Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 184
securityreport e mag odhgos 2021
16 Απριλίου 2014 17:42

Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμού

Το έτερον ήμισυ του συστήματος συναγερμού…

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | .Ένα σύστημα συναγερμού, όσο καλό και εάν είναι, από μόνο του πολλές φορές μπορεί να μην είναι αρκετό για να αποτρέψει τους αποφασισμένους και καλά «διαβασμένους» παραβάτες. Το καθήκον του συστήματος συναγερμού καλείται να ολοκληρώσει το κέντρο λήψης στο οποίο θα αποσταλούν τα σήματα παραβίασης για να δράσει κατάλληλα. Με 24ωρη προστασία, 7 ημέρες τη βδομάδα, τα κέντρα λήψης σημάτων είναι στις υπηρεσίες σας, αναλαμβάνοντας την επιτήρηση του συναγερμού σας…

Μαγνητικές επαφές σε όλα τα παράθυρα, εξωτερικά beam στα μπαλκόνια, ραντάρ στον κήπο, ραντάρ στους εσωτερικούς χώρους, δύο ανεξάρτητες σειρήνες… Ακόμα και ένα τόσο ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας μπορεί να μην είναι αρκετό εάν κάποιος δεν δράσει την στιγμή που θα σημάνει ο συναγερμός. Όσο ευφυές και εάν είναι ένα σύστημα ασφαλείας η δουλειά του δεν μπορεί να πάει πέρα από την ενεργοποίηση της σειρήνας και την αποστολή ενός σήματος κινδύνου.

Τη συνέχεια από εκεί και πέρα έρχεται να αναλάβει ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων. Με εξειδικευμένο προσωπικό που επεξεργάζεται τα σήματα των συστημάτων συναγερμού 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες τη βδομάδα, το ΚΛΣ αναλαμβάνει την διαχείριση και την προώθηση των σημάτων του συστήματος συναγερμού. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζουμε την ταυτότητα και τις δυνατότητες των σημαντικότερων Κέντρων Λήψεως Σημάτων της χώρας.

Εκμεταλλευόμενα τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας, τα ΚΛΣ μπορούν να επικοινωνήσουν με τα συστήματα συναγερμών των συνδρομητών τους μέσω γραμμής τηλεφώνου PSTN, μέσω κινητής τηλεφωνίας GSM/GPRS, όπως και μέσω σημάτων IP. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, με δυνατότητα συνεργασίας με κάμερες και καταγραφικά, μπορούν απομακρυσμένα να ελέγξουν το χώρο από όπου προήλθε ένας συναγερμός, για την επιβεβαίωσή του. Μάλιστα, πολλά κέντρα διαθέτουν υπηρεσίες περιπολίας για άμεση επέμβαση και έλεγχο του χώρου.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, ορισμένα ΚΛΣ παρέχουν προχωρημένα εργαλεία διαχείρισης για τον τεχνικό/εγκαταστάτη με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των συνδρομητών. Έτσι, μέσω Web Interface και φορητών συσκευών, οι τεχνικοί μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο λογισμικό του ΚΛΣ, αλλάζοντας εντελώς το επίπεδο συνεργασίας με το κέντρο και προσφέροντας εν τέλει καλύτερες υπηρεσίες στους τελικούς συνδρομητές.

 

ΔΡΑΣΙΣ

Η ΔΡΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 1986. Στις εγκαταστάσεις της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα διαθέτει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με ιδιόκτητο επανδρωμένο 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων και έναν άρτια εξοπλισμένο στόλο περιπολικών και θωρακισμένων αυτοκινήτων για χρηματαποστολές. Με περισσότερους από 6.000 συνδρομητές, μεταξύ των οποίων συναντάμε μεγάλες αλυσίδες Super Markets, τράπεζες, βιομηχανίες, δημόσιους χώρους, μουσεία, καταστήματα και οικίες σε όλη την Ελλάδα, καθίσταται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα λήψης σημάτων με πολυετή εμπειρία στη Β. Ελλάδα και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Εξοπλισμός

