Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
23 Φεβρουαρίου 2024 10:31

TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

Full color δικτυακές κάμερες με super high ανάλυση και καινοτόμες λειτουργίες!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 2 ece28e3e

Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή και λεπτομερή εικόνα 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Όλα τα προϊόντα της σειράς είναι συμβατά με το ONVIF, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά και με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών, υποστηρίζουν αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο Η.265+ και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά, τα οποία θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Δύο νέες δικτυακές κάμερες εξωτερικού χώρου θα βρούμε διαθέσιμες από την TP-Link. Πρόκειται για το μοντέλο VIGI C540-W, μία pan & tilt Wi-Fi κάμερα, και το μοντέλο VIGI C340 V1/V2, μία δικτυακή bullet κάμερα – αμφότερες με υψηλή ανάλυση στα 4MP.

Η πρώτη κάμερα της TP-Link ενσωματώνει αισθητήρα 1/3” Progressive Scan CMOS με φακό 4mm και διάφραγμα F1.6 και έρχεται με τεχνολογία 3D DNR, που μειώνει τα προϊόντα θορύβου που μπορεί να εμφανιστούν σε μία εικόνα και DWDR αντίστοιχα, για να προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και σε συνθήκες με έντονο οπίσθιο ή εναλλασσόμενο φωτισμό. Με το οριζόντιο οπτικό πεδίο στις 80 μοίρες, το κατακόρυφο στις 43,2 και το διαγώνιο στις 94,2 μοίρες, η κάμερα διασφαλίζει την ολοκληρωμένη κάλυψη της βιντεοεπιτηρούμενης περιοχής. Η VIGI C540-W, αφού εντοπίσει ένα άτομο ή όχημα, το ακολουθεί μεταφέροντας εικόνες στους χειριστές σε πραγματικό χρόνο. Έρχεται με βαθμό στεγανότητας IP66 για να λειτουργεί αξιόπιστα κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα.

TP-Link

Η δεύτερη κάμερα της TP-Link, που έρχεται σε δύο εκδόσεις, είναι τύπου bullet με ενσωματωμένο αισθητήρα 1/3” Progressive Scan CMOS και επιλεγόμενο σταθερό φακό 2.8mm, 4mm και 6mm με διάφραγμα F1.6. Η εν λόγω κάμερα έρχεται με IR που αγγίζουν τα 30m απόσταση, χαρίζοντας εικόνες στο απόλυτο σκοτάδι, διαθέτει IR CUT φίλτρο και πιστοποιείται με πρότυπο IP67, παρουσιάζοντας ανοχή στη σκόνη, το νερό και την υγρασία. Διαθέτει, όπως και η PT κάμερα που αναφέραμε παραπάνω, τεχνολογίες 3D DNR και DWDR.

Αμφότερες έρχονται με καινοτόμα χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να καταγράφετε έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλο το 24ωρο. Ας δούμε τι προσφέρουν:

Ταξινόμηση ανθρώπων και οχημάτων: Διακρίνουν ανθρώπους και οχήματα από άλλα αντικείμενα, ώστε να λαμβάνουμε πιο ακριβείς ειδοποιήσεις συμβάντων και όχι ψευδείς συναγερμούς.

Έξυπνη ανίχνευση: Στέλνουν ειδοποιήσεις και ελέγχουν τις ροές βίντεο όταν κάποιος περνάει ένα όριο, εγκαταλείπει ένα αντικείμενο, εισέρχεται σε μια περιοχή που έχουμε ορίσει ή εμποδίζει τις κάμερες από το να καταγράψουν βίντεο.

Λειτουργία Active Defense: Προειδοποιούν τους πιθανούς εισβολείς σε πραγματικό χρόνο με ήχο και φως όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ προσφέρουν και αμφίδρομο ήχο.

Αλγόριθμος H.265+: Χωρίς να χρησιμοποιούν επιπλέον εύρος ζώνης, οι κάμερες μεταδίδουν συμπιεσμένο κρυστάλλινο βίντεο για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο, μείωση του φορτίου του δικτύου και μείωση του κόστους παρακολούθησης, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας.

Έξυπνη βελτίωση βίντεο: Οι εν λόγω κάμερες χρησιμοποιούν πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Smart IR, WDR, 3D DNR και της νυχτερινής όρασης, για να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του βίντεο.

Ευέλικτη διαχείριση και αποθήκευση: Παρέχουν τον πλήρη έλεγχο μέσω τεσσάρων μεθόδων διαχείρισης – μέσω του web interface, του interface του δικτυακού καταγραφικού, της εφαρμογής VIGI και μέσω του VIGI Security Manager. Διατίθεται τοπική αποθήκευση για καθεμία από τις προαναφερόμενες μεθόδους μέσω κάρτας SD, μέγιστης χωρητικότητας 256GB.


Η TP-Link ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους αξιόπιστων δικτυακών συσκευών και άλλων περιφερειακών συσκευών και αξεσουάρ, που εμπλέκονται σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Η εταιρεία κατατάσσεται από την εταιρεία αναλυτών IDC ως ο Νο. 1 πάροχος συσκευών Wi-Fi για 12 συνεχόμενα χρόνια, διανέμοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 170 χώρες και εξυπηρετώντας δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Με μια αποδεδειγμένη κληρονομιά σταθερότητας, απόδοσης και αξίας, η TP-Link έχει επιμεληθεί ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες δικτύωσης όλων των ατόμων. Τώρα, καθώς ο συνδεδεμένος τρόπος ζωής συνεχίζει να εξελίσσεται, η εταιρεία επεκτείνεται για να ξεπεράσει τις απαιτήσεις του αύριο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...