Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαρτίου 2014 04:26

Pess i.boxer 32

Ο πίνακας ελέγχου που… ξεπερνά το Security

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Ο πίνακας συναγερμού i.boxer 32 της Pess υποστηρίζει 8 εισόδους με δυνατότητα επέκτασης έως 32 και 8 εξόδους, ενώ μέσω σύνδεσης BUS επικοινωνεί με μια σειρά περιφερειακών modules. Τις δυνατότητες του πίνακα μπορούν να αναβαθμίσουν on-board modules, προσθέτοντας δυνατότητα επικοινωνίας μέσω GSM και Ethernet. Πέρα όμως από τα «καθιερωμένα», ο πίνακας υποστηρίζει επικοινωνία με μονάδα συμβατή με το πρότυπο KNX για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμού.

Οι πίνακες συναγερμού i.boxer 32 της Ιταλικής εταιρίας Pess έρχονται σε τρία μοντέλα που διαφέρουν στο εξωτερικό μεταλλικό κουτί, για υποστήριξη μπαταριών 1.7Α, 3.4Α ή 5.0Α. Όσον αφορά τις δυνατότητες της κεντρικής πλακέτας, τα μοντέλα i.boxer 32 είναι ίδια και παρέχουν 8 εισόδους με δυνατότητα επέκτασης έως 32 και 8 εξόδους. Η κεντρική πλακέτα έρχεται με ενσωματωμένο modem, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει πολλές on-board μονάδες για πρόσθετους τρόπους επικοινωνίας, όπως GSM, LAN και voice module (εικόνα 1). Οι δυνατότητες όμως επέκτασης του i.boxer δεν σταματούν στις on-board μονάδες, αφού μέσω σύνδεσης BUS μπορεί να επικοινωνήσει με περιφερειακά modules για επικοινωνία με ασύρματους αισθητήρες, για επέκταση ή διαχωρισμό της γραμμής BUS και για συνεργασία με module βασισμένο σε Web Server για συνεργασία με συστήματα αυτοματισμού.

Κεντρική πλακέτα και on-board modules

Η κεντρική πλακέτα του i.boxer εκτός από τις συνδέσεις εισόδων/εξόδων και BUS, παρέχει αρκετές δυνατότητες φιλοξενίας on-board modules (εικόνα 2). Πέρα από τη σύνδεση RS-232 για επικοινωνία με υπολογιστή και το modem που έρχονται ενσωματωμένα, ο πίνακας μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες του με τα modules i.GSM, i.Lan, i.Speech και RL3:

iGSM: Το i.GSM υποστηρίζει κάρτα SIM και επιτρέπει τη χρήση πρόσβασης από PC, αποστέλλοντας 86 voicemails και απεριόριστο αριθμό SMS.

i.LAN: Το i.Lan δίνει δυνατότητα σύνδεσης Ethernet, τόσο για επικοινωνία με υπολογιστή, όπως και για επικοινωνία με το i.WebServer Module (βλέπε παρακάτω).

i.Speech Module: Το i.Speech Module είναι ένας εγγραφέας φωνής για τη διαχείριση μηνυμάτων φωνής μέσω PSTN γραμμής ή δικτύου GSM. Επιτρέπει την αποστολή 3 γενικών μηνυμάτων από 10 δευτ. το καθένα, 71 λεπτομερών μηνυμάτων από 10 δευτ. το καθένα και 12 μηνύματα υπηρεσιών από 2 δευτ. το καθένα.

RL3 Module: Πρόκειται για Relay Board για τη μετατροπή των O.C εξόδων του πίνακα σε DPDT εξόδους ρελέ του 1A.

Επεκτάσεις BUS RS485

Το σύστημα i.Boxer μπορεί να επεκταθεί μέσω συσκευών συνδεδεμένων στον πίνακα ελέγχου μέσω RS485 BUS:

i.Expander: Η μονάδα επέκτασης i.Expander χρησιμοποιείται για να αυξήσει τον αριθμό των εισόδων και εξόδων. Υποστηρίζει 8 εισόδους (ως NO, NC, 1EOL, 2EOL ή 3EOL) και 4 εξόδους (εκ των οποίων 1 χρησιμοποιείται ως ρελέ 1A και 3 είναι λογικές έξοδοι που μετατρέπονται σε εξόδους ρελέ μέσω της μονάδας RL3).

i.Radio wireless module: Η μονάδα δίνει δυνατότητα στο σύστημα να διαχειριστεί έως 64 ασύρματους ανιχνευτές και 16 ασύρματα τηλεχειριστήρια.

i.Splitter: Η μονάδα τοποθετείται στο bus RS485 και επιτρέπει την διακλάδωση 3 νέων διαύλων και την επέκταση bus έως 1000 μέτρα. Μπορούν να τοποθετηθούν 2 i.Splitter για κάλυψη απόστασης έως 3000 μέτρα.