Το κέντρο λήψης σημάτων βασίζεται στο πρόγραμμα Signal Security System, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας, ακολουθώντας διαρκώς τις τεχνολογικές εξελίξεις που προκύπτουν στην αγορά των συστημάτων. Πλήρως παραμετροποιήσιμο, το λογισμικό επιτρέπει στου ίδιους τους χειριστές να ακολουθούν τις ανάγκες του εκάστοτε συνδρομητή. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο να παρέχει αναφορές όπως προβολή κατάστασης, λειτουργία ζωνών, τηλεφώνων ανάγκης και ιστορικού ενεργειών. Παράλληλα τρέχει σε δεύτερη βάση το γνωστό πρόγραμμα ΚΕΡΒΕΡΟΣ της Terracom, σε δοκιμαστική έκδοση με την προοπτική σε υλοποίηση για βασική λειτουργία του.

Ο hardware εξοπλισμός της ΔΡΑΣΙΣ περιλαμβάνει 3 δέκτες της Ademco, όπως και έναν επιπλέον δέκτη για backup, με συνδέσεις PSTN και GSM. Σύντομα επίσης, θα είναι διαθέσιμος δέκτης με υποστήριξη σημάτων μέσω GPRS και IP. Το πρόγραμμα του σταθμού υποστηρίζει εικονικούς δέκτες για σήματα IP μέσω δικτύου, με πολλά από τα γνωστά module συστημάτων ασφαλείας, όπως Sirion, Napco Netlink κ.ά.

Την αδιάλειπτη λειτουργία του κέντρου αναλαμβάνουν 4 μονάδες UPS και μια αυτοματοποιημένη γεννήτρια με δυνατότητα λειτουργίας πολλών ωρών σε διακοπή ρεύματος. Επίσης, οι εγκαταστάσεις της ΔΡΑΣΙΣ διαθέτουν φυσική προστασία, με αλεξίσφαιρα τζάμια, πόρτες ασφαλείας και κλειστό κύκλωμα καμερών σε 24ωρη λειτουργία.

Υπηρεσίες

Ο πυρήνας της εταιρίας ΔΡΑΣΙΣ βασίζεται σε ένα εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, που απαρτίζεται από μια ομάδα χειριστών με πολυετή πείρα σε πέντε διαθέσιμες θέσεις εργασίας, με σκοπό την αδιάλειπτη συνεργασία με οδηγούς άμεσης επέμβασης και στατικούς φύλακες. Πέρα από τις καθιερωμένες ενέργειες ενός ΚΛΣ, η ΔΡΑΣΙΣ παρέχει τις παρακάτω εξειδικευμένες υπηρεσίες:

24 E-guard: Η υπηρεσία προσφέρει παρακολούθηση καμερών μέσω της πλατφόρμας V2 Geovision με άμεση ενεργοποίηση σε ανίχνευση κίνησης και λήψη εικόνας από το χώρο του συνδρομητή.

Ηλεκτρονική Περιπολία E-patrol: Η υπηρεσία ενεργοποιεί τακτικές διασυνδέσεις μέσω καμερών για εποπτεία του χώρου του συνδρομητή.

Alarm Verification: Μέσα από προσαρμοσμένα συστήματα CMS, που υποστηρίζουν τα περισσότερα DVRs της αγοράς και σε συνεργασία με το σύστημα Multiview της Geovision, η υπηρεσία παρέχει επίβλεψη συνδρομητών σε περίπτωση συναγερμού.

Άμεση Επέμβαση: Περιλαμβάνοντας περιπολικά κατάλληλα εξοπλισμένα και επανδρωμένα από ένστολο προσωπικό ασφάλειας, η υπηρεσία καθοδηγείται από το Κέντρο της ΔΡΑΣΙΣ με αμεσότητα, δίνοντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να γίνει πλήρης και ταχύς έλεγχος, στο χώρο των συνδρομητών, μετά από ειδοποίηση του συναγερμού.

info
ΔΡΑΣΙΣ

17ης Νοέμβρη 81, 543 52 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-909687, Fax: 2310-909349, info@drasis.gr, www.drasis.gr

 

