Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2022 09:11

Αναβάθμιση του CCTV δικτύου με Smart Managed Switches

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
CCTV Switches 236040e8

Η αναβάθμιση του δικτύου παρακολούθησης βίντεο με έξυπνους διαχειριζόμενους διακόπτες – Switches, δίνει στον εκάστοτε χειριστή του συστήματος τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία, χαρακτηριστικά που τα unmanaged switches απλά δεν προσφέρουν.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αναβαθμίσουμε το δίκτυο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μας με smart switches, λόγοι που θα μας επιτρέψουν να εξοικονομήσουμε χρόνο, χρήμα, αλλά και να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του όλου συστήματος.

1 6

Καθώς ο αριθμός των συσκευών αυξάνεται, μεγαλώνει και η ανάγκη για την ιεράρχηση των δεδομένων στο δίκτυο. Ένας έξυπνος διακόπτης αποτελεί μια εξαιρετική μετάβαση από μια μη διαχειριζόμενη λύση. Ενώ οι επιλογές διαμόρφωσής τους είναι σχετικά περιορισμένες σε σύγκριση με τους αντίστοιχους διαχειριζόμενους διακόπτες, οι έξυπνοι διακόπτες υποστηρίζουν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά με πολύ πιο προσιτό κόστος. Επιπλέον, περιλαμβάνουν ορισμένες βασικές λειτουργίες διαμόρφωσης, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρές επιχειρήσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του δικτύου τους. Με έξυπνο διακόπτη οι χρήστες μπορούν:

 • Να διαμορφώσουν τις βασικές ρυθμίσεις, όπως τη δέσμευση διευθύνσεων MAC και τα όρια ρυθμών μετάδοσης, μέσω μιας απλής διεπαφής χρήστη.
 • Να αναθέσουν υψηλότερη προτεραιότητα σε κρίσιμη κυκλοφορία δεδομένων, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση επαγγελματικών τηλεφώνων, αφού η καλύτερη ποιότητα φωνητικών δεδομένων σημαίνει ότι οι κλήσεις δεν θα χάνονται και οι συνομιλίες θα είναι ολοκάθαρες.
 • Να διαχωρίσουν το δίκτυο σε πολλά εικονικά δίκτυα (VLAN) για αυξημένη ασφάλεια κυκλοφορίας δεδομένων, πιο συνεπή και αξιόπιστη συνδεσιμότητα και βελτιωμένη κατανομή του εύρους ζώνης του δικτύου.
 • Να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία QoS (Quality of Service) για να δώσουν προτεραιότητα σε ορισμένες συσκευές, όπως το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών ή τον φορητό υπολογιστή του εργοδότη, έτσι ώστε το εύρος ζώνης να διατίθεται με τον τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
 • Να ομαδοποιήσουν τις θύρες για να συγκεντρώσουν το διαθέσιμο εύρος ζώνης τους.
 • Να πιστοποιήσουν τις συσκευές που επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυό τους, με έλεγχο βάσει θύρας ή radius.

Στο CCTV

2 6

Αποκτήστε γρήγορα πρόσβαση με τα εν λόγω Switches μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτό πρακτικά δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την ομάδα να μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο, να κάνει διαμορφώσεις και να παρακολουθεί το ίδιο το δίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτουν αρκετές λειτουργίες και μπορούν να ανιχνεύσουν  αυτόματα IP κάμερες και να τις τμηματοποιήσουν σε ένα VLAN, για ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική βιντεοεπιτήρηση. Εννοείται, πως μέσω του εκάστοτε λογισμικού μπορούμε να εμφανίσουμε κάθε μία από τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και να δούμε διάφορες πληροφορίες, όπως την τοπολογία, τη θύρα που είναι συνδεδεμένη κάθε συσκευή, κ.λπ.

Η απομακρυσμένη διαχείριση του δικτύου και ο προγραμματισμός διάφορων εργασιών είναι ένας ακόμα λόγος για να εξετάσετε τα έξυπνα Smart switches. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για πράγματα όπως η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου χρονοδιαγράμματος για την έναρξη λειτουργίας μίας IP κάμερας από οπουδήποτε (χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις ελέγχου του switch). Αυτή η δυνατότητα προγραμματισμού εργασιών για τις IP κάμερες θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η εξ’ αποστάσεως διαχείριση βέβαια, μας επιτρέπει να μάθουμε και περισσότερα για το δίκτυό μας, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του και να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις. Πως γίνεται αυτό; Οι έξυπνοι διαχειριζόμενοι διακόπτες μετρούν την κατανάλωση της ενέργειας κάθε θύρας σε πραγματικό χρόνο και έτσι ο χειριστής γνωρίζει και ελέγχει τις απαιτήσεις της ισχύος όλων των θυρών. Αυτό παρατείνει την ζωή των συσκευών μας και μειώνει το λειτουργικό κόστος.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, τα εν λόγω switch εντοπίζουν αυτόματα οποιεσδήποτε κάμερες IP και τις τοποθετούν σε VLAN υψηλής προτεραιότητας. Οι έξυπνοι διαχειριζόμενοι διακόπτες PoE που υποστηρίζουν λειτουργίες τύπου Auto Surveillance VLAN μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών που μεταφέρονται, ακόμη και σε περιόδους έντονης συμφόρησης του δικτύου, κάτι που εξοικονομεί ακόμα περισσότερο χρόνο. Επίσης, καθώς το δίκτυο βιντεοεπιτήρησής μεγαλώνει, τόσο θα αυξάνονται και οι απαιτήσεις του. Τα unmanaged switches δεν επιτρέπουν την ενεργοποίηση πρόσθετων θυρών όταν επιτευχθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός της ισχύος.

Τέλος, σε αντίθεση με τα unmanaged switches, τα έξυπνα switches παρέχουν όλα εκείνα τα διαγνωστικά ελέγχου που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μεγάλων διαταραχών κατά τη μεταφορά δεδομένων. Για παράδειγμα, με μερικά switch, μπορούμε εύκολα να εξετάσουμε την ποιότητα της χάλκινης καλωδίωσης που συνδέεται σε κάθε θύρα, εκτελώντας λειτουργίες τύπου Cable Diagnostics.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...