Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
28 Απριλίου 2024 08:49

AI κάμερες και καταγραφικά

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
EREBNA AI CCTV generative ai lock icon digital remix cctv security technology f4b6b93a

Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της βιντεοεπιτήρησης. Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έχει ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά έξυπνων συστημάτων παρακολούθησης, που όχι μόνο αλλάζουν το τοπίο της ασφάλειας, αλλά επανεφευρίσκουν αυτό που σήμερα αποκαλούμε CCTV.

Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και των video analytics σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη της βιντεοεπιτήρησης, καθώς προσφέρει δυνατότητες άνευ προηγουμένου στον εντοπισμό απειλών, την ανάλυση συμπεριφοράς κ.λπ.

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης, τα οποία κατά κανόνα απαιτούσαν χειρισμό από τους χρήστες, οι σημερινές έξυπνες κάμερες και τα έξυπνα καταγραφικά δεν καταγράφουν απλώς πλάνα βίντεο, αλλά είναι πλέον σε θέση να ερμηνεύουν συμπεριφορές σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την ταχεία απόκριση σε πιθανές απειλές και όχι μόνο.


Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, τα εν λόγω συστήματα ανιχνεύουν αυτόματα ύποπτες συμπεριφορές, εντοπίζουν πιθανούς κινδύνους και προσφέρουν αυτό που σήμερα αποκαλούμε επιχειρηματική ευφυΐα. Με απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, τα σύγχρονα συστήματα βιντεοεπιτήρησης θα τα βρει κανείς σε πολυσύχναστους δρόμους, εμπορικά κέντρα, πολυώροφα γραφεία, ακόμα και στο σπίτι.

Μικρές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικοί φορείς και δημόσιοι χώροι, αξιοποιούν τις AI κάμερες και τα έξυπνα καταγραφικά, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού τους. Σε τι διαφέρει, όμως, η λειτουργία των εν λόγω συσκευών από αυτές που χρησιμοποιούσαμε πριν από μία δεκαετία;

Κατανοώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τα video analytics
Η τεχνητή νοημοσύνη και τα VA αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των σύγχρονων κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, παρέχοντας δυνατότητες που κάποτε θα φάνταζαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Στην πραγματικότητα, το λεγόμενο AI αναφέρεται στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η μηχανή, αφού προσομοιώνει τις ανθρώπινες διαδικασίες, μαθαίνει από τα δεδομένα που παράγονται και στη συνέχεια, εκτελεί μία σειρά από ενέργειες αυτόνομα. Στο πλαίσιο της βιντεοεπιτήρησης, οι αλγόριθμοι AI μιμούνται τις ανθρώπινες γνωστικές λειτουργίες για την ανάλυση και την ερμηνεία οπτικών δεδομένων που καταγράφονται από τις εκάστοτε κάμερες.

Τα video analytics, από την άλλη, περιλαμβάνουν την αυτοματοποιημένη ανάλυση περιεχομένου βίντεο για την εξαγωγή σημαντικών πληροφοριών, τον εντοπισμό προτύπων και πολλών ακόμα πληροφοριών. Αξιοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης και τεχνικές μηχανικής μάθησης, οι αλγόριθμοι ανάλυσης βίντεο είναι σε θέση να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια.

Η εξέλιξη των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και των τεχνικών υπολογιστικής όρασης (πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αναπαράγει αλγοριθμικά την αίσθηση της όρασης, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή), έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης βίντεο στην τεχνολογία του CCTV. Οι πρώτες προσεγγίσεις στην ανάλυση βίντεο βασίζονταν σε προκαθορισμένους κανόνες, περιορίζοντας την αποτελεσματικότητά τους σε πολύπλοκα περιβάλλοντα και δυναμικά σενάρια.

Ωστόσο, με την εμφάνιση των τεχνικών βαθιάς μάθησης και των συνελικτικών νευρωνικών δικτύων, το πεδίο της όρασης των υπολογιστών γνώρισε επανάσταση. Αυτά τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης διακρίνουν πολύπλοκα μοτίβα και αντικείμενα σε εικόνες και βίντεο. Ως αποτέλεσμα, οι κάμερες και τα DVR που ενσωματώνουν τις εν λόγω τεχνικές είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες, όπως η ανίχνευση αντικειμένων, η αναγνώριση προσώπου και η αναγνώριση δραστηριότητας με πρωτοφανή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις κάμερες και τα καταγραφικά να προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και σενάρια, μαθαίνοντας συνεχώς από νέα δεδομένα. Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης βελτιώνουν την απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου, ενισχύοντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους.

Η άνοδος των AI καμερών
Η εξέλιξη των παραδοσιακών καμερών παρακολούθησης σε συστήματα που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη σηματοδότησε ένα νέο ορόσημο στον τομέα της ασφάλειας και της επιτήρησης. Οι παραδοσιακές κάμερες παρακολούθησης, αν και αποτελεσματικές στη λήψη βίντεο, βασίζονταν συχνά στους χειριστές, που με τη σειρά τους ανέλυαν πολύωρα βίντεο σε μία σκηνή για να εξακριβώσουν διάφορα συμβάντα.

Ωστόσο, η εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης έχει μετατρέψει αυτές τις κάμερες σε ευφυή συστήματα παρακολούθησης, ικανά για ανάλυση και λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται, όπως αναφέραμε και παραπάνω, στους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, που πλέον έχουν μετατρέψει τις κάμερες σε πολυεργαλεία!

Πολυεργαλεία γιατί μπορούν να ανιχνεύσουν και να παρακολουθήσουν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, οχημάτων, παρακολουθούν περιοχές όπου η πρόσβαση για το κοινό απαγορεύεται, μπορούν να αναγνωρίζουν άτομα και χαρακτηριστικά αυτών, να λειτουργούν ως συσκευές περιμετρικής προστασίας και να ειδοποιούν το προσωπικό ασφαλείας για πιθανές απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Αυτά μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα από τις αρχές επιβολής του νόμου για τη σύλληψη υπόπτων, τον εντοπισμό αγνοουμένων και γενικότερα, για τη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας. Οι σύγχρονες κάμερες, ωστόσο, μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και στο λιανικό εμπόριο και στα εμπορικά καταστήματα. Η αναγνώριση προσώπου, οι χάρτες θερμότητας και η καταμέτρηση ατόμων είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για την εξατομίκευση των εμπειριών των πελατών, την πρόληψη κλοπών και τη βελτιστοποίηση της διάταξης των καταστημάτων.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των πελατών και τα πρότυπα αγορών, οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων γνωρίζουν σε βάθος τις προτιμήσεις των καταναλωτών, βελτιώνοντας έτσι τις στρατηγικές marketing που χρησιμοποιούν. Αυτό επιφέρει στις εν λόγω επιχειρήσεις μεγαλύτερα κέρδη, αποτελεσματικότητα και καλύτερη διαχείριση πόρων.

Στις μεταφορές, οι ΑΙ κάμερες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό παραβιάσεων του Κ.Ο.Κ. και την ασφάλεια των επιβατών. Μπορούν να παρακολουθούν τη ροή της κυκλοφορίας, να ανιχνεύουν ατυχήματα και να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τη συμμόρφωση των οδηγών με τους κανονισμούς κυκλοφορίας. Οι χρήσεις των AI καμερών πραγματικά ταιριάζουν σε κάθε κλάδο και είναι αμέτρητες!

Η εξέλιξη των καταγραφικών
Οι ψηφιακές και δικτυακές συσκευές εγγραφής βίντεο έχουν με τη σειρά τους εξελιχθεί από συσκευές αποθήκευσης και αναπαραγωγής βίντεο, σε πανίσχυρα μέσα διαχείρισης βίντεο και εικόνων. Τα παραδοσιακά DVR σχεδιάστηκαν κυρίως για την αποθήκευση και ανάκτηση βίντεο, προσφέροντας περιορισμένες δυνατότητες πέρα από τις βασικές λειτουργίες της εγγραφής και της αναπαραγωγής. Ωστόσο, η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και οι νέοι επεξεργαστές, έφεραν επανάσταση στις δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα.

Τα σύγχρονα AI καταγραφικά είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς επεξεργαστές και ειδικά chip με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, που τους επιτρέπουν να αναλύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων βίντεο με τεράστια ταχύτητα. Τα καταγραφικά αξιοποιούν τους διαθέσιμους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, όπως η βαθιά εκμάθηση και η μηχανική μάθηση, για να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες ανάλυσης βίντεο τοπικά.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως ανίχνευση αντικειμένων, αναγνώριση προσώπου, ανάλυση συμπεριφοράς και δεκάδες ακόμα έξυπνες λειτουργίες, για να εντοπίζουν άτομα, συμπεριφορές και αντικείμενα ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο. Δημιουργούν ειδοποιήσεις για τυχόν απειλές, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες στους χειριστές τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των AI DVR είναι η ικανότητά τους να εκτελούν προηγμένες λειτουργίες ανίχνευσης συμβάντων και ειδοποίησης. Αναλύοντας ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να ανιχνεύουν και να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα συμβάντα ή συμπεριφορές ενδιαφέροντος, όπως μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ανίχνευση κίνησης ή μη φυσιολογικές δραστηριότητες.

