Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Μαρτίου 2024 22:55

Athens Electronix 2024

Η μεγαλύτερη «γιορτή» της αγοράς ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Χρίστος Κρανάκης, Ελένη Μιχαηλίδου
REPORT ANOIGMA ATHENS ELECTRONIX 32be90b0

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μαρτίου 2024. Η 3η κατά σειρά Athens Electronix έμελλε να είναι η πλέον εντυπωσιακή – τόσο από πλευράς μαζικότητας, όσο και από πλευράς πληθώρας προϊόντων – τουλάχιστον μέχρι την επόμενη…

Επαγγελματίες τεχνικοί, εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τηλεφωνίας, καταστήματα υπολογιστών, καθώς και καταστήματα με ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τεχνικές εταιρείες, υπεργολάβοι, κατασκευαστές, System Integrators ή ακόμα και στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, επισκέφθηκαν την Athens Electronix 2024, σπάζοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας!

Περίπου 1.500 επαγγελματίες ήρθαν σε επαφή και περιηγήθηκαν στα πάνω από 50 περίπτερα των μεγαλύτερων εταιρειών από τον χώρο των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τεχνολογίας ξενοδοχείων, που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Με τη σειρά τους, οι εκθέτες μας, μέσα από την εντυπωσιακή προετοιμασία τους, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν σε ζωντανή επίδειξη κάμερες, συναγερμούς, Headends, προϊόντα συστημάτων τηλεόρασης και δικτύου και γενικότερα, να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα προϊόντα και τις σημαντικότερες υπηρεσίες τελευταίας κυκλοφορίας που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

Κατά γενική ομολογία, το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό για όλους τους εκθέτες (ανεξαιρέτως ειδίκευσης), αφού στα περίπτερα όλων παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, αυξημένο ενδιαφέρον και σημαντική επαγγελματική ανάδραση. Οι εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το «ζωηρό» ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκατοντάδες επισκέπτες ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, ραδιοηλεκτρολόγοι, εγκαταστάτες, προμηθευτές, τεχνικοί κ.λπ., γεγονός που αποτυπώνει τις δυνατότητες που ενυπάρχουν στον ευρύτερο κλάδο.

10

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, πάνελ συζητήσεων και τεχνικά σεμινάρια, με επίλεκτες εταιρείες του κλάδου να συζητάνε για τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά και να παρουσιάζουν τα πιο «δυνατά» και πρόσφατα προϊόντα που διαθέτουν. Αξιοσημείωτο είναι το πάνελ ομιλιών που διοργανώθηκε με θεματολογία τα «Εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα», το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και στο οποίο συμμετείχαν οι Ηλίας Κεστρίτσαλης, Πρόεδρος Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. (Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Επιχειρήσεων Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας), Γρηγόρης Αβραάμ, Πρόεδρος ΣΚΕΑ (Σύνδεσμος Κρητικών Επιχειρήσεων Ασφαλείας) και Γιώργος Μοσχονάς, Πρόεδρος Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος.

Ολόκληρο το διήμερο της διεξαγωγής της Athens Electronix 2024 ο πλούσιος μπουφές, που είχε την υπογραφή της Οικογένειας Στεργίου, έγινε ανάρπαστος!

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Meet and Relax Area, ο οποίος χορηγήθηκε από την εταιρεία EDISION, τελέστηκαν εποικοδομητικές επαγγελματικές συναντήσεις και συζητήσεις με τα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών των κλάδων των συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης, δικτύων και τεχνολογίας ξενοδοχείων.

Οι κλαδικές εκθέσεις – συνέδρια Electronix διοργανώνονται από το 2016 από την εκδοτική εταιρεία Libra Press. Κάθε χρόνο η Libra Press διοργανώνει εναλλάξ τις εκθέσεις – συνέδρια Athens Electronix στην Αθήνα, Salonica Electronix στη Θεσσαλονίκη και Creta Electronix στην Κρήτη, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στους επαγγελματίες και τεχνικούς συστημάτων τηλεόρασης, ασφαλείας και δικτύων. Όλα τα events είναι πανελλαδικά, με εκθέτες και επισκέπτες από όλη την ελληνική επικράτεια.

Xορηγοί επικοινωνίας της Athens Electronix 2024 ήταν τα περιοδικά Ψηφιακή Τηλεόραση, Security Report, Security Report Cyprus, Techmail, hxosplus, NOW, το site Τechblog και το forum SATLEO.

Η Athens Electronix 2024 τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Β.Ε.Α., του E.B.E.A., της Π.Ο.Σ.Ε.Η., του Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος, του Σ.Α.Ε.Ε.Σ.Α.Ε. και του Σ.Ε.Κ.Η.Α.

Platinum Sponsor της Athens Electronix 2024 ήταν η Dahua Technology, Gold Sponsor η INIM Electronics, ενώ χορηγός ήταν και η Personal Security.

Η συντακτική ομάδα της διοργανώτριας εταιρείας Libra Press περιηγήθηκε στον χώρο της έκθεσης και σάς παρουσιάζει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα περίπτερα των εκθετών.

akatos.net

Στην Athens Electronix 2024 και στο stand της akatos.net, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Sales & Project Manager, κο Μιχάλη Κακαβιάτο και την Sales Manager, κα Νεφέλη Κακαβιάτου, που μας ενημέρωσαν για τα προϊόντα που επέλεξε η εταιρεία να παρουσιάσει στην 3ηέκθεση συστημάτων ασφαλείας, τηλεόρασης και τεχνολογίας ξενοδοχείων.

Από το stand της akatos.net δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα προϊόντα της Hikvision. Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν το κοινό για τις νέες κάμερες της σειράς ColorVu, που μεταξύ άλλων είναι η ανάλυση 3K, η τεχνολογία Smart Hybrid Light και η λειτουργία Audio Over Coaxial (AOC). Η νέα προσθήκη διασφαλίζει τη μετάδοση σημάτων ήχου μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου με το βίντεο, απλοποιώντας την εγκατάσταση χωρίς να διακυβεύεται η ευκρίνεια του ήχου.

Στο stand της εταιρείας διαθέσιμο προς του επισκέπτες βρήκαμε και το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού AX PRO, που διευκολύνει τόσο τον εγκαταστάτη, όσο και τον χρήστη κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης, όπως διαθέσιμα ήταν και τα monitor θυροτηλεόρασης της Hikvision.

Τέλος από την akatos.net, διαθέσιμες βρήκαμε και τις δικτυακές κάμερες της EZVIZ H4 και Η8c με υψηλή ανάλυση στα 2Κ και συμβατότητα με το google home και την Alexa.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.

Alpha LTD

Στο stand της εταιρείας Alpha LTD συναντήσαμε τα καινοτόμα συστήματα συναγερμού της Texecom, αλλά και πληθώρα καμερών! Τα κορυφαία συστήματα της Texecom επιτρέπουν τον απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών και την αυτοματοποίηση αυτών, ώστε, για παράδειγμα, να μπορεί να προγραμματίσει ο χρήστης πότε θέλει να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μία συσκευή αυτόματα.

