DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2013 06:17

BOSCH DCN Multimedia

Συνεδριακό σύστημα IP με υποστήριξη πολυμέσων

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252Fe7b279be6a862d254f0e7cc4dde2874e XL

Featured | Το DCN Multimedia είναι ένα συνεδριακό σύστημα που επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα. Ο πυρήνας του συστήματος είναι μια συσκευή πολυμέσων με οθόνη αφής 7” που επιτρέπει την αναπαραγωγή κειμένων, εικόνων και βίντεο κρατώντας διαρκώς αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Το συνεδριακό σύστημα DCN Multimedia χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική δικτύωσης πολυμέσων OMNEO, βασισμένη σε IP, η οποία έχει σχεδιαστεί από την Bosch. Η αρχιτεκτονική OMNEO είναι συμβατή με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ήχου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Dante. Το DCN Multimedia υποστηρίζει επίσης κάμερες IP, που είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με το πρότυπο ONVIF. Έτσι, μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο σύστημα αυτόματος έλεγχος κάμερας.

Συσκευή πολυμέσων

Η συσκευή πολυμέσων με οθόνη αφής 7” είναι απαραίτητη για τοπικά και περιφερειακά συμβούλια και είναι ιδανική, όταν απαιτείται περιεχόμενο πολυμέσων. Βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android και υποστηρίζει αναπαραγωγή πληθώρας αρχείων ήχου και εικόνας, όπως mp3, flac, mp4, κ.ά. Η συσκευή πολυμέσων τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα στο σύστημα με την καλωδίωση δικτύου του συστήματος και μπορεί να είναι ελεύθερη ή να τοποθετηθεί στο τραπέζι χρησιμοποιώντας βίδες στερέωσης.

Η συσκευή πολυμέσων μπορεί να διαμορφωθεί από απόσταση ως θέση προέδρου ή συμμετέχοντος και διαθέτει μια λειτουργία απομακρυσμένης απενεργοποίησης για εξοικονόμηση ενέργειας. Έχει πολύ υψηλή ποιότητα ήχου και αποσπώμενο μικρόφωνο (παραγγέλνεται ξεχωριστά).

Οι συσκευές πολυμέσων μπορούν να συνδεθούν σε μια απλή διαμόρφωση αλυσιδωτής σύνδεσης. Εναλλακτικά, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε αστεροειδή διαμόρφωση, όπου κάθε συσκευή συνδέεται σε συμβατό μεταγωγέα παροχής ρεύματος μέσω Ethernet με μεμονωμένο τυπικό καλώδιο CAT5e.

Κοινή χρήση πολυμέσων

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του συστήματος DCN multimedia είναι η κοινή χρήση πολυμέσων. Επιτρέπει την προβολή της οθόνης ενός απομακρυσμένου υπολογιστή παρουσίασης σε όλες τις οθόνες των συσκευών πολυμέσων. Ο πρόεδρος ή ο διαχειριστής της συνεδρίασης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία παρουσίασης, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή συνεδριάσεων ή μια συσκευή πολυμέσων. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία παρουσίασης, η οθόνη ενός απομακρυσμένου υπολογιστή παρουσίασης μεταδίδεται με stream μέσω του δικτύου σε όλες τις συσκευές πολυμέσων.

Λογισμικό διακομιστή συστήματος

Πίσω από το σύστημα τρέχει το λογισμικό του συστήματος DCN multimedia, που χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα ελέγχου και μπορεί να ελέγξει έως 100 συσκευές πολυμέσων. Είναι ένα σύνολο υπηρεσιών Windows και περιλαμβάνει βασικές λειτουργίες, στις οποίες μπορούν να προστεθούν άλλες ανάλογα με την απαιτούμενη λειτουργικότητα.

Το λογισμικό συστήματος DCN multimedia δημιουργείται ως λύση προγράμματος – πελάτη διακομιστή και αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία, το λογισμικό διακομιστή και την εφαρμογή συνεδριάσεων.

Βάση δεδομένων συμμετεχόντων DCN multimedia

Η λειτουργική μονάδα λογισμικού βάσης δεδομένων συμμετεχόντων DCN multimedia επιτρέπει τη δυνατότητα μεταγλώττισης μιας περιεκτικής βάσης δεδομένων με πληροφορίες που αφορούν τους συμμετέχοντες στην εφαρμογή συνεδριάσεων. Κατά το στάδιο προετοιμασίας της συνεδρίασης, ο συμμετέχων μπορεί να οριστεί στη συνεδρίαση. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε πολλαπλές συνεδριάσεις χρειάζεται να καταχωριστούν μόνο μία φορά.

Έλεγχος κάμερας DCN multimedia

Οι λειτουργικές μονάδες λογισμικού ελέγχου κάμερας DCN multimedia επιτρέπουν τη διασύνδεση του συστήματος DCN multimedia με κάμερες IP συμβατές με το Onvif. Γίνεται επιλογή σταθερών ή προ-τοποθετημένων καμερών (όπως οι συνεδριακές κάμερες θόλου HD της Bosch) για την εμφάνιση του εκάστοτε ενεργού ομιλητή σε μια συνεδρίαση.

Όταν ενεργοποιηθεί το μικρόφωνο ενός συμμετέχοντα, ενεργοποιείται η κάμερα που έχει αντιστοιχιστεί σε αυτήν τη θέση.

Μικρόφωνο υψηλής κατευθυντικότητας DCN multimedia

Το πρωτοποριακό, κομψό και εργονομικά σχεδιασμένο μικρόφωνο υψηλής κατευθυντικότητας δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να προβάλλει την αίθουσα συνεδριάσεων χωρίς εμπόδια. Το μικρόφωνο υψηλής κατευθυντικότητας περιέχει δύο κάψουλες τοποθετημένες με ακρίβεια, που του δίνουν υψηλή κατευθυντική απόκριση, πράγμα που καθιστά εφικτή τη μεγαλύτερη απόσταση ομιλίας από το κανονικό, ακόμα και σε περιβάλλοντα με θόρυβο. Το μικρόφωνο έχει χαμηλό θόρυβο και χαμηλή ευαισθησία σε παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα.

info

Alpha Ltd, Δοϊράνης 138, Καλλιθέα, τηλ.: 210-9579750, fax: 210-9579751, email: alphaltd@otenet.gr, site: www.alphaltd.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design