DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
19 Φεβρουαρίου 2014 03:32

Bosch AN bullet 4000

Με όπλο την ποιότητα εικόνας

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Εκμεταλλευόμενη το καλύτερο πρόσωπο της αναλογικής τεχνολογίας του σήμερα, η κάμερα VTI-4085 της σειράς AN bullet 4000 της Bosch καταφέρνει να αποδώσει πολύ καλή και καθαρή εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Βασισμένη σε αισθητήρα τεχνολογίας 960Η DS, αποδίδει οριζόντια ανάλυση 720TVL και ενσωματώνοντας δυνατά IR LED παρέχει έως 100 μέτρα νυχτερινή όραση! Με αντιβανδαλιστική και κατά του νερού προστασία, η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικές ή εξωτερικές εφαρμογές, και μέσα από το φιλικό OSD μενού της μπορεί να παραμετροποιηθεί κάθε λεπτομέρεια.

Η κάμερα VTI-4085 της σειράς AN bullet 4000, χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, τόσο στην απόδοση εικόνας, όσο και στην κατασκευή της. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα της αναλογικής τεχνολογίας, αφού διαθέτει αισθητήρα τεχνολογίας 960Η DS, ενώ παράλληλα ενσωματώνει μια σειρά από ψηφιακά χαρακτηριστικά για βελτίωση της εικόνας σε διαφορετικές συνθήκες λήψης. Ανήκει στην σειρά ΑΝ bullet 4000 της Bosch, που διαθέτει μοντέλα εξωτερικών Wide Dynamic Range (WDR) IR bullet καμερών. Με αισθητήρα 960H 1/3” Double Scan (DS) CCD, η VTI-4085 αποδίδει ανάλυση 720TVL. Παράλληλα, η τεχνολογία WDR της εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εικόνα, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού με υψηλή αντίθεση.

Χαρακτηριστικά και κατασκευή

Η εξαιρετικής κατασκευής κάμερα VTI-4085, είναι εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενο στέγαστρο και βάση στήριξης με κίνηση σε τρεις άξονες. Το πλαίσιο παρέχει προστασία κατά του νερού (IP66) και κατά του βανδαλισμού (IK08), με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικές ή εξωτερικές εφαρμογές.

Είναι εξοπλισμένη με φακό μεταβλητής εστίασης 5-50mm και η προσαρμογή της γίνεται χειροκίνητα με δύο ρυθμιστικά (focus και zoom) στο κάτω μέρος της. Για την περίπτωση όπου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί η κεντρική έξοδος εικόνας BNC από το δίκτυο, παρέχει εναλλακτική σύνδεση Service (συνοδεύεται από το απαραίτητο καλώδιο/αντάπτορα), για χρήση κατά τη ρύθμιση. Κάτω από το βιδωτό καπάκι όπου συναντάμε την έξτρα έξοδο εικόνας, εντοπίζουμε και το joystick για το OSD μενού. Όλα τα χαρακτηριστικά που θα δούμε παρακάτω, όπως privacy masking, αναγνώριση κίνησης, day&night κτλ., είναι προσβάσιμα μέσα από το πολύ εύχρηστο OSD μενού.

OSD μενού και παραμετροποίηση

Το βασικότερο πλεονέκτημα της κάμερας είναι η υψηλή ποιότητα εικόνας. Πέρα από τα βασικά της χαρακτηριστικά, ενσωματώνει συγκεκριμένες λειτουργίες που την βοηθάνε για την ανάδειξη των λεπτομερειών κάτω από αντίξοες συνθήκες φωτισμού.

Λεπτομέρεια σε υψηλό φωτισμό: Σε συνθήκες κακού φωτισμού, η διαφορά μεταξύ των φωτεινών και των σκοτεινών σημείων σε ένα κάδρο μπορεί να είναι ακραίες. Για να αποδώσει καθαρή εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αισθητήρας CCD της κάμερας παράγει δύο εικόνες, μια μεγάλης έκθεσης για να διαχωρίσει με λεπτομέρεια τις σκοτεινές περιοχές και μια μικρής έκθεσης, για να τις φωτεινές περιοχές. Στη συνέχεια κάνει μίξη αυτών των σκηνών διαφορετικού κλείστρου, παντρεύοντας τα pixels για να αποδώσει μια τελική εικόνα με όλες τις λεπτομέρειες.

Ενσωματωμένα IR LED: Η κάμερα ενσωματώνει 10 ισχυρά IR LED που παρέχουν έως 100 μέτρα νυχτερινής όρασης. Η απόδοση των υπερύθρων μεγιστοποιείται με τη χρήση ειδικών φακών LED που βελτιώνουν σημαντικά την απόδοση φωτός στις γωνίες και στα πλαϊνά της εικόνας.

Λειτουργία Day/Night: Ενσωματώνοντας μηχανικό διακόπτη φίλτρου IR, η κάμερα μπορεί να αλλάξει αυτόματα από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη εικόνα, μόλις ανιχνεύσει αλλαγή φωτισμού.

Ρυθμίσεις βελτιστοποίησης εικόνας: Η παραμετροποίηση της κάμερας επιτρέπει την ρύθμιση πολλών χαρακτηριστικών ανάλογα το περιβάλλον εφαρμογής, όπως BLC (αυτόματη προσαρμογή δυνατού οπίσθιου φωτισμού), HLC (μείωση λάμψης από σημεία της εικόνας), True Wide Dynamic Range (επέκταση δυναμικού εύρους για την προβολή λεπτομερειών σε φωτεινά και σκοτεινά σημεία ταυτόχρονα), Contrast and Sharpness (βελτιστοποίηση λεπτομερειών σε φωτεινές ή θολές εικόνες) και Dynamic Noise Reduction (δυναμική μείωση θορύβου στην εικόνα).

Privacy Masking και Motion Detection: Μέσα από το OSD μενού μπορούν να ρυθμιστούν έως 15 διαφορικές ζώνες privacy, μπλοκάροντας συγκεκριμένα τμήματα της εικόνας. Επίσης, μπορούν να προσαρμοστούν 4 περιοχές αναγνώρισης κίνησης με ρυθμιζόμενα όρια ευαισθησίας και όταν ανιχνεύεται κίνηση, προβάλλεται συναγερμός στο σήμα βίντεο.

Με μια ματιά

Αισθητήρας: 960Η 1/3” DS CCD
Φακός: 5~50mm
Ανάλυση: 720 TVL
IR: έως 100 μέτρα Day&Night
Προστασία: Waterproof (IP66), Vandal resistant (IK08)
Λειτουργίες: WDR, 3DNR, 15 Privacy Zones, Motion Detection.

info

Simon Technologies SA
Αδελφών Κυπραίου 138 & Γαίας 1, 192 00 Ελευσίνα, τηλ.: 210-5563303, fax: 210-5563304, e-mail: info@simon-technologies.com, web: www.simon-technologies.com.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design