Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 189
ilka aggelia
securityreport e mag odhgos 2021
18 Νοεμβρίου 2014 23:42

Spartan Security

Πλέον με υπηρεσίες φυσικής φύλαξης

c9b002fe1bb0320831a8ae78670fdb6f XL a5b4d371

Featured | Η Spartan Security κάνει το επόμενο βήμα στην ασφάλεια και επεκτείνει τις δραστηριότητές της με νέες υπηρεσίες φυσικής φύλαξης: Στατική, επανδρωμένη, περιπολία, άμεση επέμβαση, κ.ά. Μετά από 25 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας ως 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων συναγερμού και εικόνας, η Spartan Security κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της ασφάλειας ως ο πιο αξιόπιστος και εξειδικευμένος πάροχος…

Η Spartan Security κάνει το επόμενο βήμα στην ασφάλεια και επεκτείνει τις δραστηριότητές της με νέες υπηρεσίες φυσικής φύλαξης: Στατική, επανδρωμένη, περιπολία, άμεση επέμβαση, κ.ά.

Μετά από 25 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας ως 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων συναγερμού και εικόνας, η Spartan Security κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της ασφάλειας ως ο πιο αξιόπιστος και εξειδικευμένος πάροχος ηλεκτρονικής ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων. Η Spartan, είναι ο πρώτος κεντρικός σταθμός στην Ελλάδα το 1989, που τόλμησε να φιλοξενήσει πολλές εκατοντάδες αναγνωρισμένων και αξιόπιστων επιχειρήσεων ασφαλείας κάτω από την ίδια στέγη. Το εγχείρημα αυτό, ενώ έκρυβε πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, κατάφερε να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην εντιμότητα, το ήθος, την διαφάνεια, τα επιχειρηματικά εργαλεία, τον επαγγελματισμό και κυρίως την εμπιστοσύνη που ενέπνευσε, και εξακολουθεί να εμπνέει, στον ευαίσθητο κλάδο της ασφάλειας. Η αδιάλειπτη 24ωρη λειτουργία της Spartan όλα αυτά τα χρόνια, οι χιλιάδες ενθουσιασμένοι συνδρομητές και οι εκατοντάδες μακροχρόνιοι συνεργάτες της, την εδραιώνουν στο χώρο, σαν μια εκ των μακροβιότερων, ισχυρότερων και πιο καταξιωμένων ελληνικών επιχειρήσεων υπηρεσιών ασφαλείας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα των πολύχρονων κι εδραιωμένων συνεργασιών, και με ένα τεράστιο δυναμικό δίκτυο επιχειρήσεων ασφαλείας, της δόθηκε η δυνατότητα κάλυψης και του πιο απαιτητικού πελάτη όπως: Τράπεζες, λιμάνια, αεροδρόμια, εργοστάσια, ξενοδοχειακές μονάδες και άλλα μεγάλα έργα κύρους και υψηλών απαιτήσεων.

Το 2014, η Spartan αφομοιώνοντας τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, αξιοποιώντας την εμπειρία της, και με την αμέριστη στήριξη ενός εξαιρετικού πανελλαδικού δικτύου συνεργατών στρατηγικής σημασίας, επέκτεινε τις δραστηριότητες του κέντρου ελέγχου σε στατικές φυλάξεις, χρηματαποστολές, άμεση επέμβαση και περιπολίες. Με τον τρόπο αυτό, η Spartan ο δυναμικότερος πάροχος ηλεκτρονικής ασφαλείας στην Ελλάδα, τώρα αποτελεί πάροχο και σε υπηρεσίες φυσικής ασφάλειας υψηλού επιπέδου.

Πάνω σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης των υπηρεσιών της, βασίζεται η υλοποίηση της θέσης της Spartan πως «το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή είναι η ίδια η ζωή». Η θέση αυτή εδραιώνεται με διαρκή αναζήτηση νέων προηγμένων υπηρεσιών που να καλύπτουν πληρέστερα τις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται αξιοποιώντας τις παροχές της επιστήμης, της ανθρώπινης παρέμβασης και της τεχνολογίας, και αντιμετωπίζοντας την διαρκή πρόκληση των επαναστατικών εξελίξεων στο χώρο της ασφάλειας, με αισιοδοξία και υπευθυνότητα.

