Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαρτίου 2014 04:16

Brickcom MD-300Np-360P

3MP με πανοραμικό φακό 360ο

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Η κάμερα της Brickcom είναι ένα από τα «καμάρια» της IP τεχνολογίας! Πέρα από τη δυνατότητα απόδοσης υψηλής ανάλυσης πανοραμικής εικόνας 3MP, μέσα από το Web Interface επιτρέπει τον διαχωρισμό της ενιαίας προβολής σε 4 διαφορετικά κάδρα, αντικαθιστώντας 4 αναλογικές κάμερες. Πέρα όμως από τις δυνατότητες λογισμικού, διαθέτει υψηλών προδιαγραφών hardware με υποστήριξη Weather-Proof IP67 και Vandal-Proof IK10. Τέλος, με υποδοχή κάρτας SD, η Brickcom MD-300Np-360P μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομος σταθμός παρακολούθησης.

Η δικτυακή κάμερα Brickcom MD-300Np-360P αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνολογία IP, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή ανάλυση που της παρέχει ο αισθητήρας 3MP, και την ευελιξία επεξεργασίας της ψηφιακής εικόνας. Ενσωματώνει πανοραμικό φακό και μέσα από το Web Interface ο χρήστης έχει δυνατότητα να διαχωρίσει την πανοραμική θέαση 360ο σε τέσσερα διαφορετικά κάδρα κανονικής θέασης, αντικαθιστώντας έμμεσα τέσσερις συμβατικές κάμερες. Υποστηρίζοντας παράλληλα κάρτα micro SD, αλλά και δικτυακούς τρόπους αποθήκευσης εγγραφών (SAMBA, FTP, email), η κάμερα μπορεί να αποτελέσει έναν αυτόνομο σταθμό παρακολούθησης.

Κατασκευή και χαρακτηριστικά

Η κάμερα MD-300Np-360P είναι τύπου mini dome και χάρη στην στιβαρή ποιότητα κατασκευής της χαρακτηρίζεται Weather-Proof (IP67) και Vandal-Proof (IK10). Βασίζεται σε αισθητήρα 3MP 360 μοιρών και αποδίδει ανάλυση 2048×1536 στα 20fps, 1920×1080 στα 30fps και 1280×720 στα 30fps. Υποστηρίζει μετάδοση τριών διαφορετικών streams ταυτόχρονα και την εικόνα μπορεί να συνοδέψει ήχος μέσω ενσωματωμένου μικροφώνου. Ξεβιδώνοντας το ερμητικά κλειστό καπάκι της, ο τεχνικός αποκτά πρόσβαση στη θύρα micro SD και μπορεί να συνδέσει αντάπτορα TV out για τοπική προβολή σε μόνιτορ κατά τη ρύθμιση. Η τροφοδοσία της κάμερας μπορεί να γίνει με εξωτερικό τροφοδοτικό 12VDC ή μέσω της σύνδεσης Ethernet, αφού είναι συμβατή με PoE. Η κάμερα μπορεί εύκολα να λειτουργήσει αυτόνομα, ενώ για συνεργασία με NVR υποστηρίζει το πρωτόκολλο ONVIF.

Η Brickcom χαρακτηρίζει τον αισθητήρα N-Series της κάμερας ως Superior Night Vision με δυνατότητα προβολής ποιοτικής εικόνας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η δοκιμή επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό, αφού πέρα από την άριστη εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η κάμερα απέδωσε ικανοποιητική θέαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Web Interface και διαχωρισμός εικόνας

Το Web Interface της κάμερας είναι το απόλυτο εργαλείο για τη διαχείρισή της. Υποστηρίζοντας Stream Player MJPEG, Quicktime και VLC μπορεί να αποδώσει εικόνα σε Web Browser πέρα από τον Internet Explorer, όπως και δυνατότητα παραμετροποίησης. Οι Browser όμως πέραν του IE δεν υποστηρίζουν αλλαγή πανοραμικής εικόνας, οπότε προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη χρήση του IE, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητες της κάμερας.