Euroguard 24hour Monitoring & Attendance

Το κέντρο λήψης της Euroguard προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής για εγκαταστάτες. Το σύστημα βασίζεται στο λογισμικό Κέρβερος της Terracom και προσφέρει υπηρεσίες 24ώρου κέντρου λήψης σημάτων συναγερμού και εικόνας. Επιπρόσθετα, στις παροχές της εταιρίας περιλαμβάνεται άμεση επέμβαση, περιπολία με αυτοκίνητο, ηλεκτρονική περιπολία μέσω καμερών και ασύρματη παρακολούθηση συναγερμού. Η λήψη σημάτων γίνεται μέσω δεκτών IP, GSM και GPRS, ενώ υποστηρίζεται αποστολή σημάτων με SMS, παρακολούθηση Live των σημάτων μέσω Internet, αλλά και παρακολούθηση οχημάτων μέσω GPS.

Εγκαταστάσεις

Ο πλούσιος εξοπλισμός του συστήματος περιλαμβάνει 5 συνολικά κονσόλες, από τις οποίες είναι τρεις Enigma ΙΙ με 8 γραμμές η καθεμία και δύο Hoffman με 16 γραμμές η καθεμία. Οι κονσόλες Hoffman συνδέονται στο διαδίκτυο και δέχονται σήματα είτε καλωδιακά, είτε ασύρματα μέσω GPRS. Κάθε κονσόλα μπορεί να διαχειριστεί 500 σήματα το λεπτό. Το σύνολο των μονάδων λήψης ολοκληρώνεται από 2 κάρτες GSM.

Ο «εγκέφαλος» του κέντρου Euroguard είναι το λογισμικό Kerveros. Τη διαχείριση του λογισμικού αλλά και το backup των σημάτων αναλαμβάνουν 6 συνολικά Servers, 2 για τα κέντρα και 4 για τις εικόνες.

Υπηρεσίες

Η υπηρεσία Kerveros eYe που παρέχει η Euroguard αναλαμβάνει να στείλει σήμα στο κέντρο λήψης σημάτων Κέρβερος και να ειδοποιήσει τον χρήστη ποια κάμερα να κοιτάξει. Επιπλέον το Kerveros eYe αναλαμβάνει να μεταφέρει την εικόνα της κάμερας στο κέντρο λήψης σημάτων, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει το βίντεο του συμβάντος οποιαδήποτε στιγμή. Ο χειριστής μπορεί να δει το χώρο του την ώρα του συμβάντος και όχι μόνο την ώρα του Alarm, αλλά και λίγο πριν, καθώς όταν το κέντρο λάβει alarm, κρατάει και δεν διαγράφει την προσωρινή εγγραφή. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα να δει live video ή και video μερικά δευτερόλεπτα πριν.

Μέσα από το δικτυακό τόπο Kerveros live εξουσιοδοτημένα άτομα, χρησιμοποιώντας προσωπικά user name & password, έχουν πρόσβαση στα αποσταλμένα σήματα του συστήματος συναγερμού τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν με βάση την ημερομηνία ή του χαρακτήρα του σήματος. Το Kerveros live ενημερώνεται κάθε 15 λεπτά και γι’ αυτό είναι σαν on line ενημέρωση προς τον συνδρομητή.

Αντίστοιχα, μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές για φορητές συσκευές, ο τεχνικός μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα Κέρβερος για τον έλεγχο των συναγερμών. Υποστηρίζοντας συσκευές Android και iOS, η υπηρεσία παρέχει δυνατότητα προβολής log σημάτων σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο που εισάγει ο χρήστης και την προβολή των τύπων σημάτων.

Η ιδιαίτερα ευέλικτη πολιτική της Euroguard, επιτρέπει στον τεχνικό να καθορίσει αυτός τις ώρες παρακολούθησης των πελατών του ή να επιλέξει την υπηρεσία SMS για να απαλλαγεί από την μηνιαία συνδρομή, διατηρώντας ταυτόχρονα τα οφέλη του ΚΛΣ.

