Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Νοεμβρίου 2013 06:07

Hikvision Picadis

Κάμερες 720TVL και τεχνολογία EXIR

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
eefd4fe8f589e64e0e66a4f2937ae4ae XL e259248d

Featured | Η σειρά καμερών με φακό Picadis της Hikvision ενσωματώνει μια σειρά χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές αναλογικές κάμερες. Οι κάμερες υποστηρίζουν τεχνολογία 960H, αισθητήρα 1.3MP και αποδίδουν ανάλυση 720TVL. Επίσης, με τεχνολογία EXIR αποδίδουν ανώτερη ποιότητα φωτός LED από τις παραδοσιακές κάμερες με συστοιχίες LED, με χαμηλότερη κατανάλωση.

Βασισμένες σε αισθητήρα 1/3” Picadis οι κάμερες της Hikvision αποδίδουν ανάλυση 720TVL. Η οικογένεια περιλαμβάνει 2 μοντέλα Bullet καμερών και 1 μοντέλο MiniDome. Και οι τρεις κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές, υποστηρίζοντας πρότυπο προστασίας IP66, ενώ η τεχνολογία EXIR υπόσχεται υψηλότερη απόδοση φωτός LED σε σχέση με τις παραδοσιακές κάμερες με συστοιχία IRLED.

Η σειρά Picadis

Η κορυφαία κάμερα της οικογένειας με αισθητήρα 1/3” PICADIS, DS-2CE16C2P(N)-IT5,αποδίδει ανάλυση 1280 (H) × 960 (V) και είναι τύπου Bullet. Μπορεί να συνοδεύεται από φακό 3.6mm, 6mm, 8mm, 12mm ή 16mm. Με απενεργοποιημένο το IR η κάμερα υποστηρίζει λειτουργία σε ελάχιστη φωτεινότητα 0.1Lux σε F1.2. Με τεχνολογία EXIR αποδίδει εύρος IR από 50 έως 80 μέτρα και μέγιστη κατανάλωση έως 5W. Για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού υποστηρίζει τεχνολογίες TrueDay & Night και SmartIR.

Αντίστοιχων δυνατοτήτων με την ΙΤ5 είναι και η Bullet κάμερα DS-2CE16C2P(N)-ΙΤ3, με τη διαφορά στην απόδοση IR, που καλύπτει απόσταση 30 έως 40 μέτρα.

Την οικογένεια ολοκληρώνει η κάμερα DS-2CE56C2P(N)-IT3, τύπου MiniDome. Αντίστοιχα με τις προηγούμενες, η ανάλυση της κάμερας είναι 720TVL και υποστηρίζει λειτουργία σε ελάχιστη φωτεινότητα 0.1Lux σε F1.2. Το εύρος ρύθμισης της κάμερας επιτρέπει Pan από 0-360°, Tilt από 0-75° και Rotation 0-360°. Με τεχνολογία EXIR αποδίδει εύρος IR από 30 έως 40 μέτρα και μέγιστη κατανάλωση έως 5W. Από τα χαρακτηριστικά της δε λείπουν οι τεχνολογίες TrueDay & Night και SmartIR.

Τεχνολογία EXIR

Οι κάμερες EXIR της Hikvision είναι εξοπλισμένες με υψηλής απόδοσης πηγή φωτός. Ενσωματώνοντας την πιο προηγμένη, χαμηλής μεμβράνης και εκπομπής φωτός τεχνολογία, η σειρά αυτή παρέχει έως 30% καλύτερη απόδοση φωταγώγησης σε σχέση με μοντέλα της παραδοσιακής τεχνολογίας συστοιχίας LED. Επιπρόσθετα, η σειρά EXIR παρέχει 40% βελτιωμένη απόδοση διασποράς του φωτός σε σχέση με τις κλασικές κάμερες IR, συγκεντρώνοντας καλύτερα το φως στο πεδίο παρακολούθησης.

Για να αποδώσουν τα μέγιστα της τεχνολογίας LED, οι κάμερες EXIR αποδίδουν φως LED σε τετράγωνη μορφή. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή σε εικόνες με κανονικό σχήμα (4:3 ή 16:9). Επιπρόσθετα, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του φωτός και μειώνει τη διάχυσή του στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, σε αντίθεση με τις κάμερες με παραδοσιακά LED, οι κάμερες EXIR δεν συγκεντρώνουν υπερβολικό φως στο κέντρο της εικόνας, αφήνοντας σκοτεινά σημεία στις γωνίες.

Άλλα πλεονεκτήματα των καμερών EXIR είναι η μικρότερη απώλεια θερμότητας, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η χαμηλότερη κατανάλωση.

info

Akatos.net

Σκρα 26 & Θεσσαλονίκης, 143 42 Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210-8074452, fax: 210-8074425, e-mail:  info@akatos.net, web: www.akatos.net.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...