Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
14 Μαΐου 2014 03:13

Τεχνικό σεμινάριο ΗΛΚΑ και Hikvision

Σύγχρονες λύσεις CCTV υψηλής ευκρίνειας 960Η, HD-SDI και IP

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Την Τετάρτη, στις 19 Μαρτίου, ήμασταν καλεσμένοι στο τεχνικό σεμινάριο της ΗΛΚΑ στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA Athens City Center. Το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου βασίστηκε στη συνεργασία της ΗΛΚΑ με την Hikvision και παρουσιάστηκαν λύσεις CCTV υψηλής ευκρίνειας. Μέσα από παραδείγματα προϊόντων και εφαρμογών, εξετάστηκαν οι διαφορετικές επιλογές τεχνολογίας 960H, HD-SDI και IP. Την αναλυτική εισήγηση των Ricky XIA και Myler Jong, διεθνών απεσταλμένων της Hikvision, ακολούθησε δοκιμή εξοπλισμού και λογισμικού από τους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της ΗΛΚΑ.

Την Τετάρτη, στις 19 Μαρτίου, είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στην έξοχης οργάνωσης ημερίδα της ΗΛΚΑ. Το κεντρικό θέμα ήταν οι σύγχρονες λύσεις CCTV υψηλής ευκρίνειας 960Η, HD-SDI και IP της εταιρίας Hikvision. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία Hikvision έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των κατασκευαστών CCTV προϊόντων παγκοσμίως. Έτσι, η ανάλυση των τριών διαφορετικών τεχνολογιών CCTV που κυριαρχούν αυτήν την στιγμή υπό το πρίσμα των προϊόντων της Hikvision ήταν μια ευκαιρία, όχι μονάχα να γνωρίσουμε τα προϊόντα της εταιρίας, αλλά να εστιάσουμε στα πλεονεκτήματα και το πεδίο εφαρμογής της κάθε τεχνολογίας.

Την εισήγηση κατεύθυνε ο Κωνσταντίνος Τουφεξής, Διευθυντής Συστημάτων Ασφαλείας της ΗΛΚΑ και η παρουσίαση των προϊόντων και των τεχνολογιών έγινε από «πρώτο χέρι», με τους Ricky XIA, Sales Manager και Myler Jong, Technical Support και Project Consultant της Hikvision στη θέση του εισηγητή. Η ημερίδα έλαβε τόπο στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA Athens City Center και η οργάνωση ήταν άριστη.

Η πορεία της Hikvision

Η Hikvision ιδρύθηκε το 2001 και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές CCTV παγκοσμίως. Η εταιρία διαθέτει 9.500 υπαλλήλους, συνεργάζεται με 30.000 πελάτες, έχει πάνω από 70 τεχνολογικούς συνεργάτες και τα προϊόντας της χρησιμοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες. Με πολύ ισχυρό τμήμα R&D (έρευνας και ανάπτυξης) η Hikvision συμβάλει στην εξέλιξη των προτύπων ONVIF και PSIA.

Η γκάμα προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει κάμερες δικτυακές, αναλογικές, PTZ dome και HD-SDI. Για καταγραφή βίντεο διαθέτει NVR, DVR/Hybrid DVR, Encoder/Decoder και Storage Servers. Όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι προσβάσιμα μέσω των λογισμικών διαχείρισης iVMS-5200, iVMS-4200 και IVMS-4500 από υπολογιστές ή φορητές συσκευές.

Αναλογικές λύσεις HD Hikvision

Η σειρά αναλογικών καμερών PICADIS σε συνδυασμό με τα WD1 καταγραφικά της Hikvision προσφέρουν ότι καλύτερο μπορεί να δώσει η αναλογική τεχνολογία. Οι κάμερες PICADIS βασίζονται σε αισθητήρα 1.3MP αποδίδοντας ανάλυση 720TVL, που είναι και η μέγιστη δυνατή που μπορεί να φτάσει η αναλογική τεχνολογία. Ενσωματώνοντας EXIR LED και πατενταρισμένο τετράγωνο φακό, αποδίδουν πολύ καλύτερα από κοινές κάμερες σε συνθήκες χωρίς φως. Επίσης, οι PICADIS διαθέτουν πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην πράξη, όπως ενιαίο μεταλλικό σώμα, anti-scratch πλαίσιο, πολύ καλή μόνωση κ.ά.