Μια ακόμα πολύ χρήσιμη υπηρεσία της Euroguard είναι η δυνατότητα ελέγχου επικοινωνίας του συστήματος σε συχνότητα που επιλέγει ο πελάτης/τεχνικός (1′, 15′, 24h…). Λαμβάνοντας άμεση ενημέρωση, με την υπηρεσία αυτή, ο τεχνικός αποτρέπει το ενδεχόμενο διακοπής επικοινωνίας εν αγνοία του.

info
Euroguard

Καραμανλή Κωνσταντίνου 138, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-327444, fax:2310-327771, euroguard@otenet.gr, www.euroguard.gr

 

Grande Security

Με πάνω από 19.000 συνδρομητές και 200 συνεργάτες, το κέντρο λήψης σημάτων και εικόνας της Grande Security Monitoring Services είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό μπορεί να εγγυηθεί αδιάλειπτη λειτουργία σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο. Το σύστημα, χάρη στο λογισμικό Frouros II μπορεί να φέρνει εικόνα από τις κάμερες του εκάστοτε συστήματος συναγερμού σε κάθε κλήση. Στο Frouros έχουν εγκατασταθεί τα πρωτόκολλα επικοινωνίας συγκεκριμένων DVR με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης δυνατότητα ελέγχου των καμερών, όπως και των εγγραφών τους. Παράλληλα, η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και προληπτικής περιπολίας.

Εγκαταστάσεις

Τεχνολογικά, το κέντρο είναι εξοπλισμένο με 3 «παραδοσιακούς» δέκτες FBI και με 4 δέκτες Sur-Gard. Οι Sur-Gard διαθέτουν δυνατότητα λήψης σημάτων μέσω PSTN, Ethernet, αλλά και GPRS υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις δικλείδες ασφαλείας επικοινωνίας. Επίσης, τα rack της εταιρίας περιλαμβάνουν 2 δέκτες ASB-Security. Τα συγκεκριμένα μοντέλα υποστηρίζουν σήματα IP και GPRS και αποτελούν το μέλλον, αφού είναι ουσιαστικά πομποδέκτες, έχοντας τη δυνατότητα για λήψη, αλλά και για εκτροπή των κλήσεων. Για την αδιάλειπτη λειτουργία του κέντρου λειτουργεί UPS που μπορεί να εξασφαλίσει λειτουργία έως και 18 ώρες, αλλά και τριφασική γεννήτρια σε περίπτωση που η διακοπή ρεύματος είναι μεγαλύτερη. Τέλος, πρόσθετοι Server αναλαμβάνουν την καταγραφή των κλήσεων.

Τα τελευταία χρόνια η Grande έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με πελάτες στον τραπεζικό τομέα. Για το λόγο αυτό, το κέντρο λήψης τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές, με σημαντικότερη την ασφάλεια. Ολόκληρος ο όροφος που στεγάζεται το κέντρο διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια, πόρτες ασφαλείας και τοίχους επενδυμένους με ατσάλι. Φυσικά, όλες αυτές τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τις απολαμβάνει ο κάθε συνδρομητής του κέντρου, ανεξάρτητα από το σε ποιον τομέα ανήκει.

Υπηρεσίες

Χρησιμοποιώντας ποικίλες δυνατότητες επικοινωνίας, η Grande μπορεί να υποστηρίξει χώρους σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Επικοινωνίες με χρήση τεχνολογίας GPRS, IP, VPN (virtual private network), δορυφορικό Internet κ.ά., επιτυγχάνει ταχύτατες, αξιόπιστες και ασφαλείς επικοινωνίες, με δυνατότητα επιτήρησης της σύνδεσης.

Μέσω της υπηρεσίας 24ωρου Alarm View και του εξελιγμένου λογισμικού του κέντρου λήψης, η Grande μπορεί να έχει εικόνα από κάμερες, με δυνατότητα ανάλυσης του βίντεο και χωροταξικής ταυτοποίησης από το σημείο ακριβώς που προκλήθηκε. Παράλληλα, υποστηρίζεται καταγραφή της εικόνας την στιγμή του συμβάντος.