Αποστολή της Spartan Security είναι η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας και φύλαξης απέναντι στη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της Ελλάδας. Επειδή οι καιροί αλλάζουν, όραμά της είναι μια κοινωνία στην οποία η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας θα είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

  • βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της,
  • στηριζόμενη στους άριστους συνεργάτες της,
  • συνδυάζοντας άρτια την ηλεκτρονική με την φυσική φύλαξη και την τεχνολογία με τον άνθρωπο,
  • επενδύοντας σε συνεχή εκπαίδευση, κατάρτιση κι επιμόρφωση των στελεχών της σχετικά με τις σύγχρονες διαδικασίες στατικής φύλαξης, και προπαντός
  • κατόπιν επανειλημμένης ζήτησης από τους ίδιους τους πελάτες της,

βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρέχει πανελλαδικά:

o Συνοδεία και φύλαξη υψηλών προσώπων: Παροχή συνοδού ασφαλείας (σωματοφύλακα) ή και ομάδας επίβλεψης, οδηγού και πολυτελούς οχήματος ανά περίπτωση.

o Υπηρεσίες ασφαλείας τραπεζών: Μελέτη, εκπόνηση και σχεδιασμός υπηρεσιών για πλήρη ασφάλεια με στόχο τη βέλτιστη κάλυψη στον ευαίσθητο χώρο: των ταμείων, των ATM, των χρηματοκιβωτίων, των θυρίδων και των χρηματαποστολών. Επιπλέον, παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη καταγραφής εικόνας, προς εντοπισμό των δραστών και προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών σε 24ωρη βάση.

o Υπηρεσία ασφαλείας βιομηχανικών εγκαταστάσεων -logistics- εργοταξίων: Εκπόνηση σχεδίου ασφάλειας, σύσταση ομάδας, συνεχής έλεγχος ποιότητας, ηλεκτρονικής παρακολούθησης ήχου και εικόνας, υπηρεσίες πύλης κ.ά.

o Υπηρεσία ασφαλείας ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων: Έλεγχος πύλης, έλεγχοι φορτίων, ηλεκτρονική καταχώριση πύλης, περιπολίες, εκκένωση κτιρίου κ.α.

o Υπηρεσία ασφαλείας ανοικτών εκδηλώσεων: Υψηλή προστασία συμμετεχόντων, μελέτη κατά περίπτωση και έλεγχος κάθε πιθανού σημείου πρόσβασης, αποτροπή βανδαλισμών, σε: (συναυλίες, συνέδρια, εκθέσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, εμπορικά κέντρα, κοινωνικές εκδηλώσεις κ.α.).

o Υπηρεσία ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων: Σύνταξη μελετών ασφαλείας, (Port Security Plan), διαχείριση ελεγχόμενης πρόσβασης, παρακολούθηση CCTV, εντοπισμός κρίσιμων σημείων, έλεγχος επιβατών, πληρωμάτων και φορτίων, αν καταστεί ανάγκη.

o Υπηρεσία ασφάλειας αερολιμένων και αερομεταφορών: Έλεγχος ασφαλείας εντός, εκτός και περιμετρικά του αεροδρομίου, έλεγχος πρόσβασης ζωτικών σημείων, περιμετρική περιπολία και φύλαξη, αντιμετώπιση βομβιστικής ή άλλης τρομοκρατικής απειλής, διαχείριση τεράστιου όγκου διακινούμενων εργαζόμενων , επιβατών, αποσκευών και εμπορευμάτων.

o Υπηρεσία ασφαλείας οικιών: Φυσική επανδρωμένη φύλαξη οικιών υψηλού κινδύνου και δυνατότητα φρούρησης ολόκληρων συγκροτημάτων κατοικιών, σε οργανωμένα φυλάκια ή εποχούμενα στατικά, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρου για φύλαξη.

o Υπηρεσία περιπολίας και άμεσης επέμβασης: Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με ειδικά εξοπλισμένο στόλο οχημάτων και άρτια καταρτισμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες των συνδρομητών, με στόχο την αποτροπή κάθε είδους κακόβουλων ενεργειών. Οι περιπολούντες φύλακες, κατά την διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιούν περιπολίες, ελέγχοντας κάθε σημείο του χώρου, κάνοντας τακτικούς επιτόπιους ελέγχους περιμετρικά, ενώ παράλληλα επεμβαίνουν ΑΜΕΣΑ στην περίπτωση ειδοποίησης από το 24ώρο Κέντρο Λήψης Σημάτων για συναγερμό, δηλαδή για πιθανή παραβίαση του χώρου. Εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση, ειδοποιείται η Ελληνική Αστυνομία και οι υπεύθυνοι του κτιρίου, ώστε να μεταβούν για επιπλέον έλεγχο. Η περίπολος θα παραμένει στον χώρο μέχρι την άφιξή τους, αποτρέποντας περαιτέρω παραβίαση.