Ακόμα, επιτρέπουν στους χειριστές να ορίζουν συγκεκριμένα κριτήρια για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων με βάση τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου και ίσως το πιο σημαντικό, κατηγοριοποιούν τα συμβάντα, με αποτέλεσμα την ταχύτατη εύρεση π.χ. ενός υπόπτου. Η όλη διαδικασία εξοικονομεί χρόνο, πόρους και άρα χρήματα.

Καθώς η τεχνολογία AI συνεχίζει να προοδεύει, τα καταγραφικά αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο έξυπνα, αποτελεσματικά και ευέλικτα, προσφέροντας νέες δυνατότητες και λειτουργίες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων στο τοπίο της ασφάλειας.

Επιπλέον, η ενσωμάτωσή τους με άλλες έξυπνες συσκευές και πλατφόρμες IoT, θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες για βελτιωμένη ασφάλεια και αυτοματισμούς. Τα συστήματα επιτήρησης που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να συνεργαστούν με αισθητήρες και άλλες συνδεδεμένες συσκευές IoT για να δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο σύστημα, ικανό να προσαρμόζεται σε μεταβαλλόμενες ανάγκες ή/και απειλές σε πραγματικό χρόνο.

AI και συλλογή δεδομένων
Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αναδιαμορφώνει το τοπίο της τεχνολογίας επιτήρησης, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και με το πώς η εν λόγω τεχνολογία αναπτύσσεται με το πέρασμα του χρόνου. Η ευρεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπό της στα ατομικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις κοινωνικές αξίες.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη μαζική παρακολούθηση, την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και την πιθανότητα κατάχρησης υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρά δεοντολογικά πλαίσια και ρυθμιστικούς κανόνες.

Επιπλέον, η ανάπτυξη συστημάτων βιντεοεπιτήρησης με ΑΙ πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων, όπως ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) στην Ευρώπη ή ο νόμος περί απορρήτου των καταναλωτών της Καλιφόρνια (CCPA) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτοί οι κανονισμοί, διέποντας τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, διασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου των ατόμων προστατεύονται.

Θέλοντας να εξερευνήσει και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα ΑΙ καταγραφικά και οι κάμερες παρακολούθησης, το περιοδικό μας συγκέντρωσε τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τεχνολογίας στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης και σάς τα παρουσιάζει.


akatos.net

Οι σημερινές κάμερες ασφαλείας βελτιώνονται συνεχώς, το ίδιο και η ανάλυση βίντεο. Τα νεότερα μοντέλα απαθανατίζουν όλο και μεγαλύτερες σκηνές και άρα περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόμοιες βελτιώσεις παρουσιάζουν και τα νέα δικτυακά καταγραφικά, που σήμερα ενισχύουν και την εμπειρία των χρηστών.

Η σειρά δικτυακών καταγραφικών M της Hikvision, που θα βρείτε διαθέσιμη από την akatos.net, έχει αναβαθμιστεί πλήρως για να παρέχει υψηλές αναλύσεις σε ακόμα μεγαλύτερες και εκτεταμένες περιοχές. Τα NVR της σειράς M υποστηρίζουν ανάλυση 8K, dual stream, συμπίεση βίντεο Η.265+ και πολλά ακόμα σύγχρονα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Από την akatos.net θα δούμε τα χαρακτηριστικά των NVR DS-7616NI-M2 και DS-7732NI-M4.

Τα δικτυακά καταγραφικά της Hikvision DS-7616NI-M2 (16 κανάλια) και DS-7732NI-M4 (32 κανάλια) υποστηρίζουν πρότυπα συμπίεσης βίντεο H.265+, H.265, H.264+ και H.264 για να μειώσουν τις απαιτήσεις του bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζουν αναλύσεις εγγραφής 32MP / 24MP / 12MP / 8MP / 6MP / 5MP / 4MP / 3MP / 1080p / UXGA / 720p / VGA / 4CIF / DCIF / 2CIF / CIF και QCIF.

Αμφότερα, έρχονται με λειτουργία Smart & POS, πολλαπλά Video Content Analytics, όπως ανίχνευση κίνησης, διέλευση γραμμής, ανίχνευση εισβολής, χάρτη θερμότητας, ANPR, καταμέτρηση ατόμων κ.λπ. Επιτρέπουν την εξ αποστάσεως σύνδεση σε έως και 128 χρήστες, είναι συμβατά με τα πρωτόκολλα δικτύου TCP / IP, DHCP, IPv4, IPv6, DNS, DDNS, NTP, RTSP, SADP, SMTP, SNMP, NFS, iSCSI, ISUP, UPnP™, HTTP και HTTPS και είναι εξοπλισμένα με δύο αυτοπροσαρμοζόμενες θύρες Ethernet RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps.

Akatos 3 1

Το DS-7616NI-M2 έρχεται με δύο διεπαφές SATA, φιλοξενώντας στο εσωτερικό του 2 σκληρούς δίσκους μέγιστης χωρητικότητας 16TB (για κάθε δίσκο), έχει θύρες USB 2.0 και USB 3.0 για τη σύνδεση περιφερειακών και άλλων εξαρτημάτων, 4 εισόδους και μία έξοδο συναγερμού. Το δεύτερο καταγραφικό διαθέτει μία διεπαφή ESATA, 4 SATA για τοποθέτηση έως και 4 δίσκων μέγιστης χωρητικότητας 16TB (για καθέναν) και θύρες RS-485 (half-duplex) και RS-232.

Διαθέτει 16 εισόδους και 9 εξόδους alarm και 2 RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps self-adaptive Ethernet διεπαφές. Στο πίσω μέρος των συσκευών θα συναντήσουμε εξόδους βίντεο VGA / HDMI / HDMI 2 και φέρουν πιστοποιήσεις EN 55032:2015+A1:2020, ENIEC61000-3-2:2019+A1:2021, EN 61000-3-3:2013+A1:2019, EN 50130-4:2011+A1:2014, EN 55035:2017+A11:2020 και FCC.

Από την akatos.net θα βρείτε και πληθώρα έξυπνων καμερών για να τις συνδυάσετε με τα εν λόγω καταγραφικά, αλλά και μία εναλλακτική επιλογή με ενσωματωμένους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, το τερματικό DS-K1T331W της Hikvision.

Ο έλεγχος πρόσβασης έχει αλλάξει ριζικά και από τους κωδικούς, τις κάρτες και τα pin έχει μεταβεί στην εποχή της προηγμένης βιομετρικής αναγνώρισης. Η χρήση της αναγνώρισης προσώπου στον έλεγχο πρόσβασης και σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε time attendance (χρόνο παρακολούθησης) είναι μία αρκετά δημοφιλής επιλογή στην αγορά, κυρίως λόγω της ανέπαφης πρόσβασης. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνει το DS-K1T331W, είναι ένα αυτόνομο τερματικό ελέγχου πρόσβασης που ενισχύεται από τους σύγχρονους αλγόριθμους βαθιάς εκμάθησης, παρέχοντας υψηλή ταχύτητα ανίχνευσης με ποσοστό ακρίβειας άνω του 99%.

Είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, που αποδίδουν εξίσου καλά σε περιβάλλοντα χαμηλού ή ακόμα και μηδαμινού φωτισμού, έρχεται με μία LCD οθόνη αφής 3.97” και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.000 πρόσωπα. Η δικτυακή συσκευή είναι συμβατή με τα Hik-ProConnect και HikCentral Professional, για τον εξ αποστάσεως έλεγχο και την εξ αποστάσεως διαχείριση, διαθέτει θύρα USB, επαφή πόρτας, tamper, exit button και θύρα RS-485, ενώ παράλληλα λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C και 55°C.

akatos.net, τηλ.: 210-8074453.


ARK Security Marketplace

Ανίχνευση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, ακριβής αναγνώριση στόχων μέσα από πλάνα βίντεο, περιμετρική προστασία, έξυπνες ειδοποιήσεις και βελτιστοποίηση εικόνας: Αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρουν τα σύγχρονα intelligent analytics, που πραγματικά φέρνουν επανάσταση στον κλάδο της βιντεοεπιτήρησης. Οι λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας σε συνδυασμό με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν βελτιωμένη προστασία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ακόμα και σε απαιτητικά σενάρια.

Το δικτυακό καταγραφικό της Cubitech CubisSDIP-PR120820AP και η δικτυακή Full Color turret κάμερα CB-DI4028FWK που θα βρείτε από την ARK, αποτελούν ιδανικές επιλογές για την καταγραφή λεπτομερειών σε πραγματικό χρόνο, καθώς διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογίες και έξυπνες λειτουργίες. Ας δούμε τι προσφέρουν στους χρήστες τα εν λόγω προϊόντα.

Η Cubitech CB-DI4028FWK είναι μία δικτυακή Full Color turret κάμερα με ενσωματωμένο αισθητήρα 1/1.8” progressive scan CMOS, που προσφέρει υψηλής ευκρίνειας εικόνες σε ανάλυση 4MP (25/30 fps). Διαθέτει προηγμένες δυνατότητες, όπως ανίχνευση προσώπου, ανθρώπου και οχήματος, επιτρέποντας μία πιο στοχευμένη και αποτελεσματική επιτήρηση. Διαθέτει και πρόσθετες λειτουργίες ανάλυσης πληροφοριών, όπως ανίχνευση εισβολής, διέλευση μονής γραμμής, διέλευση διπλής γραμμής και καταμέτρηση ατόμων, παρέχοντας στους χρήστες ολοκληρωμένες πληροφορίες για συμβάντα ασφαλείας.

