Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
19 Φεβρουαρίου 2014 04:06

Audi A8 Security

Κύρος και προστασία για την Ελληνική Προεδρεία!

Featured | Στις 8 Ιανουαρίου, την ημέρα της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ελληνική κυβέρνηση, ο χώρος του Ζαππείου γέμισε 45 λιμουζίνες Audi A8L, ανάμεσα στις οποίες κάποιες ήταν και θωρακισμένες. Τα εντυπωσιακά οχήματα μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων των περαστικών, και τροφοδότησαν έντονες συζητήσεις για το πώς έφτασαν τόσα πολλά πολυτελή οχήματα ύψιστης ασφαλείας στο χώρο που φιλοξενούσε την πολιτική αφρόκρεμα της Γηραιάς Ηπείρου.

Τελικά, «ένοχος» ήταν η… Kosmocar-Audi, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των οχημάτων της γερμανικής φίρμας στην Ελλάδα, η οποία ανακοίνωσε επίσημα πως προσέφερε ως χορηγία στην Ελληνική Κυβέρνηση τον στόλο των Audi λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. Είχε προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος προσφοράς χορηγιών από το υπουργείο Εξωτερικών, για την κάλυψη των οργανωτικών αναγκών της Ελληνικής Προεδρίας. Το σύνολο των αυτοκινήτων παραγγέλθηκαν και κατασκευάστηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό και πληρούν τις (αυστηρότερες) αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Η Audi, λοιπόν, ως Μέγας Χορηγός την Ελληνικής Προεδρίας παρέδωσε στο υπουργείο Εξωτερικών τα 45 συμβατικά αυτοκίνητα Audi Α6 και Α8 τριών όγκων (τύπου λιμουζίνας), αλλά και κάποιες θωρακισμένες εκδόσεις των μοντέλων, μαζί με έναν επιπλέον υποστηρικτικό στόλο 24 οχημάτων Audi, που παραχωρήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

Η ασφάλεια, η αξιοπιστία, η άνεση, η τεχνολογία αιχμής και η ποιότητα κατασκευής, της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι λοιπόν στην υπηρεσία της Ελληνικής Προεδρίας, προκειμένου να καλύψει όλες τις σχετικές ανάγκες μετακίνησης των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ.

Απόλυτη προστασία

Κάποια από τα Α8 L που ήταν θωρακισμένα, 2.000 έως 4.000 κ.εκ, μετάφεραν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μαζί με τους 28 επιτρόπους και τους υπόλοιπους επισήμους.
Όπως μας δήλωσαν οι άνθρωποι της Audi, το A8 L W12 quattro Security ενσωματώνει εξαιρετικά αποδοτικούς μηχανισμούς προστασίας, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε ενδεχόμενο. «Μέσα στο Audi A8 Security, ο επιβάτης νιώθει πάντα ότι βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ασφαλές μέρος», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Θωράκιση

Μπορεί το υλικό θωράκισης να μη διακρίνεται οπτικά, ωστόσο η καμπίνα των επιβατών είναι πλήρως θωρακισμένη και έχει κατασκευαστεί από ατσάλι, γυαλί και ειδικές ίνες. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό είναι η μέθοδος συγκόλλησης που έχει αναπτυχθεί από την Audi, με την οποία θωρακισμένα υλικά καλύπτουν όλες τις ενώσεις, παρέχοντας ένα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας επίπεδο ασφάλειας. Το Audi A8 Security παράγεται μέσω μίας ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας κατασκευής σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Το Audi A8 Security διατηρεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησής του, ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις. Αντλώντας την ισχύ του από έναν βενζινοκινητήρα W12 (450 hp), το θωρακισμένο Sedan επιδεικνύει ανώτερες ιδιότητες επιτάχυνσης και φτάνει από τα 0 στα 100 km/h σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro και η πρωτοποριακή μετάδοση κίνησης tiptronic, εξασφαλίζει ότι η ισχύς μεταφέρεται άμεσα στον δρόμο.

Έξοδος ανάγκης

Το Audi A8 Security είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό σύστημα εξόδου ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση ανάγκης και εφόσον οι πόρτες δεν μπορούν να ανοίξουν με το συμβατικό τρόπο, οι ενώσεις μεταξύ των θυρών και του αμαξώματος απελευθερώνονται μέσω ενός πυροτεχνικού συστήματος, το οποίο αποτελεί πατέντα της Audi. Έτσι το προστατευόμενο άτομο μπορεί να βγει από το αυτοκίνητο γρήγορα, όταν αυτό απαιτηθεί.

Το συγκεκριμένο όχημα, όμως, δεν είναι μόνο ένα υπερ-ασφαλές μέσο μεταφοράς, αλλά και ένα πολυτελές κινούμενο… γραφείο, καθώς είναι εξοπλισμένο με fax, τηλέφωνο, TV και οθόνες. Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από προαιρετικά στοιχεία άνεσης, όπως ψυγείο, bar, DVD player και πτυσσόμενο τραπεζάκι για τους πίσω επιβάτες. Και η Audi σας προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Προαιρετικοί εξοπλισμοί

Το Audi A8 Security μπορεί να γίνει ακόμη πιο ασφαλές. Βάσεις για σημαίες στα εμπρός φτερά, πτυσσόμενος περιστρεφόμενος φάρος στην οροφή και φώτα φλας σε τεχνολογία LED στους πλευρικούς καθρέπτες. Με το σύστημα PAX run-flat η κίνηση του οχήματος μπορεί να συνεχιστεί, ακόμη και εάν τα ελαστικά έχουν υποστεί ζημιά, για μία απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων και με μία ταχύτητα κίνησης έως 80 km/h. Η θωράκιση της δεξαμενής καυσίμου και της μπαταρίας προσφέρει επιπλέον προστασία σε αυτά τα σημαντικά μέρη του αυτοκινήτου. Ο συναγερμός κινδύνου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τραβάει την προσοχή στο αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας επιτρέπει στον προστατευόμενο να μιλήσετε σε άτομα εκτός αυτοκινήτου, ακόμη και όταν τα παράθυρα είναι κλειστά. Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πυρόσβεσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν αυτό απαιτηθεί και αναγνωριστεί από τους αισθητήρες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...