Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Νοεμβρίου 2014 23:42

ΑΛΦΑ ΕΠΕ

Texecom, HDPRO, NUUO, QVIS κάτω από την ίδια στέγη

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
fc1da7257992fc36032e11db3df7a664 XL e270f709

Featured | .

Με δράση στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η Alpha Ltd, φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη πολύ σημαντικές εταιρίες στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, παρέχοντας πληρέστατες λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών. Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, η εταιρία επέλεξε στρατηγικά τη συνεργασία της με μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού, για να μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση στον τεχνικό…

Με δράση στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η Alpha Ltd, φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη πολύ σημαντικές εταιρίες στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, παρέχοντας πληρέστατες λύσεις σε πληθώρα εφαρμογών. Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, η εταιρία επέλεξε στρατηγικά τη συνεργασία της με μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού, για να μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση στον τεχνικό. Στο χώρο των συστημάτων συναγερμού πορεύεται με «πρώτο βιολί» την Texecom και ακολουθούν οι εταιρίες Maximum και AB. Την πολύ μεγάλη λίστα συνεργασιών στον τομέα του CCTV ανοίγει η εταιρία HDPRO και ακολουθούν οι Brickcom, NUUO, QVIS, ViDO, HDCAM και Lystan. Πέρα όμως από τα προϊόντα των μεγάλων οίκων, η Alpha Ltd διαθέτει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον τεχνικό, όπως καλώδια, μπαταρίες, τροφοδοτικά, τηλεχειρισμούς, balun κ.ά., εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε εφαρμογή.

Η ΑΛΦΑ ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1989. Αντικείμενο εργασιών της εταιρίας αποτελεί η εισαγωγή και προμήθεια της ελληνικής και βαλκανικής αγοράς με συστήματα διαχείρισης επίγειου και δορυφορικού σήματος, καθώς επίσης και με συστήματα ασφαλείας και επίβλεψης σε τεχνικούς εγκαταστάσεων και εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και τεχνολογίας. Διατηρώντας μία φιλόδοξη και γοργά αναπτυσσόμενη πορεία, αντιπροσωπεύει με επιτυχία μεγάλους προμηθευτικούς και κατασκευαστικούς οίκους ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας και επίβλεψης χώρων. Το 1993 εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο χώρο στην Θεσσαλονίκη θέτοντας τις βάσεις για την ευρύτερη επέκταση της γκάμας των παρεχόμενων υλικών, καθώς και την αρτιότερη εξυπηρέτηση του πελατολογίου της. Το 1996, επεκτείνοντας το δίκτυο καταστημάτων της, ιδρύεται το Α’ υποκατάστημα σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Δοϊράνης 138-Καλλιθέα στην Αθήνα.

Το 2006, θέτει νέες προδιαγραφές στην αγορά προμήθειας συστημάτων ασφαλείας και επαγγελματικής εγκατάστασης δορυφορικών και επίγειων τηλεοπτικών συστημάτων, ξεκινώντας την δραστηριότητα του Β’ υποκαταστήματος στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, σε χώρο 2.200 τ.μ., ως κέντρο τεχνολογίας και ενημέρωσης συνεργατών, καθώς επίσης και ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων μεταξύ των υποκαταστημάτων και του δικτύου συνεργατών.

Συστήματα Συναγερμού Texecom

Μια από τις μεγαλύτερες συνεργασίας της Alpha Ltd, στο χώρο των συστημάτων συναγερμού είναι με την Texecom. Κατασκευασμένα στην Αγγλία, τα προϊόντα της Texecom αφορούν ανιχνευτές, πίνακες ελέγχου, εξωτερικές σειρήνες και πυρανιχνευτές.

Ένα από τα «best seller» προϊόντα της Texecom στην Ελλάδα είναι ο πίνακας Premier με τα παρελκόμενά του. Πέρα από τα βασικά του χαρακτηριστικά, ο πίνακας προσφέρει πολλά ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που αφορούν την αλληλεπίδραση με τον χρήση, όπως διαχείριση μέσω IP και εφαρμογής μέσω υπολογιστή ή smartphone. Η Alpha Ltd, διαθέτει όλα τα παρελκόμενα του πίνακα Premier (αισθητήρες, πληκτρολόγια, σειρήνες, μονάδες επέκτασης, κτλ.), καλύπτοντας από οικιακές μέχρι πολύ απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές.