Οι δέκτες και ο εξοπλισμός της ASB υποστηρίζουν νέο format επικοινωνίας μεταξύ κεντρικής μονάδας συναγερμού και του κέντρου λήψης. Το XSIA format έχει τη δυνατότητα αποστολής χαρακτήρων κειμένου, με την περιγραφή της ζώνης ή το ονοματεπώνυμο του χρήστη, όπως αυτά είναι καταχωρημένα στον πίνακα του συναγερμού.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια και επιμέρους διαχείριση μπορούν πλέον να εμπλακούν περισσότερα από ένα κέντρα λήψης και να παρέχεται λήψη διαχείριση και εκτροπή του σήματος σε άλλο επιχειρησιακό σταθμό. Η υπηρεσία αυτή της Grande ονομάζεται MULTIPLE WAY.

Εδώ και 3 χρόνια, η πλατφόρμα F2WEB της Grande προσφέρει σε πραγματικό χρόνο και με απόλυτη ασφάλεια σύνδεση ακόμα και από Smartphone στο χώρο της εγκατάστασης για έλεγχο του συστήματος. Επίσης, η εφαρμογή δίνει δυνατότητα προβολής στοιχείων του συνδρομητή, ζωνών, τηλεφώνων, ιστορικού αρχείου, και ενεργειών με πολλά φίλτρα και δυνατότητες εκτύπωσης.

info
Grande Security Monitoring Services

Πρωτοπαπαδάκη 83, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. & fax: 210-2222210, 210-2135886,
web: www.grande.gr, e-mail: info@grande.gr

 

Personal Security

Η Personal Security παρέχει 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων και εικόνας, ηλεκτρονική περιπολία με κάμερες και άμεση επέμβαση και περιπολία με οχήματα. Διαθέτοντας πολλές δικλείδες ασφαλείας, τόσο σε φυσικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, η Personal Security καταφέρνει να παρέχει αδιάλειπτες υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο. Ξεκινώντας από το χώρο, το ιδιόκτητο κτίριο της Personal Security έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί εξ’ αρχής για να φιλοξενήσει το 24ωρο κέντρο λήψεως σημάτων. Έτσι, φρόντισε να περάσει υπόγεια τις τηλεφωνικές γραμμές 100 ζευγών που έρχονται από τον ΟΤΕ, ώστε να μην είναι εκτεθειμένες. Οι εξωτερικοί χώροι φυλάσσονται με περιμετρικούς αισθητήρες και κάμερες, ενώ όλο το κτίριο θωρακίζεται από αντιπυρικά μεταλλικά ρολά ασφαλείας.

Εξοπλισμός

Το φυσικό backup του συστήματος της Personal Security στηρίζεται σε 3 γεννήτριες και σε 3 UPS. Η βασική γεννήτρια όπου υπερκαλύπτει όλο το κτίριο είναι 65KVA και αρκούν μονάχα 12 δευτερόλεπτα για να μπει σε λειτουργία. Σε εντελώς διαφορετικό χώρο είναι τοποθετημένη για backup μια 2η γεννήτρια 5KVA πάνω στην οποία είναι τοποθετημένα το κέντρο λήψεως σημάτων και το τηλεφωνικό κέντρο, ενώ υπάρχει και μια τρίτη εφεδρική γεννήτρια των 2KVA.

Η εταιρία διαθέτει σε λειτουργία 5 δέκτες λήψεως σημάτων και ταυτόχρονα έχει άλλους 5 backup με υποστήριξη HotPlug τοποθέτησης. Ο κεντρικός Server μέσα στον οποίο τρέχει το λογισμικό ORBIT του κέντρου φιλοξενεί 3 σκληρούς δίσκους σε συστοιχία RAID 5, έχοντας έναν ακόμα δίσκο Hot Spare. Για backup, είναι σε λειτουργία άλλοι δύο Server ίδιων δυνατοτήτων, που τρέχουν διαφορετικό φυσικό δίκτυο IP.