o Υπηρεσία Στατικής φύλαξης: Με την υπηρεσία αυτή, υπάρχει πλήρης, ενδελεχής και διαρκής έλεγχος όλων των φυλασσόμενων χώρων της αρμοδιότητας κάθε φύλακα, όχι μόνο για τις περιπτώσεις απειλής, αλλά και για την συνεχή αξιολόγηση των υφιστάμενων μέσων προστασίας του χώρου, όπως σύστημα ασφαλείας, εισόδους, περιφράξεις και πυροσβεστικά μέσα. Ο σχολαστικός έλεγχος εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, πραγματοποιείται από ένα αξιόπιστο, υπεύθυνο, εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, με συνεχή επιμόρφωση στις πιο σύγχρονες διαδικασίες στατικής φύλαξης, ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ολοένα αυξανόμενες μορφές κινδύνου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ομαλή και απολύτως ασφαλής λειτουργία του υπό φύλαξη χώρου, της έλευσης οχημάτων, προσωπικού, επισκεπτών και εμπορευμάτων, κατά περίπτωση. Συνοπτικά, σε περίπτωση κινδύνου, μέσω της Στατικής φύλαξης ενημερώνεται το κέντρο λήψης σημάτων της Spartan Security, η Άμεση Δράση (για περιστατικά που δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης), η πυροσβεστική υπηρεσία (σε συμβάν πυρκαγιάς) και οι αρμόδιοι του κτιρίου. Οι φύλακες φροντίζουν για την κάλυψη του συμβάντος με πλήρη ενημέρωση και αναφορά, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστούν την ηρεμία στον χώρο. Τέλος, ενημερώνονται όλοι οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη και το πέρας του συμβάντος, ενώ διατηρείται βιβλίο συμβάντων όπου καταγράφεται και αρχειοθετείται λεπτομερώς το γεγονός.

Mέσα από τις νέες αυτές υπηρεσίες φυσικής φύλαξης η Spartan Security καθίσταται ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον τομέα υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς ενισχύονται σημαντικά καινοτόμες υπηρεσίες με στόχο την ενσωμάτωση της φυσικής και της ηλεκτρονικής ασφάλειας, ως μια πιο εξειδικευμένη και εξατομικευμένη λύση για κάθε στρατηγική φύλαξης. Η συνεχιζόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της, που προσαρμόζει ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών στις παροχές με την εγγύηση της Spartan Security, αποτελεί κομβικό σημείο για την αναπτυξιακή της τροχιά που επικεντρώνεται αφενός στο συνδυασμό της ηλεκτρονικής και της φυσικής ασφάλειας και αφετέρου, στον συντονισμό μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων ασφαλείας, με διαφορετικές υποδομές, που συνεργάζονται προκειμένου να προωθήσουν τις ομοειδείς υπηρεσίες τους στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά.

Είναι απόλυτα προφανές, πως η Spartan Security συνεχίζει την πορεία της προς το μέλλον, με πολλή όρεξη και καλή διάθεση. Έχει αποδείξει πλέον τις δυνατότητες της και την προσφορά της στο χώρο της τεχνολογίας, της εξειδίκευσης και των εκλεκτών συνεργασιών. Εξακολουθεί να δεσμεύεται και να υπηρετεί με ευθύνη, συνέπεια και την πιο καθαρή επαγγελματική σχέση τον δύσκολο δρόμο της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης που επέλεξε, παρά το άστατο και μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, που πλαισιώνει, όχι μόνο τον κλάδο μας, αλλά και όλη την ελληνική αγορά. Πρωταρχική διοικητική μέριμνα των ανθρώπων της, αποτελεί η διαρκής προσπάθεια να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες ασφάλειας πάνω από τις προσδοκίες τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Security Report, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Ιουνίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές πο...
Τα εργασιακά δικαιώματα στα τεχνικά επαγγέλματα
Στη σύγχρονη και γεμάτη προκλήσεις κοινωνία μας, η ασφάλεια αποτελεί τη σπουδαιότερη προτεραιότητα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ασφάλεια όλων των συνανθρώπων μας ήταν, είνα...
Dahua Lab Tour
Το 2024 μπήκε δυναμικά για το πολύ επιτυχημένο «οδοιπορικό» hands on technical training της Keeper Group και της Dahua Technology με τον πρώτο προορισμό για τη φετινή χρονιά να είναι η Λάρισα. ...
Ανίχνευση Ομοιότητας
Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφαρμόζοντας στα συστήματα παρακολούθησης βίντεο που χρησιμοποιούν λογισμικά ανάλυσης βίντεο βασισμένα σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι εν λ...
Αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα
Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται μετρητά και άλλα τιμαλφή σε μεγάλες ποσότητες. ...
Συστήματα ήχου PA της Hikvision
H Hikvision εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων PA (Public Address), τα οποία μπορεί να συνδυάζονται με τα συστήματα CCTV της, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις audi...
Hikvision HiWatch Series
Τα προϊόντα της σειράς HiWatch της Hikvision, που αποτελούνται από καταγραφικά και κάμερες με σύγχρονες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, θα τα βρείτε διαθέσιμα στο νέο B2B site της Stam Electronics...
Hikvision Turbo HD 8.0
Για τα προϊόντα Turbo HD της Hikvision δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Υψηλή ανάλυση, μετάδοση σήματος μέσω ομοαξονικού σε μεγάλες αποστάσεις, κορυφαία συμπίεση βίντεο, χαμηλότερες απαιτήσει...