Όλες οι αρετές της κάμερας ξεδιπλώνονται αμέσως μέσα από την αρχική σελίδα του Web Interface και τις επιλογές Panorama και Camera Position. Από την επιλογή Panorama ο χρήστης μπορεί να διαχωρίσει την πανοραμική θέαση της κάμερας σε διαφορετικά κάδρα και να ρυθμίσει στη συνέχεια το κάθε κάδρο με λειτουργία digital PTZ και digital Zoom, όπως αυτός επιθυμεί (εικόνες 1-4). Η επιλογή Camera Position εξαρτάται από τη φυσική τοποθέτηση της κάμερας και υποστηρίζει τοποθέτηση σε οροφή, τοίχο ή πάτωμα.

Παραμετροποίηση και δυνατότητες εγγραφής

Μέσα από τον προγραμματισμό της κάμερας που πραγματοποιείται από το Web Interface (υποστηρίζεται από όλους τους Browsers) παρέχεται η αναλυτική παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών της κάμερας, από όπου ξεχωρίζουμε τις δυνατότητες ενεργοποίησης event και εγγραφής.

Ένα event μπορεί να είναι διαρκώς ενεργοποιημένο ή να λειτουργεί βάση χρονοδιαγράμματος ή επαναληπτικού σεναρίου. Η ενεργοποίησή του βασίζεται στην αναγνώριση κίνησης και μπορούν να ρυθμιστούν έως 3 διαφορετικά παράθυρα αναγνώρισης κίνησης, με διαφορετικό βαθμό ευαισθησίας (εικόνα 5).

Προχωρώντας στις ρυθμίσεις εγγραφής συναντάμε πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές. Η κάμερα υποστηρίζει αποθήκευση Stream ή Snapshot σε εσωτερική κάρτα micro SD, σε FTP Server ή σε απομακρυσμένο δίσκο μέσω πρωτοκόλλου Samba, αποστολή σε email και ειδοποίηση μέσω HTTP (εικόνα 6). Ιδιαίτερα εύχρηστη βρήκαμε κατά τη δοκιμή μας τη δυνατότητα συνεργασίας με απομακρυσμένο δίσκο μέσω Samba, όπου υποστηρίζεται και αποστολή αρχείου για δοκιμή επικοινωνίας (εικόνα 7).

Η αναπαραγωγή των εγγραφών από την κάρτα micro SD γίνεται επίσης μέσα από το Web Interface και απαιτείται η ενεργοποίηση εξωτερικού player (εικόνα 8). Εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα, εάν υποστηριζόταν απευθείας αναζήτηση και αναπαραγωγή εγγραφής μέσα από το Web Interface.

Ένα ακόμα σημείο όπου έχει περιθώρια βελτίωσης είναι η απομακρυσμένη διαχείριση μέσω φορητής συσκευής. Ουσιαστικά η Brickcom δεν παρέχει dedicated εφαρμογή για iOS ή Android και σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να μεταφερθούν οι επιλογές Panorama και Camera Position σε ένα tablet. Από την άλλη πλευρά βέβαια, οι εκτεταμένες δυνατότητες διαχείρισης μέσω Web Interface και η επιλογή συνεργασίας με μεγάλα επαγγελματικά συστήματα παρακολούθησης μέσω ONVIF  καλύπτουν το φάσμα εφαρμογής της MD-300Np-360.

Με μια ματιά
Αισθητήρας
: Superior Night Vision 3-Megapixel 360°
Τύπος: Mini Dome
Φακός: ImmerVision Enables® 360° Panomorph Lens
Streaming: Ταυτόχρονη μετάδοση 3 streams
Δίκτυο: 802.3af Compliant PoE
Μικρόφωνο: Ενσωματωμένο
Κατασκευή: Weather-Proof (IP67) και Vandal-Proof (IK10)
Αποθήκευση: micro SD, FTP, Samba, email

info

Alpha Ltd
Αθήνα
: Δοϊράνης 138, Καλλιθέα,
τηλ.: 210-9579750, fax: 210-9579751
alphaltd@otenet.gr
www.alphaltd.gr.

Θεσσαλονίκη: K. Καραμανλή 130, 542 48
τηλ.: 2310-325882
alphacom@otenet.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...