Μια πολύ σημαντική προέκταση του πίνακα Premier της Texecom είναι το ασύρματο σύστημα Ricochet. Μέσα από το Ricochet ο πίνακας αποκτά δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματους αισθητήρες. Μέσα από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως τεχνολογία Mesh, αμφίδρομη επικοινωνία, δυνατότητα αλλαγής δρομολόγησης του σήματος, κρυπτογράφησης κ.ά., το Ricochet εξασφαλίζει στον Premier το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην χρήση ασύρματων αισθητήρων.

Μια ακόμα μονάδα της Texecom που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας είναι ο εξωτερικός ανιχνευτής Prestige External TD. Ο ανιχνευτής προσφέρει υψηλής ποιότητας ανίχνευση για αξιόπιστη ασφάλεια. Η μονάδα ενσωματώνει δύο διπλά υπέρυθρα ψηφιακής επεξεργασίας (Twin/Dual), υποστηρίζοντας δύο ανεξάρτητες πηγές δεσμών. Με ρυθμιζόμενη εμβέλεια 2/5/8/12 μέτρα και ρυθμιζόμενη γωνία ενεργής ανίχνευσης, ο ανιχνευτής μπορεί να προσαρμοστεί άριστα σε κάθε εφαρμογή.

Ανιχνευτές Maximum

Μέσα από την εταιρία Maximum, η Alpha Ltd, προμηθεύει την ελληνική αγορά με τους ποιοτικούς ανιχνευτές Curtain, Guard και Out-Smart, που βασίζονται σε διπλή τεχνολογία PIR και μικροκύμα και μπορεί να γίνει επιλογή χρήσης μιας τεχνολογίας ή και των δύο.

Ο Curtain δημιουργεί ένα πολύ στενό προστατευτικό πλέγμα 3 μοιρών, υποστηρίζει masking προστασία και διαθέτει επιλογή ευαισθησίας ανίχνευσης PIR, ευαισθησίας ανίχνευσης μικροκυμάτων (CURTAIN-PM) και τεχνολογίας ανίχνευσης. Ο ανιχνευτής Guard συνδυάζει διπλό PIR και τεχνολογία μικροκυμάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανικούς, εμπορικούς και οικιακούς χώρους. Αγνοεί τα κατοικίδια ζώα και είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες. Τέλος, ο αδιάβροχος, αντιβανδαλικός ανιχνευτής Out-Smart ενσωματώνει 2 αισθητήρες PIR και αισθητήρα μικροκυμάτων. Το μοντέλο είναι τηλεχειριζόμενο και οι ρυθμίσεις του μπορούν να ελέγχονται με τηλεχειρισμό.

Beam AB

Με την AB η Alpha Ltd ολοκληρώνει τις συνεργασίες της στα συστήματα συναγερμού, προσφέροντας στους τεχνικούς λύσεις beam εξωτερικής περιμετρικής προστασίας. Η AB περιλαμβάνει 4 διαφορετικές οικογένειες beam. Τα μοντέλα ABT ενσωματώνουν 2 δέσμες υπερύθρων και αντίστοιχα τα μοντέλα ABL ενσωματώνουν 6 δέσμες. Ιδανικοί για μπαλκονόπορτες και παράθυρα είναι οι ανιχνευτές ABX, με πολύ μικρό προφίλ, για να χωράνε ανάμεσα στο τζάμι και στο παντζούρι. Τέλος, τα ABI-Beams δίνουν λύση προστασίας σε φωτοβολταϊκά πάρκα ή σε εξωτερικούς χώρους σπιτιών. Ενσωματωμένα σε πυλώνες από ανοδιομένο, μαύρου χρώματος αλουμίνιο Polycarbonate περίβλημα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τους βανδαλισμούς.

HDPRO / QVIS / Brickcom: Δύναμη στο CCTV

Οι τρεις αυτές εταιρίες είναι στη διάθεση της Alpha Ltd για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς των συστημάτων CCTV. Η HDPRO και QVIS διαθέτουν πολύ μεγάλη γκάμα αναλογικών καμερών, 960Η και HD-SDI. Αξίζει ιδιαίτερα να σταθούμε στη σειρά των καμερών HD-SDI της HDPRO που αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας 2MP μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι επιδόσεις των αναλογικών καμερών 1.3Mega HD της HD-PRO που βασίζονται στο Imax DSP και μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, όπως Intelligent Motion Tracking, Real WDR, Anti Shifting και Low Light Sensitivity, αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η εταιρία Brickcom συμπληρώνει τις λύσεις καμερών CCTV της Alpha Ltd, με τα IP μοντέλα της, ανάλυσης 1ΜP έως 5MP και υποστήριξη τριπλού codec Η.264, MPEG4 και MJPEG Ενσύρματες ή ασύρματες οι κάμερες της Brickcom μπορούν να συνδεθούν στο τοπικό δίκτυο εύκολα, υποστηρίζοντας μια σειρά από εργαλεία για να κάνουν τη διαδικασία όσο πιο plug n’ play γίνεται.

