DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2014 04:43

Το μέλλον του τομέα ελέγχου πρόσβασης

Πώς μπορούν τα συστήματα Role-based Access και τα Open Standards να επηρεάσουν τις προοπτικές της αγοράς

Featured | Η βιομηχανία ελέγχου πρόσβασης υιοθετεί ολοένα και πιο εξελιγμένες μορφές καινοτομίας και τεχνολογικής προόδου μέσω της ενοποίησης των επιμέρους τεχνολογιών. Ανοικτά πρότυπα, σύγκλιση του ελέγχου πρόσβασης με την τεχνολογία των βίντεο, καθώς και συνεργασίες με εταιρείες που δε σχετίζονται με τον τομέα της ασφάλειας [αλλά και εταιρείες που δεν σχετίζονται με τον τομέα της ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως προμηθευτές συστημάτων παρακολούθησης μέσω καμερών] είναι οι σημαντικότερες εξελίξεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική έρευνα του ινστιτούτου ΙHS.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι πάροχοι συστημάτων ελέγχου πρόσβασης, οι πάροχοι ολοκληρωμένων λύσεων και οι διαχειριστές κτιριακών αυτοματισμών δεν είναι πλέον διστακτικοί στο να εφαρμόσουν τον έλεγχο πρόσβασης και τις δυνατότητες που παρέχουν. Η ενοποίηση του ελέγχου πρόσβασης με την τεχνολογία του βίντεο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Ενώ τα καταγραφικά βίντεο στις εισόδους κτιρίων και κατοικιών δεν αποτελούν κάποια καινοτομία, πολλοί πάροχοι αναζητούν την ανάπτυξη ενός καινοτόμου λογισμικού, καθώς και interfaces που θα ενοποιούν τις δύο αυτές λύσεις.

Ευκολία στη χρήση και άνεση

Όσον αφορά τις δύο κυρίαρχες τάσεις του κλάδου, θα λέγαμε πως είναι η ευκολία στη χρήση και η άνεση, ωθώντας τις εξελίξεις προς τα εμπρός. Ο έλεγχος πρόσβασης δεν σχετίζεται πάντοτε με εφαρμογές ασφαλείας. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαφόρων εφαρμογών και εξοπλισμού σε συνδυασμό με συστήματα πρόσβασης θα μπορούσε να ανοίξει την αγορά σε νέες ευκαιρίες, από τότε που η αλληλεπίδραση του χρήστη με τις εφαρμογές ελέγχου πρόσβασης γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Επίσης οι τεχνολογίες Επικοινωνίας Κοντινού Πεδίου- NFC (near field communication) Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας- BLE (Bluetooth low energy) αποτελούν ανερχόμενες τάσεις στον κλάδο, επιτρέποντας περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες στους τελικούς χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν να αντικαταστήσουν τις ενέργειες μέσω φυσικής παρουσίας, με τις αντίστοιχες εξ αποστάσεως.

Επιπλέον, τα ανοικτά πρότυπα και τα πρότυπα διαλειτουργικότητας μπορεί επίσης να αρχίσουν να αλλάζουν το πρόσωπο της βιομηχανίας κατά τη διάρκεια των επόμενων 2-3 ετών. Οι λειτουργίες ONVIF Profile C και Physical-Logical Access Interoperability (PLAI) μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπρόσθετα με τα ανοιχτά πρότυπα, η ενοποίηση με τα hardware και software συστήματα είτε στον τομέα της ασφάλειας είτε στο BMS, θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν τις εξελίξεις στη βιομηχανία.

Ώθηση προς τα εμπρός

Συνολικά, η βιομηχανία ελέγχου πρόσβασης δεν βαδίζει προς τα εμπρός μόνο με την καινοτομία ή την εφαρμογή της τεχνολογίας, αλλά είναι πλέον σταθερά προσανατολισμένη στο συνδυασμό τους. Η βιομηχανία πρόσβασης είναι πλέον καλά εδραιωμένη σε τομείς όπως είναι η ασύρματη σύνδεση, στις ΙΡ- ενεργοποιημένες εφαρμογές και στην ενοποιημένη λειτουργία με τα συστήματα καταγραφής βίντεο.

Πολλοί από τους κορυφαίους προμηθευτές συστημάτων ελέγχου πρόσβασης εργάζονται για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και προσφερόμενων υπηρεσιών που περιλαμβάνουν όχι μόνο τις μεγάλες εταιρείες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας για τα επόμενα χρόνια θα είναι να καταφέρουν να προσφέρουν στην αγορά, πέρα από τα πιο εξελιγμένα προϊόντα που λειτουργούν όμως με την παραδοσιακή τεχνολογία, και νέες καινοτομίες και επιτεύγματα, θέτοντας έτσι τον κλάδο σε μια νέα ποιοτική θέση στην ανεπτυγμένη τεχνολογία. Εκεί που πολλά θα κριθούν είναι στην απομακρυσμένη διαχείριση, στα κινητά και σταθερά πρότυπα λειτουργικότητας, στην ασύρματη χρήση, στη μείωση του διαχειριστικού φόρτου και στην αύξηση της αποδοτικότητας. Η βιομηχανία ελέγχου πρόσβασης του αύριο χτυπά την πόρτα των εξελίξεων…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design