Πληκτρολόγια και tags

Ο πίνακας i.Boxer παρέχει πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας με τον τελικό χρήστη. Συνολικά, μπορεί να υποστηρίξει 4 LED πληκτρολόγια, 8 LCD πληκτρολόγια και 50 keys/tags. Το πληκτρολόγιο Hi-Tech χαρίζει υψηλού επιπέδου αλληλεπίδραση με τον πίνακα, εξοπλισμένο με οθόνη LCD και πλήκτρα αφής (εικόνα 3). Το Hi-Tech ενσωματώνει δύο ζώνες και προαιρετικά μπορεί να υποστηρίξει καρταναγνώστη. Η διαχείριση όμως του πίνακα δεν σταματά μόνο στο πληκτρολόγιο, αφού ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω του τηλεχειριστήριου 2 πλήκτρων i.Keyon, του τηλεχειριστηρίου 5 πλήκτρων i.Keyon Plus και των μπρελόκ i.Tag σε συνδυασμό με τους κομψούς και διακριτικούς καρταναγνώστες i.Proxy (εικόνα 4).

Αισθητήρες και σειρήνα

Η Ιταλική εταιρία Pess στην γκάμα του i.Boxer περιλαμβάνει και μια σειρά από ενσύρματους και ασύρματους αισθητήρες (εικόνα 5), όπως φυσικά και εσωτερική και εξωτερική σειρήνα. Το ραντάρ DisCover MASK 12 υποστηρίζει διπλή τεχνολογία με antimasking και καλύπτει εύρος 12 μέτρα (εικόνα 6). Το DisCover υποστηρίζει προσόψεις διαφορετικών χρωμάτων (πράσινη, πορτοκαλί, λευκή) για προσαρμογή σε χώρους με ιδιαίτερη αισθητική. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει να δώσουμε στο DisCover PRO που υποστηρίζει αντίστοιχες δυνατότητες με το MASK αλλά είναι εξοπλισμένο με σειριακή σύνδεση για επικοινωνία με τον υπολογιστή και παραμετροποίηση. Το λογισμικό DisCover START επιτρέπει τη ρύθμιση της θέασης, τη διάρκεια που μένει ανοιχτό το ρελέ alarm, την ευαισθησία του μικροκύματος, των υπερύθρων και του antimasking από τον υπολογιστή.

Η εξωτερική σειρήνα Performer PRO του i.Boxer έρχεται με πλαστικό εξωτερικό πλαίσιο και υποστηρίζει μεταλλικό προστατευτικό στο εσωτερικό της (εικόνα 7). Η σύγχρονης σχεδίασης σειρήνα μπορεί προαιρετικά να φιλοξενήσει πλακέτα αντι-αφρού και φωτιάς (εικόνα 8), με ειδικές θέσης προσαρμογής. Ο πρόσθετος ανιχνευτής βασίζεται σε δύο υπέρυθρες ακτίνες που διακόπτονται όταν αφρός εισάγεται στο εσωτερικό της σειρήνας, ενώ δεν διακόπτονται από άλλους παράγοντες (π.χ. έντομα).

Αυτοματισμοί και i.Boxer

Το εξωτερικό module i.WebServer δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των βασικών λειτουργιών του συστήματος, από οποιοδήποτε PC/MAC ή φορητή συσκευή, μέσω ενός απλού browser, είτε μέσα από LAN, είτε μέσω Internet. Συμβατό επίσης με το πρότυπο KNX, επιτρέπει την αμφίδρομη ανταλλαγή εντολών και πληροφοριών της κατάστασης του συστήματος, με το σύστημα αυτοματισμού του κτιρίου. Το i.WebServer βασίζεται σε Web Interface που είναι προσβάσιμο όχι μόνο από υπολογιστή, αλλά και από φορητές συσκευές.

Το i.WebServer επεκτείνει σημαντικά τις επιλογές εφαρμογής του i.Boxer αφού ουσιαστικά πλέον μπορεί να συμπεριλάβει τον πίνακα συναγερμού σε ένα ευρύτερο σύστημα όπου ηλεκτρικές συσκευές, θέρμανση, υδραυλικά, τηλέφωνο, CCTV και alarm ελέγχονται ενιαία, κάτω από μια πλατφόρμα.

info

RG Alarm

Γρηγορίου Λαμπράκη 157, 543 52 Α. Τούμπα Θεσσαλονίκης,

τηλ.: 2310-383533, fax: 2310-383537,

info@rgalarm.gr, www.rgalarm.gr

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...