Skip to main content
DIGITAL TV 183
securityreport e mag odhgos 2021
16 Απριλίου 2014 17:26

Sigma Orpheus

All Day Secure με νέο πληκτρολόγιο αφής

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Μέσα από το σύγχρονης σχεδίασης, νέο πληκτρολόγιο αφής Orpheus KP, η οικογένεια συστημάτων συναγερμού Orpheus παρέχει προηγμένες δυνατότητες προστασίας, όπως την λειτουργία All Day Secure της Sigma. Συμβατός με πληθώρα μονάδων επέκτασης, ο πίνακας μπορεί να φτάσει τις 80 ζώνες και να υποστηρίξει έως 18 προγραμματιζόμενες εξόδους. Ενσωματώνοντας την ειδική ζώνη motion detector zone, ο πίνακας Orpheus μπορεί να ανιχνεύει τους εσφαλμένους συναγερμούς και να τους απορρίπτει, με την ανάλυση των σημάτων από ειδικούς αλγόριθμους.

Η οικογένεια συστημάτων συναγερμού Orpheus της Sigma, μέσα από ένα πολύ φιλικό μενού διαχείρισης τόσο για τον τεχνικό, όσο και για τον τελικό χρήστη, παρέχει μια σειρά «έξυπνων» χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως τη λειτουργία All Day Secure και τη ζώνη ανιχνευτών κίνησης. Συμβατοί με το νέο πληκτρολόγιο αφής της Sigma, οι πίνακες Orpheus παρουσιάζουν προς τα έξω τις δυνατότητές τους με τον ιδανικότερο τρόπο. Το εξαιρετικής αισθητικής, νέο πληκτρολόγιο Orpheus KP υποστηρίζει αμιγώς ελληνικό μενού για την εύκολη διαχείριση του πίνακα.

Χαρακτηριστικά

Η οικογένεια συστημάτων συναγερμού Orpheus υποστηρίζει τις κεντρικές μονάδες S-PRO 32 με 8 έως 32 ζώνες, S-PRO 64 με 8 έως 64 ζώνες και S-PRO 80 με 8 έως 80 ζώνες. Οι κεντρικές μονάδες είναι συμβατές με τα πληκτρολόγια Orpheus KP και Orpheus KP RFID, με το δεύτερο να ενσωματώνει αναγνώστη RF-ID, για συνεργασία με κάρτες προσέγγισης. Η κεντρική πλακέτα υποστηρίζει 8 ζώνες με δυνατότητα διπλασιασμού σε 16 και μπορεί να τις αυξήσει μέσω της πλακέτας ΖΕΜ-08. Αντίστοιχα, on-board ο πίνακας υποστηρίζει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους PGM, που μπορούν να φτάσουν τις 18 με τις μονάδες επέκτασης PGM-08, όπου κάθε μια συνοδεύεται από 8 εξόδους.

Οι πίνακες ενσωματώνουν κωδικοποιητή με διαχωρισμό κύριων και δευτερευόντων συμβάντων και δυνατότητα αναφοράς σε 2 σταθμούς λήψης σημάτων, ενώ προαιρετικά μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω TCP/IP με χρήση της μονάδας Ixion B και μέσω GSM/GPRS με τη μονάδα Ixion G. Η μονάδα επέκτασης VSM-02 προσθέτει στον Orpheus δυνατότητα φωνητικών μηνυμάτων για τον τηλεφωνητή. Αντίστοιχα, η μονάδα επέκτασης RTM-01 υποστηρίζει τηλεχειρισμό και φωνητικά μηνύματα μέσω κινητού ή απλού τηλεφώνου.

All Day Secure

Ένα από τα ισχυρότερα «χαρτιά» του συστήματος συναγερμού Orpheus είναι η υποστήριξη της μοναδικής λειτουργίας All Day Secure που έχει αναπτύξει η Sigma. Η λειτουργία All Day Secure επιτρέπει στο χρήστη να ανοίγει και να κλείνει οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο, χωρίς να χρειάζεται να οπλίζει και να αφοπλίζει το σύστημα συναγερμού κάθε φορά. Με το All Day Secure το σύστημα είναι διαρκώς οπλισμένο. Η μετάβαση από μια κατάσταση όπλισης σε μια άλλη πραγματοποιείται χωρίς να αφοπλιστεί το σύστημα.

Πρακτικά, δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος, χωρίς να αφοπλίσει το σύστημα. Αντίστοιχα, μπορεί να βγει στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσει το σύστημα. Έτσι, τον προστατεύει διαρκώς, χωρίς όμως να τον περιορίζει μέσα στην οικία.

Για να λειτουργήσει το All Day Secure πρέπει κάθε είσοδος να έχει παγιδευτεί εσωτερικά και εξωτερικά. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, η παγίδευση μιας εισόδου μπορεί να γίνει με τη χρήση μαγνητικών επαφών στην πόρτα ή στο παράθυρο και στο εξώφυλλο. Εναλλακτικά, η παγίδευση μιας εισόδου μπορεί να γίνει με χρήση μαγνητικής επαφής στην πόρτα ή στο παράθυρο και χρήση ανιχνευτή κίνησης ή υπερύθρων δεσμών στον εξωτερικό χώρο.

