Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Μαρτίου 2024 22:12

Lenkeng AV transmitters

Κορυφαίες λύσεις για αναμετάδοση HDMI από την ΗΛΚΑ Α.Ε.

Γράφει: Κώστας Τουφεξής, Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας ΗΛΚΑ Α.Ε.
ANOIGMA INTRO 25f36dff

H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευταία πρότυπα και εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Lenkeng διαθέτει μεγάλο αριθμό πατεντών, συμμετέχει στις συμμαχίες HDMI, HDCP & HDBaseT και είναι στρατηγικά παγκόσμιος προωθητής του πρωτοκόλλου ipcolor.

Οι λύσεις της Lenkeng εφαρμόζονται σε Κέντρα Ελέγχου, σε σιδηροδρόμους, σε αεροδρόμια, στην εκπαίδευση, στον τομέα υγείας, σε αίθουσες συνεδρίων και συσκέψεων, σε τηλεοπτικά studios, σε καταστήματα, στον τομέα της ψυχαγωγίας, σε digital signage κ.ά.

Η ΗΛΚΑ Α.Ε., εξουσιοδοτημένος διανομέας της Lenkeng στην Ελλάδα και πιστοποιημένος προωθητής του πρωτοκόλλου ipcolor, διαθέτει τις εξής κατηγορίες προϊόντων, προσφέροντας έξυπνες λύσεις τόσο για το CCTV όσο και για την ευρύτερη αγορά A/V:

Lenkeng

α) Ενσύρματα HDMI video / audio extenders: Διατίθεται πλήρης γκάμα μοντέλων σε σετ πομπού + δέκτη, για την οδήγηση monitors / τηλεοράσεων / προβολέων video, σε απόσταση από την πηγή του περιεχομένου. Ο πομπός τοποθετείται κοντά στην πηγή, ενώ ο δέκτης κοντά στην οθόνη, με τη μεταξύ τους σύνδεση να γίνεται με ένα καλώδιο δικτύου UTP ή FTP κατηγορίας 5 / 5e / 6 / 6A / 7, με μηδενική καθυστέρηση σήματος (zero latency), σε αποστάσεις ως 70m ή με πολύ χαμηλή καθυστέρηση (τεχνολογία IP), σε αποστάσεις ως 120m ή μέσω δικτύου Ethernet, σε οποιαδήποτε πρακτικά απόσταση. Εκτός από τις λύσεις point to point, διατίθενται και λύσεις point to multipoint, με οδήγηση ως και 253 monitors από την ίδια πηγή.

Μια υποκατηγορία μοντέλων είναι τα HDMI extenders, με μετάδοση τηλεχειρισμών IR (βλ. πίνακα 1), που υποστηρίζουν τη μετάδοση εντολών από τηλεχειριστήρια υπερύθρων (IR pass-back) από τον δέκτη προς τον πομπό, επιτρέποντας από τον χώρο θέασης τον τηλεχειρισμό της απομακρυσμένης πηγής, είτε αυτή είναι ένα καταγραφικό CCTV, είτε αυτή είναι μια συσκευή A/V (όπως DVD player, δορυφορικός δέκτης κ.λπ.), μέσω του τηλεχειριστηρίου IR της συσκευής.

Μια δεύτερη υποκατηγορία μοντέλων είναι τα HDMI KVM extenders (βλ. πίνακα 2), που χρησιμοποιούνται όταν είναι επιθυμητός ο απομακρυσμένος τηλεχειρισμός της πηγής A/V, μέσω USB mouse ή / και USB πληκτρολογίου ή / και touch screen από τον χώρο θέασης, όπως για παράδειγμα αν θέλουμε να χειριστούμε ένα απομακρυσμένο καταγραφικό CCTV με mouse ή έναν H/Y με mouse / πληκτρολόγιο.

2 6

Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν και έξοδο HDMI loop through στον πομπό, για να μην απαιτείται χωριστό HDMI splitter για την οδήγηση τοπικού monitor. Επίσης, διατίθενται μοντέλα με έξοδο ήχου στον δέκτη, αναλογική ή ψηφιακή οπτική, για την κατευθείαν οδήγηση ενισχυτών και ηχείων. Διατίθενται μοντέλα που υποστηρίζουν ανάλυση από 1080p@60Hz ως και 4K@60Hz, με διαβάθμιση χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, που φθάνουν σε πλήρη συμβατότητα με τα σύγχρονα τελευταία πρότυπα (και τις προδιαγραφές των νέων monitors / τηλεοράσεων και λοιπών συσκευών), ικανά για να καλύψουν κάθε απαίτηση και ανάγκη σε εγκαταστάσεις CCTV και A/V.

Picture1
Picture2

Από όλες τις λύσεις ξεχωρίζουν τα μοντέλα ipcolor, που βρίσκονται στη αιχμή της τεχνολογίας στο A/V transmission σήμερα, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το κορυφαίο LKV676E (πομπός + δέκτης), που χρησιμοποιείται για την μετάδοση σήματος HDMI 2.0, 4K UHD, από τον πομπό προς τον δέκτη (point to point), μέσω 1 καλωδίου δικτύου Cat 6 / 6A / 7, σε απόσταση έως και 70m, με μηδενική καθυστέρηση (zero latency), μετάδοση εντολών από τηλεχειριστήρια υπερύθρων προς 2 κατευθύνσεις (bidirectional IR pass-back, από τον δέκτη προς τον πομπό ή αντίστροφα),

έξοδο HDMI loop through στον πομπό (δεν απαιτείται χωριστό HDMI splitter για την οδήγηση τοπικού monitor), ψηφιακή έξοδο ήχου S/PDIF στον δέκτη (για την οδήγηση ενισχυτών και ηχείων) με διακόπτη επιλογής της πηγής (από το σήμα HDMI του πομπού ή από HDMI ARC, το σήμα επιστροφής από το HDMI της τηλεόρασης που συνδέεται στον δέκτη), φωτεινές ενδείξεις LED για τροφοδοσία / σύνδεση HDMI, μπουτόν reset, προστασία από υπερτάσεις (lightning / surge / ESD), μεταλλικό περίβλημα κράματος αλουμινίου.

Το εν λόγω μοντέλο υποστηρίζει 4K@60Hz, HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR, YUV4:4:4, EDID pass-through με αυτόματη προσαρμογή στην ποιότητα του καλωδίου για τη βελτιστοποίηση της εικόνας, audio formats LPCM / DTS-HD / DTS-Audiο / Dolby Digital 5.1CH. Στη συσκευασία του περιλαμβάνονται 2 τροφοδοτικά 230V AC / 5V DC, δέκτης IR με καλώδιο, πομπός IR με καλώδιο και βάσεις στήριξης. Αντίστοιχο μοντέλο στην κατηγορία HDMI KVM extenders είναι το LKV676KVM, με ίδιες, κατά τα λοιπά, προδιαγραφές.

3 4

β) Τα HDMI splitters κορυφαίων προδιαγραφών LKV312HDR-V2.0 & LKV314HDR-V2.0, που διανέμουν το σήμα 1 εισόδου HDMI σε 2 ή 4 αντίστοιχα, εξόδους HDMI, ανάλυσης ως Ultra HD 4Κx2K@60Hz, με υποστήριξη HDCP 2.2, HDMI 2.0, HDR, YUV4:4:4, 3D HDMI, standard audio / DSD (Direct Stream Digital) audio / HD (HBR) audio, αυτόματη επιλογή της υψηλότερης δυνατής ανάλυσης για κάθε έξοδο χωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του συνδεδεμένου monitor (π.χ. είσοδος 4K, 1η έξοδος 4Κ, 2η έξοδος 1080p κ.λπ.), επιλογή EDID για κάθε έξοδο χωριστά, μεταξύ 16 αναλύσεων / προτύπων εικόνας / ήχου και down scaling, φωτεινές ενδείξεις LED για τροφοδοσία και κάθε κανάλι εξόδου.

Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της Lenkeng, τις προδιαγραφές τους, καθώς και σχεδιαγράμματα σύνδεσής τους, με ενδεικτικές εφαρμογές, στην ιστοσελίδα της ΗΛΚΑ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...