Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Ιανουαρίου 2024 09:46

Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu

Νέες σειρές αναλογικών καμερών

Γράφει: Θέμης Γάλλος, Τεχνική Υποστήριξη Πωλήσεων ΗΛΚΑ Α.Ε.
anoigma 3 6fb187df

Η νέα κατηγορία αναλογικών καμερών Smart Hybrid Light ColorVu της Hikvision εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην αναλογική βιντεο-επιτήρηση και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα αυτό. Αυτές οι κάμερες συνδυάζουν διάφορες προηγμένες τεχνολογίες, για να παρέχουν υψηλής ποιότητας εικόνα μέρα νύχτα και εξαιρετική λειτουργικότητα.

1 2
Το νέο σύστημα Smart Hybrid Light μάς επιτρέπει να επιλέξουμε φωτισμό μόνο με IR, μόνο με λευκό φωτισμό ή τη λειτουργία έξυπνου φωτισμού (Smart Mode).

Οι εν λόγω κάμερες είναι τεχνολογίας ColorVu, με ευαίσθητα αισθητήρια και πολύ φωτεινούς φακούς μεγάλου διαφράγματος F1.0, ικανές να παράγουν ευκρινή έγχρωμη εικόνα, ακόμη και σε πολύ χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος. Αυτό εγγυάται επίσης, εξίσου ευκρινή απεικόνιση σε IR ή ορατό φως και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αναγνώριση προσώπων ή αντικειμένων και τη γενικότερη παρακολούθηση σε σκοτεινά περιβάλλοντα.

2
H κάμερα DS-2CE18D0T-LFS της νέας σειράς Smart Hybrid Light D0T-L με μοναδικό design και λευκό φωτισμό έως 60m.

Επιπλέον, όμως, διαθέτουν το νέο σύστημα φωτισμού Smart Hybrid Light, που περιλαμβάνει φωτισμό IR και λευκού φωτός (WL), που μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με έναν από τους εξής 3 τρόπους: μόνο με IR φωτισμό, παρέχοντας μονόχρωμη εικόνα στο σκοτάδι, μόνο με λευκό φωτισμό, παρέχοντας έγχρωμη εικόνα μέρα νύκτα, ή smart με ενεργοποιημένο τον IR φωτισμό – αλλά μόλις η κάμερα αντιληφθεί παραβίαση, ενεργοποιεί αυτόματα τον λευκό φωτισμό, για να παρέχει ευκρινή έγχρωμη εικόνα, λειτουργώντας παράλληλα σαν αποτρεπτικό μέσο. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι παρακάτω 4 νέες σειρές αναλογικών καμερών:

3
Οι κάμερες διαθέτουν το νέο σύστημα φωτισμού Smart Hybrid Light, που περιλαμβάνει φωτισμό IR και λευκού φωτός (WL), που μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με 3 τρόπους.

Σειρά KF3T-LE: Αποτελεί την κορυφαία σειρά της κατηγορίας Smart Hybrid Light ColorVu, καθώς οι κάμερες της σειράς διαθέτουν αισθητήριο CMOS με ανάλυση 3Κ, 2960 (H) x 1665 (V) με διάσταση πλευρών 16:9 για αποφυγή παραμόρφωσης στα monitors. Με λευκό και υπέρυθρο φωτισμό εμβέλειας έως 20m και στα μεγαλύτερα μοντέλα έως τα 40m. Διαθέτουν επίσης έναν εξαιρετικά φωτεινό φακό F1.0, υψηλή ευαισθησία 0.0005 Lux, 130dB Wide Dynamic Range, ψηφιακή μείωση θορύβου 3 διαστάσεων (3D DNR). Υποστηρίζει μόνο αναλογική έξοδο HDTVI και τροφοδοσία 12V DC ±25% (9~15 V DC) ή και PoC.AΤ (Power over Coaxial).Με OSD menu, για προγραμματισμό της κάμερας από το καταγραφικό μέσα από το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο και λειτουργίες White Balance, BLC, HLC, HLS, AGC κ.λπ. Διαθέτουν βαθμό προστασίας IP67 και λειτουργούν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -40° έως +60°C.