Ένα από αυτά είναι ο πίνακας συναγερμού Texecom Premier Elite 168, που οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά. Ο εν λόγω πίνακας διαθέτει 8 ζώνες επεκτάσιμες σε 168, υποστηρίζει 16 AREAS, 200 χρήστες, 2.000 γεγονότα και πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας, όπως PSTN / GSM / GPRS και IP. Έρχεται πιστοποιημένος κατά PD6662:2010 Grade 3 Class II.

Διαθέσιμη στο περίπτερο της εταιρείας στην Athens Electronix 2024 ήταν και η σειρήνα Odyssey X, που φέρνει καινοτομία και μια μοντέρνα εμφάνιση στις εξωτερικές σειρήνες, παρέχοντας απαράμιλλη απόδοση και εκτεταμένες δυνατότητες προς όφελος των εγκαταστατών και των τελικών χρηστών.

Τέλος, οι επισκέπτες συνάντησαν μεγάλη γκάμα καμερών και καταγραφικών της QVIS και της Eagle. H Alpha LTD σε αποκλειστική συνεργασία με έναν από τους πιο αναγνωρισμένους και καινοτόμους διανομείς συστημάτων ασφαλείας στην Αγγλία και την Ευρώπη, την QVIS GLOBAL και με τη σφραγίδα ποιότητας της Dahua, ξεκίνησε τη διανομή των εν λόγω συστημάτων CCTV στην Ελλάδα. Τα προϊόντα παρακολούθησης αποτελούνται από κάμερες, DVR και NVR υψηλών προδιαγραφών.

Alpha LTD, τηλ.: 210-9579750.

Alpha ΑΣΠΙΣ Security

Η Alpha ΑΣΠΙΣ Security, μια σύγχρονη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φρούρησης – φύλαξης και συστημάτων ασφαλείας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Athens Electronix!

Η έδρα της βρίσκεται στην Άνοιξη Αττικής και η ακτίνα δραστηριότητάς της επεκτείνεται σε όλη τη χώρα για φρούρηση τραπεζών, πρεσβειών, εργοστασίων, βιοτεχνιών, εργοταξίων, συγκροτημάτων γραφείων, εμπορικών κέντρων, Super Markets, καταστημάτων, οικιών και παντός άλλου στεγασμένου ή μη χώρου. Αποτελείται από ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο στις μεθόδους και τα συστήματα φρούρησης και ασφαλείας.

Η Alpha ΑΣΠΙΣ Security υποστηρίζει μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων, ικανά να αντεπεξέλθουν στις πιο σύγχρονες και πολύπλοκες απαιτήσεις. Βασιζόμενη πάντα στη νέα τεχνολογία, η εταιρεία συνδέει τα συστήματά της με τον 24ωρο Κεντρικό Σταθμό, αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα οποιουδήποτε κινδύνου.

Η εταιρεία διαθέτει ικανούς συνεργάτες επαγγελματικά καταρτισμένους, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και ενεργοποιούνται ανάλογα με τη φύση και την έκταση του εκάστοτε έργου. Η διαρκής αξιολόγηση των προμηθευτών της αποτελεί προϋπόθεση αξιοποίησής τους.

Μερικές από τις υπηρεσίες της Alpha ΑΣΠΙΣ Security είναι η φρούρηση με μόνιμο φρουρό, η φρούρηση με περιπολίες οχημάτων, το σύστημα ελέγχου περιπολιών, η διασύνδεση με το ΕΡΓΑΝΗ κ.ά.

Alpha ΑΣΠΙΣ Security, τηλ.: 210-6217784.

ARK

Η ARK, ένας από τους κορυφαίους αντιπροσώπους συστημάτων ασφαλείας, συμμετείχε στην κλαδική έκθεση Athens Electronix 2024. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η ARK παρουσίασε μια σειρά από νέες και καινοτόμες λύσεις από συνεργαζόμενους κατασκευαστικούς οίκους, που αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή της στην προσφορά τεχνολογίας υψηλής ποιότητας.

Τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν την ομάδα της ARK στο εγχείρημά της, οι εκπρόσωποι της Satel, Grzegorz Szot, Υπεύθυνος Πωλήσεων, και Krzysztof Wojciechowski, Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος, και οι εκπρόσωποι της ΖΚTeco, Silvia Barreiro Lopez, Υπεύθυνη Πωλήσεων, και Szymon Jaroszynski από το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο κοινό, ξεχώρισαν τα συστήματα πυρανίχνευσης και συναγερμού της Satel, τα συστήματα ελέγχου και διαχείρισης πρόσβασης της ZKTeco, η νέα σειρά καμερών της Cubitech με την τεχνολογία AI deep learning, καθώς και οι καινούργιες σειρές καμερών IP της Hilo.

Η παρουσία της ARK στην Athens Electronix 2024 αποτέλεσε μια ευκαιρία για την εταιρεία να επιδείξει τη δέσμευσή της στη συνεχή καινοτομία και την παροχή των πλέον προηγμένων λύσεων στους πελάτες της. Με μια εντυπωσιακή παρουσία και ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, η ARK διατηρεί τη θέση της ως ένας από τους ηγέτες στον κλάδο της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

ARK Security Marketplace, www.arktech.gr.

Atlas Security

Στο περίπτερο της Atlas Security στην Athens Electronix 2024, ο ιδρυτής της εταιρείας, κος Χρήστος Απόδιακος, η κα Δήμητρα Απόδιακου και ο κος Θοδωρής Θεοδωρόπουλος μας μίλησαν για όλες τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΛΣ σήμερα στους συνεργάτες και τους τελικούς πελάτες.

Από τις διαθέσιμες υπηρεσίες, ξεχωρίζει το πρωτοποριακό AtlasMED, αλλά και η νέα συσκευή επικοινωνίας GPRS Atlasbox. Η Atlas Security προσφέρει για όλους 24ωρη Ιατρική Βοήθεια σε κάθε πρόβλημα υγείας στο σπίτι και την επιχείρηση, σε συνεργασία με την Interamerican Βοήθειας. Όλα τα μέλη της οικογένειας και όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απολαμβάνουν πραγματική Ιατρική Βοήθεια, πατώντας απλά ένα πλήκτρο στον συναγερμό. Με το πάτημα του πλήκτρου στον συναγερμό, σας καλεί αμέσως το Κέντρο της Atlas Security και σας συνδέει με το συντονιστικό κέντρο της Interamerican που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Ακόμη και αν χρειαστεί υγειονομική μεταφορά σε νοσοκομείο, έχετε στη διάθεσή σας ιδιόκτητα ασθενοφόρα της Interamerican.

Άλλη μία καινοτόμα υπηρεσία του ΚΛΣ της Atlas Security είναι η υπηρεσία ελέγχου ωραρίου, όπου ο πελάτης έχει τον απόλυτο έλεγχο στην καθημερινή διακίνηση του προσωπικού, αξιοποιώντας την όπλιση και αφόπλιση του συναγερμού. Στο site της εταιρείας, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες προσφορές του ΚΛΣ, αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Atlas Security, τηλ.: 210-9600556.

Auta Hellas

Η Auta Hellas, ο επίσημος αντιπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας Auta, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Athens Electronix 2024. Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή θυροτηλεφώνων, θυροτηλεοράσεων και μονάδων ελέγχου πρόσβασης για κτίρια, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές.