Εξοπλισμένη με True WDR, 3D DNR, ROI, HLC, BLC και Defog, η κάμερα εξασφαλίζει βέλτιστη ποιότητα εικόνας σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, ελαχιστοποιώντας τη λάμψη, τον θόρυβο και άλλες παραμορφώσεις που μπορεί να παρουσιαστούν στην εικόνα μας. Σχεδιασμένη για να λειτουργεί σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, η εν λόγω κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο φωτισμό (θερμό), παρέχοντας μέγιστη απόσταση φωτισμού έως και τα 40m. Επιπλέον, περιλαμβάνει ενσωματωμένο μικρόφωνο για την καταγραφή ήχου, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία παρακολούθησης.

Έρχεται με μία είσοδο και έξοδο συναγερμού, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με εξωτερικές συσκευές, λογισμικά και άλλα συστήματα. Η ενσωματωμένη υποδοχή κάρτας SD εξασφαλίζει τη συνεχή καταγραφή βίντεο και την εύκολη ανάκτηση δεδομένων. Πιστοποιείται με βαθμό στεγανότητας IP66, παρουσιάζοντας ανοχή στο νερό, την υγρασία και τη σκόνη.
Περνάμε στο δικτυακό καταγραφικό CubisSDIP-PR120820AP, που προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες βιντεοεπιτήρησης, προσαρμοσμένες στις διάφορες ανάγκες των πελατών.

Με εισερχόμενο και εξερχόμενο εύρος ζώνης 80Mbps, εξασφαλίζει ομαλή και αποτελεσματική μεταφορά δεδομένων και επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή βίντεο από πολλαπλά κανάλια σε υψηλή ανάλυση. Το εν λόγω καταγραφικό διαθέτει έξυπνες λειτουργίες και χαρακτηριστικά AI, επιτρέποντας την αναγνώριση / σύγκριση προσώπων, οχημάτων και άλλων αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, οι προηγμένες επιλογές αναπαραγωγής και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εξασφαλίζουν εύκολη ανάκτηση των πλάνων βίντεο όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως διαθέτει και ολοκληρωμένες λειτουργίες συναγερμού, όπως ανίχνευση κίνησης, έξυπνη ανάλυση και ανίχνευση εισβολής, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέτρα ασφαλείας του προστατευόμενου χώρου. Κατασκευασμένο για να αντέχει σε δύσκολες συνθήκες, το CubisSDIP-PR120820AP λειτουργεί απροβλημάτιστα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, καθιστώντας το κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση.

Το NVR έρχεται με 2 θύρες SATA, ικανές να φιλοξενήσουν σκληρούς δίσκους μέγιστης χωρητικότητας 12TB, παρέχοντας άφθονο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει διεπαφή eSATA για εκτεταμένες επιλογές αποθήκευσης, ενώ χάρη στις 2 αυτοπροσαρμοζόμενες διεπαφές Ethernet RJ-45 10 / 100 / 1000 Mbps, εξασφαλίζει αξιόπιστη συνδεσιμότητα για τη μεταφορά των δεδομένων. Τέλος, το NVR διαθέτει 8 θύρες PoE (IEEE 802.3af/at), με μέγιστη ισχύ εξόδου 80W και πληροί τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας, καθώς πιστοποιείται κατά CE και FCC.

www.arktech.gr


G.I. Security S.A.

Η εταιρεία Tiandy αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επιτύχει πιο ακριβείς και αποτελεσματικές αναλύσεις βίντεο. Οι αλγόριθμοι AI της εταιρείας επιτρέπουν την αυτόματη αναγνώριση ανθρώπινων μορφών, οχημάτων και άλλων σημαντικών αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνοντας σημαντικά την ασφάλεια και την παρακολούθηση.

Κυρίαρχες χρήσεις της AI στην ανάλυση βίντεο της Tiandy

Αναγνώριση προσώπου: Η Tiandy χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση και την επαλήθευση προσώπων, παρέχοντας μια ισχυρή λύση για τον έλεγχο πρόσβασης και την αναζήτηση σε βάση δεδομένων.

Ανίχνευση διασχίσεων γραμμής: Οι κάμερες με AI της Tiandy μπορούν να παρακολουθούν συνοριακές γραμμές ή καθορισμένες περιοχές και να ενεργοποιούν συναγερμούς όταν ανιχνεύονται κινήσεις.

Αναλύσεις συμπεριφοράς: Η τεχνολογία AI επιτρέπει την αναγνώριση και την καταγραφή συγκεκριμένων μορφών συμπεριφοράς, όπως το τρέξιμο, το άλμα ή άλλες ανώμαλες κινήσεις, παρέχοντας προειδοποιήσεις για πιθανές απειλές.

Ανίχνευση στάθμευσης: Οι λύσεις AI της Tiandy μπορούν να εντοπίζουν αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα σε συγκεκριμένες ζώνες, ενισχύοντας τον έλεγχο της κυκλοφορίας και τη διαχείριση των χώρων στάθμευσης.

Οφέλη από την εφαρμογή της AI

Ενίσχυση της ασφάλειας: Η άμεση αναγνώριση και ανταπόκριση σε απειλές μειώνει τον κίνδυνο παράβασης της ασφάλειας.
Εξοικονόμηση χρόνου: Η αυτοματοποιημένη ανάλυση βίντεο μειώνει την ανάγκη για επίβλεψη από το ανθρώπινο προσωπικό.

Βελτίωση της αποδοτικότητας: Η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να επεξεργάζεται και να αναλύει μεγάλους όγκους δεδομένων βελτιώνει την ακρίβεια και την ταχύτητα των αποφάσεων.

Tiandy TC-C35WQ / TC-C32PS

Με βάση τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω, δύο μοντέλα καμερών που ξεχωρίζουν για τις δυνατότητες τους είναι η bullet TC-C35WQ και η mini dome TC-C32PS. Αμφότερες αποτελούν μία αξιόπιστη και προηγμένη λύση και έρχονται με παρόμοια χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας εικόνες και απόδοση.

Οι εν λόγω κάμερες έρχονται με μεταλλικό περίβλημα, παρουσιάζοντας μεγάλη ανοχή σε ακραία καιρικά φαινόμενα και υποστηρίζουν πρωτόκολλα συμπίεσης βίντεο S+265 / H.265 / H.264B / H.264M / H.264H / Motion JPEG, για μείωση του bandwidth και του κόστους του αποθηκευτικού χώρου.

Καταγράφουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας ακόμα και τη νύχτα, με την πρώτη κάμερα να έχει εμβέλεια φωτισμού IR 50m και τη δεύτερη εμβέλεια 30m, αντίστοιχα. Επιπλέον, και οι δύο κάμερες υποστηρίζουν λειτουργίες έξυπνης επιτήρησης, καταγραφής προσώπων και αναγνώρισης ανθρώπων / οχημάτων και λειτουργούν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες από -40℃ έως 65℃. Είναι σχεδιασμένες για εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία, με τροφοδοσία 12V DC ή PoE 802.3af και προστασία IP67 ή IP66 αντίστοιχα, προσφέροντας την ίδια υψηλή απόδοση σε διάφορα περιβάλλοντα.

Προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στους χρήστες, καθώς είναι συμβατές με τα δικτυακά πρωτόκολλα HTTP, HTTPS, TCP / IP, UDP, UPnP, ICMP, IGMP, SNMP, DHCP, DNS, DDNS, Easy DDNS, NTP, SMTP, SSL, 802.1X, QoS, IPv4, IPv6, PPPOE, SSH, Unicast, Multicast, RTCP, ARP, SRTP, RTSP, FTP, SFTP και NAS, όπως και με τα ONVIF Profile S / T / G / M, CGI, Milestone και RTMP, για να συνεργάζονται με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών.

Η bullet κάμερα TC-C35WQ φιλοξενεί στο εσωτερικό της αισθητήρα 1/2.7” CMOS ανάλυσης 5MP με φακό 4mm (F1.6) και διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενώ η mini dome κάμερα TC-C32PS, αισθητήρα 1/2.8” CMOS ανάλυσης 2MP και φακό 2.8mm (F1.6). Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν κάρτες microSD μέγιστης χωρητικότητας 512GB, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων.

G.I. Security S.A., τηλ.: 210-6040601.


ΗΛΚΑ Α.Ε.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιείται με όλο και πιο διαφορετικούς τρόπους για την καθιέρωση αυτοματοποιημένων μέτρων ασφαλείας. Χρησιμοποιείται πλέον και σε επιχειρηματικά σενάρια, καθιστώντας δυνατή για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την επίλυση πολύπλοκων ζητημάτων ή κουραστικών εργασιών με ελάχιστη προσπάθεια. Εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη, όπως οι αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις συμβάντων, η μείωση ψευδών συναγερμών, το ANPR (αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας) και η καταμέτρηση ατόμων, έχουν ήδη γίνει δημοφιλείς σε διάφορα σενάρια.