Σειρά DF3T-LxFS: Η επόμενη σειρά της κατηγορίας διαθέτει αισθητήριο CMOS progressive scan με ανάλυση 2MP, ενσωματωμένο μικρόφωνο με μετάδοση του σήματoς, μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου (Audio over Coax) και αναλογική έξοδο 4 σε 1 (HDTVI / CVI / AHD / CVBS). Με λευκό και υπέρυθρο φωτισμό εμβέλειας έως 20m και στα μεγαλύτερα μοντέλα έως τα 40m. Διαθέτουν επίσης έναν εξαιρετικά φωτεινό φακό F1.0, υψηλή ευαισθησία 0.0005 Lux, 130dB Wide Dynamic Range, ψηφιακή μείωση θορύβου 3 διαστάσεων (3D DNR). Με OSD menu, για προγραμματισμό της κάμερας από το καταγραφικό μέσα από το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο και λειτουργίες White Balance, BLC, HLC, HLS, AGC κ.λπ. Διαθέτουν βαθμό προστασίας IP67 και θερμοκρασία λειτουργίας από -40° έως +60°C. Τροφοδοσία 12V DC ±25% (9~15 V DC).

Σειρά KF0T-L: Πρόκειται για την νέα οικονομική σειρά αναλογικών καμερών 4 σε 1, Smart Hybrid Light ColorVu, με ανάλυση 3K (5MP), με λιγότερη ευαισθησία σε σχέση με τις κάμερες DF3T & KF3T, Digital WDR αντί 130dB και μείωση θορύβου 2D DNR, αντί 3D DNR των άλλων σειρών. Οι κάμερες της σειράς διαθέτουν αισθητήριο CMOS με ανάλυση 3Κ, 2960(H) x 1665(V), με διάσταση πλευρών 16:9 για αποφυγή παραμόρφωσης στα monitors. Με λευκό και υπέρυθρο φωτισμό, εμβέλειας έως 20m και στα μεγαλύτερα μοντέλα έως τα 40m. Διαθέτουν επίσης έναν εξαιρετικά φωτεινό φακό F1.0 και ευαισθησία 0.001 Lux. Με OSD menu, για προγραμματισμό της κάμερας από το καταγραφικό μέσα από το ίδιο ομοαξονικό καλώδιο και λειτουργίες White Balance, BLC, HLC, HLS, AGC κ.λπ. Διαθέτουν βαθμό προστασίας IP67 και θερμοκρασία λειτουργίας από -40° έως +60°C. Τροφοδοσία 12V DC ±25% (9~15 V DC).

Σειρά D0TL: Η νέα και οικονομικότερη σειρά της κατηγορίας, η οποία περιλαμβάνει κάμερες με ανάλυση 2MP και παρόλο που διαθέτουν την τεχνολογία Smart Hybrid Light με λευκό και υπέρυθρο φωτισμό, εμβέλειας έως 20 ή 40 m, δεν χαρακτηρίζονται ως ColorVu, γιατί δεν έχουν αισθητήρια με μεγάλη ευαισθησία, ούτε φωτεινούς φακούς. Διαθέτουν ακόμη ενσωματωμένο μικρόφωνο με μετάδοση του σήματoς, μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου (Audio over Coax) και αναλογική έξοδο 4 σε 1 (HDTVI / CVI / AHD / CVBS).

Οι κάμερες της σειράς KF3T-LE & KF0T λειτουργούν μόνο με τα εξής καταγραφικά (με τελευταίο firmware), παρέχοντας τις αναφερόμενες αναλύσεις / frame rates: HTHI-M / HTHI-K: 3K@20 fps, HUHI-M / HUHI-K: 3K@12 fps, HQHI-M: 3K lite@12 fps, HQHI-K: 1080p@15 fps. Για την υλοποίηση της λειτουργίας φωτισμού smart πρέπει το καταγραφικό να είναι τύπου AcuSense (σειρά -M).

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...