίσει με ασφάλεια την αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, όπως επίσης και την καλή λειτουργία όλων των γραφείων της εταιρείας. Επίσης, η είσοδος στο κτίριο γίνεται μόνο με βιομετρικά συστήματα πρόσβασης για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Πιο συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις της Divico Security περιλαμβάνουν:

  • Ειδικό χώρο για το Kέντρο Eλέγχου.
  • Ειδικές εγκαταστάσεις για τα συνεργεία και τα εργαλεία τους.
  • Αποθήκες.
  • Εργαστήρια δοκιμών.
  • Τμήματα μελετών.
  • Λογιστήριο.
  • Χώρο parking.

Νέος ειδικά διαμορφωμένος χώρος Divico Security – IT Lab: Ο χώρος σχεδιάστηκε με γνώμονα την αποτελεσματική οργάνωση για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας και της πληροφορικής. Ο χώρος αυτός παρέχει υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, λογισμικό και υποδομές για να υποστηρίξει μια ποικιλία δραστηριοτήτων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Divico Security σύντομα θα ολοκληρώσει και τη διαμόρφωση του νέου κτιρίου της, πλησίον του κεντρικού, όπου θα φιλοξενηθούν γραφεία και αποθήκες.

Πιστοποιήσεις ISO

Η Divico Security διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO για την καθημερινή παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Αναλυτικότερα, παρέχει υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες της εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες. Ταυτόχρονα, δίνει μεγάλη σημασία στη διαδικασία της μελέτης και της εγκατάστασης των συστημάτων ασφαλείας. Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και των συνεργατών της. Με άλλα λόγια, όλες οι δραστηριότητές της πληρούν απόλυτα τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας.

Αναλυτικά, η Divico Security διαθέτει τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

Πιστοποίηση ISO 14001:2015: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Πιστοποίηση ISO 39001:2012: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης οδικής ασφάλειας.
Πιστοποίηση ISO 27001:2013: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών.
Πιστοποίηση ISO 37001:2016: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας.
Πιστοποίηση ISO 9001:2015: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης για την ποιότητα.
Πιστοποίηση ΕΛΟΤ ISO 22301:2019: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας.
Πιστοποίηση ΕΛΟΤ ISO 45001:2018: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας.
Πιστοποίηση ISO 50001:2018: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας.
Πιστοποίηση ISO 41001:2018: Διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Υπηρεσίες & λύσεις υψηλής ποιότητας

Η Divico Security εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες έχει υπηρεσίες και λύσεις υψηλής ποιότητας για την ασφάλεια του χώρου σας. Αναλυτικότερα, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της έχουν στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του. Συγκεκριμένα, έχουν στόχο την προστασία και την κάλυψη ακόμα και των «νεκρών» σημείων, τόσο σε οικιακό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά συνέπεια, η εταιρεία δείχνει ιδιαίτερη επιμέλεια στη σωστή μελέτη!

Παράλληλα, η ομάδα της Divico Security λειτουργεί με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεργάτη και του τελικού πελάτη, συνεπώς, φροντίζει να προστατεύει καθημερινά όσα έχουν πραγματικά αξία με στόχο την ολοκληρωμένη ασφάλεια του χώρου σας!

Μερικές από τις διαθέσιμες υπηρεσίες της Divico Security:

24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων: Το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψεως Σημάτων είναι η καρδιά της Divico Security! Αναλυτικότερα, λειτουργεί 24/7, 365 μέρες τον χρόνο! Επιπρόσθετα, είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των σημάτων, όπως διακοπές ρεύματος, προβλήματα επικοινωνίας κ.λπ.

Εγκαταστάσεις & υποστήριξη: Το τεχνικό τμήμα απαρτίζουν πιστοποιημένοι ηλεκτρολόγοι για τη διασφάλιση μίας σωστής εγκατάστασης, αλλά και για την άμεση επίλυση των βλαβών που μπορεί να προκύψουν. Επίσης, στόχος του τμήματος είναι η εξασφάλιση της καλής μακροχρόνιας λειτουργίας του συναγερμού του πελάτη.

Άμεση επέμβαση & περιπολίες: Αρχικά, η υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την άμεση αποτροπή των παραβιάσεων. Επίσης, λόγω της ταχύτητας και της μεθοδικότητας των φυλάκων, επιτυγχάνει την ενίσχυση της ολοκληρωμένης ασφάλειας του χώρου!

Συνδρομητική υπηρεσία Divico Go: Το Divico Go εξασφαλίζει ασφάλεια σε κάθε σας βήμα! Συγκεκριμένα, αφορά μία φορητή συσκευή προσωπικής βοήθειας (σε κολιέ ή μπρελόκ). Αναλυτικότερα, ο πελάτης αποκτά έναν προσωπικό συναγερμό που του παρέχει βοήθεια όταν την έχει ανάγκη και όταν δεν έχει πρόσβαση σε άλλη συσκευή.

Λύσεις για φωτοβολταϊκά & αιολικά πάρκα: Εξειδικευμένη ομάδα αναλαμβάνει τη μελέτη και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε ενεργειακά πάρκα. Επιπρόσθετα, η ομάδα γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του τελικού πελάτη, ώστε να πετύχει πλήρη κάλυψη.

Συντήρηση συστημάτων ασφαλείας: Διαθέτουμε ολοκληρωμένα προγράμματα συντήρησης για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του συναγερμού.

Λύσεις για εγκαταστάτες: Το Divico Portal λύνει τα χέρια του επαγγελματία εγκαταστάτη! Πρόκειται για μία εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες του συναγερμού του πελάτη που είναι συνδεδεμένος με το 24ωρο Κέντρο Λήψεως Σημάτων. Επίσης, η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε φορητή συσκευή.

Σχεδιασμός & υλοποίηση μεγάλων έργων: Έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα αναλαμβάνει τη μελέτη της ασφάλειας μεγάλων επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών. Παράλληλα, παρέχει στοχευμένες λύσεις για αποτελεσματική φύλαξη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...