Στα Rack του κέντρου λήψεως σημάτων της Personal Security φιλοξενούνται οι 10 συνολικά δέκτες (5+5 backup), οι 3 Servers και τα UPS που ήδη αναφέραμε. Για τη δυνατότητα συνεργασίας με σήματα IP, GSM, GPRS, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 1 δέκτη της Paradox και 1 της Satel, ενώ «περιμένουν» για backup δύο αντίστοιχοι δέκτες. Τέλος, από τα Rack του κέντρου λήψης αξίζει να αναφέρουμε τον UHF δέκτη στρατιωτικού τύπου. Σε εξειδικευμένες περιπτώσεις μπορεί να τοποθετηθεί στον πελάτη πομπός UHF που συνδέεται απευθείας στη σειρήνα του συναγερμού και στέλνει σήμα Alarm, ακόμα και όταν αποτύχουν όλες οι άλλες μέθοδοι ειδοποίησης (PSTN, IP, GPRS).

Υπηρεσίες

Πέρα από τον μηχανικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, η Personal Security έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό, ξεκινώντας από την γραμματειακή υποστήριξη, έως την εξειδικευμένη βοήθεια προς στους τεχνικούς. Με την τεχνολογία στα συστήματα συναγερμού να τρέχει με ιλιγγιώδης ρυθμούς είναι πολύ δύσκολο από τους τεχνικούς να γνωρίζουν όλες τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών πινάκων. Μάλιστα, τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας IP/GSM/GPRS δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση ορισμένων τεχνικών παλαιότερης γενιάς. Ακριβώς για αυτό το λόγο, η Personal Security έχει στη διάθεσή της ένα τμήμα υποστήριξης που απαρτίζεται από εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν ανά πάσα ώρα να καθοδηγήσουν ή και να βοηθήσουν στην πράξη τη σύνδεση του πίνακα συναγερμού με το κέντρο λήψεως σημάτων.

info
Personal Security

Οδός Μεσογείων 99, 151 26 Μαρούσι, Αθήνα, τηλ.: 210-8068675, fax: 210-6122351, info@personalsecurity.gr, www.personalsecurity.gr

 

Sigma Monitoring

Παρέχοντας αδιάλειπτη λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, το κέντρο λήψης σημάτων Sigma Monitoring επικοινωνεί με τα συστήματα συναγερμού, διαχειρίζεται τις κλήσεις, επικοινωνεί με τους υπεύθυνους και παίρνει αποφάσεις. Η αμεσότητα και η ταχύτητα δράσης των ανθρώπων της Sigma Monitoring έχει επανειλημμένα αποτρέψει διαρρήξεις ή έχει αποστείλει βοήθεια σε αντίστοιχα συμβάντα.

Εγκαταστάσεις

Το σύστημα της Sigma διαχειρίζεται σήματα άμεσης προτεραιότητας, όπως συναγερμό από συγκεκριμένη ζώνη, φωτιά, εξαναγκασμό αφόπλισης, παρενόχληση πληκτρολογίου και ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας. Για όλα τα παραπάνω, το κέντρο προσφέρει άμεση ενημέρωση για τα συμβάντα και εφόσον ζητηθεί, μπορεί να αποστείλει κατάσταση σημάτων και ενεργειών μέσω e-mail ή fax σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, όπως και να διατηρεί σήματα και ενέργειες για διάστημα έξι μηνών.

Στο Control Room της υπηρεσίας συναντάμε δέκτες Tell και SUR-GARD για λήψη γραμμών PSTN, τελευταίας τεχνολογίας, με ανεξάρτητα Module σε κάθε γραμμή. Τη λήψη σημάτων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνουν δέκτες GPRS. Το τηλεφωνικό κέντρο τεχνολογίας ASTERISK υποστηρίζει την καταγραφή και ηχογράφηση των κλήσεων, όπως και τη διασύνδεση με το λογισμικό Patriot. Στον κεντρικό Serer HP τρέχουν συστοιχίες RAID τόσο για ασφάλεια, όσο και για ταχύτητα, ενώ στο εσωτερικό του λειτουργεί το πρόγραμμα λήψης και επεξεργασίας των εισερχόμενων σημάτων Patriot, με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, χωρίς την ανάγκη επέμβασης του χειριστή στην επεξεργασία τους.

Την αδιάλειπτη λειτουργία του κέντρου αναλαμβάνει On-Line UPS, ενώ την τροφοδοσία αναλαμβάνει ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος 40KVA, με αυτοματοποιημένο σύστημα μεταγωγής από την τροφοδοσία της ΔΕΗ στη γεννήτρια.

