Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Μαρτίου 2024 22:17

Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

Ένα σεμινάριο από την ARK Academy

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
anoigma 2 4de58173

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης της εταιρείας Satel, που διανέμονται επίσημα στην Ελλάδα από την ARK.

Το hands-on σεμινάριο, με βασικούς ομιλητές τους Grzegorz Szot, Export Sales Manager και Krzysztof Wojciechowski, υπεύθυνο του Τεχνικού Τμήματος της Satel, περιλάμβανε την παρουσίαση της νέας σειράς προϊόντων διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης, του λογισμικού για τον προγραμματισμό του πίνακα ACSP, καθώς και του λογισμικού για τον σχεδιασμό έργου.

SATEL

Στον τομέα της πυρασφάλειας, τα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς αποτελούν τα κρισιμότερα εργαλεία για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιακών στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό, η ARK Academy διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ένα ολοκληρωμένο hands-on πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της εταιρείας Satel, που αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες που ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Εξοπλισμένοι με τα σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel και πάντα υπό την καθοδήγηση των άρτια καταρτισμένων στελεχών της εταιρείας και των συνεργατών της Satel, οι συμμετέχοντες είδαν βήμα-βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης και προγραμματισμού, ενώ δούλεψαν και πάνω σε πραγματικά σενάρια και εφαρμογές, εμβαθύνοντας τις γνώσεις τους και κατανοώντας καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των διευθυνσιοδοτούμενων συστημάτων πυρανίχνευσης. Το εν λόγω σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κου Σταύρου Μουστάκα, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας. Ας δούμε τι προσφέρουν τα καινοτόμα συστήματα πυρανίχνευσης της ARK.

SATEL ACSP-402: Διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας 2 βρόχων

Για την ακριβή ανίχνευση της θέσης οποιασδήποτε πυρκαγιάς και για την άμεση σηματοδότηση του συμβάντος, διαθέσιμο από την ARK θα βρείτε τον διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης 2 βρόχων της SATEL, ACSP-402. Το εν λόγω σύστημα πυρανίχνευσης αποτελεί την ιδανική επιλογή για απαιτητικές εφαρμογές, καθώς έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αποτελεσματικά μια πυρκαγιά άμεσα, ειδοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες με οπτικοακουστικά μέσα για την πρόληψη κινδύνου.

Η κύρια μονάδα του συστήματος υποστηρίζει δύο βρόχους, με 128 διευθυνσιοδοτούμενες συσκευές ανά βρόχο (256 περιφερειακά). Ανεξάρτητα από την καλωδίωση, όλες οι συσκευές βρόχου έχουν τις δικές τους μοναδικές διευθύνσεις, γεγονός που επιτρέπει τον γρήγορο και ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας όπου υπάρχει πυρκαγιά. Ο διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας ACSP-402 διαθέτει πρόσοψη με οθόνη LCD και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η εξ αποστάσεως διαχείριση και ο έλεγχος, όπου πραγματοποιείται είτε με την προσθήκη της μονάδας ACSP-ETH είτε με την προσθήκη του επαναλήπτη APSP-402 (ο επαναλήπτης μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 1km από τον πίνακα ελέγχου).

Ακόμα, το πάνελ πυρανίχνευσης διαθέτει 8 εξόδους ρελέ προγραμματιζόμενες από τον εγκαταστάτη, εξόδους τροφοδοσίας 24V (υποστηρίζει και τροφοδοτικό) και παρέχει χρονοδιάγραμμα παρουσίας προσωπικού, καθώς και αυτόματη εναλλαγή των λειτουργιών συναγερμού. Είναι ιδανικός για τοποθέτηση σε ξενοδοχειακές μονάδες, πολυώροφα γραφεία, δημόσια κτίρια, αεροδρόμια, εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