Σε διεθνές επίπεδο, είναι παρούσα σε περισσότερες από 40 χώρες, όπου η μάρκα Auta είναι συνώνυμο με την τεχνολογία, τον μοντέρνο σχεδιασμό, την ευελιξία και την αξιοπιστία. Ένα από τα προϊόντα που ξεχώρισαν στο stand της εταιρείας, είναι το Auta ONEX IP! Το εν λόγω σύστημα ξεχωρίζει για τις δυνατότητές του, όπως η αυτόματη απόδοση IP, όπου η διεύθυνση IP εκχωρείται από μόνη της στις συσκευές.

Χωρίς καμία παρέμβαση του εγκαταστάτη στις IP, επιταχύνεται η εγκατάσταση και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες σφάλματος. Διαθέτει τυπικές συσκευές IP με 48V PoE και δωρεάν APP απομακρυσμένης διαχείρισης με βάση το πρωτόκολλο SIP. Το σύστημα είναι πολύγλωσσο (ισπανικά, αγγλικά, πορτογαλικά και γαλλικά). Οι μπουτονιέρες εισόδου έχουν μεγάλη αντοχή στη σκόνη, το νερό και η θερμοκρασία λειτουργίας ορίζεται από -40°C έως 70°C.

Στο περίπτερο της εταιρείας, βρήκαμε και άλλα καινοτόμα προϊόντα, όπως η ψηφιακή οθόνη neos 7″ (ανοιχτής ακρόασης 5 καλωδίων) με Wi-Fi και μνήμη, αυτόνομα πληκτρολόγια κωδικών με μπουτονιέρα inox και τις νέες οθόνες SLIM!

Auta Hellas, τηλ.: 210-2516008.

Divico Security

H Divico Security είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας που επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου. Στη φετινή έκθεση, μιλήσαμε με τον κο Χρήστο Βυργιώτη, Business Development Manager της Divico Security, σχετικά με τα νέα προϊόντα της εταιρείας, αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχει στους συνδρομητές το καινοτόμο ΚΛΣ της. Στο περίπτερο της εταιρείας, το κοινό γνώρισε τα πάντα για το Divico Portal που δίνει τη δυνατότητα στους εγκαταστάτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τον συναγερμό των πελατών στους οποίους έχουν εγκαταστήσει το σύστημα ασφαλείας και είναι συνδεδεμένοι με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της Divico.

Το Divico Go, που επίσης αναδείχθηκε στην έκθεση, συνιστά μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει προσωπικό συναγερμό για ηλικιωμένους, αλλά και ανθρώπους που εκτίθενται σε κίνδυνο και ζουν απομονωμένα. Πρόκειται για μια κινητή συσκευή προσωπικής βοήθειας με τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 3G και παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS).

Επίσης, στο περίπτερο της εταιρείας βρήκαμε και νέες λύσεις για την περιμετρική ασφάλεια, όπως το νέο μαγνητικό σύστημα προστασίας των περιφράξεων που έχει πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σύστημα περίφραξης, όπως τα φωτοκύτταρα ή το ακουστικό καλώδιο. H λειτουργία του στηρίζεται σε ψηλό συρματόσχοινο, το οποίο τοποθετείται σε ύψος ανάλογα με τον βαθμό ασφαλείας που θέλουμε να επιτύχουμε.

Divico Security, τηλ.: 2610-461900.

Elasys

Η Elasys, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της αυστραλιανής εταιρείας Digiflex, με επικεφαλής τον κο Γιώργο Ηλιόπουλο, έδωσε δυναμικό παρών στην Athens Electronix 2024, παρουσιάζοντας επαγγελματικές προτάσεις ασφαλείας, όπως το γνωστό πλέον σύστημα συναγερμού Vision-X, πληκτρολόγια και αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων, συσκευές Access Control της Soyal και πολλά ακόμα προϊόντα.

ELASYS 3

Το σύστημα ασφαλείας Vision-X προσφέρει ενσωματωμένες λειτουργίες Proximity, πολλαπλούς τρόπους συνδεσμολογίας, ταχύτατο προγραμματισμό μέσω λογισμικού Η/Υ και το πιο απλό περιβάλλον χρήστη / εγκαταστάτη της αγοράς.

Το Vision-X συνοδεύουν πληθώρα περιφερειακών συσκευών και πληκτρολογίων, όπως το CP737 με έγχρωμη οθόνη γραφικών 3,5″ και η νέα μονάδα επικοινωνιών MY369GR της Digiflex για τους πίνακες Vision-X, Vision XIP, MyAlarm XIP, που προσφέρει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας στο σύστημά σας, καθώς εκτός από Ethernet επικοινωνία με TCP / IP διαθέτει και 4G / LTE module για απευθείας κρυπτογραφημένη VPN επικοινωνία με τον MyAlarm Server.

Από το stand της Elasys δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα σειρά QR code Access Control της Soyal, που ενσωματώνει νέες τεχνολογίες σάρωσης QR Codes / Barcodes, καθώς και ανάγνωσης RFID καρτών διπλής συχνότητας (125kHz / MiFare 13,56MHz).

Elasys, τηλ.: 210-6430000.

ELS | Security & Automation Solutions

Η ELS | Security & Automation Solutions, η εταιρεία που γνώρισε πρώτη στο εγχώριο κοινό των εγκαταστατών τα πρωτοποριακά ασύρματα προϊόντα συναγερμού AJAX, συμμετείχε στην Athens Electronix 2024 με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα φορά, παρουσιάζοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων συναγερμού και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, μία νέα σειρά θυροτηλεόρασης και πολλά ακόμα!

Ο Sales Manager της εταιρείας, κος Στέλιος Κολολός, μίλησε στο Security Report για τα προϊόντα που ανέδειξε η ELS στην Athens Electronix 2024: «Στη φετινή έκθεση, παρουσιάζουμε τις λύσεις αυτοματισμού της AJAX Systems, αλλά και τη νέα κάμερα και το NVR της εταιρείας, που θα είναι σύντομα διαθέσιμα το 2024. Επίσης, έχουμε έρθει με μία νέα ολοκαίνουρια – premium πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης, τη θυροτηλεόραση BAS-IP, ενώ πρόσφατα συνάψαμε συμφωνία συνεργασίας και με την Ultracell, που κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας».

ELS 3 2

Το προηγμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας και θυροτηλεόρασης BAS-IP: Το προϊόν αυτό της BAS-IP ήρθε στην Ελλάδα από την ELS. Πρόκειται για μία σύγχρονη λύση που προσφέρει τη μέγιστη λειτουργικότητα. Ο μοναδικός σχεδιασμός καθιστά τα προϊόντα άψογα εμφανισιακά, ενώ η αφοσίωση στην ανάπτυξη και παραγωγή σύγχρονων λύσεων τα κατατάσσει σε κορυφαία επιλογή στην αγορά. Η εκτεταμένη σειρά προϊόντων που προσφέρει η BAS-IP περιλαμβάνει θυροτηλεόραση με αναγνώριση προσώπου, βίντεο και ήχο, εφαρμογές κινητών, διαπιστευτήρια για πρόσβαση σε κινητά κ.ά.

ELS | Security & Automation Solutions, τηλ.: 210-9640258.

