Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Ιανουαρίου 2014 03:51

Sigma Apollo Plus και Plus KP

Καλύτερος από… ποτέ!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Η οικογένεια των συστημάτων συναγερμού Apollo της Sigma ανανεώνεται θεαματικά, χάρη στον νέο πίνακα Apollo Plus, αλλά και στο φουτουριστικό πληκτρολόγιο Apollo Plus KP. Ο Apollo Plus υποστηρίζει περισσότερες ζώνες από τον υπάρχοντα πίνακα Apollo TD16, με συνολικά 32 ζώνες. Η κυκλοφορία του νέου πίνακα συνοδεύεται από το νέο πληκτρολόγιο της Sigma που θα μπορούσε να ονομάζεται …iApollo, αφού φέρνει την υψηλή αισθητική των iphone στα συστήματα συναγερμού! Κάνοντας το πληκτρολόγιο συμβατό τόσο με τον νέο πίνακα Apollo Plus όσο και με τον παλαιότερο Apollo TD16, η Sigma ανανεώνει συνολικά την οικογένεια Apollo.

To 2014 φέρνει πολλές εκπλήξεις από την εταιρία Sigma! Από τη μια, ο νέος πίνακας Apollo Plus στέκεται δίπλα στον υπάρχοντα πίνακα Apollo TD16, κάνοντας την οικογένεια πλουσιότερη. Από την άλλη, το νέο πληκτρολόγιο Apollo Plus KP που συνοδεύει τον νέο πίνακα, υποστηρίζει και τον παλαιότερο, «εκτοξεύοντας» τη λειτουργικότητα και την απόδοση των Apollo.
Μετά τα εύχρηστα και εξαιρετικής αισθητικής πληκτρολόγια Proteus, η Ελληνική εταιρία Sigma δεν έμεινε ήσυχη και το πληκτρολόγιο Apollo Plus KP, που είχαμε πρωτοδεί στην τελευταία έκθεση Indelex Electronica, είναι πλέον διαθέσιμο. Μικρών διαστάσεων, με εκπληκτικής ευαισθησίας πλήκτρα αφής, φουτουριστικό σχεδιασμό και, φυσικά, με Ελληνικό μενού, το Apollo Plus KP είναι από τα πιο όμορφα και πρακτικότερα πληκτρολόγια που έχουμε δει ποτέ!

Πίνακας συναγερμού Apollo Plus
Ο πίνακας συναγερμού Apollo Plus είναι εξοπλισμένος με 8 ζώνες στην κεντρική πλακέτα και υποστηρίζει 8 επιπλέον ζώνες μέσω πλακέτας επέκτασης. Οι ζώνες αυτές υποστηρίζουν διπλασιασμό με αντιστάσεις, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός ζωνών του Apollo Plus να μπορεί να φτάσει τις 32. Επιπλέον, η κεντρική πλακέτα του πίνακα διαθέτει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους PGM (οι οποίες με πλακέτα επέκτασης PGM φθάνουν τις 10), έξοδο συναγερμού 12V, έξοδο για έλεγχο αυτοδύναμης σειρήνας, σύνδεση BUS για έως 8 πληκτρολόγια και ενσωματωμένο τηλεφωνητή και κωδικοποιητή, με υποστήριξη 2 κέντρων λήψης σημάτων.
Οι ζώνες μπορούν να προγραμματιστούν για εσωτερική ή περιμετρική λειτουργία, σαν ζώνες με καθυστέρηση, σαν άμεσες, σαν ζώνες ανιχνευτών (με ειδικό αλγόριθμο αποτροπής ψευδοσυναγερμών), σαν 24ωρες με ή χωρίς σειρήνα, καθώς και σαν ζώνες-κλειδί, για την όπλιση και αφόπλιση της μονάδας. Όλες οι ζώνες έχουν προστασία από κόψιμο ή βραχυκύκλωμα της γραμμής, μέσω τερματικής αντίστασης 2.2kΩ και μπορούν να λειτουργήσουν με επαφές ανοιχτού (N.O) ή κλειστού (N.C) κυκλώματος. Οι ζώνες των ανιχνευτών μπορούν να δώσουν ανεξάρτητη έξοδο συναγερμού και TAMPER μέσα από το ίδιο καλώδιο, με τη χρήση δύο τερματικών αντιστάσεων.
Ο πίνακας μπορεί να λειτουργήσει σε 2 διαφορετικά υποσυστήματα (partitions). Υποστηρίζει μνήμη 300 συμβάντων και μπορεί να καταχωρήσει έως 97 κωδικούς χρηστών, οι οποίοι μπορεί να είναι των 4, 5 ή 6 ψηφίων ταυτόχρονα, σε έξι διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του νέου πίνακα είναι και η δυνατότητα χειρισμού του από απόσταση, μέσω κινητού ή σταθερού τηλεφώνου, με την προσθήκη της επέκτασης RTM-01.