Για τους επαγγελματίες της ασφάλειας, το να μπορούν να παρέχουν καινοτόμες λύσεις με χαρακτηριστικά AI, γίνεται ήδη ένα ζωτικό στοιχείο που τους καθιστά πιο ανταγωνιστικούς. Για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις κοινές και μοναδικές προκλήσεις, η Hikvision προσφέρει μια σειρά προϊόντων και λύσεων AcuSense με τεχνολογία AI, καθώς και τις σειρές προϊόντων DeepinView και DeepinMind που μπορούν να βελτιώσουν και να μεγιστοποιήσουν την αυτοματοποίηση της προστασίας της ασφάλειας και των επιχειρηματικών λειτουργιών.

ILKA


Εξυπνότερη περιμετρική ασφάλεια με την τεχνολογία AcuSense: Οι συμβατικές λύσεις περιμετρικής προστασίας παρέχουν ορισμένες λειτουργίες ανίχνευσης που ενεργοποιούνται από την ανάλυση περιεχομένου βίντεο, όπως η ανίχνευση κίνησης, η ανίχνευση διέλευσης γραμμών και η ανίχνευση εισβολής, ωστόσο, όλα αυτά προκαλούν εύκολα ψευδείς συναγερμούς, όταν ανιχνεύεται ένα ζώο, μια σκιά ή άλλες φυσικές κινήσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το προσωπικό ασφαλείας να πρέπει να ξοδεύει αρκετό χρόνο για τη διερεύνηση ενός μεγάλου αριθμού συμβάντων, που εν τέλει αποδεικνύεται πως ήταν ψευδή, καθυστερώντας ενδεχομένως την ανταπόκριση σε έναν πραγματικό συναγερμό, κάτι που επηρεάζει γενικά την αποτελεσματικότητα της επιτήρησης.

Η τεχνολογία AcuSense της Hikvision ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες με προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, που υποστηρίζουν ταχύτερες και αποτελεσματικότερες αντιδράσεις σε περιστατικά ασφαλείας.

Με την ικανότητα να διακρίνει μεταξύ ανθρώπων και οχημάτων και άλλων κινούμενων αντικειμένων, το AcuSense μειώνει δραματικά τους ψευδείς συναγερμούς. Αυτό σημαίνει, ότι οι χειριστές συστημάτων επιτήρησης μπορούν να επαληθεύσουν άμεσα τις πραγματικές απειλές ασφαλείας και να επωφεληθούν από τις αυτοματοποιημένες αναζητήσεις βίντεο, ώστε να εξοικονομήσουν ώρες στις χειροκίνητες αναθεωρήσεις βίντεο.

Η Hikvision παρέχει μια σειρά από προϊόντα front και back-end με τεχνολογία AcuSense, που καλύπτουν κάμερες, NVRs και DVRs, τα οποία είναι επίσης απλά στην εγκατάσταση και τη διαμόρφωση. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες της ασφάλειας μπορούν να προσφέρουν γρήγορα και εύκολα τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης στους πελάτες τους, για παράδειγμα, την εξυπνότερη περιμετρική προστασία, χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις εκπαίδευσης.

Βελτιωμένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα με τις σειρές DeepinView και DeepinMind: Με την πρόοδο των αλγορίθμων και των υπολογιστικών επιδόσεων, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έχει δείξει πολλά υποσχόμενες δυνατότητες στη δημιουργία ευφυΐας και αυτοματοποίησης για διάφορες επιχειρηματικές διαδικασίες.

Εκτός από την περιμετρική προστασία, οι κάμερες ασφαλείας με χαρακτηριστικά AI χρησιμοποιούνται επίσης περισσότερο από τις επιχειρήσεις, για να βοηθήσουν στη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών τους. Αυτό σημαίνει μεγάλες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες της ασφάλειας να ξεπεράσουν τον παραδοσιακό τους τομέα και να επεκταθούν σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πεδίο.

Η Hikvision προσφέρει κάμερες DeepinView και DeepinMind NVRs με ενσωματωμένους αλγόριθμους Deep Learning, για αναγνώριση οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας (ANPR), καταμέτρηση ατόμων και ανίχνευση ουρών, αναγνώριση προσώπου, ανίχνευση μέσων ατομικής προστασίας και ανίχνευση πτώσης, με σκοπό να πετύχει μια σειρά έξυπνων λειτουργιών για τις επιχειρήσεις.

Στο λιανικό εμπόριο για παράδειγμα, η καταμέτρηση ατόμων παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στους διαχειριστές εμπορικών κέντρων. Παρέχει μοτίβα παρακολούθησης της επισκεψιμότητας των πελατών για να προβλέψουν πότε να περιμένουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, επιτρέποντάς τους να διατηρούν την πυκνότητα του πλήθους και τη ροή υπό έλεγχο. Ταυτόχρονα, η ανίχνευση ουράς μπορεί να υπολογίσει τον χρόνο αναμονής των ατόμων στην ουρά, ειδοποιώντας τους ταμίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Από την άλλη πλευρά, η διαχείριση των χώρων στάθμευσης μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο για τις πολυκατοικίες, τους χώρους στάθμευσης γραφείων και των επιχειρηματικών πάρκων. Με τη βοήθεια της βαθιάς μάθησης, οι κάμερες με ANPR καταγράφουν ευκρινώς τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων για να παρέχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα, όπου χρειαστεί.

Όταν εγκαθίστανται σε εισόδους και εξόδους στάθμευσης, αυτές οι κάμερες ενεργοποιούν αυτοματοποιημένες αντιδράσεις για το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πύλης, καθώς και για την ειδοποίηση του προσωπικού όταν χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά την αποδοτικότητα της διαχείρισης σε κάθε χώρο στάθμευσης.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου – Facial recognition χρησιμοποιεί ειδικούς αλγορίθμους και μαθηματικά πρότυπα για την επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων. Είναι μακράν μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους ταυτοποίησης για την αποτελεσματική μείωση του κινδύνου μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Η τεχνολογία αυτή έχει ενσωματωθεί από την Hikvision σε κάμερες και άλλες συσκευές για τον έλεγχο πρόσβασης – Access Control, για τον έλεγχο παρουσίας προσωπικού και ωρομέτρησης – Time and Attendance και για τη διαχείριση επισκεπτών – Visitor Management.

Η ανίχνευση μέσων ατομικής προστασίας –PPM είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί κάμερες και αλγορίθμους βαθιάς μάθησης για τον αυτόματο εντοπισμό και την προειδοποίηση παραβιάσεων κανονισμών ασφαλείας, όπως για παράδειγμα, μη χρήση κράνους – Hard Hat Detection σε χώρους εργασίας υψηλού κινδύνου, όπως εργοτάξια και ορυχεία.

Η ανίχνευση πτώσης – Fall Detection είναι μια ακόμη τεχνολογία που χρησιμοποιεί μηχανική αντίληψη και ανάλυση βίντεο για την ανίχνευση ατόμων που πέφτουν. Σχεδιάστηκε ειδικά για όσους πάσχουν από ασθένειες ή αναπηρίες, ενεργοποιώντας άμεσες ειδοποιήσεις στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό, ώστε να μπορούν να λάβουν άμεσα μέτρα. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γηροκομεία και νοσοκομεία, σε σπίτια όπου ζουν ηλικιωμένοι μόνοι τους, καθώς και σε δημόσιους χώρους.

Επιπλέον, τμήματα των καμερών της σειράς DeepinView της Hikvision μπορούν πλέον να ενσωματώσουν αρκετούς αλγορίθμους Deep Learning με τεχνητή νοημοσύνη σε μία μονάδα. Οι αλγόριθμοι αυτοί μπορούν να εναλλάσσονται, τοποθετώντας ουσιαστικά πέντε ή έξι μοναδικές κάμερες σε ένα περίβλημα. Οι χρήστες μπορούν απλώς να ενεργοποιήσουν έναν αλγόριθμο χειροκίνητα ή με χρονοπρόγραμμα για αποκλειστική χρήση και στη συνέχεια, να μεταβούν σε άλλον αλγόριθμο ανάλογα με τις ανάγκες.

Ενοποιημένη διαχείριση με το HikCentral Professional:
Επιπλέον, η Hikvision παρέχει ένα ενοποιημένο λογισμικό, το HikCentral Professional, για τους επαγγελματίες ασφαλείας και τους πελάτες, ώστε να διαχειρίζονται εύκολα πολλαπλά προϊόντα και συστήματα σε μία ενιαία πλατφόρμα. Το HikCentral Professional μπορεί να ενοποιήσει με ευελιξία τις εφαρμογές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο σύστημα, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ασφαλείας και τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Η ενοποιημένη προσέγγιση όχι μόνο δημιουργεί μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης σε ένα περιβάλλον ασφαλείας, αλλά και μειώνει τους πραγματικούς πόρους καθημερινής διαχείρισης που απαιτούνταν προηγουμένως από πολλά ξεχωριστά συστήματα.

ΗΛΚΑ Α.Ε., τηλ.: 210-6071510.


Keeper Group

Το AI έχει αλλάξει καθοριστικά το τοπίο του CCTV, μετατρέποντας αυτό που κάποτε ήταν «σιωπηλός παρατηρητής» σε «άγρυπνο φρουρό», βοηθώντας μας να γνωρίζουμε γρήγορα και αποτελεσματικά το πότε και πού συνέβη κάποιο συμβάν. Τα τελευταία χρόνια, οι κορυφαίοι οίκοι CCTV, όπως η Dahua και η Hikvision, έχουν επικεντρωθεί σε δύο βασικούς πυλώνες:

• Σε ακόμα πιο αξιόπιστα και ικανά AI, μετατρέποντας το CCTV σε νευραλγικό κομμάτι της φυσικής ασφάλειας του χώρου.
• Στο να προσφέρουν τις πιο δημοφιλείς AI λειτουργίες τους σε ακόμα περισσότερες και πιο οικονομικές σειρές προϊόντων, προσφέροντας AI λύσεις για όλους.


Η Dahua, για περισσότερα από 5 χρόνια, ενσωματώνει τα πιο δημοφιλή AI της, τα Perimeter Protection (Tripwire, Intrusion & SMD Plus) στην γκάμα των HDCVI καταγραφικών της, όπως το εξαιρετικά οικονομικό XVR1B04-I και το XVR5104HS-I3.

Αντίστοιχα, για τις εγκαταστάσεις IP CCTV, τα «έξυπνα» καταγραφικά, όπως το NVR2104-I2 ή το νέο NVR4104-EI, επιτρέπουν την εφαρμογή ευφυών AI κανόνες, ακόμα και σε απλές IP κάμερες χωρίς ενσωματωμένη ευφυία.

Βέβαια, τα πιο προηγμένα AI θα τα βρούμε μόνο στις έξυπνες IP κάμερες, και εδώ όμως πλέον βλέπουμε τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα AI να προσφέρονται και στην 2000 σειρά Lite καμερών της Dahua, όπως την IPC-HDW2249T-S-IL, η οποία εκτός των γνωστών perimeter protection, ενσωματώνει και διπλούς προβολείς IR / λευκού φωτός, επιτρέποντας στην κάμερα σε κατάσταση ηρεμίας να έχει αναμμένα τα υπέρυθρα ώστε να μην γίνεται αντιληπτή, αλλά όταν «βλέπει» άνθρωπο ή όχημα, να ανάβει τους λευκούς προβολείς, ώστε να έχουμε πλήρη χρωματική απεικόνιση του συμβάντος.

Η σειρά 3000 TiOC καμερών της Dahua, όπως η εξαιρετικά δημοφιλής IPC-HDW3549H-AS-PV, προσθέτει λειτουργίες ενεργής αποτροπής, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη λύση ανίχνευσης εισβολής που ταυτόχρονα τρέπει τον επίδοξο εισβολέα σε… άτακτη φυγή!

Για πιο απαιτητικά σενάρια, η Dahua προσφέρει τις κάμερες της σειράς 5000 WizMind S, οι οποίες μεταξύ άλλων ενσωματώνουν λειτουργίες, όπως people counting, face detection και heatmap.
Ίσως η σημαντικότερη όμως λειτουργία τους, προσφέρεται σε συνδυασμό με τα έξυπνα NVR της σειράς 5000-EI WizSense. Η επαναστατική λειτουργία AcuPick επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει έναν συγκεκριμένο στόχο (άνθρωπο ή όχημα) και στη συνέχεια, το καταγραφικό θα αναζητήσει τον στόχο αυτό στις καταγραφές όλων των καμερών, επιτρέποντάς του να «ακολουθήσει» την πλήρη διαδρομή του στόχου μέσα στον χώρο.

Για τους «φίλους» της Hikvision, οι ολιστικές λύσεις που προσφέρει είναι σε θέση να ικανοποιήσουν μία πληθώρα αναγκών με τις πλέον πρωτοποριακές AI λειτουργίες. Η γκάμα της Hikvision περιλαμβάνει DVR, IP κάμερες και NVR με AI λειτουργίες, που είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις κάθε σύγχρονου έργου.

Από τις Smart Hybrid Light κάμερες με δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ IR και λευκού LED, την τεχνολογία DeepinView που ενσωματώνουν οι IP κάμερες σειράς 7 και 8 και την DeepinMind που ενσωματώνουν NVR καταγραφικά σειράς 7 και NVS, συναντάμε προηγμένες λειτουργίες Deep Learning, όπως ANPR (License Plate Recognition), people counting, loitering detection, people falling-down detection κ.ά., προσφέροντας έξυπνες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες μίας επιχείρησης, όπως την χαρτογράφηση των ανθρώπων ή των οχημάτων που εισέρχονται σε κάποια περιοχή ή την κινητικότητα σε κάποιο χώρο βάσει κριτηρίων, όπως η πινακίδα ενός οχήματος ή η συμπεριφορά ενός ατόμου.

Όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα) έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επιπλέον αξία σε ένα έργο μέσα από την ενσωμάτωσή τους στην software πλατφόρμα Hikcentral, η οποία επιτρέπει την ενοποίηση των «παράταιρων» υποσυστημάτων της Hikvision και την συγκεντρωτική διαχείριση των δεδομένων τους, δίνοντας πληρέστερη εικόνα στον χειριστή και αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τον χρόνο ανταπόκρισής του.

Επειδή οι λύσεις είναι πολυποίκιλες και οι ανάγκες κάθε έργου μοναδικές, ελάτε σε επικοινωνία με την Keeper Group για να σχεδιάσετε μαζί τη λύση που ταιριάζει στο έργο σας.

Keeper Group, τηλ.: 210-2025705.


Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) επηρεάζει όλο και περισσότερο τον κόσμο μας και ο τομέας της ασφάλειας δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα ΑΙ καταγραφικά και οι κάμερες παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα, όπως:

Βελτιωμένη ακρίβεια: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση και τον εντοπισμό ατόμων και αντικειμένων με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι μπορούν οι άνθρωποι.

Βελτιωμένη ασφάλεια: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκλημάτων και στην προστασία της περιουσίας.

Μειωμένους ψευδείς συναγερμούς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διακρίνει μεταξύ πραγματικών απειλών και ψευδών συναγερμών, μειώνοντας την ανάγκη για ανθρώπινη επέμβαση.

Βελτιωμένη λήψη αποφάσεων: Η ανάλυση δεδομένων μπορεί να βοηθήσει στη λήψη καλύτερων αποφάσεων όσον αφορά στην ασφάλεια.

Αυτοματοποίηση: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η παρακολούθηση βίντεο και η ανάλυση δεδομένων.

Αυξημένη αποδοτικότητα: Η αυτοματοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Microlink

Τα ΑI καταγραφικά και κάμερες παρακολούθησης έχουν διαφόρων τύπων δυνατότητας, όπως:

Αναγνώριση προσώπου: Αυτά τα συστήματα μπορούν να αναγνωρίσουν και να επαληθεύσουν την ταυτότητα ατόμων. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο πρόσβασης σε κτίρια ή για την αναγνώριση ατόμων σε πλήθος. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια για τον έλεγχο των διαβατηρίων και σε γήπεδα για τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Ανάλυση συμπεριφοράς: Αυτά τα συστήματα μπορούν να εντοπίσουν ύποπτη συμπεριφορά, όπως εισβολή ή βανδαλισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ύποπτης συμπεριφοράς, όπως η παραμονή σε έναν χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή η προσπάθεια διάρρηξης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σε τράπεζες για τον εντοπισμό πιθανών ληστειών και σε καταστήματα για τον εντοπισμό πιθανών κλοπών.

Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας: Αυτά τα συστήματα μπορούν να αναγνωρίσουν και να καταγράψουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων και να κάνουν καταγραφή των οχημάτων που εισέρχονται ή εξέρχονται από μια περιοχή. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σε χώρους στάθμευσης για τον έλεγχο της πρόσβασης και σε δρόμους για τον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων.

Θερμική απεικόνιση: Αυτά τα συστήματα μπορούν να ανιχνεύσουν ανθρώπους και αντικείμενα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή πλήρους σκότους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σε νυχτερινές περιπολίες και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο γρήγορος εντοπισμός πυρκαγιάς σε κτίρια ή δασικές εκτάσεις.

Παρά τα πλεονεκτήματά τους, οι ΑΙ συσκευές εγείρουν και κάποιες προκλήσεις, όπως είναι η προστασία των δεδομένων, όπου η συλλογή και η αποθήκευση δεδομένων από κάμερες παρακολούθησης θέτει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Πάντοτε τίθεται και το θέμα της κυβερνοασφάλειας, όπου οι συσκευές αυτές μπορεί να αποτελέσουν στόχο για hacker.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τομέα της ασφάλειας.
Είναι σημαντικό όμως η χρήση της να γίνεται με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο.

Οι υψηλές απαιτήσεις του κάθε έργου απαιτούν υψηλές επιδόσεις, αλλά και την εξαιρετική σταθερότητα του λειτουργικού συστήματος που προσφέρει η TVT με το TD-3116H1-B2-B καταγραφικό. Η πιο τελευταία και εξελιγμένη εκδοχή SΟC technology εξασφαλίσει εγγραφή υψηλής ευκρίνειας σε κάθε κανάλι με συμπίεση H.265S / H.265+ / H.265 / H.264, ενώ υποστηρίζονται και τα πρωτόκολλα TCP / IP, IPv4, IPv6, UDP, PPPoE, DHCP, DNS, DDNS, UPnP, NTP, HTTP, SMTP, HTTPs, 802.1x, RTSP, RTP, RTCP, WebSocket, SNMP, IGMP, ONVIF. Δέχεται 16 IP κάμερες, με δύο εξόδους βίντεο HDMI / VGA.