Euroguard

Στην Athens Electronix 2024, η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Security Report συνομίλησε με τον κο Απόστολο Καραγιάννη και άλλα κορυφαία στελέχη της Euroguard, για τις νέες υπηρεσίες του πρωτοποριακού Κέντρου Λήψης Σημάτων της.

Η Euroguard συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και τεχνικές εταιρείες τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας και CCTV, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας με τους συνεργάτες της. Τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών της είναι οι πελάτες των εταιρειών φύλαξης – εγκαταστατών, στους οποίους παρέχεται καθημερινή ενημέρωση με e-mail, τηλεφωνική κλήση ή και με SMS.

Όλοι οι συνεργάτες της Euroguard, εκτός της πληθώρας υπηρεσιών που τους παρέχεται, απολαμβάνουν κατηγοριοποιημένες ενημερώσεις για συναγερμούς, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, σήματα χαμηλής τάσης μπαταρίας, διακοπή της επικοινωνίας των συνδεδεμένων συναγερμών με το ΚΛΣ, προβλήματα τηλεφωνικών γραμμών των πελατών τους και καθυστερήσεις 24ωρων test. Έχουν πρόσβαση στο Kerveros Live και στις ηχογραφημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, για να μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι online ενημέρωση στους πελάτες τους και να επεξεργάζονται ή και να αποθηκεύουν σε ιδιόκτητα μέσα τα δεδομένα επικοινωνίας τους. Επίσης, έχουν online πρόσβαση στις καρτέλες των πελατών τους με τους αριθμούς των τηλεφώνων τους, τα ονόματα των ατόμων επικοινωνίας, τα εισερχόμενα σήματα και πολλές ακόμα επιλογές.

Euroguard, τηλ.: 2310-327444.

G.I. Security

Με τεράστια γκάμα προϊόντων και λύσεων για την ασφάλεια, αλλά και με νέες συνεργασίες συμμετείχε στην Athens Electronix 2024 η G.I. Security. Η προσέλευση στο εκθεσιακό περίπτερο της G.I. Security ήταν τεράστια, ενώ το stand της τίμησαν με την παρουσία τους συνεργάτες από τις εταιρείες CADDX, OPTEX, TIANDY, ZKTeco και TIRAS.

Ένα νέο ασύρματο σύστημα συναγερμού είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες στο stand της G.I. Security, το ORION NOVA X της TIRAS Technologies, με 64 ζώνες που έρχεται με 3 διαφορετικού τύπου ραντάρ (απλό, με ενσωματωμένη σειρήνα και ραντάρ με θραύση κρυστάλλων στα 7m), ασύρματο πληκτρολόγιο που εμφανίζει τις ζώνες, επαφές και ανιχνευτές καπνού / φωτιάς. Η εταιρεία παρέχει στους συνεργάτες της και ενσύρματα πάνελ συναγερμού με ενσωματωμένο 4G, τα οποία συνοδεύονται από 4, 8 και 16 χαρακτήρων πληκτρολόγια LED και μεγάλη γκάμα περιφερειακών.

GI SECURITY 3 1

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το stand της G.I. Security οι υψηλής ποιότητας κάμερες της Tiandy, οι νέοι αισθητήρες Flip X της OPTEX, η νέα υβριδική μονάδα της CADDX που υποστηρίζει 8 ζώνες με δυνατότητα επέκτασης έως 48, τα πρωτοποριακά προϊόντα συναγερμού της Vesta, οι καινοτόμες συσκευές ελέγχου πρόσβασης της ZKTeco, τα συστήματα της RISCO, αλλά και ένα νέο προϊόν ασφαλείας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το AXON από την Aritech!

G.I. Security, τηλ.: 210-6040601.

Grande Security Α.Ε.

Με τα υβριδικά συστήματα συναγερμού της DSC και της Hikvision έδωσε το παρών στην Athens Electronix 2024 η Grande Security A.E. Η σειρά NEO της DSC μπορεί να συνεργαστεί με πληθώρα περιφερειακών ενσύρματων ή ασύρματων μονάδων και να εφαρμοστεί σε μικρές, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Η ταχύτατη εγκατάσταση του συστήματος μειώνει κατά μέσο όρο τον χρόνο εφαρμογής έως 50% σε σχέση με ένα παραδοσιακό καλωδιακό σύστημα συναγερμού.

Από την άλλη, το υβριδικό σύστημα συναγερμού εισβολής και βίντεο AX PRO της Hikvision, που βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις και είναι κατάλληλο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές, έρχεται με όλες εκείνες τις τεχνολογίες που θα διευκολύνουν τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον χρήστη κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης.

GRANDE 3 1

Το Security Report συνομίλησε με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Grande Security Α.Ε., κο Φώτη Κρεμμύδα, που δήλωσε στο Security Report: «Η Grande Security διαθέτει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, από Access Control, πυρανίχνευση, CCTV, συναγερμό, μέχρι και θυροτηλεόραση, τα οποία μπορείτε να βρείτε άμεσα διαθέσιμα στο site της εταιρείας μας. Εννοείται, πως υπάρχει και το 25.000 συνδρομητών Κέντρο Λήψεως Σημάτων της εταιρείας μας, το οποίο παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους συνεργάτες μας».

Grande Security Α.Ε., τηλ.: 210-2139999.

Iascom

Μία ακόμα επιτυχημένη συμμετοχή για την εταιρεία Iascom στην Athens Electronix! Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τοπαλούδη, έδωσε δυναμικό παρών στην Athens Electronix 2024, παρουσιάζοντας στο κοινό το πρωτοποριακό πάνελ συναγερμού ESL-2 EliteControl της ArrowHead και πολλά ακόμα περιφερειακά προϊόντα.

Για τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του συστήματος συναγερμού της Arrowhead, μίλησε στην κάμερα του Security Report ο κος Τοπαλούδης. Το σύστημα συναγερμού αποτελεί ιδανική επιλογή για οικιακούς, εμπορικούς χώρους ή για αναβάθμιση παλιών εγκαταστάσεων, καθώς έρχεται με δυνατότητες ελέγχου πρόσβασης.

IASCOM 3 1

Το ESL-2 EliteControl διαθέτει 8/16 διπλασιαζόμενες ζώνες, 4 προγραμματιζόμενες εξόδους, 1.5Α έξοδο τροφοδοτικού και μπορεί να δεχτεί πληθώρα αισθητήρων, ενώ λειτουργεί και ως σύστημα οικιακού αυτοματισμού, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγξει τα ρολά ασφαλείας, τις γκαραζόπορτες, τις αυτόματες πύλες, τους θερμοστάτες, τον φωτισμό κ.λπ.

Επιπλέον, μέσω του Wiegand – IF2, το σύστημα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες σύστημα Access Control με έλεγχο πρόσβασης μέσω κάρτας ή κωδικού, ενώ με την κάρτα επέκτασης που περιλαμβάνει μπορεί να προσθέσει 4 ακόμη εξόδους πλήρως ελεγχόμενες και προγραμματιζόμενες.

Iascom, τηλ.: 210-4935500.

Keeper Group – Tecnohellas

Στην Athens Electronix 2024, το περιοδικό Security Report συνάντησε στο stand της Keeper Group και της Tecnohellas τους κους Αντώνη και Κυριάκο Βουκάλη και συνομίλησε μαζί τους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προωθούν το νέο έτος!

