Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
27 Αυγούστου 2014 06:19

STARCAM NVS-K200

All In One NVR για 4 κάμερες

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Το NVS-K200 της STARCAM είναι μια συσκευή «όλα σε ένα» για την παρακολούθηση και καταγραφή έως 4 IP καμερών. Η μονάδα διαθέτει οθόνη αφής και υποστηρίζει δίσκο SATA 2.5” και κάρτα microSD για τοπική αποθήκευση. Στο δίκτυο συνδέεται μέσω Wi-Fi και είναι συμβατό με τις Cloud IP κάμερες Home και Professional της On Lien. Βασισμένο σε ισχυρό διπύρηνο επεξεργαστή A20 dual core 1.0GHz και λογισμικό Android 4.2.2, υποστηρίζει την απροβλημάτιστη παρακολούθηση 4 καμερών IP και εγγραφή real time ανάλυσης 720p. Η αυτόνομη συσκευή διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία και έξοδο ακουστικών και μέσω εξόδου mini HDMI μπορεί να συνδεθεί σε εξωτερική οθόνη με ανάλυση 1080p.

Ο πιο απλός τρόπος για να κατανοήσετε το NVS-K200 είναι να φανταστείτε ένα Android Tablet, προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός αυτόνομο καταγραφικού (εικόνα 1). Η πολύ έξυπνη ιδέα της STARCAM συνδυάζει την ευκολία χρήσης μιας συσκευής Android με οθόνη αφής, με τις δυνατότητες ενός δικτυακού καταγραφικού. Τρέχει έκδοση Android 4.2.2 και ενσωματώνει επεξεργαστή A20 dual core, βασισμένο σε ARM Cortex-A7 και Mali400mp2 GPU, με υποστήριξη 2160P video decoding και H.264 HD 1080@30fps video encoding. Η συσκευή μπορεί να δεχτεί σκληρό δίσκο SATA 2.5” έως 2TB στο πίσω της μέρος για λειτουργία ως καταγραφικό, όπως και microSD κάρτα (εικόνα 2). Ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει ως Media Player διαβάζοντας αρχεία βίντεο, εικόνας και ήχου μέσω USB.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη για απόλυτα αυτόνομη λειτουργία. Μέσω Wi-Fi μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα με το τοπικό δίκτυο και μέσω Internet να προβάλει την εικόνα έως 4 IP καμερών. Στα πλαϊνά της διαθέτει 2 ηχεία για στερεοφωνικό ήχο και υποστηρίζει έξοδο ακουστικών. Μέσω θύρας mini HDMI μπορεί προαιρετικά να συνδεθεί σε τηλεόραση για προβολή σε μεγαλύτερη οθόνη, με ανάλυση εξόδου 1080p (εικόνα 3).

Καταχώρηση κάμερας

Μετά την πανεύκολη σύνδεση της συσκευής με το τοπικό δίκτυο μέσω Wi-Fi, σειρά έχει η καταχώρηση των IP καμερών. Για τη δοκιμή της συσκευής είχαμε διαθέσιμη μία συμβατή κάμερα On Lien(εικόνα 4). Η καταχώρηση κάμερας γίνεται από το μενού Camera Setting. Από τη στιγμή που το NVS και η κάμερα On Lienείναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο, η αναγνώριση γίνεται άμεσα και αυτόματα χωρίς καμία ενέργεια από τον χρήστη (εικόνα 5). Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης στη συνέχεια για την καταχώρηση της κάμερας είναι να την επιλέξει και να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης. Διαφορετικά, εάν οι συσκευές δεν είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο, η καταχώρηση μπορεί να γίνει εισάγοντας το UID χειροκίνητα της IP κάμερας.

Το NVS-K200 υποστηρίζει όλες τις κάμερες των σειρών T και C της On Lien, περιλαμβάνοντας Home IP κάμερες και Professional IP κάμερες, με μοντέλα Dome, Bullet, IR, για εσωτερικές ή εξωτερικές εφαρμογές.

Διαχείριση και εγγραφή

Επιλέγοντας το βασικό μενού Video προχωράμε στο Live View για παρακολούθηση των καμερών. Η διαχείριση των καμερών μέσα από την οθόνη αφής είναι απολαυστική, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μοντέλο PTZ, όπως η On Lienτης δοκιμής. Το παράθυρο μπορεί να προβάλλει τις 4 κάμερες ταυτόχρονα ή μονάχα 1 από αυτές. Από το live view μπορούν να καταχωρηθούν έως 6 θέσεις preset για γρήγορη επιλογή θέσης PTZ (εικόνα 6). Επίσης, υπάρχει επιλογή για tour οριζόντιας ή κατακόρυφης κίνησης. Τέλος, το Live View παραθέτει πολλές δυνατότητες διαχείρισης της εικόνας, όπως αναστροφή εικόνας, ρύθμιση αντίθεσης/φωτεινότητας, ενεργοποίηση IR, ενεργοποίηση ήχου κ.ά.