Η εγγραφή είναι 8MP / 6MP / 5MP / 4MP / 3MP / 1080P / 1280×1024 / 960P / 720P / 960H / D1 / CIF και δέχεται SATA 3.0×1 έως 10ΤΒ. Στα δυνατά του σημεία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ΑI χαρακτηριστικά. Με υποστήριξη πολλαπλών και κάθε είδους συμβάντων, όπως εισβολή περιοχής, παραβίαση, εγκατάλειψη αντικειμένου και διαχείριση όλων των ΑΙ πληροφοριών που παρέχονται από τις κάμερες, θα έχετε τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής.

Microlink Technology & Security, τηλ.: 210-5786534.


Οδέσους Α.Ε.

Ο αλγόριθμος AI δίνει τέλος στις κλοπές στα καταστήματα λιανικής! Περισσότερα από 100 δισ. ευρώ ετησίως είναι η αξία των άγνωστων απωλειών για το παραδοσιακό λιανεμπόριο. Οι κλοπές από το 2022 έχουν αυξηθεί κατά 20% και τα συνήθη μέτρα για τη μείωσή τους δεν ανιχνεύουν πάνω από το 5% των περιστατικών.

odesus 4

Η δυναμική στην εξέλιξη των λογισμικών AI είναι σε θέση πλέον να προσφέρει μια ελκυστική λύση σε συγκεκριμένες κατηγορίες λιανικού εμπορίου, όπως supermarkets, φαρμακεία, convenience stores, DIY και καταστήματα λιανικής, με τη χρήση του εξελιγμένου αλγόριθμου της Veesion, που ανιχνεύει τις κλοπές αυτόματα σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μια διακριτή λίστα πιθανών ύποπτων κινήσεων:

• Απόκρυψη σε τσάντες πλάτης, χειρός κ.λπ.

• Απόκρυψη σε ρουχισμό / τσέπες.

• Απόκρυψη σε παιδικό καροτσάκι.

• Αλληλεπίδραση με πολλές τσάντες.

• Κατανάλωση απλήρωτου προϊόντος.

• Επαναλαμβανόμενες ματιές στα πλάγια.

• «Σύγκρουση» με συνεργό.

• Άδειασμα ραφιού (και τα δύο χέρια στο ράφι).

• Λήψη και αντικατάσταση προϊόντων πολλές φορές.

Ο πελάτης μπορεί να αγνοήσει μέρος των ύποπτων κινήσεων, ώστε να μην λαμβάνει ειδοποιήσεις για αυτές, π.χ. να αγνοεί κινήσεις από το προσωπικό (μόνο στην περίπτωση που αυτό χρησιμοποιεί συγκεκριμένη στολή εργασίας).

Για τη λειτουργία του, απαιτείται εγκατάσταση server συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, ανάλογα με τον αριθμό των καναλιών video που πρέπει να αναλυθούν. Λειτουργεί τόσο με αναλογικά, όσο και με IP CCTV συστήματα που υποστηρίζουν συμπίεση Η.264 (προς το παρόν ο αλγόριθμος δεν λειτουργεί με Η.265).

Ο εγκατεστημένος AI server τροφοδοτείται και αναλύει το sub-stream του CCTV, ανιχνεύει τις ύποπτες κινήσεις και αποστέλλει ειδοποίηση με απόσπασμα video του περιστατικού στο προσωπικό ασφαλείας. Ο υπεύθυνος προβαίνει σε αξιολόγηση της ειδοποίησης και πράττει αναλόγως. Ο αλγόριθμος πέραν της βασικής τεχνολογίας AI που ενσωματώνει, ισχυροποιείται με τη λειτουργία Deep Learning.

odesus 3

Ο χειριστής της εφαρμογής καλείται να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή συναγερμού με τρεις απλές επιλογές:

• «Η κλοπή αποφεύχθηκε».
• «Ο κλέφτης διέφυγε».
• «Καμία περαιτέρω ενέργεια».

Στην πρώτη και δεύτερη επιλογή, ο αλγόριθμος θα καταχωρήσει την επιτυχημένη ανίχνευση, ώστε να τροφοδοτήσει το AI μοντέλο με πιο ακριβείς πληροφορίες, ενώ στην τρίτη απλά θα καταχωρήσει την ύποπτη κίνηση στα περιστατικά με μικρότερη επικινδυνότητα. Επιπροσθέτως, στην πρώτη επιλογή, ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει και την αξία του προϊόντος.

Η διαχειριστική ομάδα της εταιρείας έχει στη διάθεσή της dashboard στατιστικών με αναλυτικά στοιχεία για κάθε κατάστημα, την αλυσίδα και συγκριτικά:

• Αριθμό ύποπτων κινήσεων.

• Αριθμό πραγματικών κλοπών.

• Κατανομή ανά κατηγορία ύποπτης κίνησης.

• Μέσο χρόνο αντίδρασης στην αποστολή της ειδοποίησης.

• Ανάλυση όλων των παραπάνω ανά κάμερα ή ανά χρήστη, ανά ημέρα ή ώρα.

• Συγκεντρωτική όλων των καταστημάτων ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία.

• Αξία ανακτηθέντων προϊόντων με προβολή της ROI κ.λπ.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για μια επιχείρηση είναι:
• Η ανίχνευση των κλοπών σε πραγματικό χρόνο.

• Η παρακολούθηση και η αξιολόγηση του προσωπικού ασφαλείας της εταιρείας security.

• Να βάλει τέλος στις επαναλαμβανόμενες κλοπές.

• Η συμμετοχή του προσωπικού στη μάχη για τη μείωση των απωλειών.

• Η αξιοποίηση προσωπικού ασφαλείας στο κατάστημα και όχι στο control room του CCTV.

• Η μείωση των μικροκλοπών τουλάχιστον κατά 60%.

• Η αποθάρρυνση των τακτικών κλοπών.

• Να επιτυγχάνει μικρότερο κόστος από το να έχει προσωπικό ασφαλείας.

Το σύστημα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια η Οδέσους Α.Ε.

Οδέσους Α.Ε., τηλ.: 210-3227140.


Rakson

Μια νέα δικτυακή κάμερα εύκολης εγκατάστασης και χρήσης είναι διαθέσιμη από την Hawkeye, ιδανική για χώρους οικείας, γκαράζ ή μικρών γραφείων ή καταστημάτων. Συνδυαζόμενη με τον παρελκόμενο ηλιακό συλλέκτη αποκτά πλήρη αυτονομία και καθίσταται κατάλληλη για χώρους στους οποίους δεν υπάρχει καμία υποδομή καλωδίωσης.

Μέσω της υποδοχής microUSB που διαθέτει η κάμερα συνδέεται ο ηλιακός συλλέκτης ισχύος 5W, ο οποίος φροντίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας για την επαναφόρτιση της ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας λιθίου 8000mAh (μια πλήρης φόρτιση ακόμη και αν έχει αδειάσει γίνεται εντός 15 ωρών).

RAKSON


Η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της κάμερας, ακόμη και χωρίς ηλιακό φως για αρκετές ημέρες, καθώς μπορεί να φτάσει έως και 8 μήνες υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Η καταγραφή της εικόνας, η οποία ενεργοποιείται όταν ανιχνευθεί κίνηση, μπορεί να γίνει τόσο τοπικά μέσω της υποδοχής κάρτας microSD (έως 128Gb) ή και απευθείας στο Cloud σε δωρεάν λογαριασμό που παρέχεται.

Διαθέτει αισθητήρα 1/2.9” CMOS υψηλής ανάλυσης 3 megapixels (2304×1296) για ευκρινή ποιότητα εικόνας, με φακό 3,3mm που προσφέρει γωνία θέασης οριζόντια 95°, κάθετα 55° και διαγώνια 110°. Χρησιμοποιεί αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265, που επιτρέπει τη μετάδοση βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε δίκτυα με χαμηλό εύρος ζώνης (bandwidth), τοπικά βίντεο υψηλής ευκρίνειας με υψηλή ποιότητα εικόνας και χαμηλή ροή, υποστηρίζοντας ομαλότερη παρουσίαση χωρίς είδωλα.

Διαθέτει λευκό φωτισμό για νυχτερινή θέαση (απόσταση έως 7m), που επιτρέπει την έγχρωμη εικόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υποστηρίζει αμφίδρομη φωνητική επικοινωνία (και ακρόαση του χώρου με μικρόφωνο και ομιλία στο χώρο με μεγάφωνο), με ειδικό αλγόριθμο που εξαλείφει την ηχώ και καταστέλλει τους γύρω θορύβους.

Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένη κεραία Wi-Fi στα 2.4Ghz (IEEE802.11b/g/n) για επικοινωνία με το διαδίκτυο και την απομακρυσμένη προβολή της σε πραγματικό χρόνο μέσα από εφαρμογή για Android & iOS. Η κάμερα είναι σχεδιασμένη για εξωτερικό χώρο (στεγανότητα IP66) και συγκρατείται πάνω σε βάση τοίχου με ρυθμιζόμενο μπράτσο που επιτρέπει να επιτύχουμε την ιδανική γωνία λήψης που επιθυμούμε.