Στο stand της Keeper Group και της Tecnohellas, οι επισκέπτες βρήκαν λύσεις για τον συναγερμό, τη βιντεοεπιτήρηση, τον έλεγχο πρόσβασης και τους αυτοματισμούς, από γνωστές εταιρείες του κλάδου όπως η Hikvision, η Dahua, η AJAX, η Secolink και η Tecnoalarm.

Από το διαφημιστικό βαλιτσάκι της Tecnoalarm ξεχωρίζει το σύστημα συναγερμού της εταιρείας, καθώς και μία σειρά περιφερειακών συσκευών, όπως το EVGlob, που έρχεται με ρυθμιζόμενο μεταβλητό φακό που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του χώρου χωρίς πατέντες και τεχνάσματα.

KEEPER 3

Επίσης, οι επισκέπτες από την Αθήνα και άλλες πόλεις της επαρχίας, συνομίλησαν με τον κo Κυριάκο Βουκάλη για τις υπηρεσίες του σύγχρονου Σταθμού Λήψεως και Διαχείρισης Συμβάντων της Tecnohellas, ο οποίος λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Ο κος Βουκάλης ενημέρωσε το κοινό και για το MySwitch Supervisor, μία ηλεκτρονική συσκευή κατασκευασμένη και πιστοποιημένη για τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα, που προσφέρει ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, μερικά ακόμα προϊόντα που ξεχώρισαν από το περίπτερο της εταιρείας ήταν το ασύρματο σύστημα συναγερμού AX PRO της Hikvision, το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού AJAX και τα μοναδικά περιφερειακά του, αλλά και πλήθος άλλων συσκευών.

KEEPER Group, τηλ.: 210-2025705.

Kolossos Security

Η Kolossos Security, μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες security και παροχής υπηρεσιών φύλαξης και ασφαλείας στην Ελλάδα, έδωσε το παρών στην έκθεση Athens Electronix 2024 με μεγάλη επιτυχία! Η πολύχρονη εμπειρία της, η σφαιρική γνώση του κλάδου, η εξειδίκευσή της στα συστήματα ασφαλείας και οι ολοένα εξελισσόμενες πρακτικές που ακολουθεί συμβάλλουν στην ταχύτατη ανάπτυξή της. Για τις υπηρεσίες και τις καινοτομίες του ΚΛΣ, μας είπε περισσότερα ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, κος Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Με γνώμονα τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, αλλά και την απόλυτη εχεμύθεια και ακεραιότητα, η Kolossos Security παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και φροντίζει ώστε οι πελάτες της να νιώθουν ασφάλεια, προστασία και διαρκή κάλυψη. Μερικές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι εξής:

kolossos 1

Φύλαξη εταιρειών: Η φύλαξη εταιρειών και οι στατικές φυλάξεις επιχειρηματικών χώρων αποτελεί τον κύριο τομέα δραστηριότητας της Kolossos Security.

Φύλαξη καταστημάτων: Η εταιρεία προστατεύει το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό και εξασφαλίζει την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο.

Φύλαξη δημόσιων χώρων / κτιρίων: Η Kolossos Security με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη παρέχει προηγμένες υπηρεσίες ασφάλειας σε δημόσιους χώρους.

Φύλαξη συναυλιακών χώρων: Προτεραιότητα της Kolossos Security στη φύλαξη συναυλιακών χώρων είναι η ασφάλεια και η σωστή διαχείριση του πλήθους.

Φύλαξη βιομηχανικών χώρων: Το εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της βρίσκεται μόνιμα σε εγρήγορση και εγγυάται την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε κινδύνου σε βιομηχανικούς χώρους.

Φύλαξη ξενοδοχειακών μονάδων: Αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση, την οποία αναλαμβάνει η Kolossos Security με τη δέουσα διακριτικότητα αλλά και αξιοπιστία.

Φύλαξη συνεδριακών χώρων: Η Kolossos Security εγγυάται την επιτυχημένη και απολύτως ασφαλή έκβαση κάθε μεγάλου ή μικρότερου συνεδρίου.

Kolossos Security, τηλ.: 210-8066500.

Η Microlink, όντας ένας από τους κορυφαίους παρόχους συστημάτων ασφαλείας, δεν θα μπορούσε να παραλείψει την Athens Electronix 2024. Το περιοδικό μας συνομίλησε με τη Γενική Διευθύντρια της εταιρείας, κα Αργυρώ Σταυροπούλου, και τον CEO κο Λεωνίδα Μοσχόπουλο, οι οποίοι προχώρησαν σε μία σύντομη παρουσίαση των πιο «δυνατών» εκθεμάτων τους.

Αρχικά, ένα από τα προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν το έξυπνο σύστημα συναγερμού MARS 832, ενώ στη συνέχεια, ο κος Μοσχόπουλος μας παρουσίασε μία νέα σειρά καμερών, που έρχονται με ηλιακό πάνελ και που είναι ιδανικές για περιοχές όπου η παροχή ρεύματος είναι αδύνατη.

Την «τιμητική» του είχε το ασύρματο δίκτυο συναγερμού της Inim, SOL, που δύναται να καλύψει πλήρως τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας για οικίες και εμπορικά καταστήματα. Ο πίνακας συναγερμού της σειράς, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό των ασύρματων συσκευών, προσθέτοντας απλώς προαιρετικές μονάδες PSTN, GSM, LAN και Wi-Fi. Μένοντας στα προϊόντα της Inim, αξίζει να σημειωθεί και το σύστημα πυρανίχνευσης της ιταλικής εταιρείας Previdia, που χάρη στον εξαιρετικά ευέλικτο αρθρωτό σχεδιασμό του μπορεί να δικτυωθεί με ευκολία για τη δημιουργία συστημάτων αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιάς και συναγερμού μεγάλης κλίμακας για πολύπλοκες εγκαταστάσεις σε μεγάλες δομές.

Επιπρόσθετα, στo stand της εταιρείας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – για ακόμα μία φορά – το ΚΛΣ της Leguard Monitoring και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει: Είναι συμβατό με όλους τους τύπους πινάκων συναγερμού, καταγραφικών και καμερών, καθώς επίσης προσφέρει στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα να βλέπουν live τα σήματα των πελατών τους δωρεάν.

Microlink, τηλ.: 210-5786534.

Optronics Technologies

H εταιρεία Optronics Technologies συμμετείχε με επιτυχία στην Athens Electronix 2024. H Optronics Technologies ιδρύθηκε το 1990 ως η πρώτη ιδιωτική εταιρεία εφαρμογών οπτο-ηλεκτρονικών και οπτικών ινών στην Ελλάδα. Επί 3 δεκαετίες ειδικεύεται σε προμήθεια υλικών οπτικών ινών και δικτύων και αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση τόσο παθητικών / καλωδιακών, όσο και ενεργών / επικοινωνιακών συστημάτων.

Μεταξύ των εφαρμογών περιλαμβάνονται δίκτυα για επικοινωνία υπολογιστών, για κάμερες και CCTV, για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (GPON, Fiber-to-the-Room με Wi-Fi, Internet, τηλέφωνο, TV, CCTV) για χρήσεις βιομηχανικών συστημάτων control και παραγωγής, για FTTH, τοπικά δίκτυα και τηλεπικοινωνίες.

