Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
22 Δεκεμβρίου 2022 09:11

Αναβάθμιση του CCTV δικτύου με Smart Managed Switches

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F12%252FCCTV Switches

Η αναβάθμιση του δικτύου παρακολούθησης βίντεο με έξυπνους διαχειριζόμενους διακόπτες – Switches, δίνει στον εκάστοτε χειριστή του συστήματος τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία, χαρακτηριστικά που τα unmanaged switches απλά δεν προσφέρουν.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αναβαθμίσουμε το δίκτυο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μας με smart switches, λόγοι που θα μας επιτρέψουν να εξοικονομήσουμε χρόνο, χρήμα, αλλά και να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του όλου συστήματος.

1 6

Καθώς ο αριθμός των συσκευών αυξάνεται, μεγαλώνει και η ανάγκη για την ιεράρχηση των δεδομένων στο δίκτυο. Ένας έξυπνος διακόπτης αποτελεί μια εξαιρετική μετάβαση από μια μη διαχειριζόμενη λύση. Ενώ οι επιλογές διαμόρφωσής τους είναι σχετικά περιορισμένες σε σύγκριση με τους αντίστοιχους διαχειριζόμενους διακόπτες, οι έξυπνοι διακόπτες υποστηρίζουν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά με πολύ πιο προσιτό κόστος. Επιπλέον, περιλαμβάνουν ορισμένες βασικές λειτουργίες διαμόρφωσης, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρές επιχειρήσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας του δικτύου τους. Με έξυπνο διακόπτη οι χρήστες μπορούν:

 • Να διαμορφώσουν τις βασικές ρυθμίσεις, όπως τη δέσμευση διευθύνσεων MAC και τα όρια ρυθμών μετάδοσης, μέσω μιας απλής διεπαφής χρήστη.
 • Να αναθέσουν υψηλότερη προτεραιότητα σε κρίσιμη κυκλοφορία δεδομένων, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση επαγγελματικών τηλεφώνων, αφού η καλύτερη ποιότητα φωνητικών δεδομένων σημαίνει ότι οι κλήσεις δεν θα χάνονται και οι συνομιλίες θα είναι ολοκάθαρες.
 • Να διαχωρίσουν το δίκτυο σε πολλά εικονικά δίκτυα (VLAN) για αυξημένη ασφάλεια κυκλοφορίας δεδομένων, πιο συνεπή και αξιόπιστη συνδεσιμότητα και βελτιωμένη κατανομή του εύρους ζώνης του δικτύου.
 • Να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία QoS (Quality of Service) για να δώσουν προτεραιότητα σε ορισμένες συσκευές, όπως το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών ή τον φορητό υπολογιστή του εργοδότη, έτσι ώστε το εύρος ζώνης να διατίθεται με τον τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
 • Να ομαδοποιήσουν τις θύρες για να συγκεντρώσουν το διαθέσιμο εύρος ζώνης τους.
 • Να πιστοποιήσουν τις συσκευές που επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυό τους, με έλεγχο βάσει θύρας ή radius.

Στο CCTV

2 6

Αποκτήστε γρήγορα πρόσβαση με τα εν λόγω Switches μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτό πρακτικά δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την ομάδα να μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο, να κάνει διαμορφώσεις και να παρακολουθεί το ίδιο το δίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτουν αρκετές λειτουργίες και μπορούν να ανιχνεύσουν  αυτόματα IP κάμερες και να τις τμηματοποιήσουν σε ένα VLAN, για ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική βιντεοεπιτήρηση. Εννοείται, πως μέσω του εκάστοτε λογισμικού μπορούμε να εμφανίσουμε κάθε μία από τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και να δούμε διάφορες πληροφορίες, όπως την τοπολογία, τη θύρα που είναι συνδεδεμένη κάθε συσκευή, κ.λπ.

Η απομακρυσμένη διαχείριση του δικτύου και ο προγραμματισμός διάφορων εργασιών είναι ένας ακόμα λόγος για να εξετάσετε τα έξυπνα Smart switches. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για πράγματα όπως η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου χρονοδιαγράμματος για την έναρξη λειτουργίας μίας IP κάμερας από οπουδήποτε (χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις ελέγχου του switch). Αυτή η δυνατότητα προγραμματισμού εργασιών για τις IP κάμερες θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η εξ’ αποστάσεως διαχείριση βέβαια, μας επιτρέπει να μάθουμε και περισσότερα για το δίκτυό μας, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του και να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις. Πως γίνεται αυτό; Οι έξυπνοι διαχειριζόμενοι διακόπτες μετρούν την κατανάλωση της ενέργειας κάθε θύρας σε πραγματικό χρόνο και έτσι ο χειριστής γνωρίζει και ελέγχει τις απαιτήσεις της ισχύος όλων των θυρών. Αυτό παρατείνει την ζωή των συσκευών μας και μειώνει το λειτουργικό κόστος.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, τα εν λόγω switch εντοπίζουν αυτόματα οποιεσδήποτε κάμερες IP και τις τοποθετούν σε VLAN υψηλής προτεραιότητας. Οι έξυπνοι διαχειριζόμενοι διακόπτες PoE που υποστηρίζουν λειτουργίες τύπου Auto Surveillance VLAN μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα και την ασφάλεια των πληροφοριών που μεταφέρονται, ακόμη και σε περιόδους έντονης συμφόρησης του δικτύου, κάτι που εξοικονομεί ακόμα περισσότερο χρόνο. Επίσης, καθώς το δίκτυο βιντεοεπιτήρησής μεγαλώνει, τόσο θα αυξάνονται και οι απαιτήσεις του. Τα unmanaged switches δεν επιτρέπουν την ενεργοποίηση πρόσθετων θυρών όταν επιτευχθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός της ισχύος.

Τέλος, σε αντίθεση με τα unmanaged switches, τα έξυπνα switches παρέχουν όλα εκείνα τα διαγνωστικά ελέγχου που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μεγάλων διαταραχών κατά τη μεταφορά δεδομένων. Για παράδειγμα, με μερικά switch, μπορούμε εύκολα να εξετάσουμε την ποιότητα της χάλκινης καλωδίωσης που συνδέεται σε κάθε θύρα, εκτελώντας λειτουργίες τύπου Cable Diagnostics.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...