Η κάμερα διαθέτει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ, όπως αναγνώριση οχήματος, με την οποία μπορείτε να ορίσετε αν το όχημα που μπαίνει στον χώρο επίβλεψης της κάμερας είναι αποθηκευμένο ή αν είναι άγνωστο και βέβαια, να γνωστοποιεί αν πέρασε, στάθμευσε ή αν έφυγε. Με την ίδια λογική αναγνωρίζει συσκευασία διαστάσεων 20x25x2.5 cm και άνω, αν παραδόθηκε ή παραλήφθηκε ή αν έμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανιχνεύει παρουσία ανθρώπων και ζώων και ξεχωρίζει βάσει του χρόνου παραμονής τους αν πέρασαν ή αν έμειναν για αρκετή ώρα.

Στην εφαρμογή VicoHome μπορείτε να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις που σας ενδιαφέρουν να λαμβάνετε, ενώ οι υπόλοιπες αποθηκεύονται κανονικά στο ιστορικό και τις βλέπετε εάν επιθυμείτε. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένη περιοχή μέσα στην κάμερα τύπου area / crossline και μόνο στην περίπτωση ανίχνευσης γεγονότος μέσα σε αυτήν την περιοχή να σας ειδοποιεί η κάμερα. Με αυτά τα AI φίλτρα σάς δίνεται η δυνατότητα να αποφύγετε τις άσκοπες διακοπές και να ενημερωθείτε για ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, είτε αυτό είναι παρουσία ατόμου, συσκευασίας, ζώου ή οχήματος.

Rakson, τηλ: 210-9404000.



Sigma Security

O οίκος TVT Digital Technology Co., Ltd είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής προϊόντων κλειστών κυκλωμάτων επίβλεψης CCTV. O οίκος ιδρύθηκε το 1999 και τα τελευταία χρόνια έχει συσσωρεύσει πλούσια εμπειρία και γνώση σε τεχνολογία, τεχνικές συμπίεσης video και σχεδίαση προϊόντων CCTV. Η TVT έχει εξελιχθεί σε προμηθευτή συνολικών λύσεων με τη σχεδίαση τεχνολογικά πρωτοποριακών προϊόντων.

Διαθέτει πλήρη σειρά καμερών ΙΡ, ΝVR, πενταϋβριδικών DVR, καμερών HD, καμερών διαχείρισης και αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων, καμερών μέτρησης θερμοκρασίας και διαχείρισης προσωπικού, καμερών PTZ με δυνατότητα παρακολούθησης στόχου, ειδικών servers για διαχείριση καμερών με πρωτοποριακές δυνατότητες έξυπνης ανάλυσης και διαχείρισης video.

Η νέα έκδοση firmware 1.4.10. που ανακοινώθηκε πρόσφατα και ενσωματώθηκε αρχικά στα NVR του οίκου TVT ενσωματώνει πλήθος νέων πρωτοποριακών λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνης ανάλυσης και διαχείρισης video, όπως:

Ενεργή αποτροπή σε συνδυασμό με κάμερες της σειράς ΤD-94xxC2-PA, TD-95xxC2-PA, οι οποίες διαθέτουν μπλε και κόκκινο φάρο και δυνατότητα ηχητικού συναγερμού σε περίπτωση εισβολής ή έξυπνης ανίχνευσης κίνησης. Τη λειτουργία ενεργής αποτροπής συμπληρώνει η νέα δυνατότητα απομακρυσμένης όπλισης – αφόπλισης μέσω της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής SuperCam Plus.
Έξυπνη ανίχνευση κίνησης με δυνατότητα διαχωρισμού ανθρώπου ή οχήματος.

Smart Dual Illumination με ειδικές κάμερες, οι οποίες διαθέτουν ΙR LEDs, αλλά και προβολέα λευκού φωτός. Οι κάμερες σε νυχτερινές συνθήκες λειτουργίας ενεργοποιούν τα IR LEDs και παρέχουν ασπρόμαυρη εικόνα. Σε περίπτωση ανίχνευσης εισβολής ανθρώπου ή οχήματος ενεργοποιούν τον προβολέα λευκού φωτός και αποδίδουν έγχρωμη εικόνα απαράμιλλης ποιότητας.

Ανίχνευση και αναγνώριση προσώπων με δυνατότητα καταχώρισης ατόμων σε βάση δεδομένων και παράλληλη κατηγοριοποίηση σε επιτρεπόμενους και μη επιτρεπόμενους. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης προσώπου στις καταγραφές του συστήματος και παροχή στατιστικών δεδομένων. Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προηγμένα συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Ανίχνευση και καταχώρηση πινακίδων οχημάτων με δυνατότητα καταχώρισης οχημάτων σε βάση δεδομένων και παράλληλη κατηγοριοποίηση σε επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης πινακίδας οχήματος στις καταγραφές του συστήματος και παροχή στατιστικών δεδομένων. Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προηγμένα συστήματα ελέγχου χώρων στάθμευσης.


Ανίχνευση και καταμέτρηση ροής εισερχομένων ατόμων σε κλειστούς χώρους με κάμερες που ενσωματώνουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει τη συνεχή καταμέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων ατόμων σε κλειστούς χώρους, όπως γραφεία ή εμπορικά καταστήματα και την άμεση παροχή πληροφοριών, όπως τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή εντός του επιβλεπόμενου χώρου.

Συστήματα μέτρησης θερμοκρασίας εισερχομένων ατόμων. Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν ειδικές θερμικές κάμερες υψηλής ακριβείας και servers με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικά τερματικά μέτρησης θερμοκρασίας και αναγνώρισης προσώπου με παράλληλη ανίχνευση αν οι εισερχόμενοι φορούν μάσκα. Τα τερματικά αυτά είναι αυτόνομα και συνδυάζουν σύστημα αναγνώρισης προσώπων και ειδικά θερμόμετρα μεγάλης απόστασης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προηγμένα συστήματα ελέγχου χώρων στάθμευσης.

Τέλος, ο οίκος TVT διαθέτει συστήματα παρακολούθησης της κυκλοφορίας με δυνατότητα αναγνώρισης μηχανοκίνητων οχημάτων, μη μηχανοκίνητων οχημάτων και ατόμων με υψηλή ακρίβεια και παράλληλη δυνατότητα ανάλυσης της δομής των εγγραφών video, που επιτρέπει την εύκολη αναζήτηση και ανεύρεση σε τεράστια αρχεία εγγραφών.

Οι χειριστές μπορούν με ευκολία και εκμεταλλευόμενοι τις πλούσιες δυνατότητες του λογισμικού NVMS 2.1.4 να εντοπίσουν προβληματικές παράνομες συμπεριφορές οχημάτων ή ατόμων και να παρέχουν video και στατιστικά στοιχεία για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Sigma Security, τηλ.: 210-9716046.


Signal Electronics Security

Διαμορφώνοντας το αύριο με τον νέο αλγόριθμο ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2, που θέτει νέα πρότυπα στα συστήματα επιτήρησης. Σε μία εποχή που η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται, τα συστήματα επιτήρησης δεν αποτελούν εξαίρεση, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα σημεία καινοτομίας. H τεχνολογία ευφυούς αλγόριθμου Provision-ISR DDA2, γνωστή και ως metadata, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επαναστατικής εξέλιξης.

Ο αλγόριθμος ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2™ αντιπροσωπεύει ένα μνημειώδες άλμα στην έξυπνη ανάλυση βίντεο, υποσχόμενος απαράμιλλη ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία στην επιτήρηση ασφαλείας, παρέχοντας την εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένα σύστημα επιτήρησης. Ας δούμε όμως τι ουσιαστικά προσφέρει το DDA2™ και τις σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας.


Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2; Ο αλγόριθμος ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2 αξιοποιεί τη δύναμη της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης, για την λεπτομερή ανάλυση δεδομένων βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύπλευρη προσέγγιση στην ανάλυση βίντεο, που ξεπερνά τις συμβατικές μεθοδολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια του τι μπορούν να επιτύχουν τα συστήματα επιτήρησης.

Ασυναγώνιστη ακρίβεια μέσω της ευφυούς κατηγοριοποίησης αντικειμένων: Το κύριο χαρακτηριστικό που προσφέρει ο αλγόριθμος ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2™, είναι η ακρίβεια στην κατηγοριοποίηση αντικειμένων. Κάνοντας χρήση έξυπνων αλγόριθμων τελευταίας τεχνολογίας, είναι σε θέση να ξεχωρίσει με επιτυχία τα παρακάτω:

• Το DDA2 ξεχωρίζει ανθρώπινο στόχο, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω από τον απλό εντοπισμό και εμπλουτίζοντας το σήμα βίντεο με πληροφορίες, όπως υπολογισμό ηλικίας, φύλου, τύπου και χρώματος ενδυμασίας, αξεσουάρ (π.χ. backpack, χειραποσκευή, γυαλιά, καπέλο, μάσκα), καθώς και κατεύθυνση μετακίνησης.

• Ο έξυπνος αλγόριθμος είναι σε θέση να ξεχωρίσει όχημα με 4 τροχούς και σχετικά με αυτό όχι μόνο αν πρόκειται για αυτοκίνητο, SUV ή λεωφορείο, αλλά αναγνωρίζει με ακρίβεια την μάρκα (Mazda, Renault, Volkswagen κ.λπ.), το χρώμα, τον τύπο (Golf, Kangoo, Tucson κ.λπ.), καθώς και το έτος κατασκευής.

