DIABASTE DWREAN SEC 139
techmail
anga2023
DIGITAL TV 177
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2014 03:34

Paradox NVX80

Πληθώρα τεχνολογιών ανίχνευσης και οθόνη OLED για ρύθμιση!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Ο ανιχνευτής NVX80 της Paradox αλλάζει τα στάνταρ στους αισθητήρες κίνησης. Όχι μόνο ενσωματώνει μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες ανίχνευσης, αλλά υποστηρίζει και οθόνη OLED για τον προγραμματισμό του. Ο NBX80 διαθέτει οχτώ κανάλια υπέρυθρων και μικροκυματικών ανιχνευτών για εμπρόσθια και κατακόρυφη σάρωση. Η τεχνολογία SeeTrue επιτρέπει στον αισθητήρα να «βλέπει» ακόμη και από καμουφλαρισμένους εισβολείς. Παράλληλα, η τεχνολογία Anti-Mask Ενεργού Υπερύθρου και MW αναγνωρίζει αντικείμενα σε πολύ κοντινή απόσταση που προσπαθούν να φιμώσουν τον ανιχνευτή. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι ψευδείς συναγερμοί, χωρίς να χαθεί η απόδοση ανίχνευσης.

Ο NVX80 είναι ένας ανιχνευτής κίνησης εσωτερικής ή εξωτερικής τοποθέτησης πολύ υψηλής ευαισθησίας, με μεγάλη ακρίβεια ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. Είναι ο μόνος αισθητήρας στη βιομηχανία που προσφέρει οχτώ κανάλια ανίχνευσης, 4 κανάλια PIR για εμπρόσθια σάρωση, 2 κανάλια μικροκύματος και 2 ανιχνευτές κατακόρυφης σάρωσης. Μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών ο αισθητήρας καταφέρνει να ελαχιστοποιήσει τους ψευδείς συναγερμούς, διατηρώντας υψηλή απόδοση ανίχνευσης. Για τη ρύθμισή του τα παραδοσιακά jumpers και DIP switch έχουν αντικατασταθεί από μια ευκρινέστατη OLED οθόνη με μενού διαχείρισης. Η τοποθέτησή του μπορεί να γίνει επίτοιχη ή εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική βάση για τη ρύθμιση της γωνίας σάρωσης. Τα βασικά χαρακτηριστικά του πανέξυπνου αισθητήρα είναι τα παρακάτω:

· Τεχνολογία SeeTrue (σε αναμονή πατέντας) για αναγνώριση καμουφλαρισμένων εισβολέων.

· Ενεργό IR (σε αναμονή πατέντας) και MW Anti-Mask για αναγνώριση της φίμωσης του φακού.

· Πεδίο κάλυψης 15×15 μέτρα.

· Ανεξάρτητοι ανιχνευτές κατακόρυφης σάρωσης 3×3 μέτρα.

· Pet-Immumity (πατέντα της Paradox).

· OLED οθόνη για προγραμματισμό.

· Πιστοποίηση EN 50131 Grade 3, περιβαλλοντική κλάση IV (Εξωτερικού χώρου).

Δυνατότητες και προγραμματισμός

Ο NVX80 όχι μόνο υποστηρίζει πρωτοποριακές τεχνολογίες, αλλά τις εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τον προγραμματισμό του. Παρακάτω θα εξετάσουμε πιο λεπτομερώς τις τεχνολογίες του ανιχνευτή σε σχέση με τον δυνατότητες ρύθμισης που παρέχει μέσα από την OLED οθόνη.