Η γκάμα προϊόντων καλύπτει όλα τα υλικά εγκατάστασης, όπως καλώδια οπτικών ινών, κατανεμητές, Ethernet Switches, converters, όργανα μετρήσεων OTDR-power meter, συσκευές συγκολλήσεων splicers, εργαλεία, εκτυπωτές σήμανσης, λογισμικό καταγραφής, υλικά υποδομής, όπως racks, εξωτερικοί πίνακες, κανάλια, σχάρες, για πλήρη και ολοκληρωμένη εγκατάσταση του δικτύου.

Νέος Εκτυπωτής BRADY M511: O M511 είναι ο τρίτος mobile εκτυπωτής της BRADY μετά τον Μ211 και τον Μ611. Είναι φορητός και μεγαλύτερος από τον πολύ επιτυχημένο Μ211, στο ίδιο υλικό κατασκευής κίτρινου και μαύρου χρώματος που παρέχει προστασία από πτώσεις. Δέχεται μεγαλύτερο πλάτος ετικέτας μέχρι 38mm για ευανάγνωστα γράμματα από απόσταση και μεγαλύτερη μπαταρία για 1.000 εκτυπώσεις. Σημαντική λειτουργία αποτελεί η σύνδεση με PC για εκτύπωση από προγράμματα σήμανσης.

Optronics Technologies, τηλ.: 210-9837121.

PartnerNET

Το περιοδικό μας επισκέφτηκε το stand της PartnerNET στην Athens Electronix 2024 και συνομίλησε με τον CEO της εταιρείας, κο Angelo Gentili και τον κο Αλέξανδρο Ζοβόλια, Senior Business Developer και Marketing Professional για τα νέα Wi-Fi routers της Grandstream, τα ολοκαίνουρια δικτυακά προϊόντα της Ruijie Networks και το akubela Smart Home System, ένα ολοκληρωμένο σύστημα κτιριακού αυτοματισμού που φέρνει η εταιρεία το νέο έτος.

Η PartnerNET εκπροσωπεί μια σειρά καινοτόμων προϊόντων κορυφαίων οίκων ICT παγκοσμίως, όπως Grandstream, Alcatel, Htek, BeroNet, Patton, Allo, BroXnet, Seqrite, Storagevault, Char, Ruijie Networks κ.ά., παρέχοντας ισχυρά εργαλεία για μια πιο αποτελεσματική και αποδοτική επιχείρηση.

Η PartnerNET παρουσιάζει και την ολοκαίνουρια σειρά akubela Smart Home System. Από την είσοδο και την ασφάλεια έως τον φωτισμό και τον κλιματισμό, τα καινοτόμα συστήματα της akubela διαθέτουν εξατομικευμένες προτάσεις για μοναδική ατμόσφαιρα διαβίωσης. Το σύστημα εισόδου της akubela προσφέρει άνεση και ευκολία, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ενδοεπικοινωνίας με τον έξυπνο έλεγχο του σπιτιού και του γραφείου.

PARTNERNET 3

Τα panel της akubela απλοποιούν τις διαδικασίες, η ενδοεπικοινωνία και η πρόσβαση γίνονται με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ η αναβαθμισμένη εμπειρία εισόδου καλύπτει όλες τις προτιμήσεις είτε πρόκειται για αναγνώριση προσώπου, Bluetooth, NFC, κάρτα εισόδου ή/και κωδικού. Παράλληλα, η εφαρμογή προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση με ιστορικό καταγραφής και εντοπισμό των ατόμων που επισκέφτηκαν τον χώρο, ενώ το σύστημα εισόδου ενσωματώνεται με άλλες συσκευές σπιτιού μέσω Zigbee, Wi-Fi, 4G και Ethernet.

PartnerNET, τηλ.: 210-7100000.

PGM

Στο γωνιακό περίπτερο της PGM στην Athens Electronix 2024, το περιοδικό Security Report είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κο Νικόλαο Αργυρό. Η PGM αποτελεί μία αμιγώς ελληνική και ταχέως αναπτυσσόμενη εισαγωγική εταιρεία, εξειδικευμένη στα συστήματα ασφαλείας. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας, προσφέρει τα καλύτερα υλικά στις καλύτερες τιμές της ελληνικής αγοράς χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς κανένα συμφέρον προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ διαθέτει εκατοντάδες γνωστούς κωδικούς προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Λίγα λόγια για την πρωτοποριακή σειρήνα IRENE: O κος Αργυρός στάθηκε στην καταξιωμένη σειρήνα IRENE που αποτελεί ένα από τα πλέον «δυνατά χαρτιά» της εταιρείας. Η σειρήνα διαθέτει ισχυρό δυναμικό μαγνητικό ηχείο με ακουστική ισχύ στα 120-125 dB στο 1m (εύρος συχνοτήτων λειτουργίας 900-3500 Ηz), 3 επίπεδα έντασης και 5 διαφορετικούς ήχους συναγερμού, καθώς και ειδική βάση τοποθέτησης του ηχείου προς τον τοίχο για την αποφυγή δολιοφθοράς. Διαθέτει ειδική εσωτερική θέση τοποθέτησης έξτρα Buzzer 12V για δυνατότητα ηχητικών ειδοποιήσεων (π.χ. οπλισμού / αφοπλισμού), 15 SMD LEDs high power περιμετρικά της σειρήνας με οπτική γωνία 300°, τοποθετημένα σε μπάρες βακελίτη για σταθερότητα, 14 διαφορετικές λειτουργίες flash των κεντρικών LEDs και 5 διαφορετικές λειτουργίες flash των πλαϊνών LEDs.

PGM 3 1

Περιλαμβάνει εισόδους ξεχωριστής διέγερσης TRG / FIRE / FLS (διέγερση των εισόδων με θετική ή αρνητική εντολή, όπως επίσης και με εφαρμογή ή διακοπή τάσης), επιλογή συναγερμού ή όχι στην απώλεια τάσης, έξοδο Low Battery (LB), είσοδο προσωρινής απενεργοποίησης tamper για την αντικατάσταση της μπαταρίας, βοηθητική έξοδο Alarm OUT για ενεργοποίηση άλλων συσκευών (π.χ. προβολέων), πλήκτρα push για τον προγραμματισμό της σειρήνας και 4 dip Switches για προγραμματισμό των παραμέτρων και δυνατοτήτων της σειρήνας.

Η συσκευή παρέχει ειδική θέση τοποθέτησης μπαταρίας 12V 2,3Ah με άγκιστρα συγκράτησης και ταινία τύπου σκρατς για μεγαλύτερη σταθερότητα (λειτουργεί και με μπαταρία 12V 1,3Ah), ειδικό κύκλωμα φόρτισης και επιτήρησης της μπαταρίας, προστασία σύνδεσης μπαταρίας από ανάποδη πολικότητα με ένδειξη LED, καθώς και πλαστικά άγκιστρα για τακτοποίηση των καλωδίων εσωτερικά της σειρήνας.

Η IRENE διαθέτει και στο καπάκι διακόπτη tamper αποκόλλησης από τον τοίχο με επιλογή χρήσης, έξτρα καπάκι προστασίας του κυκλώματος από κακόβουλες ενέργειες και υγρασία, καθώς και ενσωματωμένο αλφάδι για την ορθή τοποθέτησή της, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη. Ακόμα διαθέτει ανοξείδωτες βίδες συγκράτησης για το ηχείο και για το εξωτερικό περίβλημα.

