Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
28 Ιανουαρίου 2024 10:32

Security TOP 50

Οι κορυφαίες εταιρείες Security για το 2022-2023!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
ANOIGMA TOP50 SECURITY 637ab5bc

Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδου, δημοσιεύει τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους σημαντικότερους κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων και προϊόντων ασφαλείας, έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα κατάταξη των 50 κορυφαίων εταιρειών για το έτος 2022-2023.

Σημειώνουμε πως οι εταιρείες Security στην εν λόγω λίστα επιλέγονται με βάση τα μεγαλύτερα μερίδια, τα οποία κατέχουν στις διεθνείς αγορές, αλλά και τις υψηλότερες αποστολές προϊόντων τους σε παγκόσμιους διανομείς. Ας δούμε τις σημαντικότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως από την εν λόγω έρευνα.

Κοιτάζοντας πίσω στο 2022, ο κλάδος της φυσικής ασφάλειας προσπαθούσε να ξεπεράσει τα εμπόδια που έφερε ο κορωνοϊός, ο πληθωρισμός και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Στο σύνολό της, η αγορά διατήρησε την αξία της, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως και οι κινέζοι κατασκευαστές αντιμετώπισαν καλά την υγειονομική καταιγίδα, ιδίως μετά και από το πρώτο κύμα του κορωνοϊός. Οι προκλήσεις φυσικά παραμένουν, όμως υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην αγορά και αυτό φαίνεται από τις εξαγορές, τις συγχωνεύσεις, τις έντονες επενδυτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη, αλλά και από την ισχυρή ανθεκτικότητα που υπέδειξαν ορισμένες εταιρείες έναντι της ύφεσης.

Τα πρώτα ευρήματα

Με μία πρώτη ματιά, θα αντιληφθεί κανείς πως στο φετινό Security ΤOP 50 υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές. Οι 10 κορυφαίοι κατασκευαστές ασφαλείας από όλο τον κόσμο στην κατηγορία του ελέγχου πρόσβασης και της βιντεοεπιτήρησης για το 2023 είναι οι εταιρείες Hikvision, Dahua, Assa Abloy, Axis Communications, Motorola Solutions, Allegion, Tiandy, Hanwha Vision (πρώην Hanwha Techwin), Uniview Technologies και Aiphone.

Η Hikvision και η Dahua παραμένουν οι μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας στον κόσμο, με τις πωλήσεις προϊόντων / εξοπλισμού ασφαλείας το 2022 να ξεπερνούν τα 9,8 και τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα (με βάση τις μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες τους για το 2022). Υπήρχαν αρκετές νεοεισερχόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Meari με έδρα την Κίνα, που ειδικεύεται σε λύσεις έξυπνου σπιτιού και της Union Community από την Κορέα, με βιομετρικές λύσεις ελέγχου πρόσβασης.

Ωστόσο, ένα ενδιαφέρον κομμάτι του φετινού Security TOP 50 αποτελεί η λίστα ανάπτυξης. Από τις 17 εταιρείες που κατέγραψαν μείωση εσόδων το 2022-2021, οι 12 ήταν κινεζικές εταιρείες. Όπως αναφέρει το περιοδικό Asmag, οι εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις της Κίνας, όπως τα διαδοχικά lockdowns, η κρίση των ακινήτων και οι εντάσεις με τις ΗΠΑ, έπαιξαν ρόλο.

«Οι κινεζικές κρατικές δαπάνες μειώθηκαν σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για τη βιντεοεπιτήρηση, και δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα προς την καταπολέμηση του covid-19 και την υποστήριξη της οικονομίας της χώρας κατά τη διάρκεια αυτών των lockdowns. Οι περιορισμοί διήρκησαν πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν πολλοί παρατηρητές, με την κινεζική κυβέρνηση να χαλαρώνει τελικά την πολιτική “μηδενικού covid” τον Δεκέμβριο του 2022», δήλωσε ο Jon Cropley, Αναλυτής και ο Josh Woodhouse, Ιδρυτής της Novaira Insights.

Ταυτόχρονα, οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία μίας νέας νομοθεσίας, όπως ο νόμος NDAA, που απαγορεύει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αγοράζει εξοπλισμό βιντεοπαρακολούθησης από τη Hikvision και την Dahua, έφερε αύξηση στα έσοδα ορισμένων εταιρειών. Αυτές περιλαμβάνουν τη Vivotek, με αύξηση πωλήσεων +82,48%, τη Hanwha Vision, με αύξηση +47,52%, την Axis με αύξηση +36,01%, τη Milestone Systems, με +30,43% και την IDIS, με +22,17%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επίσης θεσπίσει νομοθεσία παρόμοια με τον NDAA, λένε οι αναλυτές της εν λόγω έρευνας.

Η άνοδος και οι τάσεις του κλάδου

Η αγορά ασφαλείας αναμένεται τόσο κατά τη φετινή χρονιά όσο και το 2024, να γνωρίσει σπουδαία ανάπτυξη, με τη Novaira Insights να προβλέπει ότι η αγορά εξοπλισμού παρακολούθησης βίντεο θα αυξηθεί κατά +11,8% το 2023 και κατά +10,2%, το 2024. «Παρατηρήσαμε κάποια οικονομική ανάπτυξη και επέκταση το 2023, αν και κατανεμήθηκε άνισα σε διάφορες περιοχές και τομείς. Αυτό είχε μεικτό αντίκτυπο στον κλάδο της ασφάλειας», δήλωσε ο Choong Hoon Ha, Chief Sales and Marketing Officer της Hanwha Vision.