SeeTrue™: Η τεχνολογία SeeTrue™ της Paradox χρησιμοποιεί διπλό υπέρυθρο και μικροκύματικό ανιχνευτή κίνησης για να εντοπίζει καμουφλαρισμένους εισβολείς και να «βλέπει» μέσα από τεχνάσματα που θα ξεγελούσαν άλλους PIR και διπλής τεχνολογίας ανιχνευτές. Μέσα από τον προγραμματισμό ο τεχνικός μπορεί να επιλέξει δύο επίπεδα λειτουργίας, Secure Mode και Sterile Mode. Στο Sterile Mode ο ανιχνευτής δουλεύει στο μέγιστο επίπεδο ευαισθησίας ανιχνεύοντας οποιαδήποτε κίνηση στην προστατευμένη περιοχή. Στο Secure Mode παρέχει ικανοποιητική ευαισθησία ανίχνευσης και αξιοπιστία, χωρίς ψευδείς συναγερμούς.

Ανίχνευση Ενεργού IR & MW Anti-Mask: Με την τεχνολογία Anti-Mask της Paradox αναγνωρίζεται η φίμωση του κυρίως φακού του ανιχνευτή, καθώς και το μπλοκάρισμα του ανιχνευτή από κάποιο αντικείμενο σε απόσταση 30cm. Μέσα από τον προγραμματισμό, το IR Anti-Mask δίνει επιλογή ρύθμισης εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, επιλογή χρόνου απόκρισης, καλιμπράρισμα και δοκιμή λειτουργίας.

Creep Detector: Οι ανεξάρτητοι αισθητήρες κατακόρυφης σάρωσης παρέχουν κάλυψη μεγάλης περιοχής 10-250cm, κάτω από τον ανιχνευτή. Η ζώνη κάλυψης διαθέτει 5 διαφορετικά στάδια μέσα από τον προγραμματισμό και δυνατότητα απενεργοποίησης.

Pet Immunity™: Η τεχνολογία της Paradox, Pet Immunity™, διαθέτει 2 καταστάσεις με διαχωρισμό βάση μεγέθους (μικρό και μεγάλο κατοικίδιο), φιλτράροντας αντικείμενα κάτω από 80cm ύψος και αποτρέποντας κατοικίδια βάρους έως 20 κιλά να ενεργοποιούν τον ανιχνευτή και να προκαλούν ψευδή συναγερμό.

Στην πράξη

Για την σύνδεση των καλωδίων λειτουργίας αρκεί μια βίδα για να αποσπαστεί η συρόμενη πίσω όψη του αισθητήρα από το βασικό σώμα. Στην πλάτη βρίσκονται οι συνδέσεις όπου παρέχεται η σύνδεση tamper και 2 ρελέ NO/NC. Πάνω από την κλέμα σύνδεσης υπάρχει αλφάδι για την σωστή τοποθέτηση της βάσης. Αφότου βιδωθεί η πλάτη στον τοίχο έρχεται το σώμα να θηλυκώσει. Κάτω από τους εμπρόσθιους αισθητήρες και τους αισθητήρες Creep είναι τοποθετημένη η OLED οθόνη και τα τέσσερα πλήκτρα λειτουργίας. Πέρα από τον προγραμματισμό, η OLED οθόνη προβάλει την κατάσταση του ανιχνευτή και τα events από alarm, pre-alarm, trouble και anti-mask. Πρόκειται για ένα ανιχνευτή που είναι ιδανικός για εφαρμογή σε χώρους υψηλού ρίσκου, όπως τράπεζες, μουσεία, κοσμηματοπωλεία, κτλ.

Με μια ματιά

Τεχνολογία: PIR & Mircowave

Αισθητήρες: 2 διπλοί PIR εμπρόσθιας σάρωσης, 1 διπλός PIR κατακόρυφης σάρωσης και 1 μικροκυματικός δύο εξόδων

Οριζόντια κάλυψη: 15×15 μέτρα

Κατακόρυφη ζώνη: 3×3 μέτρα

Έξοδοι ρελέ: 3

Προστασία: EN 50131 Grade 3, περιβαλλοντική κλάση IV (Εξωτερικού χώρου).


info
Paradox Hellas

Κορίνθου 3, 144 51 Μεταμόρφωση Αττικής, www.pradox.gr, sales@paradox.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΓΙΑ ΤΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Securityreport.gr - Το απόλυτο περιοδικό για τα συστήματα ασφαλείας
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design