Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
27 Αυγούστου 2014 06:38

Συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης Protect

«Κανείς δεν μπορεί να κλέψει κάτι που δεν βλέπει»…

Γράφει: Σταύρος Σαραφίδης, Business Development Director της Boos S.A.

Featured | Ως αποτέλεσμα της αύξησης της εγκληματικότητας που εμφανίζεται στις μέρες μας, τόσο ιδιώτες όσο και επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους βελτίωσης του επιπέδου ασφαλείας τους. Η τάση αυτή ενισχύεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί απόπειρα ληστείας ή διάρρηξης.

Τα παραδοσιακά συστήματα και μέθοδοι, αν και παραμένουν χρήσιμα, δεν είναι σε θέση να δώσουν πραγματική λύση στο πολυσύνθετο πρόβλημα της σύγχρονης εγκληματικότητας. Πιο συγκεκριμένα:

Σύστημα Συναγερμού: Ένας συναγερμός σπάνια επιτυγχάνει να αποθαρρύνει έναν θρασύ ληστή ή διαρρήκτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις στέλνει απλώς ένα σήμα σε ένα κέντρο λήψεως σημάτων που θέλει αρκετό χρόνο για να αντιδράσει

Κάμερες Καταγραφής: Οι κάμερες καταγραφής σπάνια σταματούν τους διαρρήκτες – συνήθως παρέχουν περιορισμένης χρησιμότητας υλικό για την Αστυνομία

Χρηματοκιβώτιο: Ένα χρηματοκιβώτιο, όσο ισχυρό και να είναι, αδυνατεί από μόνο του να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα. Ειδικά σε περιπτώσεις ληστείας ή εισβολής σε κατοικημένους χώρους, είναι εξαιρετικά πιθανό το χρηματοκιβώτιο είτε να βρεθεί ανοικτό ή να ανοιχθεί υπό το καθεστώς απειλής.

Αντικλεπτική ομίχλη

Το ερώτημα που τελικά προκύπτει είναι το ακόλουθο: Πώς μπορεί κάποιος να αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο ασφάλειας και να αποφύγει τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες;

Η δυναμική απάντηση που υιοθετείται από συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πελατών τόσο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι τα συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης Protect.

Η αντικλεπτική ομίχλη, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την εντολή, καλύπτει πλήρως και με ασφάλεια τα τιμαλφή αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι επίδοξοι ληστές έρχονται αντιμέτωποι με ένα αδιαπέραστο τοίχος ομίχλης, χωρίς ορατότητα. Πρακτικά η μόνη εναλλακτική τους επιλογή είναι η φυγή. Αυτό είναι το νόημα της προστασίας της αντικλεπτικής ομίχλης. Εάν μπορείτε να κάνετε τα τιμαλφή σας αόρατα σε ελάχιστο χρόνο, ένας διαρρήκτης δεν μπορεί να κλέψει τίποτα και αναγκαστικά θα τραπεί σε φυγή.

Μηχανισμός παραγωγής

Τι ακριβώς είναι όμως ο μηχανισμός παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης Protect; Το Protect είναι ένας μηχανισμός παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης που παράγει πυκνή ομίχλη σε πολύ σύντομο χρόνο (30 ως 60 δευτερόλεπτα) και καλύπτει πλήρως το χώρο που θέλουμε να προστατέψουμε, δημιουργώντας μηδενική ορατότητα της διάταξης του χώρου, των αντικειμένων του, και του προσανατολισμού.

Η ομίχλη είναι απολύτως αβλαβής για τον άνθρωπο, για τα αντικείμενα, και τον περιβάλλοντα χώρο και απομακρύνεται με φυσικό εξαερισμό σε 45 ως 60 λεπτά, ανάλογα με την διαρρύθμιση.

To Protect είναι το μόνο πλήρως πιστοποιημένο, κομψά σχεδιασμένο, ακίνδυνο και εύκολο στην εγκατάσταση μηχάνημα ομίχλης το οποίο αποτρέπει κλοπές, ληστείες και βανδαλισμούς.

Είναι ένα 100% δανέζικο προϊόν που πληροί όλες τις ισχύουσες νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία ασφαλείας ομίχλης (ΕΝ-50131-8) και έχει κατασκευαστεί με πιστοποίηση 9001:2008. Να σημειωθεί ότι έχει πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις παγκοσμίως και διατίθενται σε πάνω από 50 χώρες.

Πλεονεκτήματα

Ένας ληστής χρειάζεται μόνο 2 ως 5 λεπτά για να ολοκληρώσει μια κλοπή. Γι’ αυτό, είναι αναγκαίο ένα πολύ ιδιαίτερο είδος συστήματος ασφαλείας για να σταματήσει τους ληστές πριν φτάσουν τα τιμαλφή του ιδιοκτήτη.

Τα τρία μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Protect είναι:

1) Η ομίχλη έχει άμεση επίδραση στη συμπεριφορά του διαρρήκτη δημιουργία φόβου και άμεση ανάγκη φυγής. Διαρρήκτες που προγραμματίζουν μια διάρρηξη συνήθως επισκέπτονται ένα κατάστημα κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του, προκειμένου να διερευνήσουν το χώρο. Όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει εγκατάσταση αντικλεπτικής ομίχλης, οι περισσότεροι θα επιλέξουν άλλο στόχο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι μια προειδοποιητική σήμανση στο παράθυρο ή στην πόρτα ενός καταστήματος έχει πρόσθετη προληπτική δράση.