Την υψηλή ανάλυση 720TVL των καμερών PICADIS υποστηρίζουν τα καταγραφικά WD1 της Hikvision. Τα DVR διαθέτουν πολύ εύχρηστο OSD μενού και υποστηρίζουν έξοδο εικόνας HD με ανάλυση 1080p. Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των DVR είναι η δυνατότητα άμεσου playpack των τελευταίων 5 λεπτών μέσα από την οθόνη των live view καμερών. Επίσης, υποστηρίζουν δυνατότητα προσθήκης tag στις εγγραφές από τον χρήστη για εύκολη αναζήτηση. Όλα τα μοντέλα ενσωματώνουν δυνατότητα σύνδεσης με ιδιόκτητο DDNS της Hikvision για απομακρυσμένη πρόσβαση από Web Interface (υποστηρίζοντας Internet Explorer, Safari, Firefox και Chrome), από λογισμικό PC Client και από φορητές συσκευές iOS ή Android.

Λύσεις HD-SDI της Hikvision

Η τεχνολογία HD-SDI προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από την αναλογική, διατηρώντας όμως την ευχρηστία των αναλογικών καμερών. Ο πυρήνας της τεχνολογίας των HD-SDI είναι το SDI chip, ο Video Codec και ο Sensor/ISP, προσφέροντας αναλύσεις 720p (1280×720) και 1080p (1920×1080). Η σύνδεση των καμερών είναι η ίδια, η λειτουργία είναι plug n’ play και η καλωδίωση μπορεί να διατηρηθεί σε περίπτωση αναβάθμισης, εάν τηρεί ορισμένες προδιαγραφές (μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλώδιο RG59, ενώ ιδανικά χρησιμοποιείται RG6). Το βίντεο της τεχνολογίας HD-SDI είναι ασυμπίεστο, ψηφιακής μετάδοσης 1,5Gbps και δεν παρουσιάζει καθόλου καθυστέρηση σε σχέση με το live view.

Η Hikvision διαθέτει πλήρη σειρά καμερών HD-SDI με μοντέλα IR Bullet, EXIR Bullet, Vandal Proof IR Dome, IR Dome και EXIR Dome. Αντίστοιχα, η γκάμα περιλαμβάνει μοντέλα καταγραφικών HD-SDI με ανάλυση εγγραφής real time 1080p ή 720p.

Λύσεις IP της Hikvision

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνολογίας IP είναι οι πολύ υψηλές αναλύσεις. Το ψηφιακό ζουμ μπορεί να χαρίσει σημαντικές πληροφορίες με αποτέλεσμα να απαιτούνται λιγότερες κάμερες. Οι κάμερες IP της Hikvision υποστηρίζουν μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά:

PoE: Η λειτουργία Power Over Ethernet δίνει δυνατότητα μετάδοσης βίντεο και τροφοδοσίας από το ίδιο καλώδιο UTP, απλοποιώντας την εγκατάσταση.

EXIR: Συγκεντρώνοντας το φως γύρω από το φακό, τα EXIR που χρησιμοποιούν οι IP κάμερες Hikvision αποδίδουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Smart IR: Οι νέες κάμερες IP της Hikvision υποστηρίζουν Smart IR για να λύσουν το πρόβλημα της υπερ-έκθεσης φωτός από IR σε κοντινές λήψεις.

3-Stream: Ο αισθητήρας των Hikvision παράγει τρία διαφορετικά stream, που μπορούν να ρυθμιστούν με διαφορετική ανάλυση, frame rate και τύπο κωδικοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξυπηρετηθούν οι απομακρυσμένοι πελάτες από δίκτυα διαφορετικών προδιαγραφών.

ROI: Η πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία ROI (Region of Interest) κωδικοποιεί με σχεδόν απωλεστική συμπίεση ένα τμήμα μιας εικόνας, όπως για παράδειγμα τις πινακίδες ενός αυτοκινήτου, για να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι εκπλήξεις των σεμιναρίων

Από την ημερίδα της ΗΛΚΑ δεν έλειπαν οι εκπλήξεις… Για την ημέρα των σεμιναρίων έτρεχαν ειδικές τιμές για τους παρευρισκόμενους, που αφορούσαν συγκεκριμένα προϊόντα CCTV της Hikvision. Επίσης, στο τέλος, πραγματοποιήθηκε κλήρωση προϊόντων που δόθηκαν σε δέκα τυχερούς συμμετέχοντες της ημερίδας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...