DVR 960H και SDI

Για την καταγραφή αναλογικών καμερών 960Η και HD-SDI, η Alpha Ltd είναι εξοπλισμένη με μια σειρά μοντέλων για καταγραφή 4, 8, ή 16 καναλιών. Τα SDI μοντέλα υποστηρίζουν εγγραφή 1080p και έξοδο HDMI με ανάλυση Full HD. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν σύνδεση Ethernet για διαχείριση μέσω smartphone. Αντίστοιχων δυνατοτήτων είναι και η σειρά καταγραφικών 960H με έξοδο HDMI, VGA, BNC και υποστήριξη iPhone, iPad και Android. Όλα τα καταγραφικά ανήκουν στην εταιρία Lynstan και χαρακτηρίζονται από την επαγγελματική ποιότητα κατασκευής τους, τη σταθερή τους απόδοση καθόλη τη διάρκεια χρήσης τους και την πολύ φιλική τιμή χονδρικής που διατίθενται.

NUUO: Για υπολογιστικά συστήματα

Μέσα από τα προϊόντα της Nuuo η Alpha Ltd προσφέρει προηγμένες δυνατότητες IP καταγραφής σε υπολογιστικά συστήματα, είτε custom με κάρτες DVR PC Cards, είτε με έτοιμα συστήματα NAS. Από τα πιο ενδιαφέροντα για την ελληνική αγορά είναι τα καταγραφικά της σειράς NVR mini. Αφιερωμένα στην καταγραφή IP καμερών, βασίζονται σε Linux Embedded λογισμικό. Τα μοντέλα NE-2020 και NE-2040 μπορούν να υποστηρίξουν απόδοση εγγραφής έως 40Mbps, ενώ τα μοντέλα ΝΕ-4080 και NE-4160, έως 80Mbps. Μέσω αυτόματης σάρωσης του δικτύου, τα καταγραφικά αναγνωρίζουν αυτόματα και καταχωρούν τις IP κάμερες. Συνολικά υποστηρίζουν πάνω από 1580 μοντέλα IP καμερών από 62 κατασκευαστές. Στο εσωτερικό τους φιλοξενούν σκληρούς δίσκους με δυνατότητα υλοποίησης συστοιχίας RAID, ενώ υποστηρίζουν εξωτερικές συνδέσεις USB. Τα NVR υποστηρίζουν πρόσβαση από Web Interface με ανάλυση προβολής έως 1920×1200, όπως και φορητές συσκευές. Χαρακτηριστικό των εφαρμογών για iOS και Android είναι η υποστήριξη Push Notification.

Και η λίστα συνεχίζεται…

Η λίστα των συνεργασιών της Alpha Ltd. στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας δεν τελειώνει εδώ. Για απαιτητικές εξωτερικές ή εσωτερικές κάμερες Speed Dome η εταιρία διαθέτει τα προϊόντα της εταιρίας ViDO. Για μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα καμερών Dome, πέρα από τις HDPRO και QVIS, διαθέτει τη σειρά της εταιρίας HDCAM.

Παρέχοντας ολοκληρωμένη λύση στον τεχνικό, η Alpha Ltd., είναι εξοπλισμένη με κάθε είδους παρελκόμενα, όπως μπαταρίες, καλώδια UTP, εργαλεία, παγίδες, balun κτλ. Πολύ σημαντικό αξεσουάρ για πολλαπλές εφαρμογές είναι τα προϊόντα τηλεχειρισμού της εταιρίας GSN και ειδικά η σειρά ανιχνευτών Patrol.

Έχοντας υπερκαλύψει του τομείς των συστημάτων συναγερμού και του CCTV, η Alpha Ltd. διαθέτει λύσεις και για Συστήματα Πυρανίχνευσης. Μέσω της γκάμας προϊόντων της εταιρίας Telerek παρέχει προτάσεις για ανιχνευτές καπνού και μέσω της εταιρίας EDY προσφέρει πίνακες πυρασφάλειες για 2 έως 24 ζώνες.

info

Alpha Ltd

Δοϊράνης 138, Καλλιθέα, τηλ.: 210-9579750, fax: 210-9579751, alphaltd@otenet.gr, www.alphaltd.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...