2) Οι διαρρήκτες αιφνιδιάζονται και χάνουν την αίσθηση της κατεύθυνσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαρρήκτες ενστικτωδώς προσπαθούν να ξεφύγουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με την ομίχλη.

3) Αποτρέπει την κλοπή εφόσον τα αντικείμενα κλοπής δεν είναι ορατά.

Πού απευθύνεται

Τα συστήματα παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης της Protect απευθύνονται σε χώρους πάσης φύσεως, όπως είναι Κοσμηματοπωλεία, Καταστήματα Κινητής τηλεφωνίας, Πρατήρια υγρών καυσίμων, Super Market, Φαρμακεία, Αποθήκες, Καταστήματα Λιανικής, Καταστήματα Τεχνολογίας, Οικίες/εξοχικά, Ενεχυροδανειστήρια, Μουσεία, Yachts, κ.ά.

Ενδεικτικά παρακάτω σας παραθέτουμε δύο μοντέλα.

Protect Qumulus

Πρόκειται για υψηλής αισθητικής και αξιοπιστίας σύστημα παραγωγής ομίχλης ιδανικό για μικρές εγκαταστάσεις. To Qumulus της Protect αποτελεί το νεώτερο μέλος της οικογένειας συστημάτων παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης του Οίκου Protect. Παρέχει υψηλή αισθητική και αξιοπιστία, ενώ μπορεί να καλύψει απόλυτα χώρους έως 50 τετραγωνικά μέτρα. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

· Παραγωγική ικανότητα: 400 κυβικα μέτρα σε 60 δευτερόλεπτα (πλήρης ταχύτητα)
· Παλμική λειτουργία διάρκειας έως 4 λεπτά (για συνεχή κάλυψη του χώρου με διαδοχικές ρίψεις)
· Οπτικό και ηχητικό σήμα για περιπτώσεις βλάβης ή χαμηλής στάθμης δεξαμενής υλικού
· Χαμηλή κατανάλωση: 5 – 10 W (60W κατά το στάδιο προθέρμανσης)
· Διαστάσεις: 580 x 140 x 148 mm
· Ατσάλινο κέλυφος
· Σύνδεση με όλα τα συστήματα συναγερμού
· Μπαταρία για λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος
· Ιδιαίτερα εμφανίσιμο – κατάλληλο για τοποθέτηση σε κατοικίες, ιατρεία, κοσμηματοπωλεία
· 5 έτη εργοστασιακή εγγύηση
· Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στη Δανία
· Σύμφωνο με το πρότυπο IEC 62642-8

Protect 2200i

Πρόκειται για υψηλής ισχύος και αξιοπιστίας σύστημα παραγωγής ομίχλης ιδανικό για μεσαίες/μεγάλες εγκαταστάσεις. To 2200i της Protect αποτελεί μέλος της οικογένειας συστημάτων παραγωγής αντικλεπτικής ομίχλης του Οίκου Protect. Παρέχει υψηλή αισθητική, αξιοπιστία και εξαιρετικά μεγάλη ισχύ. Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

· Παραγωγική ικανότητα: 2700 κυβικα μέτρα σε 60 δευτερόλεπτα –
· Λειτουργία Υπερπλήρωσης – 600 κυβικά μέτρα σε 30 δευτερόλεπτα
· Παλμική λειτουργία διάρκειας έως 10 λεπτά (για συνεχή καλύψη του χώρου με διαδοχικές ρίψεις)
· Οπτικό και ηχητικό σήμα για περιπτώσεις βλάβης ή χαμηλής στάθμης δεξαμενής υλικού
· Χαμηλή κατανάλωση: 5 – 10 W (80W κατά το στάδιο προθέρμανσης)
· Διαστάσεις: 633 x 352 x 174 mm
· Ατσάλινο κέλυφος – διαθέσιμο σε άσπρο ή μαύρο χρώματα
· Σύνδεση με όλα τα συστήματα συναγερμού
· Μπαταρία για λειτουργία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος
· 5 έτη εργοστασιακή εγγύηση
· Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στη Δανία
· Σύμφωνο με το πρότυπο IEC 62642-8
· Κατάλληλο για προστασία μεγάλων χώρων πολυκαταστημάτων, αποθηκών και συγκροτημάτων γραφείων – ειδικά αν αυτοί έχουν μεγάλο ύψος

ΜΟΤΟ
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και αλλού επενδύουν στα συστήματα αντικλεπτικής ομίχλης Protect.
Η ομίχλη είναι απολύτως αβλαβής για τον άνθρωπο, για τα αντικείμενα, και τον περιβάλλοντα χώρο.

info
BOOS S.A.

Λεωφ. Μεσογείων 262, 155 62 Χολαργός Αθήνα,
τηλ.: 210-6549590, fax: 210-6561278,
e-mail: service@boos.gr, www.boos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...