2 8

Το σύστημα ACSP μπορεί να διαμορφωθεί και να παραμετροποιηθεί μέσω της ενσωματωμένης οθόνης LCD, του πληκτρολογίου, αλλά και εξ αποστάσεως μέσω του λογισμικού ACSP. Ως μέρος της διαδικασίας αναγνώρισης, ο πίνακας ελέγχου εντοπίζει αυτόματα την τοπολογία και όλες οι συσκευές βρόχου και η δομή αντιστοιχίζονται αμέσως στο γραφικό περιβάλλον του λογισμικού. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτόματης αναγνώρισης, το σύστημα είναι έτοιμο για λειτουργία στη βασική του διαμόρφωση.

Το λογισμικό βελτιώνει την αντιμετώπιση προβλημάτων της καλωδίωσης και άλλων παραμέτρων του συστήματος. Η απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω smartphone ή tablet είναι εφικτή μέσω της εφαρμογής Virtual APSP. Η εφαρμογή προσφέρει κρυπτογραφημένη επικοινωνία με τον πίνακα ελέγχου και σας επιτρέπει να δείτε τα συμβάντα συναγερμού και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη διαμόρφωση του όλου συστήματος.

Το σύστημα συνοδεύεται από πληθώρα συσκευών μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:DCP-400: Ο ανιχνευτής θερμότητας DCP-400 είναι κλάσης A1R και μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης πυρκαγιάς, όταν υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας. Διαθέτει δύο LED ενδείξεις για λειτουργία συναγερμού, σφάλματος και κατάστασης δοκιμής . Τέλος έχει ενσωματωμένους απομονωτές βραχυκυκλώματος και στις δύο πλευρές. DRP-400:

Ο ανιχνευτής DRP-400 έχοντας τρία στάδια ευαισθησίας ανίχνευσης καπνού μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης πυρκαγιάς όταν υπάρχει ορατός καπνός. Διαθέτει δύο LED ενδείξεις για λειτουργία συναγερμού, σφάλματος και κατάστασης δοκιμής . Τέλος έχει ενσωματωμένους απομονωτές βραχυκυκλώματος και στις δύο πλευρές. 

SPP-400: Η εσωτερική σειρήνα SPP-400 διαθέτει ηχητική ειδοποίηση έως 95db και επιλογή ανάμεσα σε 32 ηχητικούς τόνους.

ROP-401: Το κομβίο χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς ROP-401 είναι εξωτερικού χώρου με βαθμό προστασίας ΙΡ66 και διαθέτει ενσωματωμένους μονωτές βραχυκύκλωσης και στις δυο πλευρές.

WZ-400: Ο indicator WZ-400 διαθέτει ένδειξη LED και είναι κατάλληλος για τη σηματοδότηση της κατάστασης λειτουργίας ανιχνευτών σε κρίσιμες περιοχές, όπου απαιτείται τοπική παρακολούθηση της κατάστασης λειτουργίας τους.

ACSP-RSΙ: Το ACSP-RSI χρησιμοποιείται για τη γαλβανική απομόνωση του πίνακα ACSP-402 και του επαναλήπτη APSP-402.ACSP-ETH: Η μονάδα ACSP-ETH επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του διευθυνσιοδοτούμενου συστήματος πυρανίχνευσης ACSP-402, χρησιμοποιώντας φορητή συσκευή ή υπολογιστή μέσω της εφαρμογής Virtual APSP.

Αντί επιλόγου
Συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις με πρακτικές επιδείξεις, το σεμινάριο της ARK προσέφερε μια ολιστική εμπειρία μάθησης σε κάθε συμμετέχοντα, ενώ μέσω της ομαδικής εργασίας και των αλληλεπιδράσεων, οι συμμετέχοντες διεύρυναν την τεχνογνωσία τους πάνω στο κομμάτι της πυρανίχνευσης. Το hands-on σεμινάριο λειτούργησε ως απόδειξη της δέσμευσης της ARK να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλους του συνεργάτες της.

3 6

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...