Ο ίδιος προσθέτει: «Παρά τον μεικτό οικονομικό αντίκτυπο, η ζήτηση για προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και έξυπνες κάμερες αυξάνεται από την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να επενδύσουν σε λύσεις ασφάλειας που θα προστατεύουν τους υπαλλήλους τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία και που θα βελτιώνουν την επιχειρηματική αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά τους».

1 7

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να παρέχει ευκαιρίες για καινοτομία σε ολόκληρο τον κλάδο. Η ζήτηση είναι μεγάλη, ιδίως από τους πελάτες που θέλουν να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από τις δυνατότητες των καμερών και να χρησιμοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα Video Analytics», δήλωσε ο William Hinton, Διευθυντής Γραμμής Προϊόντων Βίντεο της Genetec.

Επίσης, οι πελάτες αναζητούν τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ακρίβεια ανίχνευσης, αλλά και τεχνολογίες που θα κάνουν τα συστήματα βιντεοεπιτήρησής τους επεκτάσιμα και οικονομικά αποδοτικά. Με άλλα λόγια, αναζητούν μία τεχνολογία που τροφοδοτείται από AI και Cloud. Η υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών στον κλάδο του Security αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι πελάτες βλέπουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν, οι εν λόγω τεχνολογίες.

2 5

Μία ακόμα τάση που εντοπίζουν οι αναλυτές, έγκειται στα διαπιστευτήρια ελέγχου πρόσβασης. Τα smartphones περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεδομένων, αλλά και των οικονομικών μας στοιχείων. Καθώς όλος ο κόσμος έχει ήδη αποδεχθεί ότι τα smartphones είναι προσωπικές συσκευές που συνήθως δεν τις μοιραζόμαστε με άλλους, μπορούμε να πούμε ότι οι κάρτες που είναι ενσωματωμένες σε αυτά αποτελούν ένα ισχυρότερο διαπιστευτήριο από τις αντίστοιχες κάρτες RF. Έτσι, έχουν αναδειχθεί ως μία από τις κορυφαίες τάσεις για το 2023.

3 6

Η κυβερνοασφάλεια εξακολουθεί να είναι ένα καυτό θέμα, ιδίως τώρα που όλο και περισσότερες συσκευές είναι online. Εδώ και αρκετά χρόνια, είναι γνωστό πως οι εταιρείες εστιάζουν στην κυβερνοασφάλεια. Οι πελάτες γνωρίζουν ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται, και ως εκ τούτου, απαιτούν ισχυρά μέτρα και διαφάνεια.

Η αγορά της Ασίας, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης

Η περιοχή της Ασίας γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά τα έτη 2022-2023, πάντα με γνώμονα τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και τις εξελισσόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Με το ποικιλόμορφο τοπίο της περιοχής, που περιλαμβάνει τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η βιομηχανία της ασφάλειας έπρεπε να προσαρμοστεί και να καινοτομήσει για να καλύψει τις μοναδικές ανάγκες κάθε τομέα.

Από συστήματα επιτήρησης βίντεο υψηλής ευκρίνειας έως VA και λύσεις αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη, η ασιατική αγορά βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης τεχνολογιών αιχμής για τη διασφάλιση των ανθρώπων, των περιουσιακών στοιχείων και των υποδομών της. Η αγορά του Security εξελίσσεται ραγδαία, με αρκετές βασικές τάσεις να διαμορφώνουν το μέλλον της.

Η υιοθέτηση όλο και περισσότερων τεχνολογιών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες πρωτοστατούν στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και της υπολογιστικής ισχύος, δημιουργώντας εξυπνότερα και πιο αποτελεσματικά συστήματα που εστιάζουν στους χρήστες και στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος διαβίωσης.

Η αγορά Security της Βόρειας Αμερικής είναι δυναμική και μεταβάλλεται ταχέως, αντανακλώντας τις σύνθετες και συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί. Η φυσική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των καμερών παρακολούθησης, των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και του προσωπικού ασφαλείας είναι πιο σημαντική από ποτέ για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων, των ανθρώπων και των πληροφοριών, αυξάνοντας τη ζήτηση για εξελιγμένες και έξυπνες λύσεις.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετασχηματισμού στην αγορά και καινοτομίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), ενσωματώνονται σε συστήματα ασφαλείας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα.

Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικής ασφάλειας γνώρισε σπουδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί – και μάλιστα να επιταχυνθεί – τα επόμενα χρόνια. « Η άποψή μου είναι πως η αγορά βρίσκεται σε ευνοϊκή κατάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Verena Rathjen, Αντιπρόεδρος στην Axis Communications. Αρκετοί βασικοί παράγοντες τροφοδοτούν αυτήν την ανάπτυξη, καθένας από τους οποίους παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας του κλάδου.

Μερικοί από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το μέλλον του Security είναι οι αυξημένες κρατικές δαπάνες, που έρχονται ως απάντηση στις γεωπολιτικές αναταραχές που βιώνουν διάφορες περιοχές του πλανήτη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Η ψηφιακή επανάσταση έχει ανοίξει πληθώρα ευκαιριών στον τομέα της ασφάλειας και της βελτιστοποίησης των επιχειρήσεων. Η ενοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και των ψηφιακών διαδικασιών δεν αποτελεί απλώς τάση, αλλά είναι ένας σημαντικός μοχλός που αναδιαμορφώνει ολόκληρη τη βιομηχανία.

pinakas 1

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...