Μια εγγραφή μπορεί να ξεκινήσει χειροκίνητα από το Live View ή να προγραμματιστεί μέσα από το μενού Setting και τις επιλογές Alarm Setting και Recording Setting. Στις επιλογές αυτές μπορεί να καταχωρηθεί εγγραφή με δυνατότητα συνεχόμενης εγγραφής ή με χρονοδιάγραμμα (εικόνα 7).

Αναπαραγωγή

Ο καλύτερος τρόπος για την εύρεση και αναπαραγωγή εγγραφών είναι μέσα από το μενού History. Επιλέγοντας αρχικά κάμερα και στη συνέχεια χρονικό παράθυρο, κάνουμε αναζήτηση εγγραφών. Στη συνέχεια οι εγγραφές εμφανίζονται σε κατηγορίες RealTime, Alarm και Snapshot (εγγραφή μέσω Live View), για ευκολότερη εύρεση (εικόνα 8). Εάν θα θέλαμε να δούμε κάτι επιπλέον στην αναπαραγωγή εγγραφών, θα ήταν η δυνατότητα scroll στο χρόνο για γρήγορη σάρωση του κλιπ, αξιοποιώντας την οθόνη αφής. Τώρα, η αναπαραγωγή γίνεται σε real time, χωρίς δυνατότητα χρονικής μεταπήδησης.

Multimedia

Πέρα από τις δυνατότητες παρακολούθησης και εγγραφής IP καμερών, το NVS-K200 λειτουργεί και ως multimedia player. Για την ανάγνωση αρχείων εικόνας, ήχου και βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθεί η κάρτα microSD, ο εσωτερικός δίσκος, όπως και εξωτερικός δίσκος USB (εικόνα 9). Από την μενού Photo Frame, μπορούμε να επιλέξουμε το μέσω αναπαραγωγής και το αρχείο. Κατά τη δοκιμή μας η συσκευή έπαιξε αρχεία βίντεο υψηλής ανάλυσης 1080p, όπως mkv, mp4 και avi.

Με μια ματιά
Οθόνη
: Αφής 7” 1280×800
HDD: SATA 2,5” έως 2TB
Αριθμός καμερών: 4
Ανάλυσης εγγραφής: 720p real time
Επεξεργαστής: CPU A20 dual core
Λειτουργικό: Android 4.2.2
Συνδέσεις: mini HDMI, micro-USB, USB, micro SD
Ήχος: Ενσωματωμένα stereo speakers, Έξοδος ακουστικών
Σύνδεση δικτύου: Wi-Fi

info
Οn Lien

Σωκράτους 42, 104 31 Αθήνα, τηλ.; 210-5248337
Μοναστηρίου 12, 104 41 Αθήνα, τηλ,: 210-5221128
info@onlien.eu, www.onlien.eu

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Security Report, Μάιος 2024

  Security Report, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαΐου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που...
 • AI κάμερες και καταγραφικά

  AI κάμερες και καταγραφικά

  Σε μια εποχή που προσδιορίζεται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως game changer, επαναπροσδιορίζοντας τον κλάδο της ασφάλειας, πόσω μάλλον αυτόν της β...
 • Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution εξαγόρασε την Grande Security

  Η Novatron Security Distribution Α.Ε., μέλος του ομίλου IFSAS, κορυφαίου ομίλου λύσεων & προϊόντων τεχνολογίας φυσικής ασφάλειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά των μετοχών της Grand...
 • Βία κατά των Γυναικών

  Βία κατά των Γυναικών

  Δυστυχώς, η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της μόλις έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Η τραγικότητα αυτού του περιστατικού εντείνεται...
 • Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Maxhub Open Days από την PartnerNET

  Η PartnerNET, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους συνεργάτες της, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Maxhub στα γραφεία της την Τετάρτη 10 και την...
 • Hikvsion HiWatch

  Hikvsion HiWatch

  To HiWatch είναι ένα ξεχωριστό brand της Hikvision, το οποίο περιλαμβάνει επαγγελματικά δικτυακά προϊόντα CCTV, που προορίζονται για μικρά και μεσαία έργα. Τα προϊόντα του brand HiWatch της Hik...