Υπηρεσίες

Η Sigma, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη της καθημερινής σας ζωής. Τα σήματα άμεσης προτεραιότητας που διαχειρίζεται ο κεντρικός σταθμός και για τα οποία ενεργεί άμεσα είναι:

· Συναγερμός και από ποιά ζώνη προήλθε.

· Φωτιά και το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε.

· Εξαναγκασμός αφόπλισης του συναγερμού υπό απειλή.

· Ληστεία.

· Παρενόχληση πληκτρολογίου. Σε κάθε λανθασμένη προσπάθεια απομόνωσης του συναγερμού ή όταν κοπούν τα καλώδια του πληκτρολογίου.

· Ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ενημερώνονται άμεσα οι αρχές ασφαλείας και τα άλλα πρόσωπα που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης.

Ο σταθμός Sigma Monitoring μπορεί επίσης να κάνει διάφορους ελέγχους, όπως θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου, όπλισης και αφόπλισης του συναγερμού, αλλά και οπτικό έλεγχο μέσω τηλεφωνικής γραμμής και συστήματος CCTV. Για όλα τα παραπάνω, το κέντρο προσφέρει άμεση ενημέρωση για τα συμβάντα και εφόσον ζητηθεί, μπορεί να αποστείλει κατάσταση σημάτων και ενεργειών μέσω e-mail, fax σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, όπως και να διατηρεί σήματα και ενέργειες για διάστημα έξι μηνών.

info
Sigma Monitoring

Εθνάρχου Μακαρίου 5, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ.: 210-9765485,
fax: 210-9755756, accs@sigmasec.gr, www.sigma-monitoring.gr.

 

Spartan Security

Η Spartan Security ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο χώρο της ασφάλειας το 1989. Διατηρεί κέντρο λήψης σημάτων λειτουργίας επί 24ωρου βάσεως και όλο το χρόνο. Τα εισερχόμενα σήματα διαχειρίζεται το εκπαιδευμένο προσωπικό της, που έχει ειδικευτεί στον τομέα υψηλής ασφάλειας. Η Spartan φιλοξενεί περίπου 35.000 πελάτες άλλων περίπου 600 επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, με ευθύνη, συνέπεια και την πιο καθαρή επαγγελματική σχέση.

Εγκαταστάσεις

Ο πολύ πλούσια εξοπλισμένος σταθμός διαθέτει χωρητικότητα 500.000 συνδρομητών, υποδοχή σημάτων από το διαδίκτυο μέσω της ERP εφαρμογής της Spartan, 75 τηλεφωνικές γραμμές – κονσόλες συνδεδεμένες με το Κέντρο One Phone 801, 200 τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας πελατών μέσω δικτύου οπτικών ινών και rack δρομολόγησης δικτύου. Την αδιάλειπτη λειτουργία του στηρίζει σε εφεδρικές κονσόλες λήψης σημάτων, ηλεκτροπαράγωγο ζεύγος 40 KWA, βοηθητικό ηλεκτροπαράγωγο ζεύγος 4 KWA και σύστημα UPS 12 KWA και εφεδρεία 4 KWA. Παράλληλα, η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών με δυνατότητα σύνδεσης με όλους τους παρόχους, 4 γραμμές internet μέσω οπτικών ινών με 256 ιδιόκτητες IP διευθύνσεις (CLASS C – RIPE NCC), 4 server ΗΡ για δευτερεύουσες εργασίες (fax, sms, mail, απομακρυσμένη σύνδεση) και 2 διακόπτες αυτόματης μετάπτωσης 50Hz για αδιάλειπτη παροχή ρεύματος.

Το νέο σύστημα E.R.P. της Spartan εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας της και παρέχει νέα εργαλεία σε όλες τις βαθμίδες και τα τμήματά της, όπως ειδοποίηση των συνδρομητών της μέσω SMS και λήψη εικόνας και σημάτων μέσω V.O.I.P τηλεφώνου.