Στην εγκατάσταση της σειρήνας δεν είναι απαραίτητη η άμεση σύνδεση της τροφοδοσίας από τον πίνακα του συναγερμού. Αυτό βοηθάει στις περιπτώσεις και τις εγκαταστάσεις όπου τοποθετείται πρώτα η σειρήνα και αργότερα ο πίνακας. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η σειρήνα διεγείρεται και χτυπάει ανάλογα με τον προγραμματισμό των dip Switches που έχει επιλέξει ο εγκαταστάτης. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της σειρήνας, παρέχεται και δεύτερη έξοδος για την ενεργοποίηση προβολέων ή άλλων εφαρμογών.

Ωστόσο, στο περίπτερο της εταιρείας, οι επισκέπτες βρήκαν διαθέσιμη και μεγάλη γκάμα αυτόνομων τροφοδοτικών σε μεταλλικά κυτία, που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν καταγραφικά, επίτοιχες και επιδαπέδιες καμπίνες, οριζόντιους μεταλλικούς οργανωτές καλωδίων, τροφοδοτικά, UPS ράγας DIN και Switch της εταιρείας Target.

Εστιάζοντας στα τροφοδοτικά UPS για IP PoE συσκευές, είναι «εργαλεία» με αυτονομία που μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τις 24 ώρες (δεδομένων των συνθηκών φυσικά). Είναι τοποθετημένα σε μεταλλικά κυτία, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ακόμη και σε κυτίο που μπορεί να δεχτεί το NVR μέσα, all in one. Τα μεταλλικά κυτία περιλαμβάνουν τροφοδοτικό 52V 5A, PoE Switch με δύο uplink, το οποίο διαθέτει αυτόματη αναγνώριση απόστασης μετάδοσης, λειτουργία VLAN και λειτουργία AI Watchdog.

Στο κυτίο all in one διατίθενται και step down, ώστε να τροφοδοτηθεί το NVR ή αντίστοιχη συσκευή. Διατίθενται σε μοντέλα 4, 8 ή 16 ports + 2 uplink, ενώ το τροφοδοτικό διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 4x μπαταριών σε σειρά 12V έως και 18Ah. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν κλειδαριά ασφαλείας, καθώς και ενδεικτικά LED για AC Power, AC Loss, DC Output, Battery Charge, Battery Fault.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρείας συναντήσαμε και μεγάλη γκάμα PoE Switches. To PGM-SWP4/2 είναι ένα εξειδικευμένο διαχειριζόμενο PoE Switch, κατάλληλο για CCTV. Διαθέτει 4 θύρες Ethernet 100Mbps και 1 θύρα uplink 100Mbps. Υποστηρίζει VLAN και είναι αποτελεσματικό για την αποσυμφόρηση δικτύου για ασφαλέστερη μεταφορά δεδομένων. Είναι σχεδιασμένο για κάμερες IP υψηλής ευκρίνειας και συμμορφούμενο με το πρότυπο IEEE802.3af/at.

PGM, τηλ.: 210-5777800.

Rakson

Στο περίπτερο της Rakson στην Athens Electronix 2024, οι επισκέπτες εξερεύνησαν και έμαθαν περισσότερες πληροφορίες για το υπάρχον αλλά και το νέο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας.

Η Rakson συνεργάζεται με 26 εργοστάσια, καλύπτοντας τους πελάτες της με θυροτηλεοράσεις, θυροτηλέφωνα, συστήματα συναγερμού, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, προϊόντα ανίχνευσης θερμοκρασίας, οπτική ίνα για περιμετρική προστασία, συστήματα κραδασμού και πίεσης, αναγνώριση προσώπου και πινακίδας, έλεγχο εθνικών οδών και χώρων στάθμευσης, πυρανίχνευση, συστήματα εκκένωσης χώρων και συνεδρίων, Access Control, λογισμικά χρονοπαρουσίασης, καλώδια και μπαταρίες, αυτοματισμούς θυρών και ρολών, αυτοματισμούς ξενοδοχείων και νοσοκομείων, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και ελέγχου πρόσβασης σε χώρους υψηλής ασφάλειας, φακούς και φωτιστικά εργασίας, ανιχνευτές μετάλλου χειρός και πύλες, περιστροφικές πύλες, συστήματα ακτινών Χ, συστήματα αποθήκευσης αντικειμένων και παράδοσης δεμάτων. Μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε στην έκθεση η εταιρεία ήταν τα GLT Perseo 3.0 και Soul ART.

RAKSON 3

Η εταιρεία παρουσίασε, επίσης, ολόκληρη τη γκάμα θυροτηλεοράσεων της Golmar, καθώς και CCTV kit της ίδιας εταιρείας που περιλαμβάνουν υβριδικό καταγραφικό 4 καναλιών, 2 κάμερες, 2 τροφοδοτικά 12V DC 1Α των καμερών και έναν σκληρό δίσκο 1ΤΒ (μπορεί να υποστηρίξει έως και 10ΤΒ).

Rakson, τηλ.: 210-9404000.

shop4security

Η εταιρεία shop4security, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων συναγερμού και πυρανίχνευσης της εταιρείας Teletek Electronics, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Athens Electronix 2024. Στο περίπτερο της shop4security συνομιλήσαμε με τους κους Χρήστο και Αναστάσιο Αντωνίου για τα συστήματα ασφαλείας που ήρθε να αναδείξει η εταιρεία στην Athens Electronix 2024. Από αυτά ξεχωρίσαμε τα σύστημα συναγερμού της Teletek Eclipse και τον IRIS 4, έναν δικτυακό πίνακα σημειακής πυρανίχνευσης.

O υβριδικός πίνακας Eclipse 99 έρχεται για να καλύψει μεσαίες και μεγάλες ανάγκες της αγοράς. Διακρίνεται για τις πολλαπλές δυνατότητες επεκτασιμότητας ενσύρματων και ασύρματων ζωνών, για την πληθώρα επιλογών στο κομμάτι της επικοινωνίας και του απομακρυσμένου χειρισμού του συστήματος (LAN Module – GPRS Module, ΚΛΣ, τηλεφωνητής), για τη δυνατότητα συνδεσιμότητας του συστήματος με λειτουργίες αυτοματισμού και για τον πολύ εύκολο χειρισμό και προγραμματισμό του.

S4S 3

Για την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, η Teletek διαθέτει το μοντέλο IRIS 4, που υποστηρίζει έως 4 βρόχους (250 συσκευές ανά βρόχο) και 96 ζώνες. Διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, είσοδο Ethernet για προγραμματισμό και παρακολούθηση, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και διαχείρισης μέσω Cloud Server. Τα προϊόντα τα βρίσκετε άμεσα διαθέσιμα από την shop4security!

shop4security, τηλ.: 210-2813515.