• Το DDA2 εντοπίζει όχημα με 2 τροχούς, είτε πρόκειται για ποδήλατο, ηλεκτρικό ποδήλατο, μηχανή ή ακόμα και τρίκυκλο, ενώ μάλιστα είναι σε θέση να το κατηγοριοποιήσει με απόλυτη ακρίβεια.
Με όλα τα παραπάνω προσφερόμενα χαρακτηριστικά, ο αλγόριθμος ευφυούς ανίχνευσης Provision-ISR DDA2 εξαλείφει τους ψευδείς συναγερμούς, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ακρίβεια στον εντοπισμό, παρέχοντας ένα ισχυρό εργαλείο σε κάθε εφαρμογή ηλεκτρονικής ασφάλειας.


Οδηγώντας τη διερεύνηση των αρχών σε άλλο επίπεδο με τη χρήση ανάλυσης metadata: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του DDA2 είναι η δυνατότητα να παρέχει λεπτομερή ανάλυση metadata για κάθε αντικείμενο που καταγράφεται από το σύστημα CCTV. Το χαρακτηριστικό αυτό όχι μόνο συμβάλλει στον έγκαιρο εντοπισμό απειλών σε πραγματικό χρόνο, αλλά αυξάνει σημαντικά και τον χρόνο απόκρισης σε περιστατικά που έχουν ήδη συμβεί.

Το DDA2 αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο βοήθειας στους επαγγελματίες της ασφάλειας, όπου με τη βοήθεια της εξαιρετικής ακρίβειας, καθώς και της ταχύτητας ανάλυσης, παρέχει κρίσιμες πληροφορίες για την αναγνώριση υπόπτων και την ανάλυση συμβάντων.


Εφαρμογές που μπορεί να εφαρμοστεί το DDA2 είναι οι εξής:
• Για την προστασία κρίσιμων υποδομών από επικείμενες απειλές και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
• Για την απώλεια αγαθών στον τομέα της λιανικής πώλησης.
• Για τη διαχείριση κυκλοφορίας μέσω ανάλυσης οχημάτων και κατεύθυνσης αυτών σε πραγματικό χρόνο.
• Για τη δημόσια ασφάλεια.

Συμπέρασμα: Η τεχνολογία Provision-ISR DDA2™ φέρνει μια νέα εποχή στον τομέα της επιτήρησης, που χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Καθώς οι απειλές ασφαλείας εξελίσσονται σε πολυπλοκότητα, το DDA2™ αποτελεί έναν φάρο καινοτομίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της ασφάλειας να πλοηγούνται στις προκλήσεις του αύριο με σιγουριά.
Με την προηγμένη κατηγοριοποίηση αντικειμένων και τη λεπτομερή ανάλυση metadata, το DDA2™ αποτελεί την επιτομή του μέλλοντος της τεχνολογίας επιτήρησης. Για το μέλλον, η ασφάλεια δεν είναι απλώς στόχος, αλλά εγγύηση.

Tα Video Analytics DDA, DDA1 και DDA2 είναι ενσωματωμένα σε όλες τις σειρές ΙΡ καμερών και ψηφιακών καταγραφικών της Provision-ISR. Τα προϊόντα της Provision-ISR συμμορφώνονται με το NDAA (National Defense Authorization Act) section 889 και το κύριο χαρακτηριστικό που τα διαφοροποιεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι το ενσωματωμένο Nano Agent, που παρέχεται σε συνεργασία με την Checkpoint. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται χωρίς πρόσθετο κόστος ή οποιασδήποτε μορφής συνδρομή, ενώ αποτελεί παγκόσμια καινοτομία στα συστήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Το επαναστατικό Checkpoint IoT Protect, μαζί με το Nano Agent, παρέχουν προστασία σε όλες τις συσκευές IP CCTV, σε πραγματικό χρόνο, καθώς ενσωματώνονται σε επίπεδο firmware. To «ελαφρύ» Check Point IoT Protect βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής CFI (Control Flow Integrity), και είναι σε θέση να προστατέψει από τις πλέον σύγχρονες απειλές, όπως shell injection, memory corruption, control flow hijacking, καθώς και από zero day vulnerabilities.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Signal Electronics Security, επίσημο αντιπρόσωπο του οίκου Provision-ISR στην Ελλάδα.

Signal Electronics Security, τηλ.: 210-9576351.


Simon Technologies

Για μικρομεσαίες, αλλά και για απαιτητικές εγκαταστάσεις όπου τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια μίας περιμέτρου και όχι μόνο, η Simon Technologies προτείνει τις λύσεις της Bosch και της EL.MO.


Ξεκινάμε με τις λύσεις της Bosch και τις all in one IP προϊοντικές σειρές DIVAR. Η σειρά DIVAR IP all-in-one προσφέρει ευέλικτες λύσεις που καλύπτουν ποικίλες ανάγκες επιτήρησης. Η οικογένεια DIVAR IP all-in-one 7000 παρουσιάζει οικονομικά αποδοτικές, αξιόπιστες επιλογές για δίκτυα έως και 256 καναλιών, με τις μονάδες βάσης rack 2U και 3U να παρέχουν προηγμένες δυνατότητες μέσω του πρωτοποριακού Bosch Video Management System. Οι εν λόγω μονάδες εξασφαλίζουν απρόσκοπτες λειτουργίες εγγραφής, προβολής και διαχείρισης.

Ομοίως, τα μοντέλα DIVAR IP all-in-one 4000 και 6000 προσφέρουν προσιτές λύσεις για δίκτυα έως 32 και 64 καναλιών, αντίστοιχα. Αυτές οι μονάδες, διαθέσιμες σε διαμορφώσεις mini-tower και rack mount 1U, προσφέρουν εξελιγμένη διαχείριση εγγραφής με ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας, καθιστώντας τες ως ιδανικές επιλογές ακόμα και για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Συνολικά, οι συσκευές της Bosch εξασφαλίζουν αξιόπιστη απόδοση με προστασία RAID-5 και λειτουργία hot-swap για αδιάκοπη και αξιόπιστη λειτουργία.

Τα all in one καταγραφικά μπορείτε να τα συνδυάσετε με 3 καινοτόμα μοντέλα καμερών, τις κάμερες της σειράς DINION 7100i IR και τις PTZ NDP-7602-Z40L και NDP-7604-Z12L. Οι νέες κάμερες DINION 7100i IR της Bosch παρέχουν μεγάλη ακρίβεια, αξιόπιστη ανίχνευση μεγάλης εμβέλειας, ακριβή ταξινόμηση, εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και πολύτιμες πληροφορίες! Έρχονται με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως ανάλυση 4K Ultra High Definition (UHD), starlight X, HDR X και έξυπνο IR, που ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να αγγίξει έως και τα 120m απόσταση.

Οι υψηλής απόδοσης PTZ κάμερες εξασφαλίζουν λεπτομερείς εικόνες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Εξοπλισμένες με φωτισμό υπερύθρων που ανιχνεύει στόχους σε έως και 300m απόσταση, ενσωματωμένο IVA Pro για αξιόπιστη ανίχνευση προσώπων και οχημάτων και εξελιγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, οι εν λόγω κάμερες καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.


Περνάμε στις λύσεις της εταιρείας EL.MO και τα NVR της σειράς PRO PRONVR32XRPKI και PRONVR1616PKI που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες επιτήρησης με ενσωματωμένα λειτουργικά συστήματα Linux και υποστήριξη ανάλυσης 4K. Διαθέτουν πρότυπα συμπίεσης H.265 / H.264+ / H.264, φιλοξενούν έως και 32 ή 16 IP κάμερες αντίστοιχα και έρχονται με πολλαπλές θύρες LAN και εξόδους βίντεο VGA και HDMI. Είναι συμβατά με τις εφαρμογές e-Connect και SUPERLIVE PLUS για Android και iOS, επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση. Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου.

simon 8


Τέλος, τα έξυπνα καταγραφικά της εταιρείας συνοδεύουν οι bullet κάμερες PROIBM16DG και PROIBM19DG. Η πρώτη διαθέτει ανάλυση 4MP, ενσωματωμένο αισθητήρα 1/3” CMOS και πληθώρα έξυπνων λειτουργιών, όπως τα exception, object management, target counting, regional statistics, heat map, loitering detection, unlawful parking detection, face detection και metadata.

Ομοίως, η PROIBM19DG είναι μια κάμερα 4K IP με τεχνολογίες AI Galaxy και D-Pulse. Διαθέτει αλγόριθμους συμπίεσης H.264 και H.265, προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας και δεκάδες έξυπνες λειτουργίες / τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με προστασία IP67 και IK10, εξασφαλίζοντας ανοσία στα έντονα καιρικά φαινόμενα και στους βανδαλισμούς αντίστοιχα.

Simon Technologies, τηλ.: 210-5563303.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report, Μάιος 2024

    Security Report, Μάιος 2024

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
  • AI κάμερες και καταγραφικά

    AI κάμερες και καταγραφικά

    Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
  • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

    Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
  • Βία κατά των Γυναικών

    Βία κατά των Γυναικών

    Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
  • Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Maxhub Open Days από την PartnerNET

    Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
  • Hikvsion HiWatch

    Hikvsion HiWatch

    To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...