Πληκτρολόγιο Apollo Plus KP
Οι πίνακες συναγερμού Apollo Plus και Apollo TD-16 είναι «τυχεροί» που είναι συμβατοί με το νέο πληκτρολόγιο Apollo Plus KP! Με εξαιρετική απόκριση αφής, το πληκτρολόγιο επιτρέπει την διαχείριση και τον προγραμματισμό των συστημάτων συναγερμού Apollo. Βασισμένο σε μινιμαλιστική αισθητική, το πληκτρολόγιο μπορεί να «στολίσει» οποιοδήποτε σαλόνι. Τα πλήκτρα και η οθόνη είναι φωτιζόμενα και ταυτόχρονα από τα πλαϊνά τμήματα αποδίδει ένα λευκό φως που ανακλά στην επιφάνεια που έχει τοποθετηθεί. Για τη σύνδεση με τον πίνακα απαιτούνται τρία καλώδια, δύο για την τροφοδοσία και ένα για το BUS. Επίσης, στην πλακέτα του υπάρχει είσοδος ζώνης, για σύνδεση μαγνητικής επαφής ή ανιχνευτή.
Η τοποθέτησή του στον τοίχο είναι πανεύκολη, χάρη στην πολύ καλά μελετημένη βάση στήριξης που σχεδίασε η Sigma. Η πολύ μικρή πλάτη του πληκτρολογίου αποσπάται από το υπόλοιπο σώμα με το χέρι χωρίς εργαλείο και μετά την τοποθέτησή της στον τοίχο, το πληκτρολόγιο θηλυκώνει εύκολα και σταθερά πάνω της.
Η ευκρινέστατη οθόνη LCD του Apollo Plus KP υποστηρίζει δύο γραμμές και το πολύ καλό ελληνικό μενού κάνει τους πίνακες πολύ φιλικούς προς το χρήστη, επιτρέποντας ταυτόχρονα και στον τεχνικό να πραγματοποιήσει όλο τον προγραμματισμό χωρίς τη χρήση λογισμικού. Παράλληλα, για τον χρήστη, ο πίνακας συνοδεύεται από τυπωμένο εγχειρίδιο με κατανοητές οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά.
Πέρα από το αριθμητικό πληκτρολόγιο, το Apollo Plus KP, διαθέτει ενδείξεις με LEDs που φωτίζουν με διαφορετικά χρώματα τα σχήματα της κάθε ένδειξης:
ARM: Ανάβει ή σβήνει όταν οπλίζει ή αφοπλίζει το σύστημα, ανάλογα με τον προγραμματισμό.
Ready: Ανάβει όταν όλες οι ζώνες είναι κλειστές και το σύστημα είναι έτοιμο να οπλίσει.
Bypass: Αναβοσβήνει όταν κάποιες ζώνες έχουν γίνει Bypass.
Trouble: Ανάβει όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη μονάδα.
Power: Αναμμένο δείχνει ότι ο πίνακας τροφοδοτείται από δίκτυο των 220V και ανάλογα με τον τρόπο που αναβοσβήνει, μπορεί να δείξει πρόβλημα στο συσσωρευτή.

Συνδυασμός πίνακα και πληκτρολογίου
Το στήσιμο του πίνακα Apollo Plus, από το ξεπακετάρισμα έως τον προγραμματισμό βασικών λειτουργιών (όπως τη ρύθμιση ζωνών, εξόδων και τηλεφωνητή), γίνεται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, κυρίως χάρη στο πληκτρολόγιο Apollo Plus KP και το ελληνικό μενού του. Μετά τον σωστό τερματισμό των ζωνών, μέσα από τον προγραμματισμό μπορούν να αλλαχτούν οι προκαθορισμένες ιδιότητες των ζωνών και στη συνέχεια ο πίνακας είναι έτοιμος για λειτουργία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Apollo Plus
Ζώνες: έως 32 (8+8 στη βασικά πλακέτα και 8+8 στην πλακέτα επέκτασης)
Προγραμματιζόμενες έξοδοι PGM: 2 επεκτεινόμενες στις 10
Αριθμός πληκτρολογίων: 8
Τηλεφωνητής: δύο καναλιών, πολλαπλών μηνυμάτων
Κωδικοποιητής: με δυνατότητα σύνδεσης με 2 κέντρα λήψης σημάτων

info
Sigma Security
Εθνάρχου Μακαρίου 5, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ.: 210-9716046, fax: 210-9754864, e-mail: sales@sigmasec.gr, site: www.sigmasec.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
 • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

  Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
 • Lenkeng AV transmitters

  Lenkeng AV transmitters

  H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...