Sigma Security

Δεκάδες επισκέπτες, λύσεις για όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και ένα όμορφο και ζεστό κλίμα συναντήσαμε στο περίπτερο της Sigma Security. Το Security Report συνομίλησε με τον Product Manager της Sigma Security, κο Μιχάλη Τσόχο, για τις νέες λύσεις που φέρνει η Sigma Security το προσεχές έτος, για τις νέες συνεργασίες με κατασκευαστές του εξωτερικού, αλλά και για τις ήδη υπάρχουσες λύσεις συστημάτων συναγερμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Τσόχος μας μίλησε για όλα τα νέα προϊόντα της Ιnim Electronics, όπως τον πίνακα συναγερμού Prime Χ, καθώς και για την ολοκαίνουρια σειρά πινάκων πυρανίχνευσης Previdia Micro. Ακόμα, στο stand της εταιρείας βρήκαμε και πολλά νέα προϊόντα του γνωστού κατασκευαστή TVT, όπως τις κάμερες Dual Illumination.

Ένα ακόμα προϊόν, στο οποίο έδωσε έμφαση και ο Product Manager της Sigma Security, είναι το WiLink, που συνδέεται στην είσοδο της τηλεφωνικής γραμμής οποιουδήποτε πίνακα συναγερμού, αντικαθιστώντας την τηλεφωνική σύνδεση με το Internet.

Φυσικά, από το περίπτερο της Sigma Security δεν έλειπαν τα γνωστά προϊόντα της εταιρείας, όπως η σύγχρονη σειρήνα συναγερμού Dione Police, που συνδυάζει το design και το τεχνολογικό υπόβαθρο των προηγούμενων μοντέλων και που φέρνει μία νέα καινοτομία, ένα εναλλασσόμενο LED κόκκινου και μπλε χρώματος. Ακόμα, βρήκαμε τα καινοτόμα συστήματα συναγερμού S-PRO, την επέκταση ασύρματων ζωνών για τους πίνακες συναγερμού S-PRO, SXP 48, το ORION 4G, και δεκάδες ακόμα προϊόντα.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.

Solo Security

Το Security Report βρέθηκε στο περίπτερο της Solo Security στην Athens Electronix 2024 και συζήτησε με τον κo Βασίλη Καραγιαννάκη για τις λύσεις της AMC Electronics, της οποίας η Solo Security είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, αλλά και για τις κάμερες της Visar.

Η Solo Security ιδρύθηκε το 2004 από τον σημερινό Managing Director, κο Βασίλη Καραγιαννάκη, και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας, οι όποιες καλύπτουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη.

SOLO 3

AMC Lario: Ο Lario είναι ο νέος έξυπνος πίνακας συναγερμού της AMC, ο οποίος προγραμματίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα μέσω εφαρμογής για smartphone κινητά. Το APP έρχεται με οδηγίες εγκατάστασης, διευκολύνοντας τον τεχνικό και συνολικά, την όλη εγκατάσταση. Ο εν λόγω πίνακας μπορεί να ελεγχθεί από την εφαρμογή (iOS / Android) με μονάδα GPRS ή/και με μονάδα 4G. Διαθέτει 64 ασύρματες ζώνες, καθώς και 64 κωδικούς χρήστη, υποστηρίζει 3 περιοχές, διαθέτει Wi-Fi και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.000 γεγονότα.

Κάμερες Visar: Στο περίπτερο της εταιρείας, βρήκαμε και μεγάλη γκάμα προϊόντων CCTV της Visar, όπως το μοντέλο VSC IPT5BLA3MZ, μία IP κάμερα με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρα 1/2.7″ CMOS, motorized φακό 2.8mm~12mm @F1.4 και υψηλή ανάλυση στα 5MP.

Solo Security, τηλ.: 210-2750595.

Stam Electronics

Στο περίπτερο της Stam Electronics συναντήσαμε τον Κώστα Τζαμάρα, ο οποίος μας μίλησε για τις λύσεις που ήρθε να παρουσιάσει η εταιρεία στην Athens Electronix 2024, για τις νέες συνεργασίες με κατασκευαστές του εξωτερικού, αλλά και για το νέο B2B site της εταιρείας από όπου οι εγκαταστάτες μπορούν να προμηθευτούν ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για τα project τους.

Στο stand της εταιρείας βρήκαμε προϊόντα για την βιντεοεπιτήρηση, όπως τα καταγραφικά και τις αναλογικές και IP κάμερες της Hikvision, ομοαξονικά, UTP / FTP και CCTV καλώδια και πολλά ακόμα προϊόντα.

H Stam Electronics, επίσημος αντιπρόσωπος της Cavel στην Ελλάδα, διαθέτει πλούσια γκάμα ομοαξονικών και UTP καλωδίων της γνωστής ιταλικής εταιρείας. Η Cavel δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1968 και έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ιταλία όσο και στη διεθνή αγορά για τα υψηλής ποιότητας καλώδια που διαθέτει. Μεταξύ της πλούσιας γκάμας καλωδίων UTP της ιταλικής εταιρείας, θα βρείτε άμεσα διαθέσιμα από την Cavel τα LAN7A1000ZHA, U/UTP Cat6, U/UTP Cat5e και πολλά ακόμα.

STAM 3

Νέα μεγάλη γκάμα προϊόντων της σειράς Hikvision HiWatch βρήκαμε επίσης στο stand της Stam Electronics στην Athens Electronix 2024. Η εταιρεία προχώρησε στην προσθήκη νέων καμερών ColorVu, στα 2, 5 και 8 MP, αλλά και νέων καταγραφικών, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τη διαθεσιμότητα των προϊόντων CCTV στην ελληνική αγορά.

Stam Electronics, τηλ.: 210-6002159.

TISHBES

Την παρθενική της συμμετοχή πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία η TIS – HBES στην Athens Electronix 2024! Η TIS – HBES διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που κατασκευάζονται κάτω από μια στέγη για να δώσει τις καλύτερες λύσεις για φωτισμό, κλιματισμό, μηχανισμό, έλεγχο συσκευών, ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας, αισθητήρες, χρονόμετρα, βίντεο, ήχου, διαχείριση δωματίων ξενοδοχείου, μέτρηση ενέργειας, μετεωρολογικό σταθμό, BMS, έλεγχο πρόσβασης, ενδοεπικοινωνία, άρδευση, ειδοποίηση και έξυπνο λογισμικό και εφαρμογές. Η TIS έχει τρεις κατηγορίες προϊόντων:

TISBUS, η οποία είναι για νέες κατοικίες, ανακατασκευή, μεγάλες κατοικίες, δημόσια κτίρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία κ.ά., και έχει τοπολογία καλωδιωμένη με απλό UTP Cat5e με πρωτόκολλο επικοινωνίας RS485.

TISAIR, η οποία είναι για υφιστάμενες εγκαταστάσεις και λειτουργεί διαμέσου του υφιστάμενου ή νέου δικτύου Wi-Fi. Για μικρές κατοικίες και υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή επεκτάσεις.

TISBEE, με ασύρματη σύνδεση των μηχανισμών σε υφιστάμενες ή νέες κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους μέσω δικτύου Zigbee Mesh 3.0 που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα.

Και οι τρεις κατηγορίες προϊόντων συνδέονται μέσω της ίδιας εφαρμογής και σε Android & iOS εντελώς δωρεάν. Η TIS – HBES έχει πάνω από 100 προϊόντα στη φαρέτρα προϊόντων της και έτσι, υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

TISHBES, τηλ.: 6982555902.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...