Υπηρεσίες

Ανάμεσα από την πληθώρα σύγχρονων υπηρεσιών της Spartan Security αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα στην νέα πρωτοποριακή εφαρμογή Voyager. Η εφαρμογή Voyager έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από την Spartan και προορίζεται για τους συνεργάτες της. Από τη δικτυακή σελίδα της Spartan, οι συνεργάτες της μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στην υπηρεσία Voyager μέσω κωδικών που προστατεύονται από πολλαπλά συστήματα ασφαλείας. Το Web Interface της εφαρμογής είναι πολύ απλό στη χρήση του και εξασφαλίζει συμβατότητα Cross-Platform με όλα τα συστήματα, όπως Windows, Linux, iOS, Android κτλ., αφού λειτουργεί μέσα από το παράθυρο του Web Browser.

Η εφαρμογή Voyager δεν απαιτεί καθόλου χώρο στο δίσκο του χρήστη, αφού τρέχει στους ιδιόκτητους Web Server της Spartan. Αντίστοιχα, δεν απαιτεί καμιά διαδικασία αναβάθμισης, δεδομένου πως όλα τα νέα χαρακτηριστικά που εφαρμόζονται στον διακομιστή, αυτόματα παραδίδονται στον χρήστη.

Μέσα από την πλατφόρμα της εφαρμογής Voyager ο τεχνικός αποκτάει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες των εγκαταστάσεών του, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να επεξεργαστεί τα στοιχεία τους. Οι δυνατότητες του Voyager περιλαμβάνουν προβολή και ενημέρωση βασικών στοιχείων εγκαταστάτη, ενημέρωση και εκτύπωση βασικών στοιχείων καρτέλας πελάτη, αναζήτηση πελατολογίου με χρήση πολλαπλών φίλτρων αναζήτησης και δυνατότητας εκτύπωσης, αναζήτηση ιστορικού σημάτων πελατών για περίοδο δύο μηνών, προβολή και εκτύπωση σημάτων και ενεργειών σύμφωνα με τα επιλεγμένα φίλτρα και άμεση και διαρκής ενημέρωση αναφοράς πελατών χωρίς επικοινωνία ανά μία ώρα όλα το 24ωρο.

info
Spartan Security

Δ. Σέχου 17 & Αντιμαχίδου, 117 43 Αθήνα, τηλ.: 801.11.11811, 210-9232437, fax: 210-9245747, www.spartan.gr, info@spartan.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Φεβρουάριος 2024

  Security Report, Φεβρουάριος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Φεβρουαρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμέ...
 • Security TOP 50

  Security TOP 50

  Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
 • Divico Security

  Divico Security

  Το περιοδικό Security Report ταξίδεψε στην πόλη της Πάτρας και είχε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού της Divico Security. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας,...
 • Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Ασφάλεια στα γήπεδα της Super League για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

  Τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο Ρέντ...
 • Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Πώς αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρονικές απάτες;

  Το ηλεκτρονικό οικονομικό έγκλημα είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο και είναι πιθανό να αποτελέσει μείζον πρόβλημα για την κοινωνία κατά τα επόμενα χρόνια. Η αντιμετώπισή του από νομική άποψη δεν είναι...
 • PIAM 2.0

  PIAM 2.0

  Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
 • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

  Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
 • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

  Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
 • Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu

  Hikvision Smart Hybrid Light ColorVu

  Η νέα κατηγορία αναλογικών καμερών Smart Hybrid Light ColorVu της Hikvision εισάγει νέα χαρακτηριστικά στην αναλογική βιντεο-επιτήρηση και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον το...
 • Hochiki ACC-EN

  Hochiki ACC-EN

  Η θεωρία λειτουργίας του ανιχνευτή αναφέρει ότι οι ανιχνευτές πολλαπλών κριτηρίων χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την οπτική τεχνολογία και την τεχνολογία ανίχνευσης θερμότητας για να προσδιορίσουν μια κ...
 • Πρωτόκολλο DALI

  Πρωτόκολλο DALI

  Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
 • Comelit Integration System

  Comelit Integration System

  Η εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας, μεγιστοποιεί την ασφάλεια του χώρου και συμβάλλει στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας έως και στο ένα τρίτο (-30%...