Motion Detector Zone

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πίνακα είναι η ζώνη ανιχνευτών κίνησης για την αποφυγή των ψευδοσυναγερμών από παράγοντες όπως υψηλής ευαισθησία, λανθασμένη τοποθέτηση του ανιχνευτή κίνησης, παρεμβολές κ.ά. Ο πίνακας Orpheus διαθέτει μια ειδική ζώνη, σχεδιασμένη για να λειτουργεί με ανιχνευτές κίνησης, η οποία ανιχνεύει τους εσφαλμένους συναγερμού και τους απορρίπτει. Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάλυση των σημάτων από ειδικούς αλγορίθμους, οι οποίοι ελέγχους διαρκώς τα δεδομένα ανίχνευσης, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τους ψευδείς συναγερμούς, δίνοντας συναγερμό μόνο όταν υπάρχει πραγματική διάρρηξη.

Πληκτρολόγιο Orpheus και διαχείριση

Όλες οι καινοτομίες και οι δυνατότητες του πίνακα οδηγούν στο πληκτρολόγιο, αφού αυτό λειτουργεί ως βασική «πύλη» επικοινωνίας του τεχνικού και του χρήστη με το σύστημα. Έτσι, χάρη στο πληκτρολόγιο Orpheus, το σύστημα προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρετές του. Οι λιτές γραμμές, ο επίπεδος σχεδιασμός και η πρόσοψη από γυαλί καθιστούν το πληκτρολόγιο ξεχωριστό, ενώ οι τεχνολογίες που ενσωματώνει κάνουν τη χρήση του συστήματος απολαυστική. Για τη σύνδεση με τον πίνακα απαιτεί τρία καλώδια, δύο για την τροφοδοσία και ένα για το BUS. Επίσης, στην πλακέτα του υποστηρίζει και μια ζώνη.

Το πληκτρολόγιο ενσωματώνει 4 τρίχρωμα ενδεικτικά LEDs για τον έλεγχο της κατάστασης του συστήματος και προαιρετικά συνοδεύεται από αναγνώστη καρτών RFID. Τα πλήκτρα και η οθόνη είναι φωτιζόμενα και ταυτόχρονα από τα πλαϊνά τμήματα αποδίδει ένα λευκό φως που ανακλά στην επιφάνεια που έχει τοποθετηθεί. Η ευκρινέστατη οθόνη LCD του Orpheus υποστηρίζει δύο γραμμές και το πολύ καλό ελληνικό μενού κάνει τον πίνακα πολύ φιλικό προς το χρήστη, επιτρέποντας ταυτόχρονα και στον τεχνικό να πραγματοποιήσει όλο τον προγραμματισμό χωρίς τη χρήση λογισμικού.

Εναλλακτικά, ο πίνακας υποστηρίζει διαχείριση τοπική ή απομακρυσμένη από υπολογιστή μέσω λογισμικού με ελληνικό μενού.

 

Με μια ματιά

Ζώνες: 8 έως 80

PGM: 2 έως 18

Υποσυστήματα: 4

Πληκτρολόγια: 8

Χρόνοι εισόδου: 16 έως 64

Χρόνοι εξόδου: 4

 

info
Sigma Security

Εθνάρχου Μακαρίου 5, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ.: 210-9716046, fax: 210-9754864
e-mail: sales@sigmasec.gr
site: www.sigmasec.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Security Report, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Δεκεμβρίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος, θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμ...
 • Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Υβριδικά συστήματα συναγερμού

  Σε μια εποχή όπου η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των ανθρώπων παγκοσμίως, τα υβριδικά συστήματα συναγερμού έχουν αναδειχθεί σε ένα ζωτικό εργαλείο για την προστασία κατοικιών, επιχειρήσεων ...
 • Ajax Special Event

  Ajax Special Event

  Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
 • Hikvision Smart IPC κάμερες

  Hikvision Smart IPC κάμερες

  H Hikvision παρουσίασε πρόσφατα νέα μοντέλα δικτυακών καμερών Smart IPC, τα οποία υποστηρίζουν πολλαπλές «έξυπνες» λειτουργίες, ενώ διαθέτουν και πολλά νέα μοναδικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστο...
 • Comelit Vedo

  Comelit Vedo

  Το Vedo δεν είναι απλώς ένα σύστημα συναγερμού. Αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην τεχνολογία, στην αποτελεσματική ασφάλεια και την απλότητα στον προγραμματισμό. Η εγκατάσταση του Vedo γίνεται πολ...
 • Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Συνέντευξη με τον Άλκη Ζαμπετάκη, IP Surveillance Product Manager της CPI SA

  Από την ίδρυσή της το 1990, αποστολή της CPI ήταν μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανταγωνι...